- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Essejó
veterán
válasz sum-blink #75499 üzenetére
Ilyet legutóbb akkor hallottam amikor hoztak egy gépet, szerviz után és kinyitva egy 120-as házhűtő ventit találtam cukorspárgával rákötve a videokártyára, és a venti lapát belevert a hűtő bordába.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
sum-blink
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni ez milyen ventilátornak lehet a hangja? Bekapcsoláskor jelentkezik, bebootolás után nem sokkal elhallgat.
https://www.youtube.com/watch?v=2ZqUzhom40I
Nem szeretném szétszedni és megnézni mi ez, mert még garanciális a gépem, de lehet nem lesz más megoldás.
-
darvinya
titán
válasz Barret001 #75492 üzenetére
Az az igazi összegyógyult, mikor már nem tudod megkülönböztetni melyik a csavar+menet, melyik az anya.
De felfüggesztésnél nincs ilyen, mert ami már ilyen lenne, az 5m gurulás után földről szeded össze.
Pont arról írtam, hogy a nem statikus menetes kötés oldható, csak ki kell várni a hatást.PitLee
Anyaroppantó jó statikushoz, de kipróbálható a nem statikushoz is.
Visszatérve kiinduláshoz.
Nem várják ki a ható időt.
Felfüggesztés híd feszültség alá kerül, mikor felemelik a földről.
Alá kell támasztani a kerekeket is, hogy a feszültség fel legyen oldva, de ezt is…Maradt a flex, láng.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
PitLee
őstag
válasz darvinya #75490 üzenetére
Penetrating Oil Showdown
https://youtu.be/st8dkGzJWtgA fék folyadéknak igen jó a kúszóképessége a tesztben is látható, hogy néhány dedikált cucott is lenyom, na már most ha épp nincs otthon valami lazító akkor párcsepp "fékolaj" is megteszi gondolom ez a legenda alapja, persze behatási időt itt is ki kell várni azért.
-
darvinya
titán
Adott egy autó, felfüggesztés stb csavar begyógyolva rozsda miatt, elvileg.
Mert ha tényleg begyógyulva lenne, akkor nem lehetne megkülönböztetni melyik a csavar, s melyik az anya.
Mivel híd csavar perselye is „gyógyult”, emiatt csak híd tönkre tétele s megoldás.
De miért?
Nem hallotta, hogy kell ilyet megoldani
Persze fék folyadék javaslat.
Hidrofób, hogy még jobban összegyógyuljon.
Aztán jött a áztatás, de az is minek, attól nem jut be ahova kell.
Csodát vártak, hogy gravitáció elintézi, ami pont az ellenkező v. merőlegesen van.
Max. kénsav lenne hatásos, de akkor egész fém eltűnik.
Ezután jött a melegítés, ami nem rossz ötlet, csak épp préselt lemezt teszi tönkre.Javasoltam olaj permet+csavar lazító minden résbe, s után pár napig használni az autót.
Az nem jó, igaz a 23 éves, 16 éves autónál bevált.
Igaz, nem magyaráztam, el, hogy mozgó alkatrészeknél így lehet bejutattni.
Mert akármilyen szoros a rendszer, mindig mozog.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
cinemazealot
addikt
válasz CHIPman #75488 üzenetére
Ja, az nekem csak most esett le, hogy ez a szelep és a toldó konkrétan a fali csonkok és a csaptelep két bemenete között, tehát eléggé szem előtt van. Bocs, ez esetben a bumszli golyóscsap nem a legideálisabb megoldás. Ha viszont nem szükséges, hogy legyen elzárási lehetőség, akkor ide valami méretben megfelelő idomot keresnék, amihez van ugyanolyan hosszú toldó a meleg oldalra. Vagy a meleg oldalra veszel egy ugyanolyan elágazást, amit aztán ledugózol... csak az megint nem lesz szép.
-
CHIPman
nagyúr
válasz cinemazealot #75486 üzenetére
Értem, így akkor megértem a többiek hozzászólását is jobban. Az Y-os megoldáshoz is létezik megfelelő méretű ellendarab a melegvíz oldalra? (hogy a csaptelepet is vissza tudjam szerelni) Nyilván ha veszek egy Y-t (vagyis inkább T-t) oda is és ledugózom, akkor az is egy megoldás, de szépnek nem szép.
Amúgy igazából nekem az sem lényeges hogy legyen csap rajta, már önmagában egy Y is elég lehet, csak hirtelen kellett, és a helyi boltban ezt a megoldást javasolták.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
cinemazealot
addikt
válasz CHIPman #75483 üzenetére
Szerintem a mosogatógép csőnek semmi köze a kellemetlen ízhez, inkább a sarokszelepben lévő gumi okozza azt. Mert ugye amikor elzárod, akkor a gumi rácuppan az mosogatógép felé elmenő ágra, az ivóvíz szinte nem is érinti. Amikor viszont kinyitod, akkor meg a gumi kiemelkedik és konkrétan rajta keresztül áramlik a víz a csaptelephez.
Vegyél egy szelep nélküli elágazást és tegyél rá MOFÉM golyóscsapot, annak jó eséllyel nem lesz mellékíze, de mivel az Y-on túl van, még csak nem is fog rajta keresztülfolyni az ivóvíz.
Visszacsapó szelepet pedig felejtsd el. Ilyen belépő szintű sarokszelep mellett az overkill és még a mellékíz sem fog elmúlni.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
válasz Gyarmati_ #75481 üzenetére
Vissza akartam vinni a csövet, azt mondták hogy ez ilyen, nem "étkezési célra alkalmas". Tudsz ajánlani esetleg konkrétan másikat, amire kicserélhetném és valószínűleg jó lenne?
Miért mondod, hogy nincs értelme a visszacsapónak? Elvileg akkor a csőből nem folyhat vissza a víz, és itt egyértelműen valami olyan a probléma, mert zárt csapnál teljesen jó. De lehet, hogy hiba van a gondolkodásmódomban.
Ha esetleg menet közben romlik el a visszacsapó, akkor is leáll a mosogatógép, nem pedig leég a szivattyú? Ez még jó lenne végülis, egy próbát megérhet így.#75482Inhouse: Régi a csap, csak ez a toldó az új benne, és a mosogatógép felé elzárva a toldón "keresztül" is finom a víz. Ezért gondolnám, hogy a csővel van valami. Van csapra szerelt tisztítóm, de az sem szűri ki eléggé ezt az ízt.
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
Inhouse
őstag
válasz CHIPman #75480 üzenetére
Nálunk az új konyhai csap csinálta ugyanezt, napokig, talán hetekig is rossz izű volt belőle a víz, de aztán elmúlt.
A lányom szerint a legfinomabb ivóvíz a fürdőszobai mosdó csaptelepből jön, ő csak onnan iszik. (Van még további 3 vízvételi lehetőség a lakásban és még 2 szezonális kint.)[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
senior tag
válasz CHIPman #75480 üzenetére
Ez sok helyen így van, köztük nálunk is, de ilyen problémával nem találkoztam.
Csőcserével meg lehet próbálkozni, lehet az is gyártási hibás.
Tehetsz fel visszacsapó szelepet, sok értelme nincs szerintem. Ha mégis teszel fel és netán elromlik a visszacsapó szelep, max nem indul el a mosogató gép vízhiány miatt.[ Szerkesztve ]
EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Nem tudom, hogy teljesen ide illik-e.
A mosogató csaptelepemre vettem egy toldót és hozzá egy 3m-es csövet. Az a gondom, hogy ha nyitva van ez a csap a mosogatógép felé, akkor a cső gumis-vegyszeres íze érződik a mosogató csapon folyó ivóvízben. Alapvetően jó megoldás lenne, mert (mivel a vízcsöveim a falban mennek, és fogalmam sincs hol) így nem kell bontanom, csak ez az íz zavaró.Van ötletetek, hogy oldhatnám meg a csap nyitogatása-zárogatása nélkül? Esetleg van olyan cső, amiből ha visszafolyik egy kevés víz, akkor nincs ilyen íze? Visszacsapószelepre gondoltam még, de ha az elhasal a mosogatógép működése közben, akkor kuka a gép.
-
darvinya
titán
Másik topikba feltettem kérdést, választ nem kaptam, ezért agyaltam.
Mivel sajnáltam a pénzt kiadni érte, hogy ez is porosodjon, mint a rugó összehúzó.
Emiatt az itthoni alapanyagokból megcsinálom a dugattyú visszatekerő nyomót.
Nem kellett hozzá sok:
-1 nagyobb fa alátét 50mm-es, ebből lesz a körmök, és kocka középpel
-1 erősebb csavar 150mm, aminek végét kockára
-1 anya, alátéttel
-1 nagyobb fa alátét 65mm
Pár óra rámegy, de ez mind van itthon.[ Szerkesztve ]
-
fonok87
aktív tag
válasz F.E.K.. #75473 üzenetére
Az mindegy, PWM jel nélkül 100%-on kell mennie 12V táppal. Persze csak ha jó érre van kötve a táp Egyébként az eredeti kérdés úgy szólt, hogy "[...] GND-t a szivargyújtó testérintkezőjére, a középső eret a +12V-ra, és kész? [...]". Középső ér 3-ból van, 4-ből nehezebb 1db középsőt választani, szóval ebből a megfogalmazásból én arra következtetek, h 3 pines ventiről van szó.
Truss me, I'm an engineer.
-
j.bravo
addikt
válasz Inhouse #75471 üzenetére
De, van multiméter, kettő is, nem egy finom műszer egyik se, de a jelen célra tökéletesek (polaritás, feszültség néhány % pontossággal), csak nem volt érkezésem elővenni a projektet azóta.
Mondjuk (jó eséllyel) hülye voltam hogy türelmetlen voltam, nem ellenőriztem a szivargyújtócsatis kábel végén a polaritást (elő kellett volna túrni a multimétert), mielőtt hozzáérintettem a blankolt vezetékvégeket a 3pin csatihoz.
Ki fog derülni pár napon belül.
Köszönöm a hozzászólásokat![ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Inhouse
őstag
válasz j.bravo #75468 üzenetére
Most pont nem ugrik be, de mintha a 3 eresnél is lenne többféle bekötés. A 4 eresnél biztosan vannak variációk, anno én is meg küzdöttem vele, amikor máshova kellett. Nincs egy PC kéznél, ahova rádughatnád?
A 3. láb csak kimenet, ott jelzi az alaplapnak, hogy mennyivel forog, nem kell rá semmi.
Nincs műszered?Üdv Inhouse
-
j.bravo
addikt
válasz Inhouse #75467 üzenetére
Nyilván fellapoztam előtte a guglit Megvan h a venti csatin melyik ér melyik.
Egyetlen hibalehetőségként a szivargyújtó felől jövő, többször megtekeredett vezeték két pólusa cserélődhetett fel (gnd ill 12v fordítva kötve).
Mindegy, ha így jártam, akkor így jártam.
Még nem ellenőriztem azóta.Annyit akartam kvázi kérdezni csak nem sikerült leírni, hogy a fordulatszám ér ugye nem számít - elvben az alaplap felé ad infót, nem fordítva (azaz nem kell fix valahány voltot adni rá, kvázi “enable” feszültségként). Közben ezt a gugli segítségével kizártam. Csak reménykedtem, na
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
j.bravo
addikt
válasz fonok87 #75463 üzenetére
még majd próbálkozom, de nem lenne őszinte a mosolyom, lévén régebben rendelt, de még zsír új venti. Véletlen fordított polaritástól megdögölhetett volna?
Telefontöltésre használt szivargyújtóról próbáltam, a váltóáram kb. kizárt.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
-
j.bravo
addikt
Üdv! Hadd kérdezzek (vsz) hülyeséget
Szeretnék egy 3pines csatlakozóval ellátott, 14cm házhűtő ventit autóban, szivargyújtóról üzemeltetni. Arctic gyártmány, ha számít (sajnos mind a 3 ér fekete, csak a sorrend alapján tudom melyik ér melyik)
Elvben gond nélkül kéne menjen, ugye? GND-t a szivargyújtó testérintkezőjére, a középső eret a +12V-ra, és kész?
(egy kidobott fűthető ülésrátét kábelével és kapcsolójával próbálkozva, mindkét polaritással megindult a lapát de csak pár fokot, aztán megállt, mintha ott tartaná a mágneses mező )Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
do3om
addikt
Van vagy 10kg ok-s pálcám, szerintem rám fog rohadni, egyszerűen amikor előveszem és próbálok valamit vele rakom is el rögtön
Az hogy már nem is próbálom használni így még annyira sem megy vele mint amikor még nem volt más.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz Inhouse #75451 üzenetére
Én ha sima OK-s pálcával próbálok valamit hegeszteni az brutál szar, szóval nem is használom. Így mérve ez egy szép varrat szerintem is, a pálca szerintem legalább annyit számít mintha profi vagy kezdő lenne az ember. Csak itt kevesen próbáltak 15e/kg os pálcát
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Inhouse
őstag
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #75450 üzenetére
Sima, olcsó, buta, trafós hegesztő, OK-s rutilos 2,5-ös pálcával. Ahogy írtam ez az egy varrat vállalható, a többit nem mutogatom.
A tartó a hétvégén elkészült és lefestésre került, még nincs a helyén sem, nem hogy rajta lenne a klíma. De majd felrakom azt is, hetek kérdése... addig is fővünk a levünkben...Üdv Inhouse
-
Inhouse
őstag
Szigeteltünk és nem akartam a falra visszarakni a klímát, ezért tetőtartóban gondolkodtunk. Aztán láttam párat és nem annyira tetszett... Azt találtam ki, hogy ugyanott lesz, ahol volt, csak nem a falon, hanem a szarufákról "lelógatom". Ez készült el a hétvégén, kicsit le kellett porolnom a hegesztési "tudásom". A számomra legkedvesebb varratomról egy kép
[kép] és a kreálmányomról pár.
[kép] [kép]
Alul egy vízszintes 50cm hosszú 60x25mm-es zártszelvény felfekszik majd a falra, ott támaszkodik. Ezt 2db M10 menetes szárral tudom majd megfelelő pozícióba állítani. Talán egy vékony gumilapot is rakok rá, hogy okosabban feküdjön fel a nemesvakolatra.
A menetes szárnak belefúrtam a zártszelvénybe és beleállítottam. Ide kellett egy derékszögbe állítási lehetőség a meglevő segédeszközökkel...a pillanatszorítós képen látszik a megoldás. [kép]
A képeken fejjel lefelé van, a ferde szakaszok mennek a szarufákra, a függőleges szárak 50x50x5-ös szögvasak, ezekre megy a normál fali tartó és arra a kültéri.
A törött csavar egy koronafúró tengelyében volt, ez rögzítette a fúrót. A kitekerésnél ezzel akartam megfogni a satuban elfordulás ellen (fúrás közben a menetes koronafúró rászorul a tengelyre). Nem bírta a csavar, itt látszik, hogy miért...belül üreges volt.
[kép] [kép]Üdv Inhouse
-
darvinya
titán
válasz macilaci78 #75445 üzenetére
Kösz.
-
válasz Richard! #75439 üzenetére
Ha nem gipszkarton fal, és műanyag tipniben volt a csavar, akkor a gázlámpa (vagy erősebb szúrólángú zsebsárkány, esetleg gázos páka hegy nélkül). Jól be kell fűteni a lyukban, és kifolyik a dűbel, vagy szépen ki tudod piszkálni a masszát, csavarral együtt.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
A Zéé
addikt
válasz darvinya #75437 üzenetére
Téglához, kartonhoz, egyéb olyan anyagokhoz, amik tudnak nedvességet elszívni vannak ragaztóhabok. Ilbruck, Fischer, Tytan, Soudal... sok gyártónak van ilyen. Kis duzzadásúak, de azért valamennyire el tudják nyomni a könnyebb dolgokat. Fémhez ezeket nem szoktuk használni, arra vannak a sziló kinyomókból használható ragasztók, mint Sika, Henkell, Tytan, Soudal... Mester-nek is van mindkettő asszem, de azokat nem szokták szeretni a szakik.
Just a simple Lineman...
-
imibogyo
veterán
válasz Richard! #75436 üzenetére
Mekkora a zuhanyfejtartó takarása? Nem egyszerűbb csak simán újrafúrni a lyukakat mondjuk 1 centivel arrébb? Nekem is hasonló gondom volt az előző lakásban és tökéletesen működött a javítás után is évekig ez a gyors-fix.
Ha nem járható út, vagy fontos az esztétikum is, akkor meg ha minden kötél szakad, akkor simán mellé tudsz fúrni a tiplinek (ha kell több oldalról is, nem ismerem a tiplidet) és akkor szépen ki lehet húzni/feszegetni a falból (természetesen utána ki kell javítani a területet). Pont tegnap csináltam egy ilyet tesóm házában egy bő 120-as tiplivel és ha azzal működött, akkor egy ilyen jóval kisebb csavarral is működnie kell.
-
headhunter
addikt
Samsung SR-38NMB hűtőgép automatikus leolvasztását lehetne szabályozni egy kapcsoló közbeiktatásával, kivezetve a fagyasztó térbe? [link]
Jelenlegi állapot: Leolvasztó állandó működésekor (nincs széthúzva) fagyasztó hőmérséklete még a legnagyobb fokozaton sem tud, tartósan -18°C-ig hűteni, többször előfordul, hogy a jégkrém megolvad. (Automatikus leolvasztás "végtelen", folyamatos üzemódban...)
Leolvasztó kiiktatásával (Széthúzva) a fagyasztóban legkisebb fokozatra állítva is megvan a -20°C, viszont 3-4 nap alatt kompletten bejegesedik. [link] , [link] , [link]
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Ismer valaki hab építési ragasztót?
Hasonló púrhabhoz, de inkább csak kiengyelítésig tágul.
Jó fához, betonhoz, téglához, fémhez.Richard!
Ha van valami csonk és van harapófogó, akkor azzal kitekerhető.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Barret001
addikt
válasz Armagedown #75434 üzenetére
Matt fekete spray.Előtte gondos csiszolás! Ha az alap nem tökéletes,a kis karcok is látszani fognak.
-
Armagedown
őstag
Egy másik topikból ide irányítottak, a segítségeteket kérem
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Top cat
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz Top cat #75427 üzenetére
Nem hiszem, Japánban vannak olyan erejű hurrikánok (ők azt hiszem tájfunnak hívják). Állítólag a betonfalon laza könnyedséggel átnyomja a vizet a szél olyan ereje van. Egy itthoni házat mondjuk valszeg földig rombolna, de tudnak építeni olyat, ami kibírja.
Buliban hasznos! =]
-
volandy
senior tag
válasz Top cat #75427 üzenetére
"Termékismertető: Speciális korrózióálló rugóacélból készül. A Dimos X-Tile univerzális viharkapoccsal rögzített cseréptető még a 260 km/h sebességű orkán erejű szélnek is garantáltan ellenáll! Szabadalmaztatott egyedi kialakítása miatt minden Magyarországon forgalmazott oldalhornyos kerámia- és betoncserép rögzítéséhez alkalmas. Szerelése gyors és egyszerű. Csomagolás: 250 db/doboz."
-
Top cat
addikt
válasz volandy #75420 üzenetére
Kizárt dolognak tartom azt a 260km-s szélállóságot. A Beaufort-skála is csak 120-ig van megadva. Akkora szél már viszi a házat is alappal együtt.
-
darvinya
titán
válasz Bile Demon #75425 üzenetére
Ez nagyon hasonlít a lépcsős fúró fejhez.
-
volandy
senior tag
-
darvinya
titán
válasz volandy #75420 üzenetére
Nem, régi cserepeken van egy kiszögellés amin akasztják fel a keresztlécre, s ezen van lyuk.
De amit mondasz azon keresztül is lehet rögzíteni.Nem hiszem, hogy 260km/h-t bírna, mikor cserép alá kap a szél.
De megpróbálhatod.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
pjen
félisten
válasz Bile Demon #75417 üzenetére
Nipli kulcs ként ismerem, hasonlóval szorították össze a régi öntvény radiátorokat, de hotkar kolléga megoldása is tökéletes.
-
hotkar
aktív tag
válasz Bile Demon #75417 üzenetére
Én kerestem egy átmérőben jól passzoló köracél darabot, flexszel (oppardon: sarokcsiszolóval) vágtam bele két hosszanti nútot, aztán így használom 30 éve.
Persze hegesztettem rá kereszben egy nyélszerűséget is.
-
volandy
senior tag
Sziasztok! Nem tudom, mennyire tartozik ide a cserepezés, tetőfedés? Dimos rögzítő, X-tile univerzális viharkapcsot ismeri valaki? Tavaly nagyon megtépázta a tetőnket a vihar. Ez a viharkapocs használható csak a házunkon lévő tatai szalagcseréphez. A gyártó jókat ír róla, de nem találtam olyat, aki használta is és megosztaná a tapasztalatait.
[ Szerkesztve ]
-
Z_A_P
addikt
válasz cinemazealot #75410 üzenetére
Van Fi rele. Raadasul cserelve is lesz hamarosan (ha talalok vegre egy villanyost aki kijon), mert k.rva regi .
@PROTRON:
akkor simán kialakulhat olyan helyzet is hogy annak ellenére hogy nincs teljes áramszünet,De ha ossze van sodorva, akkor mar nem, ugye? Hisz leveri a biztit.
@macilaci78
"Ha támogatott ötlet" -> ez gondolom "Ha NEM támogatott ötlet" akart lenni?[ Szerkesztve ]
OK
-
macilaci78
nagyúr
A biológiailag lebomló környezetbarát zacskók szétesnek, az ősöreg neylon nem, azt csak kiszúrja valami...
Ha támogatott ötlet az erek összesodrása, akkor én egy vízmentes dobozba (picike OBO doboz) tenném egy 3-as wagoval, vagy összesodrás után jó adag meleg ragasztó és akár le is áshatja.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
PROTRON
addikt
Arra reagáltam, "hogy nejlon zacskó is elég", meg hogy "más dolgokat is éri a környezet hatás még sincs baj".
Ha valaki ismeretlen okból visszaköti a betáplálást(mert fél év múlva már senki semmire sem emlékszik, csak nyaggatás van), miközben a nejlon anyaga szétmegy a talajban, akkor simán kialakulhat olyan helyzet is hogy annak ellenére hogy nincs teljes áramszünet, még sem működik biztosággal az épület elektromos hálózata.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Z_A_P
addikt
Koszi mindenkinek, osszemazsolazom majd a megoldast az otletekbol
OK
-
PROTRON
addikt
Ugyanakkor a társasházunkban tavaly egy nagy esőzés után az egyik pincei helyiségen keresztül olyan földzárlat lett, hogy az egyik fázis kiesett...mármint a biztosítékokkal minden rendben volt, nem durrantak el, a betáplálási ponton volt áram, a másik két fázison lévő lakásokkal is rendben volt minden, csak azokban a lakásokban amik azon 1 a fázisra voltak kötve nem volt fény.
ki lett szedve a pincei 1 db 1 fázis mérőnek (használaton kívüli ingatlan) a késes olvadója a főelosztóban, egyből minden rendben lett.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
ha szerencséd van akkor erősebb öngyújtóval is lehet, csak ne tartsd túl hosszan a lángba, mert akkor átlyukad az anyaga.
Egyébként villanyász öreg kolléga azért szokta ilyenkor összesodorni mind a 3 vezetéket zsugorcsövezés előtt, mert akkor ha véletlenül valaki pont visszakötné a kábel elejét ( a kapcsolónál) és felnyomja, akkor zárlatra levág a megszakító.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest