- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani_kp
addikt
Jövök egy kis javítással.
2-3 hete tönkrement a billenőkapcsoló a hosszabbítón, konkrétan széttört és kiesett. Kicsit megpiszkálva, gomb nélkül még működött, de csak máig, ütögetésre sem javult a helyzet, szóval, ma "ideiglenesen" megcsináltam, addig amíg nem veszek másik kapcsolót.
Szakszerűen eltávolítottam a sérült részt, a képen látható eszközzel elvágtam a kábeleket, majd összeforrasztottam a kábeleket és leszigeteltem.Képek:
-
Kernel
nagyúr
válasz
MrDerekas #57492 üzenetére
Vibration sensor vagy switch néven is lehet keresni. Nemrég itt is szóba került:
https://prohardver.hu/tema/hobby_elektronika/hsz_60404-60404.html
-
MrDerekas
addikt
válasz
ericssonfan2 #57493 üzenetére
Ilyesmi, csak lövésem sincs, hogy ez tényleg folyamatosan nyit és zár, minden rezdülésre....?
-
-
ericssonfan2
tag
-
MrDerekas
addikt
Valahol mozog egy cső esetleg és a záráskor a megálló víztömeg "meglöki". De lehet levegő is a rendszerben a nyomás szerinti legfelső ponton, ami ugye nem egyezik a fizikai legfelső ponttal a sebesség és nyomás jellemzői miatt és a feltoluláskor löttyen egy nagyot, ami akár csattanhat is. De majd egy vizes szaki definiálja ezt nekünk, reményeim szerint.
Más:
Egy kis agyalászós az éjszakai baglyoknak. Megálmodtam egy ledes bicaj világítást. Nagyjából összeállt fejben és beszerzés alatt. Amivel nem boldogulok: kellene egy olyan kapcsoló/relé/érzékelő ami minden rezgésre zárja/nyitja az áramkört. Tehát minden rázkódásra és mozdulatra felvillantaná a led paneleket. Na ez a "kapcsoló" ez mi ez? (Olyasmi kellene mint ez első márkás villogós cipők megoldása. Tudom az valami higanyos izé volt, de ide nekem valami érzékenyebb kell szerintem.) Pontos név a termékre, esetleg beszerzési és beszerelési segítség is jöhet.(Íbéj link sem árthat
)
-
Sokimm
senior tag
Nekünk is ilyen a nyári konyhának a csapja, ami kb 40 éves, tehát én arra fogtam a jelenséget, hogy régi, de ha nálad is előjön, akkor már kezdek félni, hogy mi ez!
Más csap megnyitásakor nincs ilyen jelenség, ezért inkább a csap, vagy a csaphoz vezető csövek nyomás hatására való elváltozás (picit mozog oldal irányba)-ra gyanakszom, ahogy a falba mocorog (mert a vakolat nálunk inkább üreges, mint tömör) -
Dani_kp
addikt
válasz
macilaci78 #57481 üzenetére
Szerintem igen, 24 óra után mikor megszárad ilyen göngyölhető valami lesz, szóval szerintem igen, évek után is leszedhető.
-
Pete55555
addikt
Pfff... hát az nem is gány
Node mindegy, fentebb ajánlottak ragasztót, azzal jó lesz.
Egyébként én csempére ragasztottam fel egy nikkelezett törülkozó tartót meleg takonnyal - azóta is fent van. Ez kb 10 éve volt, tehát ezek szerint elég jól bírja, pedig a csempe, és a törülköző tartö is elég sík felületek. Esetleg azt is megpróbálhatod ha van/tudsz szerezni.Illetve másik megoldás (ha majd nem albérlet lesz) a fugába fúrás, amit már írtak is. Én is úgy rögzítek mindent a fürdőbe.
-
rwin5
őstag
üdv!
Volt itthon most szakemberek által egy tusoló kabin beszerelés (vízvezeték szerelés) meg a mosógép is át lett máshová téve oda is új csövek lettek elvezetve. Viszont mióta ez kész (~2 nap) azóta ha jobban megengedjük a csapot bárhol a házban és elzárjuk egy hatalmasat kong elzáráskor ott ahol a házba bejön a vízvezeték. Levegős? lett a rendszer vagy mi okozza ezt? A levegős lehet oltári nagy baromság csak nekem ez jutott eszembe mint parasztember
Valakinek ötlet?
-
Speeedfire
félisten
válasz
macilaci78 #57485 üzenetére
Hoppá! Ez az obi-s nyír lemez lesz a befutó.
Délután be is ugrok és vágatok méretre.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Speeedfire #57484 üzenetére
A balsa fából azért lehet 5 mm vékony laplemezt készíteni, mert ritka, homogén szerkezete van, kevésbé tekeredik, vetemedik. Egy fenyő ezt nem tudja.
Rétegelt lemezt kérj akármelyik lapszabászatban, van 5 mm vastagságban is. De 4 mm vastagsággal nyír rétegelt lemez van az OBI-ban és ott le is vágják neked azt a kis lapot az 1525×1525 mm táblából. -
Speeedfire
félisten
Nem tudjátok, hogy ilyen deszkából árulnak valahol nagyobbat? Vagy hasonlóból?
A lényeg az lenne, hogy kb 5mm magas deszka (fenyő lenne a legjobb) és legalább 40*20 cm legyen. -
Dani_kp
addikt
-
Sziasztok!
A múlt héten költöztünk be egy az új albérletbe, ahová kellett pár dolog, többek között öntapadós fogast is vettünk a Pepcoban. A baj ezekkel, hogy nem bírnak el egy törölközőt se. Mivel ragasszam a szekrényre/csempére, hogy le lehessen takarítani? Pillanatragasztó lenne a kézenfekvő, de azt letakarítani nem igen lehet.
-
MrDerekas
addikt
válasz
TheProb #57474 üzenetére
Kalapácslakkal bicajt festettem. Kézzel 80-as papírral jól megcsiszoltam gyorsba, majd lelocsoltam vízzel, hogy a fémtiszta részek oxidálódjanak kicsit. Aztán neki a festék. Úgyis 3 hét mire teljesen kikeményedik, addig meg összeérik a rajtamaradt festékkel. Ugyanilyen festékkel festettem azóta fát, üveget és szerintem nem kell túlmisztifikálni. Eléggé igénytelen egy anyag. Ami laza, könnyen lejövő réteg azt lekaparni, csiszolni, a többi maradhat. Hígítani meg úgy tudod, hogy forró vízbe állítod a festékes dobozt a kupakja(!!!!) nélkül. Vagy hőléfúvóval leégeted a korlátról a festéket. Gyorsabb mint flexelni, kisebb az anyagköltség, fémig le is jön, csak folyamatosan kaparni kell ahogy lágyul a régi festék.
-
törölt tag
válasz
TheProb #57472 üzenetére
Amoda nem hangzott el, de van sugárirányú drótkorong is, de az egyrészt nem minden sarokcsiszoló gépre fér rá, másrészt bár jobban takarít de jobban is kopik. Ráadásul jobban is rángatja a gépet.Amúgy fazékkefénél általában a szálhossz 2/3-3/4-e ha elfogy, akkor annyi is neki.
-
TheProb
veterán
válasz
cinemazealot #57471 üzenetére
De biztos elég nyomós ok, de valahol mint ha azt olvastam volna, hogy ha mer beállt egy irányba, akkor utána nem szabad ellentétesen használni. Ennek ellenére most kipróbáltam én is, hatása ugyan olyan szar lett, cserébe össze kuszálódtak a drótók
-
cinemazealot
addikt
válasz
TheProb #57470 üzenetére
Nem azért nem bizonyul hatékonynak, mert a drótok elhajoltak a forgással ellentétes irányba? Én ilyenkor mindig forgás irányt váltok a fúrógépen, ami persze nem tesz annyira jót a motor szénkeféinek, de a drótkorong új életre kel... amíg ismét el nem hajlik, és válthatok megint irányt.
-
TheProb
veterán
válasz
Pete55555 #57469 üzenetére
Fúrós drótkoronggal előbb próbáltam (tegnap azzal "takarítottam" a fa lécek mart részeit), de meg se hatotta. Bár már a tegnapi melóban kicsit elkopott, lehet azért. Amúgy ezeknek a drótkorongoknak mikor van végük, meddig lehet effektíve használni őket? Mert ezen még van kb 1-1,5centi drót, de már nem nagyon hatékony, még fán se a festékre.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Újra kell festeni nálunk a korlátot, vettem "közvetlenül a rozsdára" hammerite-ot, ami ugye a nevéből fakadóan elég lenne rozsdára kenni csak. De ugye ezen már van régebbről valamilyen festék, így gondolom a fémig kéne visszacsiszolni. Erre mi a leggyorsabb eszköz, mert csiszológép és a kézi szerszámokkal megunom az életem mire az lejön... Gondolom flex, abból milyen korong az ajánlott, ami nem eszi meg a fémet is fél mp alatt?
-
trialboj
őstag
válasz
#33253120 #57466 üzenetére
Ez már talán nagyon kezdő kérdés, de még sosem szedtem szét semmit hűtéssel. Ha bevágom a fagyasztóba akkor mennyi ideig hagyhatom ott, hogy nehogy kettétörjem a feszegetésnél? 5 perc már elég, v hosszabb idő kellene?
Hőlégfúvóm nincs, szóval csak hajszárítóval tudnám zárt dobozban melegíteni, de szerintem az közel sem lenne hatékony.
-
törölt tag
válasz
trialboj #57463 üzenetére
A bütykösbigyókon látszik valami dudor. Ha jól tévedek ott szereléskor lyuk volt, és egy műanyag stift ment bele aminek a végeit elmelegítették, vagy csak simán melegen lett ősszedugva a két idom. Első esetben roncsolás nélkül szinte sehogy, második esetben szűkített hőlégfúvóval óvatosan rá lehet menni.
-
trialboj
őstag
Szeretnék tanácsot kérni hogy tudnám ezt a két elemet szétbontani? [kép] [kép]
Ez egy bringás kmph kormány fej egysége, erre megy rá a km óra. És el lehet fordítani az alját hogy ne csak a kormányra, de a pipára is felmenjen.
Tavaly már megpróbálkoztam a feszegetéssel, az lett az eredménye hogy megsérült a kábel ami belecsatlakozik és onnantól nem mért pontos max sebességet.Szóval nem nyers erővel megoldható ötletekre gondolok, hanem valami melegítéssel kapcsolatosra talán?
Ez egy olyan összekapcsolás mint két bütykös legódarab, van 4 nyúlvány ami 4 lyukba csúszik bele, műanyag ls viszonylag puha.
Köszönöm
-
szabifotos
senior tag
válasz
frankstork #57460 üzenetére
Na, ez jó hír. Kíváncsi leszek, mennyire táltosodik meg majd a Li cellától. (Ami ugye + 1,8V, és a kapacitás is többszöröse lesz a mostani 600mAh-nak. )
-
Nixon18
senior tag
válasz
Sándor -P20- #57458 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet! Ez az oldal eszembe sem jutott.
Na majd nézegetem az ajánlatokat! -
frankstork
aktív tag
válasz
szabifotos #57439 üzenetére
Én is vettem egyszer egy ilyet. Nem erős, de jól használható. Ami miatt utálom, hogy mikor lemerült két órát kell keresnem a töltőt mert hónapokig elvan!
Pedig használom. Nagyon sikerült kifogni -
MrDerekas
addikt
válasz
Sándor -P20- #57458 üzenetére
Íbéjen angliából jött 1800-ért shippingel együtt. Résen kell lenni
egyébként tényleg nem árt követni a kínálatot, mikor vételt tervez az ember. Fogtam már ki így aukciót, de akciót is.
-
Sándor -P20-
senior tag
-
MrDerekas
addikt
válasz
cinemazealot #57455 üzenetére
Ugye?
És sehogy nincs időm továbbfejleszteni. Pedig terv az van. Egyébként faégetéses meló is beesett. Faág szeletekre kell neveket rajzolnom. Ültetőkártya lesz belőlük. Csak 92 név
("Derekas magaddal b....ál ki! Kellett neked olyan szépre megcsinálni Zoliéknak a vágódeszkákat" Természetesen egy köszönömért vállaltam
-
törölt tag
válasz
Irmscher 353 #57450 üzenetére
Természetesen van hozzá gyári új akku, de horroráron. Ilyen korú kék Bosch-ba valami 21e Ft lett volna 2 éve.
-
Irmscher 353
aktív tag
Azta!
Köszönöm Nektek a gyors, és tartalmas válaszokat!
A videókat majd megszakértem, s ha magam is meg tudom csinálni, akkor nekiállok! -
gyenesmartin
őstag
válasz
szabifotos #57451 üzenetére
Nekem ezek a bontott LG-k 1 év után igen szépen elkezdtek rozsdásodni. Úgyhogy én nem ajánlom. Inkább egy ilyet.
Az LG-kből kb 2400 vehető ki, a Sanyoból meg akár 2100 is. 300mAh-t pedig nem venni észre. -
MrDerekas
addikt
válasz
Legyen itt egy nem standard megoldás is
-
szabifotos
senior tag
válasz
Szintén 18650 cellákból tudsz neki építeni akku pakkot.
Számtalan videó van ezzel kapcsolatban. link1 link2 link3 link4 link512V-hoz 3 soros cella mehet, de lehet elbírja a 4S-t is, és akkor még talán erősebb is lesz. Én is 12V-ot pakoltam a 9,6V-os fúróba, és gond nélkül üzemel.
Használt laptop akkuból is bonthatsz, de elég olcsón vannak "bontott újak".
Kínából pedig fillérekért megkapod az alkatrészeket. 3S vagy 4S védelem, BMS-sel. De nem is feltétlen muszáj védelem, mert a videókban is használt alarm sipákol neked, ha merül egy cella.
A töltést pedig én CC/CV modullal oldottam meg, beállítva a megfelelő töltőáramot, és feszültséget. -
Irmscher 353
aktív tag
-
szabifotos
senior tag
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #57442 üzenetére
Ez valami 1490Ft áron volt olyan gagyi, hogy sajnáltam a tipus azonos akkut bele a tönkrement vészlámpákból.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Pete55555 #57445 üzenetére
Véletlenül nekem is van egy hasonló és szintén piacon vettem, döglött akkuval, olcsón. Ezt is pihentettem, majd amikor lettek bontott laptopakkuk, raktam bele egyet:
Ennek van standard DC-csatlakozója a töltéshez. Lent, középen látszik.
Li-ion töltéshez természetesen ki kell iktatni az ellenállást és a LED-et, az akku direktben megy ki a csatlakozóra.
A kínai postákkal érkező habosított műanyag felhasználható az akku rögzítéséhez, ahogy az alsó felén látszik, ami már szét volt rohadva. A felső szivacs még eredeti.
Ilyen anyagot tettem más csavarhúzókba is.
-
Pete55555
addikt
Na gyerekek, ha már csavarozó, akkor megpróbálok itt most mindenkit überelni
Még pulya koromban (~15 éve) vettünk apámmal a zsibin egy jobb márkájú csavarozót. Ebbe valahonnan raktam jobb akkukat, és megoldottam a töltést is (lásd majd képek) de kb egyszer...sem volt használva, a csereakksik is sz*rok voltak...
Most előkerült ez a csavarozó, mivel el lett ugye rakva, hogy majd egyszer valamire jó lesz...
A kamra legmélyebb bugyrából került elő.A terv az, hogy li cellákat kap, még nem tudom milyet, de mindenképp összerakom és működőképessé varázsolom.
Ezen a képen látszik a fain töltés megoldás (kb 14-15 éves lehettem, ha nem kevesebb) illetve az "adattáblán" figyeljétek meg a made in... feliratot
Nem szarral gurigázunk kérem -
Kernel
nagyúr
válasz
Egy képet találtam róla:
Eszerint hasonlít erre a régire, ami számomra a meglepetések csavarhúzója:
Sok éve vettem a Praktikerben, akkor csak a Ni-Cd akku kellett belőle. Abból viszont egyik hamar tönkrement, a másik később, tehát gyenge minőségűnek bizonyult.
Évekig fiókban pihent, mert van több más csavarhúzóm is, ezt pedig komolytalan gagyinak tartottam, azokhoz képest. Nincs tengelyzár stb.
Végül kiderült, Li-ion akkuval megtáltosítva nagyon jól használható, jól pörög. Igaz, nem nagy terhelésre, készülékek szereléséhez.
Két akkut párhuzamos kötésben raktam be, így sokáig tart, pedig a bontott laptokakkuk sem a legjobbak már.
-
Nixon18
senior tag
Szóval senki sem tudja megmondani nekem, hogy milyen krimpelő is kell nekem csak próbáljak képek alapján keresgélni?
-
macilaci78
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Nem.
Nekem valami sárga gagyi ismert nevű volt, talán Handy, két "combosabb" (5*40) csavar után le kellett szedni a nyalást a műanyaghajtásról.
-
MrDerekas
addikt
válasz
Pontosabban ultra gagyi.
Valamelyik dobozban hever nekem is egy ilyen, csak az piros. A mechanikája se ér egy forintot. Inkább az akkuk belőle.
-
szabifotos
senior tag
Tesco gazdaságos csavarbehjató. 995Ft a Szegedi Tescoban. Gagyi, de ennyiért nem hagytam ott.
NiCd, úgyhogy majd kap később egy 18650 cellát és alap dolgokra jó lesz.
-
MrDerekas
addikt
Hát... elismerem hogy berottyantottam, mikor rákattintottam az Ok gombra. Aztán megnyugodtam, mikor felfedeztem, hogy elb...tam
(#57434) Nixon18 Íbéjről már vettem pár szerszámot. A sokbites kicióccó műszerész készlet nem egy etalon, de mondjuk a krimpelő fogó, az nagyon tuti vétel volt. Ahol nem pozőr reklámfotó van a termékről, ott azért megnézve is látszik, hogy megvevős vagy nem. Plusz az eladó indexe, vagy a termékvélemény is mérvadó lehet.
#57428) T_chris Ha minden vaj-simán menne... Na az nem is én lennék
-
Kernel
nagyúr
válasz
Nixon18 #57434 üzenetére
ÁFA és kezelési költség lehet még kellemetlen 22 € felett.
Ilyen krimpelő fogókat egyébként én sem tudok kihasználni. Amikor néha szökőévben ilyen feladat áll elő, ráforrasztom, ráhajtom valahogy.
Amikor telefont szereltem a lakásban, azt is megoldottam kézi eszközökkel.
-
-
Nixon18
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem fogtok a kérdésem miatt kinézni a topikból
Sajnos a moddingos topikból nem kaptam választ, hátha itt igen.Szóval magam szeretném elkészíteni a tápjaim harisnyázását. Meg szeretném tudni, hogy ez a krimpelő megfelelő lenne-e számomra erre a feladatra?
Köszönöm a segítségeteket!
-
MrDerekas
addikt
válasz
macilaci78 #57423 üzenetére
Ugye? Magamnak tuti bontottam volna valami kínais transzformersz robot toló kapcsolóját a gyerekek kiszuperált készletéből. Csak ez a cimbi nem is ismerős, mert itt fórumon akadtunk csak össze, aztán az első benyomás. Érted
-
MrDerekas
addikt
Régen jártam itt képpel. Na most
Egy fórumos cimbinek feldobtam, hogy összedobok valami világítást a gépébe, ha már olyan szép a pc-je. Ami miatt gány. Nos a konyhában lecseréltem a hidegfehér ledet és azóta megint kék a gázláng. Aztán mivel elég brutál fénye van (az én házamban a sötétített üvegen keresztül is telerakja fénnyel a szobát) javasoltam, hogy kapcsolósra kéne megoldanom. De azt, hogy??? Vagy kivezetek egy pici kapcsolót, amit el lehet dugni, vagy (amit nagy ötletnek tartottam magamtól
) a hátsó pci takarólemezek egyikére applikálni egy kis kapcsolót. Na ami kapcsolókat leltem a helyiforrásban, az mind kuka. De ma végre kerítettem egy kicsit, vagyis inkább nem túl nagyot. Forrasztó beizzít és lőn világosság:
OFFON
Kap mellé kétoldalú ragasztót még, meg némi kötegelőt és ha ügyesen dugja el a szemnek nem való részeket, egész látványosra sikeredhet a dolog.
Ami hihetetlen. Igyekszem szépen, de legalábbis precízen forrasztani, meg zsugorcső... Mindig van lejjebb?Amekkora gányinger voltam, nem ismerek magamra.
-
DonElvis
aktív tag
válasz
DJGABI #57418 üzenetére
Szia,
Első körben arra gondolok, hogy vagy a mikrofon kábele van gagyi módon árnyékolva, vagy a mikrofon betét van trottyon. Az első esetben a kábel kiváló antennaként szolgál, azaz minden jelet öszeszed a környezetéből (wlan, mobil, stb.) utóbbi esetben pedig szépen tud gerjedni a készülék. Más mikrofonnal is ugyanúgy tapasztalható a zúgás?
-
DJGABI
addikt
üdv hölgyek-urak!
nem akartam egyből elektro topicba menni, számítógép földeléssel volt már dolga, problémája valakinek? gondoltam használatba veszem végre a mikrofonomat, de iszonyatosan búg, neten olvastam hogy próbáljam ki usb-s hangkarival, ugyanez. Most lehúzkodtam minden feleslegeset az elosztóról, amin a gép is van (mobiltöltő, hangfal) szóval csak a táp meg monitor maradt, ugyanúgy búg. viszont teszt közben véletlen hozzáértem a föld fülecskéjéhez [link] akkor jóval alábbhagyott a búgás. Menjek tovább a fali aljzatot átnézni?
-
Irmscher 353
aktív tag
Működhet a dolog.
De van egy olcsóbb/bevált megoldás.
Mi anno 2 ütemű Wartburgot tetőfedéshez használt tubusos kátránnyal, s csomagoláshoz használt szivacsszerű anyaggal csináltuk.
Ennek 12 éve, s köszöni szépen a kátrány, a mai napig fent van az ajtó üregekben.
Pedig a kocsi állt/áll a tűző napon, s nem jött le.
Ha érdekel megpróbálom előkotorni a kinyomós kátrány típusát.A többiek, akik házi boomboxot építenének, nézzenek át a Házi hangfal építős topicba, mert ez ott is visszatérő téma.
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
frankstork #57415 üzenetére
Meg lenne akksiról is a hangerő, de úgy merülne is keményen.
A hálózati táplálást meg lehet oldani egy 19V-os noti töltővel és 2db diódával vagy egy váltókapcsolóval. -
frankstork
aktív tag
válasz
gerleimarci #57403 üzenetére
Igazából nem tervezem 50w-al hajtani, szerintem elég lesz a 2x10 is. Azt lenne jó megoldani, hogy ha kell a hangerő, akkor mehetne hálózatról. Vagy az már nagy kanyar?
-
Samus
addikt
Autó ajtót szeretném belülről zajcsillapítani, illetve utána majd az egész padlólemezt, csomagteret, kerékdobot, mindent belülről. Autóhifi topikba nem megyek, mert a 20k/0.5nm anyag kicsit sok. Mennyire lenne okos ötlet öntapadó bitumen alapú polimer lappal megoldani a dolgot (nem kátránypapír)? Nyáron is kint áll az autó, a beltérben lehet 70 fok is (a munkahely parkolójában nem hagyom leengedett ablakokkal), de ahogy néztem ezek az ipari cuccok 130 fokig is stabilak maradnak.
-
MrDerekas
addikt
Látom HANGolódik a topik. Akkor, hogy témába vágjak, jövök is a teljes tudatlanságról árulkodó problémámmal
Nos kaptam kettő darab blaupunkt négyutas hangszórót, mert ez nélkül adta el cimbi az autóját. Aszongya, Max 150 Watt van rá írva. Akkor ehhez kell nekem egy erősítő? Valamint pc-re rá tudom ezt kötni? Gondolom kell valami táp is hozzá. Tehát komplett megvalósítási terve ha akad valakinek, azt szívesen vennémCsak ne ógörög szakzsargonba jöjjenek az instrukciók
Esetleg ilyen itthoni "valamire jó lesz" készletből, amire szükség lehet, azt is vegyétek bele. Köszönöm!
-
johniee
senior tag
válasz
szabifotos #57405 üzenetére
Azért kíváncsi lennék ezeknek a tényleges kapacitására...
-
törölt tag
válasz
Gyíkac #57404 üzenetére
SlyChocolate csinált két ilyen ládát.
Az első egy bútorlap dobozba került, házilag készített erősítővel, és volt rajta egy 3.5 jack ahova a rádiós walkmant fel lehetett dugni, vagy az Ericsson K700-at egy átalakítóval. 20kg volt. Köztéri hangosításra alkalmas.
Utána egy szemetes konténerből kiszedett iskolai vegyipari készlet dobozába lett építve egy fejegység, trafó, kondi, majd pár év alatt ki lett tömve gyapottal, lett bele ventillátor, de köztéri hangosításra kevésbé alkalmas.... Viszont csak kb 9 kg.
Valahol van link a topicban róla. -
szabifotos
senior tag
Egy "6000-eset" már próbáltam. Volt vagy 300Ft
Lehet teszek egy próbát egy 9 ezressel is. Az már 410Ft. Amúgy csak a kíváncsiság, meg poén miatt csináltam.
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
frankstork #57402 üzenetére
minden világos, én is tervezem egy Zenedoboz elkészítését, bár én fejegységgel szeretnék dolgozni. ( meg is van egy mp3-as sony 4*50W.
de még nem adtam el a kocsit amiben benne van..
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
frankstork #57402 üzenetére
Itt a minél több, annál jobb elv érvényesül
Li-ion, de főleg li-po előnyben a súly miatt. Annyit azért meg kell említeni, hogy 50W-ot csak nagyon odaterve 4Ohmos hangszórókkal 24V tápfesz mellett vesz fel. Ja és persze nem 1kHz színuszt hallgatsz, tehát az sem folyamatos 50W, hanem zenétől függően változó, pillanatnyi csúcsokkal.
-
Gyíkac
aktív tag
válasz
frankstork #57400 üzenetére
2X50W
ez engem is érdekel ki milyen aksit ajánl hozzá.
Bár minnél nagyobb annál jobb.
Részemről a kis buszokból ajánlanám az aksit.
Mennyire szeretnéd Mobilra?
A 18650 -ös-t nem ajánlom mert egy kocsiaksihoz mérten drágán tudod kihozni ugyan azt a teljesítményt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Parfüm topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest