- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz cinemazealot #87054 üzenetére
Na, úgy látom nem küldte el a leállás előtti hozzászólásom.
Nem maga a szövetanyag a baj, hanem maga a szerkezet.
3 méter szélességben legyártatni igen borsos.
Kamion ponyva is drága egyébként.Én magára a szerkezetre gondoltam, de akkor már lehetne motoros is.
Egy tengely kell, amire felmegy az anyag, meg egy meghajtás.
ESP32-vel gondoltam vezérelni, mert a végálláskapcsolókat sem tudnám hova építeni.Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_2/hsz_1-50.html
-
DeFranco
nagyúr
válasz cinemazealot #86948 üzenetére
Hát ez meghaladja a képességeimet, de elrakom az infót, hátha. Átmenetileg annyit meg tudok csinálni hogy a szelep utáni gumicsövet kikötöm az elfolyóból és egy kis vödörben figyelem, nyitott-e a szelep (van-e benne víz).
-
DeFranco
nagyúr
válasz cinemazealot #86943 üzenetére
persze, úgy értettem a furát, hogy nem üzemszerű.
jó lenne tudni hogy lehet tesztelni ezt a szelepet, billentyű nyomásra nyit, az biztos, próbáltam, de hogy nyomásra megfelelő nyomás szintnél rendesen nyit-e, azt nem tudom.
lehet ezt valahogy ellenőrizni?
-
6030D
őstag
válasz cinemazealot #86938 üzenetére
Adnak is hozzá, ami állítólag sz*r. Leszedtük a régit, rakjuk az újat, na, már nem is adnak hozzá. Még jó, hogy nem szedtem le a könyökről, megy vissza a régi. Utána szedem össze a göngyöleget, kiesik a zacsiból a szelep. Megveregettem a sógor vállát, hogy ügyesen kicsomagolta.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #86934 üzenetére
Én tisztára abban éltem hogy ez a fotó a zuhanyfülkéről és a bojler alatt szoktatok állni és zuhanyozni...
Legközelebb kérlek ne felejtsd ki a hivatalos zőccsárgát, mert az a mértékegység is, az alapján már tudok fibonacci sorozattal logaritmizálni, aztán megderiválomösszeintegrálom és megkapom hogy 42....Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
6030D
őstag
válasz cinemazealot #86928 üzenetére
Gyönyörű. Gyereknek tetszene, mászkálhatna a korláton fürdés közben.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
macilaci78
nagyúr
válasz cinemazealot #86872 üzenetére
Mi lenne, ha a gázkazánt direkt bekötnéd a földelésbe és nem a szünetmentesen keresztül menne ez?
Elvileg be is van mondjuk: a gáz- és vízvezetéket is illik földelni.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
őstag
válasz cinemazealot #86872 üzenetére
PEN relé címszóval tudsz utánanézni.
Lényegében ilyesmi amit csinál, illetve annyit szokott még, hogy ha behúz, leválasztja a másik hálózatot az adott körről, és csak akkor engedi vissza, ha ez a relé már visszanyitott.
(Egy sima NO kontakttal az a baj, hogy mikor visszajön az áram, akkor az ÁVK gyorsabban triggerel, minthogy a relé visszahúzna)Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Tothg86
tag
válasz cinemazealot #86874 üzenetére
Köszi a tippet! Megfogadom!
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #86826 üzenetére
Pedig a csőnek nem lett volna semmi baja.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz cinemazealot #86819 üzenetére
Gázcső is van?! Hú, én biztos, hogy azon görgettem volna oldalra és kész
-
lemmy71
őstag
Legközelebb egy ilyen kétszárnyú üvegajtót barkácsolj a mamának
-
pjen
félisten
Esetleg egy méretre készült zuhany függöny?
-
hzsolee
őstag
válasz cinemazealot #86816 üzenetére
A nők függönyhívők ... nem lett volna egyszerűbb egy függöny? 😁
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Keef_Lee
senior tag
válasz cinemazealot #86805 üzenetére
Szuper!
Én félve álltam volna neki...
A zár milyen megoldással lesz? -
j.bravo
addikt
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #86798 üzenetére
Hűpaszmek XD
-
Inhouse
őstag
-
Z_A_P
addikt
Ha topik hű akarsz lenni, így hagyod ahogy most vanKívülről hogy kell nyitni? Középen megtolod, de akkor becsipi a kezed, nem? Könnyen jár amúgy?
[ Szerkesztve ]
OK
-
Dani_kp
addikt
Ez nagyon feketeö....vagyis zöld-sárga öves átalakítás lett . Nem semmi, mennyi munkaóra van benne?
https://ingatlan.com/33821564
-
hzsolee
őstag
Zasztakurva... ilyent meg nem láttam. Tán Ikarus-on voltál sofőr? 🤣🤣🤣
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hegegabi80
addikt
Nagyon menő lett. Kész állapotban tök jó lesz.
-
lemmy71
őstag
👍
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #86749 üzenetére
Ezúton is köszönök minden javaslatot és jó tanácsot, a fürdőszobaajtó 90%-ban elkészült és használatba is lett véve. Az áthelyezés végül hagyományos diópánt 3-as fafúróval és vékony fűrészlapú dekopírral történő "befaragásával" valósult meg. Íme néhány fénykép a munkafolyamatról és a fejleményekről:
Ami még hátra van:
- a lengő(fél)szárny áthidaló környékén történő sínes-görgős vezetése,
- zsanér takaró és ujj becsípést gátló szövet burkolatok kívül és belül,
- fogantyúk kívül és belül,
- régi diópánt maradványok levágása a tokról,
- lyukak és régi szerelvényhelyek betömése, csiszolás, glettelés, csiszolás, mázolás. -
lemmy71
őstag
válasz cinemazealot #86783 üzenetére
30 ezerért már kapsz a praktikerben 90*210 es ajtót. Ráadásul előfestett csak a tokot kell mázólni és joccakát
-
RandomName
senior tag
válasz cinemazealot #86764 üzenetére
Létezik csuklós ajtó vasalat.
Szerk.:
Mindent levágnék, új csavarozható pántokkal átszerelném, zárat átvésném, régi helyét kitömni, tapaszolni.A csuklós ajtó az szívás. Szerintem a jelenlegi ajtót mire szétvágod, belécezed a vágást, abba bemarod a csuklópántokat, majd adsz neki valami kinézetet tapasszal/festéssel, addigra elválik tőled az asszony az ajtó nélküli fürdőszoba miatt.....
[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
DeFranco
nagyúr
válasz cinemazealot #86770 üzenetére
Tolóajtó-szerű megoldáson nem gondolkodtál?
-
Findzs
addikt
Nem rossz elgondolás egyébként.
Két dolog jutott eszembe:
- a zongorazsanért ha az élébe szereled is, kívülről látható lenne ami látványban nem olyan szép
- akárhogy megtartod valamilyen szerkezettel (esetedben fióksínnel) lehet, hogy idővel a földet fogja súrolni, leszáll az ajtó[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Inhouse
őstag
fent megkapaszkodik egy az...úgy nyílna mint a régi Ikarusok ajtaja
Ha még kapaszkodót is raksz, teljes lesz a feeling!Üdv Inhouse
-
pjen
félisten
Hát szerintem ennél egy harmonika ajtó masszívabb.
-
DeFranco
nagyúr
válasz cinemazealot #86760 üzenetére
Nálunk is harmonika van a fürdőn, használható. Kis fürdő esetén pedig praktikus, és a linkelt kép alapján az esztétikában nem veszítesz vele sokat (no offense, csak ismerem az ajtótípust, meg a lakástípust).
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #86758 üzenetére
A pánt még hagyján, de a zárnak jó nagy hely kell.
-
Findzs
addikt
válasz cinemazealot #86760 üzenetére
Csak egy ötlet volt
De egyébként ezek már nem olyan hangosak mint a régi merev lamella kötésűek.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Findzs
addikt
Rakjál fel egy harmonikaajtót.
Egyszerű, olcsó. Nekem már van egy a házban 20 éve és még mindig "jól" néz ki és szuperál."Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #86754 üzenetére
Ja, azt hittem, hogy úgy fog fordítva nyílni, hogy átkerül a másik oldalra.
Így elég sok minden kell majd faragni, meg nyoma is marad majd.
Azzal a bevésőssel én biztosan nem küzdenék, elképzelésem sincs, hogyan rakták be anno pontosan. Flex elvágja és mehet a betekerős és még azzal is kell küzdeni, hogy jó legyen. Még az előttem linkelt dupla "tengelyes" állíthatóval is. Elég nehéz a jó helyre pontosan belefúrni egy vonalban, pontos távolságra, egymással és az ajtó síkjával párhuzamosan futó furatokat elkövetni. Egy ilyet próbáltam felrakni egy kerthelységre, de mivel ott nagyobb hézaggal volt az ajtó, túl kis hosszon tartott, de nem nyerte el egyébként sem a tetszésemet. Oda egyedi zártszelvényre hegesztett diós megoldás készült, azzal nincs gond azóta. Bár egy ilyennel gondolom könnyebb a műveletet elkövetni...
Bár nem használtam még ilyet, de pl. ez nekem egész szimpatikus.Üdv Inhouse
-
őstag
válasz cinemazealot #86754 üzenetére
Ha jól képzelem el a problémát, én egy ilyet tennék be:
[link]Nem hátrány, hogy állítható, így az utolsó pillanatig tudod kompenzálni a pontatlanságokat az illesztésben.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #86751 üzenetére
Vagy inkább mégis egy betekerős + csavarral rögzítős új alsó dió, ami illeszkedik a régihez az ajtón.
Üdv Inhouse
-
lemmy71
őstag
Kapard le a diópántok melletti részt. Ott az ezer réteg festék alatt megtalálod a facsavarokat vagy szegeket, utánna kijön a diópánt. A másik oldalon kis fúrszárral ki tudod alakítani a nútokat, amibe bemegy a pánt. Utánna már csak a zár zsanért kell át mókolni. Ja még annyi, lehet hogy a tokot újra kell gyalulni, hogy passzoljon hozzá a lap
-
Csápájev
őstag
válasz cinemazealot #86714 üzenetére
Jaja, annyira röhögök, hogy a rendszerváltás óta nyomtatja a sok birka, hogy a Rotschildok titokban megveszik a magyar földet meg a vizet, aztán a nagy nemzeti kormány eladja a kínai kommunista pártnak ezt a kettőt, ők meg bégetnek tovább, hogy ez így most mégiscsak jó 😆 Olyan mint a migráns, ha átnevezed vendégmunkásnak, akkor már jó is, akkor nem baj,ha elveszi a munkánkat 😆
Leweegee
Hidd el ők kb így látják ezt az országot.
De mondjuk az nem igaz, hogy világ végi lenne.[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz cinemazealot #86533 üzenetére
Azért ennek a látványa is fáj már. Bár tipikus villanyszerelő módszer.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #86533 üzenetére
+1, ez a megoldás a cégnél is működött évekig és a mini WAGÓ s is. Sima UTP kábelen nincsen árnyékolás.
-
Dani_kp
addikt
válasz cinemazealot #86484 üzenetére
De ezek performance gépek, a fúró-kalapács debütáláskor 33k. volt (fater ennyiért vette), ismerős, pár hónapja 25k.ért vette most csak 20k., az 1/4"-os hexa befogású ütvecsavarozó gép is bb, én ennyiért 3 éve vettem a zöldet.
Az ütvefúrós 64 nm-es fúró -csavarozó gép is 30k. volt még szerintem tavaly is.
Szóval tényleg jó árban vannak. Nekem is van 2-3 gépem, ha most vennék nekem jó lenne, mert akku már nem kellene. De én is átállok makitára fokozatosan, szóval én személy szerint én kihagyom, de 1-2 hete is pont téma volt.https://ingatlan.com/33821564
-
csudri
őstag
válasz cinemazealot #86264 üzenetére
A csavarok alatt van tömítés.
Most visszaemlekezve volt már eső mióta osszeraktam a házat, de nem volt ilyen vészes a viz, úgyhogy inkabb tűnik akkor paralecsodasnak.
-
Black-core
aktív tag
válasz cinemazealot #85925 üzenetére
A monitorra vannak kötve a hangfalak. Amíg a gépem megy, és kap jelet a monitor, addig szólnak is a hangfalak. De ha kikapcsolom a gépem elmegy a monitor standby modba s akkor nem szólnak a hangfalak. :/ Ezért szeretném akár a vga pineket összekötve nem hagyni hogy standby ba menjen a monitor, hogy ha kikapcsolom a gépem akkor is tudjak zenét hallgatni pl mobilomról.
-
Madwe
nagyúr
válasz cinemazealot #85502 üzenetére
+ emlékeztető: a legtöbb lakásbiztosítás fedezi a duguláselhárítást
-
Z_A_P
addikt
válasz cinemazealot #85468 üzenetére
igazán leválthatná már ezt az ósdi trendet valami
, hogy a '60-as években már jól bevált (vízálló) linóleum lesz a befutó pl. a fürdőszobába.Meglepoen jol neznek ki ma mar amugy.
A masik, vinyl padlo. 100% vizallo, es igenyesebb.[ Szerkesztve ]
OK
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #85468 üzenetére
Akkor remélem ma láthatjátok a másik, bonyolultabb részt is készen. És ezt nyugodtan vehetitek fenyegetésnek is...
Üdv Inhouse
-
imibogyo
veterán
válasz cinemazealot #85444 üzenetére
Van spray változat belőle. Én igazából csak átcsiszoltam és már fújtam is, de utólag be kell látnom nem végeztem túl alapos munkát (beköltözés előtt álltunk már nagyon...), így nem tapadt mindenhol egyformán jól a festék. Most komolyabban fogom venni a dolgot (és ha lesz energiám dokumentálni is jobban fogom). Lehet, hogy fel lehet polírozni a zománcot, de én ha már úgyis hozzányúlok a felülethez, akkor már mindenképp festeném, szerintem higiéniai szempontból is jobb ha mondjuk 5-6 évente új felületet kap a kád.
Reggie0: nem tudom, de elég rendesen "megmarta" a festéket a cucc... Persze elfogadom, hogy ez a csináld magad festésnek is lehet a következménye és egy "gyári" zománc lehet meg sem érezte volna, de mivel éveken át jól működött ez a festés is, így azért nem volt őszinte a mosolyom, amikor megláttam.
-
Dr. Mózes
aktív tag
-
inf3rno
nagyúr
válasz cinemazealot #84798 üzenetére
Köszönöm! Van elvileg valami falradar jellegű készülék, de drága. Gondolom annak éri meg, aki napi szinten ezzel foglalkozik.
Buliban hasznos! =]
-
Inhouse
őstag
válasz cinemazealot #84805 üzenetére
Nem igazán tud meghibásodni, csak ha valaki kicseréli a benne levő soros ellenállást és glimm lámpát rövidzárra... A működéséhez szükséges, hogy az ember valamilyen módon kapcsolódjon a földhöz. Az más kérdés, hogy ehhez sokszor elég, ha a földön áll cipőben. Ha valaki elővigyázatos, akkor ilyen esetekben nem markol meg semmit, hanem kézfejjel, vagy ujjal böködve és hozzá a falhoz, fémhez pl. A lényeg, hogy az esetleges áramütés esetén a görcs miatt ne tudjon rámarkolni és rajta maradni.
Üdv Inhouse
-
Z_A_P
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz cinemazealot #84794 üzenetére
Arra van bármi épkézláb ötlet, hogyha szakadt, akkor honnan tudom meg, hogy melyik vezeték az? Ha szakadt, akkor nem vezeti az áramot a foglalattól ugyanúgy, mint az összes többi nullás vezeték, szóval külsőre full ugyanolyan. Nem tudok róla, hogy lenne bármilyen rajz, leírás, hogy melyik vezeték hogyan fut és hova van bekötve, maximum megrángatom, aztán amelyik húzódik. :S
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz cinemazealot #84786 üzenetére
A kapcsolót megnéztem, ott az egyik vezetéken jön be a fázis. A foglalatnál is ugyanúgy van áram benne, illetve az alján kapná az áramot az izzó, ott is jelez a fázis ceruza. Úgyhogy a fázis része rendben van. A folytonosság vizsgálathoz mindenképp kell még egy hosszú vezetéket rákötnöm a nullára vagy hogyan megy? Nincs gyakorlatom ebben, de úgy sejtem, hogy Fázis -> Kapcsoló -> Lámpa -> Nulla valami ilyesmi sorba kötés lehet, tehát a Lámpától a Nulla felé lehet valami érintkezési hiba. Néztem a szekrényt, de lövésem sincs, hogy melyik vezeték jöhet be ettől a lámpától van rajta két tucat. Nem tudom hogyan lett ilyen, néhány éve romlott el azt mondják, de akkor még a közelben sem voltam.
Buliban hasznos! =]
-
totron
addikt
válasz cinemazealot #84789 üzenetére
Köszi a választ, magam is így gondolom egyébként. Ez gyakorlati tapasztalat? Hogyan tudnánk kézzelfoghatóbbá tenni ezt a 6 bart? Egy Pedrollo időnként gázos vízzel megközelíti például?
-
Barret001
addikt
-
user12
őstag
válasz cinemazealot #84717 üzenetére
Egyelőre ez a "hivatalos" forrás.
Hamarosan megjelenik majd a közlönyben isRendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Dani_kp
addikt
válasz cinemazealot #84577 üzenetére
Akkor elengedem a dolgot. Az eredeti csatlakozót amúgy a kutyák szétrágák .
Erre ennyi időt nem szánok, Kínából rendeltem is hdmi -> dsub átalakítót, kemény 790 ft-ért. Igaz pénzt nem akartam ebbe a projektbe beleölni, de azért ez mégis csak egyszerűbb és kényelmesebb .
Köszönöm a segítséget .https://ingatlan.com/33821564
-
A Zéé
addikt
válasz cinemazealot #84551 üzenetére
Nem vastag az
[kép] [kép]
A 300-as az már kb. olyan, mint a pulóverek anyaga. Az már tényleg nem semmi.Just a simple Lineman...
-
Z_A_P
addikt
válasz cinemazealot #84551 üzenetére
Vékony az szetszakad.
A Zee:
Akkor mostantól rakok midenhova[ Szerkesztve ]
OK
-
AssAssynn
őstag
válasz cinemazealot #84536 üzenetére
Úgy tenném, hogy a földre elszórtan a téglák (tehát nem egymáson, meg nem egymáshoz nyomva), arra pedig szórva a murva, tehát körbeöleli őket.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
válasz cinemazealot #84534 üzenetére
Köszi. Igen, kocsibeállónak készül. Csak 20 ezres házhozszállításnál nincs kedvem még egy adagot rendelni.
Nem tudom nyernék e, ha csákánnyal szétcsapnám a téglákat."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
pjen
félisten
válasz cinemazealot #84478 üzenetére
A sziget üzemű rendszeredre nem tudod csatlakoztatni az erkély napelemet a hálózat nélkül?
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #84459 üzenetére
A megoldás: sziget üzemű inverter.Arra van kitalálva,nem visszatermelésre.
-
totron
addikt
válasz cinemazealot #84459 üzenetére
Szigetüzem for ever. A fizika fix, a politikai agymenés változó. Egyébként is megvan a hangulata a szigetüzemnek, ki érzi, ki nem.
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #84449 üzenetére
Pontosítok: Kizárólag Szigetüzemben engedélyezett!
-
RandomName
senior tag
válasz cinemazealot #84449 üzenetére
Bővíthetsz, ha van helyed, illetve az inverter is tudja a bővítést kezelni.
Egyes nem ad-vesz mérőknél is megjelenik a visszaforgás szimbólum, vagy a hibajelzés a visszairányú táplálás miatt. Ezt szoktuk látni, amikor próbaüzemet tartunk egy friss napelemes rendszernél, ahol még nincs ad-vesz mérő. Egy bizonyos mennyiség alatt ha megszűnik a visszatáplálás, akkor az ikon eltűnik, fölötte ott marad. És az éves fotózásnál ez ott lesz.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz cinemazealot #84447 üzenetére
Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy a mérő jegyzi a visszatáplálás tényét, és mértékét is. Ha az áramszolgáltató meglátja bünti lesz.
Ez jelenleg azoknak lehet jó, akik rendelkeznek már napelemes rendszerrel, de az idők során kevés lett annak a teljesítménye. Azoknak megérheti 1-2 ilyet felpattintani a meglévő rendszer mellé.
-
t72killer
titán
válasz cinemazealot #84199 üzenetére
Tavaly innen-onnan én is hoztam egy rakás ingyenraklapot, hogy majd fészert csinálok belőle: annyi szenvedés van a szétszedésükkel, hogy inkább vettem egy kész fészert. 100valamennyi belerozsdált, kapaszkodós fajta szög van mindegyikben, feje fél centi mélyre beleverve a deszkába. Ráadásul ha falat akarsz csinálni belőle, vagy vadászol hónapokig zárt raklapra, aminek tele van a felülete, vagy totál deszkáira kell szedned.
Egy kisebb fatárolót fogok összedobni belőlük, de semmi komolyabbat, ahhoz túl csóróra jön ki az órabér.
#84201: nincs az az isten, h ezekért a sz.rokért még FIZESSEK is. A tartósságon amúgy lehet sokat javítani szurkos-olajos festékkel.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
-igu-
addikt
válasz cinemazealot #84199 üzenetére
Nálam a tüzifatároló padlója lesz 4db túlméretes raklap, és ha megeszi őket az idő, mehetnek a cserépkályhába azok is. Szerencsére a cégtől tudok kihozni ingyen, így a pótlás is meg van oldva. Kerti bútort meg inkább megvettem szakboltban, minőségi fából kezelt felülettel. Az évente egyszer, a téliesítés okán kap olajat, ennyi.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
totron
addikt
válasz cinemazealot #84148 üzenetére
Na igen. Nem tudom, mosogatni hány fokosban szoktunk? Sosem mértem. A hő formátuma sem mindegy, mert míg gáz/tűz fölött tényleg lágyul, addig viharöngyújtóval (irányított lánggal) csak megfeketíted és egy könnyű vágáshoz előkészíted.
(#84150) macilaci78, szakszerű szigetelésnél létezik ilyen, hogy a harmatpont a fára esik? A gombamentesítés milyen vegyszerrel értendő?
[ Szerkesztve ]
-
--HARDCORE--
senior tag
válasz cinemazealot #84087 üzenetére
4 hónap alatt többször házhoz jön(ne): [link]
Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
totron
addikt
válasz cinemazealot #84105 üzenetére
Nem tudom mennyi lehet az 1 bar, ez egy szolidabb kis kút. A pluszminusz részt nem értem. Tehát akkor nem csak lefolyócsövekhez használható, hanem van, aki használja kúthoz is? Az előbb felmerült KPE-toldás vagy ez lehet a jobb út? Persze próba, tudom, de költségcsökkentésiből az elméletet is szeretném jól megalapozni. Többedik megoldás esetleg? A tokos verzió is most, ajánlásra ugrott be, eddig nem is tudtam a létezéséről (vagyis feledésbe merült).
-
totron
addikt
válasz cinemazealot #84096 üzenetére
Azszép, köszönöm. Gyors keresés után jól látom, hogy 40mm-esben pont nincsenek ilyen toldók? Nem nagyon akarja tálcán kínálni magát ez a kompatibilitás... A kút 40-es, kútfejből nem tudom van-e 50-es, valahova egy szűkítő kell. Tudom, ne vergődjek már, de tényleg jó lenne ragasztás nélkül összerakni.
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #84087 üzenetére
Tekerd be zőccsárgával és add el specijális szabadalomként, meg hogy a zőccsárga nem megbontható, csak a Te általad üzemeltetett szakszervíz szervizelheti. Ömleni fog a zsozsóóóó
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #82628 üzenetére
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz cinemazealot #84052 üzenetére
Avval nem vagy előrébb, minden SuperGlue cianoakrilát...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Barret001
addikt
válasz cinemazealot #83964 üzenetére
Sok országban az eső vizet isszák,mert a vezetékes víz alkalmatlan fogyasztásra.
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #83967 üzenetére
Pedig de, sikerült félrevinni a lényeget.
#83970 Spec
A te szempontjaid egy részévele egyetértek.
Azt értettétek mind a ketten félre, hogy ha adott egy kiépült csatorna hálózat, amit 100 lakásra és azok x mennyiségű WC lehúzására méreteztek, attól nem fog többlet terhlés keletkezni műszaki szempontból ha ugyanannyi x mennyiségű WC lehúzás történik.
MERT a lényeg abban van, hogy továbbra is ugyanazt a WC tartályt használod, amiben ott az úszó ami ELZÁRJA a feltöltő csapot. Tehát ha 100 lakás 10.000 lehúzását elbírta a csatorna, akkor ugyanezt a 10.000 lehúzást továbbra is elfogja bírni műszakilag. A másik fele másik bekezdés.Tehát műszakilag igen is tartom, hogy nem jelentkezik mennyiségi alapon többletterhelés. Ugyanazt a mennyiségű szennyvizet kell elvezetni mint korábban.
"
Azért ez nem ennyire feketén-fehér. Rávilágítanék pár fontos szempontra. Egyrészt az a hazai vízgazdálkodási szabályozásokban több helyen is alapelvként szerepel, hogy tilos a tiszta övezeti csapadékvizek szándékos elszennyezése, és hát az hogy a WC-be vezeted öblítő vízként, az annak számít.
"
Pont azt írom, hogy ennek a szabályozásnak elvi okai vannak, mert ha megengedik egy kis szeletet akkor a magyar majd mindent is akar, és belevezetik kontrollálatlanul a csapadék vizet. De nem azért van ez mint amit írtok. Továbbá számlázási okai vannak, ahogy írod a szennyvizet jelenleg nem mérik ingatlanonként, így nem tudnánk kiszámlázni hogy mi alapján szedhetik be azokat a pénzeket amiket karbantartásra és fejlesztésre kellene költeni...ohh wait, ezt már amúgy is elszúrták, sorra mennek vidéken tönkre a vizes -csatornás cége...már tönkre is mentek.Azzal egyetértek hogy a tetőről összeszedett kosz már probléma, ami szennyeződés típusát az én elképzelésem kontrolálatlanul engedi be. Ezen a részen vitaképest az elgondolás.
De azzal megint nem tudok egyetérteni hogy csak az ivóvíz mennyisége alapján történik a dolgok kezelése, mert rengeteg helyen vidéken a két szerződés eleve külön kezelik, külön számla érkezik.
Simán ki lehetne alakítani bejelentési alapú rendszert, hogy x felhasználó kiépíti azt a műszaki rendszert, amivel megfelelő minőségűre tudja szűrni a csapadék vizet hogy az egyébként WC tartály öblítésenként nem szennyez jobban mint a szappanos víz. Erre lehet kötelezni az erre vágyókat, pláne ha maga a rendszer mondjuk 3-5 év alatt meg tud térülni, családi házaknál simán megérős. Társasházaknál meg 20 lakás közösen simán tudná vállalni a hosszú távú megtérülést.
Továbbá a csatorna rendszer fenn tartása is kezelhetőbbé vállna, ha nem fogyasztott mennyiségi alapon számláznak, hanem van egy fix, a korábbiakhoz képest emelt alapdíj, amit mindenki fizet, a mennyiségi részre pedig rá lehet húzni a rezsidémonharcot. És akkor a politikus kecske is jóllakott a kamuzásával és a káposzta is megmaradt.
A kézmosóból meg fürdőből lejövő szürkevízzel az a gond hogy mélyebben van mint a WC tartály, ezáltal a visszajuttatása a tartályba problémás. Valamilyen emelőgép beépítése mindenképp vagy macerás kezelést, vagy folyamatos áramigényt jelent.
Persze be lehet állítani PC keringető szivattyút napelemről, én ilyet tervezek magamnál kialakítani.
De mindenképp a költség nyereség arány rosszabb, de a két rendszert kombinálva kéne jól megalkotni a 21. századi megoldást.Öntözésre nincs értelme társasház esetén központilag költeni ekkora léptékben.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
macilaci78
nagyúr
válasz cinemazealot #83969 üzenetére
Én ma BKV-val jöttem dolgozni robogó helyett.
Volt egy gyenge zápor a Hungárián haladva a Népligettől a Lurdy házig, de ennyi.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #83964 üzenetére
Félreértettél, nem állandóra kötnénk bele, hanem hogy a WC tartályok újratöltéskor ne a drága ivóvízből vegyék a vizet, hanem az ingyenes csapadékvíz tartályból.
Persze így csökken a havi víz-számla, mert azt ugye a mért ivóvíz alapján fizetik a lakók.Ellenben nincs mérnöki többletterhelés, csak nem fizetett csatorna "fogyasztás".
A valódi többletterhelés a szennyvíz csatorna hálózaton akkor jelentkezik, amikor esőzések idején konrtrolálatlanul folyik bele a csapadékvíz a szennyvízcsatornába. De ha csak a WC tartályt töltjük meg, aminek az elzárója a vízszinttel automatikusan záródik, akkor nincs kontrollálatlan többletterhelés.
Persze a számlázási oldal őrjöng ilyen dolgoktól, hisz a csatornázási művek nem jut elég fejlesztési pénzhez, mert azt az ivóvíz alapján fizetjük. De nagyon durva pazarlás ez az ivóvízkészlettel, miközben nem hogy Afrikában, de Magyarországon is vannak területek ahol nincs ivóvíz.Mellesleg rendkívül sértő a magyar mérnöki szakmára nézve, hogy a folyton lenézett amcsik New Yorki társasházak esetén tudtak erre fókuszálni, míg a magyar mérnökök 100 éven át nem, csak a mostani "újhullámos zöldfülű kisgyerekek" (ahogy a nagyöregek hívják a fiatalokat) "nyomatják".
Oké-oké én is tudom hogy New Yorkban az ivóvíz nyomóoldali problémái miatt van szükség a tetőkön elhelyezett nagyméretű tartályokra, amik így az esővizet is valamennyire gyűjtik.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz cinemazealot #83961 üzenetére
Lakógyűlés: nálunk a műszakilag jó állapotú lépcsőház újraburkolása még a teremgarázs CO-érzékelő rendszeréhez képest is elsőbbséget élvez. Szerintem sosem jön el az idő, hogy a kert végében lévő 5-7 nem működő öntözőfejjel kezdjünk valamit.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #83961 üzenetére
Igen, a szürkevizet WC öblítésre is jó lenne használni, csak az már jóval nagyobb beruházást és átalakítási munkálatokat jelentene egy 19 lakásos társasház esetén.
Mi másra tudnánk még használni? Kiskutya fürdetés?Na igen, arra nem gondoltam hogy a tető mocskával nem biztos hogy jó lenne felmosni. Köszi..
De akkor 1 próbált lehetne tenni hogy az egyik alkalommal felfogni az egyik udvari levezető vizét és ellenőrizni.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
mancer7151
tag
válasz cinemazealot #83911 üzenetére
Gyönyörű
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #83934 üzenetére
Hát nálunk a társasházban már sokszor elgondolkodtam hogyan kéne megfogni az esővizet.
Semelyik levezető nincs igazából bekötve a csatornába, mert anno "nem fért bele a keretbe a ház" aztán azóta se bővítették a Budapesti Lehel utcában a közterületen az esővíz csatornát.
A szennyvízbe belekötötték anno az udvari összefolyó aknának a túlfolyóját, hogy a legnagyobb esőzések idején legalább egy része ne az udvaron szikkadjon el.Mert ugye rengeteg belvárosi kis társasház esetén a saját udvaron történő elszikkasztást találták anno 100 éve célszerűnek.
Most meg hetente kéredzkedik be a takarító, hogy hadd töltse már meg a vödrét alkalmanként 2x hogy fel tudja mosni a folyosókat. Igen, el van fagyva az udvari csaptelep is.Pedig milyen faja lenne ha nem az udvaron csak úgy elszikkadna, hanem fel lenne fogva 1-2 hétig a "friss" csapadék víz, utána persze illene elszikkasztani, nehogy életre kelljen.
-
t72killer
titán
válasz cinemazealot #83928 üzenetére
valóban házikókány, de tleg van itthon pár potim
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
hundai
aktív tag
válasz cinemazealot #83880 üzenetére
Két utcát összekötő járda 2 oldalát szoktam nyírni kaszával (közmunkások hiányában..). Azon a részen sok a fatörmelék / vakondtúrás, így a fűnyíró sajnos nem opció.
Sajnos több infót én sem találtam róla. Leginkább a kompatibilitás miatt aggódom. Mert ahogy nézem a ventiházon van rajta a szorító, így csak a szöghajtás helyére lehetne tenni, szerintem kezelhetetlenül hosszú lenne.-Wake up Neo!
-
Z_A_P
addikt
-
Z_A_P
addikt
válasz cinemazealot #83835 üzenetére
Top cat: ez egy régi ciszterna, amit kitakariottam, aztán ipari fóliával ki lett belelve, és eső + talajvíz megy bele most már. Locsolni
OK
-
Z_A_P
addikt
válasz cinemazealot #83832 üzenetére
Már csak azt kéne tudni, hol lehet venni 32mm pvc csőre csatlakoztatható visszacsapo szelepet.Szerk: ahha, pl: [link]
Jó ára van
Ráadásul ezeket hogy csatlakoztatom sima szürke pvc csőhöz[ Szerkesztve ]
OK
-
Spec
őstag
válasz cinemazealot #83817 üzenetére
Ezzel teljesen egyet értek én is. Nem akarom én minden áron kidobni, csak hát tudod van az ún. "gazdasági-műszaki" optimum, vagyis hogy ha a megmentése több pénzt és energiát igényel, mint az újra cserélése, akkor sajnos nem szabad sokat hezitálni, és el kell engedni.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz cinemazealot #83815 üzenetére
Nem, semmi. Teljesen jó, csak már koros, és az azért látszik rajta. Fizikai sérülése nincs amúgy. Mivel nem horror dologról beszélünk, mert azért 20-30k-ért már lehet egész jó WC csészét is venni, így ezen is elgondolkodtam, hogy akkor csere lesz.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Essejó
veterán
válasz cinemazealot #83553 üzenetére
Nem értelek benneteket. Nekem az S22+on fenn az app és semmit nem kellett kattintgatni hogy egyből a videó induljon hanggal.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #83511 üzenetére
Anno amikor a Hévizi tó szintje elkezdett vészesen apadni még kihívták a BME vízépítő karának profjait felmérni szakvéleménnyel...
Megállapították hogy a hegy túloldalán 100km-re lévő bauxit bányászat okozza, azonnali hatállyal abba kell fejezni az ipari tevékenységet és ez kerüljön bele a jegyzőkönyvbe.A tanácskozás jegyzőkönyvéből mit ad isten ez a pár mondat kimaradt, ellenben bekerült hogy nem tudni mi okozza és hogy jelen voltak az illetékes szakértők...
Amikor már vészesen leapad a szint és rájuk szóltak fentről hogy országimázs, na akkor cselekedtek.
BTW tuti koncepciós pert akartak a BME-sek nyakába varrni, csak elaludtak a "tanúk".Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz cinemazealot #83005 üzenetére
De hát van benne ERDZSÍBÍÍÍÍÍÍÍ akkor ez + ezer fps!!!
Ja várj az egy másik játék, akkor ez + ezer enerdzsííí...dzsíííí.BTW a fúziós erőművek is köszönik szépen, megbarátkoztak az emberiség által ismert fizikával, épp ezért kell nekik üzemanyag.
-
Top cat
addikt
válasz cinemazealot #83007 üzenetére
Időről időre előkerülnek ilyen, ingyen energia videók. Mindig vannak olyanok, akik beveszik.
Ennek a videónak az esetében, elég csak a Lenz-törvényt ismerni.
-
Top cat
addikt
válasz cinemazealot #83005 üzenetére
Az a cucc nem igazán úgy néz ki mint egy tokamak.
-
cinemazealot
addikt
válasz cinemazealot #82971 üzenetére
Uraim, nagyon köszönöm a gyors válaszokat, ma is okosabb lettem!
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz cinemazealot #82971 üzenetére
Herz termosztatikus szelep, M28-as a csatija. Programozható/termosztátos termofej az, amit keresel. A programozható az egyszerűbb, ha már távolról akarod baxtatni, ahhoz vagy WiFi-s kell, vagy külön egy termoelektromos szelepfej és arra egy Wi-Fi termsosztát vagy simán csak vezérlő. Termoelektromos szelepfejnél a vezérlés szempontjából érdemes arra ügyelni, hogy van NO és NC, vagyis alapállásban nyitott (nem nyomja a tüskét) és zárt (nyomja a tüskét). A nyitottat könnyebb felhelyezni és áramszünet esetén lesz fűtés. Nos... Feltéve, hogy a kazán és a szivattyű szünetmentesről megy...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest