- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz cinemazealot #67530 üzenetére
Szerintem még kicsik a gyerekek, akik oda vannak adva megőrzésre... Ahogy látom, 3-5 évesek....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz cinemazealot #67524 üzenetére
Szerintem közvilágítás.
-
törölt tag
válasz tupacamaru #66996 üzenetére
:D
[link] -
-
törölt tag
válasz Dani_kp #66794 üzenetére
Az a baj, hogy a cső végei minimum +40centin vannak, a földben meg 50-60 cm lett említve. Itt már a csőben kialakulhat páralecsapódás a különböző hőfokok miatt. Ennek elviselésére nem alkalmas az MCu, főleg, mert a kialakítás sajátosságai miatt hosszú a száradási idő.
Hja, hogy te terhelésre írod a vezetéket....
Szerintem ha nincs 3 fázis, akkor húzz ki 3*4-6 (három fázisra készülve 5*4-6) körül egy helyi táblával. Ha belegondolsz, akkor egy golyó ventillátor is minimum 2-3kW.... Ok, van kb 750W módja is, de mínusz 2-3 fokban nem azt fogod kapcsolni. Egy sarokcsiszoló meg 400-1100W, de hidegben, amikor át van hűlve a kihajtás kb 10-20 másodpercig a hajtómű áttöri a kenést, és te ezt nem figyelembe véve terheled, akkor lehet ez több Watt is. És amikor átjön a haver segíteni, és az egyik hegeszt, a másik flexel, és megy a fűtés, akkor elfogy alólatok a keresztmetszet. -
törölt tag
válasz Dani_kp #66745 üzenetére
Rakjál akkor 4 csövet.
Gyakorlatban amúgy nem lesz baja, de én mindenképpen külön tenném, mert az utp szigetelése nincs méretezve a mellette futó erősáramra, illetve ha valaki belecsákányoz, akkor nem csak a biztosíték megy le, hanem esetleg a router, hálókártya is.... -
törölt tag
válasz DrojDtroll #66666 üzenetére
-
törölt tag
válasz macilaci78 #66661 üzenetére
Laptopos cuccok 10A terhelhetőséggel kb 1000Ft/pár.....
-
törölt tag
Nekem 5 napig volt olyan kompakt fénycsövem, ami minden felkapcsolásnál bekapcsolta a Thomson bt/cd/infra/usb kombós hordozható rádiót. Valahogy induláskor olyan impulzust nyomott, ami nem tetszett az amúgy drága elektronikus eszköznek. De mivel jellemzően energiatudatosak vagyunk, sok esetben a rádió kikapcsolt hosszabbító végén pihent.
5 nap után nem a rádiót dobtam ki.Viszont 10 nap után elgondolkodtam, hogy ez legalább figyelmeztetett, ha úgy maradt az elosztó....
-
törölt tag
válasz moleculez #66592 üzenetére
Az szép.
Mondjuk nekem másodszakmám a Kerékpár-, és segédmotorkerékpár-szerelő csodálatos OKJ pappírral, és nekem is valahogy úgy hozta a sors, hogy egyik keréken 14, a másik keréken 15-ös kulcsnyílású csavar van.
És mindig a 15-ös kulccsal próbálok rá a 14-es kulcsnyílású anyára. -
törölt tag
Két hét múlva, meg pont az kell...
True Story Bro....Tartottam egy évi ingyenes lomtalanítást. (Felénk így megy, hulladékszállítók mondják, hogy 1köbméter/600kg, korlátozásokkal, és nem is viszik el ami nem oda való, max meg lehet őket vesztegetni.) Fogadtam embert, segítsen pakolni, ami olyan viheti.
Hát volt olyan amit majdnem pénzért vettem vissza úgy, hogy előtte 6 évig nem kellett.... -
törölt tag
válasz lemmy71 #66336 üzenetére
Nem kell túltolni. Múltkor is ez volt.
Az alu is kár rá.
A munkás satupad az azért van, hogy kapja a törődést meló közben. Tényleg én is ajánlottam borítást, de belegondoltam, és nem szabad. Ha nem satuba fogható dolgot akarsz rögzíteni, akkor lerakod, körbecsavarozod, dolgozol rajta. A fa fogyóeszköz. Lehet 1-2-5-10-20 év, de használattól függően elfogy egyszer. -
törölt tag
válasz cinemazealot #66309 üzenetére
+2
-
törölt tag
válasz lemmy71 #66297 üzenetére
Hát, nekem anno ezt két tűzvizsgáló mondta, amikor kérdeztük tőle, hogy miért jó az a kisfelületű kötés amit a wago ad, a nagy felületű sodrott kötéssel szemben, ami ráadásul mechanikailag rögzítést is kap ónozáskor.
Amúgy a tapasztalat azt mutatja, hogy ha megtanulsz wagora lecsövezni, és lefűzni egy lakást, akkor azzal sincs semmi baj. De főleg idősebb kollégákon látszott régen, hogy nem tudnak erre fejben átállni....
-
törölt tag
válasz hegegabi80 #66285 üzenetére
Azt azért most modom, hogy a zsibis/piacos 400Ft-os favágótárcsa nem lesz jó hozzá.
-
törölt tag
válasz hegegabi80 #66280 üzenetére
Lehet kapni fém, fogazott tárcsát amit kisflexre lehet rakni.
Most valahogy nem találok róla google-t, de van, működik.
Nálunk a cégnél is csak 110 millimèterest sikerült csak venni. De plexi, ABS, stb.... Tudja a dolgát.
Viszont nagyon máshogy kell vele bánni, mint egy sima vágótárcsával. -
törölt tag
válasz balazs1956 #66264 üzenetére
Legközelebb próbálj rakni rá valami rugós törésgátlót, mint ami a sterimob/levegő csöveken szokott lenni.
-
törölt tag
válasz wasdffafaaff #66251 üzenetére
NiMh?
Nincs azzal semmi baj. Mindig feltöltve rakd el, és negyed(fél?)évente merítsd le fullra, és úgy töltsd fel.
A használatbavételi formázás azért ajánlott, mert nem tudni mennyit állt a boltban, de a NiCd akkukhoz képest jóval kissebb mértékű a memória effektus. -
törölt tag
Ilyet egyszer már használtam, hát.... Nem estem tőle el.
Tanulókoromban a saját sulinkat kellett felújítani nyári gyakorlaton. (1991) Kaptunk nem horonyvágót, hanem egy igazi szovjet horonymarót. Azaz vágási szélességben eltűnik tőle a tégla a horonyból, nem pedig csak belevág a falba. 15 évesen, 60 kilósan, elemelt a padlóról. Na az durva volt. -
törölt tag
válasz macilaci78 #66234 üzenetére
Az egy másik műfaj.
Alsó kategóriában (1M ft alatt) vannak azért jó elszívós megoldások. -
törölt tag
válasz Inhouse #66222 üzenetére
Tudom. Van amikor heteken át használok Hilti DC SE 20, és DC SE 230 falvágókat.
Persze a saját porszívójukkal. :)
Amikor kezdtem a villanyszerelést, még a 180-as AEG flex volt a horonyvágó, kővágó koronggal, egy házi barkács hegesztett porszívóadapterrel, és volt olyan is, hogy volt hozzá porszívónk. :)
De az ördög kolléga 3km-en belül tud bérelni ilyen megoldást. :) -
törölt tag
Milyen koronafúró? Mibe akarsz fúrni? Ha az amire gondolok, akkor ha a 6.35-ös hegyet kicseréled kb 4.0-esre, akkor pont annyira lesz excentrikus, hogy a külső átmérő 4.7mm-el megnő.
Plexi, vékony vaslemez esetén ez szokott működni. Viszont a koronafúrót ilyenkor fém esetén jobban illik hűteni.
Szerk.: Félreszámoltam, nem nő annyival, de 120-nál nagyobbat fog fúrni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Gyalu, csiszoló.... Ki kell szedni a púpot. Ahol satupad van, ott szerszám is.
Osb fájni fog, mert ahogy szárad, egyre könnyebben fog szálkásodni.
Igénybevétel jellegétől függően (száraz/nedves, hőterhelés, mechanikai igénybevétel) inkább bútorlap, textilbakelit, vagy esetleg vaslemez, műgyanta....
De szerintem próbáld síkbahozni mielőtt bármire beruházol.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Archttila #66015 üzenetére
Ha jól látom kb 31.5kg az önsűlya, plusz amit ráraksz.
Én ilyesmivel raknám fel: [link]
3-4db felülre, és legalább 2db alulra. Alulra elvben nem kellene, inkább azért érdemes, mert a szekrény nem függesztésre lett kitalálva, így viszont valamelyest tehermentesíteni lehet az összeszerelésnél használt csavarokat.Szerk.: De majd jön a Medve László, és jót röhög rajtunk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz trialboj #65916 üzenetére
Nem kizárt, hogy a kora miatt műemlék, és emiatt csak heroináron lehet javíttatni olyan szakival akinek erre papírja van, és ideje is. És erre nincs pénze a háznak. Ha valaki belenyúl, azt úgy tekintik, mintha valaki rajzolt volna a Munkácsy trilógiára az egyk katona kezébe egy szelfibotot....
Debrecenben nekünk is adódott egy ilyen kapunk, ami ilyen külön helyi védettséget is élvezett kiemelt figyelemmel a műemlékség mellett, de rendbe kellett rakni benne a '90-es években belekendácsolt mágneszárat. -
törölt tag
válasz dewil666 #65857 üzenetére
Arra figyelj, hogy némelyik impulzusrelé nem szereti a világítós nyomógombokat. Ja, meg hangos lehet a kapcsolás, ami este azért zavaró lehet.
Ha fontos a halk kapcsolás, akkor esetleg gondolkozhatsz kapcsoló alá építhető impulzusrelében is, de akkor zsebes, vagy mély doboz ajánlott alá. Ilyen pl az Elko SMR sorozata.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sándor -P20- #65834 üzenetére
Azt látom itt problémának, hogy szerintem adott négyzetméterre a kelleténél kevesebb ragasztó jut egy ilyen hígkeverékben, azaz nem lesz akkora a tapadása.
De nem tartom kizártnak, hogy működik, ha megfelelő tapadóhíd van alatta. -
törölt tag
válasz salaud #65805 üzenetére
'99-ben volltam sorállományú, enyém volt az akkumulátoros műhely a telephelyen.
Kb heti szinten kellett az akkukivezetéseket visszaforrasztgatni alkáli elemből kibányászott szénrudakkal, az akku saját áramával. Hasonlóan, mint ahogy a cellákat varrta össze.
Addig melegíted a leszakadt tönköt amíg megolvad, és ki nem tölti teljesen a rárakott formát.
Persze ha nem veszed le a kupakot, akkor lelőheti, vagy felrobbanhat az akku. Bár amúgyis tapogatni kellett az oldalát, hogy mennyire forró.
Deszt vizet is magamnak csináltam, savat is magamnak kevertem, ki volt adva, hogy duo-check-kel le kell mérni a leszűrt régit, az friss savval és deszt vízzel mennyiségre, és állapotra hozni, majd mehet vissza.
Semmi extra kontroll, vagy minőségbiztosítás nem volt, és az egészet surranóban, és gyakorlóban kellett csinálni. -
törölt tag
válasz Lucas Kane #65611 üzenetére
Barna a talpérintkező, kék az oldalérintkező.
A bedugós dolgot jól csináltad. -
törölt tag
válasz betyarr #65484 üzenetére
Kb nyert ügyed van.
A 3 eres MMfal vezeték kb úgy lehet nálad bekötve, hogy a fekete a fázis, kék a kapcsolt, a leszigetelt zöld/sárga pedig sehova sincs bekötve.
És, joggyal feltételezhetjük, hogy ha a kapcsoló felőli oldalon megvan a dobozban a plusz ér, akkor a kötödobozban is. Azaz ott ezt a plusz vezetéket ráakasztjátok a nullakötésre, és kész is vagytok, ha attól eltekintünk, hogy nem szabványosak a szinek. -
törölt tag
válasz macilaci78 #65369 üzenetére
Menetes szárat inkább ne, mert annyira rideg az anyaga, hogy kis rádiusznál elég hamar eltörik, 8.8 keménység alatt.
Akkor inkább húzott lágyvas. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz hegegabi80 #65328 üzenetére
Öntapadósra nyomtatsz?
-
törölt tag
Uraim.
Viszonthallásra. -
törölt tag
válasz mephi666 #65263 üzenetére
42Volt felett a feszültség is lehet halálos, de a kérdésre válaszolva, a vezetékek szigetelése is méretezett/tesztelt Hangszóróvezeték 240V-ra kvázi jó, de nem tudod, hogy a méretezés hiányában hol üthet meg a villany, a PVC-ben lévő szennyezőanyagok miatt.
Viszont a költség is lényeges, emiatt árulnak 300V-os szigeteléssel 5 eres kábelt, mert lehet neked csak váltókapcsolás miatt kell, de árulnak 500Vos szigeteléssel is ha 3 fázisú készüléket szeretnél bekötni vele, ahol a fázisok között 400V van. Illetve van 1000V- os szigetelés, és felette. Minden attól függ, mire kell a vezeték.
Tehát az általad említett vezetékkeresztmetszet melett ez is fontos a vezetékeknél, és a szerelvényeknél is. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest