- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz
not_to_do #20798 üzenetére
A zárra írom.
Gondolhatod hogy milyen minőség a kínai vásárokban kapható 590 forintos zár 5 kulccsal...
Az rád még veszélyesebb mint az illetéktelen behatolókra, egyszer azt veszed észre hogy nem akar kinyílni.
4k-ért se várható egetverő minőség, de arra legalább ráírnak pozitívumokat.
Milyen lehet ami noname, vagy alap, pláne ha az ára is belefér a fennmaradó keretedbe?
Vettem egy kormányzárat a praktikus kereskedésben, hazamentem, mentem volna tovább fél óra múlva, a zár meg nem nyílt.
Áthajtottam, szerencsére csak az ívre tettem, a küllőnél nem fért rá, és a kormányon a zárral visszamentem óvatosan a praktikerbe.
Szóltam nekik, szedjétek le, 1 órája vettem, elállnék a vásárlástól.
Mondták, mindjárt jön valaki és megnézi.
Vártam, kezembe akadt egy kombinált fogó, hát elkezdtem bohóckodni.
Láss csodát, egy 8 éves gyerek erejével törögetve simán elpattogott a jól kinéző, kormányt körbeölelő rész.
Alumínium volt, illetve annak egy ötvözete, mállott szó szerint kis erőhatásra.
2 perc alatt letöregettem, bevittem, kérdezték, ezt hogy sikerült, ezt nem erre tervezték
Mondtam, legalább most már tudják hogy mit árulnak.
Visszatérve a kiinduláshoz, az olcsó zár is kb. ilyen lehet.
Mondom ezt annak ellenére, hogy alapvetően az olcsóbb kategóriát keresem nagy általánosságban, de azt is azért a józan ész határain belül. -
not_to_do
csendes tag
Igazából ez egy panellakás 20 éves fa-ajtaja, azért nem akarok egy túl drága cuccot rá venni.
Majd ha lesz 150 rongyom biztonsági ajtóra, megveszem, de most nincsMire írod, hogy "Mindenesetre amire el is ismerik hogy gagyi, képzeld el hogy az akkor mennyire lesz gyenge pont." ?
-
gban
veterán
válasz
not_to_do #20796 üzenetére
Értem én hogy annyi a keret, de ugye a rendszer annyira gyenge mint a leggyengébb pontja.
Mi az obiban vettünk elvileg nem másolható, fúrásálló, saválló zárat 4 kulccsal négyezer-nemtudomhányszázért.
Lehet hogy olyan mint a 450 wattos 4000 Ft-os M-Tech táp, de ki tudja.
Mindenesetre amire el is ismerik hogy gagyi, képzeld el hogy az akkor mennyire lesz gyenge pont. -
not_to_do
csendes tag
Jó estét!
Ideje feltetetnem egy hevederzárat a bejárati ajtóra, de még nem tudom, hogy milyen betétet tetessek bele.
A keret rá 8.000 ft.
A heveder 5-6.000 ft, ha jól emlékszem.
Várom a tippeket, hogy mit mivel kombináljak
-
kukinyo
addikt
Lehet hülyeséget kérdezek de mégis:létezik olyan fémvágókorong amit fúróba lehet fogni?
-
izomhod
őstag
sziasztok!
nem szeretném, hogy a mosogatótálca és a mosogatógép közé kézi mosogatáskor befolyjon a víz.
mit szoktak közé tenni, hogy lehet ezt megoldani?
köszi
-
reset
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #20778 üzenetére
Ez van a tubusára (dobozára) írva:
"Faanyagok, műanyaglemezek, műanyagszegélyek,
furnér, gumi, bőr, textília, kemény PVC, fémek ragasztására
használható.
Nem alkalmas habosított polisztirol
(Nikecell, Hungarocell), lágy PVC, polietilén és teflon ragasztására." -
-
intel96
csendes tag
válasz
proci985 #20782 üzenetére
újra itt vagyok.
szeretnék a ház oldalára a procihűtővel egy szintbe egy 8x8cm-es ventihelyet vágni.
dremel-em nincs(még). flexel nem merek belekezdeni mert szétszedné azt a vékony lapot szerintem.
fúróra nincsen ilyen vágó "korong" véletlenül? mert azzal tudnám szabályozni a sebességet. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #20778 üzenetére
nem tudom, nem pontosan palmatexet, hanem valami egyéb kis tubusos express ragasztót használtam a célra (tudod, 4grammos icipici tubus, elég drága, kb 2-4 percen belül már fog).
igazából szinte mindenre jó, egyetlen kivétel a letört felfogatófül volt egy socket478as műanyag tartón, de ott se azonnal engedett el.
-
Viktoár
addikt
Köszi urak,úgy néz ki hogy műanyagossal csináltatom a javítást.Olyan ajánlatot kaptam ami még éppen belefér a rászánt keretbe.
-
gban
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #20756 üzenetére
pálmatex meg egyéb gyorsragasztók nem csinálnak ilyet, ha fel van tüntetve a csomagoláson, hogy működik műanyagra.
én egy időben az olcsó AKG füleseimet ragasztottam azzal, mert mindig elpattantak egy ponton. szóval meglepően jól tartanak ragasztás után is.
-
imibogyo
veterán
válasz
szaszayanou #20768 üzenetére
Szia!
Szerintem inkább a fejhallgatós topikban tedd fel ezt a kérdést, ott jobban fognak tudni segíteni. Ott már többen is javítottak fejest.
-
Viktoár
addikt
válasz
viperabácsi #20771 üzenetére
PÜ-ben megebszéljük.
-
Viktoár
addikt
válasz
intel96 #20762 üzenetére
A megoldás jó,de nem haragszol ha nem egyezik az izlésünk?
Nekem bejövősebb lett volna ha például széles gurtniból csinálsz rá "hámot".
Az bármikor leszedhető és talán még kényelmesebb is,nem beszélve arról hogy nem kell kifurkálni a házat és imádkozni hogy bírja a lemez.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Viktoár #20759 üzenetére
hali én műanyag javítással fglalkozom szegeden!Annyit tudok segíteni ,hogy megmondom hegeszthető-e.Az a feladatod ,hogy a törött előlap belselyében keress ilyen jelet >ABS< a két kacsacsőr között található az anyag tipusa Jelen esetben ABS -ből van ha megírod mi van a két jel között megmondom hegeszthető -e az anyag. A képek alapján én szerintem javítható!
-
szaszayanou
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok. Vettem ebay-en egy akg fejhallgatót, és amikor megpróbáltam szétszedni láttam, hogy a rögzítő csavarok teljesen szétrozsdásodtak, nem tudom kicsavarni. Kb. 30 éves a fejes, nem csoda.
Tudtok javasolni valami extra erős rozsdamaró/oldó szert, ami megfelelő lehet?
-
gban
veterán
válasz
intel96 #20762 üzenetére
Nem rossz.
Obis találat a fül?
Azért fogod ott mert a súlyelosztás miatt ott kényelmes?
Hasznos infó lehet más számára, aki rá akar tenni egy fület a gépére, és neki nem ilyen hosszú. Nem lehet kellemes utólag tapasztalni, hogy nem oda kellett volna a fül.
De ez gondolom változó, függ a táptól, meg az ODD/HDD darabszámtól is többek között.
Mondjuk pont ezért előnyös a hosszú fül, mert változtatható hogy hol fogod ha be vagy kikerül néhány meghajtó.
A linkelés viszont lehetne jobb is -
gban
veterán
válasz
Nekem ugyanilyen pöcök tört le a házam előlapjáról.
Nem mai, nem szép, nem értékes házról van szó, fekvő, nekem ez kényelmesebb a ki-be pakolásokhoz, még P2 volt benne először nálam. Akkor vettem amikor átálltam ATX-re, és már közel sem volt új. Lényeg hogy ősrégi, de ez nem is annyira fontos.
Szóval letört a cucc, pillanatragasztóval visszaragasztottam.
Nem is akkora baj ha az oldószer összemarja a két műanyag felületet, fogta is rendesen.
De az első fizikai behatásra, amikor az előlap rögzítőpöcke megfeszült, el is pattant azonnal.
Vagyis itt is a pillanatragasztó egyik nagy hátránya volt a gond, hogy túl merev a kötés is, meg az anyag is megkeményszik tőle. -
Viktoár
addikt
válasz
TESCO-Zsömle : Igazad lehet,futottam már bele én is a hibába.
Ezért is kérdeztem hogy jelen esetben használható-e.
kukinyo: Hirtelen csak 2 komponensű epoxy van itthon,még nem dolgoztam vele hogy milyen.Érdemesebb az epokittel kipróbálni?Egyébként az lenne a cél hogy a látható sarkot,szépen/igényesen megcsinálni,a nem látható tartófüleket meg csak jó erősen megragasztani hiszen az csak szétszedéskor válik láthatóvá és a kutyát sem érdekli.
Karesz85: Azért írtam egy mailt a műanyagos emberkének.Csatoltam a képeket is.
Mivel 2db van az egyiket eladnám ha akad rá vevő.Gondolom ha szépen meg van csinálva akkor még azért ér valamit.Mégiscsak egy közel 40k-s házikó.
-
tatabánya
senior tag
válasz
Viktoár #20748 üzenetére
akkor én kérek elnézést, tudod csak a képeket nézegetem
. de kiindulásnak egy link a javításra
-
Viktoár
addikt
válasz
fkenny #20747 üzenetére
tatabánya: Mint írtam ne kérdezzétek hogy lett ilyen,így került hozzám.
Azt már meg sem merem említeni hogy 2db van.fkenny: Köszi a tippet,esetleg tudsz is megbízható embert erre a feladatra?
Egyébként a loctite hivatalos oldalán rengeteg féle ragasztó van kimondottan műanyagokra is.Csak annyiból talán a műanyagos szakemberre is futja.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Fractal Design Define XL Black Pearl házikónak eltörött a műanyag előlapja.
Mivel nem egy 4000Ft-os házikó szeretném szépen megragasztani.Szerintetek megteszi a pillanatragasztó vagy van tudtok erősebb/esztétikusabb megoldást a javításra?Esetleg műanyagoshoz elvinni hátha ő megtudja úgy csinálni hogy ne legyen látható a javítás?
Sajnos nem ez az egyetlen ami sérülést szenvedett hanem a rögzítő fülek is letörtek.Ne kérdezzétek hogyan,így sikerült hozzájutni.Szerintem szállítási sérülés lehet mert zsír új,fóliás volt a ház. -
gban
veterán
válasz
macko20 #20735 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy az a szegecs nem az a szegecs.
De gondoltam, hátha csak én nem tudom elképzelni, hogy egy zárt házban hogy szegecselnek, hogy férnek oda a belső ponthoz.
Meg az tényleg gány lennemeg nekik is érdekes lenne garanciailag szétszedni.
Elképzelem az ügyfelet, amikor megjelenik a szerelő fúróval, kalapáccsal, védőszemüvegben -
Lest4t
aktív tag
Adott egy számítógépház. Még régen sulinettel lett vásárolva. Le akarom szedni az oldalát, mivel valami nagyon hangos benne és lehet, hogy a halálán van.
Aztán, ekkor jövök rá, hogy az oldala a számítógépháznak egy helyen oda van szegecselve.
Hogyan lehet azt eltávolítani? Ki mit javasol?
-
reset
senior tag
-
Jim-Y
veterán
Sziasztok, nem tudjátok honnan tudnék vékony, hajlítható neont rendelni? üdv
-
imibogyo
veterán
válasz
Viktoár #20723 üzenetére
A hőlégfúvő + spakli nem megoldás? Nem tudom még nem próbáltam, csak ötletelek. Ajtók felújításánál működik a dolog.
De ha képes a festékréteget a fémen is meglazítani, akkor ez a legkíméletesebb.
A maradékot, pedig kézzel le lehet csiszolni.Amúgy én fémről szalagcsiszolóval és nagyon finom szalaggal szoktam eltávolítani a festéket, de akkor is szükséges a kézzel csiszolás a végén, különben az életben ki nem javítható karcokat tudsz a fémbe húzni.
-
tatabánya
senior tag
válasz
M_o_g_y_i #20726 üzenetére
inkább, olyan kis dremel szerű masinériát használjon,ne hiltit azt is tegyük hozzá
de véleményem szerint is kézzel a legjobb, mondjuk még mindig nem értem miért kell a fémig... megfelelően felcsiszolva és alapozót használva a körülményekből a legjobbat lehetne kihozni
-
tatabánya
senior tag
válasz
Viktoár #20719 üzenetére
ha nem annyira vészes a régi festék és jól meg van tapadva nem kell a fémig tisztítani az egészet, elég ha valami finomabb vászonnal felcsiszolod alapozod és jöhet a szín. hát én rühellem a kromofágot, undorító ahogy púposodik tőle a festék, meg persze foltos is marad, bűzlik pfuj
másik dolog, hogy a hozzá való eszközök is pénzben vannak nem tudom milyen házról van szó, de mérlegelni kell, lehet jobban jössz ki ha újat veszel. persze jó móka a belefektetett idő, főleg, ha nem kuka lesz a vége
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Viktoár #20719 üzenetére
Én még kromofágot azt hiszem nem használtam, de úgy tudom kell.
Az mondjuk az egész lényege, hogy a rétegek előtt mindig szép sima legyen a felület.
Motoron festettem pár elemet, és simára csiszolás nélkül kicsit "smirglis" maradt a festék.
Egy 180-as durva és egy 600 körüli második szerintem elég lehet kromofág után.
Arra mehet az alapozó (szintén van flakonos belőle jó minőségben), ezt esetleg vizesen föl lehet csiszolni finomabb papírral, végül a festék. Nem vagyok "profi" festő, majd kijavít aki jobban tudja.De ezzel a módszerrel szerintem szép lesz az eredmény.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Viktoár #20707 üzenetére
Arra azért vigyázz, hogy a homok fölmelegíti a lemezt, és el is vetemedhet!
Ha puszta kézzel túl sok ideig tartana számodra, akkor kérj kölcsön egy rezgő-fejes csiszolót és a nagyját azzal meg tudod csinálni.
A széleket, a sarkokat és az éleket pedig csinálhatod kézzel, csiszoló szivacsot ajánlom.
Nemsokára én is festeni fogok egy házat, ill. szeretnék.
Ha kézzel festenéd, ajánlom egy olyan festékbolt fölkeresését, ahol betöltenek spray-be 2k-s festéket. Azt mondták egy betöltött flakon elég egy házra kb. Mondjuk én amikor sima akrillal festettem, az elég sokáig elég volt.
Előtte alapozót persze lehet rakni, de ha nem teljesen szeded le a festéket, nem életbevágó. -
Viktoár
addikt
válasz
BlackPriest #20710 üzenetére
A bicikligyárban dolgozik a haver aki beadná a festőműhelybe.Ott le homokfújják és akár festik is.Ez az egy házam van,nem tudok nekik próbadarabot adni.Egyébként 0.8 SECC a lemez,csak kibírja.
-
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Szeretném a gépem házát újra festeni mert a gyári festés már karcos meg lepattogott.Mivel lehet szépen leszedni a régi festéket és hogyan/milyen festékkel érdemes lefújni?
Én arra gondoltam hogy homokfújással szabadítom meg a két oldallapot és a tetejét a régi festékrétegtől.Ez jó megoldás lenne?
-
gban
veterán
-
-
szacsee
nagyúr
Urak tudtok erre valami megoldást?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
porpi007 #20699 üzenetére
nem érted egészen...
azért is kell egy szintben lenni, mert egy cső útjában is szintkülönbségek vannak. tehát külön 1 csőnek is domborzatot kéne követnie. ha nem lenne a szintbehozás.
de ezeket már lerágtam.
a kérdés most kizárólag a fullcover blokk kitöltése, és a belső átmunkálása.
ezen olyan mértékű zsúfoltság van, közben kiemelkedő buckák, kondik.
ezt lekövetni képtelenség. a gtx480 siekre után kicsit nagy szájal másképp gondoltam, de most már világos. 2 gpus-kártyánál csak a gyári, fullcover blokk becsövezés a járható út.erre gyártani valami lapot, ami odaér minden hűtendő elemnek, és közben kikerüli a buckákat....
a blokk belső víz oldalára rádolgozni egy rézrudat, ami a csöveket befogja... azt is lehetetlen.ezért gondoltam a pasztás kitöltést.
(#20700) kiskaktusz
értem én.
de bl. egy bugatti veyron is elég komikus a maga 2 millió dollásros árával, és ki a tököm akar 430-al menni az autópályán.
de megcsinálták, és megveszik.most kísérletezem, de későbbiekben ezeket gyártani szándékozom.
lehet, hogy milkós nagyságrendű lesz egy sorszámozott passzív csúcsgép, de amikor vannak összerakott felsőkategóriás szériagépek 10-20.000,- usd-ért, és azokat is veszik....
(alienware és társai...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest