- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
veterán
válasz
Wind-Storm #21798 üzenetére
igen, nagyon kétségbe vagyok esve...
ASUS A8V - se kép, se hang. nem pörög fel, nem csinál semmit. Kikapcsoltam, szétszedtem, kitakarítottam, öszedugtam és semmi.
Táp biztosan jó (ha öszeérintem a zöldet egy feketével, felpörög).
Az egyik SATA csatlakozó fekete tokja már régóta lejár, most láttam, hogy az egyik pöcök teljesen ki van törve.
Abban reménykedem, ha azt visszaforrasztja valaki ügyes ember, akkor megúszhatom a lapcserét.
Nagyon kéne a hétvégén a gép... -
rlazol
veterán
Ki tudna nekem visszaforrasztani az alaplapomra egy pöcköt?
Letört az egyik sata csatlakozó egyik pöcke és nem megy a lap... -
3.Aragorn
addikt
válasz
Wind-Storm #21794 üzenetére
Na igen, a beillesztéskor fennforog az eltörés kockázata.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Wind-Storm #21792 üzenetére
Ha már lúd...
Meg lehet csinálni a pici vájatot is körbe, hogy tökéletesen passzoljon. -
3.Aragorn
addikt
válasz
3.Aragorn #21790 üzenetére
Folyt.:
Ha fémből akarod csinálni, ahhoz már komolyabb szerszámok kellenek a svájci bicskánál, ha azokat is be kellene szerezni, akkor többe kerülne a leves mint a hús.
De amúgy ha valami elborult barkácsmegoldást akarsz összehozni, szólj, mert azt látnom kell személyesen -
3.Aragorn
addikt
válasz
Wind-Storm #21789 üzenetére
Jaaa. Leesett.
Egyébként a kartonpapír nem is olyan hülye ötlet BRIKLY kollégától. Szépen kitölti a teret, viszonylag rugalmas. Ha gagyinak találod, akkor beszínezheted zsírkrétával. Ergo tökéletes
Mondjuk jobban járnál, ha tudnál szerezni egy eredetit. Max 2 sör ára. Feltéve hogy találsz.
Ha gyártani akarsz, a még fel nem integrált NYÁK lap jó lehet, (bár ennyi erővel be tudod szerezni az eredeti hátlapot is) masszív, mondjuk nem a legkönnyebb megmunkálni, de legalább nehezen törik...
Én egyébként az otthon fellelhető random műanyagdarabokból építkeznék. Low cost.
Pl a konyhaszekrény tele van műanyag edényekkel én tudom. Csak egyet kell észrevétlenül kicsempészned onnan és szétdarabolni, amíg az asszony nem látja. -
Wind-Storm
őstag
-
Gyíkac
aktív tag
Hello,
Új projektemhez keresnék donor, hibás akár belső hiányos moduláris tápot.
2X 6 pines csatival, de ha 6+8pines csati van a vga-hoz az sem gond.
A lényeg a hosszú kábel + a csatlakozó rész megléte. Nincs kedvem szálanként megtoldani az enyém + behálózniha már szétszedem akkor rendesen belemászok
aki talál, lát valamit az segítsen a kis Hipro 700-as tápom nincs szívem lecserélni
de jó lenne már ha benn lehetne a házban.
max 3-4k-m van rá. -
-
törölt tag
válasz
Wind-Storm #21782 üzenetére
tikszó? reggel a fiatal kakas amikor kukorékol....
-
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21782 üzenetére
Az
-
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21777 üzenetére
Igen az van - leaglább az. Meg tikszó. Akkor már csak vmi normális műanyag kell, és uccu neki
-
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21772 üzenetére
Akkor komplett barkácsfelszerelésbe is be kell ruháznom? De jó lesz.....
-
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21770 üzenetére
Asszony ki fog nyírni
Így is kicsit elege van a gépépításből, erre még ez is
Széééép lesz.
De ez mennyire megmunkálható? -
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21768 üzenetére
Bővebben kérhetek infót? Mert ehhez a részhez erősen IQ negatív vagyok :/
-
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21766 üzenetére
Ahogy néztem, pattintós. De minden ötletre nyitott vagyok, ami nem karton és nem papírlap.
-
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21762 üzenetére
Nekem konkrétan az aláírásomban is látható alaplaphoz kellene IBM házhoz. Mert nem szeretném, hogy ott porolódjon be az egész gépbelső.
-
BlackPriest
őstag
válasz
Wind-Storm #21762 üzenetére
naja, az jó ötlet, próbapanel még elő is van fúrva, könnyebb a kivezetéseknek lyukat gyártani
-
BlackPriest
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #21761 üzenetére
ok, akkor úgy mondom, hogy szerszámozottság kérdése. nekem a panelban van pár csavarhúzóm, meg egy fos fémfűrészem. faternál már elég sok szerszám, ott könnyebb, ha lézervágóm lenne, az lenne a legjobb
mondjuk alaplaphoz keresnék egy eladó hátlapot, nem gyártanék
-
Wind-Storm
őstag
válasz
BlackPriest #21760 üzenetére
Mondjuk kérdés hova kéne, milyen felfogatással..
Üres nyáklapból? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
BlackPriest #21760 üzenetére
Pedig de. Az acélt a legkönnyebb megmunkálni, az ALU kenődik.
-
BlackPriest
őstag
válasz
Wind-Storm #21759 üzenetére
legegyszerűbb
nem hinném, hogy otthon egyszerű az acélt megmunkálni
-
Melack
veterán
Hogy ne csak off felé tereljem a dolgokat: alaplaphoz hátlapot milyen anyagból a legegyszerűbb gyártani?
-
beefjeez
senior tag
válasz
Speeedfire #21753 üzenetére
hát nem tudom műanyagon hogy
-
beefjeez
senior tag
válasz
Speeedfire #21750 üzenetére
Szerintem műanyaglapot kb. méretre vágsz, beragaszdod, ez után pedig glett a széleken, meg az egészen, majd csiszolás, és festés
-
Speeedfire
félisten
Adott egy régi videómagnó. Hogy lehetne eltüntetni a kazetta részét? Valami glettés félére gondoltam.
-
DiceBlade
aktív tag
Picasa album
kábelmenedzsment, plusz átraktam belülre a ventit mint ahogy javasoltátok -
BlackPriest
őstag
válasz
Wind-Storm #21739 üzenetére
vagy nem, nemrég vettem valami házat, amiben sokkal nagyobb átmérőjű volt a távtartó alsó menete, az otthon tucatszám álló távtartók konkrétan beleestek, éljenek a szabványok
-
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21744 üzenetére
Vagy csak jó a technika????
-
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21741 üzenetére
Max megnyálazom
-
Melack
veterán
válasz
Wind-Storm #21739 üzenetére
Ok. Akkor ez alapján elegendő lesz az a csavar, amihez hozzájutok
Ez legalább megoldva. Egyelőre....
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Melack #21735 üzenetére
Átmérőben igen, de a csavarmenet sűrűbb.
A felfogatók között is lehet különbség, találkoztam már olyannal, ahol ritkábban voltak a menetek. Próbágasd, az a biztos.Én beszerelés előtt mindig ki szoktam próbálni, h passzolnak-e, mert úgy sokkal egyszerűbb. Ha könnyen szalad a menetben, akkor nincs baj.
-
Melack
veterán
Csak hogy végre ne off legyen: alaplap rögzítéséhez milyen csavarok kellene?
-
DiceBlade
aktív tag
nem akarok kötekedni de ezt a témát ma még csak offolásra használtátok, ezeket szerintem pm-ben vagy másik témában beszéljétek ki
oldalakon keresztül kenó lottó csavarok meg btx szerverek lesznek akkor hova lesz a barkács? -
Ribi
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21724 üzenetére
Valszám nem az erőséged.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
3.Aragorn #21715 üzenetére
naja. amikor egy ilyen boltban eltöltök pár percet, mindig átkozom magam, hogy az obi-t és társait 100m-re egyáltalán megközelítem...
amikor a nyáron macko20-szal a toronyhűtőm gpu lefogatóját csináltuk, pont volt neki 4 db, enyhén rozsdás, de pont kellő hosszúságú, 3-as csavarja.
(mai napig az van bent...) -
szab.tam
nagyúr
válasz
Wind-Storm #21712 üzenetére
na jó, így már könnyű. én azt hittem, ez valami spéci méret. (igaz, megnézhettem volna, amikor kérdeztél...)
ez a csavarbolt. váli u. 2. móricz mellett van.
pár forintos cuccok. de kell vinni egy kis pénzt, mert ott úgyis veszel mást is....
és elviszed magaddal az odd-t, kérsz egy csavart, behajtod, megveszed. és akkor nem kel itt elmélkedni ennyit a metrikusságról.... (megint okos voltam...)a képen alul látható, talán másfél hónapja vásároltam be. vannak 3-asok is, a legkülönbözőbb hosszban. csak vigyázni, mert sikerült süllyesztett fejűt is begyűjtenem...
a gpu hűtők rögzítéséhez vettem, és már kellett is az 5750 mini nija modhoz... -
mr_ricsi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #21710 üzenetére
"A HDD-be viszont tényleg nem metrikus van. Ha jól emlékszem, az Withworth."
Valóban inch alapú, de nem Withwort.
A Withwortnak 55°-os az élszöge, a HDD csavarnak viszont 60°-os.
Egyébként #6-os, durvamenetes csavar, aminek az átmérője cirka 3,5 mm. -
Wind-Storm
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #21710 üzenetére
Jól emlékszel, a HDD-be, a tápegységbe, a bővítő-slotoknál, sőt, még az alaplapi távtartók kiálló csavarmenetes végénél is olyanok vannak.
Viszont arra emlékszem, hogy a Zalman ZM360/460b-aps tápokhoz külön metrikus csavarok járnak...
-
mr_ricsi
veterán
válasz
macko20 #21705 üzenetére
"Sajnos nem metrikus csavarok vannak benne..."
Csak ahhoz kellene hozzászólnod, amit biztosra tudsz!"M3 screws are used for fastening optical disc drives and floppy drives."
Forrás: [link]És úgy fél órája belehajtottam két M3x16 DF csavart a Toshiba ODD-be, és laza könnyedséggel belement.
-
macko20
őstag
válasz
Wind-Storm #21707 üzenetére
Jól van az újak már M3x5 kérnek...
-
Melack
veterán
válasz
faklyasgyuri #21700 üzenetére
Szerintem sokan emlékeztetnék rá
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Wind-Storm #21692 üzenetére
"szimpla CD-ROM csavart, csak kb. 2x hosszabb menettel."
A szimpla CDrom csavarnak 5 mm a menetes része, akkor bármelyik csavarboltból vehetsz M3 x 10, végigmenetes, D-fejű csavart.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egér probléma
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest