- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tjozsi #24148 üzenetére
Azok a pcl / ecl86 csövek igazán megérik azt a pár száz forintot, amibe kerülnek. Ilyenekből készül nálam egy teljes 5.1-es erősítő, ennek a hangját meghallva mondtam azt, hogy ezen túl maradok a csöves dolgoknál, a quad405 és társai meg nyugdíjba vonulnak, mert még a kanyarba se vannak a hangzás terén.
-
tjozsi
csendes tag
válasz
bkercso #24142 üzenetére
A Morgan Jones otl csöves után készítettem egy Szekeres-t is, csak úgy kíváncsiságból. Az eredeti kapcsolástól annyiban tér el, hogy R4 helyett LM317-el kivitelezett áramgenerátort használ és a bemeneten van egy 2134-el kivitelezett erősítő fokozat, mintegy 3-4-szeres erősítéssel. Tápja nagy kondi (10.000 mikroF) és LM317 stab. Hangzása nagyon hasonló a Morgan-hoz, talán kicsit teltebb, melegebb. Sajnos (?) én a kimenő trafó hangját szeretem, ezért ezek csak kísérletek maradtak. A Szekeres csak deszkapéldányban van meg. Érdekességként említem, hogy permalloy magos illesztő trafót használok az erősítőkhöz (300/50 Ohm), amit régi átviteli berendezésekből termeltem ki. Így már nekem is szimpatikusabb hangjuk lett.
Ami nekem jelenleg a legjobban tetszik, az egy "közönséges" PCL86-okkal kivitelezett kimenő trafós erősítő, melyről korábban képet is tettem föl. Jelenleg ezt hallgatom.
Ha szükségesnek látod, a kapcsrajzokat elküldhetem privátban.
Utószó: véleményemet fenntartással kell fogadni, mert 72 éves vagyok és már csak 8 kHz-ig hallok!
Üdv: tjozsi -
válasz
vodkaboy22 #24144 üzenetére
Értem, köszi! Na majd építek egyet... A FET-regulátoros tápod IC+FET, vagy végig diszkrét?
-
PofaJenö
senior tag
Hali
szerintem kipurcant a mini jack mert néha átvált mono-ba, melyik a nyerő ? [link] ,2 vagy akinek van egy felesleges persze a komolyabb típusból , 3 ki csinál itt magyarhon-ban ilyeneket ? -
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #24142 üzenetére
Én ilyenből 2őt is csináltam már
Az egyiket boldog gazdája most is használja.
(Csöves otl katódkövetők hangját tudja megközelíteni. Ahhoz elég hasonló kapcsolás miatt.)
Nagyon keveset tesz hozzá a hanghoz, de ez csak akkor igaz ha tényleg jó tápja van.
Én az egyiket eszméletlen nagy pufferrel csináltam a másikat FET-es diszkrét regulálással. A regulált talán egy poppet jobb volt.
De amit hallottál műverősítős nálam (amiben opa green van.) az is hasonló katódkövető (source követő) végfokú. -
Szekeres-t hallott már valaki?
-
válasz
Speeedfire #24140 üzenetére
Köszi a segítséget!
-
Ez a Hangáruház lenne a cél holnap?
-
RetepNyaraB
veterán
-
válasz
RetepNyaraB #24135 üzenetére
Meg kellene hallgatnod., hogy milyen párost alkaotnak. Ha van is tapasztalat, biztos nem pont az A900X-el...
-
RetepNyaraB
veterán
Hali, szereztem egy Audio Technica A900X-et (fejhallgató topicosok fejüket fogják, már voltam ott
)
Nem az én fejemre tervezték, az biztos. Viszont megoldottam és már egészen passzol (konyhai gumi csodákra képes a lecsúszós fülesek zabolázásánál).
Viszont egyértelműen nehezebben hajtható, mint az eddigi Philips M1; pdig közel azonos impedanciája van. Nem halk, hanem ramatyul szól a gagyesz Xonar DSX-ről.
Kérdésem van-e tapasztalata valakinek a FiiOE17+E09K kombóról? Az E17 megvan, már elég jó. Ha megveszem az erőlködőt, akkor ez lenne a DAC. Persze teszteket láttam, hogy jobb, mint az E17 magában; de szeméyes tapasztalat még jobb lenne.... -
-
válasz
Speeedfire #24129 üzenetére
Ez egy USB hangkártya, amin van SPDIF kimenet is.
-
-
Speeedfire
félisten
-
-
mszl
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem jó helyre írok, a kérdésem az lenne hogy tudtok ajánlani egy USB DAC-ot a Cubieboard analóg kimenetének kiváltására, mert nem igazán szól jól
A project az kb egy DIY Squezeebox lenne. debian + Logitech Squezzebox server + Squezeeplayer + Alsa (vagy pulse) +
Tessék nem röhögnién egy ilyenre v. hasonlóra gondoltam:
[link]
(de ez a VOL+ VOL- és Mute gomb miatt is jó lenne)A többfajta kimenet nem fontos, analóg legyen, ami menne tovább egy kis erősítőbe max 5-8W.
Az elvárás az lenne, hogy linux kezelje (debian, ubuntu).
Esetleg nézelődjek még PCM2706, PCM2707 vonalon??
és a kis méret sem hátrány.Ki mit ajánlana???? Vagy egyszerően egy Creativ USB SB Play rádug és kész??
Előre is köszi!
-
-
-
need
addikt
Sziasztok..
Van nekem egy Ray Samuel Tomahawk Amp észre vettem hogy ha olyan 50-60% hangerőnél recseg a bal fülesem..gondolom ott ki lehet kopva a poti..!
mit lehetne ezzel kezdeni..? érdemes tisztítani vagy venni egy másik tekerő gombot..? -
válasz
Spam123 #24109 üzenetére
Ez nagyfreki ellen van, pl. ha a kábel antennaként viselkedik és ezért zavaros az átvitel. Vagy fénycső/kisülőlámpa begyújtásakor lefagy az eszköz. Vagy hasonlók elle.
Nyilván ennek is, mint mindennek csillapítása van, ha többet teszel fel (vagy többször áthurkolod rajta a kábelt), többet csillapít. De általában nincs rá szükség, max. ipari környezetben.
Én ebben az árkategóriában nem aggódnék a kábelen.
-
Spam123
tag
Mini USB - USB kábelt mit ajánlotok alsó-középkategóriába, amiben mondjuk van valami zajszűrő is, vagy hasonló? Pesten vagy internetről érdekelne, max 1500-2000-ig.
-
-
Hv21
csendes tag
válasz
vodkaboy22 #24101 üzenetére
Köszi, akkor elküldeném.
Igazából minél több infó kellene az OTL erősítőkről pro/kontra.
-
vodkaboy22
addikt
Nem cink semmi, nem vagyok bunkovitstitusz
Legfeljebb kis monológot kapsz majd, hogy mi mennyi sebből vérzik
Viccet félre téve fejhallgató erősítők világában OTL fun vagyok és véleményem szerint nem lehetetlen építeni egyet csak óvatosan kell. Persze lehet kapni is jót de az más kérdés hogy mennyiért? (Lehet persze olcsóbb is mint amit csinálnál mer sokszor nehéz gyárakkal árban versenyezni viszont lehet egy szinthez képest meg drágább is mer ott mer az arany potméter gombnak is masszív felára van
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Automata kávégépek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Peugeot, Citroën topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest