Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
guppy
őstag
válasz
<MZ/X> #23798 üzenetére
[link] 58k jelenleg, full legálisan, hozzájuk szóló garival.
sztem igen, de vásárlás előtt ha tudod hallgasd meg, volt már itt akinek nem tetszett (usbről nem a legizmosabb), ha csak usb-ről fogod használni dacnak hrt-k jó alternatívák, őket is szintén ki tudod próbálni otthon tudtommal
-
matyi94
senior tag
-
guppy
őstag
válasz
bkercso #23792 üzenetére
igen, az is egy jó opció (sőt
), helyette javasolnám a HD600-at, onnantól már lehet cserélgetni alatta a meghajtást, meg eljárni hallgatózni
szerk: a félrevezetés elkerülése érdekében - a hd600 karaktere nagyon! különbözik az 555-étől, felbontásban, és tisztaságban viszont sokkal jobb
-
guppy
őstag
válasz
<MZ/X> #23785 üzenetére
én merem ajánlani a zerot dacnak, egy jó spdif jelről elég jól tud szólni, de később érdemes hozzá venni egy jó kis fejes erősítőt is, de a lehetőség adott h kipróbáld, sztem tégy úgy. Lehet érdemes hd555 mellé egy usb-s dacamp kombón is elgondolkodni, ha nem tervezed a cseréjét, persze szigorúan kipróbálás után.
-
bkercso
nagyúr
válasz
adammkaa #23788 üzenetére
Nekem a 6120-nál csak rosszabb paraméterű és lényegesen jobb hangú erősítőim vannak. Nem torzabbak, noha torzításuk nagyobb. De persze van TPA6120 is. Amíg katalógusokból hifizel, addig ezt nem fogod megérteni. És nem üzleti szempontból írom, nálam is hobbi a hifi, nem üzlet.
-
adammkaa
senior tag
Nagyjából 90% hogy a Musiland monitor 02 US DRAGON dac+erősítőt fogom venni, megnéztem a PCM 5102 igen jó dac és a TPA6120 meg bőven jön ki kakaó még a 300ohm ot is úgy meghajtja hogy elviselhetetlenül hangos tud lenni (Volt régebben asus xonar essence stx kártyám ugyan ez a TPA6120 van benne), tudom hogy nagyon hangos. Szóval később sem lesz baj ha komolyabb fejest vennék, de jelenleg Beyerdynamic 910 el fogom használni . Nem csak ezek a szempontok miatt választottam. Külső DC je van, azt írták sok helyen ez nagyon jó, minthogy usb ről kapná csak az áramot. Illetve a fizikai hangerőszabályzó is nagyon jól jön. DE azért futok még egy utolsó kőrt és megkérdem (mivel 28K ért tudok ebayen a 02 dragon-hoz hozzájutni), hogy 30000FT-ig talán egy hangyánnyit lehet több, van-e jobb hangú, aminek az erősítő része ugyan az, vagy jobb mint a TPA6120, dac+erősítő kombó?! Nem sértésnek írom, (de nem az érdekel ki mit használ otthon, és azért ajánlja azt amit) hanem tényleg csak az én szemszögömet figyelembe venni és azok válaszát várom akik hol biztosak abban amit írnak és ajánlanak. kis görgetéssel minden pontos információt itt megtaláltok ha lejjeb görgettek a 02 dragonról
-
<MZ/X>
őstag
Sziasztok,
most nézem, hogy az Ebay-en már 120$ körül lehet kapni Zero DAC-ot. Egy Sennheiser HD555 mellé kéne valamilyen jobbfajta DACAMP hosszútávra. Ajánljátok a Zero-t? Zenére, filmre, játékra egyszóval mindenre használnám.
Az árak eléggé különbözőek, csak az opamp-tól függ, hogy 120 vagy 150$? Alaplapi hangkártyáról váltva minden hatalmas különbség lenne, de szerintetek megéri a 150 vagy 200 dolláros verziót venni? Van a 2012-es verziónak valami nagyon nagy hiányossága, pl. a 24/192 támogatás hiánya, mint az előző verzión?
Nagyon szépen köszi a választ!
-
Beladon
aktív tag
Sikerült beszerezni a HD 650-et, most már csak az erősítő hiányzik. Elvileg októberben tudnék meghallgatni egy Schiit Asgard II-t addig nem kapkodnám el a vásárlást. Esetleg tud valaki olyan helyet az országban ahol hamarabb is kipróbálhatnék egyet?
-
adammkaa
senior tag
HI.
Olvastam hogy 02 Dragonban PCM 5102DNR: 112 dB, THD:0.0022% DAC-van. Míg a SIMA 03 ban PCM1798DNR: 123 dB, THD: 0.0005% . A kérdésem az lenne hogy itt a megadott DB mire játszik közre? Hogy tisztában szól minnél nagyobb a DB szint vagy a DAC nál is meg van adva hogy milyen hangosan szól? A THD tudom hogy a torzítás, meg azt is hogy mind a kettő nagyon jó érték mindkettő képes arra hogy olyan hangerőn amit egy ember el tud viselni egyik sem fog torzítani.
-
válasz
azigazimoris #23776 üzenetére
Sziasztok,
MAC-hez keresnek valami jo DAC-ot.
Audioengine D1-et neztem, de kicsit soknak talalom. Tudtok valami jot ajanlani 40e alatt?Koszonom
-
azigazimoris
aktív tag
Ó, én még az evolúció legelején vagyok, egyszerűen a Bravóról nekem jobban tetszenek a zenéim, mint a dgx-ről hajtva
A fejlődésem következő lépcsője lenne a MSII
Egyébként szerinted milyen fejes(-ek) illene jobban a Bravóhoz ?
Zenében elég széles körben érdekelnek a dolgok, lényeg, hogy emberek játszanak hangszereken, tuc-tuc, xy dj-k kavarmányai nem érdekelnek. -
Bodz
nagyúr
válasz
azigazimoris #23772 üzenetére
Nem igazán tudom elképzelni, hogy a kettő együtt jól szóljon. De persze ez nem jelent semmit, a lényeg. hogy neked tetszik így.
(#23773) schawo: Koporsó MSII+ meg Canamp klón, és Denon D1100. Én nyertem.
Amúgy egy jó csővel a Bravo nem lehet olyan vészes a Sextettel.Most mivel használod?
-
Bodz
nagyúr
válasz
azigazimoris #23770 üzenetére
Érdemes. Azért az M40 meg a Bravo elég kemény kombó lehet.
-
azigazimoris
aktív tag
Lehetőségem lenne olcsón hozzájutni egy MS II-höz, szerintetek érdemes befektetnem rá egy Bravo v2 és egy ATH-M40 fs mellé ? Jelenleg Asus Dgx az alap.
-
bkercso
nagyúr
válasz
stranger28 #23767 üzenetére
Tegyél fel egy videót a bootolásról lsz.
-
stranger28
addikt
-
bkercso
nagyúr
válasz
stranger28 #23765 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz
stranger28 #23763 üzenetére
Mindegy mibe dugod amúgy (USB2/3) a HRT-t? Mindig csinálja?
-
Bodz
nagyúr
válasz
stranger28 #23746 üzenetére
-
Epf
tag
válasz
stranger28 #23760 üzenetére
Ezt így állítottad be a BIOS -ban ?
[link] -
Audison
senior tag
válasz
stranger28 #23758 üzenetére
Minden USB eszközt leválaszt?
-
bkercso
nagyúr
válasz
stranger28 #23756 üzenetére
Van, hogy egy gépnek több BIOS-a is van, ilyen az én Dell-em is. Ott kellhet valamit állítgatni.
-
stranger28
addikt
válasz
Audison #23754 üzenetére
Persze, már eszközkezelőben is letiltottam, amit kell, de egyszerűen bootnál addig kapcsolgatja, hogy a végén nem szól. Ki kell húzzam és bedugni újra, onnantól kapja, amit kell. Ezzel nem volt eddig gond, csak most már le akarom venni az asztalról és nem akarok akrobatikázni minden reggel.
(#23755) hm74: Úgy működik, igen.
-
Audison
senior tag
válasz
-
matyi94
senior tag
válasz
stranger28 #23752 üzenetére
Az attol fugg, mit ertesz jo tap alatt. Ennyiert egy lipo/life akksi+ regulator is talan megtenne.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Gondolkodom, hogy kellene ezzel is foglalkoznom...
A HUB elvileg csak akkor javít a minőségen, ha a feszültsége kicsivel a gép USB-portjáé fölött van. Ezt nem lehet előre látni. -
CaNNa3IS
senior tag
válasz
Ez engem is érdekelne.
Valami ilyesmi kellene gondolom de majd aki csinált ilyet megmondja melyik a tuti.
[link] -
stranger28
addikt
Üdv!
Ehhez hasonlóval nem találkoztatok olcsóbban? Alapvetően egy USB hub is megfelelne, ami külső tápos, csak aggódom a minősége miatt. Valamit viszont vennem kell, mert a gépem szereti lekapcsolgatni az USB port áramát, amire a DAC van kötve, bármit is mondok neki. Windows XP-s régi gép nem csinálja, ez ilyen új feature.
DIY cucc is jöhet.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Sziti.peti! #23740 üzenetére
Nyugodtan megveheted, ha egy jo hangu, hordozhato kutyu kell.
-
bmakszim
senior tag
válasz
vodkaboy22 #23732 üzenetére
"viszonylag érzékeny" - máshogy egyébként nincs is értelme az érzékenységnek.
Arra gondoltam, hogy pl. Headbufferrel simán hallgatható. Nem hiszem, hogy a legnehezebben hajtható fejesekhez tartozna. A HD555-től alig halkabb, azonos állású potméternél. -
bkercso
nagyúr
válasz
Sziti.peti! #23740 üzenetére
dezsá vű
-
Sziti.peti!
csendes tag
helló! érdeklődnék, akinek van/volt
fiio e07k-ja, mi a tapasztalat?! jó?
ipod videon hallgatok flac-et! most
egy cmoy+ shure se215 páros van
mellette, de tervezem az e07k- t meg
egy jobb fejest!
érdemes megvenni?
köszi a válaszokat!senki?:-(
-
hm74
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #23733 üzenetére
Szerintem hallgathatóság szempontjából az OPA2134 nyugodtabb, mint az OPA Green. Az OPA 2134 száraz, kiegyensúlyozott, semleges, és elég nyugodt tónusú. Az OPA Green izgága, harsány, részletező, kissé mélyszegény, de az OPA2134-nél mindenképp fárasztóbb hangú. AZ LM6172 nagyon nyugodt, lágy és lassú, bársonyosan szép hangja van, de kissé mosottnak hallatszik. Nálam az OPA2134 kapja a legtöbb pontot.
Ezek persze szigorúan magánvélemények. -
bkercso
nagyúr
válasz
szakibá... #23730 üzenetére
Jó esetben igen. De van, hogy a közép-magasat ugyan az az erősítő hajtja.
Amiben teljesen passzív a váltás, azt nem hívják aktív hangfalnak? Ez számomra új, de lehet, hogy így van. -
vodkaboy22
addikt
válasz
adammkaa #23735 üzenetére
Szerintem kiegyensúlyozott, meleg sokáig hallgatható hangja van minden zavaró él nélkül.
Ba cy lus:
Elfogadom szerintem a DT770 edition-nek elég jó hangja van és presivel nem lehet rosszBár lehet páran már félnének attól a magastól. Nekem a DT770Pro is tud néha túl magasra menni rossz forrásról vagy erősítőről.
Pl valamit a vinil-es forrásommal kell kezdenem mert dt770Pro-val olyan érzésem van néha mintha krétatáblán húzná valaki a körmét ... (Most egy OPA134-esekből épített RIAA van benne. ) Hangfalon elmegy de így is váltani fogom. Erősítőben is eddig az volt a véleményem, hogy OPA(2)134 tud magasat bőven. -
törölt tag
válasz
A 770 edition-nel elvileg még rosszabb kellene legyen (kevésbé sima a magasa), nálam mégis nyerő kombináció lett a presenter/opa2134. Ha szar forrást kötsz elé (pl. xonar dg), akkor fáraszt (de ehhez nem kell a presenter-t beiktatni, anélkül is). Egyébként órákig el tudom hallgatni a legnagyobb élvezettel.
-
adammkaa
senior tag
válasz
Miért az OPA Green az jó ?
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
szakibá... #23730 üzenetére
Szóval akkor passive crossovereel szerelt "active speaker" nem aktive speaker?
Vagy az mi akkor? -
vodkaboy22
addikt
válasz
bmakszim #23706 üzenetére
Senni HD580 mióta érzékeny? Egy beyer t70 az érzékeny
HD580-as 300 Ohmjával hallgathatatlan eddig bármilyen hordozható forrásról amiről próbáltam (HD600 - HD650 ugyanez) Bezzeg a 250Ohm-os DT770pro nexus7-ről hallgatható színvonalat ad!
XONAR U3-mast is elég fel kell tekerni hogy HD580 hallgatható legyen (más tészta hogy úgy szar ahogy van ehhez a fejeshez ez a xonar...) -
adammkaa
senior tag
Szerintetek egy bkercso féle, kisDAC-card és Presenter2 kiszolgál egy DTX910-et, és később esetleg komolyabb felhallgatót? Tegyük fel DT990.
-
szakibá...
senior tag
válasz
Ear001 #23727 üzenetére
Az aktív dobozok fogalma más, attól hogy az egyik oldalba beletesznek egy akármilyen erősítőt, az még nem lesz aktív. Az aktív doboz olyan, hogy a hangszóróknak saját végfokuk van, a váltást pedig aktív váltőszűrő végzi. A lényeg az aktív crossover, anélkül csak erősítővel egybeépített hangsugárzó.
-
dudika10
veterán
válasz
Ear001 #23726 üzenetére
Pl.
Persze itt az egyik aktív a másik passzív.
De amikor még a fenti linken szereplő Genius 1250X szerepelt a termékpalettán, simán össze lehetett vadászni két passzív falat egy-két-három mátyásért, és annyiért bizony kutya jó vétel volt, már csak egy olcsó erősítő kellett melléjük.Olyan eredendően passzív modellt, amit RCA csatlakozókkal szereltek, nem tudok mutatni. Nem is biztos, hogy valaha is létezett.
-
Ear001
addikt
válasz
szakibá... #23724 üzenetére
Na de az aktív szett...
-
Sziti.peti!
csendes tag
helló! érdeklődnék, akinek van/volt fiio e07k-ja, mi a tapasztalat?! jó?
ipod videon hallgatok flac-et! most egy cmoy+ shure se215 páros van mellette, de tervezem az e07k- t meg egy jobb fejest!
érdemes megvenni?
köszi a válaszokat! -
bkercso
nagyúr
válasz
gyenesmartin #23720 üzenetére
Jó az is, csak ne vegyen le sokat a sávszélből. Ez a visszacsatoló kondi értékétől is függ, arról meg nem tudom, mekkora.
E nélkül gerjedékeny. Ha forrósodik, mindenképp tedd be. -
bkercso
nagyúr
válasz
gyenesmartin #23718 üzenetére
Nem lehetetlen. Meg kell nézni a körítését. 50MHz-es a kiszemelt opa, így nem árt 4,7..47pF a kimeneti és a "-" bemeneti láb közé. Ha ez nincs a panelen, rá kell forrasztani az IC lábaira.
-
bkercso
nagyúr
válasz
gyenesmartin #23703 üzenetére
Van a furatszerelt, ami DIP8 tokozású, meg az SMD, ami SO8. Mire gondolsz?
Az említett opák amúgy jóval gyorsabbak az 5532-nél, nehogy begerjedjenek! Ha nem csinálták cserélhetőre, akkor nem az.
OPA2134-gyel (OPA2132-vel) lehet még próbálkozni, az nem gerjedékeny. -
XtremLor
őstag
Hi
Van itthon 2db passziv hangfal, rca csatlakozo van rajta, milyen dac kaphato amikben van amp az rca out-on?
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest