Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
szaszayanou #15041 üzenetére
Ha a Canamp labdába rúg Nálad az említettek mellett, akkor szerintem gyenge a forrásod. Milyen IC van a Canampban?
-
baluka26
veterán
válasz
Nagyon messze van a Champ és az Asgard is a laidback-től.
-
-
válasz
Kivéve, ha nem szereted a nyomulós hangot. Pont azért szeretem Pityu erősítőjét, mert nem nyomulós a hangja, és a DAC-omé sem az, ez a határozottan laidback hangzás meg nagyon jó tesz a T70nek
Szóval a szinergia tényleg fontos dolog, de legalább három elemű. Viszont érdekes módon nekem a saját DAC + a pityuéra hasonlító Asgard + HD650 együttese nagyon tetszik. Szóval ez a szinergia dolog még inkább négy elemű, és az ember, mint tényező kihagyhatatlan az egyenletből
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
schawo #15030 üzenetére
Fattyu láncában, a pityu féle erősítő elé tényleg jobban illik a koporsó alakú MS2+ a színezős, nyomulós hangjával. De itt inkább a szinergia volt a gond az odac-al. Túl laidback és neutrális lett a hangja pityu erősítője mögött. Főleg a hd650-el jött ez ki.
Ugyanazon elvek szerint megtervezett és letesztelt erősítővel (o2 később az oda) nagyot tud szólni szerintem. Most diy canamp-el hallgatom, azzal is szerethető páros.
-
istvan_06
csendes tag
Én is töröm a fejem egy brutálisan jó minőségű füles erősítőn. Pontosan olyanon ami a mélyek terén is nagyot alakít. Már szimulátorban működik, de persze a való világ az más.
Ha elkészül szívesen odaadom hallgatózásra.
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
bajnokpityu #15035 üzenetére
A CEC stílusáról különböző vélemények vannak. Nekem kicsit meleg, meg borzasztóan széthúzza a teret. Ezektől eltekintve jobbat még nem hallottam.
Ízlés dolga, igen. Pedig nem elég hangsúlyosak a mélyek vele, ezt hallom én is.
-
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #15035 üzenetére
Ha nem volna ilyen szép az Asgard simán lecserélném Champ-ra, mert az Asgard használt árából is simán kijönne. De hát a diy cuccok használt ára az kérdéses, meg hát azért az Asgard doboza az nem két forintos tétel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
schawo #15033 üzenetére
Igen, a prototipust. Arról született a nagyon kedves vélemény.
Bodznak a CEC jobban tetszett, azt meg én nem hallottam. Azt sem tudom milyen a stilusa annak, nem tudom, mi az ami közelében lehet.Bodz: A JLH?
Van még egy ismerősöm, akinek jobban tetszett. De több se. Hááát, erre tényleg csak az izlés dolga cimű mondat van.
-
Bodz
nagyúr
Még mindig kellene nekem egy erősítő a T1-hez. Mondjatok már valamit! Lehet gyári, DIY, űrből érkezett is.
Most egész boldog vagyok a JLH-val, de bőven van ettől még feljebb is. Lehet a végén csak a CEC-nél kötök ki.
-
-
válasz
bajnokpityu #15018 üzenetére
Akkor csak ronthat, javítani nem lehet.
Amúgy nem muszáj szimm beta22-t építeni, mivel az amúgy is szimm. Felépítésű, lehetne szimmetrikusan is táplálni a DAC-ról. -
istvan_06
csendes tag
válasz
bajnokpityu #15010 üzenetére
A Sabre chippeket sokan a világ legjobb hangzású DAC-jainak tartják. A másik fórumon inkább csak az olcsóbb chippekkel szórakoztak (avagy én is szórakoztam kicsit, de igazán nem kötött le), a flagship model viszont biztosan jobb.
Amúgy nagyon macerás a cég, mert a chippek doksijai (kapcsolási rajz!!!) is hadi titok, normál halandó ember nem kaphatja meg. Nehogy már vegyél egy chippet, tervezz vele egy DAC-ot aztán megépítsd. Csak komoly nagy példányszámú vásárlók jöhetnek szóba.
-
válasz
bajnokpityu #15015 üzenetére
Akkor ápol és eltakar? A Te DAC-odban ezt nem hiszem, de próba cseresznye. Anélkül, hogy a trafót kivennéd viszint nem nagyon lehet szimmetrikus DAC+amp-ot készíteni.
A szimamp az, amit linkeltem korábban (pdf NYÁK-tervvel, kapcsrajzzal, fotóval és CAD-képpel.)
-
4nick8
őstag
Audioengine D1 is szóbajöhet.
-
válasz
bajnokpityu #15013 üzenetére
De, erre én is gondoltam. Még a trafót is kivehetnéd a DAC-ból. Kérdés, hogy hallanánk-e a különbséget a szimm. és az aszimm. között. Biztos...
Én most CKKIII-at építek. Ha összerakod a beta22-t és tetszik, összerakom én is, aztán összedobjuk belőle a szimmetrikusat egy meghallagtás erejéig!UI.:A Szimamp érdekel?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #15012 üzenetére
Ilyenkor nem jut eszébe a TESZTelőnek, hogy nem biztos,h az erősítő a gyenge láncszem?
Egyébként tetszik újabban a beta22. Olyan is eszembe jutott, hogy elsőre csinálni kéne egy asszimetrikusat, és ha alapvetően tetszik a stílusa, akkor még két panel építésével lehetne szimmetrikus.
Vagy nem jól gondolom?ui:hangerőszabályzást meg 4utas potival kéne? Jó olcsó projekt...
-
válasz
bajnokpityu #15010 üzenetére
-
krichd1
addikt
Elég változóak a vélemények róla, nem mindenki szerint olyan jó, ahogy NwAvGuy állítja. Egyik ilyen, lényeget kiemeltem:
"Hello everyone, so this is my first post here, but I`ve been watching this site for some time now..
This week I got my ODAC (RCA version) from Head`n`Hifi but I`m experiencing some problems.. I tried to do some RMAA test, but for some reason I just cant get beyond 81 dBA for dynamic range in 24bit mode (even lower in 16bit). As a recording device i used my external sound card Creative X-Fi HD usb (http://www.amazon.com/Creative-Sound-Blaster-System-SB1240/dp/B004275EO4) Some of you might think that its just a fault of low quality ADC in x-fi, but when i measured only x-fi in loopback (Line out -> Line in) I get dynamic range of 101 dBA which is quite in match with other online reviews of this x-fi card. So at first I thought its problem with power supply in my notebook as had been mentioned here so I also tried it on my desktop pc with quality psu, but with the same result. And to be honest I cant hear any difference between creative x-fi + O2 amp vs. ODAC + O2.. both with HD600. So I want to ask you - could somebody pls provide their RMAA test of your ODAC and share results?? (and sorry for my english)"
Bár lehet csak süket az illető
.
-
A Hangbarlangnak a bemutatóterme (üzlete) is Pilisen van, mint a székhely? Ha nem, mi a cím?
-
Ear001
addikt
Hehe, Fiskars fejhallgatóerősítő. Olyan, mintha valami nullszériás Naim lenne a 90-es évekből, de tetszik.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest