Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
Supra USB kábellel kapcsolatban van vkinek tapasztalata ?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
JohannZimu #16596 üzenetére
Szamtekboltokban árulják. Koaxrol picit gyengébb a hangja, mint s moment dacnak(emlékezetből) de ingyenes opakkal átlépi. Usbrol meg jobbnak gondolom az Asust. Fuleserositoje is hozza azt a szintet.
Ket hét difivel hallottam oket,es ugyanannyiert asust vettem két hónaposan . De újonnan is nettó 90.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
bajnokpityu #16595 üzenetére
ASUS Xonar Essence One - ez nagyon tetszene, nem tudjátok véletlenül, ki a Mo-i disztribútor?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
JohannZimu #16591 üzenetére
Essenence one. Nemi ingyenes opa okositassal. A minimum forrás, ehhez a fuleshez.
Később meg champ, ha van ra le. -
chrisnagy13
senior tag
válasz
Ha találsz 100k alatt használtan Asus Xonar One-t csapj le rá...
-
Bodz
nagyúr
válasz
Ha nyugis, transzparens, közép orientált hangra vágysz, akkor a Yulong jó lehet.
Ha lehet DIY cucc is, akkor ezt vidd el egy meghallgatásra! -
JohannZimu
senior tag
Sennheiser HD600-hoz milyen dac+amp-ot ajánlanátok, új és használt is jó, keret kb. 80k. Ha kihagyhatatlan ajánlat lenne srófolható a keret kicsit. (MDAC 100k-ért...
)
Másik topikban ajánlották: matrix mini-i?
Erről valakinek van tapasztalata: Yulong D100 MKII?
Köszönöm. -
válasz
bajnokpityu #16584 üzenetére
Te még hiszel a demokráciában?
Churchill azt mondta: "A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."Az én változatom 70 évvel később: A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces politikai beszélgetés egy átlagos politikussal.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16582 üzenetére
10/10, de ugyan annál az embernél. Nem többség dönt elven.
-
baluka26
veterán
Neutron valóban elég komoly minőség droidon.
-
bajnokpityu
félisten
nem feltétlen. tervezőként csak azért nem raknék egy dacba még egy recivert, hogy az amúgy jóhangú dir9001 96kHzes limitjét túllője. feltételezem dir van benne,azért a 96kHz limit.
nyákot tervezheti újra, és a legrövidebb jelútra is keresztet vethetne két reciver alkalmazásánál.
nekem sem jelentett túl sok görcsölést lemondani a 192ről, cserébe van egy jóhangú, atomstabil 96om.
-
PuMbA
titán
válasz
contaxg #16575 üzenetére
Benchmark is "harcol/t", de ha a fórumukba olyanokat írnak, hogy van +1 vevőjük, ha tudja USB-ről a 192kHz-et, akkor inkább beleteszik szerintem. Ezen kívül a Prism is "harcol/t" és hangmérnökök között sincs egyetértés:
"I like the results I'm getting at 96 K, and in my book I make a convincing argument that it is the converter design that counts far more than the sample rate. We really should be labeling converters by their resolution, not by their sample rate."
Szóval ez még mindig egy levegőben lógó ügy.
-
contaxg
veterán
Én a Lavryról tudtam, hogy "harcolt" a 192kHz ellen. Talán ezért is húzta át Schawo a hozzászólását.
-
E17-en mire jó a gain állítás? Van valami értéke fülhallgatónként ami megfelelő?
-
Hyperion
senior tag
Nem találtam itt a PH-n megfelelő topicot, itt pedig akad jópár DIY user, szóval OFF-ban kérdezném:
2x22V-os 250VA-es toroid trafót itthon hol tudnék venni? Lomex, HQ, SOS kilőve. A gyártatáson kívűúl van alternatíva?Köszönöm!
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #16561 üzenetére
Valószínűleg nincs Macje
De komolyra fordítva szót a legfejlettebb szoftveres megoldások általában Macre jönnek ki. Lásd integer mód. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Ear001 #16562 üzenetére
Az anno linkelt wm chip tényleg ilyen volt
Recivertől összegzésen át IVn keresztül minden egybe.De nem látom be, hogy a nemakarás miatt van így. Nem látom, hogy az integráltság lenne az irány. A 2 csatornás dac chipek még mindig a gyártón belüli királyok. Szerintem minden gyártó meg van győződve, h övé a legjobb.
TDA 15éve még integrált összegzős, IVs volt,tán még a clock is belül volt.
Mostani nagyobb kategóriás chipek meg nem összegeznek, csomóban nincs IV konverter, clock egyikben sincs, és tápot is minimum kettőt kérnek.
Bemenő adatnál az elvi azonos adatra gondoltam, én sem poenból vettem drágán usb-spdif konvertert.
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #16555 üzenetére
Mert senki nem fejleszt igazán hifi célra D/A-t. A piac túl kicsi, ennél sokkal fontosabb, hogy mindenféle sokcsatornás házimozis, multimédiás ketyerékbe is el lehessen sütni, meg mobil eszközökbe, ezért az univerzalitás meg az integráltság a legfontosabb irány.
Az elvileg azonos bemenő adat pedig tényleg csak elvileg az, gyakorlatilag nagyon nem...
-
jzola
tag
Kíváncsiság hogy aki OSX et használ DAC-al milyen lejátszót, és milyen módban használja?
Én snow leopard - audirvana lejátszó (Integer mode, iZotope SRC)Lion nem tud integer módot, meg amúgy is lassú lenne már gépemen..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #16554 üzenetére
hát igen.. marha nagy durranás lehetett maga idejében a da10,de nyakán lihegnek.
dac chipeket sem értem,miért nem fejlesztik komolyabban. igazából egyik chip sem tökéletes(szerintem), tök más karakterű zene jön ki rajtuk,miközben elvileg azonos a bemenenő adat. ha tökéletesednének, a differencia csökkenne,szerintem.
Közben még a tendenciát sem látom, hogy csökkenne, atomtengeralattjáró minőségű köritést, kiszolgálást figyelembe véve sem tökéletesek. -
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #16551 üzenetére
Nekem az egészről az jut eszembe, hogy a Lavry is lassan ki fog hozni vmi újat (kénytelen lesz) és nekem ideje elkezdeni spórolni.
-
MPeter87
őstag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy gyors kérdésem: Aki MP4Nation-ről rendelt FiiO E17-et ugye nem fizetett vámot? -
tomama
aktív tag
[link]erröl valami vélemény?
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #16549 üzenetére
Home Theater Bypass
-
contaxg
veterán
-
Na betoltam optikára a E17-et
Xonar DX kimenetére, 192khz/24biten.
Nem fogok hazudni, de nem szinte nulla a különbség USB-hez képest. De van. Egy picit tisztább lett a hangzás, egy picit talán még szélesebb a színpad.
Ami viszont még dobott rajta egy érezhetőt, ha az USB chargingot kikapcsolom. Olvastam ezt más fórumokon, hogy jobb hangminőséget lehet elérni, ha nem állandó töltsére van téve, és tényleg hallani némi különbséget.
Ha már itt tartottam, bedugtam a HD555-öt is az 598 helyére. A különbség szintén minimális, kicsit kevésbé tiszta a hangzása, főleg a mélyeknél, és az is feltűnt, mintha egy kicsit balra húzni. 1 balaszot jobbra állítva lett tökéletes. Nekem úgylátszik fel sem tűnt az évek alatt, de úgylátszik lett 1-2% különbség a két oldala között.Most pedig megnézem mit mutat BF3 alatt
-
contaxg
veterán
Tévednék vagy keverem valamivel? Meg fogom kérdezni tőlük...
A HifiShow Audio-technica szobájában kint lesz (a dolgok jelenlegi állása szerint) egy Cantaloupe, egy Lavry DA10, egy Audiolab MDAC
és egy Asus Essence One DAC. Talán már ezért is érdemes kimenni, hogy egyszerre mind megfülelhető egy helyen!
-
Bodz
nagyúr
válasz
contaxg #16525 üzenetére
Filter: Optimal Transient XD
D3E Decorrelator: Full Supression
Phase: Normal (0deg)
A többi beállítás nem érinti a hangot, vagy arra is kíváncsi vagy?Még nem is ajánlottam (tippeltem)
semmit az LCD3-hoz. Violectric V200, a spec. alapján jól ki van gyúrva a planárhoz.
-
Dave™
nagyúr
válasz
contaxg #16531 üzenetére
Az nagyon nem atom, hanem Athlon II Neo. Hasonló a koncepció, de az AMD erősebb az atomos megfelelőknél. Ettől függetlenül elmegy egy egymagos atommal is a Win7, használtam én is, de a gyorstól nagyon messze van. Két mag a minimum szerintem atomból, eggyel szenvedés.
Ja látom közben szerkesztetted, a 36L-ben Neo volt, szerintem a 40-ben is, csak nagyobb órajelen.
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #16530 üzenetére
Röhögve! Nálam a szerver
atomosTurionos és HD-ban videózik az alaplapi videóról. -
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #16528 üzenetére
Hangra
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #16526 üzenetére
MSI Wind
jobb volt mint a Macbookom
-
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #16525 üzenetére
az a jo ezekben a gyári dacokban(sok rossz mellett), hogy néhány napig lehet kütyüzni, állítgatni. én meg egy filter beállításhoz is forrasztottam
mondjuk normális ember a végén egy beállítást használ, és ugyanott vagyunk. azaz sztem én annyival előrébb, hogy olyan lett a hangja, alkatrészválogatás végén, amilyet én szeretek.
annyit kérdeznék még a nagyérdeműtől, mivel újra PC a forrásom, hogy az olcsó netbookok futtatnak elviselhető sebességgel,driverekkel win7et?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #16523 üzenetére
az oem hiface modulnak semmi köze nincs a pendrive féléhez.
nézd,tenor,cm,xmos,hiface oem, akármi. ezek dokumentált usb reciverek. jol, ki kell szolgálni őket,és akkor hozzák az elméleti tudásukat, de ezek nem intelligens cuccok. nincs proci benne,v ilyesmi. gomb megnyom,dolgozik,valami kijön,csókolom. sztem a tudás, és a különbség a kiszolgálásban rejlik. órajel, tápok, jelút. jó tervezés és jó alapanyag kell. meg sok táp
asusban amugy van proci az USB után, asrc helyett. ilyen van az apogeeban is. ezek ha jol tudom, egy proggit futtatnak, és egy algoritmus alapján freki,és bemenetei jel függvényében újraszinkronolják a jelet.
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #16522 üzenetére
Valószínűleg XMOS van benne, nem? Ezt ugyan úgy lehet OEM panelben kapni mint a Hiface-t, de itt is gyártó képességén is múlik, hogy egy ilyen kapcsolásból mi lesz a végeredmény.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16516 üzenetére
Asusról jut eszembe, ez Essence One néven települ., diyaudion olvastam.
(#16517) szilu7: Jelenleg nincs erősítőm, úgyhogy elég sokat hallgatom az M-DAC sajátját. Egy komolyabb külső megoldással nem veszi fel a versenyt, de a beépítettek között teljesen jónak számít szerintem. Nem találtam még benne zavaró hibát, teszi a dolgát szépen csendesen.
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #16516 üzenetére
még halide is megverte-picit.
(#16517) szilu7
Szerintem elfogadható ez erősítője.
Még egy Audio Technikát is simán kiszolgál egy picit! (tanulékoy vagyok fikázásban)
-
bajnokpityu
félisten
az asus is jobb a tenoroknál.cm chipes.foobaron ment a bitperfect ótvar nyomtatókábellel is.de nem ezen múlik,sajnos,a még halide is megverte-picit. és az nem hiszem,h "bitperfect" féle marketinges blalanak megfelelne. de userek zöme boldog lesz,ha lát ilyen ledet világitani
-
Nem bírom letenni
Na de azért egy képet csak lőttem:
Első tapasztalataim:
FiiO E17:
- rettentő igényes kis cucc. Finom alu ház, kiegészítők hada, spdif átalakító, optika átalakító, usb kábel, line kábel, velúr szütyő, védőfóliák, amiket utólag ragaszthatsz fel a készülék oldalaira...
- oled kijelző nagyon jól néz ki, mutat mindent ami érdekelhet
- windows azonnal felismeri audio eszközként, és már megy is
- azt még annyira nem vágom, hogy most 16bit/44khz-ről érdemes e feljebb rakni, de még 24/96-ot is tud. Állítgattam kicsit, de most 24/48-on van. Egyrészt mert a khz-et hiába rakom 44-re, az eszköz akkor si 48-at ir. Olvastam hogy a win7 minimum 48-on hajtja vagy mi...?A HD598 meg természetesen olyan amilyen. Állati kényelmes, passzentos, és kiváló hangzása van. Najó a HD555 párnái már puhábbak, valamivel kényelmesebbek, ez meg még nem idomult a fejemhez teljesen
Nem tudom be kell e járatni, és ha igen, mivel érdemes? Érzek még némi bizonytalanságot a hangjában, de a HD555-ön már így is túlmutat.
Nagyon összehasonlításokba még nem is mennék bele, egyelőre, noha az fix, hogy az alaplapi, és a xonar dx analógnál bármelyik fejhallgatóval jobban szól az E17. -
Bodz
nagyúr
válasz
Deadzone41 #16501 üzenetére
Csak a Foobar esetében nem sikeres a Bitperfect teszt. Azóta próbáltam már mással is. Aimp, Winamp, J. River, Xmplay.
(#16503) fattyu: Nem lehet az. Fekete DAC, fekete skin van a Foobarhoz is.
(#16507) bajnokpityu: A "kommersz" TE7022-es megoldásoknál elvileg jobb. TAS1020B, egyedi firmware társaságában. Koaxon még ki se próbáltam.
Wasapit használok. Nincs natív ASIO az M-DAC-hoz. Az Asio4Allt meg rühellem, soha nem működött még nálam hiba nélkül.(#16508) contaxg: Kösz. Frissítettem, így se jó. De nem zavar igazából, nem használom a Foobart.
(#16510) Audison: Köszi.
-
-
E17-et meddig kell elsőre tölteni, míg be lehet kapcsolni?
-
bkercso
nagyúr
válasz
szakibá... #16505 üzenetére
Ja, poén! Bocs, azt hittem, szkibá'skodsz.
-
bkercso
nagyúr
válasz
szakibá... #16499 üzenetére
Mit hívsz Faraday-kalitkának? Egy dróthálóból készült doboz is az és egy 5mm falú egybe vasöntvény is. Csak a csillapítási tényezőjük enyhén más. És ugye ez is spektrális jellemző.
Ha olyan mikrohullámot adsz ki, ami a vízmolekulákat nem gerjeszti, az nem bántja az embert. Azt írják, a champ sem bántja. -
fattyu
veterán
válasz
Deadzone41 #16501 üzenetére
rászista
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest