Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
Hallgatom az MS II+-t (régi), és elég vegyesek az érzelmeim, nem tudom hova tenni a dolgot egyelőre. Ami pozitív, hogy nyitottabb lett a hang és tágasabb a tér, viszont ezzel mintha némi "fókusz" is elveszett volna, és ami nagyon meglepő, hogy az Audinstban mintha több lett volna a mély (vagy legalábbis érezhetőbb, kellemesebb), illetve melegebb volt a hangja, sokkal. Igazából az a vicces, hogy ennek pont fordítva kellene lennie, de valamiért mégis így érzem. Egyedül a DAC változott (meg az USB kábel lett hosszabb), szóval túl sok mindenre nem lehet fogni. Hacsak arra nem, hogy ma eléggé zokni vagyok, és lehet nem érdemes ilyenkor messze menő következtetéseket levonni. Az Audinst persze objektíven szemlélve gyengébb, pl. ott az érezhető magas kiemelése, de mégis, az egész nagyon kellemes és zenei prezentáció volt. Azért nem adom fel ilyen könnyen, lehet csak a kifinomultabb hang furcsa és szoknom kell
-
Bodz
nagyúr
válasz
bajnokpityu #15197 üzenetére
Mi ez a Panda?
-
bajnokpityu
félisten
megcsináltam a pandát 99%ban. háát, most én is szidom a sárgákat. hogy még saját nyákjukra sem fér el mindenütt a saját tervük szerinti cucc. meg elfogyott egyik kondi,raktak helyette más értéket (többször),stb..
nyákkal nehezebb bánni picit, nem ragad az ón rendesen. meg eleve még a JLHnál is több alkatrész van benne. kész alkatrésztemető
tranyo betak itt 300-800ig vannak. ezeket nem rakom bele, remélem kapható a belevaló, és szokásomhoz hiven veszek mindből 50et.
remélem holnap beinditható..
-
krichd1
addikt
-
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #15174 üzenetére
Egyet nem tud az AKG szerintem, és az a zenélés. Onnantól kezdve meg vége az egész dalnak.
Színezősnek mondanám, lassúnak rohadtul nem az.Nem hiába adtak el talán HD650-ből a legtöbbet high-endből.
-
bkercso
nagyúr
válasz
tvse1995 #15129 üzenetére
Belépő szint, az E10 jobb. Az enyémben is ez a chip volt, mint a Muse-ben (PCM2XXX), de nem nagyon lesz folytatása kereslet hiányában.
Meghajt fejhallgatót is a Muse, bár az enyémben (neve Levyflight) volt külön erősítő is crossfeeddel. Abban a DAC inkább csak extra volt. Ha nagyon kell, készíthetek. -
tvse1995
senior tag
-
contaxg
veterán
válasz
DarkByte #15186 üzenetére
Nem hiszem. Valóban változik a bejáratástól a hangja a cuccoknak.
A Beyerhez nem adtak gyári hordtáskát?? Ha nem, akkor ajánlanék egy kisebb méretű tornazsákot hozzá
-
DarkByte
addikt
Imádom ezt a szettet. Kicsit olyan mintha a magasak erősödtek volna, a közepek pedig hátrébb vonultak volna most hogy használom már pár napja. Vagy csak megszoktam a hangzását
A lényeg hogy nagyon köszönöm a tippet. Már csak azt kellene megoldani hogy valami védő cuccban hordjam a fülest mert félek hogy egyszer csak eltöröm majd a táskámban. A DAC pont befér pluszban a külső vinyó hordtáskájába amit vettem.
-
dudika10
veterán
válasz
schawo #15162 üzenetére
A helyesbítésed viszont egyszerűen hülyeség, ugyanis én egy szót nem beszélek németül, tehát hiába tudnak nálam jobban...
Értsd jól az idézetet. Nem a fejhallgatóhoz keresek rendszert, hanem az általam szeretett zenéket szeretném élvezni. A HD650-el ezt nehéz elérni, tehát szerintem nem jó fejhallgató, ahogy a K1000 sem az, mert azzal meg aztán végképp nehéz elérni, ráadásul kis túlzással nevezhető csak fejhallgatónak.
A kettő közt természetesen megvan a szubjektív különbség, mert míg a HD650 még soha-sehogy nem tetszett, K1000 simán tud bokalefosást eredményezni nálam.Találhatnék ki másik példát, de az is ugyan úgy sántítana valahol, tehát tessék jól érteni.
A K601-et is ezért szeretem, és még akár a K701-el szemben is preferálom.
-
Dave™
nagyúr
válasz
bajnokpityu #15174 üzenetére
Az AD900 is minden, csak nem lassú, de a 2000 mellett nem tud labdába rúgni. A leggyorsabb fejhallgató, amivel valaha is dolgom volt. Ez egy easy win, hidd el nekem
-
-
-
<MZ/X>
őstag
válasz
contaxg #15164 üzenetére
Akkor majd jol utananezek ha aktualis lesz
Tehat ha konkretan azon hallgatok zenet, meg jatszok, akkor kozben nem tudok eloben kommentorlni a mikrofonommal? Nem lehet kulon beallitani a kettot? Hogz a mikrofont berakom az alaplapi jackbe, fejhallgatot pedig DAC ba. 40 es 50 kozott hasznaltan mi a bestbuy DACAMP?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #15170 üzenetére
Hujujuj. hangszerhangok(hangszinben) k701en alapban elég jók, hd650en,hiába raksz elé akármit,rossz lesz. E tulajdonsága miatt szerintem nem érhet sosem annyit,mint az AKG. Más kérdés, h rossz a számozása a Seninek, pláne árképzése.
Megmondom őszintén, hallottam, hogy van benne egy bizonyos highend faktor(ami a denonban is benne van) ,de ezzel együtt továbbra sem tartom egy jó fülesnek. Sajnos durván erősen szinez, és azokon a zenéken, amit én hallgatok, elég butus a hd650.
Ünnepnapi fülesnek jó, de naponta nem tudnám használni. Mint, ahogy miota megvan a 600, a 701et sem.
Dave: pedig jó láncon nem volt olyan nagyon lassú a hd650...
De egyezzünk meg döntetlenben, és izlés dolga.
-
Dave™
nagyúr
válasz
baluka26 #15167 üzenetére
Biztosan meghálálná, csak ez jó egy telefonról is, erre próbáltam rávilágítani, tehát nem muszáj űrállomást rakni alá, csak opcionális.
Kipróbálnám egy HD650 mellett side by side, gyengébb meg erősebb rendszeren is (akármilyenen), kíváncsi vagyok mi sülne ki belőle. Látatlanban természetesen simán behúznám az x-et az AT mellé, de megtették ezt az összehasonlítást már páran. Az biztos, hogy sebességben esélye sincs a HD650-nek, ennyit semmilyen rendszer nem fog kompenzálni rajta.
-
contaxg
veterán
válasz
<MZ/X> #15163 üzenetére
Arra figyelj oda, hogy a DT 770-ből vagy 5 fajta létezik! A hangkártya témában azért nincs megoldva a dolog,mert ha pl. Skype-ot is szeretnél használni, ezekre nem lehet külső mikrofont csatlakoztatni. Vagyis ezek "hangkártyák" D/A átalakítók és nincs bennük A/D átalakító.
Dudika biztos ügyes, megoldja a gondodat! Tegnap én is küldtem egy morcos úriembert hozzá, aki vett egy Skullcandy-t, de nem működik a Sony telcsijével az alapból iPhone-os a telefon.
-
<MZ/X>
őstag
válasz
contaxg #15160 üzenetére
Szia,
az már jó régen nincs meg, meg az azóta levő se
Nemsokára fogja Dudika kicsit felújítani a HD555-t, úgyhogy az még egy ideig jó lesz, aztán a DT770 nagyon szimpatikusnak tűnik a basszus miatt. Addig is viszont, akkor vennék egy jó DAC/AMP kombót. Külön-külön nem szeretnék, lényeg, hogy ne legyen hatalmas darab. Ezzel ugye akkor meg van oldva a hangkártya kérdése, nem kell már venni a jövőben egyáltalán? Ha mikrofont is szeretnék használni a rendszerhez castelésre, akkor az is megoldható?
Kb 40-50-et szeretnék költeni akkor egy ennyiért minőségi DAC/AMP-ra, lehetőleg használtan (mindenből sokkal jobbakat lehet kifogni úgy tapasztalatom szerint.)
-
dudika10
veterán
válasz
bigmasterg #15159 üzenetére
Ezért (sem) jó szerintem a HD650.
"Tudok beszélgetni németekkel. Ha tudnak magyarul. Feltételeim vannak."
Bödőcs Tibor
A K1000... Na igen, az egy másik kérdés. Fejhallgatónak az sem jó.
-
contaxg
veterán
válasz
<MZ/X> #15155 üzenetére
Meg van még az Ipadod? Vagy jól emlékszem, hogy egy jó fél éve lecserélted? Pedig annak bitang a fejhallgató kimenete! Főleg azokkal az energiával teli felvételekkel amiket egyszer hallgattam rajta. A Fiio e10 nem (sokkal) jobb annál.
Remélem nem kevertelek össze valakivel!
-
bigmasterg
addikt
válasz
<MZ/X> #15155 üzenetére
Ó, jaj.
Hangerő lenne, de ne.
HD600-hoz és 880hoz ne 20 ezer forintos dac + amp kombót vegyünk.
Ha ennyi a keret, akkor túl vállaltad magad a fejes vásárláskor. De ha nem tudsz rá többet áldozni, akkor talán ez a legkisebb rossz.Szerintem rendszerre legalább kétszer annyit kell költeni, mint a fejesre, hogy úgy szóljon, ahogyan kell.
A hd650-em alatt, most egy sokszorosába kerülő rendszer van (hd800-hoz és k1000hez építettem, csak a 800-tól megváltam azóta) és meghálálja.
Volt korábban is hd650-em, de akkor sosem szerettem igazán. Először egy 30-40k-s rendszerről, majd egy 100k-s kombóról szólt, de nagyon messze volt attól, ahogyan most szól ez a 650.
Annyira, hogy akkor meg is váltam tőle egy 580 miatt, most pedig elégedett vagyok vele. -
krichd1
addikt
válasz
<MZ/X> #15155 üzenetére
Fiio E10 + Beyerdynamic DT770 Pro 250ohm az általad írt igényekhez, zenékhez. DT880, HD600 más kategória hangminőségileg, azok hangban valószínűleg nem passzolnának "hip-hop, trip-hop, downtempo, nem a legzúzósabb rock" műfajokhoz, főleg ha a HD555-ben kevesled a mély hangokat.
-
<MZ/X>
őstag
Egy Fioo E10 szerintetek meghajtana egy DT880-at, vagy HD600-at, szóval 250 ohm-os szerkezetet?
-
válasz
ntomka #15150 üzenetére
Így van, oszd be, és oszd el
(#15148) fattyu Nekem K500-zal is gyász volt. K701-gyel tényleg nem próbáltam.
Összesen két DAC csapta ki nálam a biztosítékot:
a DACMagic és a DACportAz a régi MS2+ nem hallgathatatlan, sőt bizonyos rendszerkben kifejezetten jól is szólhat, de sosem párosítanám egy olyan lomha és ráadásul maszatos füleserősítővel, mint a kanna.
-
Terrayon
tag
válasz
schawo #15142 üzenetére
Nah, köszi, valami ilyen, határozott válaszra vártam
. És szerinted DAC-ból és fejhallgató erősítőből mit lenne érdemes beújítani, ha már az MSII+ sem jó? Új MSII+ és presenter? A Schiit Bifrost + Asgard kombót ismered? Mintha lett volna valakinek ilyen itt a fórumon...
-
Toxic900
csendes tag
sziasztok senneiserhez mien erősitőt ajánlanátok max ár 40000körül lenne??
-
válasz
ntomka #15122 üzenetére
Szerintem meg egyszerűen nettó szar, nem csak mélyszínezett
Borzalmas a hangja.
(#15121) Terrayon
A régi DACMagic szarul szólt USB-n, szarul szólt koaxon, szarul szólt az mindenhogy.(#15131) fattyu
A kanna és a régi MSII+ kombinációja is szörnyű.(#15138) Terrayon
Ezeket a löttyedt, lassú, lomha mély tartományos DAC-okat inkább felejtsd el, még a K501-el is. Szörnyű tud lenni, amikor a fülesed gyors, és alatta valami lassú, lomha cucc fogja vissza. Kellemetlenül mesterkélt lesz a hangja. Ha a kanna már alákerült, ne tetézd tovább a bajt -
bajnokpityu
félisten
válasz
Terrayon #15132 üzenetére
akármit csinálsz,mosós. Fölösleges elszinezgetni a 5532es hangját jobbra balra, bifsztekből nem lesz csilis bab. Ettől még a mosást föl lehet úgy is fogni, hogy lendületes, folyamatos, és zenei. Idővel én is igy fogtam fel.
k501ből sztem nem kéne basshead fülest csinálni,szerintem kifejezetten egyenletes a frekitartománya. Szemben az 500al.
-
fattyu
veterán
válasz
Terrayon #15134 üzenetére
Megkérdezhetem mi a füles? Nem láttam ha volt említve.
Nem pluszos msII meg ( én nem hallottam ) nem a mélykiemelése miatt szokott szóba kerülni.
Contaxg: Tudom én de a lényeg hogy a reális ára 50-55 magassága használtan
az uj meg ujan annyi amennyi. Szerethető mindkettő, és sorfüggő meg fülfüggő melyik a jobb éppen. ismét csak erős szerintem.
-
Terrayon
tag
válasz
fattyu #15131 üzenetére
OPA2107-tel is mosósnak mondanád? Mert az eredeti NE5532-vel tényleg az volt, nagy a különbség. A régi és az új MSII+ közül én mindenképp a régit választanám, nekem jól jön az a kis mély kiemelés. De miért kerülne kétszeresébe az új? Vagy most használt árat hasonlítasz új árhoz?
-
fattyu
veterán
válasz
Terrayon #15128 üzenetére
Kanna már eleve mosós. Én régi msII+-al hallgattam kannát és klónt is. Szerethető hallgatható, de a feszes pontos mélyektől azért messze van...
Kannával talán inkább az uj MSII+-t mondnaám jobbnak, de ha találsz használt régit akkor a kis híján kétszeres árat nem éri az uj...
szerintem.
-
tvse1995
senior tag
Sziasztok nézegettem az aprót és ezt találtam:[link]
Ennek egy FiiO E10-el összehasonlítva milyen hangja van?
Valami rémlik, hogy bkercsonak is volt valamije 20k alatt de azt most nem találom. -
Terrayon
tag
ntomka: Az erősítő már megvan, canamp klón OPA2107-tel. Most egy DAC-on gondolkodom, a kiszemeltjeim: MSII vagy régi MSII+, és a DacMagicPlus USB-n. Utóbbi azért érdekel, mert egy komplett megoldás lehet, talán még a fejes erősítőjével is tudnék szintet lépni. A hozzászólásokat meg hiába olvastam vissza, sokszor keveritek a DacMagic-et a DMPlus-szal, így nem igazán lettem okosabb. Valaki olyan véleménye érdekelne, aki ugyanazon rendszerben összehasonlította a DMPlus-t a régi MSII+ -szal.
Ja, és engem nem a neutrális hang érdekel, hanem a mélyszínezett. De a mély legyen pontos, és ne mosott. Tudom, nem könnyű
.
-
krichd1
addikt
válasz
Terrayon #15124 üzenetére
Bodz fórumtársnál tartott találkozón volt DacMagic Plus, régi és új HRT MSII+. Én ATH-M50-el próbáltam a DAC-okat és erősítőket. A DacMagic Plus-nak sok volt a mélye, az új MSII+-nak Presenterrel a magas volt sok és szúrós, a régi MSII+-t nem próbáltam
. Nálam a Yulong D100 mkII nyert az ATH-M50-el.
"kizárólag USB-n, mert PC-ről szól a zene" Ezt nem értem, koax ?
-
Terrayon
tag
ntomka: Mélyszínezett? Az pont jó lenne.
krichd1: És a régi MSII+? Azt tudom, hogy mélyszínezett kicsit az újhoz képest, de az nem baj, sőt.
Szóval igazából egy régi MSII+ és egy DacMagicPlus összehasonlítás érdekelne kizárólag USB-n, mert PC-ről szól a zene. Az már lejött, hogy karakterben a DMP színez, de felbontásban, térben, melyik a jobb?
-
krichd1
addikt
válasz
Terrayon #15119 üzenetére
Az újabb HRT MSII+, keress vissza van összehasonlítás írva itt a topicban.
-
Terrayon
tag
Szerintetek melyik DAC szól jobban? A HRT MSII+ vagy a Cambridge Audio DAC Magic Plus USB-n? (hátha valaki meghallgatta már őket egymás mellett)
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #15116 üzenetére
Hát igen, transformerhez kicsit más cucc kell: [link].
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #15116 üzenetére
A másodikra hajaz,amit láttam.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #15114 üzenetére
Biztos, hogy OTG? Transformerhez pl. ebay-en is $10-nál indul.
-
sipi83
aktív tag
Úgy nézz ki, hogy az olcsó DAC kérdésem, Dave fórumtársnak köszönhetően egy Audinst személyében megoldódott.
-
ntomka
nagyúr
-
guppy
őstag
Hmm, találtál vmi összehasonlításokat ? én ebben a fórumban mintha úgy olvastam vna h a quattro egy hangyányival jobb, bár azt hiszem neki még a régi verzió volt a yulongból. Igazából csak arra vagyok kíváncsi mennyire jó az usb bemenete és a fejes kimenete a matrixnak a yulonghoz v benchmarkhoz képest.
-
guppy
őstag
A Matrix Quattro DAC-al van vkinek tapasztalata, vagy valaki olyannak a véleménye akiében meg lehet bízni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- PS Plus előfizetések
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest