- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
Kolléga utan alázat és szerénység temakorben magamba fordultam, így további jó szórakozást okulast kívánok a topic lakóknak.
-
bajnokpityu
félisten
válasz lezso6 #110249 üzenetére
Nem így van, megint...
akkor már ne legyen inkább fölösleges alkatrész jelútban. otthon legalábbis.
Ezt írtam.Szimmetria másik értelme az alacsonyabb torzítás és alacsonyabb zaj szint. Tehát nagyobb dinamika tartomány.
Teny.
Csoportkabel nem feltétlen csavart...
Teny.Osszeszedes ellen szimmetria is, és csavart erpar is jó.
Asszimm esetben, így készüléken belül általában csavargunk. Ez is tény.
Balanced nélkül hogyne lenne csavart érpar.
Ez is tény.És meguntam...
-
bajnokpityu
félisten
válasz lezso6 #110207 üzenetére
sztem meg a nem valós szimmetria az értelmetlen, és akkor már ne legyen inkább fölösleges alkatrész jelútban. otthon legalábbis.
a szimmetriát nem a zavarszűrés miatt használnunk otthon. csoportkábelnél igen, ott mindenből szimmetrikusat kell csinálni.
készüléken belül ahol lehet csavart árpárat használunk, mert nem szed össze annyira zajt.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bitrograde #110106 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
Megosztom inkább itt, ne csak Bercivel privátban beszélgessünk, mást is érdekelhet, illetve némi reklámértéke is legyen. Kipróbáltam egy prototipus Bkercso erősítőt. Aljára filctollal az van írva, h red3.
Forrás végig dx7pro, néha a Topping saját asszimmetrikus füles kimenete. Sok metál volt ma terítéken, jól ismert darabok, tegnap meg finomkodás.HSZ rövid verzió: IEMhez ajánlott darab. Van egy amúgy rettenetes garis háttérrel rendelkező, de amúgy jól - V alakú frekimenetű - szóló KZ IEM-em, és közelében nem hallottam semmiről így szólni. Picit súg ezzel az erősítőről a kb 15 Ohmos darab, de a zenét nagyon elkapja. Toppingtól sokkal jobb sub basszus, lágyabb magas, pörgős, dögös hang. A füles 15e volt, de ezzel az erősítővel ötször ennyiért is megvenném. Nagy élményt okozott, köszönöm.
Többi fülesemmel, más erősítőkkel szemben: Gustard H10, topping dx7 pro van most éppen az asztalon, meg Sony Z7, és he560V3.
Berci erősítője Sony Z7esen is jól szólt, de nem volt áll-leejtés. Hangszín tök ugyanaz, felbontás, valóságérzet kicsit jobb Berci erősítőjével, de ennyi. Berci készüléke picit puhább, reálisabb a magasakat tekintve, talán picit természetesebb a közepe. Z7et hallottam már ettől jobban szólni, de általában sokkal rosszabb szokott lenni.Hifiman HE560V3: Toppinghoz képest összehatásában jobb a Berciével, több vele a zene, lendületes, hangulatos, akármilyen stílust próbálgattam vele. Folyékony, finom, jó felbontás, finom magasak, természetes arányok.
Önmagában nem feltűnő, de ABzve gyorsan kijött, hogy hiába kiváló az összhatás, de ha nagy hangtömeg van, akkor elvesznek az arányok, akár egy-egy cin ütés torz csattanássá tud válni. Kevés hangszer esetén finom, puha a magas. Szóval szummában jobb a topping belső erősítőjéhez képest, de részleteiben lenne még reszelni való. Első este végén néha meg kellett néznem, melyikről megy, annyira hasonlóak, aztán második naptól már könnyebb volt felfigyelni a jellegzetességekre. Pláne Archspire-t hallgatva.Majd jött a Gustarddal összehasonlítás. Először 560V3al. H10en végtelennek érezni a dinamikát, talán ez az egyetlen általam hallott erősítő, ami meg tudta hajtani ezt a fejest. Azonos hangerőn már nem csak a lábad jár, hanem a fejed is. Ez eléggé feltűnő, magabiztos, odaverős cucc.
Aztán elkezdtem keresni itt is a hangzásbeli különbségeket. Valóságosabbnak tűnik a háttérben fokozatosan felhangosított énekes. H10en teljesen valóságosnak tűnt, míg pl a Bercié elején koszos masszában marad, és csak a legvégén lesz jól kivehető. Ahogy a kánonban éneklés is reálisabb. H10 tere nagyobb, levegősebb. Cserébe a H10 kicsit keményebb hidegen, nem olyan sima. Melegen persze tök oké.Köszönöm a lehetőséget
Baromi régen volt nálam "teszten" bármilyen cucc, elnézést, ha kusza volt, vagy érthetetlen, de amikor napjában kell irni ilyet, akkor megvan a flow, itt most többször félbe kellett hagynom, mert fáradt voltam.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz bitrograde #110086 üzenetére
falótól az ezüst volt .
hivox szén
Filkor 5 évvel ezelőtt a teljes paletta, vagy 6-8 kábel. érti mit csinál, de olyan hulladék alapanyagból dolgozik, hogy szarból várat még neki se sikerül.
Valhalla: cu 2-4-6 ag 4-6 cuag 2-4, agpt, agpt-R 2-4- aura 1-2. Ezekkel meg csak az a bajom, h olyan kábelt csinál, ami az aktuális saját láncához tökéletesen illik. Jó alapanyag, jó izlés, jó tudás, de nem tudod máshol abszolút értékűnek használni, mert anyira erős saját hangja van némelyiknek, hogy a mikrofonkábel megváltás utána. aki benne van a belső körben, nekik minden évben jön egy újabb, kedvezményes áron megvehető még jobb kábel.ilyen óriási erdő, és körbekörbe keveredés néha összejön gyári kábelekkel is, egyébként, de jóval ritkábban. minden DIY kábelem helyett találtam hasonló áron jobb, kiegyensúlyozottabb, de hasonlóan élvezetes kábelt gyáriak között. és valahogy az óriási erdő is elkerült azóta
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
Kaptam egy fekete dobozt Bercitől.
Nagyon jó ez az erősítő, mi a neve? abszolút ajánlom. És tök jól is néz ki!
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz fehér_ember #109965 üzenetére
miért a mélytöbblet. nah, itt jön be, hogy hiába bitperfekt valami, az nem mindig időben érkezik
-
bajnokpityu
félisten
válasz Ear001 #109712 üzenetére
Nekem, amikor még a nagy hifi PC alapú volt, a Linux borzasztó hideg, ideges, fárasztó hangu volt. Egy alap w10hez képest is szár volt. Próbáltam anno több disztrot, kulonboztek, de egyik se volt jó hangu. Ez mitől változott?
Ami streamert én jónak tartok, azok dsp alapuak.
-
bajnokpityu
félisten
hát frekimenetet lehet mérni. van, akinek ez fontos.
lsd én általában nem szeretem a durván basshead fejeseket, ehhez képest az abszolút kedvenc fejesem 2024ben a Z7, melóban meg a R9. mindkettő basszusban erősebb a normálistól, de valahogy mégis sokáig tudom hallgatni őket, és mindkettő nagyon-nagyon jó előadó.ettől persze még gyakran előveszek más egész lineáris kinai fejeseket is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz stellaz #109473 üzenetére
Nekem ott ment el a kedvem a teliaras hifimantol amikor egyik hónapban megveszed 1100eur ért a fülest, majd jön akció, és 499, aztán úgy is marad 2 évig.majd 299... 1100ert is jó volt a hang, egyébként.
Úgyhogy csak tripla akciózas után veszek tőlük bármit.
[ Szerkesztve ]
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz zoltanz #109243 üzenetére
Full félre lehet érteni amit írtál.
Van már usbc kimenet eritositovel kabelbe építve is, és kB telefon méretű külső eszközként is. Topping nx4 hidizs 80.mindketto jó, volt nekem. Ezekkel élmény sétálás közben zenét hallgatni. Hajtanak is.
Nekem nem kéne letras hurci cucc.Ahogy az olcsó letras asztali otthonra se kéne.
-
bajnokpityu
félisten
válasz PuMbA #109110 üzenetére
Ha csak
egykét dacom tarthatnam meg akkor az az audiogd reference 1 em és a diy dacom lenne. 8x1704 a másik meg wm.
Ha csak egy dacot vehetnék, akkor az pcm1704 alapú lenne, de valami kurta jó.Mert a zene fontosabb mint a tér, és társai. De most a változatosság gyönyörködtet. Ezért van mindenféle.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz RetepNyaraB #108645 üzenetére
Mind a 600, mind a 650bol volt 2 nagy generáció. A régi membranja ha kintről befelé nézel fekete volt, későbbi meg ezustosen csillogott. A régiek nekem sokkal jobban tetszettek, hiába volt mennyiségre több magas az ujakban.
De bizony tudott a 650 varázslatot, mint a 7000es denon, és nem tudta az utód. Nem szólt pontosan egyik se, de imádtam hallgatni, mert élményt okozott.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz stellaz #108593 üzenetére
A pcm1704 nekem a legjobb r2r. Simán elkepzelhetonek tartom, hogy egyszer még gyártják. Lásd a gd reference 1 master 1 master 7.
Az is hasonló dolgokban butább, de egyrészt csak picivel butább, mint egy delta sima, de a közepe meg csodás. Barmilyen deltasigmahoz képest. Ezeket az olcsó diszkrét r2r éket nekem minden haverom visszaadta. Milláért jók, egyébként.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Bogyó bá' #108481 üzenetére
Nekem van mindkettőbol magas szint. R2r bol ráadásul a pcm1704, ami miatt a diszkrét r2r elindult,mert elfogyott.
És hát, nekem ezek a jelzők, hogy analogos, meg nyugtató, ezek nem r2r v sabre v wm jelzők. Ezek inkább a tápok, és a körítés hangja, szerintem.És inkább a lánc válogatja, hova kell élénkebb v punnyadtabb forrás. Nekem az r2r kozeptartomanyban brilians, de ennyi. Térben, es a savszelek felé sokkal jobb a modern integrált chip. És ez is a zene. De, hogy egyik jobb mint a másik...
R2r bol meg eleve nem látom be, hogy lehet jó az olcsó... Eddigi tapasztalatom alapján milla feletti új ár esetén van annyi előnye, mint hátránya egy modern sokkal olcsóbb sima delta esetén.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz Polllen #108253 üzenetére
Ifit akartam anno venni a kis nx4 topping helyett, de minden szempontból jobb volt az olcsóbb, feltenyernyi dac, mint az ifi.es a tulajnak is ugyanaz volt a véleménye, így elvaltunk biznisz helyett.
Jól mondod saját hangja van, és azt a dac csinálja. Ez pedig torzítás. Ami ettől nagyobb gond, hogy nagyon darabos a hangja. Ezt meg a tapja.
3 dac család van, amivel ki lehet kergetni vilagbol, ifi, tempotec, mytek brooklin,meg az ahhoz hasonló fos studiosnak csúfolt dacok..
-
bajnokpityu
félisten
válasz Bogyó bá' #108109 üzenetére
két ilyet épitettem, dupla erő, és szimmatria miatt.
aztán az egyik panel 1-2 év múlva nem szólt. az eredetit is nagyon rovid ideig gyártották, talán nem véletlen. óriási felbontást ne várj tőle, gyári állapotban. de hajt, mint állat.jobban, mint a mai csodák. nem lehetetlen hangfalat hajtani vele. -
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #108088 üzenetére
[link]
rosszul emlékeztem. 6.8W. na mindegy, ennek stax, planár, hangfal egyre megy, irdatlanul melegszik, és bármit meghajt. amúgy nagyon szeretem, gondolkodtam, hogy napelemmel a ház tetején, újra bekapcsolom
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest