- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- CES 2025: viszlát, TrackPoint!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunSoul
tag
válasz krisztian7 #20879 üzenetére
-
SunSoul
tag
Ezt próbálta már valaki?
-
SunSoul
tag
válasz bajnokpityu #19050 üzenetére
Van már ilyen műszer, csak jóval százezer dollár felett van az ára.
-
SunSoul
tag
válasz chrisnagy13 #18915 üzenetére
Más világ, más megközelítés. Soha nem lesz abszlút értékben egyik a masik előtt. Ha valaki nagyon a "fülére szeretné szabni", szerintem akkor érdemes ezeket tuningolni. Egyébként hozzárakod a tuningra elköltött pénz és idő árát és veszel azon a vonalon egy jobbat. Tuningolni meg minden lehet, de szerintem nagyon érdemes átgondolni előtte miért is áll neki az ember.
-
SunSoul
tag
Lehet ebben az árban az egybe cuccok közül UD-H01-et kéne meghallgatnod, ha ennyire nem tetszik a gyári Essence. Head-Fi-n 880 tulajok közül többen ezt válaszották DacMagic és Essence helyett, ugye ízlések és... Saját benyomásom szerint kivételesen pontos hangja van ebben az árkategóriában. Mosni (ennyiért) kicsit sem mos, az biztos.
-
SunSoul
tag
válasz bajnokpityu #18835 üzenetére
Árkategórián belül, ahogy mondod, ízlés dolga (szélsőséges esteben még árkategórián kívül is). Hi-fi-ben kevés olyan ember van, aki fülre is azt szereti, amit mérni is szeretne. (Vigyázat, google fordítós tartalom!)
Viszont akik ismerik egymás ízlését, ott nagy segítség lehet a kölcsönös vélemény csere. -
SunSoul
tag
Egy végtelenül egyszerű, kis erőforrás igényű lejátszó progi: Teac HR Audio Player. Ha valaki pont ilyet keresne, legyen itt ez az ajánlás is.
[ Szerkesztve ]
-
SunSoul
tag
válasz contaxg #18365 üzenetére
A hangért felelős áramkörök és az óra egyezik mindben. Ami számodra még érdekes lehet szerintem, hogy a csatorna számmal csökkennek a választható digitális bemenetek is. A legkisebben már csak USB és TOSLINK van. Részletek.
-
SunSoul
tag
válasz Deadzone41 #18319 üzenetére
Itt sem annyi, és máshol láttam még ennyiért "raktáron" státusszal.
-
SunSoul
tag
válasz contaxg #18247 üzenetére
Olvasottak alapján inkább a gold-ok amit szeretnek Lavry-ból, a 10-eseket közép kategóriában szokták emlegetni. Weiss és Prism Sound esetleg Apogee komolyabb darabjaira szoktak még referenciaként hivatkozni. Egy ilyen eszközzel megfelelő körülmények között készített vinyl másolat ami érdekes lenne szerintem.
Az analóg szalagos "átjáratást" szokták használni a hangzás "dúsítására", de ott pont fordított a sorrend. Ha jól tudom még plugin formájában is van ilyen (persze az nem "igazi" megoldás).
Remélem Pityunak összejön a dolog, és majd ph-n is olvashatunk róla. -
SunSoul
tag
Próbálta már valaki, hogy egy komolyabb lemezjátszóból kijövő hangot nagy felbontású professzionális eszközökkel digitalizálja, majd azt vissza hallgatja? Engem érdekelne mi lenne a vége, de nem találtam ilyen tesztet.
-
SunSoul
tag
válasz bajnokpityu #17887 üzenetére
Nagyon kevés olyan zenét hallgatok, ami a hangszerek teljesen élethű megszólalására van kihegyezve. A hangszeres zenék nagy része nálam effektezett, vagy valamilyen módon a tér vagy a hangzás mesterségesen van előállítva. Ehhez az is hozzájön, hogy a felvétel az felvétel, a valóság az meg valóság. Hogy ki mit hisz el, az mint nevében is benne van hit kérdése. 20 év alatt nem hallottam olyan rendszert, ami akár egyetlen előttem játszó zenésznél is visszaadja a zenész és a hangszer jelenlétét, pedig sok drága holmit hallottam már.
A színezés engem kifejezetten zavar. Nagyon sokféle zenét hallgatok. Az évek alatt én arra jutottam, hogy ami egyik zenének jól áll, az valamelyik másiknál zavaró lesz. Ezért próbálok bármilyen jellegű színezést kerülni. Inkább kevesebb legyen egy berendezés hangja mint több, mint ami a felvételen van.Szerintem meg az essence "gyenge", de ugye ez is csak egy vélemény. DIY vonalban egyet értek, nagy rendszerem nekem is épített, nem bolti. Viszont az olcsó kategóriában számomra nem éri meg ezzel foglalkozni, mert nem hoz annyit a konyhára, inkább kifizetem a többletet. Kínai szemetet pont ugyan ezért nem állok neki áttúrni, hogy kincset találjak. Csodák nincsenek, hosszú távon biztos bánnám. Mindig olyat igyekszek venni, amit 8-10 évig használni is tudok, esetleg egy szervizelés is benne van. Nem vagyok a megveszem-elromlik-kidobom és veszek újat híve.
Táp oldalon tényleg ki kell szolgálni és akkor bele sem kell nyúlni, nálam ez a legnagyobb "hibája". És persze a szimmetrikus kimenetet kell használni. Így nálam rendben van a hangja ennyiért.
Nagyon sokféle elvárás, megközelítés és "fül" van. Hogy kinek mi a fontos, mi a sorrend az is nagyon sokváltozós.
-
SunSoul
tag
válasz bajnokpityu #17882 üzenetére
A jó DAC halmazban sok fogalom van, amiből minél kevesebb a pénz annál kevesebb dolgot lehet választani. Hogy ki milyen sorrendben teszi ezt az egyén függő.
Minden elektromos paramétert (harmonikusok, impulzus válasz, fázis viszonyok...) tervezni és kézben tartani, hogy mérve és hangra is mindent ki lehessen pipálni az sokba tud kerülni. És az ízlés meg a hallásmechanizmus összetettsége miatt a drága, mindenben jól domborító DAC sem fog mindenkinek tetszeni.
Ez a DAC a digitális legyen digitális vonalat képviseli. Nem akar analógos lenni, csak egy árához képest korrekt digitális forrás. Aki nem szereti a korrektül megépített, de belépő szintű (kicsit steril) digitális hangot annak ez nem fog tetszeni.
Egy kis lábjegyzet a "számomra gyenge" részhez. -
SunSoul
tag
válasz Deadzone41 #17853 üzenetére
Én ennyiért gyáriban ezt venném megint (gép mellé ez van, egy pár 501a van rákötve, esti órákban M50 fejes). Korrekt megépítettség, tárgyilagos hang.
-
SunSoul
tag
válasz jim bcs #14744 üzenetére
Ezek közül én a Focusrite-t venném. Tascam-ból inkább a US-122MKII mert az iU2 egy divatot meglovagoló bóvli, nem "komoly" eszköz.
-
SunSoul
tag
Fél áron van, ezt gondolom te is látod. Ilyen értelemben mindenképpen megéri. Teac-ban a következő lépcső tízszer ennyibe fájna.
Én M50-hez vettem ilyet, ahhoz nagyon jó választás volt szerintem. Sokkal drágább fejeshez én nem ajánlanám. Karakterben én inkább a kicsit visszafogott közepű, vagy mélyebb tónusú, vagy picit szúrós magasú fejesekhez tartom jónak kb. az 50-60k-s árkategóriáig. Persze saját ízlésem szerint. -
SunSoul
tag
A gépre kötve csak egy FiiO E10-volt, az sem sokáig. Nekem ez teljesen másodlagos lesz, főleg általános számítógépes felhasználásra. Persze némi zene is.
Közvetlenül majd a Sonata NP30 amivel össze tudom majd hasonlítani, mert a "nagy rendszerben" csak azzal tudok számítógépes formátumokat lejátszani.
Hangszínhelyes koncertet már hallott párat, és zenész ismerősből is akad bőven, de tesztelés szerű meghallgatást még nem csináltam az UD-H01-el. -
SunSoul
tag
Nálam sem ment még sokat, az is 90%-ban az M50-es fejessel, USB 16/44-en, de fentebb említett problémákat én nem tapasztaltam. Viszont azt már megfigyeltem, hogy bemelegedés az kell neki bőven.
Mélyben nekem inkább jól kontrollált, de nagyon kicsit melegbe hajló benyomásom van róla.
Jövő héten nem leszek itthon, így a "nagy rendszerre" kötés továbbra is várat magára. Igazából a DAC rész tudása csak azon fog kiderülni számomra.[ Szerkesztve ]
-
SunSoul
tag
Így már nem csak én várom. Lehetne is szervezni egy spontán dacos találkozót május közepére, páran összejönnénk lenne mit hallgatni.
-
SunSoul
tag
válasz contaxg #13125 üzenetére
Szerintem érdemes előbb pár chipet kiválasztani, és utána keresgélni.
-
SunSoul
tag
válasz bajnokpityu #13046 üzenetére
Én egy ilyet várok, május elején jön meg. Ezen is ott van a 2 kimenet.
Ha valakit érdekel írok ide pár sort, ha megjött. -
SunSoul
tag
válasz Shufny #13023 üzenetére
Szerintem konkrétan FiiOE10-es szervizes tapasztalat nélkül nehéz lesz kideríteni miért is fordul elő. Én se kapcsolást nem láttam, a gyártástechnológiát sem ismerem. Egy konkrét mérés meg nem ír le egy terméket. Ha van aki sokat megmért (esetleg használtakat is), az alapján már lehetne valamit mondani.
-
SunSoul
tag
-
SunSoul
tag
válasz SunSoul #13012 üzenetére
Találtam pár mérést amin jól látszik miről beszéltünk itt többen. (FiiO E10 könyvtárakban az fr.png fájlok)
-
SunSoul
tag
válasz bajnokpityu #12999 üzenetére
Szidol általános fémtisztító.
Az E10 belépő szint. Szerintem is csak ilyen kategóriájú fejesekhez vagy alaplapi hangkártya kiváltására ajánlható. 17kHz körül vághat, ami belépő szinten elfogadható. Nálam nem pattog, de pár nap használat után csere mellett döntöttem a hangja miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest