Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bigmasterg #17990 üzenetére
Az Apogee konkrétan a kézikönyvben javasolja, hogy a hátsó aszimmetrikus vonali kimenetre fejhallgató, a szimmetrikus kimenetre pedig szimmetrikus fejhallgató köthető, és mindkettő nulla közeli kimenő impedanciás. Szükség esetén már sokszor használtam is a sima vonali kimenetet fejhallgatóhoz, simán meghajt mindent, élvezhetően.
-
baluka26
veterán
válasz
Muto-t hallgattunk T1-gyel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nem csak ők teszteltek így füleserősítőt. Ha hasonló a hangja a cucc nak direktben, mind, hogy átmegy erősítőn,akkor oké.
Ehhez megfelelően érzékeny füles kell. -
p_adam
addikt
válasz
Lavry topik da10/11 esetén csak magas impedancia esetén van értelme
-
-
contaxg
veterán
Imént ment tőlem egy szimpatikus úriember, aki azt mesélte, hogy a HRT support valamelyik fórumon azt írta, hogy tulajdonképpen simán kihajt a DAC kimenete egy egy fejhallgatót. Kipróbáltam egy 440-nel és azon kívűl hogy hangos volt(!), még jól is szólt!
-
Iomega
addikt
Rossz helyen kopogtattam, köszönöm az útbaigazítást!
-
Iomega
addikt
Szervusztok!
Látom van néhány ember a nagy fejhallgatós topikból, ennek örülök.
Erősítő vásárlása előtt vagyok. A/V erősítőben gondolkod(tam)om, de húz valami ebbe az irányba is, jelenleg vacillálok. Annyira nem hat meg a házi-mozi téma, inkább zenehallgatás terén szórakozok többet.
Tulajdonképpen a filmnézés közben megfelel számomra a sima stereo hangzás is. Annyira nem szükséges külön mélynyomó, hisz két front hangfalnak is lehet szép mélye.
Egyébként létezik olyan stereo erősítő, aminek van sub kimenete?Én nem találtam.
Véleményetekre lennék kíváncsi, milyen használt típust ajánlotok, ami jónak mondható, és belefér 50, vagy max.70 ezer Ft-ba.
Megosztanátok néhány modellt?
Előre is köszönöm a segítséget! -
fattyu
veterán
válasz
Deadzone41 #17974 üzenetére
headstremer is 25-30% körül van használva átlagos felvételekkel.
-
fattyu
veterán
csak mint érdekesség.
Most van a kezem közt egy acer iconia 700as tablet. Egész értelmes a dac része. Mélybe húz eléggé, de remekül meghatja a t70et hangerőben a közelébe se jutok a végének, felbontása is elég szép.
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #17967 üzenetére
Szeretnéd?
Csak tudnám, hogy mi kerül ezen ennyibe?? -
bkercso
nagyúr
Ez erősen függ a visszacsatoló hálózattól, meg úgy az egész kapcsolástól. Nem jelentenék ki általános értelemben ilyesmit.
-
bigmasterg
addikt
válasz
contaxg #17964 üzenetére
De elférne még ott egy 192 dsd-s Mytek is, nem ?
bajnokpityu:
cec: "This amplifier doesn't have the potentiometer in the signal path, it just uses it to adjust the overall gain of the amplifier"bkercso:
Majd kipróbálom, hogy maxra tekert potival milyen. De majd csak hétvégén leszek a rendszerem közelében.
De ugyanígy gondolom a mytek hangjának is jobbat tenne, ha maxon lenne a poti. Csak a kettő együtt hallgathatatlan hangerőt eredményezne. -
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17962 üzenetére
De, oda teszem.
Ha gaint állít, akkor is javul a hang kiiktatva a potit. Egy szerű kiiktatás, ha max-ra tekered. Jobb, ha összeforrasztod a középső- és max. lábait, de a max-ra tekerés is sokkal jobb, mintha valahol középen állna. Pont az előbb írtam, hogy a gain-állítás is jelút!! -
bkercso
nagyúr
válasz
bigmasterg #17955 üzenetére
A recsegés nem tudom, mitől lehet. A sercegés attól szokott lenni, ha egy potin egyenfesz esik. Ez származhat pl. a bemenőtranyók bázisáramából, én is jártam már így. Ezt erősítheti az is, hogy bemelegedésre elmúlik, mivel ekkor valószínűleg megváltoznak az áramerősítési tényezők, munkapontok elmásznak és csökken ez az arám, ami a fesz-esést okozza.
Az áttekerésre megszűnés meg fura, mert az sem erre, sem a kopásra nem lehetne megoldás...
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #17955 üzenetére
Ez a Grado kb millió éve fent van headfin
-
bigmasterg
addikt
Cec kapcsán találtam most ezt a hirdetést.
Érdekes az a Headroom Blockhead és most novemberben csökkentette az árát. (Meg szomszédos országban van.)(#17954) bkercso Igazából zajol, serceg hidegen. De csak tekergetés közben és melegen nem csinálja. Meg ahogy néztem, akkor is elmúlik ideiglenesen, ha sokszor áttekeri az ember.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17937 üzenetére
Tudod, más a fejlesztési irányunk.
Nekem megvannak a bevált alkatrészeim, a kapcsolást variálom.
Más: miért kell 150eFt-ot kiadni, hogy legyen a DAC-ban ASRC?Contaxg: az SOS Electronic-nál, RET Elektronikánál stb. is vannak készülékházak, pl. Hammond.
Bigmasterg: Azt írják, hogy a CEC-ben nem a jelútban van a poti, hanem az erősítést állítja. Ez egy divatos szöveg, csak az esetek 98%-ban nem igaz, mivel az is jelút. Kivéve, ha az erősítés beállításának csak a vezérlésére kell a poti, ekkor viszont nem kattoghatna, és elég lenne egy mono poti is. Ebben az esetben az IC-n belül állítják az erősítést.
-
contaxg
veterán
válasz
bigmasterg #17949 üzenetére
Az Alps külön a Violectric részére gyártja ezt a bloe potit. Van benne egy racsni szerkezet a minőségi feeling miatt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #17949 üzenetére
sennheisernek volt ?huzal?potija, aztán a létra- lépcsőpotik jönnek. de majd adnak még tippeket többiek.
ha kattog,akkor analog, fix ellenállású, ala létrák. relé vezérli az ellenallasokon keresztül vitt jelutat.
ha szimmetrikus hangerőállitást akarsz, 1 helyen állitva, akkor vagy 4 csatornás potit kell venni, vagy inkább kattogósat, külön vezérlőelektronikával.
-
bigmasterg
addikt
A Violectric-en (digitális?) katt-katt-katt-katt poti volt. De elég sűrűn és simán kattogott, szimpatikus volt.
A cec-nek meg pont a potija a legnagyobb hátránya. De csak állítás közben (és hidegen), ahogyan itt is írják.Blue alps fölött mi a következő lépcső ?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bigmasterg #17945 üzenetére
A poti mindenképp levesz a hang minőségéből. A kék alps 4-5 rugó,de még ez is, még egy champon is simán kijön. Amikor Deadzone potija kifingott, vettem több darab ezer forint körüli potit, hátha lesz olcsó alternativája, de nem, még gyengébbek. Egy volt,aminek jó volt a hangja, de percekben volt mérhető az élettartama
Létrapoti volt a legjobb hangra,de ezt meg senki sem szerette. Akárhogy állítgattam be erősítőt,mindig pont két állás közöttit keresték. Valamint annyira leromlott annak a konkrét potinak a minősége, amit 5K darabáron lehetett kapni, hogy 3x rendeltem, és mind kukában végezte...
-
contaxg
veterán
válasz
Tudtommal kék Alpsot fog kapni hangerőszabályozáshoz.
-
válasz
Egy dobozolt poti is megoldja a problémát. (hifis körökben "passzív előfok"
)
-
bigmasterg
addikt
Egy champ-ot hiányoltam a találkozóról, arra kíváncsi lettem volna még.
Az emlegetett hifipistierősítő-höz még annyit tennék hozzá, hogy csak a mytek-ről hallgattam. Gyengébb forrásról nem tudom milyen.
Továbbá nem volt rajta hangerő poti. A véglegesen nem tudom lesz-e. Olyan dac-nál, ami élőfokként is tud működni / lehet állítani a kimenet erősségét, előny. Viszont sok dac-on nem lehet állítani, ezekkel gyakorlatilag használhatatlan. -
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #17940 üzenetére
sztem champpal kevés a mélye a kaisernek.más kérdés,hogy akiket kérdeztem, ez az normális, ha egyenletes a dac és erősítő. volt persze olyan vélemény, aki hallgatta,h neutrális, de sztem nem.
közepe,magasa sztem igen jó volt vele, nekem kellemes volt hallgatni. (igazából mélye is jó volt,csak nekem kevés, kb annyira,mint a staxnak) Ha az arc alapú elégedettségmérőt néztem, vigyorogtak a múltkori fülestalin. Majd minden asztalon volt champ, így saját láncokon próbálgatták.
SIvel azért nem lesz jó( 51%),mert SI kapcsolása alapvetően ugyanaz,mint a HTAmé. TEhát sorbakötött szűrőtagok, amik szűrt frekin dolgoztatják a tranyókat. Aztán a végén a normális hangdobozokkal kb egyenletes lesz.
HTA meg olyan, hogy ennyire nem normális impadanciájú terhelés esetén teljesen mély felé fog húzni, fel fog borulni a frekimenet. De nem kicsit,hanem egy brutál basshead lesz a kaiserrel.
Baluka: már hallgatható volt a són. teljes Human lánc végén LCD3al. Fülesláncokat tekintve, amennyire emlékszem a legjobb lánc volt. Hangja alapján hasonlóan semmilyen,mint a champ, de annak szebb a mélye. De Péter is úgy nyilatkozott,mikor megkérdeztem a véleményét: azt hittem nagyobb difi lesz kettő között.
Hogy csak egy lavry kategória lenne, ma kiderül, átugrok Ádámhoz.Emlékezetből: baromira nem egy kategória.
-
Bodz
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17928 üzenetére
Eleg szintelennek tunik. Nem igazan piszkalja a zenet. Egy picike kis melegseget azert erzek a hangjaban, de ennyi kell.
contaxg: Koszi.
-
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #17939 üzenetére
Humanék erősítője mikor lesz hallgatható?
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #17939 üzenetére
Szerintem belülre akarják a srácok. De nekem nem sok közöm van hozzá csak a kocsiban hazafelé arról beszélgettünk, hogy milyen külsőt kapjon és úgy gondoltam megkérdezem a Bölcsek Tanácsát a témában!
Ha idézhetem bigmasterg gondolatait akkor már min. ketten vagyunk akinek tetszett a Tantra.
"Másik meglepetés hifipisti erősítője volt. Nem azt mondom, hogy a legjobb erősítő volt, de majdhogy' mindennel jól szólt."
Még a K1000-rel elég jól elbírt, de legközelebb viszek egy Obelisk Si-t hozzá (hifipisti ötlete alapján)!
-
-
contaxg
veterán
válasz
bajnokpityu #17937 üzenetére
Ezt nem nagyon értem mert tegnap az XP alatt nekem nem töltötte be az árakat, de most én is látom (a másik gépen). A jószándék meg volt!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
contaxg #17936 üzenetére
eddig nem kellett regisztráció,h láthassuk a tme cuccokat.
krichd1:a közepeskinai 317es stabokkal megy (asszem 3 egyenirányítás van),nincs benne asrc. de nem is kerül 150be anyagáron. a gyári 80-100k-s cuccokkal azért össze lehet engedni. készülök újra elővenni, rég nem hallgattam.
bkercso:ahogy pár nap alatt összeraktam az új erősítőt,majd lassan hónapja variálom az alkatrészkészletet, képzelheted mennyi kanyar volt elmúlt 2 évben a nagy daccal. egyébként minden percét megérte. apróságokat akarok már csak variálni (amik persze reményeim szerint megint sokat hoznak) 2 új táp, másmilyen diódákkal, RC tagokat fülre hangolgatni. meg most újra berakom jelútba a trafókat, de külön kimenetbe.
egyébként több salas kapcsolás is létezik, melyik tetszik? drasztikusan megváltozik a dac hangja tőle.
-
contaxg
veterán
Készüléházak igen nagy választékban. Be vagyok már regisztrálva ide, így ha valakinek kell vmi infó árakról stb, dobjon egy privit és küldök egy screenshotot a kérdéses termékről, áráról.
(#17926) schawo
Nem, a Heed keze van a dologban!
Én csak zavarba jöttem, mert erre nem számítottam.
A fejesedet remélem még a héten... Köszönjük, nagy sikere volt!(#17927) Bodz
Nagyon örülök! Ilyen kategóriájú erősítőt nem hiszem, hogy sokan gyártanak.
A DAC-ja még nagyon piszkálja a bögyömet... :P
A MDAC-ot hamarosan intézem, de dugig vagyok feladatokkal.[/OFF -
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17933 üzenetére
Szóval ugyan az...
Már szinte kész: ma megszületett az elhatározás! Már csak meg kell építeni, előtte meg megtervezni. -
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #17933 üzenetére
Az a DAC, aminek ez a kit az alapja, elkészült végül ? Vagy ez lenne a közepeskínai DAC ?
-
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17931 üzenetére
A Moment kap egy ilyen rátápolós USB-kábelt. Az új DAC-ban fokozatonkánt különtrafós salas tápok lesznek, DIR9001-SRC4192-WM874X, szimmetrikus kimenet, és lesz aszimmetrikus is OPAGreen-el.
Az USB részre sajna nincs más ötletem, ami elérhető számomra. Legfeljebb majd veszek valamit készen, koax bemenet lesz az új DAC-on is. -
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17921 üzenetére
Tudom, miből áll. De meg nem építem, típusszám alapján meg nem tudom, milyen a hangja.
Tervezem tuningolni a DAC-ot, meg érik egy új DAC is. Tied-szerű, szimmetrikus kimenettel és erősítővel (valszeg CKKIII lesz). -
krichd1
addikt
válasz
bajnokpityu #17925 üzenetére
Lehet a fejesek miatt.
Mindenkinek: Szimampról jól szólt minden ?
Már csak azért is kérdezem, mert felmerült bennem egy olyan kósza gondolat, hogy ki kellene próbálnom az Fischert egy jobb/más erősítővel, kíváncsi vagyok, mennyi van még benne. -
Bodz
nagyúr
válasz
bigmasterg #17923 üzenetére
Még itthon, a rosszabb DAC társaságában is lenyűgöz. Élvezet hallgatni.
-
bigmasterg
addikt
Violectric (v100) sem volt rossz.
De én inkább a fejhallgatókat hallgattam, nem a dac-okat, erősítőket (és különböző kombinációjukat). Ahhoz kellett volna még egy (vagy két) nap.Így is elfáradt az ember füle, mire nagyjából végighallgatta a fejhallgatókat. (De még ki is maradt néhány fejes)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #17918 üzenetére
3x végighallgattuk együtt mindet, meg a dacokat is. a mostaniakat meg láttam belül. Szemre kb egy kategória lehet a szimamppal, más előnyökkel-hátrányokkal. Az invertálósaknál jobb. A ck3 nekem szemre jobban tetszik, mint az ICs.
Olyasmi ICs,mint ami az essence-ben van (essence folyamatos, puha hangú, tehát ezért gondolom,h jobb az invertálósoknál). Csak nyilván jobban kiszolgálva. Nézd meg a Diy oldalakat, hetek óta fejlesztgetik. Ismerősöket is kérdezgettem, tényleg tök jónak tűnnek elsőre.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17916 üzenetére
Még nem hallottad 1 erősítőmet.
Milyen IC-s? hifipistié? Jobb az enyémnél? -
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #17908 üzenetére
Ott a füles láncod legalább
Nekem most egy darabig még az se lesz..
-
baluka26
veterán
válasz
bajnokpityu #17906 üzenetére
Ideje volt. Most már lassan fél éve nálad vannak nem?
-
baluka26
veterán
válasz
chrisnagy13 #17904 üzenetére
Ha nem volna ilyen rohadtul mocskos drága áfástul akkor már megléptem vola. De sajnos bitang drágára jönne ki..
-
Tonyo
őstag
válasz
Deadzone41 #17901 üzenetére
Szépek bizony!
-
Deadzone41
őstag
válasz
bajnokpityu #17900 üzenetére
azok az ELAC-ok gyönyörűek
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest