Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No, nagy sokára elkészültem a képekkel:
7 év Tibetben2 hét Nepálban. -
faki_
senior tag
Nem tudom, hogy ennyi volt-e a múltkori linkelésnél, de ennyiért használtan se nagyon szokott lenni: X-E2 - 114 990 Ft
Nem tudtam ellenállni, beáldozom az 50-230-at...
-
Abby Normal
csendes tag
-
DonRazzino
senior tag
-
Clemi
veterán
Mégis meglett a legújabb családtag. Tényleg nem semmi a 14/2,8 mármint az élességet a torzítást nézve. Sajna képelni majd csak a hétvégén lesz időm, de hazafelé a szerzeménnyel csak úgy kézből ezt lőttem. Így ahogy a vázból kiesett, semmit nem csináltam vele.
-
kempelen
csendes tag
Köszi, igen, a YongNuo vakut magát régóta használom és kísérletezés közben is kipróbáltam, hogy tényleg nincs-e a gépen valami ami miatt ne villantana.
Köszi mindenkinek a tippeket. Asszem nincs más, mint meghirdetem Nikonoksoknak személyes átvétellel, kipróbálással és rendelek egy másikat, Canonsat C1 kábellel. Bár igaz, Siobhannak fentebb a Nikonos is működik...
-
kempelen
csendes tag
válasz
siobhan #13554 üzenetére
Köszi. Venni veszi a jelet a vaku (560 IV), a gombot nyomogatom a távkioldón akkor villan. Gépről se commander se forced flash módban nem.
Érdekes módon távkioldó középső láb rövidre záráskor villan egy kék LED a vakun (a vaku nem), de a gépről még ez se. Asszem egy Nikon gépen kéne kipróbálni valahol, hátha azon mégis működik.
-
kempelen
csendes tag
válasz
Abby Normal #13555 üzenetére
Köszi. Ezt a rövidre zárást eddig nem mertem kipróbálni, gondoltam utána kéne olvasni, de mivel semmit se találtam, most kipróbáltam.
Nem villantja el a vakut. A távkioldókon zöld-piros kétszínű LED-ek vannak, ekkor is csak zöldbe villannak be, mint a géppel is. (De ez a jel át is megy a másikra rövidzárkor, az is zöldül, tehát kommunikálnak.) (A leírás szerint: zöld: fókuszálás, piros: villantás.)
Pirosba csak a távkioldó saját gombjával lehet (ezzel villantan is, távvezérelve is). Az a gyanúm, hogy valami más jelet is vár a Nikon géptől egy másik lábon, bár fentebb olvasom másnak működik. Mindkét irányba megpróbáltam, hihetetlen, hogy mindkettő rossz.
-
pethob
aktív tag
Sziasztok! Sikerült-e már valakinek rávenni a SilkyPix raw konvertert, hogy x100t-ből származó képen alkalmazza az Acros film szimulációt? (X-Pro2 fájlokra természetesen tudja egy frissítés után.)
-
törölt tag
válasz
DonRazzino #13579 üzenetére
telefon nem opció?
-
madgie
titán
válasz
Nekem valami nagyonolcsó kínai van. Működni működik, de szinte soha nem használom
Van önkioldó, meg time lapse mód, így szinte soha nem kell.
-
gyorgyi84
tag
válasz
DonRazzino #13582 üzenetére
Gyàrit vettem, persze ez vezetékes kioldo. Nem is tudom létezik-e gyàriban vezeték nélküli
-
madgie
titán
Kültéren most néztem, teljesen pontos f11-ig is, beltéren, kevés fényben meg persze, hogy elfogy az a fénymennyiség agyonrekeszelve, ahol normális működhetne. Tegnap este egy szál lámpa fényénél f5.6-ig így is rendben volt minden, f8-nál már ISO 6400 mellett is 1/30 körüli záridőt dobott, ott alulexponált.
-
gyorgyi84
tag
válasz
Ez a màrka de nem ez a tipusu kioldo nekem kb. 10 percig tartott !
-
Clemi
veterán
válasz
... kerestem én is, de nem találtam, illetve olyat aminél necces volt, hogy kompatibilis-e.
-
DonRazzino
senior tag
Ár-érték arányban van szerintetek ennél jobb távkioldó X-T10-hez?
-
Clemi
veterán
válasz
madgie #13577 üzenetére
Kültérben is, de jellemzően ha kicsit gyengébbek a fényviszonyok jobban sötétedik. Ilyen volt a télen egy szürke délutánon is.
Hogy konkrétabban fogalmazzak, nem azt látom a kijelzőn/keresőben mint amilyen a kép lesz, mintha egy bizonyos blende érték után elfelejtene működni a live view funkció. -
Clemi
veterán
válasz
madgie #13575 üzenetére
Igen, f5,6-tól már érezhetően, de f8-tól már fókuszálni se tudok (na jó tudok, de sötétebb minden és már zavaró a fokuszálásban és komponálásban) és ezt csinálja más M obival is (az kijelzőn és az EVF-en is). Kipróbáltam, az X-M1-en nem csinálja, és ahogy korábban szó volt róla, az X-Ex és az X-T1 tulajok is azt írták, hogy nincs ez a jelenség.
-
Clemi
veterán
Az X-T10 tulajokat kérdezem, hogy az 1.10-es FW esetleg megvan-e valakinek. Kipróbálnám, hogy azzal mi történik, ha rekeszelem a Samyang obit, viszont nekem sajna nincs meg csak a legfrissebb.
-
Clemi
veterán
Szerintetek mennyiért lehet továbbadni a még garanciális, ráadásul nem decenteres Samyang 12/f2 obimat?
-
Kimmuriel
aktív tag
válasz
madgie #13562 üzenetére
Igazából hegymászáshoz keresek valami kis méretű fényképezőgépet, amit gyorsan elő lehet kapni és kattogtatni. A képen lévő körülmények esetén sajnos a kesztyű levétele nálam nem opció, nagy szükségem van a kezeimre mászás közben, nincs idő megvárni, amíg "kiolvadnak" az elgémberedett ujjaim csupasz kézzel történő fotózás után. Ezért jó lenne olyan masina, amihez nem kéne levenni a kesztyűt. Az X20 megjelenése óta csorgatom a nyálam egy Fujira, de mindig van valami kompromisszum, ami visszatart a vásárlástól. Mindig reménykedem, hogy na majd az X30, na majd X40... és nem!
Az X70-nek ezek szerint az érintőképernyő és a kereső hiánya a gyíkja.
-
madgie
titán
válasz
DummyBoy #13561 üzenetére
Ez azért szubjektív dolog, látjátok én mennyit vagyok kint hidegben, sötétben, eszembe nem jutna kesztyüt húzni a hosszú téli éjszakákon sem. Ha gyalog vagyok az más, de ha fotózom, akkor csak akadályoz, így nem is viszem magammal. Ott a kabátzseb, beledugom a kezem, ha nem kell matatni a gépet.
-
Kimmuriel
aktív tag
Amatőr kérdés a Fujifilm X70-eshez: ez is olyan érintőképernyős, amit kesztyűben nem lehet használni?
-
OTika
aktív tag
Nikon G objektívhez van ajánlható AF-s adapter?
-
kempelen
csendes tag
Nincs csendes módban sajnos, ugyanakkor a YongNou 560 IV vakuval is próbáltam magában és az villant. A rádiós kioldó is érzékel valami jelet mert zölden bevillan, de az csak fókuszálást jelent a könyve szerint, piros LED jelezné a villantást. Valahogy nem megfelelő a jel.
-
kempelen
csendes tag
válasz
Abby Normal #13542 üzenetére
Bocsánat, kihagytam a géptípust, X-E1 meg M1, ezeken csak mechanikus van. (Ha jól tudom.)
-
Novics
senior tag
válasz
#01758976 #13543 üzenetére
Javaslom, hogy inkább itt kérdezősködj.
-
törölt tag
Hello.
Kaptam egy leharcolt xe1 vázat, keresek rá egy portré obit. Csak nem ismerem a régi manuál üvegeket. Egy régi, bitang fényerős 90mm feletti üveg kellene. Méret, súly, nem számít, csak a házban lenne használva, az ár max 80k.
Megtartanám az x30 mellé. Másod gépnek -
madgie
titán
válasz
DonRazzino #13540 üzenetére
A nik/google sharpening látványos (de nem c1-szerű!) eredményt hoz egy mezei x-trans ooc jpg-en is, pont a minap néztem.
Persze itt sem árt finomhangolni, az alapbeállítás csak azért van, hogy legyen miből kiindulni.
-
DonRazzino
senior tag
Sharpening témához...
-
kempelen
csendes tag
Köszi, próbáltam celluxszal leragasztani, nem segített. Most látom, hogy a fujix-forum.com tele van ilyen "nekem működik" "nekem nem működik" hozzászólásokkal. :-( Érdekes módon a Nikon változatot ott alig-alig említik.
Neked II-es C van vagy a régebbi? Úgy látom a régebbibe még egy ellenállást is beforrasztgatnak, hogy működjön, de II-be már nem kell mert van TX/TRX kapcsolója. Lehet, hogy el kell adnom és venni egy C-t?! Az se mindenkinek működik a fujix-forum.com-on.
-
kempelen
csendes tag
Sziasztok! Volt régebben szó YongNuo RF 603 -ról. És nektek működött. Vettem, nem működik, tanácsokra lenne szükségem. RF603 II-t vettem, mivel arról a neten máshol is olvastam, hogy jó Fujihoz. "N"-eset vettem (Nikon) mivel épp az volt, C meg épp nem.
Minden működik, kivéve az, hogy a gép nem villantja el (tehát nem tudom használni).
A nyomógombbal pl rádiósan el tudom villantani az egyikről a másikon a vakut. De a vaku maga a gépen lévő 603II-re rakva sem villan. Egyébként középérintkezős "M"-es YongNuo 560 IV vaku. (Maga is tudná venni a jelet, de egyelőre csak a távkioldó párral kísérletezek.) A gépen lévő "TX" módban, a másik "TRX".
Exponáláskor zölden villan fel mindkét LED, az egyik fókuszálást a másik ébresztést jelent a leírás szerint, pirosan villanna az exponálás de ilyet a gép nem csinál vele, csak ha a távkioldón lévő gombot nyomom.
-
Fandango
veterán
-
El Joe
tag
http://www.tripont.hu/kereses?q=fujifilm%20x-e2
Ha még nem volt...
-
madgie
titán
válasz
Scharm1976 #13530 üzenetére
Ez jó ár szerintem ezért a csodáért
-
Scharm1976
tag
vkikeresett itt eladó 56/1,2-est, az Indexen van egy eladó:
1607 hsz
"Eladnám Fuji XF 56mm f/1.2 objektívemet. Az obi keveset használt - két éves, az első perctől szűrővel védtem. Az állapota kifogástalan, doboz, tartozékok megvannak. Az objektívet egy vázon használtam, tehát a bajonett is karcmentes.
Gyári szám: 46A045xx
Ár: 199E FtMegtekinthető, kipróbálható Győr közelében.
Mail publikus"
-
Nagyon vicces kedvében lehetett a cikkíró.
Szvsz MILC témában két márkát érdemes komolyan venni, a Fujit és a Sonyt. Persze ez csak magánvélemény. Szerintem az összes többi gyártó cucca vagy technikai determináció miatt (Olympus) vagy gyártói félelemből (Canon, Nikon) alsóbbrendű a Sony / Fuji megoldásoknál. -
Bici
félisten
Sziasztok!
Olvastsm valahol, hogy a fuji le van maradva a milc szegmensben...
Amiota jonnek a turistak a jobb ido miatt, azota nezem, hogy ki milyen geppel tolja, es szinte mindenkinel fujit latok.
Ennyire kulonbozo az europai piac? -
GOD_GOD
tag
Köszi a válaszokat! Azt hittem valami gond van de ezek szerint csak túl jó az obim, nincs szükség az ilyen fölösleges hülyeségekre mint az LMO.
-
zotja28
újonc
Mire figyeljek oda mikor veszem? Mit csekkoljak?
-
madgie
titán
válasz
DonRazzino #13513 üzenetére
Az 50-230-at én is borzasztóan szeretem, tegnap is vele búcsúztattam a jóidőt (tegnap este óta dörög-villámlik)
-
DonRazzino
senior tag
válasz
zotja28 #13512 üzenetére
Jó ár! Ha jó az állapot is, akkor veheted!
Nekem volt XC50-230. Optikai teljesítményében alig marad el, a 2.5x drágább 55-200-tól, viszont sok-sok fény kell hozzá, mivel nagyon "hamar" veszti a fényerőt, ahogy tekered rá. A stabija brutál jó. Már sajnálom, hogy 50k-ért elpasszoltam, turista telének kiváló.
Az XF50-140 más kategória... a fixekhez hasonlított rajzolatot meg kell fizetni árban is, meg tömegben is (1 kg). A stabija elképesztő. 140mm-en 1/8akat tartok ki, pedig nem vagyok még betonkéz. 1/15-Öt szinte 100%-ban. Termëszetesen ez csak mozdulatlan témáknál érdekes. :-)
-
zotja28
újonc
Hali, VAn lehetosegem megvenni ezt a gepet 500 expoval.+akksival es markolattal.
270 ezer forintert.
Megeri?
Illetve milyen telet ajanlatok hozza?Fujifilm X-T1 + XF 18-55 f/2.8-4 R LM OIS
-
GOD_GOD
tag
Jpeg only módban vagyok.
16-50 II van a vázon, minden a legfrissebb firmware-re van frissítve! -
GOD_GOD
tag
Van 5letetek, hogy XT1-en miért nem lehet bekapcsolni a lens modulation optimizer-t? (Fuji objektív van a vázon természetesen)
-
rbalint88
addikt
válasz
Abby Normal #13497 üzenetére
hát manuálnál elég egyszerű kideríteni, hogy az obival vagy az adapterrel van-e a baj
nekem egyébként a szar zeissek úgy megállnak végtelennél, mint a huzat, szóval nem lehet tovább tekerni. adapternél amúgy inkább legyen kisebb a pontosnál, mert akkor valóban túlmegy a végtelenen, de ha hosszabb, akkor meg nem tudsz 20m-nél távolabbra fókuszálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest