Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter89x
csendes tag
válasz Rum.cájsz #29287 üzenetére
Én simán benne vagyok! (annyi, hogy 5-10 percnél többet sajnos tényleg nem tudnék maradni, mert a kutya kinyír ha késve érek haza, és nem viszem le időben..)
(#29285) sheratan:
Igen, én is néztem már a camerasize-t, a 80D mellett szinte "játéknak" hat. Pláne ha az objektívvel együttes súlyokat nézzük - 890g vs 553g. Azért az jelentős különbség, majd' 40%-al könnyebb a Fuji cókmók.. Egy séta/túra alkalmával igen sokat tud jelenteni, pedig a 80D+50/1.8 még "nem is nehéz" Canon világban. -
Peter89x
csendes tag
válasz Rum.cájsz #29280 üzenetére
Hmmm, 35/1.4 az nagyon bizsergetné a fantáziám.. :-) Ha meglenne arra a keret hogy szabadon választhassak az 1.4 és a 2 verzió között, nagyon vakarnám a fejem..!
A végén még azt sem fogom tudni eldönteni, hogy kinek az idejét raboljam néhány perc erejéig..
(#29281) sheratan :
Igen, nekem is az volt a benyomásom képek/videók alapján hogy jóval kisebb a masina mint a jelenlegi. Valószínű hogy ráállna amúgy a kezem, szerencsére nincs akkora nagy markom. De egy próbát szeretnék. :-)
-
total90
veterán
-
MC Pite
veterán
válasz Rum.cájsz #24059 üzenetére
Jegyzem, este rendelem is, akinek még kell, dobjon légyszi privit címmel, stb.
Zilko kolléga érdeklődött még, csináltam egy képet adapterrel és nélküle [link].
Nekem már az adapter is elég a legtöbb helyzetben, aztán ha fent a vaku/sok fény van lapos szögben, akkor majd felpattintok egy DK-19 (vagy DK-17) klónt (ez nem jár hozzá, kell még venni hozá 1, 24500Ft az adapter, 3900Ft a posta, belföldön meg már ajánlott levélként kb 500-600Ft-ért továbbküldhető; azaz 6400Ft darabja ha hárman rendeljük.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
|AP|
veterán
válasz Rum.cájsz #21865 üzenetére
én viszont 18-55-tel léptem a rendszerbe és eddig eléggé be is jön. Viszont a fentebb leírtak miatt -ha élességben is felveszi vele a versenyt- a 16-50 lesz a nyerő nálam is. Jó lenne ha saját magam tudnám összehasonlítani a kettőt pár napig. De erősen hajlok a cserére.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Rum.cájsz #19247 üzenetére
Eddig úgy voltam, hogy a pana kissé kompromisszumos néha, de lehet fotózni ezzel is... szal minek költsem a pénzt új vázra.. . De mostanában kezdtem belefáradni a rengeteg utómunkába, meg abba, hogy néha helyrehozhatatlanul elcseszi a színeket. Kb. én úgy képzeltem el a váltást, hogy:
X-e1: öreg, lassú, de olcsó, egyetlen váznak nem biztos, hogy megfelelne, de a pana mellé manuálozni valszeg rendben lenne.
X-t10: gyorsabb, de drágább... nem tudom számomra nyújtana-e bármilyen előnyt a nagytatával szemben, mert az x-e1 profiljai jobban tetszenek, valószínűleg ezt is amúgyis manuálokkal használnám (pl. samy 12mm, portréra 55mm F1.4, 135mm F2.8 + lens turbo) és madgie x-t10-es "balesete" óta félek attól, hogy a kis fuji alsó része nem bírná a strapát mikor capture clipen használom.
E-m10: jó áron megy, nekem az oly színek nagyon tetszenek és úgy az egész olympusos feeling lázba hoz, rendszerben maradnék, ezért nem kellene újabb focal reducer-re meg nagylátóra költenem, mert ezek már megvannak, brutál a stabija, amit én nagyon gyakran kihasználnék, csak bokeh-ben nem lesz előrelépés pana után és picit félek a kisebb keresőtől.Muerte68:
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
centrino
aktív tag
válasz Rum.cájsz #18901 üzenetére
Mivel a 33mm 1.0 úgy tűnik örökre a süllyesztőbe ment, és se híre se hamva egy 35mm 1.4 II-nek, így csak támogatni tudlak a dologban
Én "halasztom" a kérdést és egy időre nincs semmi fix a 23 1.4 és az 56 1.2 között.Pf... ilyen képeket linkelsz, akkor egyre kevesebb ingert érzek a "halasztásra"
Viszonylag olcsó használtan, ha nem a villámgyors fókusz a lényeg, akkor nyerő üveg...Amúgy van még valaki, akit az "eljövendő" 80mm 2.8 OIS macro és 8-16mm 2.8 zoom foglalkoztat?
Macrót legszívesebben már most próbálgatnám...[ Szerkesztve ]
-
-
Mercutio_
félisten
-
madgie
titán
válasz Rum.cájsz #13933 üzenetére
Köszi. A rawokhoz hozzá sem nyúltam, ez Classic Chrome jpg, némi Lightroom piszkálással. Egyszerűen lusta voltam a raw-t piszkálni, az X-Trans II a Lightroomban eléggé lecsapja a feketéket rawból, nagyságrendileg többet kell dolgozni úgy.
Szerk: lenne még mit finomítani rajta, főleg a harmadikon.
[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
válasz Rum.cájsz #13796 üzenetére
Inkább fordítva. Alapból RAW+F a beállítás és csak akkor nyúlok a RAW fájlhoz, ha tényleg nagyon bele akarok nyúlni az adott képbe. Ha pedig valami fontos, akkor elteszem a RAW fájlt is vagy csak azt, mivel például a fotó pályázatoknál bekérhetik a nyers RAW fájlt utólag.
-
madgie
titán
válasz Rum.cájsz #13674 üzenetére
Én meg nem tudok mit csináltok, 500 képeket biztos beleteszek a T10-be egy akkuval. Tovább bírja kicsivel, mint az X-T1 (!). Jó, egy lagzin értelemszerűen egyik sem egy ász, de ott folyamatosan üresben megy a gép, keresem a kompozíciót, folyamatosan teker az AF, üresjáratban visszanézegetsz, stb. A lyányod meg valószínűleg point&shoot-olt a penlájttal is, elővesz, katt, elrak/kikapcsol. Ilyen üzemmódban nekem 2000 (e)shutteres timelapse-et is tudott már a fudzsi.
BTW az egész X-T10 arról szól, hogyan dobja bele a gyártó az X-T1 tudását egy X-M1 szintű vázba.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz Rum.cájsz #13671 üzenetére
valószínűleg rájöttek (kiszámolták) a Fujinál, hogy abban a szektorban nem tudnak versenyképeset gurítani, így koncentrálnak a magasabb kategóriákra.
mélyebb elemzés nélkül: kereső nélküli, olcsó kitobis "vackot" bármiből tudsz venni. mivel náluk ez a fő volumen és nem a magasabb kategóriák, plusz a termékpalettához igazodás sem követel meg olyan minőséget, ezért olcsóbbak tudnak lenni. ezért nem éri meg a Fujinak árban versenyezni velük, plusz pár vevőt elvonna az A és M széria az E szériától is, mondjuk ez tényleg marginális, leginkább másodgépes embereknél lehet ez szempont.
bő fél évi X-M1 használat után egyébként azt kell mondjam, hogy nem kell nagyon sajnálni a fejlesztések elmaradását, egyszerűen nem versenyképes termék az E széria mellett a sok heréléssel (főleg a kereső hiánya _nagyon_ gáz, totálisan használhatatlan az LCD-je nyáron) -
Clemi
veterán
válasz Rum.cájsz #13671 üzenetére
Tudom hogy gáz, nagyon gáz, és nagyon ki fogom miatta verni a balhét! Ami még nagyon gáz, hogy pont összemértem az X-M1-el az akku fogyasztást és elkeserítő. A fullra töltött akkuval 180 kép és piros az akku jel, mindezt fix stabi nélküli obival (35/f2 és 14/f2,8) csak egyes kép módban, semmi sorozat, semmi különleges effekt. Ehhez képest az X-M1 140 képnél még félig töltött akku jelzést adott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Sony DSC-RX100M VI prémiumkategóriás 20.1 MP digitális fényképezőgép
- Sigma 135mm f1.8 DG ART (Sony-E)
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest