Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz madgie #15196 üzenetére
Hűha, mikor írtam ezt utoljára, fél éve? Amúgy meg nem lassú? Meg nagy is. Meg nem is használom, szerintem fél éve nem volt a vázon, el kéne adni. Merthogy drága is, jó pénzt lehetne kapni érte.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
madgie
titán
Te Parci, szerintem az X-T10-es fiaskótok után nem neked kéne kioktatni engem, hogy kell bánni a Fujival
Azt meg abszolút nem értem, miért sarkítasz, illetve igen, gépeknél is ezt szoktad: meg lehet fogni háromkézzel a markolatot = macsó, távmérős tégla = jajjfujj, háromujjas.
De lelehet ezt bontani itt mindenkire, Freddy: jajjlassúazötvenhatra, Jjeahh: mégötvenestúgyseveszekfudzsira, stb.
És egyébként a múltkori 75/1.8 vs 90/2 bedobott próbaképre sem adott senki érdemleges választ odaát. hogy dehülyevagy, sokkal jobb az Oly. Érdekes, hogy a fórum ilyen, a képek nem számítanak, csak a szöveg...
-
Novics
senior tag
válasz pethob #15192 üzenetére
Értem én. Viszont azért még ott van az X-E széria a kettő között, meg a T10, nem hiszem, hogy annyival többért akarnák eladni az F-et, hogy az a T árát ne nyomja lefelé. Meg azért ha van utód akkor a gyártást is csak leállítják, és kifutó széria lesz. Persze addig még bezuhanhat a Forint, vagy bármi történhet.
De majd meglátjuk. Az tuti, hogy nem mostanában kerül rá sor, szóval még jó darabig gép nélkül maradok.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
pethob
aktív tag
A Te szempontod szerint csak arra akartam utalni, hogy lehet árat emelnek, és akkor azért annyit nem fog esni az X100T. Sajnos túl nagy a gap az X100T és az X-PRO2/X-T2 között, van hova feljebb húzni az X100 vonalat. (És ebben segítene, ha tényleg lennének jó feature-ök...)
-
törölt tag
Sziasztok
Azt elárulhatná nekem valaki, hogy Fuji színeit mivel tudom előhozni ha más géppel dolgozom, Lightroom-ban vagy más progival.
Nekem van a bedöglött XE-1-em, és most canon dslr-el nyomom, de ami nagyon tetszett a fujiba, azok a színek,utánozhatatlan. Milyen technológiát alkalmaznak, milyen színvilágot?..van neve?..vagy ilyen a szenzor és kész....? -
HÁZIGAZDA
válasz jjeahh #15184 üzenetére
madgie viszont úgy tűnik, hogy nem ilyen megengedő, a hozzászólásai alapján ő már odáig jutott, hogy a fuji tud jól viselkedő obit tervezni, az oly meg nem. amit sugallni eleve meglehetősen szélsőséges dolog.
lehet, hogy van, akinek a vignetta fixen szerethető paraméter. én is raktam már utólag egy-egy képemre. de előnyként feltüntetni, hogy milyen jó, hogy vignettál az obi, teljesen kifordított dolog (igazából elfogult dolog). portré jellegű képeknél nyilván nem fáj és a jó boké különlegesen fontos. egy tájképnél meg pont fordítva. ettől én még nem fikázom a fuji obikat és qrvára jó lenne, ha fordítva sem így működne.
madgie, a te esetedben meg, miután tesztcuccot kapsz tőlük, duplán áll, hogy illene sokkal óvatosabban fogalmaznod. szerintem.
(a macskaszem boké sem valami objektíve kívánatos dolog, van, akinek tetszik, másnak meg nem. nekem például nem.)
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #15182 üzenetére
Én sokszor le voltam már oltva azért mert a manuálok karakteres képét jobban szeretem, mint az agyonkorrigált modern üvegekét, utóbbiak számomra laposak, nincs a 3d érzet és játékosság. Anno egyik kutyás képednél az 56-osra is megjegyeztem, hogy tök ugyanolyan a karaktere mint az öreg kedvenc revuenonomnak, szal igen, tetszik az az üveg. Az új oly meg.. másik topikban amikor belinkelte valaki már akkor leesett az állam tőle, végre egy igazán érdekes képű obi az mft rendszerben, legutóbb egy haverrel FF + sigma art portrékat túrtunk, azok után ezeket az olys képeket öröm volt nézegetni
De ettől függetlenül persze elfogadom, ha másnak a krémes buké tetszik, szerintem fölösleges erről hitvitát nyitni, ízlésről kár vitatkozni.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #15182 üzenetére
mit akarsz bebizonyítani? (igen, látom, az 56 apd tetszik ebből a három példából, az oly legkevésbé, ebből a szempontból. és képi hibának a vignettát hívtam az imént.)
(és miért érv az, hogy még jocóka, és fricike és lacika és belebuzult? fuji = jó és oly = techno = nem jó, kész, passz, megfejtve a digicam?)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #15178 üzenetére
azt értem, hogy fedmannel belebuzultatok ebbe a körbokébe és szép is (amúgy az apd-t kérem, ha lehet választani ), de elég sok paramétere van tényleg egy obinak és ez csak az egyik. ha nektek épp a legfontosabb, hurrá. de nem győzködnék másokat arról, hogy neki is ilyen kéne, hogy legyen a prioritása.
-
HÁZIGAZDA
válasz centrino #15175 üzenetére
a markolatos x-t1-nél többet úgy sem tehetsz a fogásért, tehát ez van. ha viszont a teljes kínálatot nézzük, akkor nem, a markolatos x-t1 fogása valószínűleg nem olyan kényelmes, mint egy dslr formájú vázé (az előretolt expógombbal). az egyikhez hátrahajtod a kezed és csak megtámasztod a gépet vele (x-t1), a másikkal azzal a kezeddel el is bírod az egészet, a súlyt megmarkolni is tudod (dslr). nagytelénél ez megint olyasmi, ami a fujinál hátrány, szerencsére a rendszer inkább a kis fixekről szól (nekem/szerintem).
-
madgie
titán
Ja, friss hír: képi hibás a 25/1.2 is
Ui: remélem nem fogod előnyként feltüntetni
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Talán az összes Fuji objektív ilyen, melyik mennyire. És igen, talán mind vignettál nyitva (persze nem csak ettől ilyen, sőt), amit eddig észre sem vettél
BTW nem feltétlenül elfogult dolog előnyként feltüntetni az ilyesmit, miért is lenne az? Hibátlan cucc úgy sincs, az meg borzasztó előny, ha valaki a hibát szerethetőre (vagy épp élhetőre) tudja csinálni (nem úgy, mint mondjuk a 45/1.8 távoli teljesítménye vagy ilyesmi).
Számomra eleve józan paraszti filozófia, hogy ha valahol kicsit lágyabban viselkedik az objektív, akkor a közelpont felé legyen az. Ott rendszerint nagy kiterjedésű témával töltöd meg. Ezzel szemben a legtöbben belövik közelre pengének, mert ugye a tesztábra ott van (igen, megint ezt hozom fel ), távol meg ki nem szarja le.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Holnap csatlakozom én is egy nagy nehéz zsirdisznó teleobival, majd mesélem a tapasztalatokat, kell e neki külön ólat építeni, megelégszik e a normál takarmánnyal... Idomítással sztem nem lesz gond, kap játszani egy 1.4X TC-t, hogy ne unatkozzon.
(ja és ha az 50-140 zsirdisznó, akkor a 100-400 mi? )
Markolatos X-T1 meg csak csak elég lesz a kényelmes fogáshoz[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #15173 üzenetére
Nem igazán szeretem a képi hibákat elonykent feltuntetni, szerintem elfogult dolog. Néha én is használom őket, de nekem ne legyen minden kepemen vignetta, csak amin nagy néha én akarom. Ezt a tok jó, de amúgy nagy, nehéz, zsirdiszno teleobit pedig semmi másra nem lennék hajlandó feltenni, csak egy dslr-fogasu vázra. Ami a fujinak nincs
-
madstunt
addikt
Sziasztok
Korábbi tapasztalatok alapján, a photoexpo-n novemberben meg lehet majd vizslatni élőben is az XT2-XPRO2 párost ? -
b.vr
őstag
válasz madgie #15165 üzenetére
Tudunk mi azért egyet is érteni
Amúgy asszem régebben már írtam hogy én tavaly nyár óta Olympusnál is visszatértem az Olyviewer-hez hiába nagyon lassú, ellenben az Adobe CameraRAW-ban minden real time plusz sokkal-sokkal jobb a zajszűrés-élesítés rész, de mindez hiába ha a színek, tónusok kérdésében meg az Olyviewer visszaadja a gyári jpg-t, ami sokkal szebb mint amit a CameraRAW tud. Főleg portrénál bőrtónusoknál, de persze tájképeknél is. Úgyhogy a néhány kiválasztott képnél türelmesen végigszenvedem a dolgot (némi fehéregyensúly-finomhangolás meg minimális expo-korrekció szokott esetleg lenni), aztán mehet a 16 bites tif a PS-ba.[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
madgie
titán
Még egy képet szeretnék hozzá készíteni munka után, azért nem éles.
-
b.vr
őstag
"a dedikált f1,4 obijaival nem lesz rosszabb, csak felbontásban elsősorban"
Igen, felbontásban (bár volt valami 35mp apsc-lapkáról is pletyka vagy fél éve, egyelőre nekem azis elég lenne, így marad majd a Sony ha az RII alatt is megcsinálja, némileg emberibb áron), gondolom dinamikában is, plusz ami tetszik a natív 16 bit (jelenleg is szinte csak arra használom a raw konvertert hogy 16 bites tif-et konvertáljak, onnantól nálam már a többi PS. Csak a Fujinak eddig nem volt olyan konvertere ami pont ugyanazt adta volna mint a gépi jpg (persze 16 bites tif-ben)Szerintem ez jó döntés volt a Fujitól, a FF az apsc-hez képest túl kis lépés lett volna, erre majd megint tud nulláról objektívparkot tervezni, rendszerben gondolkodva (mint tette azt az apsc-nél) Persze ennyi pénzt én erre nem szánok, de megértem aki majd igen.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
madgie
titán
Nekem is "elég" az APS-C, tudod jól, főleg a Fuji obijaival.
"a cserélhető keresőhöz meg onnantól, hogy liveview van, egy darab csatlakozó kell és bármi lehetséges, nem? nem látom a nagy innovációt"
Nyilván nem nagy kunszt, de meg lehet így is csinálni, meg úgy is, ahogy az Oly ráqrta a csúcsmodelljei beépített EVF-jének a tetejére a plusz csatlakozót ehhez, kvázi-modo púpot rakva a gép tetejére. Na annál hülyébb megoldást se sokan találtak még ki.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #15159 üzenetére
kétszer akkora felületű szenzornál lenne 1 teljes fé előny, szóval inkább ~1 fé az, nem?
a csomag amúgy ütős és a fujit ismerve a képminőség hibátlan lesz, szóval piacilag (már amennyire van ennek piaca...) tuti hasít. de saját szemszögből nézve annyira nincs, hiszen egy x-trans3 a dedikált f1,4 obijaival nem lesz rosszabb, csak felbontásban elsősorban. az meg több mint elég (nekem).
a cserélhető keresőhöz meg onnantól, hogy liveview van, egy darab csatlakozó kell és bármi lehetséges, nem? nem látom a nagy innovációt (de persze dicséretes és ha valahol, itt hely is van hozzá).
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Digit érában, soktízezer dolláros Hassyk alatt azért annyira nem volt.
Az objektívek meg szerintem izgalmasak, itt ugye "fordított" ekvivalens értékekkel számol az ember, ha számolni akar. 1 stop DoF előnye tuti van a FF-hez képest, akkor ugye alapból jön egy FF ekv 2.8-as alapzúm, ekv kettőnyóc makró, szintén f2.8-nak és 18mm-nek megfelelő UWA (KF-re!), f1.4-nek és 85 millinek megfelelő portréobi és egy KF-hez mérten kis méretű ekv ötvenes alap.
Szerintem ez baromi jó kezdés, 16 bites RAW fájlok mellett főleg.
Jó, nyilván én is jobban örülnék, ha mondjuk 1:1 szenzort kapott volna, de az adott piacon szerintem ez elég erős lesz. Nyugati állampolgároknál főleg.
-
Novics
senior tag
válasz pethob #15156 üzenetére
Nem is kell nagy dobásnak lennie, elég ha az összes T tulaj cserélni akar majd. Amúgy mivel mostanában nem nagyon kattingattam, ezért azt hiszem, hogy mindenképpen megvárom amíg a T kifutó széria lesz, majd csak akkor veszek.
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #15154 üzenetére
jó, de azért volt már a világtörténelemben cserélhető kereső
egyébként frankó ez a kf, meg minden, de f4 obikkal akkorát nem üt egy 1,7x fullfreám méretű lapkán. mármint akkorát, hogy mondjuk meg is vegye a gazdag nyugati honpolgár.
-
pethob
aktív tag
válasz Novics #15155 üzenetére
Ha nagy dobás lesz az X100F (szerintem nem lesz az), akkor az ára közeledni fog az X-PRO2/X-T2-höz.
Nagy dobáshoz nem elég az X-trans III és a joystick.
(Mindemellett nekem már most nagyon hiányzik a T-ből az X-trans III és még jobban a joystick és a kihajtható kijelző.)
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Egyébként az megvan, hogy FEDman bő három éve megálmodta ezt a GFX-féle cserélhető keresős dolgot?
-
MODERÁTOR
Jó ez a középformátum, de az átlag usert nem érinti.
Én az x100t utódot várom nagyon, de arról semmi hír nem érkezik. -
faki_
senior tag
-
madgie
titán
Cserélhető EVF, külső monitort is lehet rácsatizni natívan, meg ilyesmik. Nem viccelnek, az már biztos.
-
p_adam
addikt
válasz #21123072 #15143 üzenetére
Annyi biztos, hogy vannak olyan full-frame objektívek, amik lefednek nagyobb képkört is, mint amire eredetileg tervezték őket és nem is rosszul (vagy lehet belőle minimálisan vágni belőle már a kamerában is ezzel a funkcióval)
Kérdés, hogy csinálnak-e majd ilyen adaptereket hozzá, mert így egyből lennének olcsóbb alternatívák az 1500$+ objektívek helyett.[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
-
gorgo
őstag
válasz centrino #15126 üzenetére
Jók azok a képek, de sztem ez nem egy igazi esküvői képsor, hanem csak egy concept (bakker, hogy mondjuk ezt szépen, magyarul?) sorozat.
Nagyon komoly, felelőségteli, kicsit mintha enyhe félelem is kiülne az arcára az arának. Boldogság, öröm nem igazán ugrik be a képekről. Amúgy tetszenek."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #15127 üzenetére
várom a véleményed a töltővel, Patona akkuval kapcsolatban, épp a napokban néztem ki ugyanezt a csomagot, de végülis nem nyomtam rá... hasznos a dupla töltő és a két fuji akku mellé még kéne legalább kettő, de inkább 4
X-T2 kicsit más akkut használ, ha jól olvastam akkor menni megy a régi akkuval, de csak újjal tudja a markolat bizonyos funkcióit
(nem még nincs meg az X-T2, majd csak tavasszal, de meggyőztek a tesztek, af sebesség és leginkább a 100MB fullhd video)
-
madgie
titán
válasz centrino #15126 üzenetére
Itt azért erősen jelen van a jó helyszín és a bevállalós menyasszony is
Ha már lagzi vagy rendezvény: elkezdett púposodni az egyik régi noname pótakkum, így lerendeltem két Patonát. Ha meg már rendeltem, volt olyan pakk, ahol a két akku mellé egy Micro USB-s duplatöltő volt. Ez pont jól jön egész napos rendezvényeken, eddig két konnektor után kajtattam mindig, mert két akkut folyamatosan tölteni kell
Ezzel kényelmesebb lesz, már ha beválik -
centrino
aktív tag
Na, hogy komoly témákról is legyen szó:
megtekintésre ajánlok egy oldalt, fuji x-t1-eket használnak fix sorral, igenjó utómunkával, hangulattal
véleményem szerint nagyon rendben van... (elérendő célként mind képek mind utómunka terén)http://museandmirror.de/hochzeitsfotograf-potsdam-bridal-shoot/
[ Szerkesztve ]
-
-
centrino
aktív tag
válasz madgie #15119 üzenetére
valahol majd ki kell próbálni mindkettőt egymás mellett (23 .13 és 2.0) mindkét vázon (T1, T2) és kiderül melyik váltja ki az "ezkell" érzést
ezt a problémakört feloldandó, a következő kiszemelt az 50-140, munka szempontjából kell a gyors AF és a 18-55 nél nagyobb gyújtótáv (jövőbeni "kész" rendszer elképzelésem szerint számomra: 2 zoom és 5 fix, 18-55, 50-140, 16-1.4, 23-1.4, 33-1.0?(roadmap), 56-1.2, 90-2.0) - sztem ezzel a sorral bármelyik dslr használó kiegyezne és nem lenne "szaraMilc" komment
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz konyi79 #15114 üzenetére
A képen Pro2 6400 vs 12800 van, csak a lilulást szerettem volna megmutatni.
Igazából csak alap Adobe Standard-ban néztem eddig, most átváltogattam a Fujis színmódokra, amit úgyis megteszek minden képnél. Ilyenkor viszont azért nehéz összehasonlítani a két generációt, mert a LR az X-Trans II-nél még keményen lecsap az árnyékokból, X-Trans III-nál már nem.
Ezt tényleg akkor tudom majd normálisan körüljárni, ha huzamosabb ideig lesz nálam X-Trans III-as gép.
Mercutio_: van még néhány szoftveres bug, de az vagy Adobe baki és nem tudtam még a végére járni (random DR200 képekre nem alkalmazza a LR az 1 Fé kompenzációt, tehát sötétebb), vagy eleve létező Fuji-bug, ami pont a Pro2-nél jött ki (999 mappa végére érve képtelen újrakezdeni magától). Igazából a formájával ki tudnék békülni a Pro2-nek is, de szerencsémre (és a pénztárcám szerencsétlenségére) adott a T2, ami mindent tud, amit a Pro2-ből hiányolok. Ez főleg a hajtogatós LCD és a brutál OLED EVF.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #15113 üzenetére
Teljesen pozitív a cikk, ami (gondolom) kevésbé tetszett neked benne, arra is vagy csak finoman utaltál, vagy (az utolsó bekezdésben) más szemszögből pozitívumként "tálaltad".
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
konyi79
addikt
válasz madgie #15113 üzenetére
Nem negatív hangú, csak mintha nem éreztél volna úgy rá, mint a többivel a fuji-kaizen-szimbiózis...
Érdekes, a képen tényleg nem látszódik különbség, a nagyobb felbontásból eredő finomabb zajon kívül, ami nyomathoz/webmérethez azért hoz előnyt...
Ami egyébként érdekes. A 6000-6300 között magas ISO-n egyértelmű a különbség, de főleg a zaj módja. Még anno a 16MP mikor bejött az 5N-el ugye a zaj módja miatt is volt nagyon jó, társaihoz képest kevéssé volt digitális a zaj, kicsit szemcsésebb, színzaj inkább. Na a 6000 a felbontás növelésével nem romlott zajban, sőt, viszont kevéssé volt filmszerű, kicsit megint több lett a színzaj. A 6300 megint a világossági felé húz jobban, szerintem. amellett érezhetően jobb ISO3200 felett.
Szóval ez csak spekuláció, de kicsit olyan a pro2, a T10/T1 kép mellé rakva, mintha csak egy 5N/6000 váltást látnék, Fuji módra eltüntetve a színzajt, ami ugye nagy előnye az X-trans-nak. Szóval ha még eszembe jut az af pontok száma (A6000-179/pro2-169) felmerül a kérdés, tuti az új rezes szenzor van abban? 4k hiány miatt nem csak az X-T2-be jön az? Kár ezeket nem kapja szét senki megjelenésük másnapján. -
madgie
titán
válasz konyi79 #15112 üzenetére
Igazából jobban megszerettem a Pro2-t, mint elsőre hittem volna. Negatív hangvitelűnek tűnik a beszámoló? Nem annak szántam, egyedül az EVF az, amivel nem szívesen élnék együtt egy T1 után.
A 16/1.4-ről majd még szerintem írni fogok, az tényleg egy szerelem (pedig pull focus-os, amit nem szerettem soha).
BTW van ISO sorozatom is, de nem találtam érdemesnek arra, hogy jobban belemásszak. ISO 6400-ig mindkettő baba, Pro2-n a 12800 árnyéka meg kicsit lilásodik (RAW-ban), az meg nálam eléggé kizáró ok a használatára.
A PH biztos összerongyolja a JPG-et, de talán a lényeg látszik.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Tudom, T2 láz van, meg jön a médiumformet fudzsi, de ha valakit érdekel, írtam pár sort az X-Pro2-ről
-
Clemi
veterán
Felfigyeltem egy roppant érdekes dologra! A windows intéző (W10x64) a Fuji X-T1 RAF fájlok elölnézeti képét mutatja, de az ugyanabban a mappában lévő RAF fájlokat amiket a T10 gyártott, már csak ikonként mutatja. Ez vajon miért lehet szerintetek?
-
centrino
aktív tag
na... megvan a Metz M400 hivatalos bejelentés is, TTL és HSS
http://www.metz-mecatech.de/en/lighting/flash-units/system-flash-units/mecablitz-m400/data-sheet/mecablitz-m400-fujifilm.html?mobile=1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest