Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz konyi79 #15898 üzenetére
lemaradtam sony-ból, azt sem tudom, hogy mi a különbség a 6000-es vázak között. azért nem is ástam bele magam jobban, mert obiból azért izgalmasabb opciók vannak fujiban és mft-ben is. de egyelőre inkább az olcsó x-t1-et várom
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
konyi79
addikt
Mindkettő marha jó gép, vitán felül. A fuji viszont ha ugyanarra a szenzorra épít x-trans-szal jobbat köp natív. Viszont 600k környékén már írjon gyorsan kártyára, lopja el a fuji műfény wb mérését stb. Persze ez mind kezelhető, meg egyikért se cserélném a 6300-at, az is jóval többet tud nálam. Sőt a 6000 is többet tudott
De nagyon tetszik portré módban a fuji trükkös kijelzője, lehetne kevésbé tolakodó a sony szintezője, stb. Ha végre összelapátol a fuji egy épkézláb vakuvezérlést, szerijtem jobb. Tudod, a szokásos fórumos fotelből okoskodás...Egyébként meg kicsit már tényleg elgurult a gyogyszer a 6500 árával, a 6300 után megint. Duplán. Fusson az A7 széria felfelé, kiválók az üvegek, jórészük nehezen verhető.
Viszont az aps-c üvegek konzumer üvegek jórészt. Én tényleg elvagyok velük, több, mint használhatóak. De ha 600k-ért kellene alá vázat vegyek, már rögtön útálnám a 35f18-at is a loca miatt, meg a többinél se akarnék ilyen kompromisszumokat. Frissülni kellene a 1670Z-nek. Persze lehet a 6500-ra már mindenki csak cine üvegeket vesz, fene tudja.[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
-
madgie
titán
Lehet mással is prezentálni, csak nem biztos, hogy érdemes. Egy sima bringást elkapok s-af-fel is, egy random rohangáló blökit kevésbé.
Persze kimehetnék focimeccsre is, lesz nekünk majd fűtött stadionunk, meg lehet addigra világ-európa-piréz bajnok csapatunk, de inkább nem megyek.
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #15885 üzenetére
Elképzeltem ahogy blöki meglát és szól, hogy "jajj pászme, már megint? "
Ekkora lánnyal már vannak gondok...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
wms
senior tag
válasz DonRazzino #15886 üzenetére
Szép sor!
-
3YEW
tag
-
DonRazzino
senior tag
Ha van olyan fővárosi topictárs, akinek van XF16 vagy Samyang 12 F2, akkor szívesen elugranék kipróbálni, egy pár kép erejéig. Cserébe tudok vinni: XM1 XA2 XT10 XF35F2 XF56 XF50-140 XC16-50II
-
Peter89x
csendes tag
Most pénteken lesz a médiában red friday, mindenre 10% kedvezmény. Ha piros ruhákban bemesz bohockodni a boltba, akkor 19% is lehet. Kar, hogy írt békéscsabán lofutty nincs raktáron... Megkérdezem toluk, hogy online rendeleskor is érvényes-e a 10%, illetve hogy ha pénteken nincs bent raktáron ami nekem kell, és megrendelik, akkor is jar-e ra a kedvezmény. Rohadjak meg, meg a gatyam is piros lesz.
Persze amugy.. Most péntek... Fizetés előtti péntek........ -
dqdb
nagyúr
-
gorgo
őstag
-
Peter89x
csendes tag
Mennyire lehet számítani rá, hogy a futó cashback mellett black friday-kor még beesik pár % kedvezmény?
Az egyik befutó amivel szemezek, az X-T10+35/1.4 páros. Mi a véleményetek róla, butaság ez a páros így? Inkább 35/2-t dobjak mellé? -
madgie
titán
válasz konyi79 #15878 üzenetére
Köszi! Most itt csak a nagyjából eredményeseket mutatom meg, de kezdőként természetesen sokszor hibázom. Ma hajnalban egy temetős, mindenszentek-brenizert szerettem volna készíteni, a tervezettnél is sokkal több, 104 képes (!) lett a panó, de két dologgal nem számoltam: egyrészt az égnél már nem forogtam én sem kellő pontossággal az állvánnyal, viszonyítási pont híján, másrészt az 56/1.2 erőteljesen vignettál és pont ezeket a csillagos, nagyjából homogén égen nem tudta az Autopano sem "kimosni" ezeket, így lett egy illesztéshibás, cikkcakkos-képű kábé 500 megapixeles selejtem
Meg tegnapelőtt is volt egy olyan sorozat, ahol pont a lényeg maradt le alulról
Nem zavar amúgy, saját hibájából tanul az ember
-
konyi79
addikt
válasz madgie #15861 üzenetére
Érdekesek ezek a panók, nagyon látványosak. Sok munkád van bennük, gratula. Nem lenne türelmem a bemozduló részeket maszkolgatni, az tuti. Nekem marad a lusta nagylátózás, benne a perspektívával. Egy kicsit az hiányzik belőlük néha, ugye itt tetten érhető a telék mélység kompressziója. Persze ez jó témaválasztással elkerülhető, mint itt a képeiden se zavaró
-
Muerte68
addikt
válasz madgie #15861 üzenetére
nagyon jó képek főleg a pados,az én utómunka technikámmal ez már űrtechnika .
Jó hogy van akinek van türelme és hozzáértése az ilyenekhez isLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Fandango
veterán
Coming Nov 8th: Firmware Update: X-T1 ver.5.00 adds compatibility for the EF-X500
A vaku támogatásán kívül vajon lesz e valami érdemleges még?
-
Gondwana
addikt
válasz pethob #15866 üzenetére
Én is X100T-vel fekszek és kelek, de nem vagyok boldog, mert rámtört egy őszi krónikus kétoldali heveny GASitisz, kellene egy T1+90mm f/2, ehhez képest beszaladt egy ajánlat, ami XT1+grip+18-135 átlag magyar T1+18-55 árban, de csak töltő van hozzá és nagyon billegek, hogy most akkor mi is legyen, de legvalószínűbb, hogy ezt is meghagyom másnak, mint a 250€ XPro1-et.
Padonbalkéz: úgyis fotósopp az egész, akkor meg miért nem rajzolod meg?
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
-
pethob
aktív tag
Épp hazafele tartok egy GPP photo workshopról. A résztvevők fele Fujit használ, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a legtöbb nagyon kezdőnél is Fuji volt, (Vagy Canon 5D)
Zakariás (Zack Arias, alias dedpxl.com) és HobbiDávid (David Hobby, alias strobist.com) még mindig X100T-vel alszik, és boldog!
-
pethob
aktív tag
Egy kis flashgate update: Godox 16 csatornás vakukioldó megy, valamint működik a Tiger márkájú is, ez utóbbit meg is vettem magamnak a Mikrosatban. Ezek kapocs feszültsége 3V alatt van, az én kínai csodá,nak 3.14V, lehet ez nem tetszik az X-Pronak a frissítés után.
X-T2 firmware frissítésben lesz vaku bug javítás is. Elvileg utána nem kell Nissin i40-et frissíteni, és megmarad a HSS is. Most már csak X-Pro2-re is meg kéne csinálni a bugfixet...
-
madgie
titán
válasz jjeahh #15860 üzenetére
Egy okosabb program (Autopano, PTGui) elbánik vele, sajnos a Lightroom meg a PS már az összefűzésnél elvérzik, 20 percekig pörgeti a gépet, majd csinál valami ordas hülyeséget
De amúgy borzasztó munkás összerakni ezeket a képeket így, a kezdők eleve statikus dolgokon gyakorolnak, maga Brenizer is esküvős fotókon csinálja, ahol nem nagy gond, ha másodpercekig fagyasztod be a puszilós mozdulatot... no de egy táncosnál? Lehet akármilyen profi, kicsit be fog mozdulni és akkor maszkolhatsz ezerrel. Persze nem a spárgázós képre gondoltam, inkább ilyesmikre:
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Köszi! Ó, még ha három lenne lenne Brenizer panoráma, kilenc kép alatt el sem érdemes kezdeni, ez 53-ból (!) készült, csak erősen meg van vágva. Van még egy pár hasonló bokeh-panó, 25 kép a legkevesebb, amivel meglőttem egy-egy helyszínt.
Ez pölö pont 25 kép:
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Tudom én jól, emlékszel, 2009-ben ugrottam a Pana G1-re. Ők akkor is jók voltak AF-ben, no de az hét éve volt, fejlődni meg mindig lehet. Nem tudom, képes-e már mondjuk a felismert arcok között ugrálni (nem csak úgy, hogy priorizált arcokat lehet felismertetni vele).
Az Oly mondjuk szolgáltatások terén jó dolgokat csinál, Live Compo, nagyfelbontású mód . A Sony még több/jobb dolgokat tesz elérhetővé a vázaiban, amik ugyan megoldhatóak utólag, de kényelmes és jó dolgok. Pl átmenetes szűrők szimulálása (RAW-ban is!), timelapse videók mozgatása, stb. Ebben mondjuk gyengébb a Fuji.
De igazából az van a PanOlynál, amit mondasz: amivel kijön a gép, az nagyjából úgy is marad. Hiába bírna esetleg hardverből többet/jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #15843 üzenetére
az összes panán jó a fókusz szerintem, már ezer éve. nem mindenre, de amire mi használjuk, arra igen. komoly firmware updeát meg néha jól jön, de alapvetően az ember amikor vázat vesz, választ, oszt jónapot. nikon sem hoz ki semmi érdemit, mégsem lesz szarabb ettől a d3s.
ettől függetlenül tényleg példás, ahogy a fuji megoldani látszik ezeket a gondokat, tényleg nem szokott mindenkinek összejönni (nikon+videó, sigma+írási sebesség, canon milc af stb.).
-
madgie
titán
válasz Mercutio_ #15845 üzenetére
Nézd, nincs azzal gond, ha nem ismered a Fuji X rendszert, nem kell, hogy tudd, mely' objektívek gyorsak CDAF-fel is (segítek, az 56/1.2 vagy 35/1.4 például nem).
Itt a fórumban még elmegy ez a hasamra ütök információ, de az ultragáz, mikor egy Dpreview az 56/1.2 APD-vel magyarázza azt, hogy nem az igazi az AF a T2-n. Tegyél rá egy 90/2-t, egy 23/2-t, 35/2-t ,50-140-et, vazze. Meg fogja fingatni bármelyik Olympust, kontraszt AF-fel is.
A nonpluszultra meg mindenhol az, amikor a PDAF szükségessége felmerül, 2016-ban, akármelyik rendszernél. Meg kell nézni a Sony-t, ők azért elég profin állnak ehhez hozzá. Persze megértem, egyszerűbb pitézni, csak már rég nem vicces.
-
Mercutio_
félisten
Én csak húzgálom MC Mazsi bajszát, de semmi komoly de az mondjuk vicces, hogy a kiadott fw-k száma érv miközben pdaf nélkül bénakacsa az AF
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
madgie
titán
A Fujinál kell a PDAF, ennyi. CDAF-nél bizonytalan, főleg kevés fényben, főleg lassú objektívvel.
De nem ez volt a mondandóm lényege. Az, hogy az MFT qrvára csipegetve adja a "jót", firmware-szinten meg pláne. Az E-M1 kivételével melyik gépet voltak hajlandó tényleg lényegi update-tel segíteni? Az E-M1 alatt melyik gépnek voltak hajlandóak odaadni az igazán jó (követő) autofókuszt? És persze pont Merci nyögi be mindig ezeket... mintha vennék egy A5000-et, majd ezután mindent tudnék az A7R II-ről
Ettől függetlenül a GH4 jó. az E-M1 is jó. Van egy csomó jó objektív, jó váz. Csak az utolsó dolog, ami eszembe jut mondjuk egy Panasonic fényképezőgépről (10 gépem volt tőlük eddig 2004 óta), az a major upgrade. Ezzel szemben tegyük oda mondjuk a Fuji X-E2-t, vagy az X-T1-et... naugye. Nem mintha kolbászból lenne itt a kerítés, azért az X100s-nél kaptunk már fityiszt (nincs CC), valószínűleg az X-T10 sem lesz már agyonszupportálva.
Amúgy meg egy ötvenezres kínai mobiltelefonba is belefér már a PDAF, csak az Oly b*szakodik. A Panánál ott a DFD, de az Olynál mi van? Pen-F, bakker, nincs elég elpirulós smile ehhez.
Gondwana: csak a szín, amúgy ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Gondwana
addikt
Mivelhogyugyanis tùl lennék a megélhetési fotòzàson, erősen győzögetem magam, hogy XT2 helyett elég lesz nekem a T1 is, mert, hàt azért 50mm fölött is van élet, csak nem X100T-vel. (A grafitosnak ugye, semmi előnye nincs?)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
b.vr
őstag
moderátorok, légyszi töröljétek is ki amit írtam, tulajdonképpen még ennyivel sem szeretnék ehhez a "vitához" hozzájárulni, csak sajna már lejárt a szerkesztési idő
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
válasz madgie #15835 üzenetére
"PDAF-fel mondjuk "
Miért, ha valamire azt mondják hogy pdaf akkor az ettől valami plusz jó érzés vagy mi?
Amire nekem kell arra pont elég jó az x-e2 fókusza. De azért pdaf ide vagy oda, lassabb mint a régicske Pana G5öm ami hírből sem ismerte a pdaf-et (ja, és ez a 23assal. Akitől vettem (mind gép, mind obi, de mások is mondták már) pl a 35ös ennél is érezhetően lassabb...)
Amúgy tök fölöslegesen lovagoltok már megint és ismételten ezeken, madgie néha Te tényleg totál átveszed mc pite szerepét, mercitio_ hozzászólása pedig kb ennyire volt jó, hogy elindíthassatok egy majd kb ötven hozzászólásos sehova nem vezető fuji vs m43 vs világ áradatot. Hát további szép hétvégét nektek ehhez[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #15835 üzenetére
Ha jól emlékszem a legutóbbi nagy FW upgrade után ment a hozsannázás, hogy megtáltosodott az AF az X-E2-n, azelőtt mindenki az utódot várta, mint a messiást, vagy az X-T1(0)-re váltáson gondolkozott
Sheratan: mert mft-n a zaj volt számodra a szűk keresztmetszet, hogy jobbak legyenek a képeid...?
-
Mercutio_
félisten
válasz madgie #15832 üzenetére
Miért, új széria előtt jó volt az AF?
És mennyiért kapsz rendes AF-et?[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #15832 üzenetére
tulajdonképpen megsüvegelendő, ahogy rendbe rakták ezeket a témákat (af, videó). elég megnézni a sigmát, aki konkrétan 15 éve képtelen kellő tempóban a kártyára írni például. az olympus e-1 korában ez még belefért, ma egyszerűen vicc.
-
madgie
titán
Kellett öt év, hogy letisztuljon ez-az, de legalább megfizethettünk minden fázist
De amúgy érdekes, hány évig fogják még magukat tartani a régi beidegződések: szarazáef, béna az adobe támogatás, pocsék a videó stb
Nem vagyok oda a Northrup családért, mert ordas hülyeségeket is beleszőnek a videóikba (pl most a 90/2 AF lassú, egek...), de eddig előszeretettel fikázták a Fujit, most viszont elég jó szájízzel nyilatkoztak a T2-ről
-
Peter89x
csendes tag
Egészen véletlenül nincs békésmegyei fuji tulaj itt a fórumon? Nagyon piszkálja az agyam az X-T10, de szeretnék kipróbálni egyet.
-
DonRazzino
senior tag
Persze, menjünk oda, aztán kattanjunk rá. Addig veszek valami rendes 27-es 4K-s monitort, hogy legyen min nézni a képeket. Mazsi te meg gyere, 10:00-kor beteszteljük, utána beiszunk rendesen, aztán a 17:23-as Rétköz IC-vel 21-re otthon is vagy.
-
b.vr
őstag
válasz madgie #15824 üzenetére
mondjuk pont vakus képeknél (stúdióvakuk) nem igazán tekergetem sem a záridőt sem az érzékenységet, na de mindegy, jövő héten majd megnézek valahol egy x-t1/2-t hogy is nézne ez ki használat közben, egyelőre így olvasni elég furcsa és nem épp olyan mint aminek képzeltem hogy milyen jó lenne. Meglátom majd.
-
madgie
titán
Még az X-Pro2-ben som olyan, mint a T2-ben, tehát ha nem húzod fel rendesen az érzékenységválasztáshoz a tárcsa szélét, akkor az ISO állításakor eltekerheted a záridőt is "A" állásban persze nem, de ha egy vakuszinkronidőt tekergetsz el, az nem kellemes.
Mondjuk engem nem zavart igazán egyik módszer sem, de nem bolondbiztosak.
-
b.vr
őstag
válasz madgie #15820 üzenetére
Köszi! Végülis amit írsz a záridő-tárcsáról az lehet akár így is hasznos, bár szerintem mondjuk pont jó úgy is ahogy az X-E2-n van, bármiféle lock nélkül.
Viszont hogy az ISO-tárcsa így működjön, abban nemcsakhogy nem látom hogy egyáltalán mi a jó, hanem ezt kimondottan rossznak gondolom... Ha legalább olyan kétállású reteszt tettek volna akkor legalább ki lehetne ezt végleg kapcsolni, de így ez teljes öngól. Ilyen fel sem merült bennem, a Fujitól meg főleg...[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Az X-T1-en az ISO tárcsa olyan, hogy minden egyes pozícióban lock-ol, tehát ha te 200-ról akarod 1600-ra tekerni, akkor addig nyomni kell a bal mutatóval a gombot, míg oda nem érsz.
A záridőtárcsája ezzel szemben csak A állásban zár le, tehát kézi záridőknél nincs lock, ha körbepörgeted, az A-nál automatikusan lezár. Ezt én mondjuk szeretem, mert általában rekeszprioritással fotózom, ha meg gyorsan vissza kell húznom valami manuális értékről, akkor nem kell figyelnem, hogy pontosan az A állásig tekerjem, mert ott kattan be.
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
válasz DonRazzino #15818 üzenetére
Azért az nagyon csúnya lenne, ha onnan indulna.
-
runner 125
nagyúr
Kösz. Szerintem van annyira puha, h pont belefér.
Alapvetően két táskán / tok kombón gondolkodom. Egy minél kompaktabb, kitobjektíves (teléről lemondok, max. veszek annak külön tokot, amit rá lehet rögzíteni mondjuk a gép tokjára) megoldás lenne az egyik és egy nagyobb, amiben elfér majd a tele és mondjuk egy vaku, meg az alap tatozékok. Előbbit bringázni, motorozni , kirándulni könnyebben cipelném, míg klasszikus esetekben ott lenne kéznél a teljes pakk, nagyobb táskában.
De kis tokot tekintve tetszik a retro vonal is. Vett már esetleg ebay-ről valaki hasonlót? Mennyire merev egy ilyen bőrtok? S, vajon a gyári alsó talphoz képest mennyire lehet pontos, minőségi?Karaya
Noh, a listában nem láttam, köszi, de ahogy nézem itt mérföldekkel komolyabb a visszatérítés mértéke, nem hangzik rosszul, bár én is cégre vásároltam.
Kérdés, h az egyébként is akciós áron vásárolt kitemre is igénye lehet venni?! Egy próbát megér, de ha visszalőnek 90k-t, akkor szinte 1:1-ben, ráfizetés nélkül nyergeltem át, már ha elkel a Nikon pakkom.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
b.vr
őstag
na de ha kb 99,99%ban auto iso-n használod (ez bárki másra is vonatkozik), akkor azért annyira nem meglepő hogy nem fontos a dedikált iso tárcsa...
viszont én meg leírtam hogy nekem miért fontos nagyon sok fotózásomnál a teljes manuál mód, tehát nekem nagyon jól jönne egy deikált iso tárcsa.viszont: "a tárcsa használat kétkezes a reteszelő gomb miatt" az e-m1-en a programválasztó tárcsa közepén van reteszelő, egyrészt teljesen fölöslegesen (még életemben nem tekertem el egyszer sem véletlenül) viszont legalább kétállású, tehát nálam sosincs reteszelve (mondjuk nem mintha egy fotózáson belül sokszor kéne váltogatni, szóval akár mindegy is)
Viszont ez most komoly hogy az X-T1 záridő- meg iso-tárcsáján a reteszelő az nem kétállású hanem minden egyes állításnál nyomva kell tartani a reteszelőt is? Huha...
Az X-E2-n nincs ugye retesz, de hát annyira feszesen jár hogy így is két ujjal két oldalról megfogva lehet csak tekerni. Magától az nem állítódik el, az biztos hogy a retesz nem hiányzik róla.
(nekem még az expokorrekciós tárcsa is furcsa kicsit hogy azt is elég nehéz szemnél tartott gépnél egy ujjal tekerni)#madgie: biztos van amikor így is lehet. Nálam viszont ha 1/50 körül kell az alap iso-hoz akkor nem fogok csak azért iso800ra menni hogy fixen 1/200on hagyhassam. De persze itt retusálandó képekről van szó, ha családban fotózok vagy valahole ste a városban kódorgunk, nyilván nem számít, mehet az auto-iso.
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
Néha azért utálom a T10-en az auto ISO-t... mikor elkezdem valamerre, tekerni, rájövök, hogy pont a másik irányba kéne, de természetesen akkor át kell tekernem a három auto ISO-n is, mire egyáltalán jófelé mennék
Én már mostanában lesz@rom a zajt, 1/200, auto ISO, aggyadneki. Nem azért, mert nem tudom kevesebbel kitartani, hanem mert az emberek mozognak és ez így kényelmes.
-
Clemi
veterán
Részemről T10-en "fujiszocializálódtam" és piszokul megszoktam a három auto ISO beállítást, és remekül elvoltam az FN gombra programozott módjával. Ehhez képest a T1-en csak egy Auto ISO van és a tárcsa használat kétkezes a reteszelő gomb miatt, ráadásul továbbra is nagyon nagyon ritkán tekerem el az automata módból. Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy nálam az ISO tárcsa -1 szavazat.
-
b.vr
őstag
válasz #16820480 #15810 üzenetére
Amit írtam az csak a kétirányú váltókarra vonatkozik hiszen az egy jól megszokott és 99.99%ban egyféleképpen használt működést változtat meg a tárcsákon. De persze le lehet tiltani.
A többi kezelőszerv az nem hinném hogy bonyolultabb mint bármilyen más gépen."Mondjuk a tárcsa jó, de pont azt csinálja egy FN gomb is, csak egy mozdulattal több" - hát ez az, pont attól hogy nem kell plusz mozdulat, lesz minőségileg más a dolog
-
törölt tag
Igen, ezért nem szeretem az Oly kezelését, mindig elfelejtem, hogy mi mit állít, mert egy kezelőszervhez tartozik több funkció is, nem látod, hogy mire van állítva. Emiatt már persze le lettem szólva, de vállalom, hogy az én hiányosságom.
Mondjuk a tárcsa jó, de pont azt csinálja egy FN gomb is, csak egy mozdulattal több. De elvileg például T10-en közvetlen a tárcsára is teheted, azt hiszem (egy T10 tulaj majd kijavít). -
b.vr
őstag
hát az e-m1-en is így csinálom (mármint funkciógomb és aztán tárcsa) de ez messze nem ugyanaz mint a dedikált tárcsa.
Sőt, az e-m1-en van ugye a funkcióváltókar, onnantól a két tárcsa az iso-t meg a színhőmérsékletet állítja, na az még rosszabb mert utána persze úgy hagyom és a következő állításnál máris nem rekeszt állítok meg expokompenzációt hanem.... (több helyen olvastam is neten hogy ezt inkább le is tiltják)
Mindegy, egyelőre nem fenyeget a veszély hogy valamelyik x-t-re váltok csak emiatt"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
b.vr
őstag
(ja, és napfénystúdióban, azért sokszor van hogy _annyira_ azért nincs sok fény, és még a 23assal (ami azért elbírja a hosszabb záridőt) tág rekeszen is határon billeg az alap-iso. Azaz rekesszel, záridővel már nincs mozgástér, ezért egy következő nézőpontnál (vagy épp bejön egy felhő, vagy épp távolabb az ablaktól, vagy épp ez most ablak felé ellenfényben) meg már emelni is kellene az iso-n. Aztán megint vissza. Szóval nekem tök jól jönne.)
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
az eddigiekhez: az e-m1-hez képest az x-e2 keresője is elég bénácska de egyelőre a 23-assal a kombó direkt olyan célra van (portréfotózás természetes fényben, akár szabadtér, akár napfénystúdió) amikor azért elvagyok vele. Persze, az x-t1-é sokkal jobb, de ez tényleg nem annyira szempont nálam (aztán lehet egy hét után úgy megszoknám hogy az lenne)
Az X-T2 meg persze a 24es x-trans3 miatt vonz leginkább, minden más csak extra.Viszont a dedikált iso-tárcsa szerintem általánosságban is tök jó dolog, és minden gyártónak legalább a felső kategóriában már régesrég meg kellett volna ezt lépnie.
Amúgy persze, általános esetben én is auto-iso-t használok, de pont egy portréfotózásnál ott az a jó ha minden (de tényleg minden, beleértve iso, színhőmérséklet, stb) manuál mert baromi zavaró amikor a gép elkezd magától döntéseket hozni (ja, ez nem a vakus képekre vonatkozik, hiszen ott nyilván eleve minden manuál és ahhoz amúgy is csak az új fénybeállítás elején kell nyúlni. Hanem természetes fénynél, ahol mondjuk szeles-felhős időben tök gyorsan is változnak a fényviszonyok, szabadtéren meg közben változik a helyszín, stúdióban hogy épp merre fordulsz, mennyire közel-távol az ablakhoz, stb)[ Szerkesztve ]
-
3YEW
tag
válasz madgie #15792 üzenetére
lassan én is itt tartok...
Azt gondoltam, hogy valami elfogadható áron kiszállok az X-T1-ből, és az X100-ból, és akkor meglenne a tőke (majdnem) az X-T2-re. Ez eddig sem volt esélyes, de az utolsó remény is elszállt ezzel a szuper akcióval.
Nincs gond, de innen üzenem a Fujifilm-nek, hogy elbukták a mostani prémium áras X-T2 vevőjüket.Veszek inkább egy X-Pro2-tpersze nemT
-
m72
tag
A tavaszi akciót cégre vettem igénybe. Semmi akadálya nincs a dolognak. Természetesen csak céges számlát lehet megadni, amire a visszatérítést küldik. Persze azért mindenképp rákérdeznék a helyedben.Anno én is ezt tettem. Van megadva info mail cím és telefonszám is. Ezekbek a másik vége valahol külföldön lehet, mert a hölgy erős akcentussal beszélte a magyart. Ezzel együtt viszont roppant segítőkész volt. Vagy azonnal válaszolt, vagy rövid időn belül visszahívott. Nagyon-nagyon pozitív a tapasztalat velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest