Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz rbalint88 #19481 üzenetére
Jól van, hiszek nektek Még M43-ra váltás előtt néztem nagyon azt is, de nem bírom az elektromos zoomot, és hát a jpeg azért ott is elmaradt az Olytól.
Freddy76: Sony RX100 valamelyik generációját nézted?
gorgo: A 18-as nem illik az f2-es sorba igazából. Lassabb, és nem belső fókuszos, hanem mozog az eleje, mint az 1.4-eseknek. Árban használtan nem olcsóbb a 18-55-nél, és nem jelentősen jobb a képe. Annyi előnye van, hogy kicsit kisebb és könnyebb, de nem mondható pancake obinak, főleg ha ráteszed a napellenzőt.
-
Muerte68
addikt
válasz rbalint88 #19344 üzenetére
100-110-körül volt amit keveset találtam eladót-amit én megkérdeztem azt 110-ért vitték el keveset használt másodgép volt volt egy jobb Fuji gépe a gazdájának ezért minimális expó volt benne.
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Fandango
veterán
válasz rbalint88 #19092 üzenetére
De mi van akkor ha eleve nincs is készleten, mert csak megrendelésre kapható?
Illetve ha én holnap akarom ezt intézni, és az akció utolsó napja a hirdetmény szerint 06.01 (a holnapi nap) akkor minden gond nélkül mehet, csak meg kell várni, hogy elfogadják a hitel kérelmet, ami már ugye az akció utánra fog esni. -
-
pethob
aktív tag
válasz rbalint88 #18276 üzenetére
Nekem eddig minden megjött, pedig évente kb. 30-35 rendelésem van ebay-en kínából. Eddig egyetlen dolog érkezett összetörve, amit 2-3 e-mail váltás után visszafizettek. (Mindig paypal-al fizetek.) Olyan hogy soha nem érkezett meg még nem fordult elő.
Az átfutási idő február óta eléggé lelassult, előtte jellemzően 3-4 hét alatt megjöttek az ingyenpostás dolgok, most inkább 5-6 hét. Ez tény...
Az is tény, hogy EU-ból minden itt van 1 héten belül, 5-10-20 EUR-ért...
Sok múlik a helyi postáson is, mivel az ingyenes csomagokat nem iktatják, és mivel nem férnek be a postaládába, a mienk kedves szokása, hogy ott hagyja az ajtó előtt...
(A nagy számok törvénye alapján meg nyilván van olyan, aki egyszerűen ellopja.) -
cousin333
addikt
válasz rbalint88 #18274 üzenetére
"vagy ebay, Európán belüli szállításról"
Múltkor néztem egy videót, amiben egy ős-nikonos kipróbálta az X-T20-at. Mondta, hogy a hangot még nem tudta kipróbálni, mert a neten rendelt átalakítója már hetek óta nem érkezett meg és talán helyben kellett volna vennie...
Jobban belegondolva valahol lennie kéne egynek itthon, mert az akkori telefonomhoz vettem egyet anno. Igaz, L alakú és zöld...
makszi: Nem vagyok budapesti. Tippre audio-boltokban, vagy akár nagy áruházak elektronikai osztályán nézd, ott szoktak lenni mindenféle átalakítók.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
törölt tag
válasz rbalint88 #17769 üzenetére
Akkor én nem vagyok átlagjóska? Mert nekem gondolkodás nélkül a gyorsabb fókusz és újabb X-Trans kellene. De mondjuk a mérete miatt is inkább E, mint a Pro1. Aki úgy jár fotózni, hogy hátizsák 5 obival, meg markolat, 10 tartalék akku, meg állvány, annál nyilván nem számít a méret, de ha csak egy obival akarsz mászkálni, akkor igen
-
Novics
senior tag
válasz rbalint88 #17757 üzenetére
Mert a profi a limitált gépből is ki tudja hozni a maxot, mert ért hozzá, mi meg azt várjuk, hogy a gép értsen hozzá helyettünk.
Az x100 is bőven elég lenne nekem, de az F gomb elrendezése annyira bejön, hogy kénytelen leszek azt megvenni majd. Egyszer. Occóé...
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
hegyimorc
senior tag
válasz rbalint88 #17097 üzenetére
Érdekes, a 27/2.8 olyan nagy kedvencem nekem sem lett mint a Pana 20, a 35/2 viszont nagyon is. Az új 50/2 is nagyon vonzó, mert bár van 56/1.2, de az már nagy és nehéz, hogy mindig velem legyen.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
-
Mercutio_
félisten
válasz rbalint88 #16659 üzenetére
X-T2 szerintem felesleges ide ràngatni, morc m4/3-ot írt, konkrétan GM1+12-32 (esetleg a 35-100-as mini telével ) ha jól emlékszem.
Ugyanúgy kabátzsebes cucc, és dinamikâban - ami a kis szenzorok egyik fő gyengéje allrounder használatban - pont hozza azt a pluszt ami miatt gondolom a másikat elvetette .Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
hegyimorc
senior tag
válasz rbalint88 #16655 üzenetére
" azért annyira nem szar. nem egy KF vagy FF géphez kel mérni, hanem a telefonhoz és az X100 szériához"
Örülnék, ha így lenne és akkor biztosan lenne is valami szuperkompaktom. Sokat kísérleteztem ( és sokba is került ), de csodák nincsenek, csak határok amit valahol meghúz az ember. Nálam a m4/3 az ami alá többé nem megyek.
De megértem azt is ha másnak más szempontok döntik el hol a határ.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #16649 üzenetére
Köszi a tippet, igazából kipróbálás erejéig sem érdekel kis szenzoros gép. Biztos jók, de nem fog kelleni. Arra meg drága kaland lenne, hogy megvegyem és utána buktával eladjam. Valójában még időt és energiát se ér meg nekem, hogy levadásszam, megvegyem stb. Egyszerűen ilyen jellegú kompakt gép nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
-
hegyimorc
senior tag
"egy hasznalt x30-at a helyedben"
Azt (én) semmiképp. Igaz, legutóbb talán még X10 volt amit próbáltam és cuki meg minden, de kb olyan mint az összes "szuperkompakt". Szuper, csak épp lófasz van bennük rendes szenzor helyett.
APS-C alatt szerintem inkább telefon. Pont.
-
kiskami
tag
Jó nagy zseb kell az x30 elrakásához - nekem még nem volt akkora. Övtáskába esetleg, de a súlya miatt én oda se raknám.
Reálisan szerintem nem zsebrevágható.
Egy élmény vele fotózni, de a képminőséggel is barátkozni kellene előtte, ha nagyobb szenzorokhoz van valaki szokva. -
MODERÁTOR
válasz rbalint88 #16639 üzenetére
Köszi, nagyon rendes vagy, de szegedi vagyok.
23/2? Megnézem, de szerintem mivel ez egy ilyen "egyszer kell megvenni" és utána nem cserélgetném dolog, lehet hogy simán jó lenne az 1.4 inkább.
Egyedül azzal nem vagyok tisztában, hogy mennyire lenne rendben a nagyobb méret (x100 a pro1+ obi ellenében), mert korábban úgy gondoltam, hogy ha veszek digitális gépet akkor azt mindig, mindenhova viszem fotózgatni (elég sokat járok vidékre, van is egy-két célirányos elképzelésem), de ma már meginogtam és úgy gondolom, hogy úgyis külön "műsor" lesz a fotózás, vagyis egy kis táskába be kell tenni úgyis a cuccot és célirányosan vinni magammal, ilyentén pedig egy valamivel nagyobb gép is rendben lenne.hegyimorc: igazad van a várakozással kapcsolatban, csak annyiban nem égető nekem a probléma, hogy filmessel szoktam fényképezni, ha arról van szó, illetve telefonnal eléggé elvagyok. Szóval nekem a gép csak nagyon hobbi, "nagyon felesleges" dolog lenne / lesz. Azaz, remélem jól fogalmazom meg a gondolataimat, alapvetően nincs rá "szükségem", nem hiányzik, csak vonzanak a lehetőségek, és az a koncepcióm, hogy egy jó gép+obival kiváltanám a filmes gép + telefon felállást. Ezért is gondolkoztam olyan gépben, amit magammal tudok vinni szinte állandóan. Régen, még a digitális fényképezés elején volt ilyen kisebb méretű gépem (3 megapixeles újdonság korszaka), valahogy nekem ez vált be a legjobban, az volt a legklasszabb, hogy mindenhova mindig vittem, és rengeteg olyan képet csináltam, amik semmi különöset nem jelentettek senki másnak, viszont én nagyon sajnálnám, ha nem lennének meg.
Az X70 nagyon szimpatikus lenne, de kereső nélkül állandó hiányérzetem lenne. A külön kapható vakupapucsos keresőjét pedig nevetségesnek érzem. Lehet, hogy 100-as lesz végül. Sajnos ismerem magam, ha váz + obi lenne, akkor állandó nézelődés és vásárolgatás lenne, feleslegesen. Persze az is egy kíváncsiságbeli dolog, hogy kibírnám-e.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz rbalint88 #15934 üzenetére
Ja elfelejtettem említeni, csak keresős vázak jöhetnek szóba
madgie: Akkor erről lemondok, ha rászánom magam fujira, végülis nem olyan fontos.
Más: anno LeszFeszt-en amúgy a szervezők instant a fesztivál ideje alatt töltötték is fel a fotóidat online? Ha igen hogy oldottad meg? Jpeg és néha leadtad a kártyát? Fujinál lehet ennyire a Jpeg motorra hagyatkozni?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz rbalint88 #15212 üzenetére
"szerintem mindkét rendszernek megvannak a maga erősségei és korlátai, egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mi a fontosabb és ezzel melyik a jobb kompromisszum"
Én pont ezt magyarázom, nem én próbálom mindenkire ráerőltetni, hogy melyik obi milyen bukéja a jó...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
válasz rbalint88 #15064 üzenetére
Azért az nem kis áldozat lenne, mert kb négyszer annyiba kerül, mint a 18/2 volt Még ha szereznék valami fisheye obit mellé, akkor is olcsóbban jönnék ki.
Apropó, létezik valami olcsó és jó fisheye (akár adapterezve), amit érdemes lenne nézegetni? Eddig a Rokinon 8mm 2.8-at láttam olyan 60 körül, de nem nagyon találok mást így hirtelen.
-
törölt tag
válasz rbalint88 #14942 üzenetére
Én alapvetően tériszonyos vagyok, de általában akkor csak, ha nem bízom a struktúrában, amire mászni kell. Fára mászni sima ügy, háztetőre, magasabb létrára necces, pedig itt kertvárosban nagyjából azonos magasságot jelent. Repülés szintén nem gond. Mondjuk én sem másznék így ki tetőkre, meg aztán manapság ilyesmit lehet biztonságosan, drónokkal is fotózni, ez inkább ilyen magamutogatás.
-
törölt tag
válasz rbalint88 #14882 üzenetére
Persze, csak összeraktam a "tényeket", hogy ilyet senki nem használ munkára, és csak gazdagok játékszere. Hiszen ha nem munkára van, akkor csak hobbi, és mivel nem olcsó, így gazdagok játékszere, érted
Nekem legkevesebb hajhullást a droid okoz, bár most éppen az is a kelleténél többet sajnos.
-
wms
senior tag
válasz rbalint88 #14698 üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van, de a mindennapi használat során elég sok olyan dolog derülhet ki, ami másképp nem. Gyakorlatban minden más, nem kell különböző emberek véleményére hagyatkozni, beleértve a tesztelőkét is és így tényleg tökéletesen el tudja dönteni az user, hogy melyik a neki legmegfelelőbb rendszer, illetve gép.
-
törölt tag
válasz rbalint88 #14662 üzenetére
Ez az f8-as sajna, bár az a FÉ már nem annyira számít talán ezen a szinten. Igazából nem volt drága, leginkább játszani vettem, mert már régóta akartam egy ilyen tükröt.
Közben rájöttem, hogy kicsit user error volt, most vettem észre, hogy a T2 adapteren a bajonett felőli részen van a piros pötty, és másik állásban is belemegy a bajonettbe, csak úgy nem kattan rá a zár. Mondjuk így is picit lazának érzem, nem olyan patent, mint a Fuji obik, de így már nem félek tőle, hogy leesik.
-
madstunt
addikt
válasz rbalint88 #14406 üzenetére
meg a bebetonozott LCD, ami miatt szóba se igazán kerültek számomra, meg egy-két ergonómiai dolog ami az X-T sorozat javára dönti nálam a mérleget, meg az én céljaimra az X-T2 sokkal jobban illik funkcionalitásban mint a többi
BTW melyek a gyors fókuszú obik a Fuji rendszerben?
Ahogy látom 16-50, 100-400 meg 50-140 mindenképpen, de pl a 35-ös fix inkább megfontolt[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz rbalint88 #14147 üzenetére
tuti megerne, de egyreszt eleg a fix (nekem a D90-re ra volt gyogyulva kb az UWA, csak azzal jatszottam mindig), masreszt joval dragabb, mint a samyang 12mm.
27/2.8-at neztem tutira, mert pici, de az nekem jo utazora is. X100-at is annak hasznaltam.egy kerdes: xe-2-t lehet fogni hasznaltan? nem nagyon latok indexen.
27/2.8-at? ez miert olyan olcso (ha meg raszamolom a 30%-ot akkoris)meg egy kerdes: valaki hasznalt xe2-t / hasonlo kis fujit, es X100*-t parhuzamosan?
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz rbalint88 #14143 üzenetére
cska hasznaltat kell venni, akkor nem lehet annyit bukni rajta.
(van /volt nikon sorom, szoval ). nem szeretnek ekkora fix sort, kenyelmetlen cserlegetni (volt nikonnal 12-24 35/1.8 50/1.8 90/2.8, de nem szerettem)azert ezeket mondom, mert ezeket hasznalom. illetve most csak az X100-at
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz rbalint88 #14132 üzenetére
koszi.
sheratan: nem voltam magyar honban
annyira nem tudom ezt az X-T10 vs X100s temat tetszik az az UWA! de gondolom nincs belole hasznalt
A Nikon cucc egyre biztosabban megfeogalmazodik bennem, hogy megy. viszont nagylatozni imadok, ezert kene az X100S helyett cserelheto obis fuji X
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz rbalint88 #14087 üzenetére
Azért itt máshol is érezni lehetett a butítást, az X-A1 éjszakai keresőképe messze a legrosszabb az általam próbált Fujik közül. Olyan, mintha direkt kicsit vissza lett volna butítva a kicsike. Amúgy persze szerettem, volt olyan rendezvény, hogy az 56/1.2 végén csüngött a váz... fogásban nagyon szoninexes volt így a cucc
-
-
-
-
Rum.cájsz
tag
válasz rbalint88 #13673 üzenetére
No, konkrétan leírom off nélkül: a lánykám az elmúlt esztendőben a gimivel szervezett úton ojrópai úton vett részt. Odaállt elém és azt mondta: apa tudsz nekem adni fényképező gépet az egy hétre? Igen kicsim tudok, válszoltam.
Odaadtam az olümposz penjáltját egy szaros pana húsz/egyhéttel + a gyári feltöltött gyári akksin kívül egy utángyártott akksival. (A mód + tapi Af-re állítva)
Tudod hol állt a számláló amikor nézegettük a képeket?
1200 expo! és még volt benne szufla.Tiszteletteljesen szeretném megkérdezni, hogy mi a fészkes fenéért nem tud(ott) erre még a fujiX válaszolni?
Ugye ezek a pár száz expós felvetések a vicc kategóriát képviselik?Csak azért lovagolok ezen, mert számomra az evf nem létkérdés, arra van Pana GX7. Ilyen minőséget ilyen áron a fujiX nem tud, viszont evf nélküli modell ahova egyébként meg a penlájtot használom (rendszerint jó hátsó kijelző, földbeásva) a fujiX befejezte a fejlesztést.
Pedig egy XA3 (XA2s) meg tudná dobogtatni a szívemet egy 18, netán 35/kettővel + geotextília + gyalásó + némi közgyűrű + okosderítés.
Igen, beindult az X-faktor nem tagadom, b@szott jó ficsőrök vannak a fudzsiban, ez a képi világ meg elég meggyőző.
-
KuZo
tag
válasz rbalint88 #13488 üzenetére
csak az a helyzet, hogy egy 0 perces obit hadd ne adjak le javításra..most írt a bolt, hogy van még egy darab és elmehetek megnézni. remélem az jobb lesz azért.
ami a fókuszt illeti, látszik hogy f8-on már nincs nagy gond és meg sem érintettem a fókuszgyűrűt (amúgy is jó szoros).
-
-
DonRazzino
senior tag
válasz rbalint88 #13439 üzenetére
Challange accepted. majd jelentkezem.
De majd egyszer próbáld ki 140mm 2.8-on, ahol 28 cm-es "széles" az éles fókusz zónád, becsapdázni őket. Főleg amikor 650-en jönnek (mint most hétvégén) és folyamatosan tekered 50-től, 140-ig oda-vissza, amikor csoportokban támadnak, hogy mindenkiről legyen egy éles kép.
-
DonRazzino
senior tag
válasz rbalint88 #13425 üzenetére
Azé' én kísérletezek az X-T10 + XF50-140 kombóval. Igaz, ami igaz: a PDAF pontok területét félek elhagyni. Vagy ez nem számít "gyors sport"-nak?
Random képek az elmúlt versenyekről
(A képek nagy része ooc jpg, amelyik nem, az crop+25contrast. Itt ne próbáljátok a "Kezdő fotósok..." topic színvonalát se keresni. A megbízók kérése itt mindenhol az, hogy mindenkiről legyen egy kép. Nincs második esély, stb... Csak példának hoztam ezt a pár képet.)
[ Szerkesztve ]
-
grigo
őstag
válasz rbalint88 #13425 üzenetére
Akkor messzebbről indítok. Eddig nem volt képben a fuji de annyira jól toljátok az indirekt marketinget hogy egyre többet keresek rá flickr-en.
A célom egy olyan vázat venni ami utána kiszolgál pár évig. X-T1-ben gondolkodtam eddig (más vonalon e-m1, e-m5II vagy sony játszhat)
De próbálom minden rendszernél felmérni, mi az amit be akarok szerezni hozzá, árban, minőségben, ár-értékben. Természetjáró vagyok. Panorámák, tájképek, és lehet bejön mellé majd némi portré de az csak tanulás szinten, és az sem biztos hogy ember lesz az alany (menhelyes meló). Pénzkeresetről nem szól a dolog, hobbista lennék.
Jelenlegi rendszeremmel nagy bajom a dinamika hiánya és a zaj.
Jelenleg a kinézett vázaknak nagyjából fele van meg úgy hogy nem adtam el a régi gépem, vakum, objektíveket úgyhogy lassan lassan időszerű lenne fejben elköteleződnöm és fujis ismerősöm nincs. Ha megvan a váz, egy darabig adapter és manuál funozás jön aztán egy jól sikerült negyedév után be kell húznom majd egy alapzoomot amit olyanra szeretnék, hogy nem korlátlan a keret (mert akkor sony FE lenne szerintem), de ne kelljen utána nézelődnöm, hogy mire cseréljem.Segítettem valamit?
(óvatosan hülyítsetek be mert utána sok kérdésem lesz )https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
Clemi
veterán
válasz rbalint88 #13416 üzenetére
A nem manual üvegek csak addig húzzák be a blendét amíg félig lenyomva tartom az expo gombot, vagyis csak számol a blendével.
(#13418) Abby Normal Pontosan tudom hogy kellene működnie, csakhogy valamiért nem így működik és nem tudom mi az oka. Hiába nyomkodom az expo gombot, hogy újra fényt mérjen, nem világosodik ki az EVF csak expo korrekcióval tudom világosítani.
-
törölt tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest