- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Milyen TV-t vegyek?
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
Hirdetés
-
Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
ph Megkezdődött az NPU-k elleni hadjárat, de egy fontos részletet nem említ a cég.
-
A legtöbb amerikai szerint a TikTok egy őket befolyásoló eszköz
it Egy felmérés szerint a legtöbb amerikai osztja azon véleményt, hogy a TikTok egy őket befolyásoló eszköz.
-
Premier előzetest kapott a V Rising
gp Napokon belül befut a teljes PC-s kiadás, az év során pedig megkapjuk a PlayStation 5 változatot.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz TheProb #5832 üzenetére
Üdv. Igen, de bonyisabb a szokásosnál.
A csirkemellet először 8%-os sóoldatba kell áztatni 9 órán keresztül, majd sima vízbe áttenni 1 órára, szárazra törlöd és úgy megy a zacskóba. Mellé én borsikafüvet szoktam tenni és vajat, továbbá fokhagyma granulátumot. Csábító lenne a fokhagyma, de a szuvidnál nem szabad használni, mert a hosszú hőkezelés hatására megkeseredhet.1 órát szoktam 65 fokon, utána vaslábas tűzforróra hevítve és körbepirítom benne.
A szuvid könyv egyébként 60 fokot ír és 1 órát a 3,5 cm vastag csirkemellre. Fűszerként olivaolajat és kakukkfüvet, de nekem csak sima vákuumozó gépem van, amivel csak szilád halmazállapotú zsiradékkal lehet vákuumozni. Ezért használom a vajat.
Egyébként vicces, mert most megnéztem az egyetlen csirkemelles receptet a könyvben, ott már 69 C-t ír. Mondjuk a 60 eléggé kevés is szerintem.
Alapvetően a szuvid nem nagyon foglalkozik csirkével. Szerintem főleg a szalmonella miatt kockázatos az alacsony hőfokon készítés és ezért. Meg nem is olyan jó.
Én inkább a kacsa, vagy libamellet ajánlom. A zsír nélkül készítenéd, akkor előre le kell húzni a bőrét, összekockázni és mellé rakni zsiradékként a zacsiba. Utána lehet nélküle pirítani. -
-
őstag
válasz TheProb #5863 üzenetére
A Tefal Actifry 350 fokos levegőt keringet abban a kis térben, ami gyorsabb sütést eredményez és magasabb hőfokút, mint a sütő. Az ugye kevergeti is a cuccot, ha akarod. Mi csirkemájat pl. ilyenbe sütünk, mert nem puffog sütés közben és gyorsan kész lesz.
Egyébként ha már sütő, hátha valaki tud tanácsot adni: érik nálunk a sütőcsere és olyat keresek, ami 300 fok vagy afelett tud sütni. Használ valaki ilyet? Köszi.
-
iceQ!
addikt
válasz TheProb #5863 üzenetére
Ahogy írták idő és engeriga spórolás. Sütő 3kW ez 1.2kW. Ebben a kaja kész 30 perc alatt 2-3 főre. A sütő mire bemelegszik mire kész 5x annyi áramot megeszik mint ez. Kipróbáltuk egyik nap. Fél óra alatt minden elkészült. Nem volt minden tiszta olaj. Beraktad, kivetted végén elmostad. Bruttó 60 perc evéssel, ivással (+ kis alvással )
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
sutszi
veterán
válasz TheProb #5874 üzenetére
Nálunk sokszor vendég a bőrös lazac... Én késsel pikkelyezem. Előtte kifejezetten megélezem a kést és a mosogatóban csinálom. Valóban repkednek a pikkelyek...de így kevésbé lesz minden olyan mintha az asztalon csinálnám. Én alapvetően abban láttam a megoldást, hogy a megfelelő szögben tartva egyenletes és hosszú mozdulatokkal kaparom le. Karácsonykor az egyetlen darabból álló 70dkg-os lazacfilével 5-10 perc alatt végeztem...takarítással együtt.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
jansky1
senior tag
válasz TheProb #5874 üzenetére
Ezeknél az apró pikkelyes nem hazai halaknál nem tudom beválik-e, de én pl pontyot elég sokszor pucolok, ezzel a módszerrel, igaz én előbb a belsőséget kiveszem. Konyhában is nyugodtan végezhető nem repül sehova a pikkely.
A lazacnál azt vettem észre, hogy nagyon lazán illeszkednek a pikkelyek a pontyhoz képest, ha csak óvatosan húzom a kést, akkor is lejön az összes, nem pattog el.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
addikt
válasz TheProb #5878 üzenetére
Helyesbítés: megnéztem egy Lidl bőrös lazacot szeletet a mélyhűtőben, nagy pikkely nincs rajta, de ilyen apró picik valóban vannak. Ezzel nem szoktam foglalkozni, a kontakt grill szépen megoldja őket.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
őstag
válasz TheProb #6024 üzenetére
A Lidlis? Az sajnos eléggé vékony szelet, hacsak nem sikerült valami vastagabbat kifogni. Ezzel a jól átsült változatot kapod, ahogy írtad, de már egy kicsit kiszáradva az én ízlésemnek pl. Én 56 fokon szoktam ezeket 2-2,5 órát és utána rögtön megy a forró serpenyőbe egy kis olajra, 1-1 perc oldalanként, aztán vissza kell venni a hőfokot, beledobni a vajat és azzal még 1-1 perc úgy hogy közben azzal locsolgatod folyamatosan. Mivel tovább sütöd egy kicsit, így kb. ugyanazt kapod.
Persze a fentiek akkor érvényesek, ha nem sikerült véletlenül 3-4 centis szeletet venni, de én olyat még nem láttam a Lidl-ben. A sous vide everything-es csávó némileg jobb alapanyagokkal dolgozik és sokkal vastagabb szeletekkel, ezt érdemes szem előtt tartani. Spec. henteseknél lehet olyan húst kapni itthon, mint amiket ő beszerez. Most nem emlékszem, hogy argentin vagy brazil, de nagyjából mindegy.
szerk: most lemértem, az enyémek úgy 2 centi vastagok.
[ Szerkesztve ]
-
sutszi
veterán
válasz TheProb #6168 üzenetére
Én végig ettem az összes fajtát ebből a Lidl-s marha kollekcióból... kétszer...
Most nem emlékszem, hogy melyik...de az egyik tényleg rágósabb volt mint a többi.
Mindig ugyanúgy készítem. Szobahőn van 1 órát legalább készítés előtt. Majd 3-4 perc oldalanként magas hőfokon.Ja és volt egy fajta ami viszont kifejezetten jó volt...de nem dokumentáltam ezeket a kóstolásokat.
Ma viszont egy Alid-s fűszeres szelet lesz a terítéken.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
OPiiPO
addikt
-
sutszi
veterán
válasz TheProb #6172 üzenetére
És akkor a mai kísérlet. Jelentem az Aldis előre fűszerezett marha steak nevű terméknek nagyon jó íze van. És kb 4 perc oldalanként... ez jó vastag szelet volt.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
őstag
válasz TheProb #6168 üzenetére
Szerintem még mindig magas egy kicsit a hőfok, illetve az utána pirítás tart túl sokáig. Azértt gondolom, mert fél óra nem változtathat semmit azon mennyire készül el belül. Nem számít. 5 óra után kezd el átalakulni a szerkezete.
Most már 2 hónapja áttértem a serpenyő helyett a lángszóróra és be kell vallanom, hogy nem is értem miért nem tettem előbb. Alapvetően a legnagyobb előnye, hogy pontosan a kívánalmaknak megfelelőre tudod elkészíteni, hiszen egy durvább lángszóróval 15-15 másodperc oldalanként folyamat, így nem változik semmit az állag. Múltkor csináltam is egy kísérletet, hogy ugyanazt a húst a régi serpenyős és az új módszerrel készítem. Hát egyértelmű a különbség. Annyi a hiba a folyamatban, hogy a serpenyősnél korábban alacsonyabb hőmérsékletet használtam, hiszen az utána oldalanként 1-1,5 percig pirul a serpenyőben. Ez látszik is, mert az túlsült, míg a lángszórós szinte tökéletes medium.
A másik előny, hogy így 3 órára emelkedett a melegvízben töltött idő, ami növeli a biztonságot. Ez nálunk kiemelten fontos, mert kis gyerek van, aki imádja ezeket, tehát nem mondhatom neki, hogy ne egye. Az övét külön is csinálom, 1-2 fokkal emelve a hőn, mert azt jobban is szereti.
Szóval ajánlom kipróbálásra a másik pirítási módot. Kisebb lángszóró esetén a folyamat több perc is lehet, erre kell számítani a kiválasztáskor.
Esetleg a serpenyő hőmérsékletén még emelhetsz, ha tudsz, hogy még rövidebb ideig legyen bent.
Stuszi: bocs, de szerintem az nyers középen. Azzal vigyázz. Persze nem tudom milyen hús. Ha bélszín (formája miatt esélyes), akkor visszavontam, mert az ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
ladybug
őstag
válasz TheProb #7321 üzenetére
Amit itthon készítek és imádja az egész család melegen és hidegen is:
Hozzávalók:
- 2-3 ág friss menta
- fél citrom
- 2-3 karika gyömbér (csak megmosom, nem kaparom le a héját)Ezeket 1 l forró vízzel leforrázom és 15-20 percet állni hagyom. 1-2 ek mézzel (egyénileg változhat) ízesítem.
A citrom levét egy kanállal jól ki lehet nyomkodni, ha picit ázott a forró vízben.Sajnos most képem nincs, de legközelebb lefotózom.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz TheProb #7328 üzenetére
Tippre:
- az almás-gyömbérest szárított almaszeletekből és friss gyömbérből készítenem kis citrommal és mézzel.
- a szilvás-fahéjasat aszalt szilvából, fahéjrúddal kis citrommal és mézzel.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
Új hozzászólás Aktív témák
- DIGI Mobil
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rövid előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...