Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
proof88
addikt
válasz
Plutor
üzenetére
az valamiért elkerülte a figyelmem
nos én ebbe a sztárautó oldalban nem bízok, meg mondom, az ember NEM TUDJA lenyelni a saját nyelvét, az maximum hátracsúszik, de nem kell gégemetszés hozzá...most amúgy mondták, hogy van egy sérülése a csuklóján, de ez várható volt, mert sajna nem volt magánál és fogta a kormányt... persze nyilván nem ez a lényeges sérülése...
felhúztam magam az rtlklubon, pont egy kanyarral korábban vesztette el Rubens a részeket, ő is lenyilatkozta, hogy ott történt a dolog...
egyébként ha megfigyeltétek, Ross Brawn is azt mondta, hogy több ideig pattoghatott a pályán a rugó, de ez nyilvánvaló...
-
puttputt
őstag
Lehetne egy védőburok a pilótafülkénél, nem? Gombbal nyitható...
(Akár légkondis.
) -
raczger
őstag
retekklub... pont nem ott esett le a cucc, a felvételen ott van a pálya jobb oldalán a szaggatott vonal meg egy kis kijárat szerűség, az az előtte lévő egyenes elején van, nézzétek meg google earth-ön
szerk: látom ti is megírtátok

-
BBC one-t nézem, és most mondták, hogy a CT kép jó eredményt mutatott így Massát felébresztették egy rövid időre.
-
Kraptor
őstag
Az annya azért elég méretes a rugó.
-
ekkora idiotakat, nem is a leesett rugot mutattak az rtl-en, hanem az eloszor leesett darabot.
-
puttputt
őstag
RTL-klub stream: [link]
-
proof88
addikt
válasz
Plutor
üzenetére
Ezeket hol olvastad?
Olyan egyébként nincs, hogy valaki lenyeli a nyelvét. Az ember nem tudja lenyelni a nyelvét. Olyan van, hogy az hátracsúszik és elzárja a légutat, de ha rendesen hátraszegik a fejét, akkor a hátracsúszott nyelv sem lesz akadálya a levegőnek.
Meg ezt a gégemetszést hol olvastad? Vagy most találtad ki?! -
Plutor
aktív tag
Massa fékezés nélkül a gumiágyba csapódott, az eszméletlen versenyző lenyelte a nyelvét, a mentőorvosnak gégemetszést kellett alkalmaznia.
A 230 km/órás sebességgel haladó ferraris szemellenzőjét összetörte a rugó, amely több tonnás súllyal csapódott a sisaknak
[link] -
Nowhereman
őstag
Nos szerintem nem Barika reakciója a nevetséges - az inkább érthető, hanem a szerencséje! Főleg ha összeveted Gomboséval, mert míg Gombosnak gyakorlatilag roppant kellemes idénye van - úgymond észrevehetetlenül zsákolja a sikereket, addig neki szinte minden hétvégére kijut valami extraszívás.
-
Azért vicces, hogy mindenki azt várja, hogy mi van Massával, ennek ellenére fél1 van, de egyetlen magyar F1-es oldal sem közölt le semmi bővebb infót. Elvileg már felébresztették, akkor nyilván csak tudják, mi van vele, vagy bármi..
Fogadni mernék, hogy a futam előtti felvezetőben is azon lesz a hangsúly, hogy Hungaroring így meg ugy..
-
Alister71
nagyúr
Röppent már fel valami hír, hogy ki fogja a szezont befejezni a Ferrarinál?
copin: ezzel a hármassal az elején én is kibékülnék. Alonsóra már ráférne egy kis siker.
Bermi: bár a Ferrari az éven nem remekel, de Alonsót megnéznén benne.
-
copin
őstag
Tipp:
1. Vettel
2. Webber
3. Lonzi
...
18. Barrichello
19. Button
-
-
Alister71
nagyúr
Szépen elintézte az a rugó.

-
JJános
addikt
-
andy83
aktív tag
Tudtok mondani egy olyan oldalt, ahol a mostani üzemanyag mennyiségek vannak feltüntetve?
A sok Massás hozzászólás között nem találtam ilyet...
Köszi!
-
Bermi
aktív tag
sajnos a mai futamot egy órás késéssel nézem, így a jó kis hsz-eket közben nem fogom olvasni, pedig megszoktam

mindenkinek jó szurkolást.
Massa-hoz én már nem teszek hozzá, mert hiába dolgozik ott most is ismerős, méghozzá mellette (nem közvetlen, cssak őt is odaosztották), nem mondhat infót.
Remélem rendbe jön teljesen. Jóbulást Neki.JJános: ne reagálj, jött-ment boldogan, hogy megmondta a tutit

-
Ijk
nagyúr
válasz
remington2
üzenetére
Nagyon csekély valószínűséggel történik egy hétvégén több baleset, Imolában ez megtörtént, sajnos benne van a pakliban. Minden balesetet kivizsgálnak, és abból le lehet vonni a következtetéseket. Alkatrészek bármikor elszabadulhatnak, és sajnos néha el is találhatják valamelyik versenyzőt. Ez ellen nem nagyon lehet mit tenni.
Az, hogy valaki elkezd károgni, még nem zárja ki, hogy a jövőben is megtörténhet. Webber is lobbizhatott, amikor leszakadt az ég, de azért van ott fönt az a sok szakértő, hogy eldöntsék, hogy még biztonságos-e a verseny. Ezek a srácok, amikor beléptek az autóversenyzésbe vállalták a kockázatot, hogy egy futam valamelyik nap akár az életükbe is kerülhet. Amikor valaki vadászpilóta lesz, nem azon aggodalmaskodik, hogy esetleg valamikor lelőhetik, hanem végzi a feladatát. Ha nem bírja, akkor pedig kilép.Nem szeretek versenyzőket minősíteni, de Barika amit hétről-hétre levág az már nevetséges. Persze lehet siránkozni, de szerintem rengeteg fiatal versenyző örülne az ő helyének, és a folytonos nyavalygás helyett inkább versenyezne.
-
válasz
remington2
üzenetére
Hehe, az ilyen "De sok értelmes ember van itt" --- "Ennyi hülyeséget nem olvastam még" stb. hozzászólókat én is bírom. De nem ír ő sem semmit, pedig néha félek, hogy megvakulok itt a monitor előtt, amikor majd valamelyik hozzászólásban szembe jön az EGYETEMES NAGY IGAZSÁG.

Na mentem kajálni, aztán jöhet a futam
Bár kicsit szar lesz így nézni Massa drukkerként, de bízom Kimiben
-
JJános
addikt
válasz
remington2
üzenetére
Igen.
Elnézést is kérek, de nagyon bepipultam. Ha valaki okosabb, azt elviselem, de ne úgy legyen okosabb valaki, hogy ti hülyék vagytok! Ha okosabb, jöjjön, és írja le, hogy mi a véleménye.
Az nem vélemény, hogy hülyék vagytok. Az egy általánosítás. Ezek csak aláznak. vagy aláznának. -
skylaner
senior tag
Mikor még nem lehetett tudni h Barrichello autójáról esett le a rugó, én is gondoltam arra h valami aberrált emberke bedobhatta.
Sajnos vannak ilyen agyoniskolázott emberek.
Az idei Tour de France-n is valami okos emberek légpuskával lövöldözött a versenyzők közé, és ugye 2 bringást el is talált. -
remington2
senior tag
Nekem ilyenkor az jár az eszemben, hogy anno azon a bizonyos imolai futamon 2 ember halt meg, egy harmadik pedig kis híján, mire valaki ráeszmélt, hogy talán esetleg valamit tenni kellene. Szóval lehet szidni Webbert is, mert lobbizik, hogy ne versenyezzenek pl. extrém esős helyzetben, de minden mögött ott a veszély, hogy emberek halhatnak meg. Nekem sem szimpatikus pl. Webber a fenti akciója miatt, de ha imolára és az ott történtekre gondolok, valahogy megértem.
szerk: ha valaki megnézi (megint) azt a bizonyos videót, a távolban, nem is annyira messze láthatja Rubens kocsiját. Annyira azért nem nagy távolság az, és az egész pillanatok alatt játszódik le (a komplett egyenesen, a becsapódással és gumifallal együtt 15 sec), nem értem, miért olyan elképzelhetetlen, hogy pont arról a kocsiról essen le. Éppen lőtávolban volt. Vagy nem ismernék valamilyen körülményt?
szerk 2:
(#47643) JJánosHehe, az ilyen "De sok értelmes ember van itt" --- "Ennyi hülyeséget nem olvastam még" stb. hozzászólókat én is bírom. De nem ír ő sem semmit, pedig néha félek, hogy megvakulok itt a monitor előtt, amikor majd valamelyik hozzászólásban szembe jön az EGYETEMES NAGY IGAZSÁG.
-
JJános
addikt
válasz
Csabee.
üzenetére
Jól van, értem én. Elhangzik itt sok süket duma is, de meg lehet érteni, mert mindenki szereti Massa-t. Szerintem, ha nekem gondom van veled, akkor leírom, hogy ez durva....satöbbi.
Mint mindenhol itt is sok a kevésbé okos ember, mert a baleset óta megtizszereződött a topicba írók száma. Jó magyar átlag. Szvsz. Attól, hogy azt gondolja valaki, hogy hátha valaki úgy dobta a rugót, még nem hülye.
Peace! (Milyen pda-t vettél?)
-
JJános
addikt
válasz
madstunt
üzenetére
Figyelj ide, ne kezd te is.
A hivatalos verziót fogadjuk el, csakhogy nincsen még hivatalos verzió.
Brawn GP újított, és elszabadult egy rugó. Barika sem ment 30-al, és egy kirepülő alkatrész, főleg egy rugó el tud jutni, ha pattog, ahova nem kéne.Nem fogjuk tudni megtalálni a megoldást, de mert aggódunk Maszatért, ezért folyton ezen jár az agyunk.
Kimi remélem, hogy Massa helyett is fog ma versenyezni, és feljön a dobogóra. -
JJános
addikt
válasz
mefistofeles
üzenetére
Te vagy a sokadik, aki idejön, és lebunkózza a topikba írókat.
Bármennyire igazad van, tudd meg. Az emberek itt gondolataikat, aggályaikat, érzéseiket osztják meg a többivel. Mert minden aggódunk Massa életéért, pályafutásáért.
Ha valakivel gondod van, beszéld meg vele. Konkrétan, és ne bunkózd le a topicba írókat.
Mert jogunk van hozzászólni, saját korlátolt véleményünket kifejezni.Azt is korlátoltnak tartom, és a többit nem írom le, aki ennyit lát meg ebből az egészből.
Azokat, akik baromságokat írnak igyekezünk mi magunk felvilágosítani, és a többiek, ha nekem ere nincs elég okosságom.Nem tudunk olyan okosak, bölcsek lenni mint azok, akik mindezeken felül emelkedve osztják azt észt közöttünk.

-
proof88
addikt
Nem csak ő gondolja ezt így. Sokszor nem egyedül jön a baj, Senna sem egyedüliként halt meg azon a hétvégén, két egymástól független esetről volt szó.
madstunt: foglaljuk össze akkor: Barri kocsijából kipotyogott néhány alkatrész, ezek egyik találta el (pontosabban Massa találta el az egyiket) Massa-t, aki ekkor koponya sérülést szenvedett és el is vesztette az eszméletét egy pillanatra, majd belevágódott a gumifalba. Kiszedték őt onnan, magához tért (vagy fordítva, mindegy), bevitték a pálya kórházba, majd onnan helikopterrel a Honvéd Kórházba, ahol megműtötték és pozitívak az eddigi jelek, mindenki szurkol, hogy ne történjen további baj és sikerüljön felépülnie.
Azon felesleges filózni, hogy mi és hogy került oda és akkor, amikor, a lényeg, hogy TÖBB alkatrészt is elvesztett a Brawn GP autója, Rubens elmondása szerint a 3. kanyarban úgy érezte, mintha elvesztette volna az autója hátulját, onnantól kezdve az autó hátulja súrolta a talajt. Lehet, hogy nagy sebességgel pattant ki a rugó onnan, vagy nem, a lényeg, hogy Massa utolért egy ilyen alkatrészt, ami sajnos pont fejbe csapta. -
madstunt
addikt
Eh asszem kezdek bedőlni az utóbbi 2-400 Hszben lévő pár hülyeségtől amik lassan 24 órája tartják magukat

Elkéne szerintem fogadni a hivatalos verziót mert :
1.ők talán nálunk jobban tudják
2.Más komolyabban ALÁTÁMASZTHATÓ magyarázat nincs
3. Nemhiszem hogy egy IT portál F1 rajongói fogják megtalálni a kulcsot a megoldáshoz összeesküvés elméleteket gyártva.Komolyan ez a valaki bedobta sztori egy olyan hülyeség,szerintem egyeseknek sok volt a TV
A Kimis témához meg: Mindig is a pókerarcáról volt híres.Valószínűleg azért őt se dobta fel a történet,de attól még nem bőg a média elött szerintem foglalkoztatja.Viszont valószínűleg rajthoz áll.
Látom a régi-új szabályxváltoztatás szidás is feljött
-
DaveNo1
veterán
Kimi nyilatkozatából nem úgy tűnt, hogy annyira megviselte volna, hogy ne tudna versenyezni.
-
Ijk
nagyúr
„Nem, nem hiszem, hogy vannak véletlenek az életben – válaszolt arra az újságírói kérdésre Barrichello, puszta véletlen-e, hogy a Brands Hatch-i pályán történtek után egy héttel hasonlóan ijesztő baleset történt. – A dolgok nem történnek ok nélkül, úgy gondolom, ez volt a második üzenet.”
Szerintem Barika kezd már kissé bekattanni. Úgy gondolom a pilóták többsége tisztában van azzal, hogy nincs 100%-os biztonság az autósportban (az életben sincs). Sajnos történnek balesetek, és nagyon ritkán kevés a kifejlesztett biztonságtechnika. Egyébként szerintem a dolog pozitív oldalát kell nézni, ha belegondol az ember, hogy Massát 250km/h-ás sebebességgel fejbe csapta egy közel egy kilós alkatrész, és utána kb.150-el belerongyolt a gumifalba, csoda, hogy még életben van. Hatalmas bravúr a védőfelszereléseknek.Az, hogy Kimit nem biztos, hogy rajthoz állítják, lehet, hogy megint bulvár szüleménye. Habár tegnap a Q3-ban a hibára lehet, hogy közrejátszott Massa balesete, akármennyire is "jégember".
-
Vazallus
tag
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Igen, baromi nagy szerencséje volt mert akkor bizonnyal meghal,ugyanis tuti átment volna a plexin.
-
-
válasz
horvathd
üzenetére
szerintem te fejjel lefelé képzeled el az egészet..
A rugó csak a kerék felfelé mozdulását csillapítja, hogy ne verődjön fel az alvázhoz a felfüggesztés. A lefelé mozdulását nem csillapítja semmi, mert nem érdeke, hogy a levegőben levő kerék később érjen az aszfalthoz. Lefelé nyomja teljes erőből, a felfelé mozgást meg próbálja akadályozni.Amikor a rugót beszerelik egy hétköznapi autóba, akkor a kerék a legalsó pozíciójában van, mert a teló lenyomja meg lehúzza a gravitáció. Ekkor is össze kell nyomni a rugót, hogy be tudják tenni. Amikor az autó lábon áll, akkor ehhez képest még jobban összenyomott állapotban van a rugó. Minek is kellene húzásra tervezni, mikor csak nyomás van benne?
És nem nagyon hiszek benne, hogy a versenyautók futóműve alapjaiban teljesen más elven működne. Csak keményebb, meg nem feltétlenül lineáris, de az alapelveket ugyanolyanra tippelem.
-
keIdor
titán
-
Sanya595
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Igen.A teszt betiltása csak egyretöbb ilyen és ehhez hasonlo esetett fog szülni,mert mindent élesben kell tesztelniük.Ezt megint jól megcsinálta az FIA!

-
Massa állapota stabil, nem lépett fel komplikáció
Reautersnek nyilatkozó brit üzletember megnyugtatásként azt is hozzátette, hogy Massa "orvosai elégedettek az állapotával." Ezt a fenti közlemények is megerősítik, de erre a brazil pilóta személyi orvosa, Dino Altmann is ráerősített, mondván: "minden jel poziítv!". Remélhetőleg az újabb vizsgálatok is ezt fogják majd megerősíteni!
Szóval nem csak magyar orvosok vannak/voltak
Közben a Motorsport-Total.com úgy értesült, hogy a Ferrari fontolóra vette, hogy másik pilótáját, Kimi Räikkönent sem állítja rajthoz a vasárnap délutáni (14:00) Magyar Nagydíjon. Ezt az olasz istálló még nem kommentálta.
ezmeg

-
SG3rg0
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Ez is azt bizonyítja ROSSZAK az idei szabályok!
-
hunnylander
őstag
válasz
Viktor77
üzenetére
És felvetődik a kérdés, hogy a tesztelés betiltásának vannak e veszélyfokozó hatásai.
A gyári rázópad nem ugyanaz, mint az autó éles használata a pályán, és a szabadedzéseken nem tudnak annyit futni mint a tesztnapokon szoktak, ahol a hosszútávú megbízhatósági teszteket is elvégezhetik.
-
Viktor77
titán
Hunny linkelte feljebb, új fejlesztés a Hungaroringre: [link]
-
proof88
addikt
válasz
Kraptor
üzenetére
Persze biztos meg lehet oldani 1 rugóval is, de lehet, hogy kapkodva fejlesztettek és nem tesztelték le elvi síkon eléggé, hogy ez tuti megoldás-e...
Barrichello is mondta, hogy a 3. kanyarban úgy érezte, mintha eltűnt volna az autó hátulja, ott jöttek ki alkatrészek a kocsiból, aztán végig súrolta a földet az autó hátulja... és ugye nem egy alkatrész jött ki onnan, hanem több, és valszeg amivel Massa ütközött, az nem az 1. alkatrész volt, amit videókon jelölnek, mert ha jól megnézitek és ez már lett berakva itt is a fórumon, más alkatrész is kipotyogott ott! -
Csak beleolvastam az utolsó oldalakba, de szomorúan kellett tapasztalnom mennyi ostoba, korlátolt, rosszindulatu és tufa ember van itt...
Egy remek pilóta fatális véletlen balesetétől eljutni ahhoz, hogy szar az ország, hogy szarok a magyar orvosok, hogy a Braun is szar és, hogy biztos dobták azt a rugót...... hát ehhez nehéz bármit is hozzáfűzni.
Egyszerűen pokoli véletlenek sorozata kellett a balesethez (kb. ez van egy repülőgép balesetnél is) és biztos vagyok benne, hogy Massa remek ellátást kapott. Attól függetlenül pedig, hogy valaki szurkol e neki mint pilótának vagy nem (én pl. nem) minden épeszü ember csak jobbulást és gyors, tökéletes felépülést kívánhat Felipe Massának! -
proof88
addikt
válasz
Blue@X
üzenetére
Hát én sehol nem olvastam a cikkben, hogy felébresztették... csak hogy éjszaka altatásban volt, de lehet, hogy most is úgy van még...
sajnos engem aggaszt a fék- és gázpedál folyamatos nyomva tartása a fejbe csapás után, múltkor arról volt szó itt a fórumon, hogy ha fejbe csapnak valakit, pl mint múltkor a leszakadt kerék a fiatal pilótát Brands Hatchben, és úgy ájul el, hogy izomgörcse is lesz közben, az vészjósló dolog... a gumifalba csapódás után már nem nyomta a féket, de a gázpedált igen... azt mondjuk nem értem, miért nem forogtak a hátsó kerekek akkor, vagy az autó sérülése miatt, vagy kirakta magát sebességből az autó, nem értek hozzá...szerk.: egyébként mozgatta a fejét Massa a becsapódás után is, ha külső kamerából jobban megnézitek, akkor látszik, hogy kicsit mozog a feje, csak azt nem lehet tudni, hogy az is valami görcs eredménye, vagy tudatosan ő mozgatta, vagy szaporán lélegzett és azért mozgott kicsit a feje...
-
-
copin
őstag
[link] Kamu csapattól kamu indoklás. Remélem a verseny igazságot tesz.
Go Vettel!
-
breiner
aktív tag
köszi
-
Male
nagyúr
válasz
andy83
üzenetére
Ha nem törik be, márpedig nem szabadna neki, akkor nem... sőt, lehet, hogy jobban jár.
Ha jól rémlik, akkor 1/2 * m * v^2 a képlet, tehát 2086J (260km/h, 0.8kg)... ehhez kéne tudni azt a pisztolygolyót még.
szerk: gyors számításom alapján, ha 42grammos egy olyan lövedék, akkor lenne azonos a mozgási energiájuk. (egy 9mm-es pisztolyt néztem, annak 315m/s a torkolati sebessége...és maga a töltény csak 10g)
-
breiner
aktív tag
Jó reggelt mindenkinek mi van Massaval?
Meg keresek egy képet ahol látszik a feje közelről merre van nem tudnátok linkelni? -
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Pont most akartam linkelni.
Amugy nincs itt köztünk pesti? Nem lehetne odamenni a korházhoz? Vagy most be sem engednek oda(nem Massához, hanem ugy a korházhoz) senkit? -
-
[CS]Blade2
addikt
A Magyar Nagydíj szombati időmérő edzése közben balesetet szenvedő Felipe Massán idegsebészeti műtétét végző Állami Egészségügyi Központ orvos-igazgatója, Bazsó Péter szerint a brazil versenyző "súlyos, életveszélyes, de stabil" állapotban van a délutáni beavatkozás után. Továbbra is lélegeztetőgépen, altatásban tartják, vasárnap tervezik felébreszteni. Bazsó, aki a Magyar Honvédség fősebészével, dr. Zsíros Lajossal együtt a műtétet lebonyolító orvosi csapat tagja volt, hozzátette, hogy Massa pontos állapotára a következő napokban fog fény derülni, a felépülésre azonban van esély. Várhatóan még sokáig megfigyelés alatt tartják majd.
Egy orvos szerint Massa állapota "életveszélyes, de stabil"
Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ez az interjú elég gagyi volt amit akorház előtt adtak.. lehetett volna gördülékenyebb.

Annyira megviselte volna Kimit a dolog, hogy nem képes versenyezni?