- Fujifilm X
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Aktív témák
-
enterlaci
senior tag
Szintén zenész..én is megyek aludni.
Jó pihenést!
-
vagamo
őstag
Sajnos nem jönnek újabb hírek!
-
Andrew_31
Modder
na jó éjt.
-
Andrew_31
Modder
válasz
Oliverda #6093 üzenetére
Én értem ,hogy hidegebb benzin ,akkor több benya megy a motorba azonos befecskendezési folyamat mellet.
De tapasztalatból kérdezem ,a többlet levegőt a normál égéshez ,hogy bíztosítják.
Mert hiába zúditok egy 1000ccm-es motorba 30Liter benyát 100KM-en attól csak fulad az autó és nem megy. -
Oliverda
titán
válasz
venember83 #6088 üzenetére
Ha már itt tartunk, sosem értettem hogy egy Senna fan hogy utálhatja azt a csapatott ahol mindhárom címét szerezte a brazil.... na mindegy, lehet jobb is hogy nem értem.
-
ronaldo
őstag
válasz
Oliverda #6083 üzenetére
Te is tudod, hogy ismerni, foglalkozni (amit elég komolyan meg is tettek a mclarennél) az adatokkal teljesen ugyanaz, mint felhasználni. Az csak a szerencse műve, hogy esetlegesen tényleg nem használták őket (ezt is önhibájukon kívül) egy az egyben fel még ugyanolyan mértékben büntetendő.
Ami pedig a vicc, hogy hamilton és alonso is tudott a dologról, tehát ha konkrét felhasználás miatt nem is, de ennek apropóján _nem kevés_ ok lett volna nullázni a pontjaikat.
Most meg nem hiszem, hogy akár Kubica vagy Rosberg hőmérővel futkozott volna verseny előtt.
-
vagamo
őstag
válasz
manutdzoli #6085 üzenetére
Boccsi A Fenébe!
-
venember83
nagyúr
válasz
Oliverda #6083 üzenetére
Koszonom az elismero kacsintast. <en annak veszem, persze tudom, h az ertekrendem csapnivalo, pl az is remek bizonyiteka ennek, h tifosi vagyok...>
Andrew_31: Ja, biztos...
-Mike-rol tud valaki valamit? Lassan tenyleg aggaszt, h nincs itt, hianyoznak a szarkasztikus megjegyzesei...
re #6091: Tevedes ne essek! A McLarent nem utalom! Csupan a kemugy undoritott el toluk, lehet benne volt RD viselkedese es nyilatkozatai is, oszinten, nem tudom, de mint irtam nem a csapatot teszem felelosse a tortentekert, csupan par rendkivul gerinctelen egyent! Utalom pl a Williams-et, de ez mas tema, Senna kapcsan azonban konnyu rajonni miert...
De a Senna-ugy nyilvanvalova tette, h barmely pilota mulando s olasz-imadatomnak koszonhetoen akkor kezdtem el a Ferrarit isteniteni. Nem, ezt nem privatban akartam elmondani. Nem tudom mi volt elobb, a Ferrari- vagy olasz-imadatom, de tudom, h ma mar elvalaszthatatlan a ketto. Ennyi. Nyerhet barki barmennyi versenyt, nekem Senna marad az orok elso. Meg McCrash, de az mas tema. Elnezest a csomo off-ert. Csapat es autogyartok szempontjabol csak es kizarolag a Ferrarival tudok azonosulni teljes egeszeben. Orulnek ha ezt a beszelgetest privatban folytatnank, nem akarom untatni a tarsasagot.
-
vagamo
őstag
-
Oliverda
titán
válasz
ronaldo #6074 üzenetére
Nem, mert nem használták fel az adatokat, ezért nem származott belőle előnyük. Pontosabban ezt nem tudták bebizonyítani. Szerintem ha most sem tudják bebizonyítani azt hogy ebből az említett két csapatnak előnye származott, akkor nem veszik el a három versenyző pontjait esetleg csak a konstruktőri pontokat. De majd kiderül...
Egyébként nem hiszem hogy bárki így szeretne VB-t nyerni... még talán egy kutyaszaros Hamilton sem...
venember83:
-
Andrew_31
Modder
válasz
venember83 #6076 üzenetére
Biztós termoszba tankolják a benzint.
-
iguana
őstag
lehet aludni, vagy még többet inni
[I]Raikkonen title confirmed
Eurosport | Sun, Oct 21, 23:40Kimi Raikkonen's world championship title for Ferrari is
confirmed as there will be no penalty for BMW Sauber and Williams
for fuel irregularities, meaning McLaren driver Lewis Hamilton
cannot overtake him on points.
[/I] -
Andrew_31
Modder
Ja és ha már szakmailag nézük a dolgot, akkor lehet ,hogy a multat veszik alapúl és bebizonyitják ,hogy zéro nyulványos autó nem volt és nem is lesz VB.-nok.
Bár végül a konstruktőrit megnyerte a Ferrari, de lehet még azzon is modosítanak. -
Rezi
tag
Szerintem a lényeg ennyi: az nem baj, hogy Hamilton lemarad a Safety Cartól 200 méterre, meg időmérőn 5 garnitúra kereket használnak, meg lopnak a ferraritól, de a bmw meg williams benzine teljesen szabáytalan, ezért azonnal zárják ki őket. Tehát Hamilton világbajnok -> VICC az egész F1
-
venember83
nagyúr
válasz
Oliverda #6069 üzenetére
okes, megertettem mit akartal mondani, csak kicsit egyoldalunak erzem a linkelt cikkeket. Elnezest kerek, ha felreertettelek, de hidd el, szesz hatasa nem ervenyesul annyira, h ne legyek beszamithato
+1: -Mike- merre van? Tan csak nem alszik?
mod: szerinted az uzemanyag a megadott homersekleten marad az autoban? Esetleg lehetseges, h felmelegszik? Szerintem valahogy nem marad a betoltott homersekleten... Nagyot tevedek ha azt allitom, h Gascoyne (elnezest ha rosszul irom) velemenye pl a Toyotat s Trullit favorizalja? Mert ugye a Williamsek es a BMW-k diszkvalifikalsa altal a Toyota kicsit jobb helyzetbe kerulne... Szerintem, persze szoktam tevedni boseggel...
-
enterlaci
senior tag
válasz
manutdzoli #6070 üzenetére
Akkor most ezért is iszok még egy viszki-kólát!
-
Oliverda
titán
válasz
venember83 #6060 üzenetére
Belinkeltem egy 2004es esetet, egy példát. Még csak nem is volt a hozzászólásomban semmi irónikus vagy cinikus. Szerintem olvasd vissza a reakcíódat (persze ha már megártott a szesz, azt megértem
).
Eddig azt hangoztatták itt a népek hogyha szabájtalan, vagy csaló, akkor zárják ki, töröljék a pontokat, stb. Most hirtelen egykettőre megváltozott ez is...
ronaldo: nem értem hogy mi köze Hamilton "kutyaszarságának" ahhoz hogy a Williams és a BMW vétett a szabályok ellen, de majd te elmeséled
-
ronaldo
őstag
válasz
Oliverda #6053 üzenetére
A tény az, hogy Kimi szanaszét verte a mezőnyt (Alonso -> spórolósan majdnem 1 percet kapott). hamilton pedig ma (is) egy rakás kutyaszarral volt egyenlő. Szóval attól, hogy mit csináltak a Williamsnél meg a BMW-nél.... érted, ha a Ferrari benyájával lett volna a baj...
-
thaler2
senior tag
Mi lenne ha a FIA tenne egy nyilatkozatot sürgősen, hogy a most kialakult helyzet, semmiképpen sem lesz hatással a vb címre?
szerk: gondolom a Kimi partiján most lehúzták a zenét, és mindenki a www.a5.hu -t figyeli...
-
iguana
őstag
Most egy hónapig bulizni fogok
el tudom képzelni. vagy mégsem
[link] -
venember83
nagyúr
válasz
Oliverda #6053 üzenetére
Kosz, nem szeretnek szemelyeskedni, nem is fogok. De azert vicces lenne burokratikus okok miatt elvenni Kimi vb cimet, szerintem.... De a torveny mindig fontosabb, foleg ha a kedvenc s egesz ev alatt favorizalt versenyzo mellett szolnak...
mod-ra: mert most mi megy? Pl nem vagy hajlando elfogadni Kimi vb-cimet. Eddig eltulzottnak tartottam Motion_Blur hsz-eit, de lassan megingok eme hitemben <is>...
-
Andrew_31
Modder
-
enterlaci
senior tag
-
ronaldo
őstag
válasz
venember83 #6031 üzenetére
törölve
alszom már félig, bazze
-
Oliverda
titán
válasz
venember83 #6047 üzenetére
Tényeket közlök nagyokos.
mod: Bezzeg ha Hamilton nyert volna és a McLaren-t vizsgálnák most emiatt... jájj mi menne most itt...
-
Plutor
aktív tag
[link]
hidegebb volt a benzin a megengedettnél -
iguana
őstag
válasz
george11 #6042 üzenetére
én sem találtam, de annyira furdalja az oldalam...viszonylag boldogulok az angollal, de nem találtam semmit külföldi fórumokon sem. (kissé én is túltoltam) egy barátom, akivel együtt néztük a futamot (10 éve angol nyelvterületen dolgozik) sem tud (már) segíteni
azonosíthatatlan hangon hörögve alszik/kómál a sarokban -
dzsoni
senior tag
[I]Kérdés: Mi futott át a fejedben, amikor az autó üresben ragadt?
LH: „Őszintén szólva, nem kezdődött valami jól a versenyem. Lezártam az utat, hogy ne menjek neki Fernandónak és kicsit szélesen vettem a kanyart.„Teljesen nyugodt voltam, amikor visszajöttem, mivel tudtam, hogy elég gyors vagyok ahhoz, hogy visszaszerezzem a pozíciómat, de visszakapcsoltam a 4-es kanyarban és az autó üresbe váltott. Ez elég sok időt elvett.
„Végül visszakattant, és vissza tudtam hozni a sebességet és továbbmentem - nem tudom hogyan. Attól fogva oda kellett figyelnem a motorra, így elég alacsony fordulatszámon mentem."[/I]
-
eXodus
őstag
válasz
Oliverda #6046 üzenetére
Most nem akarok belemenni abba h ha a lopás/csalás után nem büntették a vétkes csapat pilótáit, akkor most ártatlant nem fognak szivatni más miatt.Az h volt már ilyen a múltban az esetükben pont jó kibúvó lenne a komolyabb viták alól.
Bár gondolotam h egy két ember elkezd keresgélni valami indokot h mégis kizárják.
-
iguana
őstag
válasz
venember83 #6040 üzenetére
semmi gond, nem kell elnézést kérned, nem támadó/kioktató szándékkal írtam.
-
iguana
őstag
válasz
manutdzoli #6036 üzenetére
igen
vki olvasott már vmi konkrétat hamilton autójának ledadogásáról?
-
vagamo
őstag
válasz
Most, hogy az AMD-említed, lehet Ők tettek nagy pénz HAMIra, hogy az Intel nyomába érjen anyagilag, de ez se nem jött be nekik!
Na ez az igazi összeesküvés elmélet -
manutdzoli
senior tag
válasz
Olyan ideges vagyok hogy már írni sem tudok.
-
iguana
őstag
válasz
őőő...higgyétek. ez a helyes.
hagyják ez a helyes.
peace. -
george11
addikt
hehe még ők sem hitték
-
enterlaci
senior tag
Na ezt azért nem hiszem, már csak azért sem, mert akkor mások milliárdokat bukhatnának azon is, hogy nem Kimi-é lesz a bajnoki cím.
Egyébiránt a földön szinte mindenfelé legalább 30%-ra vették a Kimi győzelmét! Ez azért (talán) meglepő, de benne volt simán a pakliban - de erről már talán volt is szó! -
venember83
nagyúr
válasz
manutdzoli #6027 üzenetére
Eloszor is: higyjetek el.
Masodsorban: Hanyinger kerulget eme sok diplomaciai huzas lattan! Ha AMD Power nincs felharodva, akko ki lehet? Kicsit vicces, de azert realitas-tartalmu hsz. Persze csak szerintem.
vagamo: ez tenyleg kicsit viccesre sikeredett, szerintem sokkal tobbet nyertek azzal (a fogadoirodak), h Kimi vilagbajnok lett, mint Hami kiesesevel
-
vagamo
őstag
válasz
Andrew_31 #6019 üzenetére
Lehet, hogy Schumi az előző években unalmassá tette az F1-et, de mégis az Ő és Todt meg persze RB érdeme (Ferrari), hogy most annyian nézik és izgulják végig a futamokat! Az Ő nagyságuknak köszönhető, hogy itt tart a Forma1! Persze a nagy Öregeket sem felejtem ki, de a média akkoriban nem volt ennyire jelen, mint az utobbi 6-7 évben. Köszönhető a Netnek. Gondolom Én
-
iguana
őstag
válasz
Andrew_31 #6019 üzenetére
kizártnak tartom, hogy eccleston van az ügy mögött...szerintem pont ő az, aki ezt nem szeretné. ezt a formula.hu-n olvastam, frontember hozzászólása:
[I]ide is leírom:
ezt nem merik megtenni gyerekek. Ez az a kategória, amikor Ecclestone odaszól, hogy ezt most hagyod baze.Ecclestone 15-20 éve arról álmodik, hogy az utolsó futamon utolsó kanyarban dől el a VB. Most ez volt, mivel Kubicáék miatt nem lehetett tudni még amikor Kimi befutott, akkor sem!
Ha most elveszik Kimitől, akkor a Forma 1 nézettsége az örök negatív rekordra esik vissza. Hamiltont kinyírják, a BMW-t, Williamst kinyírják, a Ferrari kiszállással fenyegeti meg őket, stb.
Láncreakció, katasztrófa. Pedig minden idők egyik legnézettebb, legizgalmasabb F1 szezonja volt. És jövőre csak még jobb lesz javuló BMW-vel, Alonsos Renault-val, Hamiltonos Mekivel, VB címvédő Ferrarival.
Ez forog kockán. Nincs olyan üzleti szempont, ahol ezt elvehetnék. Megölik, kinyírják a sorozatot.
Teljességgel lehetetlen!
[/I]oké, makk vagyok, képtelen voltam idéző módba tenni
-
enterlaci
senior tag
válasz
manutdzoli #6022 üzenetére
Így is van...minden versenyt úgy kéne majd néznünk, hogy majd 1 hét múlva megtudjuk a végeredményt!?
Hát akkor a tv-sek is benézik, mert minek nézném élőben?
Inkább iszok egy viszki-t! -
george11
addikt
válasz
manutdzoli #6022 üzenetére
-
manutdzoli
senior tag
válasz
enterlaci #6018 üzenetére
Én is..
Engem már nem érdekel mit csinál az FIA.Már mondták előttem hogy amit akar az FIA az lesz.Mi nem szólhatunk bele,de ha netalántán odaadják haminek a címet,akkora botrány lesz,hogy a kémügy ahhoz képest piskóta volt.Ha van egy kis esze az FIA-nak,akkor nem húzzák meg,mert ezzel tönkreteszik az F1-et. -
EQMontoya
veterán
lassan lehetne rendezni tárgyalóasztal világbajnokságot. aztán aki a pályán nem tudja a dolgokat elintézni, az mehet oda, csak különitsük el
-
george11
addikt
És mégis hogyan gondolják ezt a visszavonósdit?
Ha talála valaki valami szabályellenest a Renault tavalyi autóján, akkor elveszik tőlük a vb címet?
Ezt nem tehetik meg, de ha mégis, akkor asszem ennyi volt az F1 egyszer-s mindenkorra minden valódi rajongó szemében -
Andrew_31
Modder
Én pont erre gondoltam, az FIA vizsgálatnál fogtak egy ki oktámszám javítót és beleöntötték a tankba.
Simán megteszik a mai világban ,ha valami b@ssza a csőrüket.
Ecleston úr nem igy gondolta a végét és vátoztat rajta minden eszközzel.
Megint a Ferrarit szívatják szokás szerint, csak igy tovább.
Én a helyükben már 1992-ben kiszáltam volna ,mint ahogy az mondták mikor Senna kilökte Prostot japánba és eluszott a VB. cím.
Megnézném az F1 nézzetségét Ferrari nélkül.
Az az én se nézném. -
vagamo
őstag
Így a futam utánis nagy az izgalom!
-
iguana
őstag
ha igaz az üzemanyag mizéria, azért megnézném, h a csapotot, vagy a pilótát büntetik majd meg...mert ugye a kémbotrány után "csak" a csapatpontokat vették el, és nem a pilótákat büntették.
gV 10 mp
-
eXodus
őstag
a5.hu
" Az 1995-ös Brazil Nagydíjon volt precedens hasonló esetre, amikor a Benettonok és a Williams-ek tankjában a korábban hitelesítettől eltérő összetételű benzint találtak. A két csapattól akkor elvették a pontjait, a versenyzők eredményét azonban nem törölték."Szóval nem kell pánikolni.
Valószínűleg alegrosszabb esetbnen is ez fog történni.(#6006) syn7h37ic
Poénkodtunk/tak is h szerencsére Kimi esetében nem lesz/nincsen alk.szonda.(#6013) vagamo
Én mint nagy FIA fikázó még én sem nézem ki belőlük h elvegyék kimivb-t -
venember83
nagyúr
-
vagamo
őstag
És Kazuki Nakadzsima-nál minden rendbenvolt, hogy HAMI után végzett?
-
snecy
senior tag
Bármennyire is csalódott vagyok Hamilton miatt, azt nem szeretném ha ilyen olcsó trükkel nyeretnék most meg vele a VB-t. A pályán nem sikerült, ezt mostmár el kell fogadni.
-
Chili7
őstag
válasz
manutdzoli #5992 üzenetére
Nem én mondtam, hanem ő! Én is meglepődtem.
Ez a szabálytalan benzin dolog meg full kacsa szerintem. Ha meg valóban szabálytalan, akkor nem Hamilton és nem is az FIA tehet róla.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest