Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kékes525
félisten
" inkább rábaxol, mint nélküle."
Nem hiszem, 84 óta rendszeresen számítógépezek, azóta van vírusirtóm és soha nem volt fertőzésem. Amúgy a hasonlat tökéletes volt, már amennyire egy hasonlat lehet.
Amúgy amiket írtál az a legjobb esetben is csak fél igazság. De ez nem az a topik ahol ezt megvitathatnánk. Gyere át a vírusirtó topikba, ott beszélgethetünk róla.
-
TRob1
veterán
Nade pont nemrég írtad h Avast fogta... Defenderrel meg nem tapasztalok ilyet, soha nem is tapasztaltam.
ui: Akkor én nem készítelek ki, hisz az enyém már 4 éves verza.
Szerk: Jah, bocs az a win telepítésem. A böngészőm tegnapi (Edge Canary).
Bezzeg a foobarból meg még mindig nem tettem fel a stabilnak hívottat.
ui2: Ne érts félre, engem nem az eszetlen, értelmetlen hobbid zavar, hanem ha másoknak csak ezt ajánlgatod minden apró problémára, sőőőt, sokszor problémák nélkül is.
-
Cs1csó
titán
Üdv, próbáltam már Defender-rel de a fájlmegnyitást némileg fogta, de már eljutottam odáig hogy Avast Free, Kasperksy Free és Windows Defender kivételével ingyenes védelmet nem ajánlok. Nálam amúgy ez egy hobbi, mármint a Windows újratelepítése, tehát nem "fárasztó"
Az előbbi telepítésnél nem volt ilyen ezért nem értettem mi a helyzet.
+1 Kékes525
Ezeknek a dolgoknak rutinná, megszokássá kell válnia: járdáról lenézésnél akár zöld akár nem mindig körülnézni, friss oprendszert használni, friss böngészőt (kikészítenek akik 1-2-3 éves verziót használnak) és persze naprakész védelmet.
-
TRob1
veterán
válasz
Kékes525 #3393 üzenetére
Bocs de elég gyökér hasonlat egy szoftverhez... Ez akkor lenne jó, ha kapnál egy pl. esőkabátot ami arról híres, hogy nem tudnak benne elütni. Te meg elhiszed és nem nézel körül. Na az esőkabát a vírusírtód...
Ha nem tudnád, az általatok kedvelt vírusírtónak csúfolt valamik eléggé beépülnek a rendszerbe. Tehát elég sok rést nyitnak. Akkor nem nyitnának, ha jobban ismernék a rendszert, mint maguk az MS-ék. De még ők sem tudják megfelelően befoltozni, hogy tudná egy idegen cég...
nem egyszer volt rá példa h olyat megkap egy x vírusírtóval "védett" gép, amit a másik meg nem. És nem egy "védett" gépet kellett már rendberaknom. Erről ennyit. De hiszel amit akarsz, én meg tudom amit tudok, és én tapasztalok, te meg csak hiszel.
És pont itt a lényeg: Tartsd be a "közlekedési szabályokat". És akkor az esőkabátod nélkül is megúszhatod. Ha nem tartod be, akkor meg vele sem. Sőt, mivel Te elhiszed a sok baromságot, reklámszöveget, fizetett listákat/teszteket...stb, az "esőkabátoddal" inkább rábaxol, mint nélküle. -
Kékes525
félisten
"Nekem meg a winek története óta nem volt annyi Avast nélkül sem, pedig járok tiltott vizeken is."
Végül is igazad van. Elgondolkoztam, 67 éve nem volt balesetem, egy autó sem ütött el. Minek nézzek szét a járdáról lelépve? Miért tartsam be a közlekedési szabályokat? Csak lassítana, mostantól kezdve nyílegyenesen, mindenen átgázolva fogok közlekedni. Mit nekem közlekedési szabályok!
-
TRob1
veterán
Semmi értelme Avastot tartanod, hisz gyorsabban újrarakod a géped mint ahogy egy "vírus" oda tudna érni a netkábeleden (meg amúgy sincs értelme, csak a bajt vonzza be).
ui: De tényleg, most komolyan. Miért nem teszel egy próbát nélküle 2 újratelepítés között? Csak hogy tudd azt is, úgy milyen az élet. Máris több szemszögből tudnád megközelíteni a helyzetet. (Pl. azt anno gondolom olvastad asszem Chrome totyikba h vkinek többszáz fertőzése lett Avast mellett... Nekem meg a winek története óta nem volt annyi Avast nélkül sem, pedig járok tiltott vizeken is.
)
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #3389 üzenetére
Ez eddig kimaradt, pedig itt motoszkált bennem, most tudtam egy újraindítást csinálni vártam pár percet, majd kikapcsoltam az Avast Free-t és láss csodát azonnal megnyílt, tehát az Avast Free a ludas, köszönöm a tippet!
(Végül megnyugodtam, mert azt hittem valami egyéb gond van akár a programmal akár a Windows-zal de csak az Avast Free fogja kicsit gépbekapcsolás utáni első megnyitáskor.
Na csináltam még egy tesztet: bezártam a Foobar-t majd visszakapcsoltam az Avast Free-t és megnyitottam a Foobar-t, lassan nyílt meg, gondolom mivel az Avast Free szemszögéből - hiszen az előbb ki volt kapcsolva - ez volt az első megnyitása.
-
Cs1csó
titán
Üdv, tapasztalt valaki olyat, hogy a 1903-as Windows 10-en lassabban indul a Foobar? Nálam ez történik, korábbról gyorsabb megnyílásra emlékszem, a Foobar a legfrissebb stabil.
Lehet a legfrissebb Avast Free bezavar, csak gép bekapcsolás után az első indítás, utána már gyorsabban, ezért gondoltam erre.
-
Kékes525
félisten
-
válasz
asasasas #3376 üzenetére
Üdv!
Én úgy tartom, hogy az a helyes, hogy először az operációs rendszerben, a "Hangok" opciónál, kiválasztva a DAC-ot, majd ott a "Tulajdonságok" menüpontban, a "Jelszintek"-nél, a csúszkát 100 %-ra állítod. A telepített zenelejátszó szoftverben, jelen esetben a Foobar2000-ben, szintén 100 %-ra állítod a hangerőt, és a hangerő szabályozást, ahogy írtad is, az erősítővel végezd. A tökig tekert Foobar meg nem nyír ki senkit, és semmit.
Nálam az összes telepített zenelejátszó progiban (3 db), mindnél 100 %-on van a hangerő beállítva, és a tényleges hangerőt, a TEAC UD-503 hangerő szabályozójával oldom meg. -
asasasas
csendes tag
Sziasztok!
Nálam a rendszer így néz ki: PC (Foobar) - DAC (Logilink UA0211) - erősítő. Az egyes egységek hangerejét hogy illik beállítani?
Eddig az erősítő volt fixen 70% hangerőn. DAC fix 40%-on. Foobarban állítottam 0-50%-ig. Így viszont nem volt mély.
Ha a Foobar 90% hangerőn van és az erősítőn változtatom, akkor van rendesen basszus, boldogság...Viszont a tökig feltekert Foobar nem nyírja ki a DAC-ot?
-
Olavi
tag
-
Kékes525
félisten
-
Én most frissítettem a legutolsó verzióra, majd kipróbáltam flac fájlokkal, különböző DSD-s, WAW fájlokkal, sőt még MP3-as zenékkel is, de mindnél működött a beletekerés lehetősége.
Amikor törlöd, az újratelepítés előtt nézd meg, hogy a Felhasználók/név/AppData (ez rejtett mappa, láthatóvá kell tenni)/ Roaming mappában, a foobar2000 mappa teljesen törlésre került-e, valószínűleg, hogy nem. Pucold le manuálisan, esetleg egy CCleaner-es rendszerleíró tisztítás, és utána újratelepítés.
Egyébként, én a programok eltávolítására a Revo Uninstaller-t javaslom, az a rejtett maradékokat is lepucolja. -
flash-
veterán
hali
segitsetek légyszi
flac-fájloknál eltünt a beletekerés lehetőség tehát a csuszka..
töröltem, ujraraktam a foobart de semmi nem változott -
Kékes525
félisten
Download foobar2000 for Windows v1.4.4
"1.4.4
Fixed drag&drop glitches on Windows 10 with multiple monitors having different pixel densities.
Regardless, this is still a bug in Windows 10, not in foobar2000.
Fixed Default UI preferences groups & columns drag&drop glitches.
Fixed incorrect formatting of written EXTM3U playlists.
Fixed incorrect truncation of specific long filenames in File Operations.
Fixed unnecessary reopening of remote files being played.
Fixed playback marker in playlists not being correctly retained in some conditions.
Improved internal IMA ADPCM WAV decoder (fixed rounding errors, fixed incorrect output duration).
foobar2000 now refuses to open 24-bit WMA lossless files on Windows 10 - which would otherwise decode incorrectly.
You can work around it by feeding WMA files to foo_input_ffmpeg component." -
TRob1
veterán
ChangeLog:
1.4.4
Fixed drag&drop glitches on Windows 10 with multiple monitors having different pixel densities.
Fixed Default UI preferences groups & columns drag&drop glitches.
Fixed incorrect formatting of written EXTM3U playlists.
Fixed incorrect truncation of specific long filenames in File Operations.
Fixed unnecessary reopening of remote files being played.
Fixed playback marker in playlists not being correctly retained in some conditions.
Improved internal IMA ADPCM WAV decoder (fixed rounding errors, fixed incorrect output duration).
foobar2000 now refuses to open 24-bit WMA lossless files on Windows 10 - which would otherwise decode incorrectly.
You can work around it by feeding WMA files to foo_input_ffmpeg component. -
Pierre75
senior tag
Aki otthon van a flac/cue szerkesztésében, tudna segíteni?
Adott egy rosszul szerkesztett 4 cd-s Handel opera. Az a bevett szokás, hogy a recitativokat külön veszik, én mindig átugrom ezeket. Na itt a "szerkesztő" összeömlesztette. Hogyan és mivel lehetne különválasztani azt, amit külön kell? -
Pierre75
senior tag
Aki használt AIMP-t is, leírná szerinte mi a két sw közötti különbség?
Évekig AIMP volt az elsődleges lejátszóm, de bő fél éve fent van a foobar is. Igazából hangulatfüggő, melyiket használom. Egy Dell 7559-n Oehlbach USB Bridge dac szolgálja ki az A550Z-t. Nekem ezen a láncon a fő különbség: a foobar hidegebb, sterilebb hangzása. Az AIMP melegebb, közvetlenebb, így van ahol összemossa a hangzást ott, ahol a foobar nem.
Különösebb finomhangolást egyik sw-en sem végeztem. (Testreszabtam mindkettőnél az irányítást, kimenetet de EQ stb nem játszottam.) -
Male
nagyúr
Azért köszönöm!
Sajnos egy ideje én isSzerk: Tovább nyomkodtam ott amit belinkeltél... ha 44 vagy 48 kHz-et választok a DTS helyett, akkor prologic, viszont ha 96 kHz-et, akkor sima PCM a teszt! (DTS esetén meg természetesen DTS)
Éééés, megvan így a megoldás! A Foobarban resampler hozzáadva a DSP-khez, és beállítva 96 kHz-re... és PCM az erősítő szerint is!!!!
Köszönöm mindenkinek a segítséget, így csak meglett a megoldás!
-
Male
nagyúr
Ez be van pipálva nálam is. Így néz ki nálam.
A VLC-nek sikerül is a filmek esetén... de a Foobarnak nem valamiért. -
Male
nagyúr
Ez eddig oké, csak nem találom, hogy hol van a hiba nálam
Amiért azt gyanítom hogy a Foobarnál van a gond, hogy a VLC a filmek hangját szépen ki tudja tenni úgy, hogy lefoglalja a kimenetet (tényleg a film hagsávja megy ki, DD, DD EX, DTS feliratok ennek megfelelően az erősítőn, és semmi másnak a hangja nincs is ilyenkor, ahogy kell, hiszen lefoglalta a kimenetet, és megkerülte a hangkártya beállításait is)... csak nem találom sehol benne. Ráadásul azóta frissítettem is (1.3.1 volt, most meg 1.4.3), és nem oldódott meg. -
-
Male
nagyúr
A zöld pöttyösöket próbáltam. Az első esetén DTS-t érzékel az erősítő (ez érthető, mert meg a DTS Interactive / DTS Connect a hangkártyán ilyenkor), és természetesen a rendszerhangok is megvannak. A másik kettő esetén PCM DDPL-t ír, és a zene nagyja a centeren szól, és szintén vannak rendszerhangok.
-
Cs1csó
titán
Ez telepítve van:DTS decoder?
-
Male
nagyúr
válasz
karlkani #3332 üzenetére
Köszi, sajnos az nem segít
Ahogy keresgéltem közben-utána, rátaláltam én is. WASAPI (event) és WASAPI (push)-ból van olyan, ami a Realtek Digital Outputot írja... mindkét esetben az erősítő prologicot kap, és a centeren szól a zene fele
Hm, bár kicsivel meg "PCM DDPL" felirat van... hmmm... megnézem, lehet, hogy valamit az erősítőn is állítanom kell, csak ha simán átnyomom az erősítőn sztereora, akkor meg mindenből azt csinál :S
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni. Win 7-et használok, optikán van bekötve az erősítő, a játékok miatt pedig be van kapcsolva a DTS Connect / DTS Interactive 5.1. (filmeknél a VLC megoldja, simán kitolja helyette a DD / DTS hangsávot az optikán ennek ellenére... ezért is gondolom, hogy megoldható amit szeretnék)
Hogy tudom beállítani a Foobart vagy mi kell bele ahhoz, hogy (a VLC-hez hasonlóan) megkerülje a hangkártya beállítását, és PCM-ben tolja ki a hangot az optikán?
A kiválasztott kimenetem a "Realtek digital output" (Primary, null és az USB-s hangfal ami még választható, több nincs is a listámon). A probléma ezzel így most, hogy átmegy a hangkártya encoderén is a file, ami szépen belenyúl, és a végén az erősítő Dolby Proligoc-nak érzékeli, ezzel a körrel pedig elcseszve a hangot (nincs épp tökéletes hallásom, de még én is észreveszem, hogy ez így nem jó).Ami fura, hogy régen, több frissítéssel, és talán driver frissítéssel ezelőtt az erősítő PCM-et írt néha a zene esetén (vagy még az előző alaplapom volt? :S ...DTS Connect ott is be volt kapcsolva a játékok miatt), és úgy teljesen jó volt a hang.... illetve értelem szerűen semmi másnak nem volt akkor hangja amíg szólt a zene, mert kisajátította magának a kimenetet. Ezt szeretném újra elérni, de nem sikerül.
Tömören: Mit csináljak a Foobarral ,hogy megkerülje a hangkártya driver beállításait, és PCM-ben tolja ki a hangot az optikán direktben? ( tudom, hogy ilyenkor semmi másnak nem lesz hangja a gépen, amíg zenét játszik, mert lefoglalja a kimenetet, de ez nem probléma nekem )
Szerk: Közben frissítettem a Foobart a legújabbra, hátha... na, most már DTS-t ír az erősítő a lejátszásnál, de így is szétszórja a hangot az 5.1-re a hangkártya ( bár a prologicnál minden jobb
), de így sem az igazi, a sima PCM sztereot kéne elérni.
-
Sz_Imre
senior tag
foobar2000 v1.4.3 végleges kiadás
Változások listája
Letöltés -
TRob1
veterán
Elég sűrűn jönnek, ezért 2-t nem linkeltem, de most itt a foobar2000_v1.4.3_beta_5.exe
Changelog a beta2 óta:
Fixed 1.4 regression with missing HTTP host field in proxy server requests (beta 3, beta 5).
Fixed a bug causing random crashes when decoding Vorbis (possibly also MP3 and AAC) due to bad parameters fed to FFmpeg (beta 4).
Converter: Made malformed UTF-8 in source file tags no longer cause conversion to FLAC to fail (beta 5). -
TRob1
veterán
Changelog:
Fixed certain AIFF files not playing (beta 2).
Restored foobar2000 version number in HTTP user-agent string (beta 2).
Added an option to force HTTP CONNECT with proxy servers (beta 2).
Fixed 1.4 regression causing odd behaviors when the currently playing track is removed from playlist (beta 2).
Fixed 1.4 regression causing certain combinations of shuffle and playlist operations to crash (beta 2). -
TRob1
veterán
[change log 1.4.3]
Fixed disappearing metadata and playlist content corruption with certain internet radio playlists.
Fixed high CPU usage with read-ahead options active.
Converter: Fixed broken save-as dialog with | character in encoder names.
Made foo_ui_std.dll & foo_input_std.dll report version number of the foobar2000 release that they came with, as some people seem to mix binaries from different releases then run into issues.
Made possible to fall back to another decoder with WMA files that standard WMA decoder doesn't accept.
Fixed disappearing & appearing 'version' file in library configuration folder.
Updated FFmpeg to 3.4.5. -
Cs1csó
titán
-
asasasas
csendes tag
Szép estét!
1-2 hónapja használom a Foobar-t. Ezzel párhuzamosan kezdtem el az mp3-akat FLAC-ra cserélgetni. Lett egy album, ami egybefüggő FLAC file, nincs darabolva trackenként, .cue file persze nem volt. Itt a fórumon visszaolvastam és megtaláltam a megoldást, hogy a Foobar egyesével is le tudja őket játszani. De képet nem tudok ehhez az albumhoz rendelni, mert az alábbi hibaüzenetet kapom (kép).Létezik erre megoldás?
Még egy kérdés: elég sok melóm van már a beállításokban, skinben. Van valami export lehetőség, ami visszaállítja a mostani állapotot, ha majd egyszer újra kell telepíteni a gépet?
Köszönöm. -
TRob1
veterán
Dobpergés!!!
Added new iTunes ID3 classical fields.
Improved playlist behaviors when deleting the now playing file.
ReplayGain apply-gain-and-prevent-clipping no longer presumes 1.0 peak when peak is unknown.
Fixed occasional errors when saving configuration.
Converter: Improved behavior when output file names repeat.
Fixed HTTP client bugs (internet radio, network shares).
Made MP4 files with missing duration info playable.
Windows 10 Universal Volume Control integration disabled by default due to bugs. This should address “multimedia keys don't work” issues.
Fixed a bug that would cause spurious rewrites of certain configuration files [beta 2].
Made default MP4 handler gracefully fail to decode files with no supported audio tracks - so another decoder lower on the list can handle them [beta 2].
Worked around an “Open…” dialog lockup with lots and lots of supported file formats provided by third party components [final]. -
Fandango
veterán
Trob1 nem volt elég gyors úgy látom
foobar2000 change log - version 1.4.2 beta 1
Added new iTunes ID3 classical fields.
Improved playlist behaviors when deleting the now playing file.
ReplayGain apply-gain-and-prevent-clipping no longer presumes 1.0 peak when peak is unknown.
Fixed occasional errors when saving configuration.
Converter: Improved behavior when output file names repeat.
Fixed HTTP client bugs (internet radio, network shares).
Made MP4 files with missing duration info playable.
Windows 10 Universal Volume Control integration disabled by default due to bugs. This should address “multimedia keys don't work” issues. -
flash-
veterán
a lejátszási listák elmentésére van valami tuti tipp a foobaron belül?
a lapfülek mód nem játszik mert az van hogy hiába le van mentve, máskor ha elinditáok egy másik albumoat és előtte legutoljára egy mentett lapfül volt megnyitva akkor abba nyitja meg,teszi bele,kavarja meg..
az kellene hogy a mentett listákfixen ott legyenek valahogy és ne tudjon változni módosulni..
remélem értitekesetleg valami kiegészítő hozzá?
-
TRob1
veterán
SACD Decoder-t próbáltad már hozzá?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Hogyan tudnám lejátszani a 2ch formátumú zenefájlokat? (SACD-ből lett kreálva.) (Tehát *.2ch, nem pedig azt jelenti, hogy sztereó. Persze gondolom minimum az.
)
Kell valami plugin? Csak most ismerkedem ezzel a programmal. Az alapján, amit olvastam róla, több beállítási lehetőségre számítottam. Pl. azt sem találtam meg benne, hogy lehet beállítani, hogy 24 bittel játsszon le. A lejátszási listák importja pedig igazi agyrém.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (CSAK RENDELÉSRE)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest