Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exodius
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"Unrecoverable playback error: Could not query ASIO buffer sizes"
Fölraktam most, de ezt írja ki....

-
Kékes525
félisten
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Nálam is ezek kellettek a natív DSD lejátszásoz.
(#2697) Polllen: Nálad fenn van, amit (#2696) dgyuri0123 linkelt? Ott az ASIOProxyInstall-0.9.4.zip + foo_input_sacd-1.0.2.zip is kell.
-
Kékes525
félisten
válasz
Polllen
üzenetére
A honlapján. Itt látok egy drivert. Denon USB D/A Converter. Lehet, hogy ebben van. Az Audio-gd NFB-11 DAC-omnál az USB driverben volt benne.
-
Kékes525
félisten
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Az ASIO csak akkor jobb, ha a DAC-od hoz külön van a gyártója álltal. Amúgy a Wasapi eventet célszerűbb használni,
-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
Tomacko
üzenetére
Köszönöm a linkeket, én még korábban ezt a Wasapi tettem fel, átállítottam 24 bitre 16-ról, plusz egy nagyon enyhe V-t ekvalizáltam. Ez az ASIO jobb lenne? A replay gaint kikapcsoltam a cikk szerint.
A windowsos lejátszóeszköz beállítást változatlanul hagytam. Az erősítő egy Yamaha HTR 4068 hdmi-n csatlakoztatva.
Bookmark bővítményt találtam másik oldalon, de a kommentek alapján az új verzióval már instabil. Ezért dobtam be ide a témát.
-
Kékes525
félisten
válasz
oszkarfincs
üzenetére
-
Tomacko
őstag
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Először is

Másodszor pedig egy hatalmas adag olvasni, tanulni való a beállításokról.Harmadszorra pedig egy jó tanács, használd a fórum keresőjét, nem azért mert mindenre ott a válasz. Első körben azért, hogy időt nyerj magadnak, mert ha itt már le van írva a válaszod (erre sok az esély, a neked adott linket is így kerestem meg), egyetlen percnyi várakozás nélkül tovább léphetsz.

-
oszkarfincs
aktív tag
Sok-sok év Winampozás után váltanék Foobarra és sok minden hiányzik nekem. Hogyan tudok kedvenc listát létrehozni? Az alap playlist kezelés nekem elég furcsa, legalábbis nem winampos. Ha meg van nyitva egy playslist és belehúzok egy számot, akkor arra rá is ment a foobar. Ha bezárom, akkor meg törli.
Amit én keresek, hogy jobb egérgombra jöjjön fel bookmark this opció.
-
TRob1
veterán
-
Polllen
félisten
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Akkor ez letudva

-
Kékes525
félisten
válasz
Polllen
üzenetére
Igen, de nem sok értelme van, mert a forrásnál nem lehet jobb, csak rosszabb. Maximum jobbnak tűnhet, ha esetleg színeződik a hang.
Azonban ezt a lejátszásnál is el lehet érni, ha valakinek ez tetszik.Most jut eszembe, az equalizer nem müködik SACD-nél foobar2000 alatt, ha DSD-ként játszom le, ezért húztam át. -
Polllen
félisten
Próbálkozott már itt valaki a pcm to DSD on the fly konvertálással? DSD képes dac esetén van értelme foglalkozni vele?
-
kingabo
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Jahogy ez is kellett.
Bocs totál kiment már a fejemből, sok éve egyszer mindent beállítottam és azóta nem nyúltam semmihez sem, mert műxik.Jól mondod, így kell beállítani. Ha nincs infó, akkor ? jelenik meg, viszont ahol van adat ott már a jó érték.
@Exodius: összepakoltam egy képre a beállításokat (kép közepén a pref ablak), melyik verzió hogy jelenik meg (utolsó 2 oszlop, alul van 1 ahol próbaként beállítottam értékelést, egyébként nem használom), ill a jobb egér klikkes menüben tudod beállítani az értékelését a kijelőlt számnak (a jobb felső részen). Ez utóbbira én felvennék 5 gyorsbillentyűt, úgy sokkal könnyebb használni.

-
Fandango
veterán
válasz
Exodius
üzenetére
Ezt próbáld meg (ez csak tipp nem biztos, hogy jó lesz)
Options/Display/Default User Interface/Playlist View menüben Custom columns alatt "Add New"-ra katt.
Mezőből kiválasztod az újonnan hozzá adott sort, Name részhez beírod mondjuk Ratings, Pattern-hez %rating_stars% vagy %rating_stars_fixed% (amelyik szimpibb), Aligment-nél pedig beállítod hova rendezze a megjelenített értéket (balra, közére, jobbra).Azért csak tipp, mert ehhez elvileg a tag-be kellene szerepelnie az értéknek, hogy tudjon mit megjeleníteni, nem tudom, hogy ez így működik e rendesen, nem próbáltam ki.
-
Exodius
őstag
Srácok!
Csillagozni lehet foobar-ban? Értékelésként értem.

-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Wolfskin
üzenetére
Töltsd le innen. Telepítsd a Foobarba és indítsd újra a gépet. Gondolom az Androidos alkalmazás már megvan. Azon megkeresteted hálózaton a gépedet és onnan kezdve minden megosztott mappádat látni fogja.
Pattogásról annyit, hogy a forgalmazó szerint is pukkan egy aprót, ami nem baj. Ez állítólag Chip függő is. Nem értek hozzá annyira, hogy cáfoljam. A buffert állítólag érdemes variálni, hátha segít.
-
Wolfskin
őstag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
nálam ugyanez van, ha az egérrel húzom a csúszkán, vagy új számra kattintok, akkor pukkan egy aprót és utána indul a zene.
amúgy a telefonos távirányítást hogyan sikerült összehozni? írnál arról pár sort, akár privátban is? nekem nem jött össze sehogy sem...
@PuMbA : töröljem amit nem használok..?
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Van nálam egy Pro Ject Dac Box RS, meghallgatáson. Egy apró gondom lenne vele. Ha elindítok egy albumot (Foobar), akkor az elején egy-két apró sercenés/pattanás hallatszik. Számváltás közben, telefonos távvezérléssel nem. Ha leállítom a Foobar-t és újra elindítom laptopon, a legelső "megszólalást" követően ismét pattan egy-két aprót. Ez lehet valamilyen hardveres gond? Vagy csak beállítás kérdése.. Lehet Latency, vagy bármi egyéb beállítás, amivel el lehet némítani? Bocs ha esetleg bután tettem fel a kérdést.
Van egy DA300-am is, ami minden esetben sercenés nélkül indul.
Minden ötletet, megköszönök.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin
üzenetére
ha be van kapcsolva a DSP managerban a downmix channels to stereo (a többcsatornás anyagok miatt is), akkor működik a
WASAPI (event) S/PDIF Pass-trought Device kimenetetna szuper, azzal nem pattog. csak akkor, ha beletekerek, vagy új zenét indítok el az egérrel. akkor pukkan egyet az elején.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
mert előtte azok a kártyák (is) voltak benne és megjegyezte a foobar...
ugyanazt a portable foobart használom egy ideje, csak időnként ráfrissítek.
anno heteket molyoltam vele, hogy legalább a jéghegy csúcsát megértsem, nem tudnám még egyszer így összerakni...
okozhat gondot?update: köszi a linket, szerintem ezt már letöltöttem, ez van benne
update2: az nem jóm mert az XonarD2-nek a koax optikai kimenete van bekötve egy külső DAC-ra. amit írtál, az a hangszórókimenet. kipróbáltam a WASAPI (event) S/PDIF Pass-trought Device kimenetet is, de kuka... (olyan mintha 100x lassításban szólna a zene

-
Fandango
veterán
Link lemaradt. Wasapi plugin
wolfskin: WASAPI event Asus Xonar D2
Miért van neked Creative ASIO, illetve Audigy 2 ZS ASIO???? -
Wolfskin
őstag
-
PuMbA
titán
válasz
Wolfskin
üzenetére
Ha más lejátszóval jól megy, akkor egyértelmű a baj: rossz az ASUS-od ASIO drivere
foobar-hoz használhatsz WASAPI kimenetet, amit itt tölthetsz le és az Event félét kell használnod, de ilyenkor más alkalmazás nem fog hangot adni vagy Windows 10-re váltás esetén az alapértelmezett DirectSound kimeneten is közel olyan hangminőséget kapsz, mint ASIO-n vagy WASAPI-n, ami azért előny, mert bármelyik játék vagy webböngészőben keletkező hang hangminősége is jó lesz és nem kell ennyit vesződni az ilyen beállításokkal. -
Wolfskin
őstag
• az alaplap kb 2 hónapos és a legfrissebb bios van rajta
• win7pro fut a gépen
• ASUS D2 hangkártya legújabb+driver (és csak a koax kimenete használva), de az alaplapi optikai kimenetről ugyanúgy pattog. és serceg.
• nem akad a hang, csak serceg. meg pattog. nem folyamatosan, csak időnként (mintha bakelitet hallgatnék. vagy valami pontakthibás lenne.)
• és más lejátszóval semmi gond (pl a media player classic tökéletesen játssza ugyanazt az mka fájlt, amivel a foobar pattog. és serceg.
• ezért gondolom, hogy - még ha blaszfémia kimondani is - esetleg valami foobar hibajelenség lehet.
-
PuMbA
titán
válasz
huberpe
üzenetére
"arra jutottam, mind a legtöbben, miszerint a win10 alkalmatlan komolyabb zenehallgatásra."
Legtöbben azért jutottak erre, mert nem volt normális driverük. Hogy ez a driver hiányát jelenti Windows 10-re (8.1-es és 7-es nem jó) vagy a rossz gyártói támogatást, hibás drivert az most mindegy. A Windows 10 hangkezelése a legfejlettebb, sok írás van róla, hogy miben mit változtattak és nem kicsi a változtatások száma. Én például sokkal kisebb késleltetéseket tudok beállítani, szembetűnően szebben szól a rendszerem, mint a 8.1-gyel, de ehhez kell megfelelő támogatás is a gyártó részéről.
(#2654) Wolfskin: BIOS frissítés, driverek frissítése (alaplap, net stb.) Ha ezektől nem lesz jó, akkor a géped támogatása nem kielégítő a Windows 10-hez és sajnos vissza kell menned 8.1-re vagy 7-re. Nekem például a hangakadást egy BIOS frissítés oldotta meg anno, szóval nagyban függ attól is a javulás, hogy az alaplap gyártód vagy a különböző eszközeid gyártói mennyire veszi komolyan ezeket a késleltetési problémákat.
-
Wolfskin
őstag
na de akkor most én mit tegyek...?

-
huberpe
aktív tag
igen ezzel tisztában vagyok. próbáltam már az alaplapin kívül egy xonarral és egy sb live-al is. több lan és vga driverrel is. az eredmény mindig ua volt. 2 ismerősömnél totál más konfigokon (intel vs amd) is ugyanez a baj.
arról már ne is beszéljünk, hogy a foobar is ment mindenféle variációban (wasapi,ds). -
TRob1
veterán
ui: Jah, és töröld az utorrentet (ha van), legalább pár teszt erejéig. Mert állítólag az is okozott többeknél ilyen gondot.
Tehát kvára nem a win10 hibája - mint több mindenkinél kiderült -, csak a sok szemété amit felteszel/feltesztek/felteszünk. (szemét=elbaxott driverek, xarul megírt appok...)ui2: Te kva élet... most olvasom, valakinél a fosch avast okozott ilyesmit:
"LatencyMon-al megvizsgáltam a problémát. Kimutatta, hogy nekem a hálózati driverrel van problémám (Hálókártyám driver-e: Xeno7x64.sys). Ettől én még nem lettem okosabb. Hosszas netes fórum olvasás és próbák után ráleltem a hibára: az Avast tűzfala volt a hunyó. A tűzfal sima kikapcsolása nem volt elég ahhoz, hogy ne legyen magas a DPC Latency. A megoldást az Avast tűzfal nélküli feltelepítése jelentette." - dirtywindows.hu
Tehát bőven akadnak gondok a progikkal is. (És az Asus hangkarikkal is)
-
TRob1
veterán
válasz
huberpe
üzenetére
"a win10 alkalmatlan komolyabb zenehallgatásra" - Mi köze a win10nek egy zenehallgatáshoz? Azért mert a gyártó baxik rendes drivert írni rá, attól még nem a win10 az alkalmatlan. Hanem adott gyártó drivere (vagy hardvere) Ezeket nem a MS készíti.
Milyen hangkártyád van, és milyen driverrel? (Jah, és van olyan is hogy a Lan vagy vga driver miatt van gond a hanggal... tehát lehet egyesével keresgélni, eltávolítani, másikat - akár régebbit - feltenni...)
-
huberpe
aktív tag
válasz
Wolfskin
üzenetére
azért kérdeztem, mert az én jelenlegi konfigom hibátlanul működött win7/8.1 alatt is, de mióta felraktam a 10-et azóta nálam is hasonló jelenségek vannak. rövid fórumozás után (+kipróbáltam egy valag tippet) arra jutottam, mind a legtöbben, miszerint a win10 alkalmatlan komolyabb zenehallgatásra. uh megy vissza valószínűleg a 8.1.
-
Kékes525
félisten
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
az mitől lehet, hogy amikor játszik le a lejátszó, apró pukkanások, sercenések tarkítják a zenét? ilyen elektromos zaj. de olyan, mintha bakelitet hallgatnék.az alaplap GIGABYTE GA-990X-Gaming, ASUS D2 koax kimenet, D/A: HK 970, CPU: AMD FX 4350, RAM 16GB, minden relatív új. de az alaplapi optikai kimenetről is ugyanez.
ez driver probléma lehet, fizikai hiba (elektromos zavarás), vagy valamilyen prioritás beállítás?
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Igen, de ezzel /ahogy írtam is/ eltünteted az oszlopokat kompletten, tehát magában a playlistben sem lesz benne. Az adott oszlop szerinti rendezést kéne valahogy kiiktatni. Most felrakok neki egy skint amiben nincsenek oszlopok a playlistben, aztán meglátom, hogy tetszik neki.
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Asszonykám szenved kicsit a Foobar-al és nem tudom, hogy mi a jó megoldás rá, hátha ti tudtok valamit.
Szóval teljesen alap kinézetet használ, és betölt zenéket egy bizonyos sorrendben a playlistbe, amit szeretne tartani, de állandóan rányom a fejlécben a név vagy album szerinti rendezésre. Ezt ki lehet iktatni valahogy? Keresgéltem, de nem találtam ilyen opciót, csak az oszlopokat lehet eltüntetni, kompletten.
-
Kékes525
félisten
A legújabb, v1.0.0 Super Audio CD Decoderrel jött (foo_dsd_processor.dll). Valaki tudja, hogy pontosan mi a faladata a DSD Processor-nak? Mit csinál?
-
TRob1
veterán
-
Archttila
veterán
Nagyon szépen köszönöm!

Nem tudom pedig csak ennyit kérdeztem:
Otthonra szeretnek egy DS116 synot az alábbi 3 dologra:
1,) torrentek létöltésé PC-n NAS-ra közvetlenül qbittorrent-tel.
2,) BluRay REMUX filmek lejátszása MPC-HC-n TV-n. (madVR, 24p és barátai szóval ilyen beépített csodák nem játszanak)
3,) foobar2000 FLAC albumaim lejátszásaennyi

-
TRob1
veterán
-
Archttila
veterán
Kicsit off de a Synology topikjában nem tudják:
Tervezem egy DS116 vásárlását de előtte biztosra szeretnék menni, szóval a foobar meg fogja nekem nyitni a NAS-on tárolt zenéimet? főképp erre, és filmek (REMUX) lejátszására vásárolnám.

-
TRob1
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
-
TRob1
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Ne aggódj, meg lesz az még akkor is mire hazaérsz.

-
TRob1
veterán
Kijött a végleges foobar2000 v1.3.12
-
Kékes525
félisten
válasz
huberpe
üzenetére
Igen. Ott be tudod állandóra állítani, nem kell minden alkalommal. Ezzel: Prio (64-bit) Process Priority Control Prio – Process Priority Saver -
Kékes525
félisten
válasz
huberpe
üzenetére
Azt is megteheted, hogy real time-ra (valós idő) teszed a fooobart. Ez nem fogja zavarni a napi munkát, a többi programokat, még zene hallgatás alatt sem. Nálam is így van.
Másrészt, ha találsz olyan drivert, aminek túl nagy a látencia ideje, azt tedd át másik CPU magra. Ezzel: Microsoft Interrupt Affinity Policy ToolEzzel a programmal be lehet állítani az egyes driverek CPU affinitását. Forrás: [link]
-
Kékes525
félisten
válasz
huberpe
üzenetére
"LatencyMon checks if a system running Windows is suitable for processing real-time audio and other tasks. LatencyMon analyzes the possible causes of buffer underruns by measuring kernel timer latencies and reporting DPC and ISR excecution times as well as hard pagefaults. It will provide a comprehensible report and find the kernel modules and processes responsible for causing audio latencies which result in drop outs. It also provides the functionality of an ISR monitor, DPC monitor and a hard pagefault monitor."
Ez is hasznos tud lenni.
-
Kékes525
félisten
válasz
huberpe
üzenetére
Akkor is tehet ilyet, ha sok felesleges driver van telepítve a rendszeredbe: GhostBuster Ezzel leszdeheted, amit nem használsz. Ügyelj arra, hogy olyat is kijelöl, amit használsz, csak épp nincs rádugva a rendszeredre.
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
olyan problémával találkozott e már valaki, hogy frissen telepített win10 + sb audigy fx (szintén az elérhető legfrissebb diverrel) kombónál bizonyos időközönként reccsen vagy megugrik a hang kicsit. próbáltam már wasapi és ds módban is, buffert is növeltem az sem segített. ötlete valakinek?
-
Wolfskin
őstag
heló,
alaplapcsere és új hangkártya (asusD2) nem játssza le az MKA konténert.Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 48000 Hz / 16-bit / 6 channels (0x60F)
ezt írja ki, bármely output format (8-32bit) és bármely resampler sampling kombinációra.
a foo_input_dts.dll telepítve van.
mi lehet még...?
jelenleg az alaplapi realtek optikai kimenet megy (wasapi), mivel az asus koax kimenete néha pattogó hangot ad. az mitől lehet????

Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Assassin's Creed: Valhalla
- Grand Prix - Új névvel térnek vissza egy legendás sorozat klasszikus epizódjai
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Pixel 7 pro 128/8
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Nincs dsd felvételem. Ettől az output devices-ban még ott kellene lennie az asio eszköznek.

Jogos kérdés!
Vasárnap kell, h jöjjön a final, mert akkor megyek haza ismét...