Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni. Win 7-et használok, optikán van bekötve az erősítő, a játékok miatt pedig be van kapcsolva a DTS Connect / DTS Interactive 5.1. (filmeknél a VLC megoldja, simán kitolja helyette a DD / DTS hangsávot az optikán ennek ellenére... ezért is gondolom, hogy megoldható amit szeretnék)
Hogy tudom beállítani a Foobart vagy mi kell bele ahhoz, hogy (a VLC-hez hasonlóan) megkerülje a hangkártya beállítását, és PCM-ben tolja ki a hangot az optikán?
A kiválasztott kimenetem a "Realtek digital output" (Primary, null és az USB-s hangfal ami még választható, több nincs is a listámon). A probléma ezzel így most, hogy átmegy a hangkártya encoderén is a file, ami szépen belenyúl, és a végén az erősítő Dolby Proligoc-nak érzékeli, ezzel a körrel pedig elcseszve a hangot (nincs épp tökéletes hallásom, de még én is észreveszem, hogy ez így nem jó).Ami fura, hogy régen, több frissítéssel, és talán driver frissítéssel ezelőtt az erősítő PCM-et írt néha a zene esetén (vagy még az előző alaplapom volt? :S ...DTS Connect ott is be volt kapcsolva a játékok miatt), és úgy teljesen jó volt a hang.... illetve értelem szerűen semmi másnak nem volt akkor hangja amíg szólt a zene, mert kisajátította magának a kimenetet. Ezt szeretném újra elérni, de nem sikerül.
Tömören: Mit csináljak a Foobarral ,hogy megkerülje a hangkártya driver beállításait, és PCM-ben tolja ki a hangot az optikán direktben? ( tudom, hogy ilyenkor semmi másnak nem lesz hangja a gépen, amíg zenét játszik, mert lefoglalja a kimenetet, de ez nem probléma nekem )
Szerk: Közben frissítettem a Foobart a legújabbra, hátha... na, most már DTS-t ír az erősítő a lejátszásnál, de így is szétszórja a hangot az 5.1-re a hangkártya ( bár a prologicnál minden jobb
), de így sem az igazi, a sima PCM sztereot kéne elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Parkside szerszám kibeszélő
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Sózd a jégakkut! Megoldotta a CATL a téli akkuproblémákat
- AMD FX
- Arc Raiders
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Humble szökevények 500-1500Ft
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
- Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4277
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
), de így sem az igazi, a sima PCM sztereot kéne elérni.