Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Male

nagyúr

Sziasztok!

Remélem valaki tud segíteni. Win 7-et használok, optikán van bekötve az erősítő, a játékok miatt pedig be van kapcsolva a DTS Connect / DTS Interactive 5.1. (filmeknél a VLC megoldja, simán kitolja helyette a DD / DTS hangsávot az optikán ennek ellenére... ezért is gondolom, hogy megoldható amit szeretnék)
    Hogy tudom beállítani a Foobart vagy mi kell bele ahhoz, hogy (a VLC-hez hasonlóan) megkerülje a hangkártya beállítását, és PCM-ben tolja ki a hangot az optikán?
    A kiválasztott kimenetem a "Realtek digital output" (Primary, null és az USB-s hangfal ami még választható, több nincs is a listámon). A probléma ezzel így most, hogy átmegy a hangkártya encoderén is a file, ami szépen belenyúl, és a végén az erősítő Dolby Proligoc-nak érzékeli, ezzel a körrel pedig elcseszve a hangot (nincs épp tökéletes hallásom, de még én is észreveszem, hogy ez így nem jó).

Ami fura, hogy régen, több frissítéssel, és talán driver frissítéssel ezelőtt az erősítő PCM-et írt néha a zene esetén (vagy még az előző alaplapom volt? :S ...DTS Connect ott is be volt kapcsolva a játékok miatt), és úgy teljesen jó volt a hang.... illetve értelem szerűen semmi másnak nem volt akkor hangja amíg szólt a zene, mert kisajátította magának a kimenetet. Ezt szeretném újra elérni, de nem sikerül.

Tömören: Mit csináljak a Foobarral ,hogy megkerülje a hangkártya driver beállításait, és PCM-ben tolja ki a hangot az optikán direktben? ( tudom, hogy ilyenkor semmi másnak nem lesz hangja a gépen, amíg zenét játszik, mert lefoglalja a kimenetet, de ez nem probléma nekem )

Szerk: Közben frissítettem a Foobart a legújabbra, hátha... na, most már DTS-t ír az erősítő a lejátszásnál, de így is szétszórja a hangot az 5.1-re a hangkártya ( bár a prologicnál minden jobb :) ), de így sem az igazi, a sima PCM sztereot kéne elérni.

Új hozzászólás Aktív témák