Hirdetés
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Foobarral csinálj az MKA-ból FLAC-ot.
-
-
válasz
üzenetére
Olyan DAC volt nálam kipróbálásra és emlékeim szerint simán megy neki natívan a DSD USB-n keresztül, bár én asszem ezt Voyage MuBox-szal követtem el. PC-n kövesd végig ezt az útmutatót a driver telepítésnél + esetleg próbáld ki a saját HR Player-üket.
-
válasz
üzenetére
CSak azokhoz a DAC-okhoz kell DSD Transcoder, melyek csak adott frekvenciájú DSD-t tudnak (DAC chip limitáció). Pl. régebbi chipeknél fordult elő, hogy csak DSD64-et tudtak és nem volt még rajtuk USB csatlakozó, ezekre nem tudsz DSD128-at, vagy afelettit ráküldeni.
Melyik TEAC-ről van szó amúgy? -
Nagy valószínűséggel a .cue fájl más kiterjesztésű fájlhoz jó, pl. WAV van benne, de a fájl mellette meg .flac vagy .ape stb.
Total Commanderben F3-mal egyszerűen ellenőrizheted mi van a .cue fájlban.
Szintén TC-ben F4-gyel szerkesztheted is, egyszerűen átírod a .cue fájlban a kiterjesztést a megfelelőre, mented és mehet a lejátszás. -
válasz
liszi70
üzenetére
Melóhelyi gépre is fel lehet rakni a portable verziót, mert átlag programtelepítőt a központilag kezelt csoportházirend nem enged futtatni, csal rendszergazdai joggal.
Olyan meg nekem nincs a céges laposomon.
A portable nem ír a registry-be, csak abba a könyvtárba, ahonnan futtatod. -
válasz
atoszmester
üzenetére
Rendszergazdaként telepítetted?
-
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Ilyen hibaüzenetet akkor dob a Foobar, ha a gépre kötött DAC nem támogat bizonyos mintavételi frekvenciákat. Nekem is van ilyen egyszerű kis DAC-om, ami a 44,1-et, 48-at és 96-ot megeszi, de a többit nem.
Én SoX2 plugint használok, amiben be lehet lőni azt, hogy csak a nem támogatott frekvenciákat konvertálja.
-
-
válasz
skorpio077
üzenetére
A beállítások alatt az SACD-nél kell kiválasztani,hogy a Foobar a sztereó, vagy a sokcsatornás sávot játsza.
Ezt akkor tudod megtenni, ha telepítve van az SACD plugin. -
válasz
Fandango
üzenetére
Én még azért hozzátenném, hogy az OK, hogy törekszünk a bitperfekt adatfolyamra a DAC-ig. Aztán a legtöbb DAC szépen felkonvertálja magának a bármilyen bejövő jelet az előre beállított értékre és ebből végzi az átalakítást analógra.
DSD-s DAC-oknál van, hogy a felkonvertálás DSD-be történik. A kérdés az, hogy mely konvertáló algoritmus végzi jobb eredménnyel a munkát. Ha történetesen egy PC-n ez az algoritmus jobb eredményt ad a DAC-ban futóhoz képest, akkor nem biztos, hogy nincs értelme a konverziónak. Megint más kérdés, hogy ez a felkonvertálás - on-the-fly - mennyire erőforrás igényes. Egyesek ugye azért építenek PC-t zenehallgatáshoz, hogy HQ Player-rel feltolják az anyagot DSD256, vagy DSD512-ig és ezt streamelik a DAC-nak.Kivételek pl. a mostanában divatos R2R DAC-ok.

-
válasz
Kékes525
üzenetére
Szerintem meg elég ha az OPPO ASIO-t használja oszt csókolom.
Mivel DSD képes a DAC, ezért mindegy, hogy mivel etetjük (DSD vagy PCM), megoldja.
A DSD-s előtagú kimeneteknél a Foobar mindent DSD-re alakít kiküldés előtt. Állítólag ennek is lehet pozitív hatása, akár MP3 forrás esetén is, de mostanában olyan profi DSD DAC-ok jönnek ki, amikben kb. megvannak azok a szűrési lehetőségek, amiket a PC-s algók kínálnak, így szvsz. felesleges ezzel terhelni a gépet.
SACD-nél elég a DSD, meg sztereó és a többi az OPPO dolga.
-
Én nem tudok róla, hogy lehetne váltani.
Én azt a megoldást választottam, hogy az alap Foobar telepítés után csak pár kiválasztott plugint rakok fel alá, amiből szándékosan ihagyom a DTS/DTS-HD dekódolót, így nem is fogja tudni lejátszani az .mka 5.1-es részét. Azaz csak a sztereó FLAC szólal meg.
Ha mondjuk ki akarod szedni a FLAC-ot belőle - ahogy én is - akkor rakd fel a FLAC frontendet és az.mka-t megynitva jelöld ki az összeset --> jobb klikk --> konvertálás. Itt beállítod, hogy mi legyen a kimenet (FLAC), ehhez megadod (betallózod) a felrakott FLAC frontend könyvtárából a flac.exe-t (mert gyárilag nincs a fobbar-ben FLAC enkóder tudtommal) és ezek után simán kimenti track-ekre bontva a számokat.

-
válasz
Kékes525
üzenetére
Nekem az asztali gépemnél használt FiiO E10 DAC-hoz kellett egy megoldás, hogy a nem támogatott felbontásokat tudjam hallgatni.
Korábban a Foobar2000 beépített resampler-ét használtam, amivel mindent 24/96-ban tolt ki magából, mivel az E10-nek ez a max. támogatott felbontása. Viszont tudja a 16-24 bitet, meg a 44,1; 48 és 96 kHz-et, a 88,2; 176,4 és 192 kHz-et, meg DSD-ket nem, így azokat a felbontásokat, amit támogat megkapja natívan, amiket meg nem képes dekódolni, azokat a SoX Mod2-vel alakítom át on-the-fly. Erős procin meg sem látszik a plusz terhelés, amit ez az átszámolás igényel. Sőt, egészen low end procikon is szépen fut, ezért is ajánlott.

-
válasz
Kékes525
üzenetére
A korábbi linken kicsit lejjebb görgetve az egyik (#3) hsz.-ben ott a válasz:
Modified version allows you to set a list of input frequencies that will pass through the plugin, unmodified. Or it can choose proper output frequency from the list.
*_mod: It doesn't resample the frequencies that you enter in the text field.
*_mod2: It resamples only the frequencies that you enter in the field.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED monitor topic
- Arc Raiders
- Yettel topik
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest