Hirdetés
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajog159
aktív tag
Üdv!
Egy, ha nem is profi, de régi foobar2000 v.1.4.1 felhasználó vagyok. Eddig nem volt vele különösebb bajom, de kifogott rajtam.
Két PC-n van rajta: egy asztali gép, ez OK.Másik: MINIX laptop és itt most, hogy upgradeltem legújabb verzióra. Fura dolgot produkál: nem tudom hozzáadni könyvtárat. Szokásos módon File=>Add Folder. Kinyílik a egy ablak, ahol hiányzik a Mappaválasztás gomb!?
Köldök egy képet:A teljes kép az asztali gépről való. MINIX-en ott az "alja", ahol a piros szaggatott vonal van, így nem is lehet könyvtárat hozzáadni.
Van valakinek ötlete?
Kösz!
-
gordonfreemN
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ha más is keresné a megoldást:
Vannak albumaim, melyek egy fájlként vannak rippelve, cserébe ott a .cue fájl is hozzá. Nem tudtam, hogyan állíthatnám be, hogy a playlist viewer-ben lássam ezeket a cue fájlokat, illetve esetleg automatikusan, ha a listában rákattintok kétszer az albumra, akkor a cue szerint listázza ki az egyes zeneszámokat.
Megoldás: preferences->media library->exclude
itt a csillagot kivenni és csak .cue legyen benne. -
philoxenia
MODERÁTOR
Maradjatok a topik témájánál!
-
Kékes525
félisten
"De ez meg egy baromság hogy az évi 2 frissítés miatt van sok bug"
Próbálj meg olvasni, mielőtt írsz. Ott van az (is!) szócska is. Tudod mit jelent az? Mivel ez nem Windows 10 fórum ezért nem fejtettem ki részletesen. Ez csak az egyik oka. A tesztelési körülményekhez képest a legfontosabb.
Másrészt próbálkozz, ha nehezedre esik is, abbahagyni a személyeskedést és a minősítgetéseket.
"Lényeg a lényeg, bárhogy is csinálják, MINDIG lesznek olyanok akik jobban tudják"
Igaz, mint ahogy te is.

"És itt a vége a wines offnak a foobar topikban. (Nem először mész bele, felesleges)"
Az arányérzéked nulla. Én csak 2 sort választ(!) írtam, míg te 22-öt.
-
TRob1
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
De ez meg egy baromság hogy az évi 2 frissítés miatt van sok bug. Ha1 lenne, akkor is lenne sok bug. Ha 4 lenne, akkor is lenne sok bug. A Winben mindig is sok bug volt. Csak 1-2 agyas kitalálta hogy az évi 2db frissítés az oka, néhány másik agyas meg terjeszti... Kvára mindegy hogy hány verzát adnak ki, mindig lesznek bugok. Pont a legutóbbi is jó példa. Visszavonták 1-2 bug miatt. 1 hónapig dolgoztak az 1-2 bugon, kiadták a napokban újra. Megint van benne újabb, eddig felfedezetlen bug. Ilyen egyszerű. Mindig volt, mindig lesz, függetlenül az éves verziók számától.
Ha ritkábban adnának ki, több mindent tennének bele. Több buglehetőség. Ha gyakrabban, kevesebb dolgot tennének bele. Kevesebb idő, megint több bug lehetőség. Azt meg azért még sem csinálhatják hogy 1-1 dolgot módosítanak, és azzal mindig várnak 1-1 évet...
Minden win-hez folyamat jöttek a javítások, holott régen nem adtak ki évi 2db Nagy Update-t. Mégis tele voltak buggal. Sőt, a mai napig vannak a régiekben is.
Lényeg a lényeg, bárhogy is csinálják, MINDIG lesznek olyanok akik jobban tudják.
És itt a vége a wines offnak a foobar topikban. (Nem először mész bele, felesleges) -
TRob1
veterán
foobar2000 change log - version 1.4.1
1.4.1
Worked around the disappearing window bug of Windows 10 1809.
Converter updates:
Advanced-preferences option to encode to temp folder and move encoded-and-tagged files to the intended destination.
“Don't reset DSP between tracks” now respects DSP-reported latency for proper handling of gapless albums.
Made Converter “copy other files” feature respect parent folder (..\pattern) references.
Better error message when trying to open M4A file renamed to .aac.
Added %video_codec% info for Matroska and MP4 files.
Added support for PCM audio in MP4 container.
Made mouse wheel work in playlist view during a drag&drop operation.
Improved handling of classical music metadata for iTunes M4A files.
Added %bitspersample_extra% info to tell between int32/float32 PCM files.
Added support for ID3v2 iTunes Grouping field.
Made tag update operations not fail when another application has the file open for reading.
Corrected wrong bitrate shown for FLAC in Matroska container.
Corrected labels for F13-F24 keyboard shortcuts.
Fixed bugs with ReplayGain Scanner's automatic resampling of high sample rate content.
Bumped maximum allowed sample rate to deal with DSD1024 content.
Made Media Library respect 'include hidden files & folders' setting in Advanced Preferences.
PPHS resampler bug fixes (inaccurate reported latency, crashing with extreme sample rates).
Fixed ReplayGain scan results showing zero peaks on near-silent 24-bit files.
New and improved buffering scheme for improved network streaming performance (ported from foobar2000 mobile).
Internet radio handling regressions from 1.4 fixed; added an Advanced Preferences setting for ShoutCast metadata codepage.
Fixed component auto update on Windows XP (1.4 regression).
Added an Advanced Preferences option to toggle asymmetric search, reverting search behaviors to 1.3 style.
Added title formatting fields for showing track/album peaks as decibel values.
Improved status feedback from batch attach album art tool.
Pressing “next” past the end of playlist now restarts the playlist even without “repeat” mode.
Added EXTM3U info writing (enabled via advanced preferences).
Added 5.1 and 7.1 upmix DSPs.
Deleting the currently playing files no longer shows error popups (1.4 regression).
Fixed repaint glitches in media library search edit box.
Updated Opus decoder to latest libopus 1.3.
Fixed a bug causing poor Default UI playlist performance with tens of thousands of item.
Fixed incompatibility with certain HTTP servers causing music files to fail to play from those servers.
Internet radio regression fixes.
Made DSP presets in the toolbar sorted.
Made technical info properly shown for various Ogg based internet radios (Vorbis, Opus, FLAC).
Fixed 1.4 regression causing incorrect detection of Internet Explorer proxy server settings.
Fixed 1.4 regression causing some tag updates to fail with 'access denied' when another app is accessing the files.
Fixed various 175% text size rendering glitches.
Fixed odd behaviors while installing regular foobar2000 alongside MS Store foobar2000.
Fixed ReplayGain scanner preferences page glitches. -
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kéne mert már megőrülök!!!

foo_discogs plugint nem tudom sehogy sem használni. Valami OAuth kell neki. Regisztráltam a Discogs oldalon de sehol sem találom a személyes PIN kódomat, amit be kéne irni, hogy generálni tudjak tokent és hozzáférést.Hol a ..csába van az a PIN?

-
Fandango
veterán
DTS plugin elvileg tudja ezt kezelni, legalábbis a leírása szerint.
"Also includes a packet decoder for Matroska files containing DTS streams"
Illetve van egy ilyen Matroska plugin, ami pont a problémádra való (elvileg)
"Decodes Matroska audio container format."
-
TRob1
veterán
Changes for beta 6:
Fixed 1.4 regressions in detection of Internet Explorer proxy server settings [details]
Fixed 1.4 regressions causing some tag updates to fail with 'access denied' [details]
Fixed odd behaviors during the installation when trying to install the regular version while running Microsoft Store version of foobar2000.
Fixed various glitches with 175% text size.
Fixed ReplayGain scanner preferences glitches.
Fixed conversion to full album image with embedded cuesheet/chapters not showing correct output tracks and not feeding the right thing to ReplayGain scanner (1.4.1 regression) -
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
életemben először kaptam egy mka fájlt, amiben két hangfájl van ha jól értem, egy dts és egy flac verziója ugyanannak az albumnak (DTS 5.1 24-48, FLAC 2.0 16-44). A legfrisebb foobar is azt mondja rá, hogy nem tudja lejátszani, mit kéne hozzá felraknom? Köszi! -
G@ben
addikt
Be lehet állítani valahogy Foobarban, hogy ha egy mka-t akarok darabolni flac-ba, viszont a fájlok nevei ugyanazok, akkor automatikusan átnevezze őket? Lehet felőlem csak sorszám is, de ha egyszerre darabolom más mka-val, ahol viszont jók az elnevezések, akkor azokat ne piszkálja!
-
Cathfaern
nagyúr
Eldőlni nem dőlt el, inkább csak nincs miért háborúzni
Desktopról offline zenehallgatás gyakorlatilag rétetigény lett, a tömegek már streameket hallgattnak csak valamilyen formában (nem feltétlen spotify és társaira kell gondolni, youtube és soundcloud is stream). Akinek továbbra is igénye van az offline zenehallgatásra, az meg általában nem valami mainstream zenelejátszót keres (mint a winamp volt), hanem valami egyedi igényre, mint a foobar is (a nagyon erős testreszabhatóságával). Akinek meg mindegy csak szóljon, az meg használja az oprendszer mellé csomagolt lejátszókat
Szóval gyakorlatilag egy sima offline zenelejátszóból nem lehet már pénzt csinálni. -
-
Ciccuka
veterán
Nemsokára lesz új Winamp is:
Feltámad a Winamp -
bekecs76
tag
Srácok!
Régen fent volt a gépemen ez a progi magyarul és tök szerettem, de most nem találom a gépemen. Most letöltöttem az oldalról a legújabb verziót, de nem magyar. Meg tudnátok mondani, hogy melyik a legfrissebb verzió ami még tud magyarul? Vagy esetleg valami lang.file vagy magyarítás? -
-
Cs1csó
titán
-
Ciccuka
veterán
Nekem olyan megjelenítés lenne jó, mint a Winamp-nál. Csak a lejátszó legyen kicsiben. A playlist-et könnyen elő lehessen hozni, ha szükséges (2 gombnyomásra mappát hozzáadni). A Foobar2000-et nem tudtam 2 év alatt se megszokni (kicsit körülményes a használata).
-
Ciccuka
veterán
Tudtok valami jó skin-eket, ti miket használtok?
-
TRob1
veterán
válasz
Ciccuka
üzenetére
Emelek

Changes for beta 5:
Workaround for the disappearing-window bug on Windows 10 1809.This is still a Windows bug, not ours.
Made technical info shown properly for various Ogg internet radio streams (Vorbis, FLAC, Opus).
Attempted fixes for reported proxy server bugs, added debug logging for proxy server detection.
Fixed PPHS resampler regression resulting in poor ReplayGain scan performance for some users. -
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan plugin, mellyel Internetes rádió esetében mutat borítóképet?
A weboldalon, ahonnan az "adatfolyam érkezik" ott jelen van. -
Ciccuka
veterán
Foobar2000 1.4.1 Beta 4
Changes for beta 3:Now using libopus v1.3
Fixed a bug in Default UI playlist causing poor performance with tens of thousands of items.
Fixed incompatibility with certain HTTP servers, causing music files to fail to play from them with "object not seekable" message.
Fixed some more Internet radio metadata regressions.
Made DSP presets sorted in the toolbar dropdown list.Létezik hozzá magyar nyelv?
-
TRob1
veterán
Changes for beta 2:
Now using libopus v1.3
Fixed a bug in Default UI playlist causing poor performance with tens of thousands of items.
Fixed incompatibility with certain HTTP servers, causing music files to fail to play from them with "object not seekable" message.
Fixed some more Internet radio metadata regressions.
Made DSP presets sorted in the toolbar dropdown list. -
TRob1
veterán
Újabb beta jelent meg: foobar2000 v1.4.1 beta 2
Changes for beta 2:
Reworked batch attach album art dialog once again, no more obtrusive popups.
Internet radio codec info reported correctly again (beta 1 regression).
Repaint glitches with editbox/buttons of Media Library Search have been fixed.
Deleting the now playing track no longer shows error messages about missing file (1.4 regression).[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
-
Fandango
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
"Nekem például fontos, hogy lássam a technikai jellemzőket és azt, hogy milyen materinggel készül a zene, mert az már elég sokat elárul a zene minőségéről"
Ezzel nem is akarok vitázni, mert fontos, de ha már megvan a zene, megbizonyosodtál a minőségéről, akkor azok után már minek megtartani vagy nézegetni?
-
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester
üzenetére
" Ez alap, ha nincs meg lossless-be, akkor marad az mp3."
Egyetértek.
-
atoszmester
tag
Ahogy Kékes525 is írta, mások a felhasználási szokások, mások az igények.
Véleményem szerint ezen teljesen felesleges vitatkozni.
Mi sem aggódjuk túl ezt a lossless témát, valaki bélyeget gyűjt, valaki meg log fájlokat
csicso82: Ez alap, ha nincs meg lossless-be, akkor marad az mp3.
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Mások a felhasználó szokások. Szomorú lenne, ha mindannyian egyformák lennénk. A trolloknak az egyformaság teszik, ha mindenki rájuk hasonlítana. A félreértések elkerülése érdekében írom, hogy nem rólad beszélek.
Lásd fentebb.Nekem például fontos, hogy lássam a technikai jellemzőket és azt, hogy milyen materinggel készül a zene, mert az már elég sokat elárul a zene minőségéről. Egy jó masteringgel készült zenéből létrehozott mp3 is sokkal jobb lehet, mint egy nagyon rossz masteringből készült flac.
(#3241) csicso82
"elsősorban FLAC-ben legyen"
Mint fentebb írtam, ez önmagában nem sokat mond. Fontos még a mastering, a dinamika -DR- érték és a mintavételezés (bit mélység és a mintavételezési frekvencia).
-
Fandango
veterán
válasz
atoszmester
üzenetére
Én meg pont az ellentettje vagyok, semmi sallangot nem tartok meg az albumhoz csak a borító képet.
Teljesen felesleges ezer millió kis fájl a teljes zenegyűjteménybe, mert semmi érteleme szerintem.Illetve nem aggódom túl ezt a lossless témát, persze én is abba gyűjtöm lehetőség szerint amit lehet, de nem elemezgetem, hogy jajj valóban lossless e, és nem valami fake konverzió.
Nagyon sok zenémet még én konvertáltam át flac-ból a legjobb minőségű aac-be, mert különbséget a rendszerem úgy sem hallok a kettő között, de erről már leszoktam.Illetve nem turkálok a fájl menedzserben a zenéket kutatva, erre van a playlist. Van több is a foobarban amit használok, van amibe minden zene benne van, van ami csak lossless, van ami műfajra van bontva, vagy válogatás van benne.
-
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester
üzenetére
"nem mindegyik fájlra mutatta hogy lossless. Persze ez inkább a régi cd-kre jellemző."
Igen és a tapasztalatom az, hogy sok live felvételnél is előfordulhat. Annak ellenére, hogy az AccurateRip a Foobarban biztos egyezést mutat.
Az auCDtect Task Manager-r én mindig a a pontos (accurate) beállítással használom. Ez a legszigorúbb ellenőrzés. Biztos ami biztos.
Az audiochecker-rt én is használtam, de sajnos azt már nem fejlesztik.
Amúgy az ilyen jellegű progik mindegyike az auCDtect-et használja, ehhez biztosít egy felhasználói felületet.
"Amúgy a Dinamic Range fájlból lehet valamit látni, hogy esetleg "hamis" a cucc?"
Nem, hanem a dinamikai range-re utal. Minél magasabb az érték annál szebben szól a felvétel. A Hangerőháború
Ez egy elég jó mastering ebből a szempontból: [kép] Ez mellett még a frekvencia tartomány is minősíti a zenét. És természetesen az eredeti mastering. Ha a mastering nagyon jó, akkor még egy mp3 is szépen szólhat.
-
atoszmester
tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Oké, ez így korrekt.

Amúgy nagyra értékelem azokat, akik lossless-be gyűjtik a zenéiket, mert "sok vele a macera" ha normálisan tárolja az ember. Nekem is van minden zenei mappába külön Artwork mappa, a borítók nevei kitöltve (cd, back, front stb), aztán a fájlok mellett EAC log, accuraterip log (CUETools), cue és m3u fájlok és folder.jpg ami 500x500-as méretű. Spectrogram az nincs, volt idő amikor azok is megvoltak, de már töröltem azokat.
Az aucdTect progit meg csak akkor használom, ha az EAC logba nem accuraterip-es a cucc, mert ha mondjuk visszajelez hogy10 másik rip is pont ugyanezt a CRC-t adja, akkor azért jó eséllyel eredeti a rip. Nekem ez a fontos, hogy tuti eredeti legyen, mert van olyan régi eredeti cd-m, amit lerippeltem és nem mindegyik fájlra mutatta hogy lossless. Persze ez inkább a régi cd-kre jellemző. Megg aztán az se mindegy, hogy a progiban (auTect) pontos vagy durva analízist választasz ki, de gondolom ezt tudod. Régebben az audiochecker-t használtam, de az aucdTect többet tud szerintem.
Amúgy a Dinamic Range fájlból lehet valamit látni, hogy esetleg "hamis" a cucc?
-
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester
üzenetére
"Éppen ez az, én is pont azt írtam, hogy veszteségmentes zenéid vannak. Szóval erről ennyit."
Bocs, bocs, bocs, igazad van!
Még egyszer elnézést, nagyon félreértettelek. 
Nem mentségem, csak magyarázat: TRob1 trollkodása... -
atoszmester
tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Nem kötekedni akartam, de úgy látszik nagyon félreértetted a mondanivalómat.
Már az első írásoddal hatalmas öngólt lőttél:
"Nem akarok beleszólni a vitába, de az írásaid alapján a zenéid veszteségmentes formátumban vannak." írásomra ezt felelted:
"Ezt vajon miből vonod le?
Egyetlen mp3-am sincs. "Éppen ez az, én is pont azt írtam, hogy veszteségmentes zenéid vannak. Szóval erről ennyit.
Nem írtad sehol se, hogy lossless zenéid vannak, hanem amiket írtál, hogy vannak Spectrogram mappák, ilyen-olyan log fájlok, abból következtettem. Én is lossless gyűjtő vagyok, mp3-ak nekem sincsenek, ezért ismerem ezeket a programokat. "Természetesen" használom őket, én is ellenőrzöm hogy valóban nem mp3-ból vannak konvertálva és ha megfelel az igényeimnek, akkor bekerül a zenéim közé. De többet már nem nézem meg, mert tudom hogy az lossless. Ezért kérdeztem, hogy miért nézegeted annyiszor ezeket a fájlokat?
Normálisan kérdeztem, azt hiszem az lenne a fair ha ugyanilyen stílusban is válaszolnál, nem pedig kioktatva.
Bármilyen hihetelen, képzeld el, hogy vannak rajtad kívül is emberek, akik tudják, hogy mit jelent egy-egy log fájl, vagy ahogy fogalmaztál, a "zene technikai oldala".Pedig szívesen beszéltem volna veled a lossless zenéről, de ha fenn hordod az orrod akkor nincs értelme...
-
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester
üzenetére
"Nem akarok beleszólni a vitába, de az írásaid alapján a zenéid veszteségmentes formátumban vannak."
Ezt vajon miből vonod le?
Egyetlen mp3-am sincs. Kizárólag flac, ape , wv és iso. Sok 24bit-96 kHz, 24bit-192kHz formátumú. És sok a SACD is-van. Ezek veszteségesek? 
Még egyszer, kérlek idézd, hogy miből jutottál erre a mély következtetésre, mert hatalmasat tévedtél.

"Az auCDtect Task Manager-rel ellenőrzöd hogy valóban lossless a zene, ez csinálja a log-ot és a Spectrogram mappát"
Te gondolom ezt nem szoktad, így hiába veszteségmentesnek látszik a zenéd, egy csomó lehet közöttük veszteséges.
Azért, mert ellenőrzöm az auCDtect Task Managerrel, abból miért következik a veszteséges formátum? Arról nem hallottál, hogy mp3-at, mp4-et szoktak flaccá alakítani, ami nagyon becsapós lehet? Ezért ellenőrzőm, hogy még véletlenül se legyen veszteséges.
Látom itt néhány olyan ember is van (szerencsére kevés), akik "nagyon értenek" a zene technikai oldalához.

"A kérdésem a következő: zenehallgatás közben miért fontos nézni ezeket? "
Mert elejében nem ellenőriztem az auCDtect Task Managerrel azt, hogy veszteséges e a formátum ezt néhánynál utólag teszem meg.
Van még aki a "hatalmas szakértelmével" trollkodni szeretne?

TRob1
A baj veled van, ami elég súlyos, a trollok mintapéldánya vagy. Kizárólag csak azt tekinted jónak, amit te csinálsz. Ami legtöbbször marh.... Nézz utána. Jó szórakozást -ha képes vagy rá- hogy miket írtam, akár itt is. Fentebb is hülyeségeket írtál, amit implicite el is ismertél és még van képed vitázni. Továbbra is jó trollkodást.
-
TRob1
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Nem, hülye vagyok. És csak holnap kezdem a pc-s életemet, nem 28 éve.
Te meg okos vagy hogy ezeket nézegeted zenehallgatás közben az ótva Far menedzsereddel. Erről ennyit. (Már sokszor bebizonyítottad hogy valami nem stimmel veled, de egészségedre) És ennyi legyen elég a hülyeségből. Ez a foobar topik és nem a farmenedzser.(#3231) atoszmester:
Gondolom a fehér gumifal túl egysíkú és unalmas már, ezért inkább ezeket nézegeti. Érdekes lenne ha pl. amióta és ahányszor meghallgattam mondjuk a 86-os Metallica albumot, mindig a logokat meg a borítóját bámulnám. Persze ez bármi másra is igaz.
De hát mindenkinek megvan a maga perverziója. Neki mondjuk több mint másnak. 
-
atoszmester
tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Nem akarok beleszólni a vitába, de az írásaid alapján a zenéid veszteségmentes formátumban vannak. Az auCDtect Task Manager-rel ellenőrzöd hogy valóban lossless a zene, ez csinálja a log-ot és a Spectrogram mappát. A foo_dr az a dinamic range-t ellenőrzi a foobarban. Az egyéb log file-ok pedig EAC lehet. Ezt csak azért írtam le, hogy tudd hogy valamit én is lövök ehhez.
A kérdésem a következő: zenehallgatás közben miért fontos nézni ezeket? Pusztán kíváncsiságból kérdezem, nem kötekedésből

-
Kékes525
félisten
Nem olvastad végig. Az albumjaimnál nemcsak borító van (azon kívül van: CD kép, Back kép, booklet képek). Azokat nem látom a Foobarban. Másrészt nem látom a technikai fájlokat (Folder.auCDtect.txt, foo_dr.txt, *.log, Spectrogram) sem ami az albumról készültek. Továbbá ellenőrző összegek (md5) is vannak az albumokhoz. Azokat is a Farral tudom ellenőrizni. Ezek miatt is kényelmesebb a Farral a böngészés és az indítás.
"Mikori a legújabb, ez évezredi vagy a 2k-t már nem bírta?"
Miről beszélsz?
Far Manager v3.0 build 5254 x64 (2018-08-05) folyamatosan fejlesztik. A Nightly builds: Far Manager v3.0 build 5284 x64 (2018-10-11) Valóban ezredfordulói. 
-
-
TRob1
veterán
Nekem 230... az A betű-s

(#3225) Kékes525 :
Szerintem meg jobb a lejátszóban keresni, és lényegtelen hogy hány mp, max az elsőnél van jelentősége h Far-ban 2, Foobarban meg 3,2mp... Utána úgyis szól a zene míg keresek. És közben látom a borítót is. Lásd kép alább.
Amúgy meg nyomsz egy betű-t a mappalistán és ott is a kurzor adott kezdőbetűnél.ui: Far Manager-t még sztem 286 idejében használtam.
Mikori a legújabb, ez évezredi vagy a 2k-t már nem bírta? 
-
Kékes525
félisten
"Nem teljesen értem milyen az hogy lassú. Gondolom 10000 albumnál is működne."
100 000-nél is működne. A kérdés nem ez, hanem az, hogy milyen hamar állítod be az adott albumot. 506 albumnál maximum 2 másodperc alatt megtalálnám és beállítanám ismeretlenül, ha pedig ismerem az albumokat 1 másodperc kellene hozzá a Far Managerrel, de a Foobaron belül görgetve egy picivel nagyobb idő kell hozzá, filterrel talán rövidebb.
Nem beszélve arról, ha valakinek sokkal több albuma van. Nem írom le, hogy nekem mennyi van, mert nem hinnétek el. Én kipróbáltam azt a módszert is (foobaron belül görgetve és filterrel is) és tapasztalatból tudom, hogy a Far Managerrel sok album böngészése sokkal gyorsabb. Nem beszélve arról, ha az album fényképeit (borítók, hozzáadott könyv, album leírása, képek, stb.) is meg akarom nézni. Nálam ezek az albumon belül az Artwork alkönyvtárban vannak és a Far Managerrel csak ráklikkelek és azonnal látom, olvasom őket. -
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525
üzenetére
506 albumom van első mappa monitorozás hosszú de utána már minden megnyitásnál csak a változásokra figyel, és egyből meg is találja az új albumot amit korábban bemásoltam. Nem teljesen értem milyen az hogy lassú. Gondolom 10000 albumnál is működne.

A keresőt mappa szintre teszem úgy könnyebb, jobban átláthatóbb. -
Kékes525
félisten
"zene mappáim"
Nálam ez nincs, mert akkora a zenei állományom, hogy azzal rendkívül lassú lenne a kezelése. Helyette a Far Managert használom és csak ráklikkelek a cue, iso, m3u fájlokra és az album már a Foobar-ban van. A Far Managerrel nagyságrendekkel gyorsabb a böngészés az albumjaim között.
-
TRob1
veterán
Új beta! foobar2000_v1.4.1_beta_1.exe
Elég sok dolog javítva/hozzáadva:
1.4.1
Better error message when trying to open M4A file renamed to .aac.
Added %video_codec% info for Matroska and MP4 files.
Added support for PCM audio in MP4 container.
Made mouse wheel work in playlist view during a drag&drop operation.
Improved handling of classical music metadata for iTunes M4A files.
Added %bitspersample_extra% info to tell between int32/float32 PCM files.
Added support for ID3v2 iTunes Grouping field.
Converter: advanced-preferences option to encode to temp folder and move encoded-and-tagged files to the intended destination.
Made tag update operations not fail when another application has the file open for reading.
Corrected wrong bitrate shown for FLAC in Matroska container.
Corrected labels for F13-F24 keyboard shortcuts.
Fixed bugs with ReplayGain Scanner's automatic resampling of high sample rate content.
Bumped maximum allowed sample rate to deal with DSD1024 content.
Made Media Library respect 'include hidden files & folders' setting in Advanced Preferences.
Converter with “don't reset DSP between tracks” now respects DSP-reported latency for proper handling of gapless albums.
PPHS resampler bug fixes (inaccurate reported latency, crashing with extreme sample rates).
Fixed ReplayGain scan results showing zero peaks on near-silent 24-bit files.
New and improved buffering scheme for improved network streaming performance (ported from foobar2000 mobile).
Internet radio handling regressions from 1.4 fixed; added an Advanced Preferences setting for ShoutCast metadata codepage.
Fixed component auto update on Windows XP (1.4 regression).
Added an Advanced Preferences option to toggle asymmetric search, reverting search behaviors to 1.3 style.
Added title formatting fields for showing track/album peaks as decibel values.
Improved status feedback from batch attach album art tool.
Pressing “next” past the end of playlist now restarts the playlist even without “repeat” mode.
Made Converter “copy other files” feature respect parent folder (..\pattern) references.
Added EXTM3U info writing (enabled via advanced preferences).
Added 5.1 and 7.1 upmix DSPs. -
Pierre75
senior tag
AIMP-t használok pár éve, de a lyric plugin-ja nem vált be, így kipróbáltam a Foobar-t, aminek viszont igen. Volt némi tanulóidőszak, alapból nem játszotta le az ape-t, de megkapta a plugin-ját és lőn hang.
Lehet a minimal design mellett is érvelni, de nekem a default nem felelt meg, így már telepítés előtt találtam megfelelőt, elkínlódtam míg minden a helyére került benne (font stb). Van pár hiányosság amit esetleg utólag lehet pótolni vagy a megoldása kerülte el a figyelmemet, ezek megoldásában kérem a tanácsotokat:
1. a lejátszást mindig manuálisan kell elindítanom, de hozzászoktam az AIMP megoldásához, onnan folytatja ahol abbahagytam. Ha a Foobar tudja ezt, hol állíthatom be?
2. a skin-en látható, de elkerülte a figyelmem, nincs navigációs sáv. Utólag ez belerakható, ha igen hogyan? Illetve billentyűhöz hol rendelhetem hozzá az előre-hátra tekerést?
3. Egy Dell 7559-en használom RHA T20 füles Oehlbach USB Bridge dac-cal. Érdemes-e vacakolni a kimeneti eszköz Wasapi vs Asio beállításokkal. Ha igen a Foobar-ban ehhez a konfig-hoz mit javasolnátok?
Előre is köszi! -
-
gordonfreemN
addikt
válasz
Satyricon
üzenetére
Szia.
Köszi szépen de most sikerült visszállitanom már az eredeti állapotra. Tegnap én az "all you need fusion" nevüt töltöttem le és kipróbáltam. Nagyon jó az is (ahogy az általad ajánlott is nagyon jó) de megszoktam a mostanit és valamiért ragaszkodok hozzá.
Csak hát nem szerkeszti a paneleket az ember talán évente sem és mindig matekozni kell hogy hohy is van. De most lementettem.
-
Satyricon
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Hagyd a pcsába és próbáld ki ezt:
Kb 4 évvel ez előtt nekem is óriási nagy elvárásaim voltak skinekkel kapcsolatban, nagyon tetszett egy AVAOrange nevezetű, de nem tudtam összehozni működőképesre. Majd egy kedves foobaros fórumtárs megosztotta velem a sajátját, az óta is ezt használom! Ha gondolod, átküldhetem Neked

-
TRob1
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Próbáld ki ezt hozzá: DTS decoder
-
gordonfreemN
addikt
Csak bedobok még egy kérdést

ezt írja egyetlen albumon esetében:
Unable to open item for playback (Unsupported format or corrupted file):
"E:\zene\Karen Suoza\Karen Souza - 2011 - Essentials\2011 - Essentials (DTS 5.1 24-48, FLAC 2.0 16-44).mka" / index: 1Ez mitől lehet? Mit kellene tennem hogy lejátsza?
-
gordonfreemN
addikt
Sokat keresgéltem már, de eddig nem sikerültsajnos.
Még egy van most hirtelem és köszi szépen a segítséget, be tudtam állítani használhatóra.A kérdés, hogy az album list panel, hogyan jelenítmeg mappaszerkezet szerint tehát mappaneveket és nem pedig összevissza előadókat kilistázva egy adott vegyez zenemappából is?
Jah ez is meg van a tab alatt választható...
Akkor már csak a play gombokat kellene megnövelni

-
TRob1
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Szerintem azt nem lehet a Default UI-val. Columns UI-val lehet hogy igen.
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Mire jó a youtube...
A plusz panelek bent, már csak a lejátszó gombokat szeretném legalább duplaekkorára venni...
Van ötletetek, hogyan lehetne? -
gordonfreemN
addikt
Hálás köszönet, kicsit molyolok vele az útmutatásod alapján.
Pont ez a bajom nekem is, nem tudok uj panelt hozzáadni, hogy hogyan kell?
ÉS még valami. Háttérnek tudok-e bármilyen képet betenni, illetve egy nagy szívfájdalmam van, amire nem jöttem rá a legutóbbi moddoláskor, amire pont behisztiztem itt is

A lejátszó gombok méretét hogy az istenbe lehet megnövelni? -
gordonfreemN
addikt
Nem egyelőre, az se áll elsőre kézre, ha meg moddolni kell akkor már maradok a foobar-nál, annál van néhány megszokott feature, bár nem esik jól tökölni vele mert nekem nem túl egyszerű.
Olvastam még a winyl meg a Musicbee-t, még lehet azokra is ránézek/hallgatok.A többit köszi szépen!
-
Cs1csó
titán
A VU meter-re gondolsz vagy a Equalizer-re? A VU meter-t szeretem jópofa már régóta kerestem valami hasonló analóg cuccot. Az EQ-t azért tettem bele mert a VU meter-t nem tudtam lefelé nyújtani a mellette lévő panelt meg szélesebbre akartam aztán végül ezt tettem be ritkán EQ-zok, bár volt már hogy toltam rá egy kis bassust - vannak elmentett settings-ek.
Lényeg a VU meter-ről nem akarok megválni, tetszik mikor a zene ütemére mozog.
-
TRob1
veterán
Nah, kezd jó lenni.
Már csak azokat az ugráló "izéket" kell eltüntetni - mert úgy sem a foobar-t bámulod zenehallgatás közben (remélem
) -, és akkor pont olyan lesz mint az enyém. 
ui: Az előbb jól elbaxtam az enyémet, miközben itt próbálgattam (kb évek óta így volt, mentés persze nincs
)… De már úgy is gondoltam legyalulom, mert már tele volt felesleges pluginokkal és miegymás. Úgyhogy most nulláról csináltam egy újat (ami persze szinte pont ugyanaz, az előbb linkelt képemről copyzva
) Mondjuk bajban voltam kicsit hogy kell plusz panelt hozzáadni (rég volt), de aztán rájöttem. -
Cs1csó
titán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Call of Duty: Black Ops 7
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Interactive Brokers társalgó
- SSD kibeszélő
- Telekom mobilszolgáltatások
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Formula-1
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Minden win-hez folyamat jöttek a javítások, holott régen nem adtak ki évi 2db Nagy Update-t. Mégis tele voltak buggal. Sőt, a mai napig vannak a régiekben is.

A lejátszás menüben pedig tudok váltani a 2 hangsáv között.

Még egyszer elnézést, nagyon félreértettelek.
Egyetlen mp3-am sincs. "

)… De már úgy is gondoltam legyalulom, mert már tele volt felesleges pluginokkal és miegymás. Úgyhogy most nulláról csináltam egy újat (ami persze szinte pont ugyanaz, az előbb linkelt képemről copyzva