Hirdetés
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Lassan 2027-re is elfogy a TSMC 2 nm-es gyártókapacitása
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54
üzenetére
Köszi. Nekem egy kicsit bonyolultabb, mert nem lehet mindenre egy optimális beállítást tenni. Másrészt én többféle zenét hallgatok: rock, beat, blues, blues rock, jazz, jazz-rock, komoly zene. A forrás is különböző, CD, 24bit-96Khz, SACD, ASIO-val, KS, Wasapi-val. Fenn van a SACD plugin és a DSDIFF decoder is.
Megtudnád adni a forrás fórum linkjét is? -
válasz
Kékes525
üzenetére
Üdv!
Nem pontosan az a típus, mert az enyém az NFB-15, ami a kérdésed szempontjából annyiból érdekes, hogy nem támogatja DSD formátumot. Egyébként nem szoktam variálgatni a beállításokkal. Az ASIO kimenet se támogatott, így maradt a KS, ill a Wasapi Event. Ez utóbbihoz találtam egy leírást az egyik fórumon, kipróbáltam, nálam bejött, ezt használom. Bemásolom onnan a lényeget:
"2.érdekes, mert általában minél kisebb buffert szeretnek állítgatni az emberek, de érdemes kipróbálni a file>preferences>playback>output alatt: Buffer length: 10000ms, a file>preferences>advanced>playback>wasapi alatt a hardware buffer in MS - event mode: 500 és a high worker process priority bepipálva, a file>preferences>advanced>playback>thread priority alatt thread priority:7, az use mmcss-t bepipálni, az mmcss mode: pro audio "
"A jó értelemben vett nyugodt hang, ami összességében "kényelmesebb" hangzást eredményez. Az egész megszólalás "nagyfiúsabb", finomabb, a részletek helyesebbnek, szebbnek tűnnek. Különös tekintettel a középmagas frekvencián. Nem tudom számodra ismerős -e, hogy bizonyos albumok/számok esetén előfordul, hogy némi hiány, illetve enyhe torzítás lép fel, ezen frekvencia környékén. Na például ebből a szempontból érzékelhető pozitív változás. Nem akarok okoskodni, nekem igazából két szó jut eszembe, nyugodt és finomabb."
"ezen buffer beállítások elsősorban külső DAC használata esetén jók. Aki például belső hangkártyával zenél, annak lehet érdemes a buffer méretekkel kísérletezni. A többi beállítást mindkét (DAC, hangkari) esetben jónak tartom."Nálam azért is jött be, mert alapból én inkább az ilyen nyugodtabb, relax típusú zenéket kedvelem, sőt az utóbbi időkben még eltévelyedtem a binaural beats zene világában is.
[link] -
karlkani
aktív tag
válasz
pendre54
üzenetére
C:\Users\<username>\AppData\Roaming\foobar2000\configuration\Core.cfg
Ez a fájl tárolja többek között az Add Location... résznél hozzáadott címeket. Amint beleszerkesztek, majd elmentem, kiírja, hogy a beállításfájl sérült vagy korrupt és nem tölt be a program. Fogalmam sincs, hogy lehetne szerkeszteni, így nem javaslom a módosítását! Mondjuk én könnyen megoldottam, mert van egy "finomhangolt" beállításom tiszta telepítéshez, azzal felülírtam az említett fájlt, s eltűntek a listáról.
-
törölt tag
Frissítettem 1.3.8-ról, érezhetően jobb lett a hangzás.
Egyébként van valami beállítás, amivel a zenehallgatási élményt lehet növelni? (Pl. equalizer) Most minden alapbeállításon van. -
válasz
Fandango
üzenetére
Köszi, abban tudnál még segíteni, hogy miközben próbálkozgatok ezzel az egésszel, egy csomó xar is belekerült, ami nem is működik. Valahogy ki szeretném a nem odavalókat gyomlálni, de az a gond, hogy itt nem engedi. Hiába jelölöm ki, hogy töröljem, de innen nem megy, szóval ehhez is kéne a megoldás.

-
válasz
karlkani
üzenetére
Bocs, de én totál hülye vagyok ehhez a kérdéshez. Tehát, most próbaképp lementettem az egyik adó indítófájlját. Jobb klikk rá, de hiába bogarásztam végig egyesével mindent, a tulajdonságok részt is beleértve, de én nem találtam semmi ilyen adatot.
Szóval, ha nem lenne túl nagy gond, fotókkal segítsél már, mert így nem boldogulok.
-
Üdv!
Lenne egy kérdésem, hátha esetleg. Pár napja ráleletem egy német rádióadóra, ahol ez eddig általam ismert adók közül, messze a legjobb zenéket játsza. [link]
Itt a logója:Viszont vannak problémák, mivel a Win 10 saját lejátszójával tudom csak szórabírni, időnként pattog, akad a hang, sőt előfordul néha, hogy a netet is ledobja.
Szóval, van-e valami mókolás, hogy a Foobarral tudjam használni, ahogy sok más rádióadót? Ott azoknál ugye, ha megnyitom a streamet, ott feldob egy exe fájlt, amivel tudom indítani a Foobarral, itt ilyenre nincs lehetőség, itt katt rá, és azonnal szól a Win beépített lejátszójával. Még annyi infó, hogy MP3-as formátum, ha ez esetleg fontos a kérdés megoldásához. -
Fandango
veterán
Erdekes ez a jobb hangzas, mert a change logban semmi nem utal arra mitol lett jobb (bar en nem allitom egyertelmuen, hogy jobb lett, valahogy nem tunt fel
). Az FFmpeg frissitessel meg ertheto lenne, de az utoljara az 1.3.8-nal volt. -
-
Shing
őstag
válasz
pendre54
üzenetére
Pont ezért jöttem. Nem nagyon hittem abban, hogy még 2015-ben szoftvertől függ a hangminőség, de most frissítettem és rögtön feltűnt, hogy teltebb a hangzás. Pedig nincs is fullos rendszerem... Persze lehet, hogy full placebo. Az előző végleges verzió után mondom ezt.
-
Kékes525
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Én is veszteségmentes formátumban hallgatok zenét, sőt ha lehet a CD-nél nagyobb felbontásban. Persze van egy kevés mp3-asom is, ahol nem tudtam beszerezni jobb minőséget.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Lehetséges, mert én általában igyekszem hacsak módomban áll kizárólag veszteségmentes formátumokban zenét hallgatni, lehet ezért is nem tűnik fel annyira, maximum így utólag a halvány karakteresség javulás, amit pendre54 fórumtárs is említett!

De azt már én is eltudom képzelni, hogy lossy forrásokon sokkal inkább fülbeötlő a differencia mértéke, aminek csak örülhet minden ember fia!

-
Kékes525
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
+ (#2373) pendre54:
Mindkettőtöknek igaza van!
Minél jobb minőségű a forrás, annál kisebb a javulás mértéke. MillioRadio veszteséges tömörítésű zenét sugároz, azért érezni a javulást. -
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Pedig szerintem hozott változást, mégpedig jó irányban. Most este felraktam, és kb. másfél órát hallgattam a kedvenc adóimat itt[link], és a tegnapihoz képest nekem úgy tűnik, hogy karakteresebben szólnak.

-
Kékes525
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Kíváncsi leszek hogy változott e a hang minősége.
-
Kékes525
félisten
A végleges foobar2000_v1.3.9.exe.
-
Fandango
veterán
válasz
sajog159
üzenetére
ReplayGain segithet a problemadon.
-
sajog159
aktív tag
Valaki!
Kis segítséget kérném...
Ha megcsinálom egy Playlist-et, akkor a különböző albumok más hangerővel szolnak. Van arra mód, hogy valahogy kiegyenlítsem a hangerőt?
Nem tudom milyen infó kell a rendszeremről, hogy valaki tudjon megoldást javasolni … Fooba200 v 1.3.8, Windows 7 a PC része, gondolom az audio rendszerem részei már nem fontosak ebből a szempontbólElőre is köszönöm!
-
Kékes525
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Igen, picit lassúak, de a jó munkához idő kell.

-
Kékes525
félisten
"foobar2000 change log - version 1.3.9
1.3.9New high-quality but slow resampler based on dBpoweramp/SSRC code, as an alternative to fb2k's PPHS resampler.
Prevented clobbering of certain exotic M4A tags.
Smooth scrolling in Default User Interface list controls.
Beta 2: made smooth scrolling disabled by default as it stalls visualisation updates. You can enable it in advanced preferences.
Added missing menu command for the new ReplayGain playback mode.
Added oversampled peak scanning in ReplayGain scanner.
Beta 2: Added tweaks for ReplayGain peak results display, in advanced preferences.
Fixed 96 kHz AAC & ALAC playback.
Added whitelist of HTTPS domains to suppress certificate validity checks on, for home media streaming uses [beta 3].
Added readable error messages about “Add location” failures [beta 3].
Improved detection of total duration of Constant Bit Rate (CBR) MP3 files [beta 4].
More robust recovery from network errors when playing MP3 & AAC internet radio streams [beta 5].
Removed “LegacyDisable” key in file type associations handling as it's been known to cause problems with modern Windows versions [beta 5]." -
Exodius
őstag
Miért szól ilyen fas*án a béta? Vagy csak placebózok? Mindenesetre valamire nagyon törekedtek a srácok, mert valami van...

-
PrinceHerceg
őstag
Újrahúztam a gépet, meglátjuk...

Minden esetre a visszajelzéseket köszönöm!

-
Kékes525
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Win 7 64bit.
-
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Win 7 64bit
-
TRob1
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Win10 64bit
-
TRob1
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Akkor ott vmi más gond lehet szerintem, mert nálam is tökéletesen fut a beta4 mióta kijött (az előtte lévőkkel sem volt gondom)
De próbáld ki hogy visszateszed a stabilt, úgy nem-e lesz fagyás.
Vagy esetleg portalanítsd a géped.
-
törölt tag
Így van, ha valami baja van az átvitelnek az az EQ-tól nem lesz jobb, csak elkeni a dolgokat. Hardveres problémát nem lehet megszüntetni DSP-vel, csak kevésbé zavaróvá tenni, viszont az okozott fázis és futásidő probléma rajta marad minden hangszeren.
Nagyon kemény: amikor bármelyik kábelre ráteszek egy összetapintható ferrit gyűrűt, erre olyan mérvű fázishibát csinál, hogy megszűnik a sztereo tér.
ON.: Win szerveren próbáltátok-e már a foobar-t? Nálam a w7 teljesen le van herélve futó háttér szolgáltatások szempontjából, és hátha lehetne ezt könnyebben? lehetőleg W7 alapokon, mert nincs másra Emu-PatchMix
-
PuMbA
titán
válasz
pendre54
üzenetére
Nem rendezek akasztást, én is keresztül mentem ezen régen
Csak azt állapítottam meg, hogy nincs olyan, hogy egy EQ-tól ténylegesen jobb lesz valami, hiszen a másik végén meg valami meg rosszabb lesz, ha például másik számot hallgatsz, illetve a részletességből ebben az esetben mindig veszíteni fogsz
Ugyanígy inkább nem EQ-t érdemes használni, hanem olyan hangrendszert, fejhallgatót venni, ami úgy szól, ahogy neked tetszik
Ez a tanácsom és inkább ezért beszélnék le EQ-ról mindenkit, mert máshogy is megoldható a dolog okosba és én is így kezdtem, hogy egy külföldi topikban ajánlották az EQ-t, aztán jó sok időt elpazaroltam a semmire
Bocs, ha akasztósnak tűnt a hsz-em 
Tomacko: Annyira nem híg téma egy hsz-ben összefoglalható, befejeződött

-
Tomacko
őstag
Belázasodtál vagy mifene ?
Ilyen dolgokon vitára menni, hogy mire jó, mire nem jó az EQ, vagy milyen hatásai vannak a kábeleknek, adatkábeleknek, mennyire szól bele a zenehallgatásba tápkábel, nyitott vagy zárt fejes..... ezek annyira nagyon híg témák, amiken kár vitázni. mindenki máshogy hallgat zenét, mert mindenkinek más hallása.... avagy nincs is neki
Speciel én sem szeretem meg gyalázni a zenehallgatást EQ használatával, de sajnos vannak olyan felvételek amiknél muszály meg tennem, mivel vagy ritkaság számba menő demo felvétel, vagy épp a kor sajátosságai miatt nekem nem tetszik ahogy keverték.... persze ezekből kevés van, így általába mikor előkerülnek, bajba is vagyok, hogy mit és hova is húzzak az EQ-n
Szóval béke és jó zene legyen mindenkivel a hétvégén 
-
Még mielőtt nyilvános akasztást rendeznél, és bár lehet, hogy a szombati ebéd kissé megfeküdte a gyomrodat, azért javaslom, hogy fussál már neki még egyszer ennek a történetnek, az előzményeket is elolvasva.
Az egyik fórumtárs vetette fel, hogy kipróbálta ezt az EasyQ-t, a VST pluginnal, és neki bejött. Kértem, hogy írja le, miként lehet ezeket beüzemelni, mert kíváncsi voltam rá, ez talán még nem bűn. Kipróbáltam, mint ahogy más is, ezután leírtam a tapasztalatomat.
Egyikünk se írt le olyat, hogy innentől kezdve ez a zenehallgatás alfája és omegája, és ha ezután valaki nem ezeket használja, az nettó idióta, valamint öntsön forró ólmot a fülébe.
Ennyi volt a történet, minden mást csak Te magyarázol bele fölöslegesen. -
PuMbA
titán
válasz
pendre54
üzenetére
Ez most komoly? A presetek 95%-a hülyeség, a Wiggles például csak azt jelenti, hogy egy fűrészfog alakú EQ vonalat rajzol ki, de a hangzásba csak találomra belerak lyukakat és kiemeléseket, ezt egy ötéves meg tudja csinálna találomra, ha elkezdi huzigálni. Ez miért ajánlott, mi az ajánlás háttére, mitől is lesz jó a hangzás?
Sombrero meg kalap alakú EQ.....a szakmai szint mindjárt eléri a 0-t a topikban 
Egyébként meg a EQ-val a rossz rendszerek hibáit lehet kicsit takargatni, de akárhogy állítgatod sose lesz ténylegesen jobb a részletesség meg a hangzás, mert mindig más dolog meg rosszabb lesz, ezért nem használnak és tilos a jó rendszereknél EQ-t, mert nem ettől fog 100x jobban szólni a rendszered

-
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Beta semmivel nem rosszabb mint a final, nekem sose volt problemam vele (jelenleg is beta4 van fenn).
-
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Nem mindegy, hogy beta vagy final?

-
PrinceHerceg
őstag
Ejnye-bejnye, igazán jöhetne már a 1.3.9 FINAL!!!

-
Kékes525
félisten
Akit érdekel: How to display Dynamic Range rating in Foobar2000
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Olvasgattam és érdekelni kezdett ez az ASIO dolog.
Ez működik alaplapi integrált hangkártyákkal is? Egyáltalán van értelme? alc992
Én nem veszek fel semmit, csakis hallgatok. -
Fandango
veterán
válasz
Pazolini
üzenetére
Én ezt használom: Foobar2000 VST 2.4 adapter by Yegor Petrov
-
Exodius
őstag
Egyszerűen nem értem.......mi miatt lehet az, hogy nem képes a kur*a m3u playlist fájlokat beolvasni a foobar? Load playlist és üresek a listák.

-
Pazolini
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
A Yegor Petrov-féle adpternek az src (open source fejlesztői) változatát tettétek fel? Vagy a 0.9.0.3-ast?
Mi a difi? Az src az újabb: exe-s változat, a 0.9.0.3-as egy kész dll plugin-fájl, ahogy nézem.
George Yohng is készített egy adaptert, ami "on the fly" állítható és a felületre integrálható. Sokaknak ez jött be...
-
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Kivancsian varom a velemenyed.
-
-
-
Fandango
veterán
válasz
pendre54
üzenetére
vst plugin dll fájlt bemásolod a foobar components könyvtárba (ott találod ahova a foobar telepítette magát, alapvetően a Program Files(x86)\foobar2000\components)
Majd a foobar options Components/VST plug-ins menu alatt hozzá adod az EasyQ.dll-t, aztán az Options/Playback/DSP Manager rész alatt a jobb oldali oszlopból kiválasztod az EasyQ-t és átdobod a bal oldali oszlopba, a Configure selected alatt pedig tudod az EasyQ-t állítgatni.
-
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Jó, hogy feldobtad ezt a parametrikus EQ dolgot, azóta használom az EasyQ VST plugint, EnhanceBassandTreble presettel, és sokkal élettelibb a zene, jobban kiválik az ének hang. Tehát az egész hangzás világ sokkal jobb számomra.
-
Kékes525
félisten
change log - version 1.3.9
New high-quality but slow resampler based on dBpoweramp/SSRC code, as an alternative to fb2k's PPHS resampler.
Prevented clobbering of certain exotic M4A tags.
Smooth scrolling in Default User Interface list controls.
Beta 2: made smooth scrolling disabled by default as it stalls visualisation updates. You can enable it in advanced preferences.
Added missing menu command for the new ReplayGain playback mode.
Added oversampled peak scanning in ReplayGain scanner.
Beta 2: Added tweaks for ReplayGain peak results display, in advanced preferences.
Fixed 96 kHz AAC & ALAC playback.
Added whitelist of HTTPS domains to suppress certificate validity checks on, for home media streaming uses [beta 3].
Added readable error messages about “Add location” failures [beta 3]. -
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Úgy gondolom hogy nem, mert minden ami megváltoztatja az eredetit általában csak ronthat a hangminőségen. Szerintem csak olyat érdemes, amit a hangkártya nem tud lejátszani másképp. Ezért is van a SOX-nál az a beállítás, hogy milyen frekvenciáknál mintavételezzen újra.
-
Yagen
csendes tag
válasz
Fandango
üzenetére
Igen ASIO4ALL-t raktam fel de az igazi probléma vele hogy foobarnál is meg bug head-nél is van hang de valami borzalmasan torz izé, (viszont az már a zene mert maradványit fel lehet ismerni) vagy csak hangos zaj jön ki. Amikor torz akkor néha csak az egyik csatornán ad hangot.
-
Fandango
veterán
Milyen asio-t akartál felrakni? ASIO4ALL?
Kimenetet nem célszerű lejátszás közben váltani, csak ha leállítod.
A hangbeli különbséget ne úgy akard értelmezni, hogy ha WASAPI akkor már ott érzed magad a zenészek között, nagyon sok mindentől függhet a dolog, forrás, amin és amivel hallgatod stb. -
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Ez az első google találatok között ott van, ha rákeresel.

Én nem linkeltem semmit, mert gondoltam ez magadtól is megy.
-
Yagen
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Egy laptopra szeretnék asiot felrakni egészen pontosan egy ilyenre: [link]
de egész egyszerűen nem akarja. Másik probléma hogy a DS és a WASAPI beállítás között semmi hangbeli különbséget nem találok.
A laptopból optikain jön ki a jel és megy bele egy HK HD990-be.
És néha amikor váltani akarok DSről WASAPI-ra leáll a playback és kiírja a foobar hogy device in use.Előre is köszi!
-
Kékes525
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
-
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Szerintem de.

-
PrinceHerceg
őstag
Tisztelt Nagyérdemű!

Parametrikus EQ-ról valaki valamit tudna nekem mesélni about F2K, pl hogy melyik a legjobb hangú stb?
Remélem nem dobtam fel túl magasan a lasztit!

-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Jó kérdés. Engem is ez érdekel a legjobban a változások között...
A dBpoweramp nekem minőséget jelent (nem a PowerAMP-re gondolok, habár az is tetszik), hanem a dBpoweramp konverterre, megvan, nagyon jó. dBpoweramp -
Fandango
veterán
Vajon ez az uj resampler jobb lehet mint a SOX?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Avast! Antivirus topic
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Game Pass előfizetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB - Kártyafüggetlen, Fekete - 1 Év Garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Használt Palladium G-Lab angol games billentyűzet / 12 hó működési garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:

). Az FFmpeg frissitessel meg ertheto lenne, de az utoljara az 1.3.8-nal volt.