Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibe
aktív tag
Van valami normális skin a foobarhoz ami működik is rendesen? Sötétebb kevésbé rikító színekre gondolok. Eddig ami tetszett és feltettem sosem volt tökéletes mindig szarakodott....
-
huberpe
aktív tag
válasz
gaborka8x8
üzenetére
én ezt használom konvertálásra, legtöbbször flac-ból mp3-ra. azt ki kell próbálnod, hogy az általad említett fileokat kezeli e.
[link]
ps. van portable változat, még telepítened sem kell.
-
gaborka8x8
aktív tag
Tisztelettel kérem a hozzáértőket, segítsenek már az ilyen magamfajta igencsak láma user-nek, akinek az informatikai tudása alig haladja meg azt a szintet, hogy be tudja kapcsolni a számítógépet.
Tehát előre is kérem, aki hajlandó segíteni, az úgy írja le, hogy azt még egy óvódás is képes legyen megérteni. ( Sőt, még én is.
)Tehát, van nékem egy 1.3.5-ös verziójú Foobar2000-em, amit egyik kedves ismerősöm telepített fel (merthogy nekem még ez sem nagyon megy) és jól el vagyok vele, megfelel arra, amire használom (zenék lejátszása, ape fájlok flac-ba konvertálása, feldarabolás CUE fájllal)
Ellenben most számomra megoldhatatlan feladat elé kerültem.
Egyrészt, nagy felbontású (24/96 és 24/192) flac fájlokat kellene 320 kb/s-os MP3-ra konvertálnom, de az én Foobaromban csak 190 kb/s-os lehetőség van
Másrészt ugyanezen nagy felbontású flac fájlokat kellene 16/41-re konvertálnom, de úgy, hogy FLAC fomátum megmaradjon. (Na jó, ha nagyon nem megy másként, akkor wav is lehet.)Lehetséges ez a Foobarral, vagy valami más programot kell keresnem erre a célra? És ha igen, akkor melyik lenne alkalmas rá?
Minden segítséget előre is köszönök!
-
TRob1
veterán
Új beta! foobar2000 v1.4 beta 1
1.4
Added preferences page to adjust priority order of installed decoders.
Greatly improved DSP manager dialog.
Added output mode switcher toolbar item to Default User Interface.
Converter improvements:
Keeping incomplete/problematic output files is now optional; they're deleted by default.
New and improved overwrite prompt dialog.
ReplayGain scanner improvements:
Apply gain to file content feature now runs in multiple threads and supports MP2 content.
Added command to manually manipulate Opus header gain field for both .opus and Matroska.
Playlist & Media Library search use a new text-matching algorithm similar to Unicode Asymmetric Search.
Reworked Default User Interface Preferences pages; improved options for minimize & close behaviors.
Cosmetic tweaks; prettier buttons attached to editboxes in various dialogs.
Cleaned up Opus header gain manipulation, reported value no longer offseted by 5 dB, made header gain respected when embedded in Matroska container.
Matroska support improvements, improved seeking performance on files without seektables.
Made possible to choose between alternate audio streams in MP4 and Matroska files.
Implemented WebM internet stream playback. -
joco1954
újonc
Érdeklődni szeretnék,hogy egybefűggő dsf fájlt hogyan tudnám számokra bontani. Köszönöm szépen előre is a válaszokat
-
Wratek
csendes tag
Sziasztok!
Foobarral rippelek audio CD-t FLAC-ba. Mi lehet az oka annak, hogy amíg lemezről játszom le a számot, addig 1411 kbps-t ír a rendszer, míg ha FLAC-ot játszom le, akkor 878kbps-t ír?
Laikus, illetve kezdő vagyok a témában, bocsánat ha nagyon alap dolgot kérdeztem, de elvileg a FLAC veszteségmentes, ill footbarban nagyon beállításokat sem találtam a konvertálásra vonatkozólag.
Mi lehet az oka a csökkenésnek, ill kell-e vele foglalkozzak?
Előre is köszi a segítségeteket!
-
G@ben
addikt
Szoktam foobar-ral zenéket kódolni, de olyan gondom van, hogy nem tudom megadni neki, hogy az eredeti könyvtárba tegye be alapértelmezettként a keletkező fájlokat. Jó lenne, ha egyszerre több könyvtárat be tudnék adni neki, jellemzően iso, mka, wav kiterjesztéssel, ezeket szeretném flac-ba konvertálni úgy, hogy szét is szedje külön számokra, és minden célfájlt a forráskönyvtárba tegyen, ne kelljen mindegyiknél megadni külön. Be lehet ezt állítani valahol? 1.3.2-es verzióm van.
-
TRob1
veterán
-
Gyorsan belőttem a DS módot, annyi a változás, hogy itt a 192 kHz-es tartományú zenék is normálisan szólnak, viszont semmilyen DSD-s cucc nem szólal meg, pedig elvileg megy a lejátszás, mert az látszik, hogy a kis csúszka szépen halad balról jobbra, csak épp hang nem jön ki.
-
Üdv!
Ahogy elnézem, túl nagy tolongás nincs a topikban, de azért megfuttatom először itt a X aktás problémámat.
Amit érdemes tudni, a DAC egy TEAC UD-301-es, és van egy Myryad Z40-es erősítőm. A legújabb, 64 bites Win 10 van a gépen, és mivel ez alatt op. rendszer alatt, a TEAC gyári ASIO driverét lehetetlen működésre bírni, ezért eddig Wasapi Event volt belőve az Output opciónál. Nem is volt gond, működött szépen, viszont a mai nap minden előzmény nélkül, a DSD-s, és a 192 kHz-es zenéket, valami iszonyat bugyburékoló, gurgulázó hangon
hajlandó csak lejátszani, míg a 44,1- 176,4 kHz-es tartományba eső zenék továbbra is vajsimán futnak. Semmit nem állítottam a korábbiakhoz képest a Foobarban, ami a legutolsó hivatalos verzió, illetve nem lett telepítve olyan program az utóbbi időkben, ami esetleg bekavarhatott.
Mivel többször letakarítottam a Foobart, majd újratelepítettem, kipróbáltam a legújabb béta verziót is, de ott is hasonló lett a helyzet. Még annyit, hogy olyan progival szedtem le, ami a registryt is kipucolja, tehát elvileg nem maradhatott vissza semmi, a törlések után. Már arra is gondoltam, hogy valami hardveres gubanc lehet a háttérben, de van itthon egy kis Asus mini PC, szintén a legújabb Win 10-el, azon ugyanezekkel a cuccokkal, tökéletesen futott a Foobar, tehát tuti, hogy valami szoftveres gond lehet a háttérben.
Majd fél napi xarakodás után, beugrott egy pofon egyszerű megoldás, kipróbáltam a Wasapi Push-al, és azzal most úgy néz ki, hogy működik minden kérdés, hogy meddig, szóval csak érdekelne, hogy mégis mi a nyavalya lehet a háttérben?
Továbbá, ha már nem lesz gond ezzel a push móddal, az itteni beállításnál, ezt a 200-as értéket célszerű-e így hagyni, és mit befolyásolna, ha kisebbre, vagy nagyobb értékre állítanám?
Előre is köszönök minden véleményt. -
Kasya
nagyúr
Köszönöm nektek

-
válasz
Kékes525
üzenetére
Szerintem meg elég ha az OPPO ASIO-t használja oszt csókolom.
Mivel DSD képes a DAC, ezért mindegy, hogy mivel etetjük (DSD vagy PCM), megoldja.
A DSD-s előtagú kimeneteknél a Foobar mindent DSD-re alakít kiküldés előtt. Állítólag ennek is lehet pozitív hatása, akár MP3 forrás esetén is, de mostanában olyan profi DSD DAC-ok jönnek ki, amikben kb. megvannak azok a szűrési lehetőségek, amiket a PC-s algók kínálnak, így szvsz. felesleges ezzel terhelni a gépet.
SACD-nél elég a DSD, meg sztereó és a többi az OPPO dolga.
-
Kékes525
félisten
Igen számít, ha veszteségmentes nagy felbontású zenét hallgatsz. Mivel az OPPO DAC-odnak van saját Asio drivere úgy én annak használatát javaslom, mivel az jó minőségű DAC. Ha sokszor hallgatsz DSD-ét, akkor azt az OPPO Asio drivert használd. A SACD-nél tedd DSD+PCM-re, hogy ne kelljen cserélgetni. A PCM mintavételezését teheted legmagasabbra.
Amúgy azzal az eszközzel is tudsz lejátszani DSD-ét a foobarral, ami alapból nem tud, ha átkonvertálod PCM-re. Erre két lehetőség van a foobarban. A jobb minőségű konvertálást a Resampler (dBpoweramp/SSRC) tudja. 96000 Hz érdemes tenni.A beállításaim (nekem Audio-GD NFB11 DAC-om van, ez is tudja a natív DSD-t): [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
samu2062
senior tag
Sziasztok!
Full amatőr vagyok,bocs ha bagatell a kérdésem.
A parametric eq-t akarom használni a foobar-ban,de nem tudom összehozni.
Elvileg a dsp effect foglalja magában,ha jól olvastam,ezt le is töltöttem és be is raktam,de a parametric eq-t nem tartalmazza nálam.Hogy tudnám megoldani?Sajna angolul nem tudok,ez is hátráltat.
Köszi előre is! -
TRob1
veterán
Van már foobar2000 v1.3.17 beta 2 is...
-
Shing
őstag
Úgy hangzik mintha memory leak-ed lenne. Full file bufferinghez nyúltál? (Preferences ablak, advanced résznél). Ott ha sok memóriát írtál be esetleg kinyírhatja egy idő után. Vagy egy elavult komponens bénázik (ha nem töltöttél le hozzá semmit akkor valszeg nem).
Játék közben ha elkezd akadozni nézhetnél egy memória/CPU használatot, hogy kiderüljön. Egyébként foobar/hangkártya driver frissítve van? -
Kasya
nagyúr
Sziasztok!
A Foobar-t hallgatva jatszom (LoL) es egy ido utan a jatek elkezd akadni, majd lefagy a gep. Az asztalra nem tudok a feladatkezelovel se kilepni, csak az ujrainditas segit. Mi lehet a gond a Foobar eseten? Tekintve hogy csak ezalatt tortenik ilyen, biztos vagyok benne, hogy mas gond nem lehet.
-
TRob1
veterán
Új beta!
Changelog:
1.3.17
-Fixed horrible, horrible bug with Ctrl+A “select all” handler in edit boxes stealing altgr+a making it impossible to type “ą”.
-Made possible to retag MP4/M4A files without 'ftyp' header.
-Prevented decoding of broken MP3 frames that overlap with apparent file tags.
-Allowed decoding of WAV files with sample rates above 1MHz.
-Converter: Made format list sorting remembered.
-Fixed tags not being read from certain WAV files.
-Internal fixes to allow foo_input_exe/foo_input_ffmpeg decoding of HLS & RTMP streams. -
Kékes525
félisten
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Bocs, én Windows 7-et használok.
-
Fandango
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Örülök, hogy megoldódott a problémád!

-
Kékes525
félisten
válasz
gordonfreemN
üzenetére
-
Fandango
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Akkor itt a magyarázat a problémádra.
-
Fandango
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
De ott van a listában a 88200Hz is?
-
Fandango
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Windowsban az audio eszközöknél ha bemész a hangkártya beállításaihoz, milyen Hz értékeket ír ki, mit tudsz beállítani?
-
Engineer086
Modder
válasz
Fandango
üzenetére
A történethez hozzátartozik, hogy azért húztam újra a Wint, mert a DAC, amit vettem, nem működött és abban bíztam, hogy tiszta lappal indulva megjavul a dolog. A hipotézis nem működött, a DAC kikerült a rendszerből, a hangkártya visszatért. Minden meghajtóprogram, ami a DAC-hoz kapcsolódott le lett gyalulva a gépről.
-
Fandango
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Hardveresen változott bármi? Előtte működött rendesen?
-
Fandango
veterán
válasz
Engineer086
üzenetére
Semmi nem változott, csak annyi, hogy friss a win10?
-
-
Engineer086
Modder
Sziasztok!
Végső elkeseredésemben hozzátok fordulok a problémámmal. Nemrég volt egy Win10 újratelepítés a gépemen. Annak rendje és módja szerint feltelepítettem a a Foobar legújabb verzióját, valamint az ASIO drivert, beállítottam mindent, ahogy korábban is, de ezúttal a 88200 Hz Sample rate-es FLAC fájlokat nem hajlandó lejátszani, bármit állítok be, ezt írja ki:
"Unrecoverable playback error: Sample rate of 88200 Hz not supported by this device" Hangkártyaként egy Xonar DS-t használok.
Van tippetek arra, hogy mi okozhatja ezt a hibát? Sajnos én nem értek annyira hozzá, hogy magamtól rájöjjek a hiba forrására.
Köszi előre is a segítséget! -
szivacs1987
aktív tag
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Köszi a visszajelzést.
Én is erre jutottam.
Most azt csináltam, hogy írtam egy progit, ami 15mp késleltetéssel indítja el a foobar2000-et. Ez az idő elegendő, hogy már kikapcsolt TV esetén is "Visszajöjjön" a hdmi hang.
Elindítom a progimat kikapcsolom a TV-t. Így mikor a késleltetve elindul a foobar, akkor már jó lesz.
Máshogy én sem tudtam megcsinálni. -
Brett001
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném működésre bírni a Discogs plug-int de az istennek sem boldogulok. Valami PIN-t kér, de hiába regisztráltam a discogs oldalon, nem találom sehol.

-
oszkarfincs
aktív tag
válasz
szivacs1987
üzenetére
Teljesen más hardverekkel, de ugyanezzel szívok én is. Áttúrtam a netet, nincs rá megoldás. Ezerféle dolgot próbáltam már, drivereket, segédprogramokat, kábeleket, ki/bekapcsolás sorrendet, ... de a hdmi hang nem működik úgy, min régen egy jack aljzat, pedig az összes hardverem új (max 2 éves). Valamelyik eszköz mindig okosabb akar lenni és átvált, megállítja, eltéríti a hangot. Én már hülyét kaptam tőle, elengedtem a témát.

-
joco1954
újonc
Sziasztok ! Van egy lemezről 2 dsf fájlom. Hogyan tudnám ezt számokra bontani,úgy hogy a kiterjesztés megmaradjon dsf. Előre is köszönöm a válaszotokat .
-
szivacs1987
aktív tag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy
TV-t használom monitornak.
Van egy pc-m, melyben volt R9 380x VGA és hdmi-n ment a hang az erősítőbe (Denon 6200w).
Foobar2000(v1.3.16)+wasapi (event), szól is a zene megfelelően, lekapcsoltam a TV-t és a zene ment tovább(pillanatra megakadt).Csak annyi változott, hogy a VGA-t lecseréltem GTX 1070-re(a drivereket megfelelően leszedtem(DDU-val is), telepítettem), foobar2000 hangkimenet ugyanúgy wasapi (event) csak mos már ugyebár az új vga hdmi kimenetén.Szól is minden rendben, azonban, ha kikapcsolom a TV-t, akkor megáll a zene, nem csak megakad egy pillanatra, távoli asztallal felmegyek, és ha rákattintok a play gombra, akkor megy tovább a zene.
Ugyanez van, ha ne wasapi a kimenet, hanem csak a sima hdmi-s.
Azt vettem észre, hogy ha ki vagy bekapcsolom a TV-t, akkor pár mp-re feljön, hogy a win-ben a buborék, hogy mintha kihúztuk volna, majd visszadugtuk volna a hdmi kábelt és elérhető új hangkimenet.
-
pc360
addikt
Üdv!
Régóta használok egy saját, szépen kialakított portable verziót, aminek a komponenseit mindig felfrissítem. Friss Windows 10 (16299-es build) alatt eddig semmi probléma nem volt vele, viszont admin módban kell futtatni ahhoz, hogy elérje az exe mellett lévő configuration mappát. Így viszont nem működik valamiért a drag and drop az utóbbi időben. Írták 1-2 foobar2000 topikban, hogy ilyenkor az a megoldás, hogy sima, nem admin módban futtassuk a progit, akkor viszont ott van ez a konfig-elérhetetlenség probléma.
Olyasmit is olvastam, hogy a foobar mappáinak a jogosultságát kell átállítani, de akárhogy próbálkozom, nem jön össze. Mi a fenét tehetnék még? Valahogy ki kéne szerveznem az appdata-ba a beállításait? Nem szívesen teszek ilyet, semmiképp sem szeretném felborítani a jól belőtt foobar-om. Esetleg még azt kipróbálhatom, hogy az egész tetves foobar-t átrakom az AppData-ba, és onnan futtatom, hátha...
-
Kékes525
félisten
válasz
joco1954
üzenetére
Sehogy, de annak nincs is értelme. Miért akarod a számokat iso kiterjesztéssel?
Ha az eredetit akarod konvertálás nélkül, akkor azt is lehet: sacd_extract-gui, sacd_extract 0.3.8 Egyik link a felület (GUI), a másik ami kiszedi dsf-be. Ez tökéletesen ugyanaz a minőség, mint az iso. Ezzel tudod, a kiszedetteket lejátszani: DSDIFF Decoder
A foobarral nem tudod konvertálás, azaz veszteség nélkül kiszedni. -
joco1954
újonc
Sziasztok!
Van pár darab dsd iso fájlom.Hogyan tudnám azokat számokra bontva feldarabólni,úgy hogy a kiterjesztés megmaradjon.Foobar2000-ről van szó,mint lejátszó. -
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
A beépített is elég jó (Resampler (dBpoweramp/SSRC)). Ez jobb mint a másik beépített a Resampler (PPHS). A dBpoweramp-nek nagyon jó konvertáló programja van, ha nem a legjobb. dBpoweramp A pro-t megvettem, nagyon jó.
-
Fandango
veterán
-
dni
őstag
Sziasztok!
mod: most látom, hogy pár hsz-el ezelőtt érkezett hasonló kérdés.

Meg tudnátok mondani, hogy miként kellene a Foobart beállítanom, ha wasapi event kimenetet szeretnék használni a DAC-om 24bit 96kHz-ig birkózik meg a fájlokkal, de vannak olyan felvételeim amik nagyobb mintavételezési frekrenciával rendelkeznek és ebben az üzemmódban nem játsza le őket?
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
Én nem tudok róla, hogy lehetne váltani.
Én azt a megoldást választottam, hogy az alap Foobar telepítés után csak pár kiválasztott plugint rakok fel alá, amiből szándékosan ihagyom a DTS/DTS-HD dekódolót, így nem is fogja tudni lejátszani az .mka 5.1-es részét. Azaz csak a sztereó FLAC szólal meg.
Ha mondjuk ki akarod szedni a FLAC-ot belőle - ahogy én is - akkor rakd fel a FLAC frontendet és az.mka-t megynitva jelöld ki az összeset --> jobb klikk --> konvertálás. Itt beállítod, hogy mi legyen a kimenet (FLAC), ehhez megadod (betallózod) a felrakott FLAC frontend könyvtárából a flac.exe-t (mert gyárilag nincs a fobbar-ben FLAC enkóder tudtommal) és ezek után simán kimenti track-ekre bontva a számokat.

-
vyctor
csendes tag
Sziasztok!
Ti szerintem kapásból tudtok segíteni nekem. Lehetséges foobarban MKA fájl esetén, amiben sztereó FLAC és 5.1-es DTS hangsáv van, a kettő sáv között váltani? Ha igen, akkor hogyan? Nekem egyből a DTS-t indítja el... Interneten keresgélve azt találtam, hogy nem lehet, ez kicsit hihetetlenek tűnik, mikor VLC-ben vagy MPC-HC-ben simán lehet... -
válasz
Kékes525
üzenetére
Nekem az asztali gépemnél használt FiiO E10 DAC-hoz kellett egy megoldás, hogy a nem támogatott felbontásokat tudjam hallgatni.
Korábban a Foobar2000 beépített resampler-ét használtam, amivel mindent 24/96-ban tolt ki magából, mivel az E10-nek ez a max. támogatott felbontása. Viszont tudja a 16-24 bitet, meg a 44,1; 48 és 96 kHz-et, a 88,2; 176,4 és 192 kHz-et, meg DSD-ket nem, így azokat a felbontásokat, amit támogat megkapja natívan, amiket meg nem képes dekódolni, azokat a SoX Mod2-vel alakítom át on-the-fly. Erős procin meg sem látszik a plusz terhelés, amit ez az átszámolás igényel. Sőt, egészen low end procikon is szépen fut, ezért is ajánlott.

-
válasz
Kékes525
üzenetére
A korábbi linken kicsit lejjebb görgetve az egyik (#3) hsz.-ben ott a válasz:
Modified version allows you to set a list of input frequencies that will pass through the plugin, unmodified. Or it can choose proper output frequency from the list.
*_mod: It doesn't resample the frequencies that you enter in the text field.
*_mod2: It resamples only the frequencies that you enter in the field.
-
Fandango
veterán
Wasapinál exclusive módban megy a lejátszás, tehát amíg a foobar használja a hangkeltő eszközt addig más nem fér hozzá, ezért nincs hang a játék alatt.
A stream format error-nál a hangkeltő eszköz nem támogatja az adott formátumot, egy resampler pluginnel (SoX Resampler) próbáld meg a 8000Hz-et felkonvertálni 44100 vagy 48000 Hz-re. -
TRob1
veterán
Hello!
Előre szólok, nem értek hozzá.
Wasapi-t használok, alapból minden szép minden jó (mondjuk azt se tudom mi a különbség a Wasapi Event és a Wasapi Push között). De ha pl. játszanék egyet mondjuk Asphalt8-cal, nincs hang a játékban míg megy a foo. Ha sima DS, akkor meg ugye tud szólni a zene, és vannak játék hangok is.
Illetve van olyan, pl. régen telefonnal felvett hangnál, hogy ezt írja: "Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 8000 Hz / 16-bit / 2 channels (0xC)" DS-sel szintén oké.
Ezekre van valami megoldás azon kívül hogy váltsak DS-re?Nem komolyak ezek a dolgok mert 1) Sokat eleve nem játszok, 2) Ilyen hangok is nagyon ritkán kerülnek elő, de azért mégiscsak, na! Érdekel is az ok és hátha van vmi megoldás is.

-
Kékes525
félisten
"1.3.16
Fixed horrible, horrible bug with inverted checkmarks in advanced preferences at 150% text size.
Network streaming: added handlers for more HTTP redirect codes.
Fixed foobar2000 process not setting its working directory to its installation location on startup.
FLAC tagging fixes." -
Fandango
veterán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
-
Fandango
veterán
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Szinte biztos, azért kapsz pcm jelet, passthrough kellene, hogy a foobar csak továbbküldje a jelet, ne dekódolja.
-
Fandango
veterán
-
djlolo
tag
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Van DTS plugin a foobarban?
-
Kékes525
félisten
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Az equalizer ebből a szempontból nem számít.
-
Kékes525
félisten
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Milyen DSP Managerek aktívak lejátszás közben?
-
oszkarfincs
aktív tag
Igen, próbáltam.
Ha bekapcsolom a TV-t, akkor az erősítő annak az azonosítóját (EDID) továbbítja vissza a PC felé, ami (tök jogosan) azt hiszi, hogy egy új eszközt csatlakoztattam a gépre és ezért újratölt minden megjelenítőt. Néha előfordul, hogy a TV standbyban "csinál valamit", amit az erősítő érzékel és elkezdi a Yamaha adati helyett a tv paramétereit visszaadni. Erre változik meg szerintem a hangkimenet. Ezt az alap windows jól kezeli (DirectSound), de a foobar a régi kimeneten akarna megszólalni.
Hogy most ez bug vagy feature, azt nem tudom. Mármint hogy az erősítő túl okos és próbál mindig alkalmazkodni. Mert a PC is kurva intelligens és ő is alkalmazkodna. Csak ebből az van, hogy az erősítő megváltoztat valamit, akkor a PC is. Erre az erősítő megint és gondolom a TV-ben is van valami ficsőr. (A CEC és hdmi vezérlés ki van kapcsolva)
Most úgy oldottam meg, hogy ha nem nézem a TV-t, akkor teljesen ki van kapcsolva. Így nem zavar be a PC-nek, viszont kvázi buktam a TV távirányítót.
Az miért van, hogy a DTS-t az erősítő PCM-ként ismeri fel, ha foobaron játszom le? A Kodit is wasapival tolom, annál DTS jelenik meg a yamaha signal info menüjében.
-
djlolo
tag
válasz
oszkarfincs
üzenetére
Probaltad a Yamahat default device-ra tenni?
-
oszkarfincs
aktív tag
Foobart használok Wasapival Windows 10-en. Egy Yamaha házimozi erősítőre van kivezetve a hang és a kép hdmi kábelen keresztül, ill. az erősítőből megy egy hdmi a Sony TV-be. A PC-re még csatlakozik egy dell monitor display porton. Nvidia videókártya adja a képet és a hangot, alaplapi letiltva mindenből.
Agyfaszt kapok.
Ha csak zenét hallgatok gépről, akkor minden jó. Amint bekapcsolom a TV-t, az audio kimenet (Playback device) neve megváltozik Yamaháról SonyTV-re. Ha kikapcsolom, akkor visszaáll - egy idő után. A váltásokkor nyilván megáll a zenelejátszás.
A gond nem is, mert 2 esetre tudnék valami parancsikonos átváltást kreálni. Viszont ez a fos windóz még át is nevezgeti a hangkimeneteket, Sony TV-1, Sony TV-2 és társaira, illetve Yamahánál ugyanez. Totál idegesítő mindig ezeket a beállításokat állítgatni.
Mit lehetne csinálni? Feltúrtam már a netet, de sehol semmi. Tényleg csak én szívok ezzel?
Hallhatóan jobban szól a jó minőségű zene wasapival, erről nem mondanék le.
-
zsizsef
senior tag
Frissült wasapi 3.3
"Worked around bugs in Microsoft's new USB Audio Class 2 driver. Playback timer now progresses correctly."
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Amit érdemes tudni, a DAC egy TEAC UD-301-es, és van egy Myryad Z40-es erősítőm. A legújabb, 64 bites Win 10 van a gépen, és mivel ez alatt op. rendszer alatt, a TEAC gyári ASIO driverét lehetetlen működésre bírni, ezért eddig Wasapi Event volt belőve az Output opciónál. Nem is volt gond, működött szépen, viszont a mai nap minden előzmény nélkül, a DSD-s, és a 192 kHz-es zenéket, valami iszonyat bugyburékoló, gurgulázó hangon