Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
Sziasztok "véletlenül" a 64 bites verziót tettem fel és egy régi "analog VU meter" nem működik (valami TEAC) van olyan hasonló analóg VU meter ami működik a 64 bitessel?
-
Cs1csó
titán
Most én is ezt csinálom az Album Art Downloader nevű kis programmal keresem és töltöm le. -
Cs1csó
titán
Szia, a YouTube-on van pár oktatóvideó, ahol végig mutatja mit és hogyan csinál tehát követheted. Kezdésnek ezt pl.: [link] a kulcs rész az amikor a menüben a VIEW résznél rámegy az ENABLE LAYOUT EDITING MODE részre onnan válik érdekessé. Itt akár a teljes felületet kiveheted és bármit betehetsz helyette.
Arra hogy "Foobar settings" vagy "Foobar configuration" fog kiadni egy csomó mindent.
Néz meg pár videót és ha valami nem tiszta akkor akár privátban is megkérdezhetsz és megpróbálunk összedobni neked valami jó felületet.Ez is egy kőkemény videó: [link]
Nálam most kb. így néz ki: [link]
Amit csináltam, hogy a Foobar Components oldalról hozzáadtam pár kiegészítőt a legfontosabb a dalszöveg megjelenítő modul, A lyrics Show Panel
DE sajnos nem fog működni csak ha adsz hozzá adatbázist ahonnan kereshet dalszövegeket pár hozzászólással korábban ezt veséztük ki. -
Cs1csó
titán

Na igen, de pont ez lenne a lényege a Lyrics panelnek hogy ezt megcsinálja helyettünk. Amúgy mégy Tankcsapda számot is ismert.
Itt az az oldal, ahol a Lyrics Show Panel és a hozzá kapcsolódó dolgokról folyik a vita: HydrogenAudioINNEN töltsd le mindent és add hozzá: [link]
Van még egy csomó dalszöveg plugin: AZLyrics, DarkLyrics, stb.
Így nézzen ki a Lyrics beállításoknál a Foobar:

Tuti így azt a dalszöveget is leszedi amit még meg sem írtak!

-
Cs1csó
titán
válasz
Pierre75
üzenetére
Erre még nem figyeltem fel, bár logikátlannak érzem mert én mióta használom a Lyric Show Panel 3 a legfrissebb verzió belőle is 5 éves és én kb. azóta használom előtte a Minilyrics-et használtam ami volt fizetős, majd ingyenes aztán meg is szüntették a fejlesztését ha jól tudom akkor kerestem alternatívát és tértem át a Lyrics Show Panel 3-ra.
Amúgy ahogy nézem nekem is sima TXT fájlok vannak meg esetleg ahol van időzítés ott van mellé egy LRC fájl is.
Kiszűrni mi az amit megjelenít és mi az amit nem is elég macerás. Azt mondanám, hogy találnál egy jó letöltő kiegészítőt akár az eddig adatbázisodat ahova mentve voltak a szövegek kukázhatnád (persze legyen valahol meg) és tiszta lap.
Probléma max az lehet ha az adott dal címe már nem egyezik a TXT fájl nevével. Nekem volt olyan válogatásalbumom amin egy szám címét nem találta majd az eredeti albumot amin nem válogatásként volt a szám ott már megtalálta.
Kár, hogy ennyi macera van, az is kár, hogy viszonylag kevés az időzített -karaoke funkcióval is használható - dalszöveg.
Nekem az is tetszene ha lenne mód egy másik ablakban vagy ha adott sort kijelölve annak fordítására igaz nyers fordítás lenne de segítene megérteni a számot. -
Cs1csó
titán
Kár, az utóbbi időben alig használtam a Foobar-t vagy ha igen akkor olyan zenékkel amiknek a dalszövege már el volt mentve (van egy Lyrics mappám amit mindig beállítok és az szépen dagad az idő múlásával. ) De mostanában egyre többet manuálisan kellett megkeresnem és EDIT opcióval betennem, ezután kezdtem el keresgélni.
Van amúgy valami Minilyrics kiegészítő is
foo_uie_lyrics3_minilyrics - v0.9.1
Próbáld ki ezt is. -
Cs1csó
titán
Közérdekű bejelentés:
Aki használja a Lyric Show Panel 3 de az utóbb időben nem működik neki megfelelően annak van segítség:
Innen töltse le és adja hozzá a Foobarhoz: foo_lrc_metalarchives
meg ezt, bár az előző jobb: foo_uie_eslyricAz első elég lehet "metál archív" a legjobb.
-
Cs1csó
titán
ÜDV EMBEREK!! Történelmi mérföldkőhöz ért a WASAPI OUTPUT végre megoldották azt a hibát hogy ha megnyomja az ember a PAUSE gombot akkor a haladást jelző csík még egy ideig meg tovább.
Ez csak akkor volt így ha az output részben a WASAPI EVENT-re állítottuk WASAPI PUSH esetén ez nem állt fenn.Ezt írja a fejlesztője is:
"Change log: Playback position no longer moves slightly forward when paused. "
(néha rá szoktam nézni a componensekre és dátum alapján rendezve visszanézem melyik kiegészítőből jött valami új és most vettem észre, hogy a Wasapi output-ból jött 2020-12-30-án.)
Természetesen le is teszteltem, és igen jelenthetem, tényleg kijavították a hibát.
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525
üzenetére
Ennek alapvetően nem látom értelmét, még régen használtam, a gyengébb notimon, de 4,5 éves asztali gépemen nem az elég erős. A driver keresőjét sem használom már egy ideje, anno kipróbáltam, hogy mindent frissítettem egy Windows telepítés után és így használtam a gépet és semmivel sem lett jobb a gép mint amikor minden driver-t a Windows-ra hagytam azóta nem használom. A gyorsítót pedig egyáltalán.
Elsősorban ez a RAM fogyasztást csökkenti, tehát memóriát szabadít fel.
Alapvetően 2 esetben lehet némi haszna:
- gyenge gépen - de ott sem lesz több FPS csak lehet, hogy stabilabb játékmenet
- olyan gépen amin egy időben túl sok program fut amik nem szükségesek a játékhoz, tehát egy nagyon teleszemetelt gépen lehet hasznos pl. folyamatosan fut a Skype, OneDrive, Dropbox, torrent (a torrentet érdemes manuálisan lelőni játék alatt ha nagy erőforrásokat zabál nálam ez nincs így csak pár torrentem van alacsony sávszélen) és még egy csomó minden fut fölöslegesen.
(volt olyan ismerősöm aki játszott közben 2 böngésző is meg volt nyitva mert csetelt, közben Word dokumentumot olvasott, zenét hallgatott, torrenten épp szedett le valamit 100Mbit-es nettel és hát a gép - noti - kicsit szenvedett)
+ a Windows 10 már elég jó a erőforrásmenedzsmentben, egy példa: 1,8%-on áll a RAM fogyasztásom alap esetben IDLE állapotban, ha játszom egy órát majd kilépek a játékból a RAM fogyasztás beáll 1,4-1,6%-ra, tehát a játék alatt pár dolgot a Windows maga is felfüggesztett és a játék után közvetlenül még ezek a folyamatok amiknek újra több erőforrást engedélyez a Windows még nem zabálták vissza magukat a korábbi memória foglalási állapotukba.A FOOBAR-os zenehallgatásod közben szokott lenni akadás, vagy csak mint ötlet vetetted ezt fel?
Ha a FOOBAR-ban akarsz akadásmentes lejátszást akkor szerintem inkább a buffer-t kell növelni, ha jól tudom ekkor az történik, hogy az adott számot betölti a memóriába és onnan játsza le nem közvetlenül a HDD-ről (ha azon van a zene)Ez a File - Preferencies - Playback - Output - BUFFER LENGTH nővelésével lehet elérni: [link]
már alapban így működik a Foobar hiszen előfeldolgozást csinál persze ha ez nem elég akkor lehet növelni ezt az értéketPersze ezzel is óvatosan, érdemes gyári értéken tartani és csak a probléma felmerülése esetén - kihagyó pattogó hang stb. - növelni az értéket.
flash-
Tehát: játszottál közben a háttérben a gép videót kódolt és szólt a zene? -
Cs1csó
titán
Igen működik most próbáltam ki DE:
Wasapi Output support: ha ezzel használom a Foobar-t akkor kizárólag a Foobar hangjait hallom és pl. nincsenek rendszerhangok pl. lejött egy torrent, vagy nem hallatszik az USB eltávolításánál a hang.
Wasapi Shared Output: ebben az esetben hallod a rendszerhangokat is, vagy azt is ha a Foobar mellett elindítasz egy YouTube zenét. Ahogy a nevében is benne van "SHARED" = megosztott.
Neked kell eldönteni melyik a jobb. Nekem jobb a Wasapi Output support, mert ha nagy hangerőn hallgatom a zenét akkor rohadt zavaró, ha egy rendszer hang - szintén ilyen hangosan - bele sípol, vagy pittyeg a zenébe volt már, hogy meg is ijedtem

Amúgy a WASAPI Output Support sem régi: 2017-06-19 frissítették utoljára, bőven Windows 10 kompatibilis.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525
üzenetére
Valami ilyesmi. DE ha gyenge az audió lánc, nem épp zenehallgatásra termett a helyiség, túl kicsi túl nagy visszhangos stb. és a hallgató sem vájt fülű akkor szinte lehetetlen főleg ha a zene stílusa is olyan pl. diszkó, rock, punk zene
DE a profi audió lánc, profi fül, jó helyiség és jazz, vagy szimfonikus zene akkor már kijöhet a különbség.A lényeg, hogy túl sok a ha, hogy érdemes legyen ezen rugózni. Nekem tökéletes az az FLAC amit meg tudok szerezni és ha nincs más akkor mp3 is elég.
-
Cs1csó
titán
Örök téma. Szerintem a probléma jóval összetettebb, az hogy mi a jó mi nem az nagyon sok dologtól függ:
1. mennyire van JÓ füle a hallgatónak mennyire képzett a hallása (képzetlen, urambocsá botfülű vs. "zenész" )
2. az audió lánc: több százezer forintos lánc (hangfalpár, erősítő, kábelek, lejátszó stb.) vs. alaplapi hangkártya rádugva egy 10k-ás aktív pc hangfal
3. a ZENE. tuctuc zene vagy egy punk nóta vs. nagyzenekari mű énekkarral vagy pl. Jazz, az utóbbi csoportba tartozó zene alapban "több" hangot tartalmaz, tehát utóbbinál jobban észrevehetőek a kisebb hiányosságok
4. A felvétel. Milyen alapossággal, minőségben vették fel, mennyire profi a stúdió műszakilag stb.
5. A helyiség, ahol hallgatjuk egy jó akusztikájú "zeneszoba" vagy sem.Ezek mind befolyásolják azt, hogy egy 320-as mp3-at elégnek érzünk e.
Ha az első 5 feltétel a "high-end" kategóriába tartozik: vájt fülű, akár milliós hangrendszeren keresztül Jazz-t vagy énekkarral szimfonikus zenét "zeneszobában" hallgató ember lehet különbséget tud tenni a forrásokról.
Nekem pl. nem rossza fülem, de nincs zeneszobám, drága hangrendszerem, és vegyesen hallgatok zenét mint stílus, mind minőség terén de ha ugyanaz a zene megvan mp3-ban és valami jobb FLAC-ben akkor azért van, hogy érzem a különbséget.
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
JÓ az, szerintem a 320-as mp3 az alja a "minőségi" zenehallgatásnak, ÁTLAGOS rendszeren bőven lehet ilyen minőségben hallgatni.
-
Cs1csó
titán
Lehet megvan mi okozza a "seekbar"-ban a pause gomb megnyomása utáni csúszka továbbmozgását!!
A WASAPI output! DE csak az EVENT, a PUSH-nál nincs.

1. nincs csúszás
2. van csúszás
3. nincs csúszásTehát nem a beta verziókkal van a gond, hanem vagy korábban is volt ez vagy az újabbaknál + waspi jön elő ez a kis probléma.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525
üzenetére
Nekem is van freemail-em és már a fontosabbakat átirányította, de hébe-hóba szoktam próbálkozni és rendre nem sikerül vele regisztrálni sehova. Sajnos ez nem lehet véletlen. Ezért írtam azokat az alternatívákat.
Nem tudom mi a gond lehet a .hu végződést nem szeretik sokan, passz, de ez sem teljesen fedi a valóságot mert az outlook-os címem is most .hu-s.
-
Cs1csó
titán
Tegnap újratelepítettem a PC-t és - elegem volt a BETA-ákból - és a 1.4.6.-ost tettem fel: megszűnt a haladás csúszka SZÜNET gomb megnyomása esetén történő "továbbhaladása"
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525
üzenetére
A "selection properties" megváltozott most már tömör vonallal vannak elválasztva a sorok, kapásból ennyi tűnt fel.
Amit linkeltél ott írja is: New and improved Properties dialog én igénytelen vagyok nekem minden újítás jöhet, de az olyanoknak mint te aki (nem bántásból) ennyire háklis a megjelenésre inkább maradjon a stabil vonalon, mert mint most is esetleg "kellemetlen" meglepetések érhetik.MÁS: nem tudod ezzel a nyamvadt Firefox - legfrissebb stabil - és a Zoom Page WE kiegészítő képmegnyitási problémájára van már valami gyógyír?? Tudod mikor 100%-ra áll be - miközben nálam a 140 az alap -
Volt már szó az FF topikban csak gondoltam megkérdezem hátha.
-
Cs1csó
titán
TRob1 ?

-
Cs1csó
titán
válasz
Pierre75
üzenetére
Na tehát:
Ha az FLAC-t indítom a Foobar-ral akkor indítja de csak egyben látja a 48 perces "track"-et, ha a fájl megnyitással a Foobar-ral betallózom a CUE fájlt akkor már látja külön a 10 "track"-et de hibát ír ki.
Azt amit nálad, mindjárt lejár a szerkesztési időm még megnézem van e valami komponens amivel lejátszható külön is a 10 szám.
-
Cs1csó
titán
Lehet valamelyik kiegészítőm zavar be vagy a vírusvédelem más nem jut az eszembe esetleg hogy nem az alap felület van hanem variáltam egy kicsit majd ha lesz gép újratelepítés akkor telepítés után állapotban is megnézem, majd a kiegészítők telepítése után egyenként is tesztelem hátha kiderül mi okozza.
Szerencsére nem okoz problémát és már lehet régebb óta fenn áll, de csak most vettem észre. Inkább mint érdekesség osztottam meg nem mint kritikus vagy akár zavaró bug.
Amit én még pluszban telepítettem:
- DTS plugin, Wasapi plugin, Lyrics plugin, és bemásoltam - ahova kell - az analog VU meter-t ennyi, és persze kicsit átvariáltam a felületet bettem ugye a dalszöveg panelt, a VU meter-t, és a borítókat mutató részt kb. ennyi. -
Cs1csó
titán
ÜDV, egy érdekességet vettem észre, ha elindítok egy számot és azt szüneteltetem - nem stop hanem csak pause - akkor az a csúszka ami mutatja, hogy hol tart a szám időben még egy kicsit halad tovább

Megnéztem az idő az nem halad tovább tehát ha x másodpercnél állítom le akkor onnan folytatja de a csúszka még megy egy kicsit.
-
Cs1csó
titán
Ezt nem értem, ha nincs DTS plugin akkor nem tud DTS hangsávot lejátszani, konkrét példa: a Gyűrű Ura trilógi a zenéje megvan FLAC formátumban két hangsávval is DTS 5.1 és sztereó, ha nincs telepítve a DTS plugin akkor a sztereó sávot játssza le ha telepítve van akkor a DTS-t.
A DTS hangsáv jóval nagyobb bitrátájú és talán szebben is szól és ez tényleges 5.1 tehát házimozin hallgatva is ad egy külön élményt de sztereón is talán ad egy kis többletet.
-
Cs1csó
titán
Nano Adblocker + Nano Defender van természetesen, a Nano Adblocker megerősített módban: 3rd-party scriptek és 3rd-party frame-ek blokkolva globálisan, + nem vagyok nagy felfedező, van kb. 300 könyvjelzőzött honlapom és azokon szörfölök ritkán mozdulok ki ebből a "komfortzónából"
DE az elmúlt években az Avast Free-nek sem volt sok riasztása, igazán komolyra nem is emlékszem, tehát ez alapján is elegendő lehet a legfrissebb 1903-as Windows 10 beépített védelme.
Akár a Windows Firewall Control programot is elhagynám ha be lehetne állítani, hogy jelezzen ha valami ki akar menni, sajnos van olyan programom amit nem akarom, hogy kimenjen a netre és a Windows engedi a WFC pedig blokkolja és rákérdez.
Túl sok lesz az OFF nehogy valaki az orrunkra koppintson.
Jah fejlődőképes vagyok, persze csak finoman.
-
-
Cs1csó
titán
Üdv, próbáltam már Defender-rel de a fájlmegnyitást némileg fogta, de már eljutottam odáig hogy Avast Free, Kasperksy Free és Windows Defender kivételével ingyenes védelmet nem ajánlok. Nálam amúgy ez egy hobbi, mármint a Windows újratelepítése, tehát nem "fárasztó"
Az előbbi telepítésnél nem volt ilyen ezért nem értettem mi a helyzet.
+1 Kékes525
Ezeknek a dolgoknak rutinná, megszokássá kell válnia: járdáról lenézésnél akár zöld akár nem mindig körülnézni, friss oprendszert használni, friss böngészőt (kikészítenek akik 1-2-3 éves verziót használnak) és persze naprakész védelmet.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525
üzenetére
Ez eddig kimaradt, pedig itt motoszkált bennem, most tudtam egy újraindítást csinálni vártam pár percet, majd kikapcsoltam az Avast Free-t és láss csodát azonnal megnyílt, tehát az Avast Free a ludas, köszönöm a tippet!
(Végül megnyugodtam, mert azt hittem valami egyéb gond van akár a programmal akár a Windows-zal de csak az Avast Free fogja kicsit gépbekapcsolás utáni első megnyitáskor.
Na csináltam még egy tesztet: bezártam a Foobar-t majd visszakapcsoltam az Avast Free-t és megnyitottam a Foobar-t, lassan nyílt meg, gondolom mivel az Avast Free szemszögéből - hiszen az előbb ki volt kapcsolva - ez volt az első megnyitása.
-
Cs1csó
titán
Üdv, tapasztalt valaki olyat, hogy a 1903-as Windows 10-en lassabban indul a Foobar? Nálam ez történik, korábbról gyorsabb megnyílásra emlékszem, a Foobar a legfrissebb stabil.
Lehet a legfrissebb Avast Free bezavar, csak gép bekapcsolás után az első indítás, utána már gyorsabban, ezért gondoltam erre.
-
Cs1csó
titán
Ez telepítve van:DTS decoder?
-
Cs1csó
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4170
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nem tudtam, hogy nem jegyzi meg, kár, alapnak gondolnám.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

lemaradtam

merre van?