Hirdetés
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP EliteBook / ZBook topik
- Apple asztali gépek
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TRob1
veterán
Van már beta3 is, de a főoldalon még mindig csak az 1-et jelzik (legalábbis nálam biztosan
) -
-
Fandango
veterán
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Most nem, de nem olyan rég azért volt egy hosszabb vakargatós időszak.
-
Kékes525
félisten
válasz
pendre54
üzenetére
DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
4. oldal ==> A számítógépes lejátszás eszközei ==> Foobar2000 beállítása DSD lejátszáshoz
Nem olvastad? A "Az Audio-gd NFB-11 DAC bemutatása" is ebben van. -
Üdv!
A következőkhöz kellene egy kis segítség. Ma hozták meg ezt a kis cuccot.[link] Sikerült beüzemelni, és az ATH R70X-el eddig minden pöpec.
Szóval, ez a DAC tudja a DSD-t is, csak valahogy életre kellene lehelni Foobar2000 alatt is, az AIMP3 nem kukacoskodott, azon rögtön megszólalt. A Foobarnak ez a nyűgje:Gondolom, hogy a Components-ek közül kellene felmókolni dolgokat, csak az a kérdés, hogy miket, és hogyan?
Előre is köszi a segítséget, és ha lehet, lehetőleg ne angol nyelvű leírásokat linkeljetek, mert az nekem kissé macerás, nekünk úgy ötven éve még az orosz lőn a kötelező, nem mintha az orosszal boldogulnék.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Kékes525
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Természetesen az igazi zenehallgatás az.
Sajnos arra kevés időm van, hogy a hangfalaim előtt ülve hallgassak zenét. Mindig elhatározom, aztán nem jön össze. Jó fülesem van (Sennheiser HD-650), így az is megteszi.Mindenkihez
Olvastatok arról, hogy a High Fidelity Pure Audio-t (m2ts) lejátszása fejlesztés alatt lenne? Elméletileg már képes lenne rá, mert az FFmpeg-et tartalmazza. Itt olvastam róla:
Topic: Any Pure Audio/BlueRayAudio Plugin? Itt olvastam (6-os hozzászólás): "Go to Preferences -> Playback -> Input -> Command-Line Decoder Wrapper." Nekem itt nincs "Command-Line Decoder Wrapper." Ezt hol találom? -
Kékes525
félisten
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Legtöbbször számítógépezés közben hallgatok zenét. A számítógép előtt ülve miért is a mobilról vezérelném a foobar2000-et?
-
Kékes525
félisten
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Köszi, kipróbálom.
-
Kékes525
félisten
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Mobilról vezéreljem a PC-én lévő foobar2000-et?
-
Kékes525
félisten
Nálam az albumborító színeit eléggé fakó módon, gyenge kontraszttal jeleníti meg a foobar2000. Ahhoz hogy kontrasztosabb színeket lássak az IrfanViewrel előre be kell állítanom. Lehetne ezen valahogyan változtatni, hogy az eredeti, kontrasztosabb színeket mutassa?
-
PrinceHerceg
őstag
-
Sz_Imre
senior tag
Új verzió foobar2000 v1.3.11
-
Poplacsek
senior tag
Az mitől lehet, hogy a biography server nem tölti az Artist Photo-t. Nem állítottam el a foobarban semmit, csak most észrevettem és küzdök, de se a wikipedia-ról, se a last.fm-ről nem hozza..
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
A split helyet cue file-t csináltam egy "vázra":
PERFORMER "artist"
TITLE "album"
FILE "00000.flac" WAVE
TRACK 01 AUDIO
TITLE "title [01]"
INDEX 01 00:00:00
TRACK 02 AUDIO
TITLE "title [02]"
INDEX 01 05:00:00
TRACK 03 AUDIO
TITLE "title [03]"
INDEX 01 10:00:00
TRACK 04 AUDIO
TITLE "title [04]"
INDEX 01 15:00:00
TRACK 05 AUDIO
TITLE "title [05]"
INDEX 01 20:00:00
TRACK 06 AUDIO
TITLE "title [06]"
INDEX 01 25:00:00
TRACK 07 AUDIO
TITLE "title [07]"
INDEX 01 30:00:00
TRACK 08 AUDIO
TITLE "title [08]"
INDEX 01 35:00:00
TRACK 09 AUDIO
TITLE "title [09]"
INDEX 01 40:00:00
TRACK 10 AUDIO
TITLE "title [10]"
INDEX 01 45:00:00
TRACK 11 AUDIO
TITLE "title [11]"
INDEX 01 50:00:00
TRACK 12 AUDIO
TITLE "title [12]"
INDEX 01 55:00:00Ahol csak az időket töltöttem ki a WavePad Audio Editing Software szoftver segítségével (a wave hullámból leolvastam a file végeihez tartozó időt), a többi részt a foobar2000 töltötte ki a get tags from freedb funkciójával. Annak ellenére hogy az idő nem volt teljesen pontos, mégis azonnal megtalálta a megfelelő albumot.
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Úgy tűnik ezzel megy: Join M2TS files (AC3 audio) on Windows-myFFmpeg
A DTS-HD Master Audio blu ray demuxer Ezzel a Google kereséssel találtam rá. Ismerős a program, régebben mintha használtam volna, pontosan nem emlékszem.
Nemcsak úgy tűnik...
Most már csak szét kell vagdosni. Köszi a tippet!
-
Fandango
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Van dts plugin felrakva?
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Valóban egész jó, mert jobb annál, mint amit a dBpoweramp Batch Converterrel csináltam, pedig ez az egyik legjobb konvertáló. A dBpoweramp Batch Converter Chanel Count beállítását használtam. Gondolom, remélem jóval (41 alap átalakítási lehetősége van, azon belül pedig számtalan opciót lehet választani).
Ebben tudnál segíteni? Esetleg ismersz olyan programot, amivel meg tudom csinálni?
-
Kékes525
félisten
Melyik pluginnal tudom a legjobb minőségben sztereóra konvertálni egy sokcsatornás zenét (Dolby, DTS).
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Lenne egy gondom.
Mostanában a DSD : Wasapi "Event" nem akar működni, állandóan visszavált "Push" módra. Denon DA300 dacom van és eddig semmi ilyen gondom nem volt. Mi lehet a gond?Kösz, ha segít valaki.
-
Fandango
veterán
válasz
fehér_ember
üzenetére
Options/Playback -> Other -> Cursor follows playback
-
fehér_ember
addikt
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy mit kell ahhoz beállítani alap foobar-nál hogyha zeneszámot vált a progi akkor a számhoz hozzárendelt borítókép is automatikusan beváltson.
Jelenleg úgy működik hogy ha elindítok egy zeneszámot akkor természetesen annak a tag-gelt cover-jét mutatja, de ha lejátszáskor a szám végéhez ér és a következő zeneszámra ugrik akkor a cover nem változik, mindig az marad amelyik számmal indítottam és ez van a "következő számra ugrás" vagy "előző számra ugrás" nyilakkal történő zeneszám váltásnál is; csak akkor történik borítókép váltás ha a zeneszámot a listában szimpla kattintással "kijelölöm" vagy dupla kattintással indítom. -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Tudna segíteni valaki, hogy miért nem tudom vezérelni telefonon a Foobart, csak LAN-on? Amint wifi-zni szeretnék, azonnal megszakad a kommunikáció a laptoppal. Vagy van esetleg valamilyen modul, amit le kellene töltenem, hogy ne csak vezetéken tudjam vezérelni?
Köszi a segítséget, előre is.
-
Archttila
veterán
Hamarosan megerkezik Amazon-rol a DAC es az AMP amit fuleshez rendeltem. :-) boldogsag van :-D
-
disy68
aktív tag
válasz
johndeegwed
üzenetére
Annyival kiegészíteném, hogy bővíthető külön pluginekkel, amik segítségével sok egyéb funkcióval ruházható fel. Ezen funkciók nem feltétlenül szükségesek átlag felhasználás esetén. Valamint magas fokon konfigurálható.
-
PuMbA
titán
válasz
johndeegwed
üzenetére
Kihasználja a mai modern operációs rendszerek "technológiáit" (például WASAPI hangkimenet), tehát megfelel a kor elvárásainak, emellett egyszerű, mint a faék és nagyon kevés erőforrást eszik

-
johndeegwed
tag
Sziasztok had kérdezzem meg miért jobb ez a progi a többinél?
PL wmp? winamp? -
karox
csendes tag
Sziasztok
belecsúsztam sacd-be w7-ről hogyan tudnam < vonni 'Super Audio CD Decoder Input PlugIn"-t? jobb egr, nem aktív a remove, ha törlöm components mp.-ból a ddl-t utána keresi. -
csbalint
csendes tag
megtaláltam a megoldást, gondoltam beírom, hátha segíteni fog valakinek.
Szóval preferences->shell integration és a sort incoming files by-hoz beírtam ezt:
%directoryname% | %album% | %tracknumber% -
Sarkadi
tag
Sziasztok!
Hosszas WinAMP használás után váltottam a foobar-ra miután több helyen olvastam, hogy érdemes váltani a jobb hangzásért. ASUS Xonar DX hangkártyát használok, ami össze van kötve egy Denon erősítővel és külön sztereozásra kiépített polcsugárzóim vannak. Első körben beállítottam az AISO-t ill. Playback/Replay Gain beállításait kikapcsoltam. Ajánlott még mást elvégeznem a jobb hangzás/minőség érdekében? A WinAMP-hoz képest már így is hallhatóbb a változás!
Köszönöm!

-
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, sajnos van egy dolog amit nem sikerül megoldanom, hátha valaki tud segíteni.
Tehát a számokat külön mappákba rendezem, évszám szerint, és, hogy szépen mappák szerint jelenítse meg, csináltam egy custom grpuping schemes-t egyszerűen a %directoryname% paranccsal oldottam meg, viszont a számokat alapesetben az albumon elfoglalt sorszáma alapján rendezi így elég összevisszaság van, így néz most ki megoldható lenne-e hogy a directoryname parancsot megtartva azon belül az albumok szerint legyenek rendezve?
előre is köszönöm. -
Jazz
veterán
-
Jazz
veterán
Üdv,
feltettem a MilkDrop plugint. Viszont ha a configure-ra kattintok kifagy a progi. [link]
Fortunately there’s a foobar2000 plugin which acts as a wrapper for Winamp visualization plugins. That is, you use a plugin (foo_vis_shpeck) to load another plugin (MilkDrop). This quide is using files found at Hydrogenaudio.1.3.10. win10x64.
Másnál is van ilyen probléma?
Thx
-
Kékes525
félisten
A flac formátum utódja? A veszteségmentes zene tárolásának új módja? Jobb hangzás 1/3-ad mérettel.
"A new way to render hi-res digital audio files, MQA (Master Quality Authenticated) makes files that are much smaller than today’s standard Hi-Res FLAC files. We weren’t given an exact number, but it looks like MQA will be about three times smaller than a comparable high-res FLAC file, meaning they’ll be pretty easy to take along. MQA was also born from a company with serious sonic pedigree, Meridian Audio, responsible for several important audio innovations, including MLP (Meridian Lossless Packing), which is how lossless audio is delivered in DVDs and Blu-rays. So yeah, they’re kind of a big deal."
MQA is an impressive new file format that squeezes superior sound into less space
-
Tomacko
őstag
-
flash-
veterán
wasapi event -en ha zenét hallgatok, és közben pl. netezésnél bejön egy flash oldal, akkor a zene elnémul, és vissza kell kicsit tekerni vagy előre hogy újra szóljon.
Mit lehet tenni ez ellen?
-
Kékes525
félisten
Nálam is OK!
-
Fandango
veterán
Nálam nincs gond vele.
-
Sz_Imre
senior tag
Új verzió: Foobar2000 v1.3.10
Change log
Letöltés (nem direkt link) -
Fandango
veterán
-
PrinceHerceg
őstag
Újabb béta került tegnap fel skacok!

-
Kékes525
félisten
Ha az újratelepítés után sem müködik, akkor nem értem, mert nálam jó, nagyon sok (legtöbb) dalnál kiírja a dalszövegeket.
Egy dolog viszont most eszembe jutott, talán valamelyik modullal (component-el) nem fér össze, ezt érdemes lenne szelektív, egyenkénti tiltással kipróbálni.
A szűz újratelepítés után közvetlenül, minden plusz kiegészítő, modul, componens hozzáadása előtt müködik? Így volt kipróbálva?
-
zoli03
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Reseteltem az oldalakat, beállítottam, ahogy a képeden van, ugyanúgy nem talál semmit. Több számnál is megnéztem, csak nagyon ismertekkel próbálkoztam. Amúgy a próbálgatások alatt sokszor újratelepítettem a foobart, akkor is alapbeállításokra állt vissza ez a 3 oldal.
-
Fandango
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Gyorsan szétnéztem a neten, hogy milyen megoldást lehetne találni.
Ezt találtam: https://github.com/tripod31/foo_lyricsource
Nem tudom megbocsátani a színeket!

Mi az a sok ikon a Layout Editingtől balra?
-
Kékes525
félisten
Nálam müködik a Lyric Show Panel 3 0.4.5. Nem ártana, ha nyomnál egy reset page-t a preferensben a Lyric Show Panel 3-nál mind a három fülnél, majd állíts be néhány kereső szolgáltatást. Nálam a legtöbb albumnál müködik. Persze mindig lehet olyat találni, amit az adatbázis nem tartalmaz.
Fandango: Bocs a színekért...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet
- Okos Otthon / Smart Home
- YouTube
- Gumi és felni topik
- BestBuy topik
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Gitáros topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Gyermek PC játékok
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hoppá, most reggel néztem, akkor még nem volt.

Legtöbbször számítógépezés közben hallgatok zenét. A számítógép előtt ülve miért is a mobilról vezérelném a foobar2000-et?
Szvsz.