Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Apple asztali gépek
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen egeret válasszak?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- NVIDIA® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
"jobban szeretem a telepítősöket, és még az életben nem okoztak gondot a rendszernek"
Én sem azt írtam, hogy "gondot" okoznak a telepített progik, azt írtam, a portable kevésbé zavar be.
Értem ez alatt, hogy mondjuk esetleges eltávolításuk után biztosan nem hagynak maguk után semmilyen maradékot, hiszen minden egy mappába íródik, a mappa törlése esetén nyom nélkül tüntethetők el. Vagy a telepítettek tudnak zavaró és felesleges bejegyzéseket generálni a context menüben. stb. -
Szeretem a portable progikat, nem zavar bele a rendszerbe mivel nem írkál regeditbe, + az összes beállításukkal együtt átvihetők egy új rendszerre. Tehát az előnyeivel tisztában vagyok, kíváncsi voltam a hátrányaira is.

Amiből lehet, a portable változatot használom, hogy minél kevesebb telepített progi legyen a gépen. Eddig abszolút kivételt képeztek az alapértelmezett progik, így a Foobar, Google Chrome, VLC, FastStone Image Viewer. Ezeket mindig telepítettem, mert tökéletesen megbízhatóak, és az alapértelmezésük miatt úgyis részei a rendszernek. De most gondoltam egyet, és kipróbáltam ezeket is portableként. Ha nem jön be (és ha marad az ikon-probléma, akkor nem jön be), megy vissza a telepített.
-
Értem, köszi! Érdekes.... Nem tudom, mi lehet az oka. De nem csak a foobar csinálja ezt nálam, hanem most kipróbáltam az eddig telepített verzióban használt képnézegető proginak (FastStone Image Viewer) a portable változatát, és az is ugyanúgy egyféle ikont használ minden fajta képfájlhoz. (Ennek nyilván a Részletek nézetben van jelentősége, ha miniatűrök jelennek meg, ott nyilván nincs. De én mindenhez inkább a Részletek-et használom.) Valami win-beállítás lehet az ok?
(#3691) TRob1 "az mp3tag nevezetű progit használom évezredek óta..........elvileg falc formátummal is ugyanúgy boldogul."
Igen, én is azt használom, jó kis progi, és nem csak mp3 és flac, hanem más fájlhoz is alkalmas, wav, ape, stb. -
A fájltársításokat be lehet állítani a winben is, nem az a probléma, hanem hogy a portable egyféle ikont használ minden fájlhoz, míg a telepített minden fájltípushoz más színű és feliratú ikont, ami megkönnyíti az azonosításukat. Elég volt ránézni, akár "Részletek" nézetben is, és máris tudtad, hogy mp3, wav, flac, ape, vagy épp cue, vagy bármi más. Nálad a portable is különféle ikonokat használ?
-
TRob1
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Én pl. az mp3tag nevezetű progit használom évezredek óta minden zene rendbetételére (egységes átnevezés, m3u, id3tag, borítókép integrálás...stb).
Régebben a "hagyományost", mióta van, azóta pedig az uwp verzát.
Igaz, én mp3-akat gyűjtök, de elvileg falc formátummal is ugyanúgy boldogul. -
válasz
liszi70
üzenetére
Melóhelyi gépre is fel lehet rakni a portable verziót, mert átlag programtelepítőt a központilag kezelt csoportházirend nem enged futtatni, csal rendszergazdai joggal.
Olyan meg nekem nincs a céges laposomon.
A portable nem ír a registry-be, csak abba a könyvtárba, ahonnan futtatod. -
Mi az előnye vs. hátránya a foobar portable használatának? Azt tudom, hogy a fájltársítások nem automatikusak, hanem külön kell a zenefájlokhoz társítani. Ezen kívül van valami hátránya még? Az előnye az, hogy egy új rendszer esetén egy belakott, beállított, testre szabott programunk van. Pro-kontra érdekelne, hogy mielőtt kipróbálom, legyen némi fogalmam a különbségekről.

-
Kékes525
félisten
válasz
atoszmester
üzenetére
Sikerült, köszi!
-
Azt be lehet állítani valahogy, hogy a zenekönyvtárak monitorozásánál ne jelenítse meg a filmjeim mappáit is? Itt beállítom a torrent-mappát az egyik könyvtárnak, de nem csak a zenéket tartalmazó mappákat teszi be a listába, hanem a filmeket is, pedig azok semmilyen zene-fájlt nem tartalmaznak. Így szinte átláthatatlan a fa-struktúrás nézet, amit leginkább használnék. Érdekes, mert máshol viszont a zenefájlokat nem tartalmazó mappákat nem teszi be a listába.

-
Kékes525
félisten
Hogy lehet beállítani a Foobar2000-et, hogy a magyar ékezetes karaktereket helyesen ismerje fel? Például:
Hungária - Ébredj fel Rockandrollia - 01 - Ébredj fel Rockandrollia.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 02 - Kroko-dili.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 03 - Mona Lisa.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 04 - Figaro.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 05 - Non-stop szerelem.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 06 - Malvin.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 07 - Riói kaland.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 08 - Hé Mister twist miniszter.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 09 - Cuncimókus.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 10 - Szuvenír.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 11 - Hol van már a tavlyi smár.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 12 - Álom luxus kivitelben.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 13 - Skubilidubili.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 14 - Helló Mancika.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 15 - Szakszi rakéta.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 16 - Ördögi Rock'n Roll.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 17 - Valaki várt rám.flacHungária - Ébredj fel Rockandrollia - 18 - Kasza Bubu.flac -
TRob1
veterán
-
TRob1
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Az is lehet hogy valami "licenszelési" dolog áll a háttérben, de lehet hogy csak szimplán tényleg egy szűk réteget érint.
Egyébként nem tudom mikor jött a zenék fele ape-ben, mert én ilyenre nem emlékszem, pedig nyomom a netet vagy 30 éve. Még a wma lossless is népszerűbb volt.
Az ape elvileg veszteségmentes, viszont kvára tömörített, ezért mindig komolyabb hardverre volt hozzá szükség (ne csak pc-ben gondolkodj). És szerintem pont ezért nem is volt soha "húdenagyon" elterjedve. Az egyéb lejátszók is csak ritkán támogatták a "kis majmot" (szintén ne csak pc-re gondolj).
Na de ez már nagyon sok off, sztem így jó a foobar hogy "moduláris", és nem minden xarral tele van baxkurálva. -
Ezt nemigen tudjuk eldönteni, szerintem egyikünk sem rendelkezik statisztikai kimutatással, hányan használják a foobarban a cd rippelést, meg hányan játszanak le ape-t.
Egyébként amikor évekkel ezelőtt még reneszánszát élte az ape formátum (a letöltött zenék szerintem fele ape-ban érkezett), a foobarban akkor sem volt benne alapból, akkor is külön plugint telepítettem a lejátszásához. Úgyhogy valami más lehet az ok. -
Miért ne lehetne rippelni egy lejátszóval, amikor pont azt tudja (számomra), amit egy dedikált szoftver? Én borges7-hez hasonlóan a freac-ot használtam, kedveltem. Magyar volt, ingyenes, egyszerű és nagyszerű. De amikor rájöttem, hogy a foobar pont úgy megcsinálja nekem amire szükségem van, akkor minek telepítenék egy külön szoftvert erre?
(Igaz, egy plugint ehhez is telepíteni kell, hogy teljeskörű fájltámogatása legyen, de mégiscsak egy már meglévő progi, nem pedig egy újabb.
) -
borges7
aktív tag
"Néha-néha én is rippelek, de nem egy lejátszóval, hanem egy "rippelő" appal (céleszközzel)."
Te melyiket használod? Én a fre:ac-ot, nekem ez a leggyorsabb, legegyszerűbb nagyjából. Viszont most gondolkozom azon, hogy egyszer megcsinálom az összes cédémet "rendesen" flac-ba, úgy, hogy minden metadata, borító stb. benne legyen frankón. De gondolom ezt már csak fizetős cuccal lehet, nem? Erre van valami ötletetek? Állítólag a dBpoweramp a legjobb erre, de még nem próbáltam.
-
A rippelés sem hiszem, hogy rétegigény. Szerintem még sokan csinálják, akik nem torrenteznek annyit, mint mi.
Én torrentezek, mégis csinálom, mert annak idején rengeteg cd-t vettem vagy írtam, azok egy jó része nem is elérhető másként. És ha elérhető is, letölteni sem egyszerűbb, mint berippelni. És most is hoztak hozzám (igaz, rétegzenei) CD-ket, amiket biztosan nem lehet máshonnan beszerezni.
APE meg rengeteg van pl.a rutrackeren is, de lehet, hogy kezd kimenni a divatból, csak én még nem vettem észre.
-
TRob1
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Természetesen nem az mp3 és flac-re értettem, hanem magára a rippelésre egy lejátszónál.
Meg az ape-re...
Logikát felesleges keresni, mert: Vagy nincs is benne (mint sok mindenben e világon
), vagy mi nem tudhatjuk, vagy lehet h le is van írva vhol az oldalukon.
Mindenesetre én nem bánom ha ezek - sok egyéb mással egyetemben - nincsenek benne... főleg ha elérhetők pluginként kinek-kinek igénye szerint. -
Ja. Például CD rip esetén WAV, AIFF, AU/SND, Wave64 formátumot alapból tud, de az MP3 és a FLAC úgy látszik rétegigény.
Szóval nem látom ebben a logikát, de nincs ezzel semmi baj, mindenre van plugin. Csak kíváncsi voltam, hogy mi alapján van vagy nincs benne a foobarban valami. 
-
-
Hát, nem tudom.... Nekem jelenleg a kliensemben lévő zenék több mint fele ape-ban van.
A CD-rippelés nekem sem túl gyakori, de azért a cd még bőven élő adathordozó, "jobb helyeken" sokkal többet vásárolnak belőle, mint nálunk.
De nem csak ezekre gondoltam én konkrétan, például az sacd iso lejátszás is csak külön plugin esetén működik.Apropó sacd. Volt egy olyan kiegészítő, hogy foo input sacd. De most nem találom a foobar komponensek oldalán, csak külső oldalakon. Valami más neve lett a foobarban, vagy miért nincs a komponensek között?
-
Az miért van, hogy a foobarhoz fontos (szinte alapvető) összetevőket is külön kell hozzáadni? Például az ape-lejátszáshoz külön plugint kell telepíteni. CD-rippeléshez mp3 és flac esetén is encoder-packot kell fölrakni, stb. Ezek nem egzotikus fájlformátumok, vagy szűk rétegigénynek szükséges összetevők, nem igazán értem, ezek az alapvető dolgok miért nincsenek benne alapból? (Persze nem túl verejtékes meló ezeket felrakni külön, csak szeretném megérteni a miértjét.
) -
Kékes525
félisten
Egy (1) klikkel (a vonal alá [kép] ) ki tudod jelölni az összes dalt a lejátszási listádban és azonnal látod a teljes lejátszási időt.
Ha ez nem elég, akkor itt kell átírnod [kép] a megfelelő szintaxissal [link] , [link] Elő próbálkozással nekem nem sikerült. Ha van türelmed, akkor lehet, hogy megvalósítható."Mint régen a Winamp-ban."
Erre már nem emlékszem, hogy ott milyen volt.
-
G@ben
addikt
Meg lehet valahogy jeleníteni a listában lévő zenék össz lejátszási idejét?
-
asasasas
csendes tag
Üdv!
Logilink UA0211 USB-s DAC és Foobar problémám adódott.
A DAC-ot másik USB aljzatba dugtam, mert a PC indítás után 15 perccel kezdte látni a Win7 a DAC-ot.
Drivert újratelepítettem, most viszont a WASAPI event kimenet nem megy, helyette ez a hibaüzenet jön: Unrecoverable playback error: Invalid argumentWASAPI push és shared output jó.
Mi lehet a gond? Köszönöm. -
TRob1
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
"Elhamarkodta az 1.5-ös kiadását. Még csiszolgatni kellett volna rajta, vagy úgy gondolta teszteljék a felhasználók." - Ezekre volt a reagálás.
De akkor a másikra is: Volt már ilyen párhuzamos fejlesztés eddig is. Pl. az említett 1.4-nél is jött az 1.3 vonalon "stabil". -
TRob1
veterán
válasz
Kékes525
üzenetére
Nehogy azt mond hogy ez olyan meglepő. A népszerű szoftverek nagy része eleve így működik. Jön sok beta, rc alpha, canary, dev akármi, hogy tesztelje a nagyközönség... Pl, 9.0 Total commanderből is volt 17 beta majd 6 rc mire kijött a "stabil", ami mégsem lett annyira stabil, jött még 3 'a' jelzésű RC mire kijött a 9.0a. Vagy pl. ugye win10 ről nem is kell beszélnünk. Vagy Chrome, Chromium Edge, MPC-BE, mp3tag... ezek csak pár azok közül amit én használok, ezen kívül gondolom millió ilyen példa van. Ez ilyen, max a többség nem használja a köztes verzákat, vagy nem is tud róla.
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Szerintem azért, mert állandóan talál hibákat az 1.5-ös vonalban. Ezért adja ki az előző vonal hibajavításait. Úgy látszik nehéz megcsinálni az 1.5-ös újdonságait. Elhamarkodta az 1.5-ös kiadását. Még csiszolgatni kellett volna rajta, vagy úgy gondolta teszteljék a felhasználók.
-
Kékes525
félisten
válasz
highand
üzenetére
Ezeket is tedd fel: [DSDIFF Decoder], [SSF/DSF Decoder]
-
Kékes525
félisten
válasz
highand
üzenetére
Betallózod a foobarral, vagy ráklikkeksz? Betallózva játszani kellene, ha az valóban egy SACD iso fájl. Ráklikkelve csak akkor, ha a Windowsba az alapértelmezett zenelejátszó a foobar. [kép]
Ja, és a hangkártyádnak támogatnia kell a formátumot a megfelelő driverrel, ha természetes módon akarod hallgatni, vagy a foobarban át kell konvertálni PCM-re olyan formátumra, amit már a kártyád támogat. [kép] -
ozzy711
őstag
Highand, az SACD plugint telepítetted?
-
highand
tag
Köszi. Ok ezt értem, ha egy darab cue fájl-ban van, akkor szétszedi.
De nekem nem ez a problémám. Adott egy cue fájl, amiben van 10 szám. Ezt feltöltöm a foobar-al és le tudom játszani számonként. A kérdés az, hogy van-e valami jobb egérgombos módszer, amivel rákattintok a foobar ablakban a számra és felajánlja, hogy mentsem ki egy könyvtárba. Mert nálam a jobb egérgomb copy-paste funkcióval csak vissza tudom másolni a foobar ablakba, külső könyvtárba nem tudom. -
válasz
Kékes525
üzenetére
És tényleg. A cue fájl a bűnös. Most beszereztem és más cue-kkal is kipróbáltam, többségével működik. Nem vettem számításba, hogy hibás is lehet, mert a windows appos CUE Splitter minden további nélkül elfogadta, szépen szét is szedte trackekre a cue alapján az albumot.
Köszönöm a segítséget! -
Kékes525
félisten
válasz
liszi70
üzenetére
Sok oka lehet annak, ha nem tudja a cue-ból lejátszani a foobar a zenét.
1. Hibás a cue fájl. Javítsd ki: CUE Corrector
2. Az elérési út túl hosszú és/vagy "elvarázsolt" karakterek (magas ASCII kódúak) vannak benne. Sokszor ezek nem is olyan feltünőek. Csinálj egy nagyon egyszerű nevű könyvtárat (például C:/1) és abba másold be a kérdéses zenét a cue fájlal együtt. Ha ott lejátssza, akkor javítsd ki az eredeti könyvtár nevét.
Ezt is kipróbálhatod: [foo_cuefixer] ,foo_cuefixer.fb2k-component
-
Hoppá, ezzel a linkkel okafogyottá tetted a kérdésem.....
Pont azért kerestem meg ezt a fórumot, hogy megkérdezzem, lehetséges-e foobaron belül szétválasztani, feldarabolni az egybe-fájlokat, van-e a foobarnak cue-splitter komponense. De ha külső progit linkelsz, akkor nyilván nincs. 
De ha már itt vagyok....... Nálam nem nyitja meg a cue-fájlt a foobar, Playback error-t dob, és ezt írja ki minden számra:
Unable to open item for playback (Object not found):
"C:\Eddie Higgins Trio - Dear Old Stockholm\Eddie Higgins Trio - Dear Old Stockholm.cue" / index: 1
Valamit még telepíteni kell hozzá, hogy cue-ból is lejátsszon a foobar? -
Kékes525
félisten
Kontra: foobar2000 v1.5 beta 15
"Beta 15
Fixed regressions in components updater dialog, manifesting themselves when you close & reopen the dialog.
Fixed bad behavior of properties dialog when cancelling initial info load forum thread" -
highand
tag
Szia. Pont egy órával ezelőtt jöttem rá, hogy én még azt is hallom, hogy nullás, vagy 5 -ös tömörítéssel konvertálom át flac-ba a fájlt. Apropó, nem tudja véleltlenül valaki, hogy ha egy fálj-ban van a zene és a cue fájl-al szétszedi a foobar számokra, akkor hogyan lehet ezeket a számokat közvetlenül flac.ban kimenteni egy könyvtárba? Hogy ne kelljen átkonvertálni feleslegesen?
-
atoszmester
tag
válasz
donmackó
üzenetére
Rendszergazdaként telepítettem és letöltött skinnel használom. Ez a konfiguráció tökéletesen működött Win 7-en. Időközben megtaláltam a megoldást: a foobar telepített mappájának teljes hozzáférést adtam, ezáltal a foobar2000.exe-t nem kell rendszergazdaként indítanom így működik a Drag & Drop.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
válasz
atoszmester
üzenetére
Rendszergazdaként telepítetted?
-
donmackó
addikt
válasz
atoszmester
üzenetére
A saját skin-jét használod, vagy letöltöttet? Csak mert a letöltöttekkel szokot előfordulni a wsh panel mod probléma, amikor valamit hiányol a skin, vagy nincs jogosultsága a scriptet futtatni ami be van bele építve. a "View" fülön válaszd ki a "Console" menüt, ott ki fogja írni hogy mi a problémája.
-
atoszmester
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Pár hete használok csak Windows 10-et és azóta van gondom a foobarral. Ha elindítom a programot akkor előjön egy WHS Panel Mod figyelmeztetés (Scripting Engine Initialization Failed), ha leokézom akkor működik minden. Pár nap után rájöttem, hogy ha admin módban indítom akkor látszólag minden oké, nem jön elő az ablak, így viszont a lejátszóba nem tudok fájlokat bedobálni, azaz a Drag & Drop funkció nem működik. Együtt a kettő nem megy, vagy hibaüzenet vagy nincs Drag & Drop.
Próbáltam már kompatibilitás módot is használni, sehogy se akar összejönni. 1.4.6 verzió van fenn. Tudtok ebben segíteni?
-
Cs1csó
titán
-
Fandango
veterán
Ettől a windows nem fogja állandóan magasabb prioritással kezelni automatikusan. Ha nem állítod be, hogy milyen prioritással fusson, akkor ha van egy magasabb erőforrás igényű folyamat ami mondjuk az aktív program, előtérben van, akkor az fog magasabb prioritással futni, több erőforrást fog kapni. Ha nem mondod meg, hogy már pedig neked ez a program fontos, ezért kezelje úgy, akkor nem fogja csak úgy magától megtenni.
Pl. ha Lightroom alatt zenét hallgatok, és LR-ben dolgozok ami magas proci használatot igényel, akkor a foobar akadni fog (még prioritás emelés mellett is).Nem véletlenül lehet manuálisan a folyamatkezelőben állítani a prioritást.
-
Cs1csó
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Értem ez alatt, hogy mondjuk esetleges eltávolításuk után biztosan nem hagynak maguk után semmilyen maradékot, hiszen minden egy mappába íródik, a mappa törlése esetén nyom nélkül tüntethetők el. Vagy a telepítettek tudnak zavaró és felesleges bejegyzéseket generálni a context menüben. stb.
(pl. win10-em soha nem volt újratelepítve, és a kezdetektől használom) De hát kinek a pap, kinek meg a lánya.

), vagy mi nem tudhatjuk, vagy lehet h le is van írva vhol az oldalukon.