Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
De4d
őstag
válasz
paatrick #172199 üzenetére
Tökéletesen egyetértek, míg az első rész kissé misztikus és remek volt, illetve Bernthal egy komoly gengszer volt
, itt meg egy viccekesdő, hol sírós, labilis tini úgy viselkedett. Jó formán végig "majomkodta" a filmet. Ennek a címe lehetett volna más is, kb semmi nem adta ki a "könyvelői" matekot se. Ebből is csináltam egy tipikus modern filmet amiben mindennek egyzerre lennie kell, de mivel kevés a szereplő azt azoknak kell vinni, (poénkodás, sírás, drámázás "trollkodás" Kicsit olyan érzésem volt mint a gengszerzsaruk 2-nél.
Az első részben komolyan volt gengszerkedés, a zsaruk se voltak éppen szentek, addig a második részben zsaruk se volt, nem volt csapata se Buttlernek, egyedül ő maga ment és beépült. De az is tele lett nyomva marhaságokkal, ott is volt drámázás sírás "szerelmi" szál, túl komolytalan poénkodások beszólogatások.
Nagy csalódás volt. -
paatrick
őstag
A könyvelő 2 / The Accountant 2 (2025)
Erről meg még nem írt senki? Hát mi van veletek
Sajnos nagy kedvet én se fogok hozzá csinálni (úgy látszik mostanában ez a szerep jut nekem), röviden az első rész fényévekkel jobb. Nagyon túlzó az imdb 6,9 ez valami John Wick effekt lehet, inkább a 6 fele tendál a valóságban.
Pont azokon a helyeken próbálták bővíteni az első rész "univerzumát" amit nem kellett volna.
A szupergyerekek mindennek a legalja volt és ezzel ki is ölték az első rész misztikumát is.
Elég döcögősen haladt előre a film, mintha nem találta volna az egyensúlyt a sztori és a karakterbemutatás között. Az eleje izgalmasan indult, aztán a végére azt éreztem hogy ez a film már biztos megy vagy 3 órája, pedig csak 2 óra az egész.
Vicces helyzetek sokkal többet voltak mint az első részben, más kérdés hogy kell-e ennyi egy ilyen jellegű filmbe.
Szóval nagyon vegyes érzéseim vannak, és sajnos ez a második rész csak azt érte el hogy ha újranézem az elsőt akkor már azt se élvezzem annyira.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Predator: Killer of Killers (2025)
Ok, ez krva jó volt. o.O
Antológia mi? Meg a nagy maci lókukija. o.O A The Sword rész volt a legjobb szerintem, de a másik kettő is simán adta, nem volt pátoszos egyik sem, izgalmas, akciódús időnként picit vicces, de wow én teljesen másra gondoltam amikor az első előzetest megláttam. Nyilván a vége volt a legjobb, az induljon a vadászat résznél konkrétan libabőrös lettem, az extra jelenet meg na... -
j0k3r!
őstag
Sorozat, szóval OFF-ba rakom, de tudom, hogy vannak itt Alien kedvelők: Alien: Earth | Official Trailer | FX
-
proci985
MODERÁTOR
-
válasz
Rigormortiis #172182 üzenetére
Az eredeti legnagyobb erénye és a legnagyobb hibája is, maga a rendező volt. Nem normális sem a fazon, sem az a film.
Amit írtál, az alapján meg sem próbállak rábeszélni az eredetire, úgyhogy csak az én véleményemet osztom meg: maga a színész vezetés, a jelenetek megrendezése, a fényképezés ezerszer jobb a 2018-as változatban. Cserébe sokkal laposabb az egész. Igaz, azért a film utolsó harmada és az előtte lezajló naturalista exploit jelenetek azért szépen megidézik az eredetit.
Az eredetit, melyben hiába értékelhetetlen a színészi játék, pocsék a kamerakezelés, a szövegkönyv, de a hangulata, az az elképzelhetetlen és elviselhetetlen de rettenetesen bele illő gothikus death metál hangzörej dzsessz és fene sem tudja mi keverék film"zene", a jelenetek színpadi megkomponálása és az abszolút szürreális őrület mely a képernyőn zajlik (és nem utolsó sorban a 2018-as első fél órájában lelőtt de itt végig kitartott misztikum), teljesen megértette velem, miért is lett az 1977es film, a műfaja klasszikusa.
Úgy élveztem hogy közben szenvedtem
(de szerintem ez is volt kicsit a rendező szándéka)
-
De4d
őstag
válasz
Juhaszatti #172175 üzenetére
Igen, én meg is néztem. Enyhén beteg, de jó film volt elég egyedi sztori megvalósítás, csattanóval a végen.
Tudom, hogy nem lett nagy siker de én a Brightra várok, hátha. David Ayer nagy akciófilmes rendező, még az utóbbi időkben kissé futószalag gyártásba is kezdett. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Louro #172178 üzenetére
Köszi beszámolót/ajánlót. Erre rá fogok menni én is. Szerintem hasonló lehet, mint a Bang Bang You're Dead. Azt is érdemes megnézni, ha még nem volt meg. Nálam nagyon betalált.
-
Louro
őstag
Osztály (Klass) 10/10
Ez a film valahogy eddig nem jött szembe. Egy Reddites téma kapcsán, ahol arról volt szó, hogy mi az a film, amit mindenféleképpen látni kell, elég sokan ajánlották ezt. Tegnap rávettem magam, hogy megnézzem. Igazából nem olvastam utána, de lehet nem egy húzós nap végére való a film.A film képi megvalósítása nem ütős, de a történetvezetése, tartalma viszont nagyban kárpótolja. Egy szó illik rá, sokkoló. Bár biztos van, aki azt mondja/mondta rá, hogy ezzel a végkifejlettel csak igazolja, hogy miért lúzerek a főszereplők, de igazából a gyerekek nagyon másképp gondolkodnak, mint a felnőttek.
Én 80-as születésű vagyok és bár nem ennyire összefogottan, de az abúzus megvolt és a lányok persze adták a menők alá a lovat. Mifelénk kb. 3 részre oszlottak az osztályok. Szegények - őket lehetett szekálni -, a felkészültek, akiket mondhatni feleltették óra előtt és voltak a menők. Valahogy csak az utóbbiak jártak csoportosan így visszagondolva.
Nálunk is volt, hogy vér folyt, de a tanárok elküldték az orvosiba a gyereket, aztán megtartották az órát. Sosem gondoltam át az akkor látottakat, de a film alapján úgy érzem, hogy ha nem is a szülőknek, de a tanároknak észre kellene vennie a kémiákat. A film hatása félek még napokig velem lesz és lehet kicsit jobban utánaolvasok az utóbbi idők iskolai lövöldözéseinek, hogy mennyire hasonló a filmbeli történethez. Bár félek nagy lesz az átfedés.
-
Cs1csó
titán
válasz
Juhaszatti #172175 üzenetére
SŐT, meglepően jók a szinkronhangok, Natalie Portman-nek pl. a szokásos: Zsigmond Tamara.
-
Juhaszatti
addikt
"Expedició (2018) ellenben most véltem felfedezni, hogy ezt a filmet, ma leadja a Paramount.
Ha jól gondolom, csak szinkronnal adnak filmeket, nagy ritkán nem és csak eredeti hanggal. Viszont elvileg ehhez a filmhez meg nem készült soha."Végül tényleg megkapta a szinkront így 7 évvel később.
Remélem Garland másik szinkron nélküli filmje, a Polgárháború lesz a következő.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Pitterix #171828 üzenetére
Még egy kis szívesség
Another Simple Favor (2025)Ugyanezt érzem én is. Az első fele még csak-csak, de a második fele az totál kuka. Olyan érzésem van, hogy a csajok akartak csinálni egy nyaralást / filmet maguknak Capri-n, aztán kellett valami körítés mellé. Kerülendő, középgagyi - mondjuk a tájképek szépek.
-
Cs1csó
titán
válasz
Bad Pritt #172166 üzenetére
Agyaltam én is de nekem sem tiszta. A 4. amikor dubajoznak az nagyon jó lett, utána jött a "titkos" amiben ugye nem Rékasi K. volt a szinkronja (borzasztóan hiányzott egy újraszinkronizálást megérne csak Tom hangsávjával)
NA a 6. és a 7. részt keverem. Tippre ha 6. amikor van az a nagyon hosszú "néma" fogolyszabadítós. 7. meg amikor a vonatra ugrik motor és ejtőernyő kombóval, tehát ez a legújabb aMI a moziban megy most a 8-ik? -
stellaz
veterán
válasz
Major Lion #172164 üzenetére
Nekem az 5. rész tetszett nagyon, az pont annyira volt komolyan véve, amennyire kell, volt benne némi kikacsintás is, baromi jó jelenetekkel, Henry Cavill is tudott hozzátenni, voltak jó nők benne, stb. Az egy jó elegy volt. Aztán már a hatos sem hozta azt a szinten, ez meg sajna a repülős jelenetet kivéve (ami igazából a helikopteres megismétlése) nagyon erőltetetten komikus lett, ahogy te is írtad.
-
Major Lion
senior tag
válasz
stellaz #172154 üzenetére
Szornyu volt, annyira erolkodott hogy epic legyen hogy rossz volt nezni… kar hogy nem tudott fejlodni a sorozat a vegere sem, ugyanazok a klisek, ugyanaz a fantaziatlan tortenet meseles ahol minden 30 percben elmondjak mit fognak csinalni, kozben gyorsan valtogatjak kit mutatnak, elosmetlek mennyire lehetetlen, es mennyire ezen mulik minden, neha mar azt hittem parodia…
-
De4d
őstag
válasz
paatrick #172150 üzenetére
Ezekre a szolgáltatókra gondoltam kb igen.
De pl ott van az Order című film (Amazonos) mégse lehett hozzá szinkron (Jude Law féle krimi) Vagy a Jake Gyllenhaal féle, A szövetség háborús film.iszdb igen itt néztem meg elsőre, hogy kik lehetnek a szinkron hangok az Expedicióhoz (2018) de semmi infó.
-
paatrick
őstag
1. Paramount megvette a film jogait, ő TV-ben akarja leadni akkor le kell szinkronizálni mert úgy nagyobb az elérés. Sőt, sokszor van már hogy inkább régebbi szinkronos filmeket is inkább újraszinkronizálnak mert olcsóbbra jön ki mint megvenni a régi szinkron jogait ha meg lehet egyáltalán.
Ha szinkronnal lesz, előbb utóbb ide felkerül adatostul: iszdb
2. Netflix piacvezető Magyarországon, nyilván elérte azt a költség/profit szintet ahol megéri szinkront csinálni az új tartalmakhoz. De a régiekhez ők már nem fognak ez biztos.
3. Többi streaming alatt kire gondolsz? Disney szinkronnal ad, HBO is, Amazon is, szerintem egyedül az Apple nem csinál, de ők olyan kicsik nálunk hogy nyilván nem éri meg, amúgy is a legsmucigabb cég -
De4d
őstag
Üdv.
Volna néhány kérdésem filmekkel, streaming szolgáltatókkal kapcsolatban.
A korai"bb" netflix filmek nem kaptak szinkront (miért?) pl Bright, Expedició (2018) ellenben most véltem felfedezni, hogy ezt a filmet, ma leadja a Paramount.
Ha jól gondolom, csak szinkronnal adnak filmeket, nagy ritkán nem és csak eredeti hanggal. Viszont elvileg ehhez a filmhez meg nem készült soha. Most megpróbáltam rákeresni, de sehol se találok infót, készült volna e hozzá. Hogyan tudnám mégis kideríteni?
Lehetságes, hogy a régebbi még anno nem szinkronnal megjelent netflix filmekhez ennyi évvel később készül?
Másik a többi streaming csatorna, meg jó formán a mai napig se jelentet meg szinkronosan filmeket, ellenben a netflixen azóta meg szinte minden kap szinkront? Miért van ez? -
oriic
HÁZIGAZDA
-
makoss
veterán
Üdv!
Mi ez a film? [link]
-
cyberkind
félisten
-
stellaz
veterán
-
Elemental
addikt
Amúgy általában úgy szokott történni, hogy amikor megnézek újra egy rossz filmet, úgy ülök neki, hogy biztos nem olyan rossz, csak úgy emlékszem. És amikor nézem, akkor szembesülök, hogy de, ez tényleg olyan rossz
-
Elemental
addikt
válasz
bagyulajuve #172122 üzenetére
Én azért megnéztem, és újra meg fogom nézni, ugyanis mcu maratont tartok. Végig megyek mindegyiken újra.
-
De4d
őstag
válasz
Elemental #172120 üzenetére
erről eszembe jutott valami, kissé kőltői kérdés, de nyomokban valódi kiváncsiság vezérli.
Régen az volt a cél a CGI-al hogy minél élethűbb, meg szebb legyen, még ha a technika nem volt olyan magas szinten. Most meg mint ha már már direkt ócska olcsó és szar is legyen a cél. Hogy van ez? -
Pitterix
őstag
Captain America: Brave New World
Elkezdtem nézni, ezt az izét, aztán az elején az a verekedés, mondom NEMÁ!
Ez nagyon harmatgyenge.
Végig nem bírnám nézni, ezért hamariba végignyomtam. Így, végeztem vele, kb max 10 perc alatt. Ennyi elég is volt. -
válasz
Miklós315 #170572 üzenetére
Plan 75 (2022)
Köszi az ajánlást, ez tényleg egy kiemelkedő film, mind a téma fontossága, mind a kivitelezés minőségét tekintve.
Egy kicsit konkrétabban, a központi konfliktus abban áll, hogy az egyre inkább elöregedő populáció által jelentett gazdasági terhek csökkentése érdekében Japán kormánya úgy dönt, hogy lehetővé tesz a 75 év feletti embereknek egyfajta aktív eutanáziát - némi szociális juttatás ellenében az illető vállalja, hogy szépen, csendben, méltósággal elaltatják, és távozik az élők közül.
A film pedig semmi mást nem csinál, mint meghökkentő érzékenységgel, az ítélkezést minél inkább kerülve bemutat nekünk embereket, akik valamilyen formában érintettek a kérdésben - olyanokat, akik a Plan 75 mellett döntenek, és olyanokat, akik a Plan 75 által nyújtott szolgáltatásokban dolgoznak. A megközelítésből adódóan a néző a saját "szűrőin" keresztül tud képet alkotni a 75-ös tervről - és nem is árt, ha megteszi, mert sajnos könnyen lehet, hogy 5-10-15 év múlva akár Japánban, akár más nyugati jóléti államokban is felbukkannak hasonló kezdeményezések...
Normál esetben egy ilyen filmet nem pontoznék, de a Plan 75 a maga módján gyakorlatilag tökéletes. 10/10. -
k-adi
nagyúr
válasz
mephi666 #172103 üzenetére
A félelem utcája: A bálkirálynő
Fear Street: Prom Queen (2025)Doors at eight... Slaughter at midnight!
Valóban ez a leggyengébb Fear Street film a sorozatból, de azért itt is megvoltak a klasszikus pillanatok és a szokásos sablon jelenetek amiket egy ilyen 80-as évekbeli horror slashertől elvár a néző.
Nagyon örültem neki, hogy a hangulatot eltalálták, szép lányok, nincs elhízva egyik se, ruhák is szépek és jól genyóznak egymással.
Ami nem tetszett az, hogy túl hamar ellőtték a csavart -
Megérkezett a "Sárkányok Kabul felett" című magyar háborús film első előzetese - Hazai bemutató: 2025 ősze. (Az Aranyélet és a Semmelweis alkotóitól).
-
k-adi
nagyúr
Az ifjúság forrása
Fountain of Youth (2025)Hát, öö.. ez gagyi volt. Rég láttam már ilyen mocskosul béna filmet, szinte semmi jót nem tudnék írni róla. Jó, Eiza González valóban szép nő, elismerem... de rajta kívül most komolyan, volt valami jó dolog? Azt hiszik, hogy feledésbe merült már a nemzet aranya és társai... hát nem, én még emlékszem.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
mephi666 #172103 üzenetére
Nevetséges gyilkolások, vicc az egész, zs kategóriás egyszer nézhető, de inkább ajánlott kihagyni és az eredeti trilógiát elkezdeni. Én többször hangosan felnevettem.
Maga a hangulat és a helyszínek valóban jók, egyéb pozitívumot nem tudok mondani.A majom is hasonló az első felében, addig jutottunk egyelőre. Egyszerűen inkább poénos, mint ijesztő és igazi horror. Nem tudom mi van ezekkel a filmekkel.
-
mephi666
nagyúr
a trilógia nagyon jó volt, de ez? kb a sikereken felbuzdulva összeraktak egy elég erőltetett folytatást... zenék jók, vannak jópofa gyilokok, de ennyinél elfogyott az ötlet... átlag tinisorozat szint
-
proci985
MODERÁTOR
Terrifier 2016
Hullámzó színészi játek, hullámzó operatőri munka, elfogadható rendezés, hullámzó script, jó (budgethez mérten kifejezetten jó) maszkmesteri munka és jó zene / audio mix.
Egyértelműen egy maszkmester szerelemprojektje és az a része látványos. A sztori hullámzik és párszor irányt vált ahogy elég sikeretelenül egyensúlyozik egy slasher, egy gorno és egy pszichohorror között: Mintha a készítők nem bíztak volna a koncepcióban, viszont itt a kevesebb több lett volna. Kezdésnek eldönteni, hogy mit is akar az antagonistájával kezdeni. A gyengébb slasherekhez hasonlóan viszont feláldozza a sztorit egy látványos halálért, a feszültséget pedig egy homageért. Style over substance a végletekig tolva.
5/10. Amikor működik, azt jól csinálja, a maszkmesteri munka jó, a megvalósítása pedig pl japán extrémhorrorokhoz képest egyértelműen jobb. Valószínűleg minden hibája ellenére cult lesz. Viszont kizárólag akkor érdekes, ha szereted a horrorfilmeket és nagyon jó a gyomrod, pár jelenet kifejezetten erős.
#értékelés
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!