Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
myckey
veterán
Venom 3
Ez jó kis popcorn movie volt, kora estére...
Igazából, nekem ez tetszett a legjobban, a három rész közül. Természetesen, ha nem kap mozit a karakter, akkor sem dől össze a világ, és igazából nem is akarom fikázni a szériát...megyek és keresek valami FILMet, ezzel azért sokat elmondok az egészről.
Szóval, a két főszereplő, most érett be igazán, eléggé összehangolódtak és ezt ki is hangsúlyozták, ennek örültem. Rohadtul viccesek voltak az egyes jelenetek, passzoltak hozzá a dalbetétek is. Jó lehet az OST további meghallgatásra.
A látvány felemás, ez a CGI nem az igazi, de a végére megszoktam a szimbionta fizimiskáját és klasszak voltak az egyéb összeolvadások is, meg a mellékes ufok a vége felé...Ez az akármi idegen, "gonosz" ellenseg, ez eléggé lapos lett, semmi extra, és kinézetre is elég gagyi sztm. Mondjuk
felcsigazott, de a stáblistás extra, semmit nem adott hozzá a film értékéhez, kár érte.Knull Hardy jól játszott, jól állt neki a kiégett fapofa, rezignált attitűd. Venom is betalált, kidomborodott az élvezethajhász, mindent az érzelmeknek alárendelni akaró mentalitása, és kettejük zsörtölődései, túltolt jelenetei voltak az "est" fénypontjai. A többiekre már nem is emlékszem, annyira xart sem értek. Volt sztori is, meg forgatókönyv...már erre sem emlékszem.
Lezárták, befejezték. Szépnek nem volt szép, jónak sem mondanám...de összességében még mindig jobb, mint egyik-másik, elbaszott marvel dc akármi. Bár ez nem túl nagy dicséret.
Azért a mozi vége, eléggé betalált, tetszett a záró akkord, meg a stáblistás Art is -
Cs1csó
titán
Az csak az egyik hogy olcsóbb, ez simán a tévécsatornának "jó", a másik, hogy az új szinkront egy "haver" fogja megcsinálni és azért mert a "havernak" adom ki a melót nekem is csurran cseppen. DE ugye:
- mivel olcsóbbnak kell lenni mint a korábbi szinkronnak
- és mivel másnak is tejelni kellEzért lesz Qva Xar, kb. az utcáról rángatnak be embereket fillérekért.
-
De4d
őstag
válasz
Cs1csó #170095 üzenetére
Ej, általában az újabb szinkronváltozatok sokkal rosszabbak.
Mondjuk igazán sose érettem mire jó ez. Azt tudom, hogy nyilván a pénz, mert olcsóbb egy új szinkront készíteni mint a korábbit "eredetit" megvenni, de olyan pocsékolásnak érzem. Van film aminek van 3-4 szinkronváltozata, és van csomó remek film aminek meg egy sincs. -
Redneck
nagyúr
válasz
paatrick #170090 üzenetére
Ezt én is csippantom, de legalább 20 éve nem láttam. Bár Gizmot nem bírom, csak a gonosz kis heherésző szörnyeket. Kicsit olyanok, mint Salacious Crumb, Jabba palotájában.
oriic:
Na bakker. Meg kell fűznöm a lányokat, hogy menjenek el moziba közösen, mert az eredetit is utálom.
Viszont a zenéje nagyon jó volt, Elton odatette rendesen. -
Cs1csó
titán
NE kívánd! Sajnos készült hozzá egy "ÚJ" szinkron "MGM"-es. Még nem hallottam de tuti, hgoy vallatni lehetne vele engem.
Jah és tuti azzal nem az első szinkronnal adnák le. (ennek meglepő módon financiális okai vannak: a régi szinkront megkapják mondjuk 500k-ért az újat 200k-ért és ennyi.)
-
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #170075 üzenetére
Utolsó adaghoz érkeztem a decemberi karácsonyifilm maratonban:
Szörnyecskék / Gremlins (1984)
Huszonsok éve láttam utoljára még videókazettán, áh nem is emlékeztem hogy ez ilyen jó
Igazi 80-as évek karácsonyi horrorvígjáték.Jól rávilágít ez a 2 film mit is vesztettünk a modern CGI térnyerésével. Itt még rendesen fizikailag meg voltak csinálva a szörnyek, és mennyivel jobban néznek ki.
A magyar szinkronra viszont már ráférne egy felújítás, sistergős, alapzajos és úgy az egész nincs jó formában, de ezt kár lenne nem szinkronnal nézni.Szóval aki még nem látta, vegye fel a karácsonyi listára
Szörnyecskék 2 - Az új falka / Gremlins 2: The New Batch (1990)
Na ez viszont a tök felesleges rókabőr kategória.
Itt már pár jelenetben bevetettek korabeli videótrükköket, az elég gagyi 90-es évek, de a többinél a megépített szörnyek itt is a toppon voltak.
Van pár cameo is a 90-es évek sztárjaiból, vagy régi filmekből, de úgy az egész film olyan érzés volt mintha önmagát meg az első részt parodizálná.---
Mindenkinek jó pihenést a jövő hétre és Boldog Karácsonyt -
Louro
őstag
válasz
paatrick #167000 üzenetére
Cicaverzum
Na mi is rávettük magunkat, hogy megnézzük. Mivel van 3 macskánk, így asszony amúgy is rá volt kattanva a film címére.
Bár a visszajelzések tényleg nem voltak megnyugtatóak, de mivel mi sem vagyunk egyszerűek, azért adtunk egy esélyt. Hát így utólag, ha egyedül néztem volna, akkor nagyon max. fél órát néztem volna. De így végignéztük és ez egy förtelem. Se füle, se farka. 100 milliós állami támogatás mellett - és még ki tudja mennyi egyéb forrás volt - csupán 40 milliós bevétel elég veszteséges. A forgatókönyvíró lányok nagyon bedrogozhattak, amikor ezt írták. Aki pedig az állami támogatást aláírta nekik, valószínűleg volt egy jó órája velük, mert ezt normális, éppeszű ember kiröhögte volna.Pedig általában végigszenvedem a filmeket, de ezen érződött nagyon is, hogy "magyar" - nem tudom másképp megfogalmazni azt a színészi játékot, képi világot másképp - és a történetféleség is merő idiótaság volt. Talán első film lett volna, amit tényleg nem nézek végig.
-
Enigma1945
őstag
Most neztem meg.
Gyerekkorom meseje, igy beultem ra pedig nem terveztem, nem birtam neki ellenallni
Nallam 10/10
32 evesen sirtam a vegen, ugy ahogy ovodasan is tettem
Akinek gyerekkent meghatarozo volt menjen el ra, nem fog csalodni
Az is kiderul zordon miert kapta azt a nevet, es miert szamuztek. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Enigma1945 #170084 üzenetére
Egy előzmény (plusz elvileg folytatás is mert a sztorit Simba és Nala lányának mesélik), az Oroszlánykirályhoz, pontosabban annak élőszereplős változatához. Túl sok jót még nem olvastam róla sehol.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Ha kicsit hunyorogsz akkor a plakáton a majom maszkot visel
-
paatrick
őstag
válasz
Szerintem ezt az dönti el hogy ha láttad a pár éve kijött 3D Oroszlánkirályt (2019). Az a régi rajzfilm egy az egyben átrakva 3D-re. Ha az tetszett akkor ezzel az újjal is biztos elégedett leszel.
Külföldi oldalakon eddig az a konszenzus róla hogy jó de semmi újat nem mutat amit eddig ne láttunk már.
Személy szerint én már a 2019-es remake-t se néztem meg, mert nekem a rajzfilm Oroszlánkirályban az "arcok" sokat adtak az élménybe amit 3D verzióba nem lehetett megcsinálni/vagy nem akarták annyira rajzfilmesre venni.
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok van valakinek velemenye a Mufasa: Oroszlankiralyrol?
Gyerekkorom meseje, annyit sirtam rajta gyerekkent hogy az nem igaz
Mai napig meghatarozo rajzfilm szamomra, sok gyerekkori emlek pedig 32 vagyok!
Eljottem ajandekokat venni a plazaba, de meglattam es nem birom itt hagyni
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
lezso6 #169953 üzenetére
Az egyik olyan film, ami mindent visz nálam is, a Gran Torino.
Nyilván vannak olyan filmnézők, akiknél nem talál be, de főleg családos embereknél garantálom, hogy igen.A másik ilyen alkotás a Fedőneve: Donnie Brasco.
Szerintem Al Pacino és Johnny Depp is élete alakítását hozza... -
.LnB
titán
Civil War (2024)
Az év filmje számomra. Valami egészen elképesztő, hogy mennyire jó ez a film. Felüdülés volt végre valami jót nézni.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #170039 üzenetére
Utolsó előtti adag, de az utolsó a romantikus hallmarkos utánérzésű filmek közül. Úgy alakult, hogy a végére maradt az idei év "legjobbja".
Kapjuk el a Mikulást! / Catch me if you Claus (2023)
imdb: 6,6De nem ez.
A híradó Rémapónak kereszteli el azt a betörőt aki Karácsony közeledtével Mikulás ruhában tör be az emberekhez és lop el mindenféle értéket. Hősnőnk éjjel zajt hall a házában és a nappaliban egy Mikulás ruhás 30 év körüli fickót talál, az szerencsére elesik és elájul. Mire felébred, a csaj már megkötözte és kérdőre vonja ki ő: azt mondja ő nem a Rémapó hanem az igazi Mikulás...36 percig bírtam
Azt írják ez a csávó a valóságban meleg, én nem tudom hogy ez az oka-e de baromi férfiatlan volt az egész színészkedése, meg a szerep is infantilis hisztigép.
Nagyon nagy mellé.Karácsonyi kekszcsoda / Gingerbread miracle (2021)
imdb: 6,6Luis bácsi arról lett híres hogy olyan különleges mézeskalácsokat süt amitől lehet kívánni és akkor a legenda szerint valóra is válik kb mint a hullócsillag. De Luis bácsi megöregedett, a felesége meghalt így már nem látja értelmét hogy tovább csinálja a családi bizniszt a kis cukrászdaféleséget, ezért megbízza Mayát hogy segítsen neki eladni a helyet. Megbízik benne hiszen gyerek kora óta ismeri, diákmunkaként segített is neki, most pedig homeofficeként a cukrászdából szokott dolgozni mint jogász.
Alex, Luis bácsi unokaöccse(?) is jogász csak ő New Yorkban egy menő cégnél, de mikor megtudja hogy gyerekkorának fontos helyét el akarják adni, hazalátogat.A romantikus szál nem volt túl erős benne, inkább életútkeresésről szólt ez a film ha már témát kéne választani. Időnként mindenki felteszi a kérdést hogy jó helyen van-e, mit változtatna, mi lenne az álma/kívánsága. Aztán lehet hogy kívánság nem is az igazi vágya vagy teljesen másképp válik valóra mint gondolta.
Félreértés ne essék ez se egy nagy eresztés de egynek bőven jó volt gondolatébresztőnek.
---
Visszanézve ebben a hónapban 8,5 karácsonyi filmet néztem meg ebből 1 (Karácsonyi kekszcsoda) nagyon max 2 (A karácsonyi plusz egy fő) amit ajánlani mernék. Nem túl jó arányTavalyi évben 5-ből 3 film jó volt
-
Redneck
nagyúr
Istenem gyerekek, ez a Zöld könyv sokadszorra is mekkora film! Pedig két meccset néztem volna (amelyeken egyébként 12 gól esett), de ezt a filmet még reklámokkal együtt sem tudtam otthagyni.
-
j0k3r!
őstag
válasz
proci985 #170055 üzenetére
Én is nagyon régóta halogatom hasonló okokból. Egyszerűen ha meglátom a plakátot, majd hozzágondolom a karácsonyi hátterű, potenciálisan giccses romantikus szálakat, akkor egy olyan ragadós, nyúlós egyvelegre asszociálok, ami után valószínűleg napokig kell a lelkemet Ultra Derm-el sikálni, hogy megtisztuljak.
-
Miklós315
aktív tag
The Best Christmas Pageant Ever
Karácsonyi történet egy kisváros éves ünnepi műsora köré építve, a Karácsony igazi értelméről, a kényelmesen monoton státuszokba ragadt közösségekről, mesésen túlzó és vicces gyerekességekkel, bűbájos rosszcsontokkal, persze kiszámítható történetívvel, de mégiscsak felemelő hangulattal.
Bátran ajánlom.#értékelés
-
k-adi
nagyúr
Kraven, a vadász
Kraven: The Hunter (2024)Hát ez mi volt? Azon kívül, hogy egy jó nagy 0
Mélyrepülés... így néz ki egy igazi mélyrepülés. Szégyen -
proci985
MODERÁTOR
válasz
gbors #170060 üzenetére
Hát, 9/10 nálam tudod mennyire ritka. Ahogy nálad is.
míg kb. ezer helyen csúszhatott volna katasztrófálisan félre, igazából egyen sem tette
Pontosabban ülhetett volna a középszerűség mocsarában. De ez a film minden volt, csak nem középszerű.
Talán az
gyengébb (utóbbit én simán álomjelenetnek néztem), de másik oldalról belegondolva a film arányai így is patikamérleg szinten mozognak. Pont kellő csoda van benne, pont elég őszinte és pont eléggé (nem) bontja ki a problémákat,Andrew Lincoln - Keira Knightley szál feloldása és az "amerikai" szál egy fokkal pl Emma Thompson és Alan Rickman karakterénél nem viszi tovább a film a sztorit a potenciális vonatszerencsétlenségig. Persze Lincold és Knightley szála egyben a Thompson - Rickman szál tükre is valahol. Bill Nighy és Gregor Fisher
sztorijának a megoldása pedig valami gyönyörű a maga egyszerűségében és tisztaságában. Tényleg, nem ezt vártam. Az a baj, hogy emlékszem, hogy utoljára romantikus film engem 15 éve lépett meg ennyire, és az az Eternal Sunshine of the Spotless Mind volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cs1csó #170056 üzenetére
Igen, a kisebb szerepek is zseniálisak.
Avagy ahogy felvezeti Neeson karaktere, hogy lehet Claudia Schiffer várja,
. Shannon Elisabeth feltűnése szürreális volt a felvezetés után.ott nem hittem, hogy ez tényleg Csehov puskája lesz Bill Nighy összes jelenete frenetikus ahogy építkezik.
-
Miklós315
aktív tag
Erőssége, hogy egész sok a tánc benne, szemben sok balettos filmmel/sorozattal, ahol a szappanoperás dráma kerül inkább előtérbe. Másik pozitívuma, hogy nem a bevált zenék, balettek kaptak teret (sokadjára is), hanem más darabokat használ, ezáltal frissnek hat. Továbbá a színészek is megnyerőek, jól játszanak. Van továbbá egy erős hangulata.
A film maximálisan a főhősre fókuszál (jelenetek kb. csak vele együtt vannak, illetve sok a közeli felvétel, ami a hős küzdelmét hivatott kiemelni, hangsúlyozni).
Ez a fókuszáltság egyrészt erény, amennyiben mindig felemelő, lélekemelő minden olyan tettenérhető életpálya/életmű, amely valakit teljes mértékben a tevékenysége idájának maximális beteljesítésére ösztökél - legyen e pálya a sakk, futball, futás, ének, valamely hangszer, tánc, matematika, stb.). Ezeknél mindig ott van a tiszta, nagybetűs művészeti/sport/tudományos/de akár emberi-karitatív hivatás, amelyre született, amelyért él és küzd és javul és végül odaér/nem tud odaérni az adott hős, akinek nézőként nagyon tudunk szurkolni. Általában - ebben a filmben is - mindig megjelenik kontrasztként a földhözragadt környezet: meg nem értő család és/vagy kapcsolat, korrupt szervezet, vetélytársak, amely(ek) nem a legjobbat, hanem a leggátlástalanabbat engedi(k) érvényesülni, és ez mindig drámai feszültséget tud generálni, amely hajtja a filmet a végkicsengésig. A szent tisztaság és a korrupció mocska közti éles ütközés termeli ki a legnagyobb tragédiákat éppúgy, mint a legpozitívabb katarzisokat.
Ez a fókuszáltság másrészt kicsit ront a filmélményen, amennyiben annyira a főhős, Joy Womack, elszántságát, megszállott önhajszolását kívánja ábrázolni, hogy túldramatizáltnak hatnak egyes jelenetek, illetve általában az időkezelés is. Kapunk tánctechnikai részeket, de jobbára csak felszínesen, illetve nagyon durva - sérülésekkel terhelt - teljesítményeket, amikről meg nem mondom, mennyire lehetnek valószerűek (pl. ).a központi repedés/törésközeli sérülés elég korán felmerül, majd a drámai csúcspontig - évekkel későbbig! - persze semmi fejlemény ezzel kapcsolatban, aztán meg beüt a baj, és persze ez sem jelent akadályt - ami érzelmileg ugyan tud hatni, de azért eléggé forgatókönyvszagú, és akkor más össze-vissza szerzett durva sérülések is sorjáznak közben
A kommunikáció (hiánya) is többször szükségszerűnek hat (kell a drámavezetéshez, mert különben minden probléma megoldható lenne).Összességében tetszett a történet, az atmoszférája, a hibáit el tudom engedni, noha szembeötlőek. Nem hiszem, hogy klasszikus film született, de jó, hogy elkészült, mert ez az elhivatott táncos éppúgy megérdemelte a megemlékezést, mint más elkötelezettek. Ők egy szűk rétege az emberi civilizációnak, s ha nem is egyértelműen példaképként, de tiszteletreméltó, lenyűgöző szakmai nagyságokként és kiemelkedő küzdőszellemük miatt szívesen hajtok fejet előttük
#értékelés
-
Cs1csó
titán
válasz
proci985 #170055 üzenetére
Az a rész amikor Bill Nighy ecseteli hogy sikerült a dal egyik sorába még pár szó beszuszakolni az valami frenetikus. Plusz még számos ismert színész: Keira Knightly, Chiwetel Ejiofor, Laura Linney, Rodrigo Santoro, Billy Bob Thorton, Rowan Atkinson, Claudia Schiffer, a "bombázók" : January Jones, Elisa Cuthbert, Shannon Elisabeth, Denise Richards
Kiváló film. Szeretem az ilyet amikor sok önálló történet de a végére kiderül hogy mindenki kapcsolatban áll valamilyen módon.
Másik nagy kedvencem a "miniszterelnök" tánca, de kiemelhetném Rowan Atkinson "csomagolását" ami a humor mellett nagyon profi és magas minőségű.
-
proci985
MODERÁTOR
Love Actually 2003
Remek script, jellemzően jó (és az összes fontosabb helyen remek) színészek (Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Hugh Grant és Alan Rickman), jó rendezés, nyakonöntve egy adag vérbeli angol humorral.
Évek óta halogatom megnézni, mert karácsonyi szirupnak gondoltam: Nos ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Karácsonyi persze, de ettől még maró és szarkasztikus angol humora van, néha teljesen szürreálisba hajló helyzetkomikumal. A sztori pedig jellemzően szuper, bár nem mindegyik sztori egyformán erős.
9/10. Talán a Coupling tudott ennyire jól építkezni a poénjain, bár pár ponton még annál is explicitebb. De nézd meg, az első öt perc alapján (Bill Nighy és Martin Freeman/Janna Page első jeleneteinél) kb látni fogod, hogy mennyire a filmed. Szerintem úgy wholesome, hogy közben nem csöpög a sziruptól.
#értékelés
-
perempe
veterán
Nem tudom, hová fut ki, de elkezdtem nézni a The American (Joika)-t, Diane Kruger szerepel benne. Mi mást is nézhetnék, ha tegnap láttam a Diótörőt az Operettben? A fiúkórust lespórolták, 5 csaj énekelt az első rész végén.
Hogy jót is írjak, az első, spanyol tánc trombitaszólója
jó volt, csak amiatt megérte elmenni. -
k-adi
nagyúr
válasz
lezso6 #170040 üzenetére
Én a második részt már meg sem néztem
pl. én se (jó, beletekertem de az nem számít, tudjuk...), és az első is sz*r volt, exxa szerint meg masterpiece... na le lehet vonni a tanulságot...
pedig alapvetően a Joker karakter érdekes is tud lenni, de mostanában közelebb állt hozzá Jinx az Arcane-ból mint ez az ábrázolás... ez egy... sima kattant csávó volt, semmi egyéb plusz
-
myckey
veterán
-
myckey
veterán
válasz
arcitec #170048 üzenetére
maradj magadnak, örülj a befejezesednek !
Egyébként az odáig vezető út, sztm lényegesebb...a végére én is hasonlót vártam. Ami közben történt, arról sokkal többet lehet vitazni, moralizálni. Dilemma.
*
Swat egység jöhetett volna, helikopterekkel, meg utána a csimbum májkel béj a robotokkal.** és megjelenik , Thanos.
-
arcitec
addikt
-
devil-k
nagyúr
Kettes számú esküdt
Juror #2
7.5/10Azért nem semmi, hogy 94 évesen Clint Eastwood még mindig rendez. Nem tudom, hogy mennyire fogták a kezét a film munkálatai alatt, de ez jól sikerült. Végig feszültség telepedik az emberre, végig ott van minden rezdülésben a
lebukás és a lelkiismeret párbaja. Az utolsó snitt nekem nem hozta el az átütő, várva várt kegyelemdöfést, de... végre egy film, amit igazán lehetett élvezni. Manapság ez egyre ritkább.
-
sgx
tag
válasz
BigBlackDog #170043 üzenetére
Szia,
én a Max mellett tenném le a voksom, arányaiban nagyobb eséllyel indít el ezen a platformon az ember egy olyan filmet, ami szinkronos és megüti a vállalható szintet. -
Pitterix
őstag
Gondolkodtam, hogy elmegyek rá moziba. De nagy marha lettem volna.
Az első részt sokszor láttam, s mind a mai napig tetszik. Vártam ezt is, aztán megjött, látott és blaaahhhh.
Már az elején, mikor mellé böki a kardot, aztán azok a a rengeteg szar vágás, a megserúgomderepül hülyeségek....béna majmok,
Mintha valami amatőr filmes csinálta volna vizsgára.
Lehet, velem van a baj, de a nyomába sem ér az elsőnek.
Néhány harc miatt:4/10
#értékelés
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Jelenlegi állapot szerint melyik videóstreaming szolgáltatásra érdemes előfizetni az ünnepek környékén? Idősebb generáció használná, magyar nyelvű (szinkronizált) filmek lennének érdekesek. Tavaly a Netflixszel annyira nem voltak elégedettek, "kevés szinkronos filmet volt fent, ami jó" (szerintem mondjuk csak a bőség zavara okozhatta ezt).
-
válasz
Narxis #170038 üzenetére
Én a második részt már meg sem néztem, mert filmműfajok között a musical olyan, mint a zenében a lakodalmas.
Szerintem Todd Phillips csak szimplán megőrült a sok pénztől. Vagy egyszerűen fogalma sem volt mit készített, lásd Mátrix és a Wachowskik, ahol a két folytatás csak egy-egy mátrix színezetű középszar akciófilm, a negyedik meg no comment. Az IMDB pontszámok alapján a Joker 2 pedig egyből eljutott ebbe a mélységbe, ezért tartom időpazarlásnak megnézni.
-
paatrick
őstag
válasz
paatrick #169888 üzenetére
Karácsonyi kincsvadászat / On the 12th date of Christmas (2020)
imdb: 7,2A "játékfejlesztő"
vállalat megbízást kap egy hoteltől hogy a karácsonyi megnyitójukra készítsenek egy interaktív "kincskereső" játékot. A játék elkészítésére a kissé pokróc nem túl szociális srác és a visszahúzódó karácsonyi lázban égő lány kap megbízást.
Hátőőőőő, itt valami nagyon félrement. Amennyire kihámoztam ez a 12th date of Christmas valami amerikai mondóka/ vers/ dal lehet amire a páros megpróbálja felhúzni a játék tematikát. Na a magyar fordítónak ez nagyon nem sikerült és a szinkron olyan lett mintha ötletelés helyett halandzsáznának percekig egymásnak
Azért nagy kár érte mert az eddigi filmek közül ez a páros adta át legjobban hogy megkedvelik egymást, de a szinkron miatt a történet is kissé csapongó lett, és sokszor nem érted mit is akarnak.
Játékfejlesztésről persze szó se volt, ez végig csak marketingelés, majd a játékot kb szenteste előtt 2 órával összedobják a 0-ról amiből 1db snittet mutatnak
Amúgy a csaj tetszett, egy kicsit Ella Purnell beütése volt, de a szinkron követhetetlensége miatt inkább nem ajánlom.
Karácsonyi csodaváros / Snowed-Inn Christmas (2017)
imdb: 7,32 újságírót elküld a cég Aspenbe, az amerikaiak kedvenc téli üdülőparadicsomába hogy írjanak cikket a Karácsonyról, a hátulütője csak annyi hogy a cég januártól leépítésbe kezd szóval csak az maradhat akinek a cikkét többen olvassák majd. El is indulnak repülővel, de akkora hóvihar lesz hogy hamarabb le kell szállniuk és a páros egy Santa Claus nevű városkában ragad.
Fun fact: tényleg van Santa Claus nevű város Indiana államban.
Hát erről nem sokat tudok elmondani, olyan semmilyen volt az egész, csajoknak jó lehet mert elég helyes a fickó és kb ennyi. Imdb alapján sokkal többet vártam tőle.
-
Narxis
nagyúr
válasz
lezso6 #170037 üzenetére
Én nem mondtam, hogy káros csak próbáltam választ keresni arra, hogy miért lett ez a folytatás és nem találtam jobb indokot rá, mert amúgy sokat nem tesz hozzá az elsőhöz, sőt inkább elvesz belőle, de erről, nyilván Todd-ot kellene megkérdezni.
'Joker 2' ending: Director Todd Phillips CONFIRMS film's shocking twist about "real" Joker [link]
Mondjuk ez nekem már nagyon meta, de ha ezt mondta akkor így van. Az a baj, hogy ez se új, a Gotham sorozatban is ezt pedzegették, nem nagyon lehet már a Joker-ről új bőrt lehúzni.
-
válasz
Narxis #170036 üzenetére
Juj, nehogy már a rossz hír hozója legyen a hibás.
Az USA-ban is ezt nézték be, amikor elkezdték nyomni egy csomóan, hogy mennyire káros a film. Ez olyan, mint amikor valaki kezébe kapja a pozitív rák leletet, aztán ki van akadva, hogy milyen káros dolog a rákszűrés, tíccsák be, hisz rontja a statisztikákat.
-
válasz
Narxis #170034 üzenetére
nekem az első rész volt nyújtott, unalomig ismételt Joker origin story, szegény meg nem értett ember bedilizik és legyilkol mindenkit akit akar vagy útjában van, persze lehet nekem nem jött át a film
Az nem kérdés, hogy ez alapján neked nem jött át. Viszont a Joker 2 alapján már kérdéses, hogy Todd Phillipsnek egyáltalán átjött-e a saját maga által készített Joker...
Amúgy pont néhány napja került elő a reallife Joker: Luigi Mangione.
-
Narxis
nagyúr
Joker: Folie à Deux
Kicsit sokáig húztam ahhoz képest kellemes csalódás bár tény, hogy arra készültem, hogy végig se tudom majd nézni. Kövezzetek meg de jobban tetszett mint az első rész, nekem az első rész volt nyújtott, unalomig ismételt Joker origin story, szegény meg nem értett ember bedilizik és legyilkol mindenkit akit akar vagy útjában van, persze lehet nekem nem jött át a film. A 2. rész számomra azért is volt érdekes mert nem tudtam hova akarják kifuttatni ezt a sztorit és megmondom őszintén a legkevésbé számítottam erre a befejezésre bár ha jobban belegondolunk igazából nem nagyon volt más.Ez a befejezés jobban illeszkedik az elméletembe is. Sokan írták, hogy felesleges a 2. rész de szerintem pontosan az első rész sikere miatt kellett, hogy elkészüljön. Nyilván a stúdió pénzt akart de szerintem az alkotók megbánták, hogy mekkora sztár lett egy kvázi pszichopata emberből és szándékosan le akarták építeni a 2. filmmel. Gyakrolatilag a tárgyalás végén Arthur Fleck szerintem pont a rajongókhoz beszélt, na nem a filmben hanem a TV előtt/moziban ülőkhöz és a reakciók pontosan azok lettek amik ott is.
Joaquin Phoenix Jokere a kisember Jokere lett, nem voltak nagyratörő tervei, örült a 10 perc rivaldafénynek de igazából csak egyedül volt és az ebből fakadó frusztrációját vezette le úgy ahogy. Talán az igazságszolgáltatásnak is egy kiszólás, hogy nem minden pszichopata egy meg nem értett zseni vagy beteg ember hanem egyszerűen csak pszichopata.
Nem követtem a filmmel kapcsolatos interjúkat, hivatalos magyarázatokat szóval lehet hatalmas baromság amit írtam de nekem ez jutott eszembe a film megnézése után.
-
válasz
Bad Pritt #170028 üzenetére
Hát, először megnéztem hang nélkül a trailert, úgy nem tűnik rossznak. Aztán megéztem hanggal, s a trailer csak úgy fürdőzik önmaga pátoszában, tiszta szekunder szégyen. Egy nagy autofelláció az egész, Sethnek nagyon igaza van.
Persze ettől függetlenül a film lehet jó, mármint relatíve, mert a Superman filmek minősége nálam a híg kakkanat és a meh között van.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
myckey #170031 üzenetére
Nincs változó, teljesen általános hozzáállást lehet látni. Cavillt és a Man of Steelt is fikázták már megjelenés előtt, most meg látjuk, hogy ugyanez történik a Gunn-Corenswet párossal. Ugyanez lejátszódott minden Batman, James Bond, Hulk, stb. váltásnál, szóval nem egyedi történet.
-
Bad Pritt
félisten
Volt egyszer egy fikázott Superman trailer..
Nincs új a Nap alatt, mindig lesznek haterek. -
myckey
veterán
-
volandy
senior tag
Touch (2024)- 121 perces izlandi, angol film
Rendező:Baltasar Komárkur.
Egy romantikus és izgalmas történet, amely több évtizeden és kontinensen átível,és egy özvegyember érzelmes útját követi, hogy megtalálja ötven évvel ezelőtt eltűnt első szerelmét, mielőtt lejárna az ideje.
A főszereplő lány Mitsuki Kimura, szakmai nevén Kôki japán modell és dalszerző. -
paatrick
őstag
válasz
Lajmund #170014 üzenetére
"12 éves korig ajánlott nekem már a fájdalmasan nyomi kategoria"
Megtaláltad az áhított célcsoportot. Legalábbis ebben a trailerben Clark Kentként a fickó haja 1 éve volt divatban a tinik között (kb akkor forgathatták). Ott a bökkenő hogy mostanra már ki is ment a divatbólés teljesen más számít trendinek. Mire bemutatják a filmet meg simán lehet jön egy még újabb trend.
-
Pearce
aktív tag
Úgy tűnik, 2026-ban Supergirl mellett Clayface lehet a másik DCU film, ugye a scriptet Flanagan már megírta, Peter Safran szerint pedig /aki a DC Studios társ feje/ a Légy c. Cronenberg film az inspiráció.
-
Lajmund
őstag
-
Bad Pritt
félisten
Ridley Scott’s Lost Dune Script Found
Érdekes dolgok vannak benne, de jobb is, hogy enyészeté lett.
-
paatrick
őstag
válasz
oriic #170009 üzenetére
Szerintem baromi unalmas már hogy most negyedjére(öt/hat) fogjuk látni ugyanazt a sztorit. Kell a francnak 10 évente ugyanaz.
Ugyanolyan bukó lesz mint az előző generáció, aztán semeddig nem jutnak el csak az ígérgetés megy majd.Fel kéne fogni hogy ezeknek a szuperhősfilmeknek most leáldozott egy időre. A Marvel megcsinálta, hozta a tök ismeretlen karaktereket, felfutottak, katarzis, ennyi. Nekik se kéne erőltetni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Superman | Official Teaser Trailer
Furcsa...Anno a Man of Steel nekem brutál mód bejött, a régiekre már csak nosztalgiázva tudok visszagondolni, ez egyelőre első ránézésre annyira nem fogott meg a trailer alapján. Bár tény, hogy a zene az bizony tetszik alatta...
-
devil-k
nagyúr
Joker: Kétszemélyes téboly
Folie à Deux
7/10Rosszabbra számítottam, nem is akartam megnézni sokáig... aztán úgy alakult, hogy ma volt időm rá. Azt gondoltam, nagyon fog zavarni az énekléses maszlag, de nem volt gond vele. Tény, hogy Todd Phillips méltatlanul kapott szabad kezet és emiatt sem lett olyan a film, amilyennek sokan (köztük én is) várták volna. Hiányzott a filmből a mélység, a mikéntek... olyan merengős volt, kissé unalmas, de mégis volt benne pár gondoltam ami bogarat ültetett a fülembe/fejembe.
Nekem van egy elméletem, ami vagy igaz vagy nem:
Arthur valóban egy egyszerű, mindennapi bolond volt a jobbik fajtából, aki szeretett volna kitűnni, de soha nem sikerült neki... csak azzal, hogy elkövette azt a 6 emberölést. Jött a hírnév, de nem azt a Jokert láttuk egyik filmben sem, akire mindenki gondol. Úgy vélem, hogy az igazi Joker akkor "született" meg, amikor a film végén a fiatal rab srác megölte Jokert, majd a késsel/bökővel "mosolyt" vágott a saját arcára. Ahhoz a sráchoz képest Arthur egy nyugi figurának tűnt. Mit gondoltok?
Számomra Lady Gagának ez csak egy presztízs szerep volt, semmi több.
Kötelezővé tenném, hogy minden mozifilmet IMAX kamerával vegyenek fel. Zseniális IMAX snittek voltak ebben a filmben. Nem is értem miért nem alkalmazzák többen.
-
perempe
veterán
válasz
myckey #170000 üzenetére
Meg lehet nézni, hogy a komolyzenei könyvekben kik szerepelnek Beethoven /Mozart/Brahms/Csajkovszkij után. Magyarként nem csak Bartókot és Kodályt lehet említeni, de Ligetit és Kurtágot is, utóbbi korunk egyik legismertebb zeneszerzője. Ezekből a könyvekből Williams kimaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra