Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
FIREBLADE78 #110099 üzenetére
Hivatalosan április 24. megjelenés napja. [link]
-
FIREBLADE78
addikt
SW utolsó jedik mikor jön ki dvd-ben? Lemaradtam a moziról és megakarom nézni.
-
brownus
veterán
annihilation 10/10, ez a faszi kegyetlen. garland
-
devil-k
nagyúr
Nap nap után
Every Day6.5/10
Alapvetőleg egy nagyon jó film, de ugyanaz a bajom vele, mint a könyvvel, nincs befejezve, nem ad a kérdésekre választ, mintha megunta volna a rendező/író. Egyébként a történet nagyon érdekes, anno a könyvet 6 óra hossza alatt olvastam el, pedig abszolút nem az én műfajom az ilyesmi. Kiváltképp az tetszett benne, hogy sok gondolatot ébresztett a fejemben.
Ami nagyon béna volt a filmben: a drónos részek.
#értékelés
[ Módosította: Viszlát ]
-
gyuromoj
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
callmeakos #110089 üzenetére
Dolittle
-
Mik76
senior tag
Train to Busan
Teljesen rendben van, persze a kategoria korlatait figyelembe veve.
Mondjuk nekem mar egy ideje abszolut pozitiv a del-koreai filmgyartasrol a velemenyem. Neha brillians, tobbnyire teljesen oke, neha csak annyira jo mint barmelyik agyonajnarozott amerikai baromsag. De szart meg nem lattam toluk. Remelem kitart meg a szerencse szeriam egy darabig.
8/10#értékelés
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
callmeakos #110085 üzenetére
Pontosan. A szokásos újraforgatásokkal sem lehet ezt indokolni, mert az max pár hétig, esetleg pár hónapig tart. Itt más lesz a háttérben.
-
gyuromoj
veterán
Április 25. 19:00 premier előtti vetítés, helyi moziban.
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Az eredetileg 2018. április 13-ára belőtt Új mutánsok csak 2019. augusztus 2-án kerülhet a mozikba, míg a Dark Phoenix november 2-áról február 14-ére vándorolt át (nálunk valószínűleg egy nappal hamarabb lesz a premier mindkét film esetében). Indoklás nincs."
-
Viszlát
addikt
The Death of Stalin: nem egyszerű ezt a filmet a helyére tenni. Ha ez egy fikcionális történet lenne, akkor semmi gond, sőt, egy kifejezetten jól összerakott vígjátékról beszélhetnénk, remek szituációs humorral. Azonban nem kitalált eseményekről van szó, még ha az ábrázolt lefolyásuk nyilván nem teljesen így zajlott, de a szereplői nagyon is valóságosak. Sokan foglalkoztak a kérdéssel, hogy vajon túl korai-e még ezeken poénkodni, személy szerint hajlok arra, hogy sosem kellene. Mind az ideológia mind az emberek olyan tíz-, százmilliókat érintő szenvedést, borzalmakat és generációkat megbélyegző károkat okoztak amit egyszerűen gusztustalan húzás beáldozni azért, hogy nevetségessé tegyük az oroszokat. Nem csak azért mert a családom révén személyes érintettség is van, hanem azért is, mert a filmben ábrázoltakkal ellentétben nem csak az oroszokat érintette ez, hanem többek között minket magyarokat is és a mai napig érezni a hatásait, sőt, sajnos benne van a pakliban, hogy még nagyon sokáig így lesz. Az aktuálpolitikai áthallások sem adnak sok okot a kacagásra, ha pedig az lett volna a cél, hogy emlékeztessen vagy figyelmeztessen: annak nem ez a módja egy ilyen témával kapcsolatban...
#értékelés
-
PuMbA
titán
válasz
madgie #110040 üzenetére
Nálam egy filmnél sokat dob a latban a megvalósítás. A sztori vagy bármi más egy szintig nem tud kibillenteni, ha a megvalósítás és vízió csillagos 5-ös
Nézem a jeleneteket és látom, hogy a legtöbb dolog valós (makettek, projekciók) és ezért igazibbnak hat, mint a több CGI-s filmek, hiába sok dologban lehet, hogy jobbak (hangzás, sztori stb). Mondjuk az orgona nekem pont tetszett, egy kis egyediség a filmzenék között. Így tudom leírni a dolgot. Avatar nekem sem ütött annyira. Szóval szeretem a kevés vagy semmilyen CGI-s filmeket, mert jobban elhiszem őket. Ennyi.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
gyuromoj #110051 üzenetére
te figyelj, megmondom őszintén, csak hogy tényleg tiszta vizet öntsünk a pohárba, én cicifanatikus vagyok.. de nagyon. annak idején brownus-szal is kifacsartuk ezt a témát, amennyire ő popsi, én didkók.ennyi
ilyen egyszerű ez a világ
na és hát e folytán, annyira én nem is figyelem a popókat. Olsen kisasszony is mikor vetkőzött, meg amikor levette a télikabátját végre, már csak a két dombot figyeltem, hogy mekkorák. és bizony.. nem is olyan kicsik -
Bad Pritt
félisten
válasz
oriic #110065 üzenetére
Tök jó kép is van hozzá, azt miért nem mutogatod.
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Vigyázz, kész, már csak hetet kell aludni: jövő hét hétfőn indul a BOSSZÚÁLLÓK: VÉGTELEN HÁBORÚ jegyelővétel!"
-
WayneGace
őstag
What Happened to Monday! Nekem tetszett. Mostani sci-fi felhozatalban, amit az utóbbi időben láttam a legjobb. Volt egy két előre vetíthető dolog. Vagyis inkább a készítők úgy akarták, hogy lehessen következtetni. Példásul, amikor
jönnek a házhoz és nincs ott a pisztoly, de tudják, hogy hol lehet kinyitni a titkos ajtót, akkor gondoltam, hogy Monday adta ki őket. Előre megfontoltan. Mivel ugye akkor ott lenne a pisztoly, ha nem előre eltervezett lett volna az árulása. #értékelés
-
marilllyo
veterán
válasz
bagyulajuve #110052 üzenetére
Ez egyébként egy jó film lehetne...de az, hogy ez a csaj cigánykarikás fülbevalóval meg ilyen seximexi cumóba megy bankot rabolni totál komolytalanná teszi.
-
WayneGace
őstag
Ugye tudjátok, hogy a hölgyeknél is testdublőröket használnak a filmekben? Tudtommal itt Natalie Portman popsija helyett egy másik nőjét láthatjuk.
-
gyuromoj
veterán
válasz
callmeakos #110053 üzenetére
Elvarázsolhatna...
-
cyberkind
félisten
válasz
bagyulajuve #110052 üzenetére
Nekem semmit se dob egy filmen ha a csaj (vagy sok csaj) jó de a film szar, de lehet csak én látom így.
-
bagyulajuve
addikt
na már a seggeknél vagyunk
akkor Man on the ledge - igaz csak 1 pillanatra látszik, de Genesis Rodriguez is ott van a szeren - amúgy a film nem túl magas színvonalú
-
Cheesus
senior tag
válasz
Tibiajax #110041 üzenetére
A kisugárzás részét aláírom, (bár ha a filmnél maradunk) az a jelenet, amikor a JL-ben az elején a csuklópántjával kivédi a töltényeket az nekem kicsit gagyi volt, értem hogy menő meg hűha akart lenni, de nálam pont az ellenkezőjét érte el, bár lehet a megvalósítás volt csak rossz.
A példáddal viszont olyan szinten nem értek egyet, hogy nem azt mondtam hogy legyen bőröndnyi feneke, hogy majdnem külön életet éljen, de pl nem hiába bámulták meg Scarlett kisasszony hátsó felét. -
Bad Pritt
félisten
válasz
hoffman_ #110034 üzenetére
Közben Spielberg is beleállt a Netflix-be.
-
Zeki
nagyúr
válasz
atike #110036 üzenetére
Úúúúhhhhh bakker!
Kirázott a hideg!
Az nagyon jó film volt!
Ez is emlékezetes jelent volt. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Cheesus #110031 üzenetére
#magánvélemény ha segget akarnék, ott van kim kardashian meg társai, még csak a teste sem olyan nagy szám.. nekem - ami nagy dolog Gadot kisasszonyban az az, amin Bruce Wayne-nek is azonnal megakadt a szeme a supermen v batmanben. hogy annyira vonzza a hetero tekintetet az a kisugárzás
-
madgie
titán
-
emiki6
veterán
válasz
marilllyo #110012 üzenetére
Mivel nekem az Interstellar a legmeghatározóbb mozis filmélményem, így abból emelnék ki onnantól, hogy
Mann doktor megtámadja Coopert, azon át, hogy Mann felrobbantja magát (ahol a csend használata lehengerlő volt), egész addig, amíg nem dokkolnak bele a forgó állomásba... Bár ha egyetlent kell kiemelni, akkor az, amelyik mann felrobbanásáig tart, robbanással együtt. Az nagyon ütött! Nekem ugye azért ez, mert az Interstellar-ig szerintem nem voltam imax teremben és nem láttam moziban igazán ütős filmet, keveset is jártam moziba, stb. Nagyon meglepett, hogy a vászon szinte lefedi a látóterem, a remegés szimulálását a basszusládák biztosítják, a szerintem kiváló rendezésnek és fényképezésnek köszönhetően pedig konkrétan megfelejtkeztem róla, hogy egy moziban ülök és filmezek, eggyé váltam a filmmel (
2D vetítés volt, ami jól mutatja, hogy a 3D nem szűkséges, sőtbár a térlátásom amúgy sem az igazi, szóval nekem lehet azért nem adott sokat egy 3D film sem.Az Avatart nem moziban láttam.). Utánozhatatlan élmény volt, a Dunkirk tudott belőle egy nagyon keveset visszaadni.
-
atike
nagyúr
válasz
marilllyo #110012 üzenetére
Messze nem a következő volt rám a legnagyobb hatással, de valahogy annyira bennem maradt...
A Jelekben az a jelenet, amikor a híradóban mutatják először az idegeneket (idegent).
Konkrétan ez az a rész. Ettől beleborzongtam, szőr felállt a karom meg minden. Amikor tényleg ráhangolódva nyugiban lehet nézni ezt a filmet ez üt... Legalábbis nálam...
Mondom, ezt nem "úgy" maradandó élmény, de nagyon el van találva szerintem.
-
k-adi
nagyúr
Batman: Gotham by Gaslight
Többet vártam, a korábbi jokeres sokkal jobb volt szerintem
-
Cheesus
senior tag
Napok termése:
Természetesen innen kaptam az ajánlás börtönös filmeket keresve. A filmről röviden annyit, hogy az első munkanapját töltő börtönőr épp egy lázadás közepébe csöppen, és rabnak kiadva magát próbálja átvészelni a helyzetet. Alapvetően tetszett a film, de két negatívumot emelnék ki:
1: Természetesen eredeti hanggal néztem, ebből következik, hogy nekem a főszereplő gazfickó hangja a film 3/4-énél már eléggé idegesítővé vált (szvsz), mert ilyen szétdohányzott rekedt hanggal köpte magából a szavakat.
2: Bármi spoiler nélkül csak annyit írnék, hogy egy-két szereplőnek a motivációja (legyen az kisebb-nagyobb) szerintem nem volt kellőképp megmagyarázva, a film végén kicsit fogtam a fejem hogy most mi és miért volt.
Ettől függetlenül ajánlom megnézésre.6 Days
A 80-as években történt Iráni Nagykövetségben elkövetett túszejtés történetét vitték képernyőre inkább a rendőrség/SAS illetve újságírók szempontjából. Igazából pont a túszok nem kaptak szinte semmi játékidőt, pedig ők voltak a központi szereplők. Ritkán mondok ilyet, de a 1,5 órához simán hozzárakhattak volna még pár percet, hogy a túszok viszontagságait is be tudják mutatni. A film főként arra fókuszál, hogy mivel (tudtommal) még nem volt arra precedens a 80-as években, hogy London belvárosában terrorista akció történjen, a helyszínt biztosító, illetve emberáldozat esetén közbeavatkozó SAS egységnek milyen szintű tervezést kell végrehajtania egy akció előkészítését illetően, hogy a civil áldozatok száma 0-hoz közelítsen.Tae Guk Gi / The Brotherhood of War
Nyilván az én szegénységi bizonyítványom, de elég hiányosak az ismereteim a Koreai háborút illetően. Hát nem ettől a filmtől lettem okosabb, viszont maga a film látvány illetve akció szempontjából a különösen ajánlott háborús filmek közé sorolnám. A film egy testvérpár viszontagságait követi nyomon, akiket elszakítva családjuktól besoroznak a seregbe. A filmet mindenképp eredeti hanggal ajánlom megnézésre, ugyanis magyar szinkronnal eléggé hiteltelen az egész. Sokat mondani viszont nem tudok magáról a történetről, az egyetlen meghökkentő dolgot pedig nyilván nem fogom leírni. A harci jelenetek néha kellően véresek, nem finomkodtak vizualitás terén.
Kár volt rá pazarolnom az időmet, az egyetlen pozitívum a film 3/4-énél felbukkanó két dekoratív hölgy.
Nem igazán tudom megfogalmazni, de lehetett volna jobb is. Számomra olyan semmilyen volt. Lehet kiváltom a népharagot, de Gal Gadot-nak is lehetne egy kicsit formásabb hátsó fele, és akkor még meg is érteném a fórumot átívelő csodálatot iránta.
Hasonló érzésem van, mint a JL-el kapcsolatban, egyszer meg lehet nézni, illetve volt egy-két látványos jelenet, de azon kívül semmi extra. Hiába volt 2 órás a film, "ennyi" szereplőt nem lehet kellő mértékben "bemutatni". Nyilván csak egy pár ember kapott "kellő mennyiségű" játékidőt, a többiek általában egy pár soros megjegyzéssel operáltak.
#értékelés
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Bad Pritt #110025 üzenetére
igen, ott talán kicsit gyengébb, de őszintén szólva engem annyira lenyűgöz, hogy mennyire jól összerakták, hogy nem akadok fent a hangokon. majd ha láttam/hallottam jobbat
Mik76:
ezt a jelenetet azért szeretem, mert meglepően valós. persze, azért túlkapásokat lehet találni, mégiscsak egy filmjelenet, de nem hogy eladható, hanem tényleg reális. ezen felül, én már annak is örülök, ha egy bunyó látványos és jól megkoreografált, a valóságtartalmát már keresni is elfelejtettem. így van ez jól, lehet örülni a ritkaságoknak.
(vannak
)
Tibiajax:
hátha olyan jó lesz a film, hogy csinálnak egy folytatást és pont összeér a két esemény
-
Mik76
senior tag
válasz
hoffman_ #110022 üzenetére
Hat ezek a sracok ilyen kemenyek, na!
Viccet felre teve, biztos vannak a forumon paran akik csinaltak/csinalnak valami fele kuzdo sportot. En ugy latom hogy egy profi nem attol az mert "nem lehet leutni". Ugyanugy meginog mindegyik alatt a talaj ha fullra bekap egy horgot. Viszont.... Attol profi hogy ezt el tudja kerulni nagyon sokaig, es a csak tobbe-kevesbe sikeres talalatokat jol allja, a tamadasba most nem megyek bele.
Persze nyilvan egy 100 kilos nehezsulyut utogethet egy 45 kilos csaj egy darabig, max a moziban fog eldolni. De hat ez is resze a movie magic-nek. -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Mik76 #109967 üzenetére
akárhányszor jön fel ez a téma, ezt mindig belinkelem - persze kamerát rángatni már itt is tudtak... abszolút csúcs scene (az abszolút csúcs trilógiából, hehe). ennél jobbakat csak ázsiai filmekben szoktam látni.
más.
American Gangster
engmég mindig mestermű, 1-2 évente újra akarom nézni
#110011, Tibi, V-nél nézed meg flixen, vagy átugrassz hozzám? :ddd
-
Bad Pritt
félisten
Hoppácska! Kitiltották a Netflix filmjeit a Cannes-i fesztivál versenyprogramjából, mert a Netflix nem hajlandó moziba küldeni őket. Kezdődik a fennforgás a két világ között.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
marilllyo #110015 üzenetére
Rengeteg van, az tuti, rögtön a Dagorladi csata az első percekben, vagy mikor elindulnak Völgyzugolyból és az ismert zenére végigmutatják az összes szövetség tagot, ahogy menetelnek, vagy Gandalf zuhanása és utána a megsiratása.
A második részben is rengeteg, az entek háborúba mennek, rohírok rohama Helmnél, a harmadik meg aztán tömve van epic jelenetekkel, holtak serege, rohírok rohama 2.0, mikor grond betöri Minas Tirith kapuját, Pippin éneke, vagy az utolsó csata Frodóért. Zseniális az egész, úgy ahogy van, ezért is szomorú, hogy a Hobbitokból alig van egy kettő, amit így fel lehet idézni, ami meg ilyen szintű, az a szintén Pippin betétdal a harmadikhoz, az meg ugye inkább montázs az egész 6 részből. -
Valty
aktív tag
válasz
marilllyo #110015 üzenetére
+1 a Gyűrűk Urára
"I Can't Carry It For You... But I Can Carry You"
Peter Jackson elképesztő mélységben ismerheti Középfölde világát, hogy egy ilyen terjedelmű művet ennyire jól tudott képernyőre vinni
-
marilllyo
veterán
(nyilván több van de...)Ha egyetlen egy film egyetlen jelenetét kéne kiemelni, hogy mit éreztek igazán "libabőr"-nek és mi volt ami az egyik legnagyobb hatással volt rátok mi lenne az?
-
Bad Pritt
félisten
Megy az utolsó légió az AMC-n, konkrétan negyedóra alatt 7 db olyan színészt számoltam, aki később a Game of Thrones-ban is szerepelt és még van néhány, aki szerintem benne volt, csak nem nagy szerepben. Tipik szandálos kalandfilmes arcok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Grave_444 #109983 üzenetére
eredeti francia, angol felirattal.
franciam sajnos nem eleg jo felirat nelkulire.
Drizzt:
igazabol itt ket csavar is volt (novere is kannibal), viszont az apa utolso reakcioja rakta a helyere nekem, hogy az anyuka okkal harcos vega es pontosan tudjak, hogy a lanyokban is megvan a hajlam. nem tudtam elotte semmit a filmrol, szoval nekem hiheto volt az a perspektiva, hogy ez itt egy nagyon fura mese a felnotte valasrol es a testveri rivalizalasrol. -
gyuromoj
veterán
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Füleske #109999 üzenetére
Az elején én azt hittem, hogy távozok a moziból, olyan rossz, de a végére egész jól felívelt a sztori, nagyon elborult lett. Így felkúszott 6/10-ig. Akkor néztem, amikor a Cinema city hetek volt, majd féláras jegyekkel. Érdekes volt amúgy, hogy ennek ellenére szerintem kifejezetten kevesen voltak ezidőtájt a mozijaikban.
-
Sziasztok,
Pár hónapja csendestársként már itt lapulok, de hozzászólást még nem írtam. Szóval sziasztok!
Komolyabb animációs filmek, amiket én borzasztóan szeretek:
- Song of the Sea
- The Secret of Kells
- Mary and Max
- Kubo and the Two Strings
- The Iron Giant@gyuromoj: A Hunt for the Wilderpeople szenzációs film volt. A Captain Fantastic-ra nézz rá, ha még nem láttad, talán az is tetszeni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Automata kávégépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Hálózati / IP kamera
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W