Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ok, ez jöhet o.O
-
Cs1csó
titán
válasz
Narxis #171598 üzenetére
Ez egyszerűen törvényszerű: a mennyiségben elvész a minőség.
Persze sok esetben előnye is van (régen is) hogy a sok "B" "ZS" kategóriás film készítésével tud pallérozódni a filmkészítők: vágók, hangmérnökök, trükkösök stb. így aki jó teljesítményt nyújt mehet az "A" lista felé. -
stellaz
veterán
válasz
Cs1csó #171595 üzenetére
A fene tudja, mintha a 80'-as, 90'-es évek A kategóriás filmjei jóval változatosabbak és ötletesebbek lettek volna és létezett még a moziban játszott vígjáték kategória is és talán a színészek is karakteresebbek voltak.
Ma meg fut egy rakás remake, sokadig bőr, stb., sokszor olyan színészekkel, hogy a film után 5 perccel már az arcára sem emlékszem, nemhogy a nevére. Néha egy-egy kreatív alkotás is beesik, de arányaiban jóval kevesebbnek érzem.
-
Louro
őstag
válasz
Cs1csó #171591 üzenetére
Azért az előző évszázadbeli színészeket nehéz összehasonlítani a mostaniakkal. Régen volt 10-15 alkalmazott színész és volt évente max 10 mozifilm. Most meg havonta van 10 új film és mellette sorozatok tömkelege. Nagyobb a zaj és így nehezebb kitűnni.
Régen elég volt izomagynak lenni és kész. Azért manapság egy olyan színész, aki angolul sem tud, nem nagyon tudna ma érvényesülni. Régen meg biztos nem volt jobb jelölt és oylan jól bevált, hogy még elnök is lehetett.
-
Cs1csó
titán
válasz
Juhaszatti #171590 üzenetére
Nem egy Bruce Willis, Tom Cruise szint egyik sem. (és nem a színészi tudásról beszélek)
-
paatrick
őstag
Brad Pitt 1 évvel fiatalabb Tom Cruise-tól, szóval akkor ő az utolsó mozisztár nem?
De amúgy durva most kattingatom itt a népeket, gyakorlatilag nincs is 20-as 30-as férfi színész.
Így már nem is annyira meglepő hogy Tom Hollandot nyomják mindenbe. -
De4d
őstag
-
Narxis
nagyúr
Mickey 17
A kivitelezés felemásra sikeredett, kicsit elgondolkodtató de úgy érzem kiaknázatlan maradt sok lehetőség. Trailer érdekesebbnek tűnt. -
stellaz
veterán
Egy Minecraft film: tegnap néztük, rosszabbra számítottam. Szerintem egész jó volt, vicces is tudott lenni, a gyerek talált benne egy rakás easter egget, aminek örült.
Stifler mamája üde színfolt volt, ahogy Jason Momoma is jól játszotta a karaktert. Egyedül Jack Black volt csalódás egy kicsit, olyan semmilyen volt leginkább.Aztán volt Superman előzetes. Nem vagyok szuperhős film rajongó (rengeteg képregényem volt gyerekként, de nem lettem fan), de ezt most várom. Nagyon remélem, hogy nem cseszik el, mert az újabb filmek szinte mind bénák voltak, a régiek meg technikailag elég elmaradottak.
-
gyuromoj
veterán
-
Lajmund
őstag
válasz
Rigormortiis #168808 üzenetére
Alienoid
Tegnap kezdtem el az első részt még nem fejeztem be de összeségében tetszik. Mindenkinek ajánlom akik vàgynak egy kis sci-fire mivel az úgy is ritkán van normális formában. Érdekes de szarnak semmiképp nem mondanám.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
liszi70 #171567 üzenetére
Nekem ez kimaradt, viszont A nagy menekülőt láttam. A sztori kb ugyanaz.
-
Miklós315
aktív tag
válasz
liszi70 #171567 üzenetére
"erősen elgondolkoztam, vajon tényleg ilyen idős már?"
A film feléig én is ezen agyaltam, de sejtettem, hogy nem... nem is bírtam ki végig türelemmel, így végül én is lecsekkoltam közben (hát azért már nem is fiatal)
Ügyesen megírt film, és jó volt a régi Bondot egy ilyen szerepben is látni.
Örülök, hogy rátaláltam és annak is, hogy tetszett neked is. -
válasz
Miklós315 #171554 üzenetére
Hálásan köszönöm az ajánlást! Gyönyörű film: The Last Rifleman
"Pierce Brosnan megvett kilóra"
Hát ja. Olyan tökéletes a szerepben, hogy erősen elgondolkoztam, vajon tényleg ilyen idős már? Tudtam, hogy nem lehet, de azért megnéztem wikin a születési dátumát.Persze csak 71 éves valójában. Ez nyilván a sminkest is dicséri, de minden rezdülését elhittem Brosnannak. A történet és a többi karakter is kiváló és megható. Engem nagyon megtalált ez a film, szinte zökkenőmentesen vitt magával.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #171561 üzenetére
google play (ez lehet összeolvadt a youtubeal), prime, youtube ad lehetőséget filmeket venni online.
Nem annyira sok. ~150 blu-ray és ennek kb a duplája DVDn. Ennél egy ponton csak DVDn volt több is, de a gyűjtemény egy része leépült több lépcsőben.
Viszont, filmet jellemzően kizárólag olyat veszek utóbbi 10 évben, ami streaming nem elérhető, vagy esélyesen nem lesz az. Szóval túlnyomórészben indie filmjeim vannak itthon amiknél előtte egy ideig anyáztam, hogy online se lehet őket megvenni. Pl 28 days later, Rec, Millenium Actress, Alps, JSA - Joint Security Area, Swiss Army Men, Primer, Beyond the Black Rainbow, Neon Demon, Corpse Bride, Tokyo Gore Police.
Pár film van, ami több formátumban is megvan: Akira, Ghost in the Shell, Irreversible, Descent. Itt nagyon nyomós indoknak kell lennie, hogy upgradeljek: Irreversiblet pl tesztlemezként használom a sub alrendszert validálni.
Streamingben néha pozitívan csalódok, pl Netflixen néha fent vannak nehezen beszerezhető ínyencségek is, sajnos általában csak egy ideig.
Egyébként gyűjtői kiadásokat már nem szoktam venni, hacsak nincs más: A műanyag tok jobban bírja a költözéseket, meg úgy általában, nem enged el a ragasztás idővel.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
proci985 #171560 üzenetére
Hány lemezed van eddig ? Kb.
Nekem az egész lemezesdi nagyon oldschool, hogy felkelek, beteszem, pörög, nézem, majd kiadja, tok, elteszem. Amikor meg költözök, jön velem egy irdatlan mennyiségű műanyag doboz. A gyári CD-im is tárolóban, minden lerippelve, de zenét már lehet online formátumban venni simán, filmet még nem. Gyanítom, a streaming lobbi miatt nem is lesz ilyen a jövőben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #171551 üzenetére
[link] es tenyleg
, Umbrella (AUS) kiadas lesz belole [link] bar nem olcso, de blu-ray
[link] van egy holland DVD es egy nemet [link] DVD is.blu-ray.com [link] is neha megoldas. ez listazza az osszes kiadast (ha van), viszont ahogy nezem ennek a filmnek nem volt. teljes regionra keresni kicsit problemas, de ha pl imusik egyaltalan nem mutat region2es kiadast, akkor utana tudsz jarni.
en DVDket probalom hanyagolni 10+ eve, de egyszeruen nem akarnak kihalni sajnos.
-
arcitec
addikt
-
1983-ban, George Lucas, filmforgatás közben összebarátkozott egy fiatal, alacsony növésű kölyökkel, és írt neki egy mesét.
Ron Howard pedig 5 évre rá, készített belőle egy filmet. Egy egészen családbarát kis mozit, könnyed humorral, szerethető karakterekkel és meseszerű történettel (L.Mole).És bár a mese, inkább gyerek mese, nem éppen egy túlbonyolított történettel, a vértelen jeleneteket azért jócskán megdobja a a csontvázakkal tarkított díszletek, a töménytelen mennyiségű statiszta, praktikus effektek, kaszkadőr és színészi munka, a valódi és sokszínű helyszínek, illetve az ezek és a rendezés által biztosított hangulat.
Jó, azért a koboldoknál és a beszélő mongúz-holló-kecske varázslónál lehet hogy agyban egy kicsit kikapcsoltam, de hát mint mondottam, ez végső soron, egy mese. Mese, remekül megfilmesítve, szerethetően előadva, meglepően élvezhetővé varázsolva.
Szíve van, és könnyen megszeretteti magát, úgyhogy aki eddig kihagyta (én is elsősorban csak Val Kilmer emlékére vettem elő), nyugodtan pótolhatja ezt a hiányosságot. Disney-n mindenesetre fent van.
-
Miklós315
aktív tag
92 éves veterán Észak-Írországból Franciaországba megy a D-nap évfordulójára szervezett ünnepségre, hogy újra találkozzon a bajtársakkal.
Szép emlékezés egy generáció felé, egyszersmind időszerű kijózanító pofon az őrültnek tűnő jelenben... mindenkor.
Pierce Brosnan megvett kilóra, a mellékszereplők is jól alakítanak. Írás-rendezés-zene teljesen rendben van. Műfajilag semmi újat nem talál fel, de tartalmában szívhez szóló, szerethető darab.
Eléggé radar alatt repült a film, de bátran ajánlom.#értékelés
-
Juhaszatti
addikt
Tavalyi darab, én most jutottam el addig hogy megnézzem. Horror, de nem az az ijesztgetős fajta, szóval aki azt várja a műfajtól, az csalódni fog.
Ez nagyon erős atmoszférát épít, amit nem tör meg jumpscare-ekkel, és a végére nagyon nyomasztóba fordul át, a 70-es évek late night műsorainak könnyed világából. A casting is elég jól sikerült, a színészek remekelnek. Nem bánom hogy késő este álltam neki, az alap szituációja miatt még egy kicsit hozzá is tett az élményhez.Nálam eléggé betalált 8/10
#értékelés
-
stoon
addikt
[Az Androméda-törzs]
most néztem meg nem olyan borzasztó kivéve a legégét nagyon legagyizták, annak ellenére ,hogy todták kik a cselszövők ...meguszták ésmegszerezték a vírust Az [eredetit ] lehet újráznom kellene ,mert nagyon halvány, és ködös emlékeim vannak róla. (még igen csak gyerek voltam mikor láttam)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #171547 üzenetére
Legnagyobb európai disztribútor talán az imusik.dk. Ami elérhető Region 2 / EU Regionban, az általában kapható náluk. Ami nem érhető el, abból jellemzően lesz nekik Region 1 vagy Region 3.
Arra ügyelj, hogy kiadásnak utána kell nézni. Pl németeknél egy időben az "indizierung" jegyében jellemzően lemezen vágott kiadások jelentek meg, szóval én német régióval mai napig nagyon óvatos vagyok. Mindenképp nézz rá a kiadóra és az ISBNre.
Kiadók közül blu-ray meglepően kevés van mióta a Tartan üzleti modellt váltott (és földbeállt). Artifical Eye (művész), Arrow (horror & indie & japán), Noble, StudioCanal (francia), Eureka (távol-keleti) és Criterion (művész) amik ki szoktak adni olyan filmeket, amik Magyarországon nem elérhetőek, jellemzően jó minőségben.
Angol felirat jellemzően van, de erre is érdemes ránézni: Nordic kiadásokon nem mindig van, francia/spanyol/német/olasz kiadásokon se feltétlenül.
Alternatívaként én googleben a film neve + bluray search stringet szoktam használni: Úgy általában feldobálja az online forrásokat is. Pár esetben eléggé szürreális a helyzet, pl blu-ray egyáltalán nincs, max egy DVD, viszont youtubeon vagy googlen fillérekért elérhető.
Kevésbé mainstream filmeknél elérhetőség se egyértelmű, pl skandináv kiadás pár művészfilmnél csak DVDn van.
MKVről nem tudok, de azt a streamer megoldja. Jellemzően BRnél már nincsenek olyan masterelési parák, mint DVDk esetében voltak, ami jó.
4Knál tovább bonyolódik a helyzet, de ott jellemzően indie filmeknél eleve nincs is kiadás nagyon.
Van filmgyűjtés topik, ahogy nézem elég sokat távol-keletről is rendelnek.
-
Cs1csó
titán
Fárasztó, kb. egy 4 szereplős kamaradráma. Idegesítő. Valahogy a felénél lesett mi lehet a helyzet aztán aztán jött a csavar amire számítottam majd még egy ami azért kicsit meglepett. Nem ajánlom. A színészi játék úgy ahogy jó, és a díszlet is impozáns (az űrhajó belseje.)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Jól néz ki az fix, aztán majd meglátjuk hogy milyen lesz
-
De4d
őstag
[Slingshot Valaki látta már?
Kicsit a semmiből jött, újabb Űrbéli "kaland" Morfeussal, nem sok jó t sejtet -
mephi666
nagyúr
na, ez érdekes jószág volt
toy story3-ból a majom, slasher köntösben
-
Pearce
aktív tag
Superman | Sneak Peek: [link]
-
Pitterix
őstag
Akció, lövlölde, zúzás, Scott Adkins. Mintha vágás nélküli produkció lenne ez is.
Esti kikapcsnak simán jó. -
-
negyven2
veterán
-
k-adi
nagyúr
válasz
-FreaK- #169959 üzenetére
Fekete táska
Black Bag (2025)Mr.&Mrs Smith 2?
Áh azért közel sem olyan. Viszont végig feszes a tempó, légkör, jó kémes, áruló-keresős film. Van 1-2 elsőre talán zavarosnak mondható rész, de hamar kitisztul a néző részére is mi miért történik és követhető. Michael Fassbender pedig jó cast volt erre. -
HUTCHDB
nagyúr
A Nicole Kidman Holland című filmjéről valakinek véleménye?
[link] -
válasz
VágniValó #171519 üzenetére
Igen, igen ezzel egyetértek, annyi jó dolog volt benne, hogy csak 1900 forint volt és hibásan bár de bíztam ebben a remakeben, hogy jó lesz... hát nem
@radi8tor mint írtam, már a kosaramban van a film... csak nemrég rendeltem egy nagyobb összegben filmeket, azt ez ismét várat magára!
Viszont április 22-én érkezik a Tombstone 4k UHD remaster, melynek a sima BD lemezén rajta leszünk! Szóval upgradelek ezzel.
-
-
Meghalt Val Kilmer (tüdőgyulladás, 65 éves volt) R.I.P.
-
Dißnäëß
nagyúr
Megnéztem A Szer-t.
Uhhhh banyek mi van itt a végefele ??? Ez ilyen Ragyogásféleség akart lenni Tarantino köntösben, vagy dafuq ???
-
Pitterix
őstag
Kissé gyengécske lövöldés, verekedős, kémes keleti akciómozi.
Az a tipikus egynekelment kategória. -
De4d
őstag
Valaki látta már a Sztetem féle melóst?
Jobb lett mint a méhész?
Kb copy paste, de talán ha megint kapott esélyt azonnal forgassanak vele megint egy akció filmet, talán hozott plusz bevételt, így nagyobb költségvetéssel talán igényesebb lehet ez a melós
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Automata kávégépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Hálózati / IP kamera
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ASUS 18W USB ADAPTER
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11