Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
-
-FreaK-
veterán
Rég volt, nem is emlékeztem rá (csak arra, hogy nagyon gagyi volt), ezért meglepett, hogy ennyire ostoba az egész történet:
Why THIS Is The WORST Scene In Star Wars! -
mephi666
nagyúr
válasz
k-adi #171495 üzenetére
...szombaton néztük kecskeméten az otthon moziban
valahogy nem szeretem itt a malomban a "nagy" mozit, ez meg olcsóbb, hangulatosabb... az rontott csak az összképen, hogy volt valami technikai malőr, ami miatt 20 perc késéssel kezdődött, mi pedig a tervezett kezdés előtt kb 10 perccel beültünk... így a +20perc üresjárattal rendesen elültük magunkat a végére...
én igazából arra számítottam, hogy ez a lezárása a sztorinak
...de aztán a bónuszjelenetekkel ez ránézésre el is lett vetve(Paddington Peruban marad a törzsénél) lehet pakolni még ehhez... sok újdonság nem volt: itt is csak a 6évesek nem vágják le azonnal, hogy ki melyik oldalon fog játszani, esetleg kinél lesz komolyabb jellemfejlődés, ezt leszámítva ez egy (többnyire) békés, jópofa családi film...
-
k-adi
nagyúr
Paddington Peruban
Paddington in Peru (2025)Peddington 3.
Ez még mindig jó. A mackó aranyos, sőt ahogy fejlődik az animációs technológia részletessége, egyre aranyosabb Peddington leanimálva. Nyilván családi film, családbarát jelenetekkel ahogy eddig is, tele kismackós humorral és kedvességgel és utalásokkal a korábbi részekre (emiatt jó ha látjuk a korábbi részeket, nem igazán tudunk becsatlakozni a harmadiknál).
Ha jól értelmeztem, akkor ez a lezáró film a maci kalandjainak, de megmondom őszintén pár év múlva azért néznék egy újabb részt róla, mert tényleg szeretnivaló karakter. -
perempe
veterán
Ez a Heart Eyes egész jó elegye a slashernek és a romkomnak.
-
Drizzt
nagyúr
Magyar film, kifejezetten a jobbak közül való. 8/10. Lélektani drámának tartanám leginkább. Fekete fehér, a hangokkal és az operatőri elemekkel is nagyon jól bánik. Kellemes meglepetés!
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss #171490 üzenetére
azt hittem a te mozizó szobádat mutatod be. Igazság szerint érdekes mert elég "vájtfülü" vagyok és sokat is filmezek de ha a szívemre teszem a kezem elvagyok eme drága hóbelebanc nélkül is.
Ha Lölö lennék nyilván a világ legjobb házimozi építő brigádját reptetném oda ahol élek a G5-ös magángépemen és egy 5 csillagos szállodába raknám őket (ha nem akarnak a 100 szobás kastélyomban élni ahol a munkát kell végezni)
Akkor nekem sem lenne határ. -
Cs1csó
titán
válasz
makoss #171487 üzenetére
Az szerintem nem is rossz, feltéve, hogy optimálisan van berendezve. Bár az nehéz: az optimális, hogy a fotel vagy a kanapé "középen" van és akkor a hangfalak és a tévé is 2-2 méterre van tőled elől-hátul-oldalt is ez optimális (a 2 méter nézési távolság bőven jó egy mondjuk 150cm-es tévénél FHD de akár 4K-nál is)
Ami sokszor ugye nehezen megoldható, hogy sokan a falhoz tolják az ülőalkalmatosságukat és így ugye a háttér már nem az igazi.Megint ott tartunk, hogy a legjobb ha sikerül egy dedikált moziszoba megalkotása.
-
perempe
veterán
Tegnap a My old ass-t néztem. Sokat nem írnék róla, de egész más szemmel nézek olyan filmeket, amiben úsznak, hogy én is szoktam úszni tavakban nyáron. Mindig a terepet fürkészem, milyenek lennének ott a lehetőségek a beváltakhoz képest. Ez igaz az I spit on your grave-re is.
-
Elemental
addikt
The green knight - A zöld lovag
Először is, hála a Magasságosnak hogy vége van. Valamiért most kapott el, hogy nem adom fel, összeszorítom a fogam és végignézem. Nagy kár volt.
Értékelni lehet, hogy tudnám, de nem akarom, még túl intenzív az élmény, csak moderálásra alkalmas jelzők jutnak az eszembe -
pohár
félisten
válasz
Bad Pritt #171480 üzenetére
ó tényleg, Secret Wars, ezt felejtettem el... Gambit azért csak megcsinálta, úgy látom
nem tudom, hogy mit terveznek cast szintjén a Secret Wars-szal, de ha a Doomsday-re összeszedték a krémjét, akkor ott még többen lehetne? amolyan Marvel all stars
(persze, ha nem nyírják ki a banda felét a Doomsday-ben)
azért az durva, hogy jövőre mozikban a film, és csak most kezdik az érdemi munkát... csóri WETA/ILM izzadni fog a következő hónapokban, de rohadtul
-
Bad Pritt
félisten
-
pohár
félisten
válasz
Bad Pritt #171478 üzenetére
nem is ők, hanem a testük nem mondja-e egyszer, hogy na szevasztok, én léptem innen
(aka infarktus, agyvérzés, egyéb időskori finomságok)
a Doomsday az új "Endgame" lesz, nem? lesz valami másik Avengers felvezetése, aminek a nevére nem emlékszem, vagy azt már kukázták? (vagy pont fordítva?)
-
Bad Pritt
félisten
Marvelék épp élőben szép csendben dobogatják a Doomsday atomot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cs1csó #171474 üzenetére
Szakiság itt annyira nem feltétlenül érdekes: 2025 van, megfelelő keretek között meg lehet tanulni belőni a szobát*.
Ettől még egy normál mozis setup akció nélkül újonnan mostanában 10ezer eur fölött lesz. Mármint bútorok és szobakezelés nélkül, kizárólag az AV setupra. Itt még relavíve olcsó setupokról beszélünk, egy LS12000 magában lesz 5000 eur.
Bár ha JÓ a film, úgyis elmerül benne az ember ha kisebb a körítés minősége.
Meglepően nincs feltétlenül korreláció. Van olyan film, ami rossz, de imádja a precíz setupot (pl Tenet). Van, ami feketefehér mono keveréssel, de gyakorlatilag vásznon futja ki magát (Sátántangó). Van ami objektíven gyenge, de annyira részletes, hogy a vászonból profitál (Scary Movie). Van, ami objektíven erős, de a vászon semmit nem ad hozzá (Climax, Descent). És van, amikor a vászon ront a képi világon, ellenben az audio rendszerrel kíméletlen (Irreversible). És van, amikor a vászon csak rossz (Hostel, Terrifier2).* ld a stereo dac topic kommentárom korábban, páran gyakorlatilag a blaszfémia manifesztációja lettünk volna 15 éve: avagy szoba EQ muszáj (objektumalapnál főleg), nade ami fél óra volt stereoban és egy nap 5.1ben, az most kb három nap lenne egy 5.2.4es setuppal. Ami azért van a fórumon.
-
Cs1csó
titán
válasz
makoss #171469 üzenetére
Nem csak a "cucc" számít és nem csak az elhelyezése vagy a "hallgató" helyzete hanem akár a helyiség maga is fontos tényező.
Nyilván sokak álma egy DEDIKÁLT házimozi szoba ahol mondjuk egy 3-5 méteres vászonra vetített (legalább valós FHD felbontású) képpel komoly hangrendszerrel akár szakik által beépítve, megfelelően hangszigetelve stb. lehet filmezni.Bár ha JÓ a film, úgyis elmerül benne az ember ha kisebb a körítés minősége.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
makoss #171469 üzenetére
Elég kevés filmnek van valós objektumalapú keverése, de ahol van, ott eszméletlen.
A baj az, hogy gyakorlatilag kell négy, rendes minőségű magassági hangszóró az 5 surround mellé a plafonon (vagy a plafonban). Meg mellé egy legalább 9csatornás (subot nemszámolva) DAC/AMP. Amire jön a sub rendszer.
Pl a Dune2nek volt tavaly olyan audiomixe, hogy kb ledobtam a hajam itthon. Ha teheted próbáld ki, zseniális. Plusz a subokat is leküldi megmasszírozni a legendabeli bányászbéka hátsó fertályát. Interstellar, Blade Runner 2049 szintén eszméletlen. Quiet place szintén iszonyatos jó keverés techdemoként.
Más kérdés, hogy picit olyan helyzet, mint amikor először 5.1re váltottam 2004ben: Papíron surround filmek fele eredeti nyelven is gyakorlatban inkább volt stereo (magyar szinkron meg néha mono).
(lezso itt annyira ismer, hogy egy ponton konkrétan beültem a stereo DAC topicba, mert lehet kissé túlzásba vittem. más kérdés, hogy nálam egy kb 25+ éves házimozis/hifis történetnek ez a jelenlegi setup a megoldása. aminél egyszerűen nem kell jobb. úgy, hogy mondjuk az első komplett 5.1em olcsóbb volt, mint most csak a mérőmikrofon).
---
ahogy nézem az 1500h egy pár atmost tud.
itthon hybrid setup van, elöl Klipsch R26F és R14S (height), hátul két pár R160M. Center Klipsch R52C. egy Marantz SR6012vel. Meg két XTZ 12.17 Edgevel, plusz ideiglenesen két Yamaha NSSW200al (utóbbiak feleslegesnek tűnnek REW alapján).
lezso6: a Sony Xperia 1 IV beépített Atmosa meglepően jó (sztereóhoz képest), majdnem hozza a Samsung Tab S9 duplázott stereo élményét ahol picit tud játszani a keveréssel. Persze csak amíg közvetlenül előtted van.
-
válasz
makoss #171469 üzenetére
Attól függ milyen hangsugárzóról van szó. Nekem pl a Dolby Atmos hangszórók vannak a... 🥁🥁🥁 ....a laptopomban.
Atmos alatt Proci a normális objektum-alapú hangformátumot érti ún. height (magassági) hangsugárzókkal. Enélkül nincs valós Atmos.
Tehát pl egy soundbar csak marketing Atmos. Frontok tetején lévő ún. Atmos hangszórók vagy az arra tett Atmos sugárzó is csak max félig Atmos, de leginkább semennyire.
-
proci985
MODERÁTOR
Nekem nem fáj semmi, de ez itt most üres régenmindenjobbvolt. Felesleges és nem igaz. Más fórumozó moderációja pedig semennyire nem releváns.
makoss: százas nagyságrendben van magyar kiadású filmem van itthon. a magyar DTS általában az angol DD alatt van keverésre szinte minden esetben (kivétel volt, Kill Bill 1-2 pl).
tetejében magyar DTS:X / Dolby Atmos nem tudom egyáltalán van-e. általában objektumalapú keverés kizárólag eredeti nyelven van (és angolul sem biztos, ha nem az angol az eredetije).
-
makoss
veterán
válasz
Major Lion #171451 üzenetére
amugy beszeled a nyelvet…
Ezaz, hogy nem, ezért nézek mindent szinkronosan... a forced felirat is ua, az sem jó, főleg ha utólag kell beállítani a filmen
#171453 lezso6 jó
Magyarul tudok...oroszul kellett még annó, akkor kötelező volt, az angol nem
#171454 .LnB Nem említettem férfit, nőit, 1-től több embert, de a fantáziádra bízom, ha neked mindegy, oké
Annyi, hogy ha felirat, akkor kb Apocalypto. Mert az eredeti indián nyelven van.
No meg eredeti nyelvnél eredeti a hang is ami jó, jobb házimozira, báár van pár szinkronos film is aminek igen jó a hangja! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
k-adi #171462 üzenetére
Ja, ilyenre én sem nagyon emlékszem, illetve kontextusból össze lehet rakni. Nagyon porgos feliratra max par animenel emlekszem, de altalaban "doushita(no)/ nani" szinten szoktak csak egymas szavaba vagni, azt meg erteni 10 szavas japan szokinccsel is.
Nekem valtozik, angol, sved, vagy legrosszabb esetben magyar felirat (pl regi DVDim amiket meg Magyarországon vettem). Pl SVTPlayen nincs angol felirat, de a sved blu-rayek egy reszen sem. Igazábol mindegy, altalában nem tudom utolag megmondani, hogy melyik nyelven ment a felirat. Szóval gyakorlatilag nekem mindegy.
Nemetul kb meg mindig ertek mindent, de spanyolom es franciam sosem volt az igazi.
---
Pár esetben egyébként esélytelen, hogy visszaadja a szinkron az eredeti nyelvet. Everything Everywhere All At Once (angol -gyakorlatilag két dialektusban-, mandarin, kantoni), Decision to Leave (koreai, mandarin), Drive my Car (japán, koreai, mandarin és koreai jelbeszéd), Climax (francia és angol) remek példák.
-
k-adi
nagyúr
a van egy pörgősebb párbeszéd, ahol többen, akár egymás szavába vágva beszélnek, akkor a felirat adott esetben egyszerűsítve lesz, illetve elcsúszhat a beszédhez képest
Ilyet még életemben nem láttam.
Olyat viszont igen, hogy az egyik felirat a képernyő alján, míg a másik karakteré a képernyő tetején volt.
Vagy olyat, hogy meg volt jelölve melyik karakter mondja, hogy
XY: ...
ZZ: ...Ha tényleg annyira gyorsan, egymás szavába vágva beszélnek, és ez felirat szempontjából is fontos (történet szempontjából) akkor gyorsan pörög a felirat, fel van gyorsítva és a végén -- (kötőjel, megszakítás jelzés) van, utána jön a másik karakter szövege.
Ahol leegyszerűsítik a felirat szövegét, az kontármunka (nyilván így könnyebb, kifér széltében vagy nem kell az időzítéssel bajlódni)
-
k-adi
nagyúr
-
.LnB
titán
"Az átlagembernél."
Na jó, megnyugodtam, hogy nem rólam van szó...Egyébként nekem sok évig megvolt ez a sznobizus, hogy szinkronnal semmit nem nézek. Mert csak az eredeti hang a jó, az az igazi!.. De jó pár éve úgy vagyok vele, hogy már kényelmesebb a szinkron. Na meg amilyen a mostani filmek minősége, abszolút nem segít az rajta, ha eredeti nyelven nézem. A baj nagyobb.
Persze ha valami nagyon érdekel, akkor simán megnézem felirattal, de már nem kardoskodom egyik verzió felé sem.
-
Cserébe a szinkronszínészek képesek egyszerre beszélni, vagy hadarni. És persze akció közben senki sem fog a színészek szájára koncentrálni.
Amúgy felirat témában vannak tudományos publikációk, ha egyszer nagyon sok időm lesz, belinkelek néhányat. Nekem, mint nem szakembernek, annyi jött le belőlük, hogy ha meg kell osztani a figyelmet a felirat és a képi tartalom között, annak ára van (a szöveges és képi információk befogadására is hatással van). (Az átlagembernél. A jelenlévők kivételek.
)
-
A feliratozásnak elvileg vannak szabályai, pl. hogy hány karakter lehet egy adott feliratban, és hogy mennyi ideig kell megjeleníteni. Ha van egy pörgősebb párbeszéd, ahol többen, akár egymás szavába vágva beszélnek, akkor a felirat adott esetben egyszerűsítve lesz, illetve elcsúszhat a beszédhez képest. (A feliratokat az átlagemberhez szabják. Én személy szerint nem vonom kétségbe, hogy vannak olyan fenomének, akik egyetlen ezredmásodperc alatt képesek befogadni három sornyi feliratot, de a rájuk szabott feliratozást a többség észrevenni is képtelen lenne, nem hogy elolvasni és felfogni.)
A kérdés nem nekem szólt, de saját részről nem lennék biztos benne, hogy hangszín alapján fel tudnám idézni (vagy akár meg tudnám különböztetni) a szereplőket... (Magyarul sem feltétlen, de norvégul vagy koreaiul pláne.)
-
válasz
makoss #171447 üzenetére
Látod hogy melyiknek mozog a szája. Egyszerűen csak meg kell tanulni gyorsan olvasni. Mondjuk lehet sokaknak nem egyszerű, engem pl olvasni nem az iskolában tanítottak meg, hanem valahogy magamtól sikerült, fogalmam sincs mikor és hogyan, egyszerűen csak iskolában már rég tudtam.
-
perempe
veterán
válasz
eeXaa #171347 üzenetére
Silent Zone (2025) - MASTERPIECE
- magyar film, magyar helyszínekkel
- esetleg nem a CGI robbanásokkal fogtok foglalkozni a végén -
k-adi
nagyúr
válasz
makoss #171447 üzenetére
Sok helyen különböző színekkel jelölik a karakterek szövegeit, hogy jobban tudd kiét olvasod épp
Amúgy meg ha tudod a nyelvet félig-meddig, akkor még kevesebbet kell lepillantani a feliratra, idővel megtanulod és hallás után menni fog a többsége. Nekem is csak akkor kell már felirat, ha motyog az adott karakter és érthetetlen mit mond -
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
makoss
veterán
válasz
OPiiPO #171438 üzenetére
Annó az Apocalypto is egy kínszenvedés volt végignézni, vissza visszatekerni, mert feszt úgy elkapkodták a feliratot, hogy ne tudjam elolvasni, no meg volt mikor meg is állítottam a filmet mert nem tudtam ki mondta azt a mondatot épp, totózzam ki
Sosem nézek csak szinkronost, ehhez szoktam hozzá -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
k-adi #171428 üzenetére
Nem lenne attól vége egy filmnek, hogy megvédi magát legalább annyit, hogy "Bameg vizes volt a ruhája". A fiú meg 9 évesen sakkozni tud, de annyit nem tudok mondani, hogy nagyon esett az eső. Biztos bennem van a hiba, hogy nem szeretem az illogikátlan dolgokra épülő filmeket. Meg fogom majd nézni, ha megnyugodtam.
Az asszony az meg is fenyegetett, hogy azonnal kapcsoljam ki, mert ilyen baromságot nem akar nézni.
-
.LnB
titán
válasz
makoss #171432 üzenetére
Tegnap konkrétan onnan másoltam ki a címet, szóval hogy ha rákeresel, akkor kidobja.
Az lehet a bökkenő, hogy nincs szinkronnal, csak magyar felirattal.
Ezt ajánlom, mert ez a verzió nagyon feszesen követi a könyvet. Nagyon. A Netflix-es verzió pedig nem, az át van írva.
Nagyon jó sztori, nagyon tetszett. De igazán durva az a második könyv lesz. -
k-adi
nagyúr
Cleaner (2025)
Ex-katona, ablakpucolóként rambózik Daisy Ridley, a filmben 1 értékelhető jelenet sincs igazán. Ez is az a tipikus alkotás, amit egyből DVD-re adnak ki, és az megy a kukába is egyből. Felesleges digitális szeméttermelés megint.
Erősen skip
-
Elemental
addikt
válasz
radi8tor #171412 üzenetére
Tényleg rohadt jó volt a vége. Amikor elkezdték írni a szereplők nevét, ott lett igazán izgalmas, addig kb semmi nem történt
Amúgy Nicholas Hoult kinek a valakije? Nem értem, hogy kerül egyáltalán filmek közelébe?
Mellesleg Eggers sem hagyná nagy űrt, ha holnaptól nem csinálna több filmet. -
makoss
veterán
Üdv!
Mi ez a film? [link]
Erre a Operation Guzheng-re nem nagyon találtam semmit... -
eeXaa
addikt
Clean 2021
Csodálom hogy a topikban nincs semmi sem róla.
Amolyan John Wick de annál sokkal jobb.
Amazon prájmon elérhető.8/10
-
válasz
proci985 #171416 üzenetére
Azt láttam, nem rémlik, hogy rossz lett volna, de már alig emlékszem. Ott a cast tényleg erős.
Az Aladdin az egy állatorvosi ló, mármint az eredeti vs remake. Arról anno írtam egy hosszabbat. Nem ugyanaz a sztori, sokkal gagyibb lett, telerakták identitáspolitikai kérdéssel.
Igen, Mad Max meg a Blade Runner az eléggé ott top. De nagy általánosságban nem szoktak valami jók lenni.
Naigen, de ugye nem mondhatjuk azt, hogy ha gyerekek a célcsoport, akkor a felnőttek véleménye nem számít, csak az hogy a gyerek élvezze.
Lásd felnőttes példával a szürke 50 árnyalata, azt is sokan szeretik, de amúgy tartalmilag meg enyhén szólva káros.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #171408 üzenetére
Jungle Book tényleg nagyon jó volt, de ott kb az utóbbi 10 év egyik legerősebb szereplőgárdáját hozták össze egy egyértelmű koncepcióval. Kaanál (Johansson) konkrétan majdnem kiestem a fotelből, amikor megszólalt, akivel néztem, annak viszont a majomkirálynál (Walken) volt ez a reakciója.
Lion King remakeből nekem elég volt a trailer: Az eredeti film a művészeti megvalósítása miatt is zseniális (az Aladdinhoz hasonlóan), szóval ugyanaz a sztori CGIvel elmesélve szvsz veszt az élményből. Plusz ahogy néztem kb az volt, mint az Aladdinnál: Utóbbi kapott a végén egy picit eltérő lezárást, de igazából nem éreztem át, hogy ez miért is kellett (persze a bevételen kívül).
Remake/reboot folytatás egyébként nem ördögtől való. Utóbbi 10 évet elnézve simán ott a Mad Max: Fury Road és a Blade Runner 2049 a kedvenceim (és úgy általában objektíven a legjobbak) között.
Az Atlantist moziban láttam, a ~11 éves lezsó szerint jó volt az, habár az Atomvonat tényleg sokkal jobb.
Akkor ott viszont tényleg te voltál a célcsoport.
-
.LnB
titán
válasz
arcitec #171286 üzenetére
The Electric State
Megnéztük hétévégén.
Egyre inkább az az érzésem, hogy "a kritikusok" és ez által a nagyközönség is, mostanában sokall be a sok "semmilyen" blockbustertől. És mostanában kialakult egy negatív hozzáállás ezekhez. Mostanra már a ""dicső"" MCU is erre a sorsra jutott. Ez a film meg pluszban nyakába kapja azt is, hogy a Netflix-nek kimondottan nincs egy ideje jó renoméja (teljesen jogosan).Viszont én miután megnéztem, nem értem a nagy utálatot. Vagyis inkább azt nem értem, hogy miért pont most? Ez a film semmivel sem rosszabb, mint az elmúlt évek popcorn blockbustere. Semmivel. Észrevétlenül simul bele az átlagba. Ugyan olyan forgatókönyve van, és ugyan olyan színészi alakítások, mint ami egy Avatar-ban, MCU filmben, Jurassic Park, vagy Disney alkotásban. Évek óta ez a szint megy. Csak úgy néz ki, most telt be a pohár sokaknál. Eddig mindenki össze vizelte magát örömében ha kijött egy MCU film. Pedig pont azok a filmek állították be ezt a sztenderdet, amit azóta is hoz a legtöbb látványfilm. A Russo-ék négy(!) MCU filmet csináltak ugyan ezen a színvonalon, és recept alapján. Akkor ők voltak az istenek. Bele kellett volna erőltetni az Electric State-be is valami MCU cameo-t, akkor biztos mindenki tapsikolna.
Akinek van családja, az nyugodtan üljön le a gyerekekkel megnézni. Nem fog fájni. Modern kori családi film, se több, se kevesebb. Ha meg valóban jót akarsz nézni a műfajon belül, akkor keresgélj a régi klasszikusok között.
Egyébként szerintem a világ, és a művészi dizájn tök jó. Ha valaki látta Simon Stålenhag azonos című könyvét, akkor csomó mindent konkrétan átemeltek belőle a filmre. -
válasz
Atomgeszi #171376 üzenetére
Érdekes, amit írsz, és részben egyet is értek vele. Direkt nem olvastam el a spoilert, amit írtál, csak most, hogy megnéztem a filmet.
"van egy fura fickó, akire ráhúzzák, hogy pedofil, de a fickó még arra is balfasz, hogy MEGSZÓLALJON, amikor meggyanúsítják."
Igen, a Vadászat-ban és ebben a Magány című filmben is zavart, hogy A Vadászat-ról ezt írtam annak idején:mi a bánatért nem védi meg magát, miért nem tisztázza hatékonyabban, ami történt. De a Magányban nagyjából alá volt támasztva lelkiállapottal és jellemmel az, hogy"azt éreztem időnként, hogy a főhős vehemensebben is képviselhetné az igazát". De lehet, hogy nem is kell ezt szájbarágósan és realisztikusan levezetni és igazolni. A végeredmény a lényeg, az igazságtalanság és a tehetetlenség érzése. Nekem kifejezetten tetszett az is, hogymiért nem szólal meg. Szerintem levezethető a szótlanság oka. . Erős jelenet,milliókat ad jótékony célra, de gyűjti és visszaviszi az üres flakonokat . Ez lehet, hogy nem reális, de szép. Nem kell mindig a földhöz ragadni, én elfogadom a "valóság égi mását" is, sőt. Az első jelenet is jó, amikoramikor a pénzzel teli táskát leteszi egy padra, és felveszi a földről a visszaváltós flakonokat hozza ki számára. (A Tanú egyik szenzációs jelenete jutott eszembe róla, amikor Pelikán segítőkészen elkezdi kiabálni az őt kivégző hóhér nevét. Segít keresni, mert az nem jelent meg a kivégzésén.kihúzza annak a hivatalnoknak a beragadt kocsiját a vízből, aki a kilakoltatási végzést )
A logikai és egyéb bukfencei ellenére is, szerintem a film összességében szép. A vége is, kár hogy nem láttad. Ez a film nem váltja meg a világot, a lólába is kilóg stb, de nem bántam meg, hogy megnéztem.menekültügyi érzékenyítés -
Elemental
addikt
válasz
Elemental #171373 üzenetére
Nosferatu
40 perc van hátra, de már csak becsületből nézem. Ez egy nagy gagyiság. A büdös nagy semmi van becsomagolva. Az eddigi másfél órában kb három perc volt a történés.
Azért végig fogom nézni, hogy tiszta szívvel tudjam szapulni... de majd csak holnap.Willem Dafoe az egyetlen pozitívum a filmben.
-
válasz
proci985 #171405 üzenetére
Pedig ugye amúgy remakekből sokkal több van, mint gondolnánk. De itt a Disney-nél nem sok volt. Jelenleg viszont igen, s az a módszer, hogy adott egy rajzfilm, amit élőszereplőssé tesznek iszonyat sok CGI-jal. Ez szerintem nagyon elhibázott koncepció, vagy legalábbis ritkán működik. Pl elveszik a mimika meg csomó minden, s olyan steril lesz az egész összhatás, pl Lion King remake-et és 15 perc után kikapcsoltam. De pl a Christopher Robin ebben a műfajban egészen nem volt rossz.
Az Atlantist moziban láttam, a ~11 éves lezsó szerint jó volt az, habár az Atomvonat tényleg sokkal jobb.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
lezso6 #171406 üzenetére
Nálunk nincs igazán terítéken az izraeli-palesztin konfliktus a szomszédban zajló történések miatt, a tengerentúlon viszont nagyon fajsúlyos és szélsőséges téma és ma már elég mélyen integrálva van a társadalmi diskurzusba. Még azt talán menedzselni tudták volna a Disney-nél, mikor Zegler elkezdte fikázni az eredeti filmet vagy mikor beleálltak a törpökbe a törpe színészek, de amint elkezdett a kiscsaj pro-palesztin dolgokat közzétenni rögtön beindult a cancel motor, majd jött a hírhedt f*ck Donald Trump posztja meg annak az utóélete és onnantól nem volt visszaút. Gyakorlatilag eljutott oda a film megjelenésének idejére, hogy nem volt olyan embercsoport az USA-ban, akiknek ne lett volna valami baja vele, szóval garantálható volt a lepontozás.
-
válasz
Bad Pritt #171404 üzenetére
Hozzám ez nem jutott el, s pl az IMDB kritikák sem beszélnek erről. Persze biztos benne van ez is, jól megalapozza a hangulatot az ilyesmi.
Mondjuk maga a nem túl fehér Hófehérke nálam még mindig egész pontosan 1984 pontot ér a 10-ből.
De ez nem is színész problémája, hanem eleve a casting nem volt tisztában a fehér, mint szín koncepciójával. Nem mint rassz, hiszen a fehér rasszú embereknek sincs általában sápadt, fehér színű bőre. Habár lehetett volna sminket, CGI-t is használni vagy bármi ilyesmi.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #171403 üzenetére
A spanyol inkvizíciónak egyértelműen
Igaz. Remakeket mondjuk én egy kalap alá veszem a sequel / reboot kategóriával. Egyébként pl az élőszereplős Jungle Book kifejezetten jó volt, bár az az eredeti rajzfilmtől eléggé eltér (és máshogy jó).
Atlantist nem tudom láttad-e, az se volt jó.
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #171400 üzenetére
Nem feltétlenül nézzük máshogy, csak én nem vagyok benne biztos, hogy itt "emberek"ről beszélünk.
Ha megnézed a szöveges 1es értékeléseket, egy részük nagyon általános. Értsd, gyanúsan nem látta a filmet, mert semmi konkrétumot nem ír a szokásos lózungokon kívül.
Itt ugye az arány az érdekes meg az, hogy itt rengeteg rossz és amúgy felesleges remake is van.
Okkal írtam a késő 90s Disneyt. Sajnos nincs új a nap alatt.
Az sem ritka, amikor lehülyézik, letrollozzák azokat a nézőket, akiknek nem tetszik. Amiben simán lehet, sőt van igazság, csak ezzel a kommunikációval így a trollok szintjére süllyednek le.
Ez így van. Itt a topikban emiatt kell a diskurzus: Le lehet húzni egy filmet és nem kell egyetérteni, de indoklás kell. Sárdobálni vannak megfelelő platformok. Állóflameben viszont elveszik az információ, és értelmes ember kimarad belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Magisk
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs