Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Elsőre nem találtam kompetensebb fórumot, ezért itt tenném fel a kérdést.
IMAX 3D-ben szeretnénk megnézni az Avatar 2-t, méghozzá jövő héten szombaton, ha lehet késő délelőtti v. kora délutáni órákban. Nem jó másik időpont, ezért nagyon fontos lenne, hogy időben meg tudjam venni a jegyeket, valami normális helyre.
Ezért azt kérdezném, hogy tudja-e valaki, mikor teszik ki a friss moziműsorokat? -
törölt tag
70,000 forintot költöttem mozijegyre, lehet lenne értelme a MOM-os bérletnek? De akkor okafogyottá válna premier előtti vetítéses nyereményjátékokkal próbálkozni és Mafabon Kultikos ingyen jegyet szerezni
Az ingyen cuccokkal meg kedvezményekkel olyan 1400 forintba került egy jegyem átlagosan
-
törölt tag
Nagyon jó a Titokzatos Nő, kár hogy kutya se megy rá a CGI techdemó miatt.
-
perempe
veterán
válasz
pohár #156091 üzenetére
Amerika Kapitány
Múmia visszatér
Da Vinci kód
Titanic
Zorro álarca
Apollo13
Gyűrűk ura Return of the King, Fellowship of the Ring
///
Függetlenség napja
Farkasokkal táncoló
Out of Africa
Indiana Jones (több filmből)
The Adventures of Mutt
Marion's Theme
Raider's March
Egy asszony illata
Superman March
E.T.Barátom szerzett 2000Ft-os jegyet a földszintre, azzal beültem az 5.
sorba. Jó koncert volt, bár amit várok, az nem ez a műfaj, nem ez a
zenekar. 21:40 körül jöttem el annak a reményében, hogy elérem a
Puskásnál a 22:15-ös buszom. Körülbelül ekkor szokott befejeződni a
Zeneakadémián tartott koncert is, viszont ez 19:00-kor kezdődött, nem
19:30-kor. 2 percen múlott, de nem értem el a buszom, az egy órával
későbbivel jöttem el, ez legyen a legnagyobb bajom.Kérésre töltök fel képet.
-
eeXaa
addikt
válasz
PuMbA #156069 üzenetére
Az azért érdekes, hogy a 4K vetítőkbe is a FHD (2K) megy....már ami nem "rendes" 4K csak felskálázott....ill. hogy mennyi valódi 4K film megy a 4K vetítéseken.
Amúgy megnéznék egy vetítést ahol a hozzáértők lennének tesztelve, hogy látják e A 4K lemez, ill a hivatalos HDD közti különbséget. -
etomcat
tag
Üdv!
Ha van egy FHD felbontású (1920x1080, 16:9) és valós BluRay minőségűnek tűnő film, ami alapból hülyén néz ki, de VLC Player-ben 16:10-re átállítva a képarányt egész jól helyrejön, ott mi lenne a tartós megoldás?(Mármint, hogy 16:10 képarányú legyen, de jobb-bal oldali fekete szegélyek nélkül, illetve a csak ritkán és alig, de néha azért észrevehető tárgy, épület "túl keskenység" ki legyen küszöbölve? Mindeközben se látótér tartalom vesztés, se kimutatható képminőség romlás ne legyen!)
Gondoltam valami intelligens átméretező algoritmus (gépi tanulással, neurális hálózattal, fraktálokkal, stb.), csillió CPU-év felhő kapacitáson lefuttatva megoldaná. Aztán gondoltam, hogy nem kell computer, egy komolyabb (IMAX?) moziban lévő drága "anamorf" lencserendszer analóg módon ki tudná vetíteni a helyes méretre húzva, azt meg fel lehet venni "telecine" módszerrel és újrakódolni MKV-ba.
Sajnos igazából nem értek hozzá, így valószínűleg hülyeségeket gondolok. Építő javaslatokat szívesen fogadok, előre is köszi!
-
perempe
veterán
Most jövök a Kongresszusi Központból, a Szent István Filharmonikusok filmzene koncertje 3/4 10 körül érhetett véget.
-
-
Az elmúlt napok termése:
God's Crooked Lines
(epsdub hunsub)Én 26-ára túlcsordultam, így kellett valami, hogy helyrebillentsük a lelki békémet. Egy pszichiátriai intézményben játszódó pszichothriller erre épp alkalmasnak tűnt
Remek alapötlet, egészen parádés főszereplő. És bizony a mellékszereplők is kitettek magukért.
Ugyanakkor a kevesebb néha több. A rendező korábbi filmjeit nagyon szeretem (El cuerpo, Contratiempo), de itt annyira túl akarta bonyolítani a történetet, hogy szerintem túllőtt a célon.
Pedig mestermű lehetett volna.A vége viszont szerintem elég egyértelmű - valamelyik sajtóorgánum (talán az index?) cikke sérelmezte, hogy a nézőnek kellene eldöntenie, most akkor százas-e a nő vagy sem - szerintem ez nincs így. Idővel mindenképpen újranézős lesz - és ha egyszer a mozi alapjául szolgáló könyv magyarul is megjelenik, annak beszerzése is kötelező.
---
Némileg off: Tegnapelőtt a Dug Days c. minisorozatot néztük meg, öt rész, összesen kb. 40perc játékidő - az Up! című animációs meséből az Apó és kutyusa szerepel benne. Ajánlott, könnyed szórakozás volt.
---
Tegnap este pedig a Christmas in August volt soron. Eredeti nyelven, magyar felirattal.
Egy igazi koreai gyöngyszem, amelynek minden kockájából süt a nemzeteink közötti kulturális különbség.
A múltkor futottam bele, mint karácsonyi film, ami annyira nem is karácsonyi, de attól még nagyon jó. Nos, ezt meg tudom erősíteni, azzal a kiegészítéssel, hogy a leghalványabb fogalmam sincs, mitől lett volna ez legalábbminimálisan karácsonyi film
Inkább nevezném művészfilmnek, a bő 90 perces játékidőt is sok "felesleges" (de nagyon nem az!) jelenet tölti ki. Valójában egy nagyon kedves romantikus filmecskevolna - ha nem derülne ki a film harmadánál, hogy a főszereplő nem éri meg az utolsó snitteket.)
Részemről ajánlott, mert egyébiránt egy nagyon szép elbeszélés. De cseppet sem bánom, hogy végül nem erre esett a választásunk karácsonykor. -
devil-k
nagyúr
Ahol a folyami rákok énekelnek
Where the Crawdads Sing
6.5A könyvet nem olvastam sajnos, de biztos vagyok benne, hogy jobb/jó lehet.
Maga a film nem volt rossz, voltak benne kicsit vontatott és (szerintem) felesleges részek, de egynek meg lehetett nézni. Viszont voltak a filmben minden esetre apró kis következetlenségek:
Belép (pontosabban beb@ssz az ajtót) Chase Andrews Jumpin boltjába és a következőt mondja: Uram! Egy doboz cigit kérek! (mindezt az afroamerikai polgárjogi mozgalom, szegregáció és mindenféle hasonló dolgok közepette- haha)
De azért a tárgyalóteremben az esküdtek között egyetlen egy afroamerikai sem ült. Ja és szinte majdnem mindenki jól öltözött "értelmiségi" (?). Haha.
Nem vagyok semmilyen aktivista, de azért az ilyesmi egyből feltűnik. -
sith7
félisten
válasz
Major Lion #156060 üzenetére
Hülye !
Kiköptem a kávét -
-
Bad Pritt
félisten
válasz
PuMbA #156080 üzenetére
Nagyon sok minden más manapság, mint a golden era (60-as évekig) vagy a modern cinema (80-as évektől), nehéz összevetni szerintem. Sokkal több a filmet mutatnak be manapság, jóval alacsonyabb a belépéshez szükséges szint mind technikában, mind tudásban és sokkal könnyebb elérni bizonyos tartalmakat, szinte minden megtalálhatja a maga közönségét, feltéve, ha elég jó.
Biztos vagyok benne, hogy egy elég mély kutatást lehetne végigvinni a témában, hogy arányaiban pl. több-e a szar manapság, vagy csak a nagyobb merítés miatt tűnik többnek. Most csak Boxofficemojo-ra néztem fel gyorsan és szerintem elég beszédes, hogy míg a covid előtt majdnem 1000 megjelenés volt Észak-Amerikában 2018-ban vagy 2019-ben, addig a 90-es években pl. csak 200-400 között évenként. Nyilván több filmből több lesz a szar is. -
PuMbA
titán
válasz
Bad Pritt #156079 üzenetére
Ma az is nagyon más, hogy neten elérhető filmekről töménytelen vélemény, különféle anyagok és ennek van valamiféle befolyásoló ereje is. Régen én nem tudtam ennyi mindent, mielőtt megnéztem egy filmet. Ma már tele vagy infóval mielőtt 1 percet is láttál volna belőle, tehát valamiféle alap vélemény már kialakul benned előre.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
lezso6 #156075 üzenetére
1. Ez régen is így volt, Disney, Warner, Universal is volt monopol helyzetben bizonyos zsánerekben vagy akár Hollywood egészét nézve.
2. Ez se változott sokat a 40-es évek óta, sőt akkoriban sokkal jobba számított a star power, sokkal nehezebb volt újoncként szerepet kapni íróként, rendezőként, színészként.
3. Régen a producerek voltak mindenhatóak, akik sokszor nem is az iparágon belülről érkeztek és nem is értették a filmvilág működését.
A valóság szerintem az, hogy a történelem kigyomlálja a rossz és/vagy felejthető alkotásokat, producereket, rendezőket, színészeket, viszont mivel mi épp megéljük ezt a korszakot, ezért premier plánban látjuk a problémák is a filmekkel. 20-30-40 év múlva a kutya sem fog emlékezni a mostani szar filmekre, színészekre, ahogy most sem emlékszünk a tucatnyi Star Wars klónra, maffiózós próbálkozásra, vagy Jurassic Park wannabe szörnyfilmre.
-
-
törölt tag
válasz
Yodamest #156066 üzenetére
Azért a videojátékok jóval nagyobbat fejlődtek mint a filmek. A játékmentet a hosszt és a nehézséget is figyelembe véve. A filmet 50 éve is néztük, most is nézzük. Persze változnak a szokások, főleg a Youtube miatt ma már sokkal könnyebben válik unalmassá egy lassabb alkotás, de olyan nincs hogy elakadsz három hétre mert nem tudod merre kell menni vagy nem tudod melyik 3 pixelt kell lőni hogy sebződjön is a boss.
-
törölt tag
válasz
radi8tor #156065 üzenetére
Bár a fehér pötty lenne és szalagról vetítenének! Azért az jóval látványosabb mint amiről én beszélek
Tényleg egy aprócska, egy pixel ami fénylik. Corvinban nem volt zavaró mert csak látszott, de a MOM-ban nagyon élesen világít a szemembe, kellemetlen bizonyos pózokban nézni miatta. Plusz ugye sakkozni hogy úgy üljek, hogy a lámpácskák se lógjanak nagyon a képbe
-
válasz
Yodamest #156066 üzenetére
Valamilyen fejlődés biztos volt, de szerintem már rég platózott a dolog valamikor a 70-es, 80-as években. Persze attól még vannak most is kiugróan jó alkotások, meg lehettek az régi időkben is nagyon jó filmek. De nekem az a megfigyelésem, hogy általánosságban egyre rosszabb filmek vannak, aminek több oka is van, melyek itt-ott összefüggnek, összefoglalva:
1. Felvásárlások miatt kevés nagy stúdió uralja a piac nagy részét
2. A pénzgyártás a legfontosabb (pl rókabőr-effektus)
3. Valódi művészek helyett marketingeseket illetve sokszor a feladatra alkalmatlan idiótákat alkalmaznak (valószínűleg a nepotizmus miatt, pl az esetleges wokeság csak egy tünete ennek) -
Pitterix
őstag
Igazi blődség, marhaság és nők, csak nők és nők.
-
PuMbA
titán
válasz
PuMbA #156067 üzenetére
Javítás: 200-500GB egy moziba szánt film mérete, tehát a 4K Blu-ray nem veszi fel a versenyt vele.
belinho: A letöltögetés már megelőzte a fizikai terjesztést 2022-ben: "For years the standard delivery of films to movie theatres was through a physical DCP. Some cinemas and film festivals still use physical DCPs but a majority of commercial releases are delivered via satellite or ‘terrestrial’ (IP-based) methods, says SimpleDCP CTO Garrett Sergeant."
-
PuMbA
titán
válasz
KISDUCK #156063 üzenetére
Régebben egy rack-ben kapták meg háttértáron, de most már szinte kizárólag az van, hogy neten keresztül elérik a megvásárolt kulccsal
Felesleges lett merevlemezekkel bohóckodni, szállítgatni a gigabites internet korában. Szalag főként 2005 előtt volt, illetve pár moziban kihúzták 2010 körülig.
Lemezen sose kapták, mert 200GB nem fér rá semmire.
-
Yodamest
veterán
válasz
lezso6 #156064 üzenetére
Persze azért is mutattam, totál gáz. Írja a cikk, hogy "veterán kritikusokat kértek fel" látom lelki szemeim előtt, hogy mindegyikük ezeken a filmeken nőtt fel, jó eséllyel nem is ismernek filmet ami az ezredfordulón innen készült volna.
Én személy szerint mindig azt hangoztatom és azon a véleményen vagyok, hogy a filmkészítés mint műfaj ugyanúgy egy dinamikusan fejlődő ágazat, mint a videójáték-ipar vagy akár mint a sport is. Magyarán az idő előrehaladtával fejlődik és egyre jobb lesz. Így egy 50-es években készült kult klasszikus ma már jó eséllyel nem állja meg a helyét, unalmas, vontatott, régen elhagyott mintákat követ, nem a mai embernek szól. Ugyan az mintha egy Puskást hasonlítanánk Messihez, belátható ott is, hogy a foci színvonala taktikailag és fizikai terhelésben is a többszörösére nőtt, egész egyszerűen egy akkori világsztár nem végzett olyan edzésmunkát és nem esett át olyan mentális felkészítésen mint egy mai sztárjátékos. Játékoknál is szintén ez, hiába volt nagyon jó régen a super mario bros és kapott 10/10 értékelést az akkori nem is tudom gameplay extra magazinban, ma már az a játék nem felel meg a 10/10 ismérveinek.
-
-
KISDUCK
addikt
-
törölt tag
válasz
Major Lion #156060 üzenetére
Milyen lemezt?
-
Yodamest
veterán
az ilyen toplistákat imádom a legjobban
Íme a világ 10 legjobb filmje -
törölt tag
Ha egy fényesen, kéken izzó pontot látok a vásznon az mitől van? Tegnap Corvinban tapasztaltam, korábban meg a MOM Park Diego termében. Bizonyos szögből ha nézem a vásznat, szóval nem mindig látszik.
-
gg72
veterán
válasz
k-adi #156054 üzenetére
A szememmel semmi gond (többi 3D filmnél soha nem taspztaltam ilyet, se moziban, se itthon), a haverom és egy korábbi bejegyzés szerint [link] többen is észleltük a homályosságot. Ez is egy érdekes cikk a témában: [Jegyeket váltottak vissza a nézők az Avatar új része miatt Japánban]
-
PuMbA
titán
-
k-adi
nagyúr
Ez valami egyedi eset lehet, mert az etele 4k lézer mindig szuper volt akárhányszor mentem, igaz eddig csak 2D-sekkel van tapasztalatom ott.
Lehet nem volt jól kalibrálva az a vetítés, vagy a 3D szemüveg volt gyárilag hibás picit, vagy a szemed rossz, vagy esetleg valami egyedi anomália is lehet.
Mindegyik esélyes, de talán nagyobb %-al a kalibrálás vagy a szemed rossz
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
lezso6 #156051 üzenetére
A 3D-t én is láttam, csak homályos volt picit a térhatás. Ami mindkét szemmel ugyanaz volt, az éles volt. Ez adódhat persze látásproblémából is, de ha a szemüveg vagy a kalibráció nem oké, szerintem attól is. Akinek egységesen picit rosszak a szemei távolra annak fel se tűnik szerintem, ha levettem a dioptriás szemüvegem én sem érzékeltem problémát, hiszen alapból homályosabban látok mint amennyire homályos a 3D kép volt.
Rejtett kancsalság elvileg okozhat 3D mozis problémát. Nem tudom a 10 prizma ami neked hiányzik mennyire lehet itt gond ha valamekkora kompenzációd már van.
-
válasz
#42308056 #156047 üzenetére
Én is tapasztaltam ilyet. Lehet szem is kell hozzá, mármint hogy rossz szem, pl az én szemüvegem mínusz 4-5 dioptria, plusz van még rajta a rejtett kancsalság miatt 10 prizma (de 20 kéne). Mondjuk a 3D-t attól még látom, sőt igazából prizma nélkül is láttam anno, amikor még nem diagnosztizálták a kancsalságot.
-
törölt tag
Én is tapasztaltam! De azt gondoltam hogy a szememmel van valami mert mellettem nem panaszkodtak és érzem hogy a jobb szemem romlott a másikhoz képest.
Melyik verzió ment? Szinkronos alul-felül fekete csíkokkal? Lehet azzal a verzióval rossz a kalibráció?
Én amúgy ilyen zöldes aurát is érzékelni szoktam abban a moziban az emberek körül, valami nem kerek vagy olyan necces a kalibráció hogy kis szemhiba sokat ront rajta.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
devil-k #156038 üzenetére
ah, ez teljesen rendben volt. voltam Göteborgban egyebkent a Bergakungen nagytermeben (8x18 meteres vaszon, IMAX) ami Svedorszag legnagyobbja a Rouge Oneon. szep meg jo volt, de azert annyival nem tud tobbet, mint az itteni varosi mozi.
meg itt egyebkent van egy kis 20fos terem ahol foleg muveszfilmeket adnak. azt imadtam es covid alatt annak a reprodukalasa volt a cel nagyszoba meretben. szerintem ossze is jott
-
PuMbA
titán
Melyik teremben voltál? Én az 1-es és 2-es teremről tudok beszámolni, ezekben kép-hang perfekt, amikor én voltam. Valamint szemüveges vagy? Ha igen, akkor mostanában ellenőriztetted, hogy kell-e csere? Ha nem, akkor nem lehet, hogy legalább az egyik szemed gyengébb és arra kéne?
-
gg72
veterán
Sziasztok! Már régóta gondolkodtam rajta, hogy letesztelem az Etele mozit, olyan jókat írtatok róla itt is többen korábban. Tegnap beültünk egy haverommal megnézni az Avatar-t 3D-ben szinkronosan, hát ilyen életlen képet régen láttunk, mintha rosszul lett volna fókuszálva a vetítő. Tapsztaltatok ott már ilyet? A hang rendben volt, de igazából attól sem voltam elájulva...
-
Eversmann
aktív tag
válasz
Bad Pritt #156016 üzenetére
Vidék: A közelben meg úgy adják nálunk a Víz útját, hogy 5 vetítés van egy nap, 4db 2D-s, 1db 3D-s, és ennyi. Nyilván a délelőttit leszámítva, teljesen teltházon. Cinemy City ez is. Most nem tudom miért csak egy 3D-s, nem bírja a rendszer?
Nyilván csak ezért én sem megyek fel Pestre. Megnézem egyszer. Majd valamikor, ha lesz bővített, megint újra. Addigra lemegy a hype is. És akkor értékelem inkább. -
Nerazim
őstag
Udv!
Tervezzuk h felesegemmel megnezzuk az Avatar 2 ot. Itt Nyiregyen nalunk csak CC van amiben legutobb vmit neztunk de nem is ez maradt meg hanem h dzsuvas volt az egesz mint amit 1000 eve nem takaritottak. Kerdes h er annyival tobbet a CC 3D vetites vagy eleg a 2D latvany is mert azt egy masik kisebb moziban is megtudnank nezni ahol legalabb tisztasag van. -
PuMbA
titán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #156010 üzenetére
igen, mozira, mint elmenyre gondoltam. egyebkent a hang volt itthonra a dragabb
. diszkret 7.2 van.
tenyleg eszmeletlenul nez ki es hangzik, ez otthon egy monitoron vagy egy kisebb TVn nem fog atjonni.
devil-k:helyi moziban neztuk a 120 fos nagyteremben, valami eleg nagy vasznon. utolso sorbol ilyen kb 1.3-1.4es vaszon:nezesi tav lehetett, a kepe hatarozottan kisebb volt, mint otthon a kedvenc kanapembol 0.9rol
.
uj lezeres projektor volt biztosan, valszeg valami ipari lcos. feketeszint nem volt tokeletes, kb amit az itthoni benq w2000 tud, egyeletessegben meg az itthoni setup jobb (de en nem ilyen 3-400"re vetitek). azt a tulszaturalt kepet amit pl egy oled csinal, na azt nem csinalta, cserebe gyonyoruek es termeszetesek voltak a szinei. btw a fenyero nem volt annyira nagy, a full feher kepen nem sult ki a szemem.
hang rendben volt.
-
Pitterix
őstag
Netflixes hypnothriller. Azt hittem nagyon gagyi lesz, de basszus még tetszett is.
Bár kiszámítható, klisés, de mégis. -
Yodamest
veterán
válasz
devil-k #156025 üzenetére
De ez felesleges vita, nem a mozin van a hangsúly elsősorban, hanem azon, hogy megfelelő legyen a minőség. Én soha nem azt mondom senkinek, hogy na takarodjál a moziba, csak annyi a lényeg, hogy jó minőségben nézze meg, ha otthon van ehhez megfelelő rendszer akkor az is tökéletes.
-
Yodamest
veterán
válasz
PuMbA #156023 üzenetére
Igen, pl. az etele pláza mozi része nagyon jó, még 3d szemöveggel is szép fényes, színekkel teli a kép, nem sötétíti le mint a régebbi moziknál. Féltem pedig az Avatárnál, hogy sötét lesz a korábbi tapasztalatok miatt, de nagyon szép volt. A hang is nagyon ott van, harcjeleneteknél végig gyakorlatilag ugrált a padló a lábam alatt a mélyektől. (pedig nem 4dx volt)
-
devil-k
nagyúr
válasz
tibbike01 #156022 üzenetére
Minden csak nézőpont kérdése.
Van itthon 65"-ös OLED TV és 135"-ös vászon is. Mozizásra mindig csak az utóbbit választom, nem csak a mérete miatt, hanem azért is, mert sokkal természetesebb a képe a szememnek, mint az OLED. Mind a kettő kalibrált, teszem hozzá.A mozis popcornt is nagyon könnyen meg lehet ugrani. Veszel egy normális popcorn gépet,
hozzá rendes popcornt + olajat + popcorn sót [link]és mehet a buli. -
PuMbA
titán
válasz
tibbike01 #156022 üzenetére
"Megcáfolva a mozi vs otthon elméletedet, egy valamire való OLED tv dolby visionnel, eredeti hanggal egy korrekt hangrendszeren és kényelmes kanapéval simán veri a lelakott CC mozikat..."
Ezt el is hiszem, de én nem a Cinema City-kről beszélek, hanem modern mozikról, amikre az elmúlt 5 évben költöttek vagy az elmúlt 5 évben épült
-
tibbike01
őstag
válasz
PuMbA #156021 üzenetére
Megcáfolva a mozi vs otthon elméletedet, egy valamire való OLED tv dolby visionnel, eredeti hanggal egy korrekt hangrendszeren és kényelmes kanapéval simán veri a lelakott CC mozikat...
Persze az más téma, hogy a mozis popcorn-kóla rohadt jó, meg maga a moziba menés, haverokkal...stb hangulatos.De szerintem oly mindegy hogy moziban, laptopon, telefonon fülhallgatóval nézed az adott filmet. A filmen és rajtad múlik minden. A szinkron vs eredeti hang már sokkal inkább befolyásoló tényező lehet.
Hifis topicban is sokszor volt ez téma, hogy egy zene milliós hangrendszeren szerethetőbb-e...de a vége mindig az volt, hogy oly mindegy, élvezd a zenét és pont.
-
Yodamest
veterán
válasz
#42308056 #156012 üzenetére
Ezt soha senki nem is állította, hogy attól lesz jó, sőt pont hogy rosszabb lesz, mivel bele van erőszakolva egy nem odaillő elem az adott filmbe. Ez csak az új világrend kialakításában "lényeges tényező" nem a filmek jobbá tétele vagy a filmipar bármilyen tisztelete a célja, sőt...
-
Yodamest
veterán
válasz
PuMbA #156009 üzenetére
Nah igen, ezt mondogatom ismerősöknek már jó ideje amikor egy filmről beszélgetünk, hogy baromira nem mindegy, hogy azt hol és milyen korülmények között nézte meg valaki. Nyilván amikor már "úgyis mindegy" mert megnézte mondjuk videán, vagy telefonon akkor jön mindig az ellenvélemény, hogy "áh ha ezt imax 4K-ban néztem volna akkor sem tetszett volna". Azért mondja ezt, mert benne már van egy kialakult vélemény, nyilván azt feltételezi, hogy mindenképp úgy élte volna meg, de ez nagyon nem igaz. A film 50%-a az, hogy azt hol, milyen minőségben, milyen odafigyeléssez nézte az adott személy.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
chungee #156008 üzenetére
A film egy kicsit befejezetlen, vagy a nézőre bízza az értelmezést. Az alapul szolgáló könyv már sokkal egyértelműbb. Itt egy Google fordítós magyarázat az egészre:
A God’s Crooked Lines című filmben
Alice mindent megtesz azért, hogy mindenkit (minket is) meggyőzzön arról, hogy nem a mentális egészségügyi intézet tényleges páciense. Kezdetben Raimundo García del Olmo által bérelt nyomozóként lépett be az intézetbe, hogy kiderítse, mi történt a fiával, aki néhány hónappal korábban halt meg abban az intézményben. A film második részében az intézet igazgatója, Dr. Alvar bebizonyítja, hogy története téves, és bemutatja neki az igazi Raimundo García del Olmot, akit Alice valójában nem ismer fel. Ettől a pillanattól kezdve Alice újragondolja egész történetét, és egy másik magyarázatot talál igazának alátámasztására, amely pontosan az, amit orvosa, Dr. Donadío írt a diagnózisába. A film során a néző mindig tudatában van annak, hogy mindkét verzió pontos lehet: egyetlen döntő elem sem bizonyíthatja, hogy az egyik verzió hibás. Ez egészen az utolsó jelenetig tart, ahol megvan a cselekmény utolsó csavarja: miután az orvosi tanács megszavazta Alice elbocsátását, Dr. Alvar behívja Dr. Donadíót, és rájövünk, hogy ő hozta be Alice-t az intézetbe. film kezdete. Ez ellentmond Alice verziójának, és láthatjuk, hogy Alice arca pánikba esik, azonnal próbál új magyarázatot találni az eseményekre, nehogy bevallja elmebeteg. A film ezzel a jelenettel ér véget, és tulajdonképpen mindkét verzió számára nyitva hagyja az értelmezést: a nézők eldönthetik, hogy Alice tényleg őrült, és folyton zseniális történeteket talál ki, amelyek igazolják a helyzetet, egészséges emberként ábrázolva, vagy elhihetik, hogy bekeretezték, és van magyarázat Donadío utolsó képkockában való megjelenésére (talán azért fizették ki, hogy megjelenjen, és megakadályozza Alice elhagyását az intézetből?). A God’s Crooked Lines című film nem fejtette ki, hol az igazság. Sokan nem tudják, hogy a könyv másképp végződik, és részletesen elmagyarázza az igazságot. Fedezzük fel, mi történt Alice-szel. Torcuato Luca de Tena könyvében Dr. Donadío soha nem jelenik meg az intézetben, és nem beszél az orvosi konzíliummal. Miután a tanács megszavazta Alice felmentését, alapos vizsgálat indul María Luisa Fernández nyomozó vezetésével. Ő lesz az, aki meghallgatja Dr. Donadíót, és beszámol az igazságról az intézet orvosainak: így találjuk meg az igazságot Isten görbe vonalaiban – magyarázta. Az igazság az, hogy Alice valóban paranoiában szenved. Gazdag nő, feleségül vette Heliodoro-t, és miután rájön, hogy a férfi nem szereti, és csak pénzért vette feleségül, kezd elveszíteni mentális egészségét. A férje elkezdi lopni a pénzét, és vagyonát bordélyházzá alakítja; gonosz viselkedése megőrjíti. Valóban megkísérli megmérgezni, és Dr. Donadíót hívja segítségül. Dr. Donadío jelentős időt tölt Alice és Heliodoro otthonában, gondosan figyelemmel kísérve viselkedését. Ebben az időszakban Alice Dr. Donadíót García del Olmo úrként kezdi megszólítani, és az orvos megérti, hogy az igazság egy alternatív változatát építi fel, nehogy elfogadja, mi fog történni: Donadío paranoia diagnózisa pontos, és a döntése az intézetbe az ő és mások biztonságát szolgálja. Alice kitalálta a nyomozási történetet, hogy bekerülhessen az intézetbe abban a hitben, hogy nem őrült, majd kitalálta az igazság új verzióját, amely ismét az egészségét támogatja, pontosan úgy, ahogyan Dr. Donadío megjósolta a diagnózisában. Alice annyira zseniális volt, hogy mindenkit meggyőzött, bízzon az ő verziójában. Csak Dr. Alvar nem esett a csapdájába. A könyv váratlan döntővel zárul: az igazság hallatán az orvosi konzílium újra összeáll, és másodszor is szavaz Alice sorsáról. Történetét elemezve úgy döntenek, hogy az ok, ami Alice paranoiáját kiváltotta, már nem létezik, a férje ugyanis elrepült a pénzével. Alice jelenlegi állapotait felmérve arra a következtetésre jutottak, hogy megérdemel egy második esélyt a normális élethez, bízva abban, hogy természetes képességeivel kordában tudja tartani lappangó paranoiáját. Ezért a tanács a második szavazáskor megerősíti a mentesítését. A könyv azzal ér véget, hogy Alice kilép az intézetből, rájön története igazságára, és pánikba esik: nem érzi magát késznek arra, hogy normálisan éljen a külvilágban, végül elfogadja betegségét. Nem bízik abban, hogy mentálisan kiegyensúlyozott marad, és arra kéri, hogy térjen vissza az intézetbe. Amikor az Isten görbe vonalait írta, Torcuato Luca de Tena egy pszichiátriai kórház önkénteseként szerzett személyes tapasztalataiból merített ihletet. Ahogy a könyv dedikációjában írja: Isten görbe vonalai valóban nagyon görbék. Példamutató férfiak és nők, kitartóak, sőt hősiesek, igyekeznek kiegyenesíteni őket. Néha sikerül nekik. A pszichiátriai kórházban való önkéntes tartózkodásom alatt végzett munkája iránti mély csodálat hozzátette azt a hálát és tiszteletet, amelyet mindig is tapasztaltam az egészségügyi intézmény iránt. Ezért ezeket az oldalakat orvosoknak, ápolóknak, gondozóknak, gondozóknak és más szakembereknek ajánlom, akik életüket a természet legszerencsétlenebb hibáinak nemes és komoly szolgálatában töltik. Az „Isten görbe vonalai” olyan egyének létezésére utalnak, mint a pszichiátriai intézetekben élők. A világ nagy része elutasítja és elszigeteli őket, de tapasztalataiból a regényíró megtanulta, hogy minden embernek van egy története, amely megérdemli, hogy felfedezzék. A könyv tehát vissza kívánja adni a méltóságot az elmegyógyintézetek pácienseinek, akik nem egyszerűen „őrültek”, hanem olyan egyének, akiknek háttértörténetük és okok összessége vezette őket ilyen állapotokhoz. Regényével de Tena mindenkit arra hív, hogy nyissa ki az elméjét, és próbáljon meg karcolni annak a felszíne alá, amit nem értünk. A könyv egyúttal tisztelgés mindazon egészségügyi szakemberek előtt, akik szenvedélyüket a másokkal való törődésnek szentelik előítéletek nélkül. -
válasz
PuMbA #156009 üzenetére
Szerintem nem az otthoni vs mozi szintre gondol, mint mozi, hanem az élményre. Csak ugye az élmény nem feltétlenül korrelál a művészeti értékkel, lásd látványfilmek / pornó.
Egyébként Procinak otthon elég beteg rendszere van, legalábbis a vászon az iszonyat nagy, de a hangrendszer is minimum középkategória.
Én meg úgy vagyok vele, hogy eddig semmi sem hozta az otthoni rendszerem szintjét, s ez nem az én cuccaim, hanem a magyar mozikban minősíti.
-
PuMbA
titán
válasz
proci985 #156006 üzenetére
Egyébként tetszik ez az értékelésed, hogy a filmet és a moziként értékelésed külön szedted. Ezt én bevezetném itt a topikban, mert az az igazság, hogy teljesen más, ha otthon vagy moziban nézel valamit. Egy otthoni rendszer nagyon gyenge bármilyen mai modern mozihoz képest technikailag.
-
chungee
addikt
Napot!
Gods Crooked Lines ,nem tudtam összerakni a csattanót a végén amikor megjelenik az doki. Még egyszer nem akarok nekiállni a 2órának. Felvilágosítana valaki
Vagy ez olyan hogy rá van bízva a nézőre dolog
-
PuMbA
titán
válasz
proci985 #156006 üzenetére
"Mozikent 10/10"
Szüleimnek mindig szoktam mondani, hogy egy film mennyire elismert, mikor nézik, mert ugye a nagyágyúk is közöttük vannak: pl. Keresztapa. Megnézték a Top Gun: Maverick-et, utána kérdezték: Hány díjat kapott?
Annyira perfektül összerakták benne a 80-as, 90-es évek már bizonyított blockbuster elemeit, mellékvágányra téve a mai filmes irányt, hogy elkerülhetetlen volt a 1,5 milliárd bevétel. Az emberek erre ki voltak éhezve és az Avatar is mindjárt 1 milliárd, szóval az ilyen filmek szerintem nagy felüdülést jelentenek a közönségnek a mai filmes szcénában.
-
proci985
MODERÁTOR
Brave 2012
Aranyos coming of age film az anya-lanya kapcsolatrol, jol megvalositva. Mese (fiatal ) felnotteknek, jol megcsinalva.
7/10
3 oras CGI tour-de-force. Eszmeletlen kepi es hangi vilag, valahogy ugy elkerulve az uncanny valleyt. A sztori jo, a szineszek okek, de mozgokepkent annyira lehengerlo, hogy siman elneztem volna harom oran keresztul a cimben szereplo vizet.
Nezd moziban, ha teheted. Az Interstellar tud hasonlot latvanyban kb egy oran at, ez meg az egesz jatekidoben. Vagy masik oldalrol pl a How to train your dragon nagyjelenetei, csak folyamatosan.
?/10. Mozikent 10/10, filmmuveszeti szempontbol meg aludnom kell ra egyet. Siman megerte 10 evet varni ra. Bonusz: nagyon mar nem emlekszem mi tortent az elso reszben, szoval ugy is elvezheto.
#értékelés
Chosen: a magyar szinkront felejtsd el ha a legjobb minoseget keresed.
a magyar mozis cut DVD kiadas kepminosege majdnem vallalhatatlan volt 15 eve is, mai setupon valoszinuleg sirnal tole (itt van a polcon). az angol hangja egy akkori diszkret 5.1en is epp elfogadhato volt, szoval ha a blu-rayre is annak a gyengebben kevert magyar variacioja kerult, akkor az sajnos felejtos.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #155991 üzenetére
Én is valahogy így vagyok ezzel. Bár még azért erősen győzködnöm kell magamat arról, hogy biztosan erre szánjam-e azt a bő két és fél órát az életemből. A Black Panther-nél végül megadtam magamat és második próbálkozásra már végigszenvedtem. Ha más nem is, de elég tanulságos volt.
-
Miklós315
aktív tag
Le renard et l'enfant (A róka és a gyerek)
Csodaszép képek, kedves történet, üdítő kikapcsolódás... és jókora lemaradás (csak most találtam rá
)
The Boy, the Mole, the Fox and the Horse
Rövid, de szép mese ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Automata kávégépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Hálózati / IP kamera
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet