Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
The Hardest Hour / Dоvha Doba (2025)
created from 200 hours of footage: the survival, resistance, and life of Ukrainians during the war. Every minute of the film was shot by Ukrainians on their mobile phones. Some heroes survived, some were killed...
Nem is tudom mit írjak róla. Egy háború sosem jó, főleg ilyen közel. Bár láttunk már sok youtube videót, illetve doku filmet erről a témáról, valahogyan ez jobban szíven üt. Talán a saját videófelvételek által személyesebbé válnak a felvételek, jelenetek. Ugyan mindegyik szomorú és a háború okozta rombolást mutatja be, mégis vannak bizonyos videórészletek, nagyjából 30 percenként amelyek duplán döbbenetesek, persze a végén van a leginkább szívbe markolóbb, amely végképp beviszi a gyomrost...
-
Miklós315
aktív tag
válasz
lezso6 #170995 üzenetére
Azt nem tudom, hogy oscarra készítették-e, de színészileg nagyon jó, forgatókönyve nagyon jó (a mai filmek egész sora sírva szégyenkezhet a tré forg.könyve miatt, nem értem, miért spórolják meg...), és komolyan veszi
a belső traumák továbbgörgetéséből adódó önsorsrontást, nem úgy, mint a mai "fehér ember róóóssszzz"-narratívák, vagyis nézése közben nekem az jött le, hogy azért csak megvannak a karakterek (van meló, eléldegélnek - persze célkitűzések, álmok is vannak, csak maguktól nem kopogtatnak -, a szétfeszítő konfliktusok mellett/ellenére is össze-összehúznak), a kölykök már a kiugrást is tudják ebből a szintből produkálni (tanulás, sereg, stb., kinek mi az ugródeszka), meg eleve a hangsúly a generációk közti ellentéten van, a gyerekek megvetik azt az apjukat, aki nem tud nem az - általa megvetett - apjaként továbbélni (ő tehát nem tudott kitörni a megkeseredett/sebzett állapotból, de az utódoknál már látni a törekvést a "másként"-re). Közben kb. a háttérbe tolva, de marha erős a női főhős (micsoda lelki erő, mennyi szeretetet tud adni, és kitart a hülyeség, a hazugság, sértések, stb. ellenére), és az a marha főhős nem tudja értékelni, meglátni, hogy ott van, aki mellett begyógyulhatnának a sebei, és többre vihetné, stb. Dráma!
Szóval üdítő családi- és karakterdráma feketéktől, feketékről egy unásig járatott felszínes, fehérellenes lózungnarratíva-tengerben. -
-
Fallen Angels (1995) ezt néztem meg tegnap, hát lehet nem kellett volna, nagyon messze van attól a 7,5-ös pontszámtól. Összevisszaság, gusztustalan jelenetek, szar kép, tudom "művészi"... Hát inkább aludni mentem volna, de mivel lányom ajánlotta, így megnéztem vele. Hát más az ízlésünk annyi szent, ebben nincs is baj, de neki sem tetszett annyira.
-
eeXaa
addikt
Brutalist.
Nem jó film.
5/10 -
válasz
Soderes #170987 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy nem feltétlenül tehetségtelenek ezek a színészek, ugye a rendezőn is nagyon sok múlik, hogy a színészből mit hoz ki. Csak hát ugye ostobák, vagy nem végzik a munkájukat. Én úgy látom, hogy pont a szabadkéz a probléma, legalábbis úgy tűnik, mintha maguk a színészek "tennének bele" a filmekbe, sorozatokba, mert a rendező engedi a színészeket "kibontakozni". Aminek általában nincs jó vége, mert a színészek hiába játszanak zseniálisan, attól még lehetnek hülyék mint a segg. Lásd pl Peter Dinklage.
Afroamerikai témában egyébként anno volt egy ajánlat-csokrom. Nem a legjobb filmek úgy általában, de elég jók. Ha igazán jót akarsz, akkor Do The Right Thing, habár kicsit elavult, meg nagyon a fekete közösséget célozza, de attól még iszonyat erős és aktuális. Illetve ott a The Wire sorozat, az a TOP, ezzel lett híres Idris Elba. Csak ne nézd ezeket egyszerre, mert niggerezés-túladagolást kapsz.
-
Soderes
senior tag
válasz
lezso6 #170985 üzenetére
Pont ez a baj, hogy belerakják az ilyen karaktereket. Mert ezeknek az egyének nagyrésze tehetségtelen, kókler a szakmához. Ami mellékszerep rá van bízva még azt se tudja normálisan eljátszani.
És a checkbox forgatókönyvírással is pont ez a baj. Anno volt valami szabadkéz a rendezésben, forgatókönyvben, operatöri munkában.
Most meg már gyakorlatilag megmondja a stúdió, producer, Kis pista és annak a baráti köre, hogy kit rakja bele a filmbe és mennyi % jelenetnek kell lenni ebböl vagy abból.
Meg még nyakába akasztanak olyan semmirekelő, ultra liberális egyéneket is, mint az intimitás korrdinátor.Példával a múltból : Ott volt a Philadelphia. Remek film. Nagyon megrázó a története.
Hihetetlen jó alakítást nyújtott Tom Hanks, Banderas és Denzel Washington is. (Külön hab a tortán a betétdal)
Egyántalán nem viszolyogtam rajta miközben néztem, mert annyira minőségi volt a játék. És nagyon fontos, aktuális volt a téma.
Nem is érdekelt a film után, hogy ezek való életben is ilyenek vagy csak a szerep volt az.
Mert ez magánügy.
De még se lett az egész film lenyomva a torkomon.
Kellöen tapintatosan, finoman lett érintve a téma. Pont ahogy kell.Most meg az van a sorozatokban, filmekben : Lesz akció jelenet a filmben, de elöbb lenyomjuk ezt a meleg szexet a torkodon elötte.
Nem láttam ezt a filmet, de köszi a tippet!
-
paatrick
őstag
válasz
Cs1csó #170984 üzenetére
Ez még rosszabb lesz mint ami a Star Warsszal történik jelenleg, bár az se gyenge. Az Amazonhoz kerültek a jogok, sorozatot, spinoffot meg mindent is akarnak belőle. Ha valaki esetleg nem tudná az Amazon készíti a Gyűrűk ura sorozatot is
látjuk vagyis én csak hallom mekkora szar az egész mert nem volt lelki erőm megnézni azt a gyalázást amit rámértek erre a több mint 100 éves sztorira, Oscar díjas filmekre.
El tudom képzelni milyen pusztítást fognak végezni James Bonddal is.A jogátadással a régi producerek is kiszálltak, akik az első filmektől kezdve felügyelték a franchise alakulását. Az évek során azért voltak hullámvölgyek, de mindig az adott korhoz igazították a Bondokat. Ha valakit érdekel visszakereshet, mindet láttam és írtam is róluk.
-
válasz
Soderes #170980 üzenetére
Nem az a baj, hogy belerakják ezeket a karaktereket, hanem hogy minden másra magasról tesznek. Mert az ostoba filmkészítők azt hiszik, hogy önmagában attól lesz jó egy film, ha van benne ilyen-olyan kisebbség. Nincs ebben semmi különleges, ez is a checkbox forgatókönyvírás része, ahogy sok minden más, úgy a kisebbségek aránya is ki van számolva fillérre.
Visszatekintve a 30+ évvvel ezelőtti polkorrektség is pont ilyen rasszista volt. Egy csomó régebbi filmben benne volt az a tipikus vicces feka karaktertípus. Miért nem lehetett normális afroamerikait beleírni? Vagy ott a token-karakter, amire a South Park is utal az egyik fekete szereplőjével (Tolkien).
Persze SP-ben ez csak poén, valójában nem token-karakter. A tipikus fekete token-karakter ugye pl az, aki a horror filmek elején meghal.
Na, de ha már filmtopikban vagyunk, akkor beszéljünk már konkrét filmekről. Ezt a mai píszí témát szvsz rendkívül jól dolgozza fel az American Fiction című film, zseniális.
-
Cs1csó
titán
válasz
Peterhappy #170982 üzenetére
Kicsit olyannak tűnik mint anno a Disney megvette a Star Wars univerzumot, tokkal vonóval:
1. remélhetőleg több "tartalom" lesz: akár sorozatok is nem csak filmek
2. nyilván a mennyiségi növekedés együtt jár(hat) nemi minőségi változással (csökkenéssel) ez sajnos törvényszerű.Valuk be a Star Wars-on már anno sem öregbített a két Endor-os film (harc az Endor.. és a Bátrak...)
És az új filmek, soozatok között is volt jobb rosszabb (inkább utóbbi)
Bár nekem a Solo is tetszett, a Zsivány egyes pedig piszok jó lett, és a sorozatok többsége is jó lett (az új trilógia nem lett jó de ez inkább a koncepción múlt szerintem, a "főgonosz" kiválasztása szinte "szemenköpte" az eredeti trilógiát.)Az is nagy szó, hogy több mint 65 év telt el az első Bond film óta, elképesztő sikertörténet is egyben.
A popkultúra megkerülhetetlen része Őfelsége titkosügynöke aki a martinit csak rázva és soha nem keverve issza.
Az is becsülendő volt, hogy idáig mindig meg tudták oldani brit színésszel a címszerepet. -
A Bond dealről hallottatok?
Soha nem voltam különösebben oda a 007-ért, de ami - állítólag - most várható, én attól nem sok jót remélnék a rajongók helyében... -
Soderes
senior tag
válasz
Redneck #170977 üzenetére
Pedig ez a filmgyártásra halmozottan érvényes.
Amik most mennek sorozatok és filmekben, annak 90% hulladék. Semmi kreativitás.
Annak idején egy B kategoriás filmbe több kraft volt, mint ezekbe.És nem tudom ki hogy van vele, de nekem személy szerint elegem van már kvótázásból.
A kötelező néger, meg a ratyi mindig legyen benne.
Semmilyen keresnivalója a történet szálba, de azért beleszövik.
A gálám jön ki tőle.
És mindenben ott van.A 80-90 évekbe is voltak különböző bőrszínű és más orientációjú karakterek a filmekben.
De nem lettek ennyire az arcunkba tolva. És szerepük volt a történet késöbbi alakulásában. (és erre példákat is tudok mondani)Szóval a véleményem az hogy nézzétek 80-90 évek filmjeit, mert elképesztő milyen gyémántokra lehet kösztük akadni.
-
Soderes
senior tag
Mélytengeri szörnyeteg (1989)
thriller/sci-fi/horror
Anno valamiért kimaradt.
Sokan, sok rosszat írtak a filmről, hogy gagyi, lassú.
Ismertebb színészek nincsenek benne, hacsak Miguel Ferrer nem számít annak.
Véleményem szerint teljesen rendben van ennyi idő után is.
Nem tudom mi volt a probléma.
Vannak benne logikátlan dolgok és a szinkronon is lehetne faragni.
Nyilván az Abyss után kijött néhány ráhajazó film több-kevesebb sikerrel.A Meg - Öscapánál és Az Ároknál biztos, hogy jobb.
10/6
-
Redneck
nagyúr
válasz
Cartevo #170976 üzenetére
A technikai elavultság miatt el szoktam mondani ha valakinek ilyen T1/A1, Blade Runner, The Thing vagy hasonló régi filmet ajánlok, hogy kicsit vonatkoztasson el, mert a történet, a hangulat, és a színészi játék még mindig működik.
Valakinek megy, valakinek nem.
Nekem is ajánlottak már figyelmeztetéssel filmet, és nem akadtam fent az adott dolgon. Szerintem nincs ebben semmi rossz, elvégre változnak az igények.
Ma kb. az megy, amit lezso6 írt az első bekezdésben. Ezért találunk mi középkorúak nehezebben jó filmet a mai felhozatalban. Azért szerencsére még vannak...Cs1csó:
Nyilván. Nem akarok "régen minden jobb volt" dumát tolni, mert szimplán nem igaz, de az elmúlt 15-20 évben egyre több a szemét a filmiparban.
De egyelőre még vannak jó alkotások, így nem vagyunk rászorulva, hogy csak régi filmeket nézzünk. -
Cartevo
őstag
válasz
Redneck #170973 üzenetére
Nem osztom ezt, hogy "régi szemmel nézni" kéne bármit. A nézők többsége nem szakértő, ez nem várható el tőlük. A mozi olyan, mint a vendéglátás, a vendég az első, neki kell megfelelni. Fordítva ülünk a lovon, ha mi nézők keresünk mentséget, magyarázkodunk, mint az ügyvédek. Amelyik régi film már nem népszerű, ott el kell fogadni a lemorzsolódást a közönségből, így végül csak a krém marad meg, ami kiállja az idő próbáját. Például a Columbo még tartja magát, ami bizonyíték arra, hogy nem gond a lassú tempó. Sőt, inkább a sikere titka az alaposság, hogy a néző nem veszti el a fonalat. Nem is logikus ez, hogy elvárás legyen a csapongva ugrálás, nem is pihentető úgy a filmnézés. Ott van az '50-es évekből A Titanic éjszakája vagy A félelem bére. Ezeknek ártana, ha felpörgetnék, és nem is hiteles az, a Tarzan család élete is lassú volt, miért kéne azt máshogy bemutatni? Ha üresség, hiányérzet van, azt nehéz a tempóra fogni, inkább azon múlik, hogy mennyi értelme van az egésznek, hisz valakinek egyetlen film sem tetszik, tehát ez a témakör.
-
válasz
Yodamest #170972 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a filmek és sorozatok gyártása egyre hatékonyabban célozza meg a nagyközönség igényét, azaz egyre kommerszebb. Mert ugye a pénz a legfontosabb, az átlagember pedig nagyon felszínesen néz filmet, így simán elég neki a checkbox forgatókönyv is meg szereti a giccset.
Persze ennek a változásnak van jó oldala is, mert habár a nagy átlagot tekintve az új filmek / sorozatok a felszín alatt általában buták, de felette meg sokkal részletesebben, realisztikusabban kidolgozattabbak. Bár ez sem teljesen igaz, mert épp a fos CGI korszakát éljük, mert az ostoba producerek nem adnak elég időt rendesen megcsinálni.
Az ábrát persze lehetne úgyis feliratozni, hogy a baloldala a mai film felszíne, a jobb oldala pedig az, ami alatta van. Persze régen is voltak rossz filmek, de én manapság azt látom, hogy egyre kevesebb az amire azt mondom, hogy na ez igen.
-
Cs1csó
titán
válasz
Redneck #170973 üzenetére
Nyilván mindannyian egy adott kor, korszak gyermekei vagyunk, nekem pl. 60-as évek előtti filmek kevésbé testszenek, számomra a "csúcs" 1989, ekkor ért a filmgyártás arra a szinte amit imádtam, persze a 90--es évek is ütős volt, de a 2000-es évekre már éreztem a fáradás jeleit és a 2010-es már kimondottan rosszabb volt számomra a 2020-as pedig még gyengébben indult.
Érdekesség:
Buster Keaton-tól az 1926-os "A Generális" a mai napig imádom, elképesztően izgalmas, látványos, vicces és sokszor nagyon veszelyesnek tűnő jelenetek is voltak benne, amiket nem tudom hogyan forgattak, de a végeredmény zseniális.Vagy az 1946-os "Az élet csodaszép" a mái napig könnyeket csal a szemembe, igazi remekmű.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Yodamest #170972 üzenetére
Mesterművek és nagy kedvenceim, de a fiatalabbak a megvalósítás, és a lassabb tempó miatt, sajnos fikázzák őket. Nem tudják régi szemmel nézni, a technikai résztől elvonatkoztatni, jóval több ingerre vágynak, én ezt tapasztaltam. Hiába volt a tizenéves gyerek vagy a huszonéves kolléganőm Terminator/Alien szűz, nem bírták végignézni, unalmasnak, gagyinak találták a régi filmeket.
-
Yodamest
veterán
válasz
Louro #170873 üzenetére
"Szóval nem szabad mai elvárásokkal elkezdeni nézni."
Most csak így erre kapcsolódva: nekem megingathatatlan hitem, hogy ez nagyon sok régi filmnél így van, bár mindig van egy erős ellentábor, aki ezt tagadja. Most jönnek majd a bedobálások, hogy Alien, Terminátor, Jurassic Park stb. igen, ezek a kivételek, amik a mai napig simán újranézhetőek és mesterműek, de a filmek 90%-a nem ilyen.A filmgyártás is fejlődik, mint minden ami emberi, egyre tökéletesebbek a receptek és bár vannak korukat megelőző mesterművek, mint mindenben is, de ettől még általánosságban elmondható, hogy ma jobb filmek/sorozatok készülnek már.
-
-FreaK-
veterán
Úgy néz ki, hogy mégiscsak összejön az a Constantine folytatás: Keanu Reeves is excited to play Constantine
again -
gyuromoj
veterán
-
válasz
Louro #170958 üzenetére
1. A szinkronra van szaktopik.
2. Filmből (felnőtt fejjel) nyelvet tanulni nagyon nehéz. Ha valaki megpróbálkozna vele, akkor állítólag szinkronos filmmel érdemes kezdeni: először megnézzük szinkronosan 3-5 alkalommal, hogy megtanuljuk, hogy melyik szituációban pontosan mi hangzik el, és utána jönnek az eredeti nyelvű lejátszások tucatjai. (Mint látható, ez nem lesz túl hatékony, mert a töltelék részek (akciójelenetek, stb.) alatt nem tanulunk semmit. És lehet, hogy nem lesz szórakoztatóbb sem, mint egy nyelvkönyv.) -
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak #170964 üzenetére
Mégse tud még ennyit se megtenni az Apple
-
paatrick
őstag
válasz
Pro Koryak #170961 üzenetére
Mert gondolod hogy a scream.hu-t többen nézik az országban?
aztán mégis tudtak szinkront készíteni sose hallott tajvani meg kitudja milyen országbéli horrorhoz. Pl a Szomorúság (2021) is ott volt premier szinkronnal.
-
mephi666
nagyúr
érdekesen indult, de a felétől kezdve egyre nagyobb szenvedésbe ment át... Marky Mark meg ezzel a Hókuszpók fejjel komolytalanná tette az egészet
...az meg, hogy második nekifutásra se sikerült rendesen megkötni? meg hogy a us marshaltól több soron is lazán elvette a fegyvert? az idővel se stimmelt valami, mert mintha délelőtt indultak volna és sötétedéskor értek célba... a nagy "csavarról" meg ne beszéljünk a végén, ezt is végig lehetett sejteni, hogy egy ilyen jönni fog... volt ebben potenciál, jó lehetett volna, de végül nem lett -
KISDUCK
addikt
válasz
Louro #170959 üzenetére
Ja, hát lehet nem tett jót hogy alsóban rottent néztem.
Mivel film és van bőven hibája, így agyérgörcsöt nem fogok kapni miatta és a romantika miatt is kellett egy szép nő, de arra a feladatra amit a filmben el kellett látni masszívabb hölgy lett volna reálisabb. Pl.: olyan alkat amivel egyes női rögbi jatekosok rendelkeznek. Nem jut eszembe a nő neve, de maori és terjednek róla videók erre-arra, amikor meccs közben letarol maga előtt mindent akár úgy hogy felkapja az ellenfelet és vele együtt rohan előre.
-
Louro
őstag
válasz
KISDUCK #170954 üzenetére
Ha egy picit sem ugrott meg egy-két pillanatban a pulzusod - a szerelmi szálon kívül, például a bunkerből kilépve a ködbe vagy a templomi rész - , akkor azért elég érzéketlen lehetsz.
Annak kifejezetten örülök, hogy nem egy sablonos jumpscare movie lett. A hangulatot eltalálták már az elejétől. Az első 10-15 perc után kicsit féltem, hogy vontatott lesz, de így lett jó. A női karakter tényleg kicsit blama, mert persze adta magát, hogy ebből lesz valami még. Az, hogy gizda... "Normál" esetben biztos nem választanák, igen. Csak kellettek a szürke egerek, akik feláldozhatók.
-
Louro
őstag
válasz
paatrick #170956 üzenetére
Én örülök, hogy nem erőltetik a szinkront. Magyar emberek nyelvtudása a béka feneke alatt van. Így talán ragad rájuk valami. Na meg szinkron plusz költség lenne.
Persze kényelmesebb a saját anyanyelven nézni, de a szinkron színvonala is tud problémás lenni. Persze vannak jó szinkronszínészek, de nemrég néztem meg a Bumblebee-t és hát a TheVR-ral piszkosul rossz lóra tettek. -
KISDUCK
addikt
válasz
lezso6 #170955 üzenetére
Tanúja voltam a nagy retTenet fórumszálnak és nem akarom hogy kiújuljon a PTSD-m.
Inkább beszéljünk másról, ma megnéztem a Taking Chance filmet ami arról szól hogy egy Irakban elesett katona holttestét haza kíséri egy ezredes. Valós eseményt dolgoz fel a film, a fő nem szereplő 9/11 hatására jelentkezett a seregbe, majd ha jól emlékszem kb. 2 hónappal (nem tudom mi az a kifejezés magyarul (deploy)) Irakba érkezése után szolgálat közben életét vesztette 19 évesen. Már pár napja felmerült bennem a gondolat egy youtube videó után, hogy mégis miért lépnek be az amerikaiak a seregbe amikor a fizetésük gyenge, nézegettem róla táblázatokat és síralmasnak tűnt a kockazathoz képest. A srác még csak nem is volt igazi felnőtt a hazája szemében amikor meghalt, mert még csak egy sört sem ihatott legálisan. A világ egyik feléről a másikra utazott, hogy "szolgálja a hazáját." Sok minden nem történik a filmben, de ennek ellenére elgondolkodtató.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Louro #170953 üzenetére
Ijesztő?
Nekem már annyit változott az ingerküszöböm, hogy az a film nem volt ilyesztőbb számomra mint egy teleshop. Virágboltban kommentek között valaki azon háborgott hogy miért van horrorként megjelölve.
Hibái voltak bőven, de tetszett nekem is. Láttam hogy k-adi írta hogy Anna nem túl izmos a szerepre amivel én is egyet tudok érteni. -
Louro
őstag
Szurdok 8/10
Felkerült az évi kötelezően megnézendő listámra.
Kicsit Sliemt hill-es, The myst-es beütése is van, de nagyon jó az atmoszférája, tempója. Kevés jumpscare mégis ijesztő tud lenni. Szerelmi szál persze kellett bele, de nincs az a vadul szanaszét szexeljük a vásznat. A vége kissé sablonos, de ha összességében nézem, kellemes 2 óra a vége.
Aki szereti a kissé borzongató filmeket, az ne hagyja ki. -
KISDUCK
addikt
válasz
Cartevo #170950 üzenetére
A két alsó egy kötélen osztozott ami a 3. derekán volt csak át dobva, amikor szétesett a "szerelvény" és visszaestek pár méter megrandult a banda a 3. hátra billent az erőtől és a kötél a derekárol lecsúszott a feje irányába így a két alsó lezuhant. Tehát nem voltak összekötve.
-
Eversmann
aktív tag
válasz
lezso6 #170939 üzenetére
Én is régen láttam már, lehet hétvégén újrázom. Egyébként úgy emlékszem, a legkevésbé Nolan-os film. Ami annak lehet köszönhető, hogy akkor még nem volt akkora név. Így egy bérmunka volt részéről. Gondolom a film sikerének függvénye volt, hogy rendezhet-e Batman-t a Warnernél.
-
KISDUCK
addikt
Uhh, már megint Tenet, inkább beszéljünk másról.
John Travolta tegnap lett 71 éves, boldog születés napot neki így utólag.
-
válasz
Cs1csó #170945 üzenetére
Mint minden időutazás önellentmondásba ütközik.
Nem. Többféle időutazási koncepció is van. A Tenet esetén egyetlen idővonal létezik, mégsem történhet paradoxon. Tiltja a fizika. Tehát pl hiába próbálod megölni a nagyapád, nem fog sikerülni.
Ilyesmi paradoxonmentes idő-utazási koncepció van más filmekben is, pl The Time Traveler's Wife vagy Predestination.
-
válasz
Redneck #170941 üzenetére
A Tenet az egy nerd film. Nolan általában viszonylag komplex koncepciókra alapozza a filmjeit, és a Tenetnél ezt sikerült nagyon durván túltolni.
Ezért rohadt megosztó, mert:
- valaki utálja, mert habár érti koncepciót, de nonszensz baromságnak tartja
- valaki élvezi, mert érti és bele tudja élni magát
- valaki utálja, mert bosszantja hogy nem érti
- valaki élvezi, mert habár nem érti, de mégis ki tud rajta kapcsolódni
- valaki szerint érthetetlen, sokan csak hiszik vagy hazudják hogy értik
- valaki szerint csak akkor láttad a filmet, ha megnézted visszafelé is
- valaki szerint nem szabad beszélni a filmről, mert...···ʇɹǝɯ ʻʅoɹɯʅᴉɟ ɐ ᴉuʅǝzsǝq pɐqɐzs ɯǝu ʇuᴉɹǝzs ᴉʞɐʅɐʌ -
sᴉ ǝʅǝɟɐzssᴉʌ pǝʇzǝuɓǝɯ ɐɥ ʻʇǝɯʅᴉɟ ɐ pɐʇʇɐʅ ɹoʞʞɐ ʞɐsɔ ʇuᴉɹǝzs ᴉʞɐʅɐʌ -
ʞᴉʇɹǝ ʎɓoɥ ʞɐꓩpnzɐɥ ʎɓɐʌ ʞᴉzsᴉɥ ʞɐsɔ uɐʞosʻ uǝʅʇǝʇǝɥʇɹǝ ʇuᴉɹǝzs ᴉʞɐʅɐʌ -
ᴉupoʅosɔdɐʞ ɐʇꓩɐɹ pnʇ ᴉʞ sᴉɓǝɯ ǝp ʻᴉʇɹǝ ɯǝu ɹɐqɐɥ ʇɹǝɯ ʻᴉzǝʌʅǝ ᴉʞɐʅɐʌ -
ᴉʇɹǝ ɯǝu ʎɓoɥ ɐꓩʇuɐzssoq ʇɹǝɯ ʻɐꓩʅɐʇn ᴉʞɐʅɐʌ -
ʇɐɓɐɯ ᴉuʅǝ ɐꓩpnʇ ǝʅǝq sǝ ᴉʇɹǝ ʇɹǝɯ ʻᴉzǝʌʅǝ ᴉʞɐʅɐʌ -
ɐꓩʇɹɐʇ ʞɐuɓɐsɯoɹɐq zsuǝzsuou ǝp ʻʇoᴉɔdǝɔuoʞ ᴉʇɹǝ ɹɐqɐɥ ʇɹǝɯ ʻɐꓩʅɐʇn ᴉʞɐʅɐʌ -:ʇɹǝɯ ʻoʇzsoɓǝɯ ʇpɐɥoɹ ʇɹǝzƎ
·ᴉuʅoʇʅnʇ uɐʌɹnp uoʎɓɐu ʇʅnɹǝʞᴉs ʇzǝ ʅǝuʇǝuǝꓕ ɐ sǝ ʻʇᴉǝꓩɯʅᴉɟ ɐ ɐzzodɐʅɐ ɐɹʞoᴉɔdǝɔuoʞ xǝʅdɯoʞ ɓɐʅʎuozsᴉʌ uɐqɐʅɐʇʅɐ uɐʅoN ·ɯʅᴉɟ pɹǝu ʎɓǝ zɐ ʇǝuǝꓕ Ɐ
-
De4d
őstag
Valaki látta már a Hétvégi hajszát?
[link]
Nem áll túl fényesen imdb-n 5.7. Adatlapja szerint Akció Thriller, de nekem inkább tűnik laza Akciófilmek némi poénnal. -
Redneck
nagyúr
Nagyjából egyetértek, de nekem a Tenet valamiért tetszik.
Elsőre nem jött át, de azóta párszor újranéztem, és imádom a hangulatát. Pattinson és Branagh nagyon jól alakítanak, de Taylor-Johnson karakterét is bírtam, hozta amit kell.
Nálam az Interstellar és az Inception nagyjából egy szinten van, aztán Tenet, Dunkirk és Oppenheimer a sorrend. A fizikusról szóló vontatott volt, pedig bírom Cillian Murphyt, és vártam a filmet.Most épp a Peaky Blinders utolsó évadát nézem, ez a sorozat eddig kimaradt.
-
Bad Pritt
félisten
Minden nap talál valami újat az ember: Treat Williams az Empire Strikes Back forgatásán, mint rebel scum.
-
Az Odüsszeusz-sztori önmagában is elég mindfuck, és rengeteg anyag van benne, szerintem a feature film nem is a megfelelő formátum hozzá, egy 10x50 perces sorozatban még mindig vagdosni kellene a dolgokat, hogy minden beleférjen. Minden adott epic látványhoz, és tele van lehetőséggel székről leesős humorhoz, csak az írón meg a rendezőn múlik, mennyit húznak be ebből, és ezáltal hová teszik a filmet a komolysági skálán. Mindeközben Odüsszeusz olyan hős, aki mind amerikai, mind európai szemmel emészthető (Kínát és Indiát nem tudom
), tehát a főszereplőben sem kell közönségorientált kompromisszumokat kötni, ha ügyes az írás.
Egy szó, mint száz, a lehetőség óriási, és nagyon könnyű szörnyűségesen elb***ni. Én előítéletek nélkül, de fenntartásokkal várom.
#170934 Cs1csó: nekem a 2000-es évekbeli filmjei (Memento, Prestige, Dark Knight) jobban tetszenek, de az újabbakkal sem vagyok rosszban. Dunkirk és Oppenheimer nem voltak meg, szóval a lelkesedésem alábbhagyott
-
Ijk
nagyúr
válasz
Cs1csó #170930 üzenetére
Inception (10/10) ami legjobban tetszett, utána Interstellar (10/9), TENET elég mindfuck lett és sótlan így kevésbé (10/7), Dunkirk (10/6) és Oppenheimer (10/6) nekem vontatott dokumentumfilm jelleg, egyiket sem nézem újra (10/7 szint az újranézős). Ez az új film várhatóan visszakerül Nolan számomra sokkal jobb fantasy vonalára.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
gbors #170928 üzenetére
A Csillagok között c. filmjét imádtam, a Dunkirk már MŰVÉSZIBB de még így is jó, a TENET már kevésbé tetszett, ez a Whasington gyerek sem.az igazi Pattinsontól nem is beszélve.Az OPPI megint inkább művészieskedős, vontatott, elnyújtott (szépek a képek a vágás, a színészi játék érdekes a történet de nekem vontatott, és ugye túl hosszú)
Úgyhogy nem várok ettől túl sok jót.
-
Bad Pritt
félisten
Az első kép Nolan Odüsszeusz filmjéből, Matt Damon lesz a címszereplő.
-
Wallace & Gromit: Vengeance most fowl / (nem akarom tudni a magyar címét) (2024)
Olyan régen volt az utolsó Wallace és Gromit kaland, hogy már teljesen leszoktam arról, hogy nézegessem, lesz-e új felvonás - különösen azután, hogy Peter Sallis, Wallace legendás szinkronhangja elhunyt. Hát erre 16 évvel a Matter of load and death után a Netflix hirtelen az arcomba tolja az új epizódot, ami nem is a megszokott 20-30 perces rövid forma, hanem a Curse of the were-rabbit-hez hasonló egész estés alkotás. Amellett, hogy éppen csak nem ugráltam a lelkesedéstől, kicsit cirdiztem is, mert ennyi idő után hatalmasak az elvárások, és az Aardman az utóbbi időben nem éppen szárnyalt (ld. pl. Chicken run 2). Örömmel jelentem, felesleges volt aggódni.
A sztori úgy indul, mintha egy Wrong trousers remake-et néznénk - felbukkan az elhagyhatatlan reggeli rutin, az eszement találmányok, az orbitálisan bolond poénok, ráadásul majdnem azok a poénok és találmányok, mint a WT-ben, csak mindenhol egy kicsit tekerve. Aztán öt perc után az írók úgy döntöttek, hogy elég a nosztalgiából, a film "előreugrik" 2024-be, és egy teljesen frappáns átmenettel máris azt nézzük, hogyan működnek a jelenkor problémái / kérdései ( ) Wallace és Gromit világában. Van egy kis bűnügyi sztori is a háttérben (rengeteg rajongó könyörgött Feathers McGraw visszatéréséért - most ez is megtörtént), de ugye ezekben a filmekben nem a bűnügyi izgalmak viszik a prímet, hanem a stílus, az atmoszféra, a karakterek és persze a humor. Ezekben pedig az alig 80 perces alkotás tobzódik - ha időnként le is ül egy picit, lehet rá számítani, hogy pár percen belül jön valami könnyesre röhögős.AI, technológiai függőség, kiberbűnözés, stb.
Nagyon örülök az új Wallace & Gromitnak, és annak még jobban, hogy ha a történet és a setup nem is volt igazán ambíciózus, a világépítés és a kivitelezés annál inkább. Szó nincs arról, hogy egy jól csengő címmel valakik még egy utolsó kaszát akartak volna belengetni (őszintén szólva, ettől tartottam egy kicsit), színvonalát tekintve a 2024-es kiadás simán odatehető a korábbi filmek mellé.
Verdikt: hát, imádtam. Adok neki egy gátlástalanul elfogult 9/10-et.#értékelés
-
KISDUCK
addikt
-
k-adi
nagyúr
válasz
paatrick #170919 üzenetére
Hát ez pont baromi valóságos
Kivéve az a része, hogy itt direkt
... de persze akkor hamar vége lett volna a filmnek.keresték, és konkrét csapdát állítottak neki, tehát tudták kb. mikor és hol lesz, azaz feltételezhetően duplán figyelmesebbnek kellett volna lennie minden beépítettnek -
Cs1csó
titán
válasz
paatrick #170919 üzenetére
piszok jól játszott Hartnett, bazi félelmetes volt. Az ilyen szociopata/pszichopata embert a legnehezebb "beazonosítani" hiszen: van munkája, családja feleség, gyerek stb. nem egy lecsúszott alak.
A Dexterből "Trinity" jut az eszembe aki hasonlóan "makulátlan" életet élt: munka család, sőt még valami jótékonykodás is.
Annyi a "jó" hogy alapvetően ilyen ember kevés van amikor szinte minden összeáll, magas hatékonysággal . -
paatrick
őstag
Hát nagyon csodálkozok hogy egyikőtök se írta még, de ez egyértelműen egy Hitchcock Psycho (1960) átirat, alternatív megvalósítás.
Az első fele tetszett jobban, és igazából vártam a Shyamalan filmekre jellemző misztikumos természetfeletti szálat ami nem lett.
De miért nem???
Josh Hartnett jól játszott, a többiek inkább a futottak még kategória.
Egyszer meg lehetett nézni, pont elég volt neki a 1 óra 40 perc.Egyébként sokatokkal nem tudok egyet érteni, írjátok hogy mennyi hülyeség van ami miatt mindig épp elslisszol az elkapás előtt. Hát ez pont baromi valóságos
nézzük már meg a legtöbb elkapott sorozatgyilkos/terrorista már rég ott volt a rendőrök radarján de csak akkor kapták el mikor megtörtént a baj. Sőt ha azt nézem mennyi eltűnt személy meg megoldatlan haláleset lehet a világban akkor a legtöbb ilyen embert soha el se kapják. Max a halálos ágyán meggyónja vagy még azt se.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Eversmann #170884 üzenetére
A szurdok
The Gorge (2025)A téma jó volt, a megvalósítás is so-so, de a cast számomra nem volt kielégítő. Miles Teller még csak-csak, de Anya Taylor-Joy túl izomtalan volt ehhez a szerephez. Azt viszont el kell ismernem, hogy a kelet-európai "angol" akcentust elég jól hozta. Az akció jelenetek rendben voltak, de a film addig volt érdekes amíg a fele el nem telt és ment a misztikus, romantikus Rómeó-Júlia. Utána megölte a rejtély megoldása és megvalósítása de agyatlan péntek esti filmnek jó.
-
devil-k
nagyúr
Futni mentem
7/10Jó volt, apróbb hiányosságok és furcsaságok, de egy vállalható film lett. Remélem, több ilyen lesz.
-
-
dokee78
félisten
válasz
dokee78 #170862 üzenetére
Nem oldódott meg ez az imdb problémám,ezért kérdezem:
Ki hogyan vezeti,hogy mely filmeket látta már?
Alkalmazás és weboldal is érdekel.
Csak nagy legyen az adatbázisa,mert kb 3000+ filmnél tartok.Emelett keresnék,jobb Netflixes tartalmakat!
Rebel Ridge például már megvolt. -
radi8tor
MODERÁTOR
az elmúlt 37 év legnézettebb magyar filmje, a Futni mentem
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Automata kávégépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Hálózati / IP kamera
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s