- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz whitezo88 #170574 üzenetére
Nekem a Romulus inkább 6 felé tendál sajna; rohadt jól néz ki, az első filmből ügyesen meríti a dizájnt, aztán itt abba is marad. Ja, a kiscsaj jól adja a főszerepet, kifejezetten tehetséges. Minden más meg kifejezetten olcsó, ötlettelen, milliószor látott sémák. Legalább nem vontatott, megúsztam beletekerés nélkül. Ah, a zene valami ótvar gyenge. LotR és a herripotter legrosszabb keveréke. Még aláfestésnek is kevés
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
gerii
addikt
Uborkaszezon van, ezért olyan filmet kerestem amit még nem láttam soha, így bukkantam rá erre:
Egy asszony illata
Al Pacino nagyot alakított, tele van aranyköpésekkel a film, nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyöngyszemeket kihagytam.
Ford Fairlane is elpirulna, olyan dumák vannak -
nagyúr
válasz Fitzgerald #170593 üzenetére
Az Oddity nekem nagyon félelmetes volt, kellőképpen misztikus is, remek kis bosszúállós horror.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Fitzgerald #170593 üzenetére
Heretichez van már felirat?
Mennyire durva horror? Azt olvastam róla, hogy a lightosabb fajta.⭐ Stella
-
Fitzgerald
veterán
Horror napokat tartok, ezeket néztem tegnap és ma:
Oddity (2024) 7/10
Nagyon brit, de hangulatos kis horror, jól szórakoztam rajta. Nagyon jól lett keverve, a zörejek, hangok ütöttek.
Heretic (2024) 7.5/10
Jók a dialógusok, Hugh Grant-nek jól áll ez a psycho daddy karakter.
-
tag
válasz k-adi #170591 üzenetére
Egyiket se (bar ha valasztani kell, en inkabb a konyves melle tennem a voksom). Arra utaltam, hogy remelem, inkabb csak varni kellett volna meg egy ket honapot, valami masra (meg ugy is, hogy nem neztem idei megjeleneseket).
Ez a Hogyan tudnék élni nélküled mar trailer alapjan ipari hulladeknak tunt. Az olvasott es meghallgatott beszamolok alapjan az is lett.
[ Szerkesztve ]
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
tag
válasz k-adi #170589 üzenetére
Szerintem te direkt keresed az okot, az egy filmet, ami miatt kizarhatod a magyar filmeket mas magyarazat a mostani valasztasra nem tudok elkepzelni.
Remelem egy Kix vagy Fekete Pont, kek pelikan, tavalyi mintara azert lesz iden is ertekelheto (valoszinuleg nem filmintezett alltal tamogatott) jo film isOs iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
k-adi
nagyúr
Hogyan tudnék élni nélküled? (2025)
Megvolt idén is az
egy esély a magyar filmnek
kihívásom, ebben az évben nem sokat vártam vele, de így látva a filmet - utólag már bánom Nagyon próbálkozik a film is, a színészek is, de gyenge lett. Musical lévén azt hinné a néző, hogy akkor legalább a zenés jelenetek jók lesznek, de ha azt mondom a fele béna lett akkor még kegyes voltam.
Ha idén egy magyar filmet néztek, gondoljátok át.[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
Újra akcióban
Back in Action (2025)Jujj.. hát ez felejtős. Cameron Diaz nekem inkább vígjátékos, romantikus karakter, ez a film is bebizonyította, hogy akció nem feltétlenül az erőssége. Fox úr is igyekszik de hiába a próbálkozásai, úgy az egész film egy másnapra elfelejtős közepes valami lett.
-
j0k3r!
senior tag
Rendkívül egyedi stílus és történetmesélés jellemzi. A vágási munka egyátalán nem sablonos (különösen az elején), ami miatt el tudom képzelni, hogy sokaknak nehezebb volt ezt befogadni. Nem feltétlen dialógusokkal mesél, sokkal inkább a zene és a belső monológok a meghatározóak, viszont számomra pont emiatt sokkal többet adott. Stílusra romantikus dráma, de egyátalán nem olyan, mint amire elsőre gondolna az ember. Szerintem ebben a műfajban nálam ez most TOP 3 helyre került egyből, annyira eltalált - sőt elég valószínű, hogy idén még újra is kell ezt nézni. Az IMDb 5.6-ot az eddig felsoroltak alapján el tudom fogadni, viszont szerintem, akit hozzám hasonlóan jól (és jókor) talál el, annak sokkal erősebb lehet ez a film. Mindenkinek nem merem ajánlani, de azért azt sem mondanám, hogy ez valami rétegfilm. Aki egy nem szokványos romantikus drámára nyitott, annak érdekes lehet.
8/10
#értékelés
some men just wanna watch the world burn...
-
paatrick
őstag
Mivel korábban többször felmerült kérdésként, beírom hogy a Méhész (2024)-t adja a Mozi+ TV csatorna szinkronosan. Ennyit tudtam segíteni
Főleg mert ma is kerestek engem ismeretlen számról kéne már egy magyar méhész is
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
válasz Redneck #170579 üzenetére
jaja, legjobb karakter ...és most esett le, hogy ő Dennis Quaid bratyója
...mit néztem egyik nap: The Final Countdown
Martin Sheen: Charlie Sheen + Emilio Estevez apja, Kirk Douglas: Michael Douglas apja ...a szereposztásról és családfáikról 2 kötetes regényt lehetne írni
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
laracroft
senior tag
válasz j0k3r! #170553 üzenetére
Picasso Kalandjait ki ne hagyjátok
-
Redneck
nagyúr
válasz mephi666 #170546 üzenetére
Imádom Randy Quaid piás karakterét. Ebben, a vakációs filmekben, és a Függetlenség napjában is. Hatalmas.
Usánka/rohamsisak/búvár felszerelés, sör meg szivar a kézben, golfcipő+kockás bokanadrág, vagy fürdőköntös hosszú zoknival.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
V.Stryker
nagyúr
Nem szoktam nagyon adni a netes véleményekre. Legalábbis óvatosan kezelem őket. Így voltam ezzel a Gladiator II. esetében is.
Most, hogy nézem.... ez bűn rossz. Mindene rossz. Pedig az elsőt imádtam és úgy voltam vele, hogy annyira nem lehet rossz a második, ahogy mondják. De ez lehet, hogy egyszer SE nézős lesz.-
-
whitezo88
nagyúr
Most hétvégén két filmet is megnéztünk
Alien Romulus 7/10
Nem unalmas, folyamatos a szál, látványos, izgalmasnak is mondható. Bár sok fordulat nagyon is várható volt, mi volt történni... a végét beleértve. Elég sokat merít az előző filmekből tribute szinten azért, ami nincs is túltolva. Nem volt rossz csak kiszámítható. Kieg: a retconnól jut eszembe, hogy az alien kicsit turbó módban fejlődött chestbursterbe meg drone-ba is.
Hellraiser 2022 4/10
Azt olvastam hogy mediocre lett, de inkább unalmas, film első 60-70%ban kb semmi se történik aztán megkapunk egy csomó loret meg magyarázatot. Inkább volt slasher mint rendes horror. Ráadásul retcon is volt mert ártatlanokat is elvittek/kinyírtak, nem azokat akik keresték az élvezetet/kínt. A maszkmunka egyszerre volt kidolgozott viszont túl mű/gumis is.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
Straume (Flow / Áradás) Egy nagy nulla, nem történik benni semmi, a grafika béna, esetleg a környezet, értem én, hogy van némi mondanivaló, de hát ez édes kevéske. Szerintem és ne vedd magadra...
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Miklós315
aktív tag
Jelenünk egyik legfontosabb filmje, Japánból, bár a "Nyugati világból" is származhatna.
Finom érzékenységgel írt-ábrázolt felkiáltójel az emberi civilizáció emberhez nem méltó önreflexiójáról: egy félig-meddig fiktív programról, amiben a gépies bürokratikussággal dübörgő népirtás marketingelt üzleti érdek mentén szociális programként válik mindennapossá.
Jellemző, hogy a múlton szívesen derpegünk (ld. The Zone of Interest), miközben a ma problémáira - megdöbbentő közönnyel - igen hasonló megoldásokra jutunk...Számos kérdés merült fel bennem, de ezeket félretéve egy magába szippantó, csodaszépen felfestett, aranyos kaland, kedvelhető karakterekkel.
#értékelés
"Szerintem."
-
tag
The Falcon and the Snowman
Sólyom és a nepperIgaz történet alapján. Sajnos magyar feliratot nem találtam hozzá, így nem tudom, hogy a motivációk csak azért nem voltak érthetőek, mert rosszul értettem a szöveget, vagy azért, mert nem voltak, de nagyjából így tudnám, kicsit rájátszva ugyan, de elmondani: két elkényeztettet gazdag kölyök hisztizik otthon és keresik az "önmegvalósítás" útját. Az egyik drogkereskedő, a másik titkos iratok megsemmisítésével és kartotékozásával foglalkozik.
Aztán mikor ez utóbbi látja, hogy az NSA milyen simlis ügyekbe keveredik, felhúzza magát, és a "legnyilvánvalóbb" eszközhöz folyamodik, hogy megleckéztesse a kormányszervezetet :irónia: : elkezdi a titkos (állítólag elavult) dokumentumokat, pénzért kicsempészni az országból és eladni az oroszoknak, drogkereskedő gyerekkori pajtásának bevonásával.
Hja. Mi baj történhet?
Arról már nem esik szó, hogy a fickó, miután, spoiler, elkapták őket, a börtönből megszökve még bankrablónak is beállt egy-pár évre, pusztán szociális önérzetéből kifolyólag.Szóval a karakterek olyanok, amilyenek, nem lehet őket nagyon megkedvelni. A film ennek megfelelően, nehezen indul. Szerencsére a kém sztorinál, a paranoid hangulatú napoknál felpörög, és ehhez a fiatal Sean Penn és Timothy Hutton sokat hozzá tesz. A színészi játék, remek.
Technikában, hangulatban, tipikusan az a 80as évekbeli thriller, mely kicsit visszanyúl nosztalgiázni egy évtizeddel korábbanra, a zene jellegtelen liftzene, a kamera kezelés rendben. A mellék szereplők csak díszletek (főleg a barátnő, aki csak azért van ott, hogy legyen valaki melltartó nélkül is), de egyik sem nevezhető rossznak. Főleg az orosz oldal nem.
Egynek simán elment, bár azért a 2 óra hosszát sokalltam.
Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --
-
Pitterix
őstag
válasz arcitec #170568 üzenetére
Azért adok neki egy esélyt.
Ennél a bemutató alapján nincsenek nagy elvárásaim. De a fentebb említettnél, azért voltak, mert mégiscsak egy akciómozinak volt titulálva.Cs1csó: a meleg, a mitu és a többi ilyen dolog nem szokott zavarni.
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Cs1csó
titán
válasz Pitterix #170567 üzenetére
Kliséhegyek, de ha ezen túllépel igazi akció vígjáték némi romantikával, kémkedéssel.
Nekem tetszett, Diaz és Foxx egyszerűen jók.
Az akciók minőségek, van súlya a zenei betéteknek amik sokszor humorosak is.
Glenn Close pedig, csúcs (mint mindig)Diaz arcplasztikája kicsit túl lett tolva, az orra a legfurább.
És persze a "netflix" szokásos dolgai (mitu) egyeseket zavarhat bár itt nem volt agresszívben tolva, szerintem úgy voltak vele, hogy a fekete-fehér párral és az idős-fiatal párral a lényeget kimaxolták. -
Pitterix
őstag
válasz HUTCHDB #170566 üzenetére
Most nincs ötletem.
De ez vár megnézésre:
Back in Action"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
Az átlagnál gyengébb kissé verekedős, asszonymentős akciós alkotás.
Ez tényleg csak egyszer nézhetős, de csak akkor, ha totál nincs mit nézni."Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
k-adi
nagyúr
válasz radi8tor #170560 üzenetére
Nincs külön narráció vagy ilyesmi tényleg emberi beszéd nélküli a film, de a cselekedetekből és a reakciókból érthető miről
beszélnek
az állatok (van egy pár jelenet amikorinteraktálnak egymással
az állatok - , stb.)egyik megvédi a másikat, valamelyik kiáll a cicáért egy másik ellen Amúgy meg ennyi volt a felirat: *meow* *woof woof* meg néha 🎵suspenseful music🎵 és társai
-
Cs1csó
titán
válasz Peterhappy #170561 üzenetére
A Pegg-Wright-Frost trió mindig jó!!
-
myckey
veterán
válasz bagyulajuve #170557 üzenetére
az lesz az ! Kerestem a listat, kozben masoltam amit lattam parszor...de hogy ezt hogy rakta össze, md1.
Kösz !
* Itt a Shaun of Dead elobb beugrik, mint a magyar cim. De a Grimsby is hatalmas
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
myckey
veterán
válasz j0k3r! #170553 üzenetére
hát...jah
Mel Brooks kapcsán, aki hatalmas kedvenc a számomra és a Film Ipar egyik legnagyobb alakja. Nem véletlen az a sok díj, amivel majdnem egyedülálló... Ráadásul közel 100 éves a Mester !
Az ifjú Frankenstein 1974
Fényes nyergek 1974
Űrgolyhók 1987
Világtörténelem - 1. kötet 1981
Tizenkét szék 1970
Bombasiker 1976
Megvoltak...plusz,
Amerika kommandó: Világrendőrség
Támad a Mars !
Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tav...
Trópusi Vihar
Galaxy Quest – Galaktitkos küldetés
Holtak Hajnala
Szőr Austin Powers:
Vaskabatok
Monty Python dolgok... !*Az összes bármikor jöhet, pihentető állatságok
Münchausen báró kalandjai , ezt majdnem lehagytam.[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
-
j0k3r!
senior tag
válasz j0k3r! #170529 üzenetére
A teljesség igénye nélkül pár "paródia" film:
The Silence of the Hams
Airplane!
Airplane II: The Sequel
The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
The Naked Gun 2½: The Smell of Fear
Naked Gun 33 1/3: The Final Insult
Hot Shots!
Hot Shots! Part Deux
Loaded Weapon 1- személyes kedvenc
Robin Hood: Men in Tights
Spy Hard
Wrongfully Accused
High School High
Dracula: Dead and Loving It
Top Secret!Ha kihagytam valami klasszikust, akkor szóljatok
Szerk.: a legtöbb egyébként magyar szinkronnal is kiváló!
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
k-adi
nagyúr
Áradás
Flow
Straume (2024)Szkeptikus voltam, de pozitívan csalódtam. Remek animációs film egy cicáról, végig megvan a bizonytalanság által keltett izgalom. Ugyanis a történet szerint ami 2 perc után kiderül: hirtelen özönvíz jön és folyamatosan emelkedik a vízszint egy ember nélküli/utáni világban. Egy ilyen szituációban kell egy fekete macskának túlélnie, miközben különféle útitársakkal találkozik útja során és a néző ezt a kalandot követi nyomon.
Az animáció nem a legszebb, (nem unreal engine, csak Blender) de ennek ellenére látni minden érzelmet a cicán és a többi állaton is - és ez adja a film erejét, hiszen semmi párbeszéd nincs, csak állathangok. A film remekül ábrázolja az ijedtséget, a bizonytalanságot, a félelmet, a másikért való kiállást, az elfogadást és a szeretet is. A film végére már annyira invesztálva érzi magát a néző, hogy fel tűnik, hogy eltelt másfél óra... pedig úgy ültem le elé, hogy
jó oké adok neki kb. 10 percet
... aztán meg mikor jött a stáblista, akkor néztem magam elé, hogy már vége is?!Nem véletlen hogy Nominated for 2 BAFTA Awards és 31 wins & 60 nominations total
-
mephi666
nagyúr
uhh, erre aludni kell párat... nem egy hosszú darab, sőt inkább: "amilyen rövid, annyira súlyos" ez viszonylag könnyen értelmezhető filmje: nem annyira nyilvánvaló minden motívum, de nagyvonalakban megvan minden... nem hinném, hogy hamar újra fogom nézni, de idővel még sor fog kerülni rá, hogy tisztább legyen a kép
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
k-adi
nagyúr
Pancser police
The Other Guys (2010)Na ez nagyon nem jött be. Erőltetett poénok, gyenge párbeszédek, Will Ferrell már-már túljátssza a karaktert, Mark Wahlberg meg itt még szimplán erőtlen. Eva Mendes persze üde folt volt már ekkor is. Úgy emlékeztem, hogy anno ezt nem láttam, de lehet igen, mondjuk most látva, nem csoda ha töröltem az emlékeimből.
-
addikt
Műértőknek:
Március14-én jön Bill Burr: Drop dead years címmel az új 'speciálja' tehát full standup előadása a HULU-ra. (nekem virágbót)
Túl messze van még 2023-ban ott voltam Szept 8-án a Budapesti estjén, óriási élmény volt azt a dühöngő kopasz fejét élőben látni. Remélem az Alzheimer-es rokonok családon belüli kezelése bekerül a végső vágásba, mert élőben az volt a pillanat amikor tényleg azt hittem bepisilek a röhögéstől.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
mephi666
nagyúr
nem is rémlett, hogy kik szerepelnek ebben a filmben Chris Evans, Randy Quaid... aki Eddie-t alakítja a Vacation filmekben és hasonló piás suttyó karaktert alakít
-
mephi666
nagyúr
válasz j0k3r! #170541 üzenetére
az elephant man-nél én csak azt éreztem, hogy rohadtul szeretném szétverni néhány szereplő fejét lapáttal ...egyszerű és követhető a sztori, viszont más miatt hagy mély nyomot, mint pl egy lost highway...
-
j0k3r!
senior tag
válasz proci985 #170538 üzenetére
A The Elephant Man szerintem szintén nagyon könnyen befogadható, ott én nem éreztem azt, hogy nyitva maradt volna sok kérdés, mint mondjuk egy Twin Peaks során/után.
#170540 lemmy9: Hát igen, a 2017-es Twin Peaks 8. részét soha nem fogom elfelejteni, annyira maradandó. Got a light?
[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
Radírfej. Na az beleégett a retinámba. A saját apasági aggodalmai kivetítése. Ha most akarsz gyereket ne nézd meg.
Pár hete néztem meg a Twin Peakst a 2017-est. Nem tudom mi vót, de egy-két jelenet maradandó memóriahelyet foglal az agyvelőmben.Szerintem!
-
mephi666
nagyúr
válasz proci985 #170538 üzenetére
szerintem is mulholland drive az első azzal a filmmel bevittem pár embert a málnásba... az első 2 óra kb jól követhető és úgy érzi az ember, hogy mindent ért... majd az utolsó 20 perc beakaszt egy akkorát, hogy csak pislog mindenki zseniális... a silencio-s jelenet pedig képes elsőre is beégni az ember tudatalattijába
nálam az elephant man és straight story kilóg tőle, mert mindkettő teljesen érhető és más miatt szerethető a lost highway/blue velvet/twin peaks - fire walk with me pedig erősen mély víz... az inland empire nekem nem tűnt annyira lowbudget-nek, jó kis puzzle az is
-
proci985
MODERÁTOR
válasz lezso6 #170537 üzenetére
A Mulholland Drive felől indulnék. Az talán a leginkább befogadható, és legkevésbé lázálomszerű filmje (a Straight Story kilóg). 10 éve láttam utoljára, akkor kb 9/10 körül volt, de benne van, hogy 10/10es filmtörténeti remekű lenne most újranézve.
Az Inland Empire zseniális, de olyan, mintha egy közepesen lowbudget 80as évekbeli sorozatot néznél képi világra, tetejében az egész sztori rémálomszerű - ez itt rendezői döntés, a film direkt néz ki pár helyen gagyin. 9/10, gyakorlatilag a Mullholland drive párja, de annál sokkal kevésbé befogadható.
Lost Highway zseniális (a soundtrackje pedig anno kult kategória volt), de a film gyakorlatilag párba állított álomjelenet, pár eszméletlenül szuggesztív és gyönyörű beállítással. Pár pillanatban baromi nehezen követhető, értsd Cronenberg Naked Lunch szinten van szétcsúszva. 6/10 objektíven, viszont ha rezonál veled, akkor imádni fogod.
Wild at Heart egy bizarr mesefilm. Néha nagyon fura, de a színészi csapat szuper. Ha tetszettek a késői, abszurdba hajló Nicolas Cage filmek, ez is hasonló. 7/10.
Elephant man, Eraserhead, Straight Story, Blue Velvet és Twin Peaks nekem még a backlogon van.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
válasz mephi666 #170534 üzenetére
magával vitte a túlvilágra néhány filmje magyarázatát
Ha senki sem fejtette meg, akkor valószínűleg nincs is magyarázatuk.
Nyugodjon békében.
Be kell pótolnom a klasszikus David Lynch filmeket. Én kb csak a Straight Story (1999) címűt láttam, habár az kb csak papíron Lynch film, mindenesetre nagyon jó, simán 8-as.
Ki mit ajánl tőle? Vagy mi a kedvence és miért?
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
mephi666
nagyúr
válasz eeXaa #170532 üzenetére
...bakker, R.I.P.
...nem volt egy túl termékeny rendező, de annál maradandóbb volt, amit letett az asztalra... magával vitte a túlvilágra néhány filmje magyarázatát és ezzel tud fennmaradni az emlékezetben, mert pl egy Lost Highwayt 50 év múlva is lehet fejtegetni
-
eeXaa
addikt
Meghót David Lynch
-
Narxis
nagyúr
Wicked 6/10
Nem vágom a hype-ot, az egész legnagyobb jóindulattal is egy tisztes iparosmunka, ráadásul de lehet csak számomra az éneklős részek egy kaptafára készültek, szinte teljesen ugyanazok a dalok voltak. Az is zavaró, hogy hol rövidebben hol hosszabban énekelnek, olyan semmilyen az egész és akkor még félbe is hagyják.Bowen Yang-ot pedig nem akarom bántani de akárhányszor láttam azt hittem az SNL-t nézem... Nem láttam semmi másban így nekem ő az SNL egyik jelenlegi arca.
Kraven The Hunter 7/10
Ahhoz képest hogy le lett húzva nagyon messze van a rossztól. Biztos nem vagyok eléggé sőt semennyire se képregény nerd és nem fáj az eltérés a képregényektől. Egy sima akciófilm természetfeletti képességekkel, jól esett nézni ahogy kaszabolja a rosszarcokat. Valahogy ennyi Marvel és DC film után én már nehezen látom a különbségeket, láttam ennél jobbat is de rosszabbat is."As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
j0k3r!
senior tag
válasz proci985 #170527 üzenetére
Pár hónapja gyűjtöttem össze egy ismerősnek hasonszőrű filmeket. Hétvégén majd bedobom ide a listát, ha valakinek nosztalgiázni támadna kedve
Szerk.: jön egyébként elvileg idén The Naked Gun remake Liam Neeson-nel, habár tartok tőle, de kíváncsi vagyok rá
[ Szerkesztve ]
-
gyuromoj
veterán
-
k-adi
nagyúr
Drágám, add az életed!
Spy Hard (1996)Szóval régi filmek téma kapcsán az imdb feldobta mint ajánlás ezt, és mivel anno kimaradt így most pótoltam. '96-os a film, szerintem van itt a fórumon olyan, aki ekkor még meg se született
A humor legtöbbször a helyén van (kezdve a titkosügynökök fedőneveitől a főhadiszálláson lévő poénokon át egészen a párbeszédekig, mint pl. amikor mondja General Rancor:Arm me up!
, stb), bár azért van pár erőltetett poén, amik nélkül is meglett volna a film, de szerencsére ilyen kevés van, viszont rengeteg rejtett poén is van, amiket megtalálni mindig nagy élmény. Leslie Nielsen egy legenda, nyilván minden jelenetet kirázott a kisujjából. Döbbenet, hogy még mindig nem gyütt neki Oszkár bácsi. -
Rigormortiis
veterán
válasz mephi666 #170524 üzenetére
Emlékszem, amikor ezzel Eurovíziót nyertek
Nemrég megnéztük az unokaöcsémmel a Pitéket és a Cool Túrát. Kb ugyanúgy nevetett, mint én Amúgy is közel állnak ehhez hozzám, mert a maguk idejében csak egy kicsit voltam fiatalabb, mint a szereplők, ezért totál átjöttek. És a mai napig jó érzés visszagondolni ezekre az évekre mobilok és közösségi média nélkül.
Aztán beteszek egy jó kis shop stopot vagy jay és néma bob visszavág-ot és szakadok, amijor megjelenik a dawson és a piteb.szó
Istenem, ezt a Weird al Yankovic klippet még az 56k-s modememmel szedtem le valahonnan
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
mephi666
nagyúr
válasz Rigormortiis #170523 üzenetére
ja, meg a lordi is csinált klippet highschool-ra...
pompomlányokra ott a smells like teen spirit... esetleg az alternatív verziója
...mindenesetre holnapra szerintem én is beidőzítem az amcsi film újrázását, mert vagy 20+ éve láttam
-
k-adi
nagyúr
válasz j0k3r! #170516 üzenetére
Már megint egy dilis amcsi film
Not Another Teen Movie (2001)Köszi az ajánlást, anno régen én is mintha láttam volna, de most megnéztem (újra) és remekül szórakoztam rajta! A poénok még mai szemmel is valóban jópofák, ez tényleg rendes paródia még az igazi, nem sértő fajtából. A cast remek, szinte mindenki átlagon felül teljesít, a párbeszédek és a jelenetek viccesek, a film felsorakoztat szinte minden ilyen tipikus gimis romcom sztereotípiát. Megdöbbentő, hogy 20+ éves a film, érdekes látni az azóta híressé vált színészeket "fiatalon".
-
gyuromoj
veterán
Vaják: Szirének a mélyből | Hivatalos előzetes | Netflix
Until Dawn (film) - kedvcsináló előzetes #1[ Szerkesztve ]
-
ben11
őstag
Sziasztok!
Lehet kicsit off, de hátha tudtok segíteni.
Tudtok olyan magyar nyelvűdokumentumfilmről/youtube videóról, ami a filmgyártásban használt trükkfelvételek fajtáit éz azok fejlődését mutatja be egészen a ma használt cgi-ig? Kisfiamat érdekelte a filmkészítés háttere, de hitelen nem találtam jó összefoglalót.Ja igen, amit találtam abban elég sokszor fordultak elő horrorfilmes jelenetek amik nem kompatibilisek a 10 éves fiam lelki világával..
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
Kadétnyomozók (Midnight Runners)
Cheong-nyeon-gyeong-chal
2017Meglepően jól szórakoztam rajta, pedig semmi elvárásom nem volt. A film egyszerre vígjáték meg akció is, van nyomozás, verekedés és egy kis dráma is. A történet egyszerű, de annál sötétebb, és viszonylag kevés plot armor van, végig próbál realisztikus maradni (rendőrség viszonya az ügyhöz, a kadétok erőssége, nyomozói tudása, a biznisz, stb.).
A 2 főkarakter közt remek a kémia, helyükön vannak a poénok, amikor kell vicces, amikor kell akciós-verekedős.Az is nagyon tetszett, hogy a végén megvan a dilemma a rendőrakadémián,
, illetve utána az áldozatmi legyen a sorsuk az áldozatmentő de parancs-tagadó kadétoknak (büntetés vagy jutalom?) jelenetben. Kevés ilyet látni rendőrős filmben, nem?meglátogatja őket és külön megköszöni a tettük egy megható Rég láttam már jó kifejezett buddy-cop filmet, ez sem a legjobb, de kellemes meglepetés volt. És megint meg kellett győződnöm, hogy a koreaiak látványos verekedéseket tudnak koreografálni. Míg a legtöbb ázsiai filmeknél érezhetők az ütések, valahogy a nyugatiaknál azt tapasztalom sokszor erejüket vesztik a harcos jelenetek.
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
Nagyon régen láttam egyszer tinédzserként, szerintem pár évvel a megjelenés után. Én azt mondom, hogy ezt még mai fejjel is meg lehet nézni. Teljesen kikapcsolt, szórakoztatott és nem is volt túlságosan elnyújtva. Pár poén kivételével én nem találtam benne kivetnivalót. Mindenkinek ajánlott
6/10
#értékelés
-
k-adi
nagyúr
válasz paatrick #170514 üzenetére
ó én igen, nekem nagyon a memóriámba égett, mert minden, akarom mondani MINDEN film előtti előzetesben benne volt, sőt volt olyan amikor a 20 perces werkfilmet is lenyomták reklámként egy másik random film előtt. Na akkor is megfogadtam, hogy még kevesebb mozi lesz
True story -
mephi666
nagyúr
válasz paatrick #170511 üzenetére
Predator: Badlands? ...ugyanaz rendezi, aki a Prey-t, ami nekem kimondottan tetszett
-
paatrick
őstag
Amúgy van film amit érdemes várni 25-ben? Nézegetem itt a listákat de n+1. felesleges folytatások (Jurassic World, Amerika kapitány, Bridget Jones, Avatar), újabb remakek és élőszereplősített rajzfilmek (Superman, Hó
szénfehérke, Így neveld a sárkányodat, Minecraft, Lilo és Stich, Karate kölyök, Menekülő ember, Fantasztikus négyes nyóóócvanhetedjére)Talán aminek van értelme: 28 évvel később, Mickey 17 - bár leírás alapján már láttuk ugyanezt egy másik filmben de nem írom le a címét mert spoiler de H-val kezdődik , Mortal Kombat 2 - bár 0 infó és még borítóképe sincs imdb-n szóval nem hiszem hogy tényleg jön.
Igazi nagyobb cím nekem csak a Mission Impossible de abból se emlékszem már semmire hogy mi történt az előzőekben6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
mephi666
nagyúr
...annyira nem volt rossz ...mint a madame web, vagy a venom3 ...de igazán jó sem... egynek azért le lehet tudni, de lett volna még ebben bőven potenciál
-
mephi666
nagyúr
válasz Grave_444 #170507 üzenetére
gagyi, mint minden más, amit 40+ év elteltével fel akarnak hasonló bűvészmutatvánnyal javítani? ép eszű ember szerintem helyén tudja kezelni ezeket a filmeket: itt lehet azt értékelni, hogy cgi nélkül, egyszerű trükkökkel milyen ügyesen megoldották a jelenetek egy részét... pár hete néztem újra a true lies-t: szerintem jól öregedett ez is
-
-
Cs1csó
titán
válasz Bad Pritt #170500 üzenetére
Kár hogy ez is csak BUDAPEST "kiváltsága" hogy vidéki mozikban nem dívik az ilyesmi, de mit várunk amikor IMAX sincs máshol.
Amúgy nem szívesen nézném megy a 3 filmet egyszerre öreg vagyok én már ehhez.Nekem az is hiányzik ami az USA-ban dívik: rengeteg régi filmet adnak rendszeresen akár arra specializált mozikban.
Szívesen nézném meg újra pl. a Múmia első részét (1999-ben moziban nagy élmény volt) de a Mátrix trilógiát is. De a Jurassic Park klasszikus trilógiáját is még akkor is ha a második és a harmadik rész azért gyengébbre sikerült.De kismillió egyéb film is van: Star Wars filmek, Terminátor filmek, akár a '"Holnapután" c. filmet, vagy a Függetlenség napját.
Nyilván kicsit moderált árakon nem a premier filmek színtjén (tippre 30-50%-al olcsóbb jegyáron)
Na mindegy kihúzom a kezem a biliből. -
válasz Bad Pritt #170500 üzenetére
Én is viszonylag nemrég, nyáron néztem meg. Gyűrűk Ura és Hobbit trilógiát is. Előbbi meglepő, utóbbi meh.
A 4K restoration kapcsán amúgy:
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest