Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Előző vasárnap volt szerencsém végigülni a MOM Parkban a Gyűrűk ura maratont, három rész bővített változata egy nap alatt embert és segget próbáló feladat volt. Sokat nem lehet róluk írni, két évtized elteltével is kiemelkedő film mind a három még úgy is, hogy a 4K konverzió miatt az effektek rendkívül elavultnak tűnnek sok helyen, különösen a maga idejében páratlan tömegszimuláció rendkívül mókás, de ezzel együtt is fantasztikus élmény volt így egyben látni őket. Ezen az élményen felbuzdulva megnéztem az első Hobbit részt a héten és durva, mennyivel rosszabbul öregszik, mint a régebbi filmek: nem csak a CGI, de a praktikus effektek is gyengébbek, az épített díszletek sem olyan meggyőzőek leginkább a fényelésnek és a digitális háttereknek köszönhetően és a fényképezés is kapkodósabb, néha érdekes és érthetetlen vágásokkal.
Ami még rendkívül feltűnő, hogy a szövegek is kevésbé hűek az alapanyaghoz mind az eredeti, mind a magyar szinkron vonatkozásában: míg a Gyűrűk ura filmtrilógia tömve van a könyvekből ismert mondatokkal (a szövegkönyv teljes egészéhez viszonyítva az alapanyagból átvett szövegarány kimagasló volt a maga idejében), addig a Hobbit rendre eltér a könyvtől még olyan esetekben is, amikor az írott forrást adaptálja nem pedig új dolgot költ hozzá. Valamilyen szinten érthető, az egy gyerekmese olyan megfogalmazásokkal, viszont a filmeket egyértelműen a Gyűrűk ura filmek közönségének készítették.
Ez viszont nem magyarázza azt, hogy strukturálisan is közelebb akarta hozni Jackson a Gyűrűk urához az új filmeket és ezzel elvesztette az eredeti ízét a sztori, az egész Váratlan utazás mintha a Gyűrű szövetségének lenne egy variációja, miközben néhol át-átvillan az alapanyag is, ezzel egy nehezen értelmezhető dissszonanciát okoz a figyelmes nézőkben: Gandalf karakterénél a mozinézők számára furcsa lehetett, hogy egyik pillanatban karakteridegennek ható mufurc bácsi, máskor a jól ismert joviális mágus és ez az egész produkciót körbelengi.
Jövő héten nekiülünk a második résznek, emlékeim szerint az volt a legjobb és lassan egy évtizede nem láttam, kíváncsi leszek, milyen élmény lesz most. -
arcitec
addikt
Talán ez jobban összerakott érdekfeszítőbb lesz és nem csak inkább torz tényközlő :
[link] Vagy volt már? -
Cs1csó
titán
válasz
KISDUCK #170494 üzenetére
Nekem a "sebességével" van gondom, túl gyors. Gyakorlatilag kb. 30-40 évről beszélünk egy földtörténetileg nem is értelmezhető (kb .4,5 milliárd éves a bolygó és kb. ennyi is van még neki hátra mire a napból fehér óriás lesz és bekebelezi a földet majd fekete lyukká "avanzsál")
-
KISDUCK
addikt
válasz
perempe #170477 üzenetére
Attól hogy hiszel benne vagy sem, attól még olyan korszakban élünk amit a felmelegedés jellemez. A felmelegedés és a lehűlés időszakonként váltja egymást, utóbbi jégkorszakot eredményezhet, előbbi pedig azt hogy falun váltani fognak datolya pálinkára, annyi hogy az emberi tevékenység bizonyos mértékben gyorsítja a felmelegedést. Ez van.
-
arcitec
addikt
válasz
Cs1csó #170491 üzenetére
Jaja, csak speciel nekem ezzel az a bajom - jójó látványos, mint a cirkuszban, szórakoztató is lehet - csak épp nagyon nem szabad komolyan venni. Igaz ez már személyes, de olyan jó lenne már egy igazán tartalmas filmet is megnézni(többet mint ilyen vackokat), amiben persze lehet cgi is, csak ...
Úgy látszik kiégtek a szerzők és nem tudnak igazán új értékeset hozni, csak az értéktelen rókabőrök. -
Cs1csó
titán
válasz
k-adi #170483 üzenetére
SŐT, már az én gyerekkoromban sem voltak mínusz 20-30 fok celsiusos fagyok, és méteres havak, úgy gondolom, hogy az iparosodás extrém szintre kapcsolásával indult meg ez lefelé valamikor az 40-es évektől.
(és persze hatott rá az előző közel 200 év az ipari forradolom, de igazán a II. vh után indultak be a dolgok) -
-
Louro
őstag
Futni mentem
Igaz a magyar filmekkel kapcsolatban vannak fenntartásaim - nemrég a Strike back sorozatot kezdtem el és a magyar részeken túl vagyok és hát Árpa Attila játéka annyira irritált, de Lengyel Ferenc kifejezetten jó volt -, de adtam egy esélyt a hype-nak.
Megérte. Kellemes limonádé. Humor megvan. Színesek és jól elvoltak találva. Az elhelyezett reklámok azért érződtek, de hát egy forint állami támogatást sem kaptak.
Persze lehet mondani, hogy hatalmas, grandiózus befejezés nem volt. CGI-t Nokia 3210-esen programozták. De mégis egy kerek volt. Még az is üdítő történés volt, hogy .végül a futóedző és a lány nem jöttek össze Persze nem olcsó már mozizni, de bár ilyen filmeket szívesen látnék még. A történelmi hulladékokat hagyjuk már. Az Aranybullát, a Most vagy Sohát és a Hadikot is elkezdtem, de képtelen voltak végignézni.
-
arcitec
addikt
Coming Soon: [link] Bár ha ez is olyan lesz mint a Méhész, nem lesz többre jó, mint egy álmos délutánra limonádé mellé.
-
Cs1csó
titán
válasz
Major Lion #170481 üzenetére
Lapos föld hívők is vannak....
(35 éve gyerekként telente egy csomót szánkóztam, a házunk mellett volt a domb, reggel lementem: felsétáltam a dombra lecsúsztam, felsétáltam lecsúsztam, ez ment délig akkor felmentem minden ruhát ráraktam a radiátorokra és megebédeltem, megszáradtam, majd megint le és késő délutánig de már bőven sötét volt mire megint felmentem.
Nagyon sokszor volt, telente több alkalommal.)MOST: évek óta nem esett olyan hó ami tartósan meg tudott volna maradni napokig, de sokszor órákig sem tartott....
-
Miklós315
aktív tag
Never Cry Wolf (Ne féljünk a farkastól!)
Szeretem, újranéztem, még mindig elbűvöl. Csodás tájak, szép zene, gyönyörű felvételek a farkasokról... Természetszeretőknek kihagyhatatlan. Könyvben is.
Mending the Line (Lélekzsinór)
Veteránok ptsd-je ezúttal műlegyes pecázással kezelve.
Lenyűgöző táj, egyszerű, de jó karakterek, magával sodor az emberben hömpölygő feloldanivaló.
Steve Ramirez Casting Forward c. könyvéből idézgetnek háttér gyanánt, nagyon hangulatos.#értékelés
-
stoon
addikt
[The Wild Robot]
Nekem ,és kiscsaládomak nagyon tetszett!j Jó történet , vicces karakterek, és hát a szeretet.... remek kis animácios film!
8.5/10 -
k-adi
nagyúr
válasz
myckey #170472 üzenetére
Igen, nekem is kicsit
sokat akar a szarka
esete jutott az eszembe így belegondolva, de valószínűleg azért, mert sok meséből szereztek ihletet, vagyis loptak ötletet, Bambitól kezdve, stb...
Viszont a mókás Róka haver karakter nagyon ott van, bár ezt a figurát is láttuk már korábban más mesékben hasonlóképp (Zootopia, stb.) -
j0k3r!
őstag
Nekem a Don't Look Up ugrik be. A filmben az üstökös szimbolizálja a klímaváltozást.
-
-
CMR
tag
Tudtok ajánlani egy dokumentum filmet, amit mostanában adtak ki és a globális felmelegedésről szól?
-
Redneck
nagyúr
Space Cadet (2024)
Ekkora cukormázas szemetet már rég láttam. A film első fele még nagyjából nézhető gagyi, de az utolsó 40 perc orbitális nyálas baromság. 111 perc agyzsibbasztás.
Csak azért néztem meg hajnalban, mert épp nem tudtam aludni. Hihetetlen, hogy ilyen fosokkal égetik a bolygó erőforrásait.Mancs (2015)
Sajnos nem láttam végig, de a háromnegyede tetszett. Az animációk, és a fényképezés jól sikerült, de nem értem honnan akasztanak le ilyen nulla szar színészeket. Miattuk nem az igazi.
-
-
arcitec
addikt
Ez volt már? [link]
-
volandy
senior tag
Carousel(2023).Halloweeni körhinta(horror).
Egy baráti társaság meghívást kap egy vidámparkban megrendezett exkluzív halloweeni eseményre.Az este kezdetben élvezetesnek ígérkezik, de szörnyű fordulatot vesz, amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják. A barátok értetlenül állnak, nem tudják, ki a titokzatos házigazda, aki az éjszaka közepén a parkba hívta őket. Ahogy az események kibontakoznak, rájönnek, hogy az életük veszélyben van, és csapdába estek a kihalt vidámparkban, ahonnan nem látszik menekülési útvonal.
A színészi játék borzalmas, a feszültség nulla, és rettentő bénán próbálja utánozni a tengerentúli alkotások jellegzetes momentumait. -
k-adi
nagyúr
válasz
myckey #169393 üzenetére
A vad robot
The Wild Robot (2024)Egyetértek, valóban szuper animációs film lett. Szerethető karakterek, humoros, és sok ismerős elemet hordozó story. Gondoltam írok róla hosszabban is ide, de felesleges: ugyanis ez szimplán jó, nézzétek meg. Ilyenkor mindig felragyog bennem egy kis reménysugár, hogy igenis vannak még jó alkotások, nos ez egy közülük.
-
j0k3r!
őstag
Things Will Be Different (2024)
Egy kevés szereplős sci-fi. A színészi alakítással és a látványvilággal nem volt különösebben probléma, viszont a sztori sajnos csak egy gyengébb Black Mirror epizód szintjét hozza. A történet kifutását is nagyjából lehetett előre sejteni, pedig szerintem ki lehetett volna hozni belőle többet is. Habár nem bűn rossz, de nem igazán ajánlanám megtekintésre.
5/10
#értékelés
-
volandy
senior tag
válasz
Cs1csó #170462 üzenetére
Wait Until dark(1967). Várj míg sötét lesz. Fsz:Audrey Hepburn.
Na ebben van a hűtős jelenet!
Sam Hendrixnek egy nap egy ismeretlen nõ babát nyom a kezébe azzal a kéréssel, hogy õrizze meg. Sam, nem tudván mihez kezdjen a játékszernek hitt babával, továbbadja vak feleségének nem is sejtve, hogy a baba tele van tömve heroinnal. A kábítószer utáni hajsza során egy nap drogkereskedõk tûnnek fel a házuk elõtt. A ház elsõ átkutatása eredménytelenül zajlik le, a gyanútlan vak asszony nem tudja megmondani, hogy hol van a baba. A bandafőnök azonban nem elégszik meg ennyivel, és egyedül is behatol a házba. A fiatalasszonynak a saját fegyvereivel kell helytállnia az élethalálharcban, mielõtt megérkezik a segítség.
Valóban eljárt az idő fölötte. Érdekes és jól megcsinált, hatásos film volt a maga korában. Mostani szemmel nézve erősen érezteti hatását a színpadiasság, a naiv sztori, az elnyújtottság. Mindezek mellett azt mondhatom, hogy egészen nézhető maradt a többi hasonló korú darabbal összevetve. -
Cs1csó
titán
válasz
volandy #170461 üzenetére
"Hűtös" "talán"
Valami kádas jelent van az elején.Madeleine Stowe-val a Zsarulesen 1-2-őt érdemes (imádom mindkét részt de a második abszolut kedvenc, vicces amikor a 2. rész elején a bekapcsolt tévében épp az első részt adják
szeretem az ilyen rejtett humort, ebben az egyik epic: Vadak ura 2. része amikor egy mozi mellett hajtanak el és ott épp a Vadak urát adják (neonreklám felirat)
-
volandy
senior tag
válasz
Cs1csó #170173 üzenetére
Blink(1993)
Köszi az ajánlást!
Még nem láttam. Nem ebben van a hűtős jelenet,de Madeleine Stowe miatt érdemes volt megnézni!Emma, a vak csellista lehetőséget kap, hogy visszakapja szeme világát. Azonban öröme nem lehet teljes, ugyanis az elmúlt egy hónapban számtalan gyilkosság történik és erőszakot követnek el olyan nőkön, akik szintén transzplantáción estek át. Vajon ez csak egy szörnyű véletlen, vagy lehet, hogy Emma a következő? -
j0k3r!
őstag
válasz
radi8tor #170447 üzenetére
Én is felkaptam a fejem, hogy jól hallom-e
#170448 Cs1csó: Ja, volt egy pár klasszikus egysoros
#170450 lezso6: Ez nekem is beleégett az agyamba, jár a marketingesnek a bónusz
A cím marad a kép előtt
#170452 doeme_A64: Atyaég
Zárhatták volna stílusosan a musicalt a film utolsó mondatával: "No chance" ("Nem lesz legközelebb")
-
stoon
addikt
de az Méééétrix volt
-
j0k3r!
őstag
Pontosan azt kapja az ember amire számít: egy kemény, de szórakoztató akciófilmet. Magyar hangsávval néztem, és habár Gáti Oszkár és Kiss Erika hangja nagyon jó, de néha olyan gagyi mondatok röpködtek, hogy szerintem anno még ők is fogták a fejüket. A kedvencem, amikor verekedés közben a partvonalról bekiabálja a csaj, hogy "Halálciki ez a melldöngető kanszöveg" 🤦♂️
Ja és a film tanulsága, hogy nem éri meg elrabolni John Matrix lányát
#értékelés
-
j0k3r!
őstag
Egy történet a hosszú hajú, kamionos bajszú Jason Statham-ről Guy Ritchie rendezésében. A stílus és a téma nem az, amit rendező és színész párostól alapból várna a néző. Odatapasztja az embert a képernyő elé, viszont erősen metaforikus az ábrázolás, nézés közben gondolkodásra késztet, nem egy laza gengszterfilm. Nem fogok hazudni, amellett, hogy kiváló élmény volt, végül nem állt össze a fejemben teljesen minden. Szerintem ez tipikusan az a film, ami második vagy harmadik megnézés után valószínűleg még nagyobbat üt, mint legelőször (mint például a The Prestige). Ja és Statham mellett muszáj megemlíteni Ray Liotta-t is, hatalmasat alakít ő is! Pontozás most nincs, majd talán a következő újranézés után.
A csúcspont számomra a
jelenet volt, csodálatos ott minden a zenétől kezdve"Fear Me" Ray Liotta játékáig. #értékelés
Bocs lezso6, elloptam ezt a "thumbnail kép" berakós stílust
-
KISDUCK
addikt
válasz
bagyulajuve #170434 üzenetére
[Castrati - SNL] ez a sketch is jó amiben szerepel.
ON:
Elég jó kis misztikus film, megtekintésre ajánlott. A stáblistánál durrant fel Emnájtsálámáján neve, szerencsére csak producer volt és nem pedig író vagy rendező, mostanában tartok a filmjeitől. Nem akarok többet írni nehogy véletlen valamit elspoilerezzek és emiatt azt se írom le hogy mihez hasonlít vagy miből merített.
-
Parthenopé (2024)
Film Nápolyról, a szépségről, a fiatalságról - no meg ezek ellenségeiről. Tudom, hogy ez így szörnyen banálisan hangzik, de Sorrentino filmje eseményekben is szegény, koherens történetnek pedig még az árnyéka sem merül fel. Helyette van rengeteg gyönyörűen megkomponált kép, sok nápolyi életérzés, a szépség különféle formáinak körbejárása , meg valami nagyon-nagyon vázlatos életút csudaszép főszereplőnkről, aki a rokonszakmáknak éppen nem mondható antropológia és színészet között őrlődik. Az önálló, önmagukban is mondanivalóval bíró kis jelenetek a film első felében szépen építkeznek, viszont a film második felében vagy én estem le a lóról, vagy a ló futott el derékszögben balra, de onnantól számomra eléggé random módon követték egymást Parthenopé életének állomásai, és nemigen találtam a közös pontot bennük. Ettől még nagyon tetszett a film, de csak annak tudom ajánlani, aki szereti a benyomásokra építő mozit, és nem ragaszkodik a pörgős eseményekhez.és helyenként lerombolása
Verdikt: 8/10.#értékelés Parthenope
-
paatrick
őstag
válasz
bagyulajuve #170434 üzenetére
-
Babylon (2022)
A Whiplash rendezőjének 3 órás epic szerelmeslevele a filmvilág (h)őskorához. Ezzel a setuppal szinte bármi lehetett volna a filmből - az igazi érdekessége a dolognak, hogy kb. minden lett is. Jó is, kevésbé jó is; kimondottan rosszba talán azért sehol nem fordult.
A film egy relatíve lapos humoros jelenettel indul, amelyben egy elefántot próbálnak eljuttatni egy partihelyszínre. A lehetséges eszkalációk közül kb. a legrosszabbat sikerül kiválasztani, a jelenet fájdalmasan kínosba fordul, aztán... vágás, és fejest ugrunk a partiba. Ami egy elképesztő audiovizuális orgia, rendkívül tömény, rövid snittekkel galoppozik keresztül a fő aspektusain annak, hogyan is zajlik egy kokainnal felpörgetett filmes parti, ahol minden mindegy, mert a holnap az vagy nincs, vagy ha van, akkor sem érdekel senkit. És ha ez nem lenne elég, akkor a snittek még ugrálnak aközött is, hogy a vendégek, a házigazda vagy a személyzet (egy-két tagja) hogyan éli meg az eseményeket. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy egy 1920-as évek eleji partihoz minden részletben korhű volt a jelenetsor, de... marhára nem is érdekelA film eleje (az elefánt után persze) életreszóló filmes élmény, aki teheti, legalább azt nézze meg.
A parti után a film visszavesz egy fokozatot, és másnap ellátogatunk egy átlagos forgatási napra, ahol egy rakás filmet forgatnak párhuzamosan, még hevenyészettnek sem nevezhető tervek alapján, iszonyat káoszban - ez a szegmens még mindig nagyon élvezetes volt.
A folytatás lényegesen kevésbé volt különleges. Helyenként bedob a film remek iróniákat, de az esetek felében túltolja (ld. elefántos jelenet, ha nem is annyira ), nem rosszak a nosztalgikus elemek, de alapvetően annak bemutatása, ahogy a hőskortól elbúcsúzunk, kissé kínlódós, és semmi különösebb érdekességet nem tartalmaz. Az utolsó egy óra pedig, ahol főlegaltestien nézzük végig, majdnem teljesen feleslegesnek tűnt - leszámítva egy rövid, visszafogott és megkapóan intim beszélgetést Brad Pitt és Li Jun Li között. Lehet, hogy ha márManny és Nellie önlebontását , akkor inkább ezt a vonalat kellett volna erőltetni...dekonstrukció
Vizuálisan a film többnyire remek (időnként a megvilágítás és a filterek túlzásokba estek, de nem volt vészes), a soundtrack és a zenei rendezés pedig hibátlan. Lehet, hogy a koncepciót kellett volna még csiszolgatni, mert ez a film nekem így nagyon nem kerek, minden kiemelkedő értéke ellenére.
Verdikt: 7/10. A parti-szegmensre meg egy külön 11/10#értékelés #thisgoestoeleven
-
myckey
veterán
válasz
Rigormortiis #170416 üzenetére
Pedig mar paran " futtattuk " a topicban.( The Holdovers ) Remek film sztm is. Az emberi kapcsolatokat szepen visszaadja, az elet ertelmet !
bar Miklos315 nem rajong erte, ki is emelte az összefoglalojaban...
Cs1csó
Jó darab a Runawy Train, igazi klasszikus, jo ertelemben.sokadjara is.
Eric Roberts kapcsan, a Rivalisokat kedvelem ! Többször megnezem. Kb mint JCVD filmjeit. -
válasz
paatrick #170421 üzenetére
Magyarul ne, hiába énekelnek szépen.
Nekem némi szunyókálás után az utolsó 60-50 perc indult be.
Kislányom (13 - AG fan) is ezen a véleményen volt, miután itthon az angol verziót is ellenőrízte.
18 és 15 éves fiaimnak a "Fekete pont" jobban tetszett, pedig az nem igazán vasárnapi matiné. Ezt mindenkinek javaslom, aki itthon járt suliba vagy járnak a gyerekei. Én 70-80-as években szerencsés voltam, az igazgatónk is és különösen az osztályfőnökünk felső tagozatban nagyon jónak mondható oktatás-nevelési szemléletű volt. -
stellaz
veterán
válasz
Pedig volt ajánlásban (iskolás filmként
) , én is úgy néztem meg. Tényleg jó volt.
-
paatrick
őstag
Fél óráig bírtam
pedig alapjáraton elvagyok a musicalekkel.
Vegyük hozzá hogy 8-10 éve nagy szerelmem volt Ariana Grande, és szinte fáj így látni. Ő is a fantasztikus párválasztásaival szétcseszte az életét, most meg ilyen félmúmiaként létezik
De énekelni legalább még mindig tud, és a "zöld" lány se marad le tőle ebben.Történetből ennyi idő alatt nem sok derült ki, és mondjuk az se segített a továbblendülésemen hogy a film indításánál egy gyengéd 2 óra 40 perc játékidőt írt ki
szóval még vagy 2 óra hátra lett volna.
Talán majd valamikor megpróbálom magyarul.
-
eeXaa
addikt
válasz
Rigormortiis #170419 üzenetére
Ha ebben a stílusban érdekel, akkor a Descendans, vagy Nebraska. Talán a nebraska jobban hasonlít erre.... De bármelyik filmje ajánlatos.... Az én kedvencem a Downsizing.
-
eeXaa
addikt
válasz
Nézz rá a rendező többi filmjére... mind ilyen jó... némelyik zseniális...
-
Cs1csó
titán
válasz
Piszok jó film, okkal kapott a "konyhásnő" Oscart (ha jól tudom) a hangulata is díjnyertes.
Mellettem nem ment el, de sokat halogattam. A 70-es évek elejének képi világát jól hozza.
Paul Giamatti persze mindig mindenben jó, monddhatjuk. Még gyenge filmeket is fel tudott dobni a játéka.
A "szem problémáját" elég ötletesen oldották, meg (olvastam róla) -
Rigormortiis
veterán
The holdovers (téli szünet, 2023):
Ez a film úgy elment mellettem, és szerintem sokatok mellett is, mint a huzat! Ha a Filmbarátokban Szöllőskei Gábor (Vox) nem említi meg, mint számára az év legjobbja (nálunk csak tavaly mutatták be), akkor valószínűleg jó ideig nem tudtam volna róla.
Sokan értékeltetek az elmúlt hetekben karácsonyi filmeket, de ez nem jött szembe...velem sem. Mekkora hiba! Gyerekek, ez a film...fantasztikus. Egy kis keserédes pirula, de kifejezetten lélekemelő, és semmi köze a rucat romkom szarokhoz. Ez egy értékes film! Alapvetőten egy mogorva tanár, egy problémás diák egy egy megtört konyhásnő maradnak egy kampuszon összezárva az ünnepekre...
Egy egyszerű, de megindító történetet kapunk a végén vidám felhanggal. Ez egy "kicsi" film, de komolyan mindenkinek ajánlom, akinek eddig kimaradt!
-
Cs1csó
titán
válasz
myckey #170414 üzenetére
"A vadállatban is van szánalom. De bennem nincs, hát nem vagyok vadállat." (Shakespeare: III. Richárd)
Erick Roberts nem túl jó színész, de itt telitalálat (még a Coca-Cola kölyök, c. filmjét szeretem, ha nem láttad pótold)R. DeMorney se valami nagy eresztés de itt tényleg jó.
Voight már korábban bizonyított hogy tud így róla többet nem is írok.
Számomra a börtönparancsnok volt kiemelkedő, nagyon jól össze volt rakva a karaktere.
A ZENE, na az ütött. -
myckey
veterán
Runaway Train - Szökevényvonat - 1985
Még mindig nagy hatással van rám ez a film, örök darabAz expozíció kicsit nehezen indul, de már ott lenyűgözi az embert a nyers, kendőzetlen, állatias, de egyben férfias miliő és vele a karakterek, a szereplők játéka, a képi világa, az atmoszféra !
Később pedig igazi adrenalinbomba a film, ahogy az várható egy ilyen plot kapcsán. Lüktető, keserédes, morális dilemmákkal és társadalomkritikával fűszerezve. Igaz ami igaz, akadt némi logikai bukfenc, de ez kellett a dramaturgia miatt, beáldozták, így a rendezés végig tartotta a ritmust, nem zökkent ki az ember az események sodrásában.A film során több dolog is fenntartja az érdeklődést, lehet izgulni a karakterekért, a környezetért...Könnyen azonosul az ember egyik vagy másik karakterrel, és az ellentétek is jól ki lettek hangsúlyozva a szereplőgárda tekintetében. Nehéz is eldönteni, hogy ki is a protagonista, vagy épp az antagonista, sztm... ki hova teszi a látottakat és hallottakat.
Jon Voight, Eric Roberts, Rebecca De Mornay és John P. Ryan is nagyot "megy"...Voight lélekben megtört, nihilista, de mégis szívós és végletekig motivált alakja viszi a prímet, nem véletlen díjazták. A tragédia elkerülhetetlen az ő szemszögéből, ezzel a narratívával. Ez egyébként a mozi tetőpontja is, a záró akkord elképesztő a mai napig, bármikor látom, libabőrös leszek ! Megcsinálta !
Eric Roberts az elején elég fura, túltolt játék... de gyorsan hozzászoktam, és a téboly során, belőle is kibukik az ember, illetve formálódik a karaktere, változatos módon. Az őrültek házában a Női főszereplő igazi humánus "darab", melegszívű, érző, empatikus figura. Jól kihangsúlyozza a többiek jellemét, és kellett a karaktere, hogy tovább fokozzák a feszültséget, de egyben a földön is tartja(probalja) az elszabadult káoszt
( tenylegesen es atvitt ertelemben is ), az indulatokat. Meglepő hogy őt behozták.
Végére hagytam a "kedvenc" börtönfiguránkat, aki sztm igazi tróger alak, kellően utálja az ember, hatalommániás, irányítani akar a végtelenségig és még sorolhatnám a remek tulajdonságait, persze a végén a saját egoja martalékává válik, kiérdemelte.Kevéske gore is jelen van,de vállalható és jól alkalmazták, csak az érzékeltetés miatt. Persze ennek is nagy jelentősége van a cselekményben, a későbbiek során ez is kell ahhoz, hogy összekovácsolja a karaktereket, kidomborítsa a jellemet és fokozza a katarzist abban a bizonyos végjátékban.
Andrey Konchalovskiy remek munkát végzett, de ehhez Akira Kurosawanak is köze van a forgatókönyv kapcsán. Ezt dolgozták át aztán az amerikaiak...
Ami a zenéjét illeti, Trevor Jones jó választás volt ! Az utolsó mohikánnal is maradandót alkotott, és itt sem adta alább sztm. Trevor Jones/Runaway Train Soundtrack - Gloria In D Major - Et In Terra Pax (Film Version)"No beast so fierce but knows some touch of pity." "But I know none, and therefore am no beast."
Richard III - William Shakespeare -
stellaz
veterán
Abigail (2024)
Alapvetően nem szeretem a horrort, így nem is véleményezném, de ha ez a film az Alkonyattól pirkadatig és Zombieland filmek közé sorolandó, akkor nekem ez nem ütötte meg azt a szintet. Inkább csak fárasztó volt. -
Drizzt
nagyúr
Nosferatu. En ahhoz a taborhoz tartoziom, hogy ez nagyon gyenge volt. 3/10 Raadasul lathatoan megemelt fenyereju feketeje volt a vaszon alap feketejehez kepest, szerintem rettenet rosszul nezett ki. Egyedul Willem Dafoe hozott benne ertekelhetot a fo szineszek kozul. Kifele a mozibol is ahogy elcsiptem beszelgeteseket, szinte kivetel nelkul a szar kifejezes hangzott el a film kapcsan.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis #170380 üzenetére
Én pár éve láttam a Videodromet: Alapvetően egy érdekes film, de mai szemmel nem öregedett annyira jól, mint Cronenberg többi filmje.
Szerintem a Cronenberg top5ben sincs, amit láttam, bár ez inkább arról szól, hogy Cronenberg lerakott pár mesterművet az asztalra (Crash, Eastern Promises, Fly, eXistenZ, Naked Lunch).
-
Ja, hogy ez ennyire remake! Oké. Kicsit másra számítottam Robbert Eggerstől, kicsit nagyobb elborulásra. De végül is, nem is áll olyan messze tőle az eredeti koncepció sem.
A film ugyanis ténylegesen a 103 éves filmnek (te jó ég... 103! .. nekem 101 éves korábban volt hozzá szerencsém ), direkt feldolgozása. Konkrétan, az ott megálmodott jelenetek, modern technikával és stílussal való megvalósítása. Egészen a pestis járványig, szinte egy az egyben ugyan az, némi kisebb változtatással ( pl, ebben nincs koporsóval a kézben futkározás, ellenben erősebb az áldozati főszereplő megszálltsága (sőt, ez igazából egy új "szál" is, ha jól emlékszem)).
Sajnos a főszereplőt viszont túl korán látjuk teljes valójában, ahogy a táplálkozásának állati mivoltját is. Ezt a többi alkotás legalább a vége jelenetig kivárta (szintén, kopottas emlékeim szerint).
Viszont megidézte a díszleteket, a depresszív hangulatot, az álomszerű jeleneteket (konkrétan magát a vízió szerű utazást és a a várromokban eltöltött napokat), a fény és árnyék(!!!)-al való játékot, a szereplőket és szerepeiket. Csak ezt, sokkal de sokkal sötétebben és Eggerstonosan. Orlok gróf ilyen zömök, nehéz, sűrű jelenlétével, dübörgő hangjával és lépteivel, zseniális volt. Főleg mikor kontrasztba került azzal a képességével, hogy "egyszerre van jelen" két oldalt, vagy ölt testet hangtalanul az árnyékból. Ezekből kellett volna még több.
Volt még itt egy kedvemre való cameo az omázs filmből, viszont egy nem kedvemre való női főszereplő is. Az előbbi nem tud rossz lenni, az utóbbi meg.. hát.. mikor megszálltat játszott, az valami zsigerien felkavaró volt, de mikor párbeszédre kényszerítették, az nagyon nagyon művészkedős, kamerába merengősre sikerült. Gondolom én, hogy direkt, csak nekem kiesett a filmből.
Összességében remek élmény volt, bár kicsit felemás érzésekkel távoztam, még érnie kell kicsikét. Én ajánlom annak is, aki már ismeri, látta a történetet, mert még ha tényleg azt is kapja vissza, azért jóval más tálalásban mint régen. Aki meg még nem.. hát, az alapja nem egy mai film, és ez a feldolgozáson is meglátszik.
-
myckey
veterán
Gbors,Pitterix...
Ajánlom a Rurouni Kenshin filmeket...
Rurouni Kenshin: Final Chapter Part II - The Beginning Ez sztm a legjobb. utana a 2012-es, Rurouni Kenshin.majd idor. sorban...
Rurouni Kenshin: Kyoto Inferno (2014), Rurouni Kenshin: The Legend Ends (2014), Rurouni Kenshin: The Final (2021)oriic
Az első TF-t kedvelem, a másodikat már kevésbé...majd az összes többi felejtős, leszámítva a Dongósat ( de ez eléggé egyedi darab, ki is lóg ). Még a fenevadak kora egész okes volt, a többi után, meg is lepődtem.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Nyaralás topik
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Automata kávégépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Hálózati / IP kamera
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10