Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
Viszlát #136093 üzenetére
+1 szavazat a warrior-ra
ha nem írtad volna, megtettem volna én... párszor láttam és óriási film...
ja bunyós filmből eastwood millió dolláros bébije is elég magasan van
aki nem látta, pótolja be gyorsan
...ide venném még esetleg az undisputed sorozatot is: vannak benne azért eltúlzott részek, viszont a harckoreográfia teljesen rendben
...meg boyka karaktere is el van találva, a jellemfejlődése is szép
(mondjuk a motivációja elég lapos, mert ennyit tesz ki, hogy: "én akarok lenni a legnagyobb harcos a földön" )
-
pohár
félisten
és akkor itthon is adják az Eredetet a Tenet előtt 2 héttel, augusztus 13-tól vetítik majd
-
Mik76
senior tag
Viszlat:
Ja, abban pl az edzotermi kesztyuzes Hardyval, az ugy siman elmegy realisnak, na meg baromi jo jelenet.Tibi:
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Viszlát
addikt
válasz
Mik76 #136089 üzenetére
A Warrior jut eszembe, kétszer is láttam már, pedig amúgy nem igazán kenyerem az ilyesmi. Hardy és Edgerton is hihetően hozzák a karakterüket, legalábbis az alapján amit öcsém karatés karrierje során tapasztaltam. És még mondanivalója is van a filmnek, nem csak gyepálás.
-
Pitterix
őstag
válasz
Peterhappy #136063 üzenetére
Na, mint említettem, az mára van betervezve, ha időm engedi.....
ígyvanferi/#136065)
Nálam mindenki által linkelt imdb-s oldal így jön be. Semmit nem állítottam rajt. Meg így nem okozok csalódást.Még annó VHS-n láttam, ha jól emlékszem tetszett. DE gyerek voltam. Ja és nem volt ott a 1xxxx karika.
-
Miklós315
aktív tag
-
Mik76
senior tag
válasz
Miklós315 #136088 üzenetére
Na erre azert mar ra kellett neznem. Ip vs Tyson?? Ez ilyen wtf pillanat.
Nem hozta meg a kedvem, de legalabb mar tudom hogy ezt a film sorozatot nem nekem csinaltak. Egy ilyen kuzdelem teljes fizikai le epules lenne a valosagban, ja es harom perc helyett max egy.
Van amugy olyan film ami kuzdosport alapu, es nincs tultolva a bicikli? A Will Smith fele Ali es a Whalberg fele Fighter jut eszembe ahol igyekeztek abszolut ujra csinalni a valosagot a bunyokban is. Ilyesmi erdekelne, de ez a szimpadias ugrabugra inkabb Jackie Chantol jon be, ahol tobbnyire nincs tul komolyra veve a dolog.
Ajanlasokat elore is koszonom! -
Miklós315
aktív tag
válasz
Mik76 #136087 üzenetére
Az életrajzhoz csak a neve illeszkedik, ha ettől eltekintesz, azért "egynekjó" (a 2. rész annak se, ott tényleg nem értem mi történt, figyelembe véve a többi epizód szintjét...).
De pl. a harmadik epizódban a jó (ez kellett volna a második részbe,Tysonnal vívott 3 perces küzdelme ), és a film végijól használja ki a bokszoló tömegét, és a bunyótechnikát, valamint az időt is látványos.két mester közti harc
A negyedik rész sztorija is lehetne sokkal jobb, de mindegy.
(Amit nem értek: Bruce Lee )nagyon minimális teret kap csak.
Ez a "széria" ilyen kínai propaganda cucc sztori szintjén (kínaiak vs. külföldiek témamag), de az 1, 3, 4. filmként azért nézhető. A harmadik működik a leginkább (és ha kihagyják ezt a részt, és nem hamisítják meggyermekrablós-mentős , akkor még hitelesnek is tűnhetneIp Man és felesége hongkongi életútját , egyébként pedig szép.
-
Mik76
senior tag
válasz
Miklós315 #136083 üzenetére
En meg nem lattam egy reszt sem, de eddig en is abban a hitemben voltam hogy egy foleg oneletrajzi filmet csinaltak (de legalabbis az elso reszben). Par jelenetet (harc) azert lattam a youtube-on es azonnal lejott a tulmisztifikalt, tulkoeografalt jellege, ezert eddig a hosszu lista hatso reszen kullogott. De azert rajta volt a listan.
Igy olvasva mennyire atirtak meg az eletrajzi jelleget is:Ip ManKoszi hogy megszenvedted helyettem is.
Ui: Amugy en szeretem a kung fu, stb filmeket, csak azt nem amikor valosagnak akarjak eladni a tortenet hamisitast. Jojjon az Kinabol vagy a Nyugatrol. -
Tibiajax
nagyúr
válasz
Miklós315 #136083 üzenetére
megmondom őszintén, nem nagyon szeretném folytatni ezt a vitát, mert felesleges lenne égetni magamat a tudattalanságommal, ami a kínai népre meg cakkpakk kínára vonatkozik. tény, messze állnak nagyon tőlem szegénykéim (köztudott, hogy usa-központú álmodozó voltam mindig is)
biztos, megvannak a kicsi/nagy hibái az allkotásnak, nekem, mint abszolút outsider filmrajongónak, jó vót. maradjunk ennyiben aztán annyi.senki lelke ne sérüljön tovább
lezso6 köszi, ezt megnézem -
Miklós315
aktív tag
válasz
Tibiajax #136080 üzenetére
"nem hiszem, hogy az ip man egy kungfu-oktató film akart volna valaha is lenni.. hogy egy mély, szakmailag is minél jobban stimmelő, az ágazatokat bemutató, komoly harci alkotás szeretett volna lenni. ez szerintem egy mese. egy elbeszélése annak, hogy milyen lehetett annak a legendának az élete, illetve annak egy része, akit a legtöbb ember a világon csak bruszli mestereként ismer vagy hallott róla.. "
Pont ezt kifogásolom
1. Életrajzi film ne "Csillagok háborúja-szintű" fikció legyen.
2. És ha a kung fu a kung fusok szerint nem csak látszattechnika, hanem életszemlélet és életmód, akkor igenis legyen mély, ha arról az emberről szól, aki ennek megfelelően élte az egész életét, továbbadva e szemléletet tanítványainak is."ilyen távolságból mi ugyan mit tudnánk a múlt század elejei kínáról?"
Azért van pár történész, dokumentarista, oknyomozó újságíró, stb. akárki, aki a múlttal foglalkozik, és így 2020-ban ezek azért nem elérhetetlenek, ha érdekli az embert..."mit mondasz egy mamma miára?"
Semmit, azt kerülöm, mint a pestist"az első részről beszélek egyébként alapvetően, (...) egy tiszteletadás a kínai nép részéről a kínai nép csodált alakja számára. és ha így, csakis így nézzük, szerintem nagyon szépre sikerült."
Szerintem meg pont ezzel, így válik tiszteletlenné - ti. a hamisítással.
(Ip Man a kommunista párt győzelme miatt emigrált - később, mint a filmben látjuk, és nem a - Hongkongba, amit akkor ízlelgessünk a mai kínai-hongkongi viszonyt is szemlélve... a fenti tiszteletadás-tézised árnyékában.)japánok elől menekülve meglőtten "a második rész egyébként nekem sem tetszett"
Az sajnos egy rossz film."magam részéről az első epizóddal vagyok ilyen pozitív és azt szeretném védeni, mindenáron"
Tiszteletben tartom az álláspontodat, de nem értem, mégpedig a leírtak miatt. -
gyuromoj
veterán
Na a Tenet miatt, itthon csúszik Az új mutánsok 2 hetet. Szóval szeptember 10.-én vetítik majd.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Miklós315 #136078 üzenetére
én..<kortyolás egyet a sörömből és szívás egyet a nem létező cigerettámból> nem hiszem, hogy az ip man egy kungfu-oktató film akart volna valaha is lenni.. hogy egy mély, szakmailag is minél jobban stimmelő, az ágazatokat bemutató, komoly harci alkotás szeretett volna lenni. ez szerintem egy mese. egy elbeszélése annak, hogy milyen lehetett annak a legendának az élete, illetve annak egy része, akit a legtöbb ember a világon csak bruszli mestereként ismer vagy hallott róla.. és ebbe nem fogsz tudni nagyon belekötni te sem. mert a film megjelenéséig biztos vagyok benne, hogy te sem tudtál túl sokat róla, így te is, meg mindenki más is igazából elsőként csöppenünk bele a még fiatal kínai mester és családja életébe, a korabeli kínai környezetbe. és mivel zéró közünk van kb a kínaiakhoz, ilyen távolságból mi ugyan mit tudnánk a múlt század elejei kínáról?.. így képesek lehetünk elfogadni ezt a tálalást is. kicsit lehet hogy színes, kicsit lehet hogy még szirupos is, de kérlek, ha ez szirupos, mit mondasz egy mamma miára?... hát igen. és ilyen egyszerű ez. az első részről beszélek egyébként alapvetően, mely újdonság volt, a quadrológia első fejezete, egy kínai mese.
egy tiszteletadás a kínai nép részéről a kínai nép csodált alakja számára. és ha így, csakis így nézzük, szerintem nagyon szépre sikerült.
Donnie jól hozta mindvégig a wing chun-t, a többi meg egy színes körítés. bár azért a japánok által imegszállást szépen belevitték a nyitórészbe
a második rész egyébként nekem sem tetszett, a boxoló angol idegesítő volt. de mondom, én a magam részéről az első epizóddal vagyok ilyen pozitív és azt szeretném védeni, mindenáron -
perempe
veterán
válasz
Pitterix #136061 üzenetére
A The Hidden (1987) c. filmet láttam Kyle MacLachlan-nel, ami tekinthető a Men in Black előfutárának. Több műfaj keveréke (akció, vígjáték, sci-fi, horror), az IMDB pontszám megérdemelt. Danny Trejo is látható vége felé, nem szoláriumban tűnik fel.
-
Miklós315
aktív tag
válasz
Tibiajax #136073 üzenetére
Két bajom volt ezzel így kivitelezve:
1) csak dicsérik, "etalon kínai/kung fu-film", stb., pedig sok hibája van:
logikai, rendezési, színészi, stb. hibák, amiktől ez olyan gagyi, buta filmmé, és emellett kínai propagandafilmmé válik, mint amerikaiaknak a Top Gun volt. Ráadásul, ha nyugati film lenne, lehetne mondani, hogy "ááá, nem is értik a kung fu, meg a kínai mögöttes lelket, jelentőségeket, stb.", de ez pont kínai gyártású, és olyan felületes, hogy még az új Karate kölyök is mélyebbre ás...
Eddig az első két részt láttam. Az első részben ezek "viccesek":
- Ip Man eredetileg rendőr volt, a filmben meg kb."szemben áll" a rendőrfőnökkel
- nem küzdött meg ilyen módon , stb.japán ezredessel
- nem vált a háború alattnincstelenné
- pl. a mosoda gyors-kiképzése és az a képzettebb bandávalegyenlő küzdelem viccszemben
- nem akkor, nem úgy, nem azért , amiként látjuk a filmbenemigrált
- a végén, minek a barát??viszi vissza a családját a megszállt városba
- harc: túlkoreografált, hiteltelen.
- ehhez képest imdb 8.0
A második részben:
- a britek ábrázolása Barátok közt alatti szintű ripacskodás, így komolytalanná válik a konfliktus.
- Twister teljesen komolyan vehetetlen (tiszta ütésének tántorító hatása és a kettős fedezék stimmt, de az, hogy olyan gyorsan, olyan technikával küzd, anélkül, hogy elfáradna, stb....hagyjuk - ezek feleslegesen irreálisra sikerültek, pedig érdekes "téma" lenne)
- az olyan apróságok, mint pl., hogy a barát isfejbe lőtt, gügye a film végén nagyon bárgyú és felesleges adalék(ok)..."meggyógyul"
- ehhez képest imdb 7.5Kontrasztként
Ninja Assassin imdb 6.32) ez viszont nem egy kitalált karakter hőseposza (pl. a The Raid esetében a kivitelezés - ahol hosszú percekig túlkoreografált együtéses halálosztásokkal szenvednek - elment), hanem egy valós személy élettörténetének nettó meghamisítása, ami roppant ízléstelen.
És itt jön a kettős mérce: egy random amerikai filmnél már sárba lenne tiporva a fentiek miatt, itt meg hat a "keletivarázs".Ha 'Rozsdás Sárkány lenyűgöző kalandjai'-ként lenne eladva, akkor semmi gond, de ilyen alapon vehetnénk egy filmet Görgeyről, aki bár Világosnál leteszi a fegyvert (életrajzi alapok), de aztán kibékülve Kossuthtal, egy USA-beli körútra indul, ami során kiképzik őket Jedi-lovagnak, és visszajőve legyakják az egész osztrák sereget, végül Kossuth párbajban leveri Haynaut, és hurráhappyend...
-
mephi666
nagyúr
válasz
Tibiajax #136073 üzenetére
egyszer elkezdtem az 1. részt, mert egy jó szakmai filmre számítottam, de gyorsan megállítottam, amikor rájöttem, hogy csalóka a címe: szó nem lesz itt hálózatépítésről meg router konfigurálásról
viccet félretéve: elkezdtem tényleg nézni valamikor, de lehet rossz napomon próbálkoztam vele, mert abszolút nem fogott meg
valamikor tuti kapni fog még egy esélyt, mert kíváncsi vagyok rá, de ez nem mostanában lesz
tony scott egyik legjobb filmje
1 dologba tudnék csak belekötni: a keszekusza vágások pár helyen annyira nem tetszettek, ezt leszámítva mindenben kiemelkedő a film és semmit nem tol túl benne... minden a helyén van: szereplők, dráma, akció... mindenből pont annyi, amennyi az adott helyzetben kell...
kár, hogy az unstoppable lett az utolsó filmje és idejekorán meghalt
ez egy felejthető alkotás volt egy tiszta románc, utolsó cserkész, közellenség, stb után
-
Viiktor1989
aktív tag
Bocsi az ügyetlenkedésért. A mobil verzió volt a ludas 😮 thx for the help!
-
válasz
Viiktor1989 #136070 üzenetére
Nem kell pro, sose kellett, nekem se volt soha.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Miklós315 #136066 üzenetére
szomorú olvasni a soraidat.. nagyon messze állunk egymástól - főleg az első rész megítélésével kapcsolatban
de nem ma kezdtem és nem is vagyok már 24éves, így tudom h minden dolog, ez is csupán nézőpont kérdése. ez volt a te nézőpontod..a "keleti túlzó-legendagyártó szándék" meg a "teátrálisság"..te így láttad, színesíted legalább a véleménypalettát.nálam az első epizódja mai napig egy élménynek számít
-
rjg
őstag
válasz
Használd a mobil alkalmazásukat. Ott rányomsz a három pontra, majd a share-re, utána copy, itt pedig linkként beilleszted.
-
PuMbA
titán
válasz
Szerintem az a baj, hogy mobilon nézed és másra kattintasz
PC-n biztosan semmi ilyet nem ír.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #136068 üzenetére
ja emlekszem feljott, hogy mennyire eszmeletlenul szep a kepe.
egyebkent az Inceptionnal is ez volt, hogy par jelenetnel erezhetoen (es valoszinuleg szandekosan) fHDben is zorgott a kepe, pedig ahogy nezem az operatorokhoz hozzavagtak egy zsak penzt, hogy akkor vegyetek amit csak kell.
ugy ertem, hogy egy bizonyos szinten felul mar mubbnek erzed, ha reszletesebb a CGI. illetve ott az a faktor, hogy az utoeffektezes adott esetben nagyon sokat ront a kepminosegen. ez foleg digitalis kameraknal problema.
-
válasz
proci985 #136060 üzenetére
"Favouritenal mondjuk szerintem az direkt volt es jol allt neki."
Igen, kifejezetten jól áll neki, erről szerintem pont beszéltünk itt vagy máshol.
"A makossag egyebkent oversampling miatt is lehet."
Igen, az oversampling miatt mákosítják a 2K-t, hogy filmgraines 4K-nak tűnjön.
"Tulzott elesseg se jo, azt hiszem az uncanny valley jelenseg itt is mukodik."
Hát, nem tudom. A 60 fps az nem jött be soha, de azért jó ha éles a kép.
-
válasz
Viiktor1989 #136059 üzenetére
-
Miklós315
aktív tag
Ip Man (2008) / Ip Man 2 (2010)
Ismerős többször is nagyon dicsérte, ajánlotta, aztán végül eljött az ideje a megtekintésnek. Annyit tudtam csak, hogy immáron 4 részben vázolja egy valós wing tsun nagymester életútját, és, hogy általában kedvelt e széria.
Számomra nagy csalódást okozott: mind az első, mind a második részen nagyon érződik a gyártó (Hongkong/Kína) túlzó-legendagyártó szándéka, amitől végtelenül teátrálissá válik. Igaz ez mind az aktuális ellenfelek/ellenségek ábrázolására, mind a harcokra. A második rész különösen bárgyú. C-kategóriás az egész a túltolt ripacskodással (pl. Twister), a bugyuta forgatókönyvvel, stb. Sajnos a főszereplő, Donnie Yen is hoz egy Seagalos alakítást mindkétszer.
Nem is fűzöm tovább, ebéd alá zajnak jó lesz a maradék két rész, de utánaolvasva Ip Mannek, még hitelességgel sem vádolható a széria. Pl. a második részt tekintve tipikus kínai gyártmánynak vehetjük: lenyúlják a Rocky 4-et, "átnevezik" (veszik a saját sztorijukat), és eladják valami hangzatos "keletisárkányos marketinggel" (a legenda élettörténete), amire olvadnak a népek, miközben kb. annyi egyezik a valósággal, hogy élt egyszer egy Ip Man... Nyugodjék békében.#értékelés
-
ígyvanferi
addikt
Azért berakom a Dutyi dili, meg úgy általában a filmtörténelem 10 legviccesebb jelenetéből az egyiket: [link] Ha kicsit szomorú vagyok, ez többnyire helyrebillenti a világ(om) egyensúlyát.
(#136061) Pitterix: évek óta nem tudok dűlőre jutni afelett, hogy hogyan tudod az imdb-n a reference oldalt linkelni minden egyes alkalommal.
-
-
Mik76
senior tag
Hook
Ezt annak idejen messzirol elkerultem, mivel Robin Williams akkori filmjeinek meg a trailerei is durva emelygest okoztak nalam, Julia Robertsnek meg sosem voltam rajongoja. Nejem imadja ezt a filmet, es mivel a gyerkoc se latta meg (mi meg futunk ki az opciokbol) gondoltam egye fene.
Hat a megerzeseim nagyjabol helyesek voltak anno. Par jo poent leszamitva nekem pont az a tulsagosan cukimuki ostobasag amire szamitottam. Hiaba, megiscsak egy disney meserol van szo. Az hogy Spielberg bele tette amit tudott arra volt eleg hogy a viz folott tartsa. A film fo uzenete amugy nem hulyeseg, nekem is tobbet kellene jatszanom a fiammal amig meg kivancsi ram.
Ez igy egy nagy meh...
4.5/10#értékelés
-
Pitterix
őstag
Gene Wilder és Richard Pryor egyik nem mai ökörködése.
Gondoltam megnézem, mert már égen láttam és nem igazán emlékeztem milyen is volt.
Azért régen volt már a 80-as évek.
Egy-két poén még ma is megállja a helyét, a szinkron is elmegy.
Mivel nem volt CGI, távoli felvételekkel oldották meg, mintha a színészek lettek volna az arénában. Akkori viszonyokhoz képest elég jól.
A történetet inkább hagyjuk, annyira nem lényeg, mint főhőseink szerencsétlenkedése a dutyiban.
Most majd, ha időm engedi, jöhet a Vaklárma (1989)#értékelés
-
Rigormortiis
veterán
Fura volt ez a Cloverfield Lane 10.
A Cloverfield a Rec mellett az egyike annak a két kézikamerás filmnek, amit szeretek.
Ennek viszont köze nincs hozzá, elvileg ugyanott játszódik, de az itteni idegenek sem olyanok, mint az ottaniak.
Semmi értelmet vagy célt nem fedeztem fel abban, hogy mire is futott ki az egész. Érdektelen, koncepciótlan, gyenge film.
-
A faun labirintusa (2006) - El laberinto del fauno
#Fantasy #Dráma #Háborús
IMDB: 8.2/10
(ESPDUB/HUNSUB)Jó tíz év elteltével újráztam, tudtam, hogy elsőre is nagyon tetszett
. Talán említettem már, Feleségem egyik kedvenc filmje, mindamellett, hogyés rémlett, hogy eléggé megviselt .Ő soha a büdös életben többet nem kívánja megtekinteni
Sajnos nem vagyok a szavak embere, milliószor jobb értékeléseket szoktatok írni, nem is próbálkozom inkább, bármit is írnék bővebben, nem volna méltó a filmhez.
Röviden: Ez kérem nálam a nagybetűs FILM. A történet, az alakítások, a zene, a kontraszt, a... a minden. 10/10, azaz tízpertíz. A XXI. század egyik legfantasztikusabb és legfontosabb alkotása.#értékelés
-
válasz
Viiktor1989 #136037 üzenetére
IMDB-n le tudod ellenőrizni a film saját oldalának alján lévő full technical specs linkre kattintva, hogy fake vagy valós 4K (vagy még jobb), illetve hogy filmre van digitálisan vették-e fel. A filmes kép az alapvetően lágyabb, szemcsésebb. A digitális az teljesen éles, legalábbis ha valós 4K. A fake 4K az pl onnan ismerhető meg, hogy szemcsés a kép, de nincs meg az a filmes lágyság. Pl az összes marvel film ilyen meg ahol nagyon sok a CGI, mert 4K-ban egyszerűen nem érné meg.
Példák:
Midway: digitális 8K nyers, de csak 2K mastert kapott, szóval fake 4K, szemcsés.
1917: digitális 4.5K nyers, 4K master, tehát valós 4K.
Avengers Endgame: digitális 6.5K + 70mm film nyers, 2K master, szóval kamu 4K.
The Favourite: 35mm film, digitális 2K master, de 1080p-ben nézve is láthatóan lágy, mákos
-
Pro Koryak
addikt
válasz
fant0mi #136035 üzenetére
Nekem bejött, főleg a japán részek, de a végén a találka is kellemes. Nameg a japán bácsi elég durván tolja.
A Chaser is jó, + The yellow sea, The stool pigeon
-
mephi666
nagyúr
ez a drakulics elvtárs jól indul
sikerült jól összeválogatni a szereplőket így ránézésre... thuróczy szabolcsot meg csak a hangjáról ismertem fel
azt mondja, hogy: "az imperialista agresszor egyesült államok" ...aztán nagy ervin a tálcáról a magyar traubi helyett a coca colát bontja fel és azt isszák walters lili elvtársnővel -
perempe
veterán
Láttam újabb filmet, amiből készült remake: The Stepfather (1987) Terry O'Quinn-nel, aki miatt nézhető is. El is felejtettem, hogy később láttam a Lostban. A 2009-es filmet nem láttam.
Pótoltam az I Saw the Devil-t: jó volt, de nem nézem meg többet.
-
cyberkind
félisten
válasz
devil-k #136049 üzenetére
Persze, ez így van, de a régi/régebbi filmeket nem tudták natívban rögzíteni, így ott ez problémás. Illetve (ez már csak egyéni preferencia), én minden ilyen "képjavító" dologért a lens flare-en kívül haragszom, de ha választani lehetne, mindent dobnék ki, és csak a minőségi rögzítést preferálnám.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #136045 üzenetére
Általában igen.
cyberkind
Azért ne keverjük a szezont a fazonnal. Nem mindegy, hogy natív 4K-ról van szó vagy skálázottról, digitális vagy szalagra rögzített anyagról. Egy Apokalipszis most 4K sosem lesz olyan, mint egy digitális verzióban rögzített anyag. -
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666 #136046 üzenetére
ja ide jutott eszembe a kedvenc reklámom: az a legjobb, amikor pl 4k tv-t reklámoznak, hogy egymás mellé van rakva egy öregebb fhd modell fakó színekkel, mellette meg az új 4k, ragyogó színekkel, éles kontúrokkal... ez egy reklámban, amit magyar ember jó ha fullhd-ban láthat
...a reklám mondanivalója pedig az akarna lenni, hogy mennyivel szebb a képe a 4k-nak
-
mephi666
nagyúr
válasz
PuMbA #136042 üzenetére
ja meg rátesznek pár képjavító effektet, ami a demón nagyon jól mutat, de az otthoni filmélményt jól szét tudják cseszni... pl demón jól mutat, ha baromi magas a képkockaszám, de filmnek nem jól áll, ha plusz képkockák beiktatásával folyamatosabb a mozgás és "barátok közt" hatása lesz mindennek
ui: kolléga is most szerzett 4k crystal uhd marketingbullshit tv-t?
(mi 1 hónapja voltunk ebben a cipőben: akkor cseréltük le a 10éves 40" fullhd modellt idei 50" 4k-ra)
-
devil-k
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #136041 üzenetére
A rendező dönt erről, ez egyfajta művészi szabadság mint az, hogy milyen szűrőt, effekteket használ. Személy szerint én sem vagyok film grain rajongó.
-
PuMbA
titán
válasz
Viiktor1989 #136041 üzenetére
"2160P-N tűéles filmet vár az ember"
Az áruházakba a TV-n berakott vevőcsalogató, csillivilli demó videók nem a valóságot tükrözik
Marketing. Na meg ha minden film ugyanúgy nézne ki az is tök unalmas lenne. Blade Runner 2049-et, Skyfall-t nézd meg.
(#136044) Viiktor1989: Persze, hogy nem mondják el. A világ arra van kihegyezve, hogy vegyél dolgokat. Azon már neked kell résen lenned, hogy eldöntsd, hogy valójában van-e értelme megvenni valamit.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Viiktor1989 #136037 üzenetére
???
-
mephi666
nagyúr
"A Tenet egyike azon nagy költségvetésű produkcióknak, amelyektől a moziüzemeltetők azt várják, hogy visszacsalogatják a közönséget a filmszínházakba az elmúlt hónapok kijárási és gyülekezési korlátozásai után."
na, mármost usában még le sem csengett a járvány, pl floridában minden nap rekordokat döntögetnek... tényleg a lehető legjobb ötlet összeülni 2.5 órára egy légtérbe párszáz random emberrel
szívesen megnéztem volna, ha egy rendező úgy dönt, hogy néhány streaming szolgáltatóval szétdobják/benyelik a költségeket és a soron következő nagy mozifilmet ingyen megnézhetővé teszik premier napján mindenkinek
lehetett volna arra hivatkozni, hogy "mindenki maradjon otthon... ezzel is segíteni akarják a vírus megfékezését, miközben jót is akarnak tenni az emberekkel" ...jól forgatva a lapokat pedig aki ezt meglépi, óriási reklámot csinál magának, megtérülés pedig 1-2 későbbi filmnél már várható... a szolgáltatóknak meg ne mondjam, hogy miért éri meg (1 filmért is szerintem rengetegen regisztrálnának olyanok, akik előtte elhatárolódtak teljesen a platformjuktól és ezekből simán lehet visszatérő "vásárló")
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Ajànlanàtok olyan filmet 2160p UHD-ban,ami nem szemcsés?
-
fant0mi
őstag
válasz
Pro Koryak #136034 üzenetére
Nekem a Killers nem volt semmi extra.
Majd lesz idom megnezem az imdb profilom mi tetszett azsiai film nagyon. -
Ispy
nagyúr
válasz
Rigormortiis #136032 üzenetére
Pont az utolsó fél óra volt az, ami totál szétcseszte az addig jól működő filmet. Ha végét nem basszák el, akkor egy remek kis scifi lenne, mert a látvány, a hang és az atmoszféra nálam működött.
-
Rigormortiis
veterán
Mégnéztem az Ad Astra-t. Megértem a csalódott hangvételű kritikákat, de én nem éltem meg tragikusan azt a két órát, amíg tartott.
Az első fele kifejezetten tetszett, az utolsó fél óra viszont már nem az én világom volt.
Nagyon jól lehet vele tv-t és házimozi demózni, gyönyörűen van fényképezve és audio fronton is a legmagasabb ligában játszik. Nálam kb egy szintén van a Gravitációval, az sem nőtt a szívemhez, de az érdemeit elismerem.
Brad Pittet kedvelem, nem ez élete szerepe, de teljesen okés volt.
Nem vele volt baj, hanem egyszerűen szerintem nem volt koncepció a film mögött, és nem értem, mit akart mondani vagy elmesélni.
Nem nézhetetlenül szar, de egyszer elég volt...
-
Drizzt
nagyúr
Megnéztem a 2014-es Robocop-ot is. Annyira azért nem volt vészes. De az eredeti jobban tetszett. Viszont legalább abban az értelemben nem remake, hogy a sztorin azért változtattak eleget. Az is lehet én használom rossz értelemben a remake-et, vagy túl szigorúan.
-
perempe
veterán
válasz
fant0mi #136028 üzenetére
Ugyanezt mondhatom el: újra megnéztem a The Hidden Face-t (2011), utána kerestem, és találtam egy másik spanyol nyelvű klasszikust: Ki képes megölni egy gyereket? (1976), hatása alá kerültem.
szerintem egy újabb filmet kell pótolnom az I saw személyében.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Drizzt #136020 üzenetére
Verhoven amerikai periodusa vatarlan es zsenialis.
RetepNyaraB: nem moziban nezted. a latvanyvilaga az elso triologianak a mai napig ut, nagykepernyon iszonyatos hangulata van mai napig.
projektoron nezve konkretan meg a Family Guy varians urharc jelenetei is valami egesz elkepesztoen neznek ki. a legkisebb herceg / hazatero kiraly meseje meg archaikus.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis #136006 üzenetére
a design gyonyoru. en anno UKbol rendeltem magamnak special editiont belole.
marilllyo: a vagatlan verzio egyedul egy tesztvetitesen letezett. az eredeti kopiak megsemmisultek. a DVD special editionjan fent vannak azok a jelenetek, amiket megtalaltak es amiket meg tudtak menteni, de restauralni sajnos nem lehetett.
-
mephi666
nagyúr
válasz
devil-k #136022 üzenetére
az "i saw the devil" az a film, amit elkezdek este 10kor ágyban fekve nézni (amikor 99%, hogy be fogok aludni 20 percen belül) és kitörli a szememből az álmosságot teljesen
ahogy írod: brutális, nyers, kemény... első 10 percben pofán ver vaslapáttal és felkészít rá, hogy ez nem egy gyerekmese lesz... egyszer láttam kb 8-9 éve és maradandó élményt adott
-
perempe
veterán
válasz
Drizzt #136020 üzenetére
Ahol a bölény dübörög (1980) után érdemes megnézni a Félelem és reszketés Las Vegasbant (1998)? Egyszer nézhető volt Murray miatt.
-
devil-k
nagyúr
Láttam az ördögöt
Ang-ma-reul bo-at-da
I saw the devil
8/10
#értékelés
Ez aztán kemény iparos munka volt Koreából. Brutális, nyers, kemény, Európában ritkán látni ilyesmit, de szerintem az USA-ban is.A vége lehetett volna kicsit keményebb is, de ez sem volt rossz.
Erős 18+ film!Lekapcsolódás
Disconnect
7/10
Érdekes "tanmese", már 2012-ben tudták, hogy az internet nagy galibát tud okozni az emberi kapcsolatokban. Kifejezetten tetszett, hogy nemigazi happy end a vége.
Szülőknek erősen ajánlott film, kb. mint a Keresés. -
Drizzt
nagyúr
Régóta újra akartam nézni a Robocopot, ma úgyis láttam róla érdekes 444 cikket, úgyhogy kaptam az alkalmon. Meg kell mondjam, tényleg egészen jó ez a film. Most meg elkövetem azt a hibát, hogy megnézem a 2014-es remake-jét, azt még nem láttam. Hátha mégse lesz hiba.
-
RetepNyaraB
veterán
-
Viszlát
addikt
válasz
Miklós315 #136014 üzenetére
& Ispy: ízlések és pofonok, geek faktor, öröklött - átvett - rajongás (mint pl. a sportcsapatokkal), közösséghez tartozás élménye, nosztalgia, a kultikussá vált alkotások megítélésében általában nem sok logika van, stb. Lehet válogatni, de alapvetően megint azon rágódtok, hogy másnak miért tetszik valami ami nekem nem.
Sokféleképpen vagyunk huzalozva, ami az élet csomó területén tetten érhető. Pl. régi autókkal is sokan vannak úgy, hogy messze a modern járgányok fölé helyezik őket, pedig kényelmetlenek, életveszélyesek is akár, zajosak, egy csomó gond van velük, de mindezt felülírja az egyén viszonyulása.
-
Viszlát
addikt
válasz
RetepNyaraB #136010 üzenetére
Ha valaki akkor én nem vagyok rajongója az SW-nek, de talán jobban megérted, ha megnézel néhány sci-fit a 60-as, 70-es évekből. Vitathatlan, hogy egészen más és új megközelítés, amitől jó nem lesz persze mindenki számára, de a népszerűségre szerintem egyértelmű magyarázatot ad.
-
fant0mi
őstag
Azt hittem valami tinglitangli romkom lesz a magyar cime (Rogtonzott szerelem) alapjan. Halisten nagyot tevedtem. Dramedy, amely megtalalja az egyensulyt, nem megy el letargiaba, de a poenok sem fedik el a mondanivalot. Szeretnivalo, remek karakterek, szep ivu (igaz) tortenet. Nem a filmmuveszet csodaja, de nagyon szorakoztato, igenyes dramedy. Ajanlom!
-
Miklós315
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #136010 üzenetére
"Hát, ez már 1977-ben is ciki volt, mostanra simán atomgáz, minden szempontból. Hogy született ebbol egy komplett univerzum"
(ha meglesz a válasz, oszd meg velem is, kösz)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
belinho #136005 üzenetére
Behúztam tegnap éjjel végül.
Meglepetésemre jobban bírtam. Nem emlékeztem, hogy ilyen gyonyoru belső tereket építettek. Illetve a jelmezek és minden más 3D tárgy nagyon jól sikerült. A karakterek is rendben vannak, ez is meglepett. Van minimális kiterjedésük, nem csak egy a4-es papírlap. Illetve persze az, csak nem zavar. iszonyú gáz ma is, abban nem változtam. Értem én, hogy ez egy horror,A poklos bullshit . Nem baj, nem vagyunk egyformák. Összességében örülök, hogy beemeltétek a köztudatomba újra :)de valami szubtilisabb magyarázatnak jobban orultem volna Ui.: utana bedobta reklamba a SW IV-et (egy új remény) es bambultam rajta egy órát. Hát, ez már 1977-ben is ciki volt, mostanra simán atomgáz, minden szempontból. Hogy született ebbol egy komplett univerzum
-
marilllyo
veterán
válasz
Azt vágod, hogy annak volt egy hosszabb / erőszakosabb változata is? Csak végül kivágtak belőle egy valag gore -t. Megnéztem volna a "hajónapló-videó" teljes változatát.
Volt tervben, hogy kiadják uncut -ban csak állítólag sérültek -elvesztek a szalagok a helytelen tárolás miatt. -
belinho
senior tag
válasz
Igen a Ghost ship a Szellemhajó, az Antonia Graza, nekem is nagyon bejött. Vagy 2 éve néztem újra, még mindig jó.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
proci985 #136002 üzenetére
Igen, de a szállodahajós ha jól emlékszem, Szellemhajó néven futott. Nekem az is tetszett, Carol nővérrel a főszerepben :D
Nagyon csíptem Lawrence Fishburne karakterét, végre egy jól megírt, racionális jellemű kapitány-alak, a legtöbb scifi/horror-karakterrel ellentétben minden döntésével egyet tudtam érteni.
Magának az Event Horizon hajónak a dizájnja meg kb mindent visz, az aprólékosan megépített belső terveivel együtt.
Pont ezért remekül öregedett a film, mert alig van benne CGI, minden fel van építve.
-
belinho
senior tag
válasz
RetepNyaraB #136000 üzenetére
Ha akkor nem tetszett, akkor újra sem fog tetszeni az Event Horizon.
Tizenévesen láttam anno, nekem nagyon bejött a film. Végig feszült, komor hangulata van, izgalmas. Mondjuk én szeretem az ilyen jellegű filmeket, a poénokkal teli, vicces vígjátékoktól a falra mászok. -
eeXaa
addikt
Pedig ennek végre örülnünk kellene hogy kipukkan a nolan lufi, és a stúdíók kihúzzák a szőnyeget az ilyen Kubrick nyúló megalomán rendezők alól. No cgi, elvont művészkedés stb.Semmi értelme ennyit költeni, jobb esetben is csak közepes filmekre.
Amúgy ha Kubrick-nak sem működött a dolog nem értem miért csoda ha nolan is befürdik vele.
Legalább muszáj lesz jó filmeket csinálni alacsony költségvetésből, mint annó a 80 as években... -
Pitterix
őstag
Tegnap este sikerült időt szakítanom rá és azt kell mondjam, nagyot csalódtam.
Vártam egy jó krimit, olyan nyomozós-köcsögelkapós filmet. De erre kaptam egy langyos, erőltetett, gyenge, butaságokkal teli katyvaszt. Amit még az is húzott lefele, hogy hülye fejemmel szinkronosan néztem. Komolyan mondom még a szomszéd majdnem 80 éves Laci bácsi is szebben-komolyabban-nagyobb beleéléssel hangsúlyoz, mint, akik ezt szinkronizálták.
4/10
#értékelés -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Rigormortiis #135997 üzenetére
marmint az Event Horizon, es nem a szallodahajos horror aminek a forgalmazo szinten ugyanezt a nevet adta?
egyebkent fent van netflixen is. feleeig jutottam, a hangulata meg mindig jo.
-
válasz
RetepNyaraB #136000 üzenetére
Mi anno remekül szórakoztunk rajta - a legtöbb vígjátékon nem röhögtünk annyit, mint ezen. De legalább megtudtuk, hogy két pont között a legrövidebb távolság nem az egyenes út. Hanem a nulla
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Robocop – Rogue City: Unfinished Business teszt
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Automata kávégépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Hálózati / IP kamera
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával