-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
2024 filmekben
ami nagyon jó:
Poor Things (2023): Gyönyörűen fényképezett felvilágosodás allegória.
Melancholia (2011): Mi van, ha a krónikus depresszió valójában a valóság?
Sátántangó (1994): "Ma csak egy filmet nézek meg, nem viszem túlzásba." -> a film.
Midsummer (2019): Kifordított horror a messzi északon a végtelen napsütésben.
Love Actually (2003): Meglepően humoros és wholesome karácsonyi vígjáték
Grave of the Fireflies (Hotaru no haka, 1988): Rajzfilm, gyerekekről, felnőtteknek.ami emlékeztes:
Mandy (2018): Show-not-tell mestermű
Bullet Train (2022): Simán az egyik legjobb akcióvígjáték, amit láttam
Dogtooth (2009): Abszurd euro arthouse film, éjfekete humorral
Tag (Riaru onigokko, 2015): Azoknak, akiknek a Dogtooth túlzottan követhető.a szörnyű:
Teorema (1968): Euro arthouse, amikor semmi sem működik.
Mad God (2021): Stop motion horror, amikor még annyi sem
Tetsuo The Iron Man (1989): A filmajánló szövege meséli el a sztori felét, amire a film képtelen. -
proci985
MODERÁTOR
Grave of the Fireflies / Hotaru no haka (1988)
Szuper sztori, feszes tempó, remek történetvezetés, gyönyörű és eszméletlenül kidolgozott képi világ. Minden egyes beállítása, minden egyes jelenete elmenne egy képtárba. A vágása pedig remek, ahogy próbálja úgy adagolni az információkat, hogy éppen nézhető maradjon.
Ez a film kellett ahhoz, hogy elkészüljön a Miyazaki féle Totoro házon belül a Ghiblinél, amivel double-featureként is vetítették. Ami kb analógiában olyan, mintha valaki a Jojo Rabbitet double-featureként vetítené pl a Finding Nemoval, hiszen mindkettőben traumát átélő gyerekek vannak a középpontban.
Iszonyatosan nehéz film. 15 éve van eredetiben a polcon (még a Navigátor film féle dupla digipack) és azóta merítem rá az erőt, végül négy nap alatt sikerült megnézni darabokban. Gyerekfilmnek van eladva, de filmként egyébként viccen kívül francia extrém szinten nehéz. Mármint egy gyerekfilmtől nem várnád, hogy
elmondja és megmutassa, hogy lehet elkremálni egy holttestet. 10/10. Filmként (mint audiovizuális történetmesélő médium) gyakorlatilag hibátlan. Netflixen fent van nagyon szép minőségben, és ugyan az audiosáv masterje nagyon 80s, a képe gyönyörű.
#értékelés
-
Cs1csó
titán
válasz
bagyulajuve #170295 üzenetére
ennyike!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
paatrick #170281 üzenetére
Jingle All The Way? par eve neztem ujra, felnottkent meglepo modon sokkal jobban mukodik.
-
bagyulajuve
addikt
nézem vagy századjára a Mátrixot és hogy mikor elmegy Neo az Orákulumhoz, akkor már van ott vagy 10-20 kiválasztottságra jelölt és az Orákulum persze behívja Neot mindenki előtt, miközben a többiek ott várnak egy csomó ideje, sőt még a legfrissebb sütit is Neo kapja, na innen lehet tudni, hogy Neo a kiválasztott
-
myckey
veterán
Az elso Godzilla, '54-es
The Holdovers
The Boy and the Heron(mestermu)
Beetlejuice Beetlejuice
Deadpool & Rozsomák
WolfsRebel Ridge
Juror #2
Arthur, The King.
Spaceman
The Wild Robot
Transformers One
Bastarden
Wonka -
Miklós315
aktív tag
válasz
paatrick #170279 üzenetére
Sok volt az "egynek jó, de már el is felejtettem" (ezeket nem is írom) és még több a "rossz/csalódás (többet és jobbat vártam tőle)" kategória, végül pedig nagyon sok 2024-es film eleve érdektelennek tűnt a premierlistából.
Ebből is adódóan úgy alakult, hogy sok régibb filmet néztem újra idén (biztonsági játék pótlásképp).
De azért vannak premierek, lássuk...Tetszett (önmagában, illetve akár nagyon pozitív meglepetésként is ért):
- Civil War (Polgárháború) [teljesen korrekt, kerek darab, ráadásul olyan szerzői film, aminek író-rendezője eddig csak csalódást nyújtott számomra, így váratlan sikert aratott nálam]
- Abigail [teljesen váratlanul jól működött számomra, stílusos, szerethetően könnyed, szórakoztató blődség]
- Dream Scenario (Álmaid hőse) [Nem vártam tőle semmit, ehhez képest meglepően tetszetős szerzői darab, jó ötlet, egész korrekt kivitel, viszont az Abigailhez képest sokkal nagyobbat markol, rengetegfelé elvarratlan (gondolat)szálakat hagy maga után, hogy lezárhassa egy filmen belül a cselekményt. Sokkal nagyobb potenciál van benne, egy 4-5 részes minisorozatként frenetikus lehetne - ha el nem rontják fillerrel, stb.]
- Transformers One [Ezzel már csalok kissé, mert számomra meglepően koherens, "lezárt" sztorit tálal, egész szórakoztató is, habár már nehezebben engedem el neki a nagyon felületes vonalvezetést, a karakterkezelést, stb. hibáit. Olyan érzésem volt közben, hogy a Bay-filmek első kettő (nagyonmax három) részével egyenlő szintű laza blődli, amit lehet szeretni, de valójában ebben a sztoriban felnőtt fejjel egyszerűen nincs semmi, ami miatt létjogosult lehetne (számomra) - nevezzük tehát érthetetlen módon bűnös élvezetnek]
- Dűne 2 [Ugyanúgy érzek vele kapcsolatban, mint a Transformers One esetében, hogy nincs ebben annyi történetileg/tartalmilag, mint amennyire belevetítenek mindenfélét a fogyasztók, és még azt is kínosan felszínesen tálalja adaptációként, de filmként (audiovizuális hatásmechanizmus) mégis működik, és mivel kevés a jó 2024-es premier, ezért inkább erre döntöm a mérleget, mintsem a csalódásokhoz tegyem - csalás#2]
- Juror #2 (Kettes számú esküdt) [Szeretem a tárgyalótermi drámákat, és ez nagyon jó morális dilemmát tett meg alapnak, egész korrekt kivitelezéssel valósította meg, ezért tetszett, minden aránytalansága, felszínessége ellenére]
- As bestas (Szörnyetegek) [Abszolút csalás, mert 2022-es a film, de masszívan emeli a lista minőségét, és úgy alakult, hogy teljesen újonnan csak idén láttam. Nagyon szépen rajzolja meg a szituációt, a karaktereit, a történet alakulását érdekesen vitte végig, nem ült le, feszült, lehangolóan hangulatos, egy kicsit pedig mégis megment az ember szívéből, bármilyen sötét is az alapképe. Talált kincs számomra]
- Late Night with the Devil [Meglepően tetszett, működött a hangulata, stílusosan, végiggondoltan adta magát, volt eleje-közepe-vége, és a színészek is működtek]
- Find Me Falling (Kapj el, ha zuhanok) [könnyed, szórakoztató lity-löty darab, szerettem]
- Adam the First [korrekt kis dráma, ezt is szerettem]
- His Three Daughters (Az apa három lánya) [korrekt kis családi dráma, ezt is szerettem]
- Knox Goes Away [Nagyon jó hangulata van, beszippantott, és kerek egész]
- The Best Christmas Pageant Ever [Szép, szeretem, talált kincs]Nem tetszett (csak úgy önmagában vagy nagy csalódásképpen):
- Cabrini - A szent [Egyszerűen lapos, nem működött]
- Most vagy soha! [Botrány, hogy mennyire nem megy a magyar történelmi film készítése, pedig de jó lenne, ha menne]
- Bob Marley: One Love [Nagy csalódás, mert jó zenékből nincs hiány az életműben, és még így sem tudott működni, mert a zenékkel is spúrkodtak, a forgatókönyv pedig szánalmas. Totál érdektelen, lapos, unalmas, gagyi. Érthetetlen balfogás.]
- The Holdovers (Téli szünet) [Engem egyszerűen hidegen hagyott. Sőt, hamisnak érzem. Számomra a legtúlértékeltebb film a szezonban]
- The Substance (A szer) [Sokat írtam-vitáztam róla, nagyon nem tetszett, szerintem rossz film]
- The Zone of Interest (Érdekvédelmi terület) [A nácik érzéketlensége érdektelenségbe fulladt. Jó ötlet lehetne, de rossz kivitelezésként untam végig, több helyen nagyon modoros, aránytalan]
- The Bikeriders (Motorosok) [Számomra nem tett jót neki, hogy a barátnő végigtolmácsolja a történetet, mert nem állnak össze az általa megéltek és a motorosbanda történetíve, ami amúgy is nagyon háttérbe szorul a nő játékideje miatt. Aránytalan, rossz koncepció, számomra hangulatilag sem tudott meggyőző lenni]
- Kinds of Kindness (A kegyelem fajtái) [Lanthimos mindmáig nem tudott semmit adni nekem, tehát ezzel a filmjével sem. Teljesen más világ, és nekem nem működnek a filmjei sem audiovizuálisan, sem tartalmilag]
- IF (Képzeletbeli barátok) [Szégyen, hogy mennyire unalmas és lapos, és gagyi is, pedig csak egy szerethető mesének kellett volna lennie. Valószínűleg Krasinski fejében világos és működőképes volt az elgondolás]
- A fiú és a szürke gém [Nekem nem adta, sokkal inkább untam, mintsemhogy el tudtam volna veszni benne, pedig arra is erősen próbált rájátszani / pl. a When Marnie was there sokkal egyszerűbb-nagyszerűbb, szép, tiszta film]
- Bastarden (A fattyú) [Valahogy ez sem tudott működni; egyszerre akart megdöbbentően kegyetlen lenni, de a filmidő javában többnyire lapos lett, így a kettő valahogy széthúzott. Még Mikkelsen is unottnak tűnt]
- Godzilla x Kong: Az új birodalom [Betűt is kár pazarolni rá: szánalmas, széteső, balfasz forgatókönyv, pedig itt aztán nem kellene mélyen szántani...fájdalmas élmény volt]
- Venom: The Last Dance [Egy hároméves gyerek jobb forgatókönyvet rittyent össze, mint ez a hulladék. Hihetetlen unalmas-unott, önmagának ellentmondó gagyi] -
perempe
veterán
válasz
Miklós315 #170278 üzenetére
Reklámozható úgy, hogy itt még nem szedett szteroidokat Zac Efron. A pár komolyzenei példa között szerepel Beethoven 6. szimfóniája, ami az emberek többségének a YouTube elefántos videóiból lehet ismerős. Van abból jó átirat. 15-én lesz MRZ koncerten, alig várom.
-
-
Cs1csó
titán
-
Bad Pritt
félisten
Reeves-féle Batman második részét ismét eltolták, ezúttal egy teljes évvel 2027 októberére, így több mint fél évtized fog eltelni a két film között és az sem elképzelhetetlen, hogy még egy második Pingvin évad is be fog férni közéjük.
-
paatrick
őstag
Na most hogy megint itt az év vége, beírhatnánk kinek mi tetszett, mi nem tetszett idén.
Én 76 filmet láttam 2024-ben
Legjobban tetszettek:
Mielőtt felkel a Nap (1995) + Mielőtt lemegy a Nap (2004) + 3. rész már csalódás, nem ajánlom - #164313 szerelemről, egymásra találásról
A belső ember (2006) - igazi régimódi bankrablós nyomozós film
Concrete Utopia (2023) - #164224 koreai társadalmi dráma egy földrengés után egyben maradt lakóházban
Madarak a dobozban (2018) - sokáig halogattam mert anno a csapból is ezt folyt, meg hát Netflixes, ehhez képest tök jó misztikus horror volt
Szegény párák (2023) - nem véletlen a sok díj, igazi felüdülés az egyenfilmek között
Godzilla Minus One (2023) - #166096Csalódás:
Imádlak utálni (2023) - #164561
Marvelek (2023) - #164627
Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája (2023) - #165324
Zodiákus (2007) - nem történt benne semmi
A platform 2 (2024) - #168796
Jelek (2002) - amekkora kult státuszban (?) van, vagy én gondoltam hogy ott van, annyira átlagos semmi film volt.Mivel idénre már teljesen kifogyott a nézendő listám, lehet hogy kinevezem a jövő évet a rewatch évének
sok film megérne már egy újranézést.
-
Miklós315
aktív tag
Szerethető, hangulatos és érzékeny reflexió a felnőttlét kihívásai, vagyis az élet "terhe", a helyünk meglelése, valaki meglelése, stb. alapvető jelentőségű témákban. Bölcsész beállítottságú, de csak a létkérdésekhez illő eszközként kezelve. Szép, szellemes, egyúttal földhözragadtságában is idealista módon emberi. Valahogy jól eltalált keverék.
Köszönöm perempének, hogy felhívta rá a figyelmem.#értékelés
-
myckey
veterán
válasz
Eversmann #170273 üzenetére
Abszolút jó volt ez a belviszály, egy érdekes helyről kaptunk plusz dolgot, lényeges karakterrel...
IMDB erős közepes ,egyelore.( 6.5 -13K) En is igy értékeltem itt(azt hiszem). Plusz pont, hogy nem "kurvult" el, mint azt manapság divat eszközölni.Aki meg nem eszi, az így járt...( szokták mondani volt ) Remélem lesz folytatása, és jöhet ezzelé a köritessel is, ami a latvanyt illeti.
DE, az animaciora ráfer majd a javitas, mert az kiverte a biztositekot parszor. Egyedul a hatterek tetszettek. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Eversmann #170273 üzenetére
Az én elméletem, hogy ez egy könnyen elszeparálható történet, ami nem kapcsolódik más, nagyobb cselekményekhez és így el lehetett kerülni a jogi vitát a kreatív kontrollal bíró Tolkien Estate-tel, az akkoriban a filmes jogokkal rendelkező Saul Zaentz Companyval, a televíziós jogokkal rendelkező Amazonnal és egyéb entitásokkal azzal kapcsolatban, mi kerülhet bele és mi nem. Végül Zaentzéktől az Embracer Grouphoz kerültek a filmes jogok pár éve, ők megegyeztek a Warnerrel és New Line Cinemával és onnantól muszáj volt legyártani ezt a filmet, ha meg akarták tartani a jogokat.
A zsáner már egyértelműbb, ilyen 2D-3D animét nyugati mércével már fillérekből összeraknak Unreal Engine-ben, a rohírok költségvetése így töredéke volt pl. a full 3D Moana 2 vagy Inside Out 2 büdzséjének és ez őszintén meg is látszik rajta, ennél még a több éves és szintén filléres Netflix Castlevania évadok is kellemesebbek voltak a szemnek. Az a Hunt for Gollum is hasonló kategória lesz, már az alapvetés is ilyen kit érdekel? kategória, Serkis jó filmet még nem rendezett, horrorisztikus fejű állatokkal teli Maugli meg Venom 2 van a neve mellett, szóval sok bizalmam abban sincs.
Mellérakjuk a szaros Rings of Power sorozatot, a Gollam játékot, Shadow of War blamát és ott tartunk, hogy a középszerű Return to Moria játék volt a legjobb és Tolkienhez leghűebb content az elmúlt fél évtizedben, ami azért elég szomorú. Na de majd a Weta hobbit játéka visszahelyezi Középföldét az őt megillető helyre. -
De4d
őstag
Hmm.
Lenne pár film ami érdekelne, még ha nem is akkora sikerek, de voltak moziba és már régen nem mennek, mégsincs belőlük se dvd se webre feltett stream verziók. Ez miért lehet?Pl nem rég volt moziban ez az új szikla film a télapós de már kb mindenhol fent van a neten jó minőségben, míg pl Stathamtől (aki elég nagy akciósztár) a méhész azóta se, illetv ekorábban az igazán dühös ember se került fel tőle, pedig Guy Richie rendezés, vagy éppen a másik Richie rendezés a Szövetség, pedig már nem is 2024es hanem még 2023as háborús film, vagy éppen Halálszint felett ami nem rég ment( még ha nem is komoly film, de végre nem a szokványos vacak "tini horror" ) Ezek miért nem kerülnek ki streamre vagy dvdre?
-
j0k3r!
őstag
Az elején gyorsan behúzott a film, egyből belecsapunk a közepébe. Végig nagyon erős a nyomasztó atmoszféra, eközben egyre jobban összemosódik a valóság és a hallucináció, ami nekem személyes kedvencem. Viszont valahogy a vége nem állt össze, amennyiben össze kellett volna egyátalán állnia valaminek. A gyengébb idegzetűeknek nem feltétlen ajánlott, aki viszont megnézi az nem baj, ha olyan eszközön hallgatja, ami jól szól
6/10
#értékelés
-
devil-k
nagyúr
válasz
Cs1csó #170267 üzenetére
Ha csak önmagában nézném, akkor még sok-sok kérdés merült volna fel bennem. De most is, így. Harmadik résznek sok volt...
De volt benne egy érdekes mozzanat:
ha ezek a szörnyek nem tudtak úszni, meg lehetett volna oldani ezt a problémát gyorsan. Illetve a vízben iszonyat gyorsan megfulladtak. Szerintem. -
Atomgeszi
nagyúr
Az
"X"
"Pearl"
"MaXXXine"
érdemes kronológiai sorrendben nézni vagy megjelenési sorrendben inkább?Ez a kérdés vonatkozik a "Hang nélkül"-re is.
-
devil-k
nagyúr
Hang nélkül: Első nap
A Quiet Place: Day One
5/10Ez már nagyon kifáradt. Nem igazán van benne semmi szerethető vagy érdekes.
-
proci985
MODERÁTOR
Politikát kerüljük.
-
k-adi
nagyúr
válasz
Bad Pritt #169461 üzenetére
Gladiátor II.
Gladiator II (2024)Egyetértek a véleményeddel, ez tényleg botrányosra sikeredett. Szinte semmi nem stimmel, se a vágás, se a harcok, se a cgi, se a történet logika, stb... megdöbbentő, hogy ez átment annyi emberen és senkinek nem tűntek fel ezek, főleg egy gondolom jó nagy költségvetésű film során... nem értem manapság még a felsőkategóriában is hogy lehet ekkora gagyiság... bár hát tudjuk, számtalan példa van rá idén is sajnos... Ez a folytatás sokkal bénább, mint az elődje, pedig szoktak jó folytatások lenni - de ez nem az
-
Grave_444
nagyúr
Lars and the Real Girl 2007
Van, aki tudja mi annak a madárnak a neve? Maga a forgó tárgy érdekelne, mindegy mit árbázol.
[link] Valami féle örökmozgó?
-
Miklós315
aktív tag
Witness for the Prosecution (A vád tanúja)
Agatha Christie és Billy Wilder remeke 1957-ből.
Egy férfit gyilkossággal vádolnak, mialatt a zseniális védő zsémbesen lábadozik egy szívrohamból, az ápolónője és a vádlott felesége pedig csak nyűg a védelemnek...
Szellemes, végiggondolt, könnyed darab: tárgyalótermi szépirodalom mesterfokon.
Súlyos morális drámán alapuló szórakoztató karaktersziporka, kiváló szövegkönyvvel és szerethető színészekkel, no meg az egészet élettelivé varázsoló apróságokkal, amikre a kutya se gondolna, de rendre mosolyt csalnak az ember képére és még közelebb hozzák a felsorakoztatott karaktereket.
Elsőre is tetszett anno, most másodjára is működött, végülis kedvenccé avanzsált.
Abszolút ajánlott.#értékelés
-
paatrick
őstag
válasz
j0k3r! #170255 üzenetére
Bár a topik nagyon utálja a filmet, egy újravágással meg egy-két helyen átírt szövegkönyvvel egész jót lehetne belőle csinálni
mert az alapötlet amúgy tök jó és érdekes.
Azt még azóta se tudom elképzelni hogy ezeknek a filmeknek nincs semmi ellenőre??? Vagy próbavetítés, bármi? Még amerikai filmes mércével is vállalhatatlan dolgok vannak benne, amik egyből ki kéne bukjanak.
-
j0k3r!
őstag
Mega
struktúraszemét a javából. Ha nem Roland Emmerich rendezte volna, akkor azt mondom, hogy ez egy remek szatíra a klisés katasztrófafilmekről. Sőt, vártam volna a forgatásról készült werkfilmet, ahol a színészek a térdüket csapkodják a jelenetek között, miután teljes átéléssel a kamerába mondják világmegváltó egysoros közhelyeket. Viszont azt gondolom, hogy ennyi pénzért (kb. 140 millió dollár) nem biztos, hogy ez volt a cél. Látványra egyébként pazar, sőt még az alapötlet sem menthetetlen, de nem ebben a köntösben.Pontozni nehéz, egyrészt 10/10, másrészt 4/10
#értékelés
-
The American (2023)
Minden értéke mellett, ez a film nekem sajnos úgy fog megmaradni, hogy hogyan lehet valós eseményekből nem hitelesnek ható filmet gyártani. Talán paradoxnak hangzik, de a film első 50 percében folyton az jutott eszembe, hogy "ez most éppen semmiből nem következik". Azt még elhiszem különösebb győzködés nélkül, hogy az orosz balett totemállata kapcsán a fontos döntések nem mentesek politikától. Sokkal nehezebb volt bemondásra elhinni a nem táncos szereplők motivációját (ezekről amúgy később megtudunk pár dolgot - too little, too late). Az pedig végképp megfeküdte a gyomromat, hogy az említett 50 percben folyton akörül mentek a konfliktusok, hogy Joy nem kapja meg az érdemeinek megfelelő "előléptetéseket", miközben a néző kb. zérót lát abból, hogy Joy milyen fantasztikus táncos, mert az egyébként nagy mennyiségű tánc szinte kivétel nélkül "háttérzaj" a filmben, sem a beállítások, sem a gyakori vágások nem teszik lehetővé, hogy bármi érdemit lássunk akár a főszereplőből, akár az ellenségekből.
A film felétől kezdve jóval kevesebb a tánc-ami-nem-tánc, és ezzel együtt az átélhetőség sokat javul - kerekedtek a karakterek, és itt már tudtam élvezni a film értékeit. Szép vizuális világ, jó zeneválasztás, többnyire kitűnő színészi alakítások (kivéve Diane Krügert, neki felcserélhették a briefjét, mert egy másik naprendszerből származó emberimitátor robotot alakított) - és a második felében jól volt összeszedve az is, hogy mit érdemes filmre vinni Joy Womack kalandjaiból / hányattatásaiból. A végére érdemes volt megnézni a filmet, de az első fele állati nagy kapufa.
Verdikt: 7/10.#értékelés
-
myckey
veterán
Valós események...
Erről mindig a FARGO jut eszembe . THIS IS A TRUE STORY -
myckey
veterán
válasz
Redneck #170237 üzenetére
Ezt a szereplőgárdát, meg a játékot nem nagyon felejtem...de maga a hangulat az, ami leginkább kiemeli a számomra a tucatból, de szorosan kapcsolódik hozzá a fényképezés&hangzás
Szoktam újrázni.
Nekem sem fekszik pár dolog, ami másnak igen...meg fordítva is. Természetes !
-
Redneck
nagyúr
válasz
myckey #170230 üzenetére
Elhiszem, de nekem egy sima, az átlagnál jobban sikerült bűnügyi film volt, valami mexikói kartelles akció, ami nem hagyott mély nyomot. Majd egyszer megnézem újra.
Kb. úgy vagyok vele mint a Gengszterzsarukkal. Tudom hogy láttam, meg rossz sem volt, de nem tudom felidézni.lezso6:
Na ez még érdekes is lehet. -
Elfogy a levegő (2023) (Without Air)
MAGYAR filmdráma, ami még jó is. Vagyis, erdélyi, román. A film megtörtént esetetet (spoileres a link!) dolgoz fel, aminek forgatókönyvét Moldovai Katalin már régen megírta, de csak nemrég kerülhetett filmvászonra az ő rendezésében. Még a forgatás is evekkel ezelőtt történt. Ehhez képest abszolút aktuális.
Technika: kiemelkedően szépen fényképezett (Táborosi András), végre lehet ilyet látni itthon is. Színészi játék, rendezés, szövegkönyv, minden elég magas színvonalú, hogy egy nagyon valóságos film jöhessen ezekből létre.
A sztori spoiler nélkül röviden: egy tanár az egyik óráján ajánl az osztálynak egy tananyaghoz kapcsoló filmet, amit az egyik szülő nem vesz jó néven. Ennek következményeként vizsgálat és eljárás indul a tanár ellen.
A film sok mindenre reflektál, pl.: a mai polarizálódott társadalom, az összetartás hiánya, az oktatási rendszer csődje, a bürokrácia darálója, stb.
Sajnos egy hibája van a filmnek: több benne elvarratlan szál, ismeretlen, mint kéne, túl sok mindent bíz a néző fantáziájára, így a végén kicsit hiányérzetem volt. Persze nem feltétlenül a lusta forgatókönyvírás az oka ennek (hisz minden aspektusában igényesen kivitelezett a film), lehet csupán elfogyott az idő vagy a pénz.
7/10
-
myckey
veterán
válasz
Redneck #170227 üzenetére
A Sicariot bármikor meg tudom nézni...remek az atmoszféra, jók a színészek, a plot is érdekes. Jah, és ehhez az operatőri munka is hozzátesz !
De a második részét már kevésbé kedvelem.Proci / Deadpool & Rozsomák
A sztoritól nem ájultam el...DE kellemes kikapcsolódás, jó filmélmény ! Jól sikerült darab, ami megdobja az életkedvet. Talán az összes közül, ez tetszett a legjobban, persze ehhez HJ is kell !
Cs1csó
+1 " Fülke " Végig odaszegez... -
proci985
MODERÁTOR
Deadpool & Wolverine 2024
Oké színészek, meglepően jól felépített sztori, oké rendezés és megfelelő koreográfia. Kifejezetten jó fanservice, persze ha vevő vagy rá.
Kicsit olyan érzésem volt, mintha egy Rick & Morty epizódot néznék MCU szereplőkkel, csak kicsit gyengébben, vagy egy visszafogottabb Boys epizódot: Inspirációt merít mindenhonnan, de maga a történet nem túl bonyolult. Multiverzumban mondjuk jobb, mint mondjuk a Dr Strange 2. Az R18 és a nagyobb budget jól állt neki. Az akciójelenetei az első rész óta javultak, a CGI rendben van. Ugyanakkor a nagy CGI szuperhőscsata lehet paródia, de attól függetlenül valahol önparódiaként eladva se az igazi. Igaz, én semennyire nem érzem át, hogy X hős végre a képernyőn is megküzd Yal. Értem én, hogy az összes MCU hasonló csatákat használ és azokat parodizálná, de ettől még a további nagyjeleneteit sajnos kb tudom, hogy honnan hozta, és azoknál gyengébb: Legyen az az Oldboy (
), a Raid 2 (busz jelenet ) vagy aautóban a harc , ami gyakorlatilag lehetne bármelyik ázsiai harcművészfilm - nekem a Blade of the Immortal ugrott be Takeshi Miiketől, de az is elég sokat emel át korábbi filmekből. Érdekes módon egyébként nem feltétlenül csak MCUs műveltség kell hozzá, hanem úgy általában filmes, amitől egy szélesebb közönségnek lesz érdekesebb, amihez a zeneválasztás is hozzájárul. Hangulata viszont mindenképpen van és egyértelműen jól össze van rakva.nyitójelenet 6/10. Laza popcorn kikapcsolódásnak tökéletes, ha pedig az MCUt ismered, akkor azon túl is. A sztorinál legalább háromszor voltam benne biztos, hogy csak hülyeségeket beszélnek, és ekkora baromságot biztos csak bedobtak, és nem fognak visszatérő poénként használni, pedig de. Pár feleslegesen elnyújtott nagyon amerikai "marvel érzelgős" jeleneten túl a film meglepően jól egyben van - feszesebb vágás azért segített volna rajta. Nem lennék meglepve, ha kult státuszba lépne 10 év múlva.
Végiggondolva, lehet egyébként jobban működött volna falig tolt paródiaként, ld Spaceballs, Scary Movie vagy Cabin in the Woods. De így is oké.
Carry-On 2024
Lassú forgatókönyv, hullámzó színészek, néha dagályos sztori és néha baromi lassú felvezetés. A második felére a tempója javul, a szereplők belső logikája viszont szétesik.
Kb mintha egy 90es évekbeli közepes "blockbuster" akcióthrillert néznél: Néha a logika nem működik, néha rossz a vágás, néha egyértelmű mire (nem) ment el a budget, néha viszont kifejezetten látványos. Mondjuk a feszültség eléggé hullámzik, a történetmesélési tempója nem az igazi.
5/10. Egyszer oké, és a második fele tényleg jobb. Ennél voltak jobb akcióthrillerek a 90es években, de nagyon kevés (Heat, Ronin, illetve kicsit később a Collateral). A Phone Booth filmet viszont már tényleg meg kéne néznem.
#értékelés
-
Redneck
nagyúr
válasz
stellaz #170209 üzenetére
Akkor pláne ajánlott, mert jó kis ifjúsági regény. Szerethető karakterek, jól sikerült családi film kiváló színészekkel, tanulságos, de nem nyálas az ábrázolásmóddal. Szerintem érdemes megnézni.
Louis Sachar három könyvét is olvastam 10-12 éves korom körül, és elég jók voltak, de azt hiszem csak a Stanleyből készült film. A másik kettő kicsit gyerekesebb volt.Rigormortiis:
Jó kis Denis Villeneue ábrázolásmód, és tempó. Kiváló filmjei vannak. Nekem egyedül a Sicario volt tőle semmilyen, unalmas, de csak egyszer láttam. -
válasz
mephi666 #169517 üzenetére
Frozen / Jégvarázs prequel... ja nem (2010)
Hát, köszi az ajánlást, végső soronEz egy meglehetősen amatőr film, a szó jó és rossz értelmében is - szinte minden területen vannak benne bénázások, ugyanakkor viszont finomkodással nem lehet megvádolni. Három fiatal addig csűri-csavarja a dolgokat, amíg sikerül zárás után egy sífelvonón ragadniuk - ugrani túl magasan van, kiabálni túl messze mindentől, mobilt egyezményesen otthonhagyták (itt kissé csöpögtek az izzadtságcseppek a tévéből), és az egyéb menekülési ötletek, amikkel elő tudnak állni, szintén nem probléma nélküliek - nem beszélve
. Feszültség van, a készítők gátlástalansága miatt nem kiszámítható a film, viszont karakterizációra nem nagyon futotta. Egyszernézős, nekem belefértek a hibák, de biztosan van, aki rühellni fogja a filmet miattuk.a teljesen előzmény nélkül felbukkanó farkasokról
Verdikt: 5.5/10.#értékelés
-
volandy
senior tag
A bűn árfolyama
The International(2009,akció, krimi, thriller)
Ez nem egy gagyi film. A téma miatt, nem is tudom ki adhatott pénzt a forgatásra? Most is nagyon aktuális. Szomszédunkban is van egy háború! A háttérhatalmak kegyetlen, élősködő világát mutatja be, vagyis "Hogyan is működik valójában a Világ" lehetne az alcíme. Egészen élethű az egész film. Nincs tele már megszokott klisékkel és álszent üzenetekkel.
Jól világított rá, hogy mennyire nem az emberekről, hanem csak a pénzről szól ez a világ! Ez a film azok közé tartozik, amelyet többször is meg lehet nézni. Igazán jól festi le a háttérben mozgó, nagyon is valóságos korrupt világot.
Minden a pénzről szól, de vannak még igazságszerető emberek, akik az életük árán is megpróbálnak változtatni ennek a kegyetlen világnak a működésén.
Ahogy a zöldek és a természetvédők próbálnak tenni azért, hogy egyes állatfajok ne pusztuljanak ki az emberi kapzsiság és önzés miatt.
Profi munka ez a film, ami egy nagyon aktuális és égető problémát dolgoz fel kiváló rendezés, kiváló színészek: Clive Owen, Naomi Watts, Ulrich Thomsen, Armin Mueller-Stahl többek között.Nem bírtam megállni, hogy ezt a részt ne másoljam ki a filmből. Főleg magamnak, de bárkinek, akit érdekel.
Sajnos nagyon tanulságos!
Tehát részlet a filmből:
„a világ konfliktusainak 99%-át kisméretű fegyverekkel vívják, amelyeket viszont senki sem tud olyan gyorsan és olcsón előállítani mint kína. Azt szeretnék elérni, hogy a Nemzetközi Üzleti és Hitelbank legyen a kínai fegyverek kizárólagos értékesítője a harmadik világban.
Ehhez a rakétaeladás az első lépés.
-Több milliárd dollárt ölnek bele, hogy értékesítők legyenek? Ennyi haszon nem lehet rajta!
-Nincs is. Nem az a fontos, hogy a fegyverek mennyi hasznot hoznak. Hanem, hogy ki írányít.
-Aki a fegyverek útját irányítja az irányítja a konfliktust?
-Neeemmm. Nem, nem, nem. Egy bank mégiscsak bank. Egy banknak nem célja a konfliktus irányítása! Neki az adósság kell, ami közben keletkezik.
Tudják, egy fegyveres konfliktus értéke az igazi értéke, hogy adósságot termel. Akié az adósság az irányít mindent!
Lehangoló nem igaz? Márpedig pontosan ez a bankszektor lényege: hogy mindenkit, legyen szó akár nemzetekről vagy egyénekről az adósává tegyen!
Hát! Ez van! -
myckey
veterán
-
stellaz
veterán
válasz
myckey #170211 üzenetére
Az Érkezést csak addig gondoltam jónak, amíg nem olvastam az eredeti novellát (Ted Chiang: Életed értelme). Az egy dolog, hogy a novellában nincsen semmiféle atombombás okosság, de még a lényegét és a teljes logikáját is kiherélték (illetve egy paradoxont is sikerült ezzel együtt beletenni) azáltal, hogy
a nő a jövőt ismerve változtatott a jelenben, amikor a tábornokkal beszélt. A novellában ez úgy van, hogy tulajdonképpen dejavu szerűen emlékszik a jövőre, ahogy mi a múltra és ahogy a múlt eseményeibe sem tudunk belenyúlni, úgy ő a jövőbe sem. -
Bad Pritt
félisten
válasz
gbors #170212 üzenetére
Szvsz. egyikük sem. Az egyetlen teljesen valid kritika részemről a két Dűne film, de főleg a második rész felé, hogy egyszerűen nem kaptak teret a színészek kibontakozni és ebből az egy szempontból a 2000-es minisorozat jobb volt számomra: ott rendes karaktereket kaptunk... volna, akikből aztán a színészek nem tudták kihozni a maximumot. Most eszembe jutott, hogy mekkora császár lett volna, ha az ottani Shaddam szövegkönyvét kapja meg Christopher Walken ahelyett, hogy az idei filmben bambán néz és fáradtan motyog pár szót. Irulan, Csani, Jessica, Gurney, Leto, Stilgar szintén jobb karakterek voltak ott.
-
Beverly Hills Cop
Beverly Hills-i zsaruSokkal harsányabbra, teátrálisabbra emlékeztem, de valószínűleg, csak a második és főleg a harmadik rész fényében. Régen volt na.
Egy egyszerű buddy cop akció film, egy még jócskán visszafogott Eddie Murphy-vel, és a Beverly Hillsi rendőrcsapattal. A történet egyvonalú, a színészi játék kellemes, az akció szekvenciák és beszólogatások illenek a stílushoz. A zenét meg hát ismerjük jól.
Egy nosztalgia menetnek megfelelt. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy végig akarok e menni a folytatásokon újra az új rész előtt.
-
myckey
veterán
válasz
Rigormortiis #170210 üzenetére
Az Érkezés és a Blade Runner is klassz volt !
-
Rigormortiis
veterán
válasz
myckey #170202 üzenetére
Moziban is láttuk mindkettőt és azóta újráztuk is Maxon. Ugyanolyan lassú filmek, mint az Érkezés és a Blade Runner. Azokat is kedvelem. Főleg a Szárnyas Fejvadászt
És a Dűne kőnyvek mindig is kimaradtak. Elkezdtem az első kötetet még kb gimis koromban, amikor faltam ezeket, és kb mindent is kiolvastam, de Frank Herberttel vallatni lehet. Nekem ebben a vonatkozásban boʻven elég a filmélmény.
-
válasz
myckey #170199 üzenetére
Én nem újráztam, viszont elsőre tetszett
Timothy Chalamet kevés volt ehhez a szerephez karizmában és fellépésben, nem lett annyira rossz, mint vártam, de nem lett nagyon jó sem. Viszont gondolom hozta a számokat a 14-18-as korosztályban
A "csaj főszereplő" alatt anyura gondolsz, vagy a barátnőre? -
myckey
veterán
válasz
Redneck #170204 üzenetére
Zendayarol is olvasni mindenfelet...kicsit ( vagy nagyon ) fel lett futtatva, es most a csapbol is folyik. A mar emlitett Nolan film kapcsan is. Itt szamomra egyik fel sem nyujt, maradando elmenyt. Pedig a masodik meg esemenydusabb is lett, ami jo dolog, ha mar mozi !
Egyebkent a Dune kapcsan engem a könyvek sem erdekeltek, elvonatkoztattam. Nem szegi kedvem a ragaszkodas.
Bad Pritt
Jogos, a pénz mehetne sok jó helyre a vilagban. Jobb művekre is, mint egyik, vagy a másik FILM. -
Redneck
nagyúr
válasz
myckey #170199 üzenetére
Az elsőt sokszor láttam már, a másodikat még csak moziban, de megnézem majd HBO-n is, csak szeretném, hogy ülepedjen kicsit az élmény.
Nekem nagyon átjön DV stílusa, de ettől a baltafejű Zendaya leányzótól a falra mászok.
Olvastam, hogy ő lesz a következő Nolan filmben. Hát, fantasztikus. -
Bad Pritt
félisten
Rohíros szarkupac után kellett valami a lelki békém helyreállítására, 1917-re esett a választás és tökéletes döntés volt, már a moziban is tetszett, azóta harmadszor néztem meg és egyszerűen nem találok rajta fogást, kiemelkedő háborús film, ami könnyen klasszikussá válhat a következő évtizedekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest