- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- ZIDOO médialejátszók
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Steam Deck
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
Én bútortisztitóval tisztitom a külsejét. Plusz hasonló, mint a szemüvegtisztitó, csak kicsit vastagabb, és nagybb méretű ruhadarabbal.
De irták előttem is, ez karcolódni fog, ha használod, egyedül akkor nem karcolódik, ha egy tokban elrejted a szekrény legaljára, és nem használod.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
runner 125
nagyúr
..szemüvegtörlő plusz ablaktisztító erre is jó, de ahogy Lars is írta, kb. tök mind1, h vigyázol rá, úgyis lesznek rajta hajszálkarcok.
Az új 1225B eeepc-nél hála ég már teljesen elhagyták ott is a fényes felületet.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
-
ZetorGumi
addikt
"Intel Rapid Storage" Ezek szerint támogatja a géped ezt.
Hardveresen annyit takar, hogy van a gépben egy kisméretű SSD, és a HDD-d, és az SSD sebességét próbálja kombinálni a HDD méretével. Driverféleség, de szoftver is.
Nem történik semmi, kicsit lassabb lesz az inditás, vagy használat.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
-
ZetorGumi
addikt
1: Ralink WiFi-hez driver, a tiedben nem ez van, leszedheted.
2: Szintén WiFi driver, leszedheted, nem ez van.
3: Atheros WiFi vezérlő szoftver, ilyen WiFi adaptered van, ne szedd le, hagyd fenn. Kliens program, és driver, csak a driver részét nem irták bele a nevébe.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
runner 125
nagyúr
Így értem. De, ha megmondják, h úgysincs csere, hanem szerviz, saját magad intézve gyorsabban ment volna.
Noh majd megközelebb, - de inkább ne legyen olyna.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Értem.
..csak, azt hittem, h már neked is hónap +-os a történet. Mert, Asus szervzzel kapcsolatban mostanság nem ritka az ilyen történet...
Egyébként, nem értem miért a MM-ba vitted vissza. Asus-nak háztól házig garija van, amely magába foglalja az ingyenes futáros el - visszaszállítást is.
-
mark77
tag
A Cordon electronics elég hirhedt cég. Mobilos vonalon legalábbis. Ott gyakran beáznak a garis dolgok Főleg ha drága alkatrészt kéne cserélni
Jelzem másutt sem jobb a helyzet. Nem győzöm ismételni magam garanciális ügyben a szervíz ellenérdekelt fél, és úgy is kell kezelni őket.[ Szerkesztve ]
Cannibal Corpse
-
ZetorGumi
addikt
Hát annyit tudsz neki csinálni, hogy feltöltöd telljesen, aztán kiveszed, és elteszed pihenni 1-2 napig, utána megnézed.
Ha úgy sem okés a dolog, akkor lehet, hogy cellazárlatos az akku, és azért ilyen.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
őstag
Néha nem árt pihentetni is, ha úgyse cipeled sehova, és otthon az asztalon használod, akkor azért feleslegesen ne menjen akksiról.
A kopás visszajelzés érdekes dolog, találkoztam már olyan HP géppel, aminél mindig 0 % a kopás, de érdekes módon a tervezett teljesítménye az akksinak szépen csökken. Szóval kopik az, csak nem terhel vele téged -
őstag
Az elvileg az elhasználódás mértéke. Hát újonan azért picit erős a 21 % viszont azt tudni kell, hogy folyamatosan kalibrálja magát az akksi elektronika, szóval könnyen lehet, hogy hamar le fog az menni normális szintre. Nekem másfél éves a gép, heti 1-2 alkalommal van kb akksiról használva a gép, és most 7-10 % között mocorog a kopás mértéke. Évi 15-20 %-ot mondanak természetes degradálódásnál még " egészségesnek " az akksi gyártók egyébként. Ha ilyen magas marad még pár hétig a kopás, akkor lehet, hogy célszerű gariban cseréltetni az akksit. ( 1 év gari van rá, esetleg ha picit trükközni szeretnél, akkor azt is megcsinálhatod, hogy most használod ezt intenzíven, és 9-10 hónap után kicserélteted egy újra )
Ja, napi több lemerítés természetesen eléggé megviseli az akksit. Olyan napi, esetleg 1-2 naponta ha használod, az még nem vészes. A tuti az a heti 1-esetleg 2 alkalom. Persze használati cikk, ha kell, akkor kell, ez van
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Rosszul is becsüli, meg ritkán frissíti a becslését. Az Aida nevű tesztrpogramban pár másodpercenként frissíti az adatokat, de az sem szentírás. Egyszerű matek, 56 Wh-s az akksi mondjuk, és éppen 10 w-al meríted, ha ezt kivetíted folyamatos fogyasztásra, akkor 5.6-óra lesz. Igenám, de a legritkább esetben van " zsinór " merítés, betöltesz egy weblapot, dolgozik a flash-miatt a proci, mocorog a winyó fej. Aztán ha betöltött, vagy másik oldalra kattintasz, amin nincs flash, akkor máris más a helyzet. Vagy ott hagyod, és leveszi az lcd fényerőt.
A windows kb olyan fél - 1 percenként frissítget, és az éppen aktuális állapot alapján mér. Szóval arra ne figyelj, amit kiír -
ZetorGumi
addikt
Használatfüggő.
Attól függ mennyire terheled a gépet, ha csak netezel, oldalakat nézegetsz kis fényerőn, akkor sokáig bírja, ha viszont flash videót nézel, vagy esetleg játszol valami régi játékkal, akkor már sokkal kevesebb az az idő.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
Ígyígy. Pontosan, ahogy Lars kolléga leírta. Nekem ezt 98%-nál csinálja, és ha belegebedek sem tölti 100-ra, mivel nincs rá szükség, és így kíméli az akksit.
Jah, és ha teheted (sokszor használod egy helyen a gépet hálózatról, vagy huzamosabb ideig), akkor vedd ki az akksit, sokat javit a tartósságán, ha nincs rajta mindig.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
őstag
Ezeknek teljesen mindegy hogy mennyire töltöd, igazából a töltési ciklusok számával szépen lassan kopik az akksi, ha nem teljesen töltöd fel, az nem tragédia. Az akksinak van külön elektronikája, megvédi magát. Egyébként amikor feltöltöd, és töltőröl használod, akkor le tud majd menni 95 %-ra is a töltés, még mielőtt rátölt az akksira. Ez azért jó, mert nem tölt feleslegesen rá. Védi ezzel is az akksit. 95 % -nál vált nekem a feltöltési ciklusban sárgáról zöldre a led, jelezve, hogy már majdnem kész, és hogy innen bizony ő már nem tölt rá, ha most kihúzom
-
őstag
Gyárilag 2 gb volt a gépben, csak valamikor nagyon olcsón volt ram, és gondoltam bővítek. Egyébként nem igazán érzem a különbséget, csak talán akkor, ha egyszerre több dolgot csinálok, viszont komolyabb dolgokhoz az asztali gépet használom, ott meg minden adott a gyors működéshez. Szóval alap böngészés, meg filmezés, meg úgy alapvetően amire egy netbookot használ az ember, arr untig elég a 2 gb is.
Szerk: Arról nem is beszélve, hogy 64bites windows kell a 4 gb-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
Az se rossz, csak a Cloudot ne használd.
Persze.Hát ramból csak annyin hisztiznek, hogy lehetőleg olyan márkát válassz bele, mint amilyen benne van. Ha Hynix, akkor azt, ha Samsung, akkor azt, lehetőleg ne keverd a márkákat.
-
-
Hellas
senior tag
Megvolt a csere, Asus Eee Pc R011PX K011S a pontos száma, bővíthető memória ügyileg, és 4400as akksi. Nem ment simán először elhoztam egyet ami itthon derült ki, hogy mintadarab volt, fólia leszedve és tiszta karc volt az egész. Így ismét csere jött egy másikra, ami bontatlan.
-
őstag
Elvileg recoveryt az f9-el tudod előhívni. ( Mármint a boot közben nyomj f9-et, amikor az EEE felirat eltünik ) Azzal újra tudod telepíteni, és be tudod állítani, hogy a telepített dolgaid a d-n mondjuk eltünjenek, és mindent a gyári állapotra visszatesz. Persze nem biztos, hogy tökéletesen a gyárira fogja, még nem próbáltam az elmúlt 2 évben sosem
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Az is elképzelhető, hogy van benne slot, csak a másik felén van az alaplapnak. Régen csinált olyat az Asus, még notebookos időkben, hogy a billentyűzet felöl is volt egy slot, ami ugyan nem túl könnyen, de végülis elérhető volt. Lehet, hogy az is megoldás lehet, vagy szervíz, és bővíttetni. Természetesen valami barátságos összegért, elvégre erről nem ír senki semmit, és te jóhiszeműen az ő terméküket választottad.
Packard Bell-t én sem ismerem igazán, eddig csak Asus notijaim voltak, egyikben sem kellett csalódnom. Mondjuk ezek a problémák, amiket vázoltál, hát nálam is kitolnák a biztit. Szóval szerintem egyezkedj Asus szervízzel, hátha ... Ha szerencséd van, akkor ott lehetsz a szétszedésnél, vagy megsúgja a szervíz, hogy hogy lehet cserélni, és akkor nem kerül plussz pénzedbe sem. -
őstag
Az érdekes. Ha a könyvében le van írva, hogy hogyan lehet memóriát bővíteni, akkor esetleg írj egy emailt az asus supportnak, hogy úgy mégis hol van benne a slot, mert a kis ajtó mögött nem találod. Lehet, hogy volt ebből olyan verzió, amit nem lehet bővíteni ? Jó nagy szemétség lenne ...
-
ZetorGumi
addikt
Larsnak a válasza jó, süsd ki kb 2-3 hetente az akksit.
Netbook táska ügy. Azok a kicsik, amiket mondotok, puha cuccok, csak arra jók, hogy a laptopot, meg a tartozkait (töltö, esetleg egér, pendrive) be tudd rakni egy helyre, védelem = 0, masszívabb táskát én sem találtam hozzá, vagy csak horribilis áron (huszonharmincezrek. )
-
ZetorGumi
addikt
1. Asus Turbo BIOS. Ki tudod kapcsolni, ha bemész a BIOS-ba (F2)
2. Asus Express Gate Cloud: Egy külön kis rendszer, Linux alapú, elvileg ha csak netezésre használod a gépet, akkor tovább bírja, mert nem olyan erőforrásigényes. De nem érdemes használni, nekem is meggyűlt vele egyszer a bajom, és fent egy pár hozzászólással lévő fórumtársnak is (Nekem szimplán eltüntette a D meghajtóm, élveztem azt a pillanatot, mikor megláttam Winben, hogy volt D nincs D, felért egy masturbbel, azóta se jöttem rá mi volt a nyűgje)
-
őstag
Nos. Biosba F2-vel tudsz bemenni, amikor mutatja az Asus EEE feliratot. Azon belül, ha bemész a biosba, akkor a show splash screen, vagy valami hasonlót kell keresni, ha azt kikapcsolod, akkor elvileg mutatja a hagyományos bios indulást. Egyébként sok értelme nincs benézni a biosba, állítási lehetőség nagyjából zéró, egy mobil gépen.
A Cloud-os express gate-et nem ismerem, a sima express gate egy linux alapú kis oprendszer, egyes gépeknél volt, hogy külön dedikált gomb is volt az indításukra. Viszont pár hsz-el feljebb valakinek gondjai akadtak vele, szóval nem tudom, hogy érdemes-e piszkálni. Esetleg a könyvében nézz utána, sztem erről van pár szó, nekem egy komplett könyv van az express gate-ről ( Mondjuk ez másik gép ) -
őstag
Akksinál mindegy mit csinálsz, lényegében nem lehet ezeket már az első töltéssel elrontani. A használattal természetesen kopni fog, ezért néha kalibrálja magát, és mondjuk egy aida 64-el, vagy valami más tesztrpogival meg tudod nézni az akksi kopását. Ha rohamosan csökken, vagy magas a %-os elhasználódás, gariba lehet cseréltetni 1 évig. Probléma viszont nem szokott lenni velük.
-
ZetorGumi
addikt
Lars: Én már csak ilyen vagyok. Gyors, mint a rakéta.
Hellas: Sajnos nem tudsz,direkt megpróbáltam ezt akkor, mikor full üres volt a gép, és olyankor nem ment a recovery.Az akksis kérdéshez: Tökéletes.
-
őstag
Nos. Windows startert újra lehet húzni, a második kérdésedben lévő kérdésre ez részben választ is ad. Az a 15 gb-s partició egy rejtett helyreállító partició, a könyvében le van írva, hogy hogyan kell helyreállítani a windowst, ha éppen megdobja a hátast. ( F9 -et kell nyomni mielőtt bootolna a gép, ha minden igaz, vagy F11-et, már nem emlékszem )
A felesleges programokat nyugodtan törölheted, a http://support.asus.hu -n minden programot megtalálsz, ami a géphez volt elvileg. A recovery partición viszont biztos minden rajta van. A D-meghajtó méret különbség abból is adódhat, hogy a lomtár egy rejtett mappa a meghajtón, és nem látod a rejtett mappákat. -
ZetorGumi
addikt
Előszó: Üdv itt.
1. F9-cel tudod elinditani a recovery installt (ez lényegében egy reinstall az alap ASUS progikkal)
2. Formázott, recovery partició, innen megy az inditáskori F9-es reinstall, ne bántsd.
3. Igen, ami kell viszont azoknak meg tudd a nevét (OSD, stb)
4. Van egy rejtett mappa, (System Volume Information, vagy valami hasonló néven) az foglal pár megát, és a kerekités miatt lesz 192G csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- TP-Link WR1043ND router
- Gitáros topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- ZIDOO médialejátszók
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- További aktív témák...
- Mini Hp
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- ASUS TUF A17 FA707XI 7940HS / RTX 4070 / 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest