Hirdetés
- Autóhifi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ZetorGumi #5411 üzenetére
Eddig a pro volt a terítéken de az sem volt jó.
Lehet, hogy az USB része elszállt? Mert akié az panaszkodott, hogy a külső winyó már nem jó és az usb stick se volt az igazi. Míg fent volt a win addig két pendrive és egy egér is ment rendesen. Igaz a másolás 1 megát ha elért. Ennyire gyenge lenne alapban?
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
ZetorGumi #5342 üzenetére
Felbuzdulva ezen hozzászólásom, szétszedtem az 1005HA-mat egy kis pasztázásra, de itt a hőelvezető réz lemezlén egy rózsaszín, 0,8mm vastag hőátadó bigyóka van.
A rögzítő csavar, plusz a réz lemez hajtogatása ennek a lapkának a fogadására van kitalálva, ergo egy pasztás réteg nem lenne elég vastag, h megfelelően lehessen leszorítani a lemezt - attól tartok. -
radio11
tag
válasz
ZetorGumi #5226 üzenetére
Megjött a DVB tuner is (ez: http://dx.com/p/dvb-t-digital-tv-usb-2-0-dongle-with-remote-controller-antenna-57201 ). Maga a tuner az elég korrekt, szobában, saját kis antennájával jön a jel (Debrecen, kb 10 kilométerre az adótoronytól). Sajnos a kép eléggé akadozik, a proci 100%-on megy. Próbáltam a nagyobb laptopomon is (2GHz celeron) de azon is ugyanez. A lejátszószoftver a gyártó álta mellékelt BlazeDTV 6.0.
Próbálok a neten túrni alternativ lejátszó szoftvereket is, hátha valamelyiknek kisebb a processzorigénye és akadás nélkül menne. Kettő már kiesett, a VLC és a DVBViewer, előbbi semmit sem hoz, utóbbi meg még obba szaggat mint a Blaze. Esetleg valakinek ötlete kis rendszerigényű DVB szoftverre? -
radio11
tag
válasz
ZetorGumi #5224 üzenetére
Természetesen folyamatosan referálok a projekt állásáról.
Teljesen megszállottja lettem a kis gépnek, mert nagyon hordozható (feleakkora, mint az asszony 11 colos Acer Aspire One-ja, pedig az is netbook sokkal kisebb mint a már asztaliként használt Acer TM230, annak az utángyártott tápegysége nehezebb, mint ez a csöppség). Én pedig régóta ilyen kis aprósággal szemezgetek, mert munkahelyre sokat kell vonatoznom és nem szeretek külön táskába nagy lom laptopot cipelni. Sokáig inkább a 7 collos Android tabletek felé kacsintgattam, de megjelent ez a kishibás darab a vaterán és nem hagyott a kisördög (16e Ft volt)
Viszont amire nekem kell azt tudja, tehát böngészés, irodai szoftverek, nem túl nagy felbontású videók nézése és Youtube videók nézése. Utóbbihoz Youtube-képes lejátszóprogit (SMPlayer) használok, mert böngészőben néha kicsit szaggat, ezzel viszont tökéletes. -
RTomek80
csendes tag
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi #5100 üzenetére
Pár új matt 1015BX eeepc megfordul a kezeim között, de iszonyú gyenge minőségre vall ez a ház anyag sajnos. Komolyan mondom a régi fényes zongoralakkos házak még sokkal jobb minőségűek voltak. Ezek a mintás matt házak, mintha újrahasznosított műanyagokból készültek volna, - ahogy az eeepc kartondobozai is újrahasznosított papírból készülnek ...
-
Endless
aktív tag
válasz
ZetorGumi #5080 üzenetére
Még a windows betöltése előtt babráltam valamit és ugy történt
Nem állítottam át a képernyők számát. Drivert pedig ugy cseréltem, hogy letöröltem a régit majd ujraindítottam és utána fel az újat. Sajnos csak 800x600 vagy 1024x768 vagy az feletti felbontás van de ezekkel nem jó a kép. Miután bekapcsolom a gépet már beáll a felbontás és el van csúszva minden -
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi #5041 üzenetére
..én biztosan megcsinálnám, szerintem egy részből mutatósabb, más részből tényleg nem kell szopni vele folyton, mert minden szösz-mösz meglátszik rajta.
Ha, megcsinálod, igényesen, szedd szét és a matricát hajlítsd be a belsejébe, úgy igazán szépek lesznek az illesztések.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi #4962 üzenetére
Visszaolvastam, balpeter04 szerinte 1366x768 alatt nincs ez a jelengség, mondjuk én úgy nem próbáltam, hanem egyszerre FHD-ra állítottam a képét.
Mondjuk ez így qrva szar. 100%, h nem a TV problémája, hisz ezt a jelet kapja. Az öreg FuSi notin ugyanazt a Full HD képet küldöm rá, és mégsincs ilyen aura.
Írjak az Ánus supportnak?
-
balpeter04
tag
válasz
ZetorGumi #4930 üzenetére
TV-n semmi extra beállítás nincs belőve, normál fényerő, normál képüzemmód és eredeti képarány.
Driver-eknél már mindent áttúrtam: színbeállítástól kezdve, a 720p-től az 1080i-ig minden volt, ilyen letapogatás, anyám progresszív....már a tököm kivan, hogy egy 24.000 forintos kínai tabletet elsőre rákötök a tévére tökéletesen működik, ezzel meg már szenvedek lassan 3 hónapja!
(#4931) runner 125:
köszönöm, kérlek majd írd meg, hogy mit tapasztaltál! esetleg screenshot-ot is töltenél fel a beállításokról? -
mark77
tag
válasz
ZetorGumi #4921 üzenetére
Nem beszélve, hogy az FSB 667 Mhz. Sikerült leszedálni a DDR3 at.
Alapvetően az Atomnál az energiatakarékosság volt a fő szempont relatíve magas teljesítmény mellett. Nem kell ettől nagy csodákat remélni. A brazostól, vagy éppen a tegráktól sem. Megy a net a filmek, zene.
A laptop, mobil munkaállomás, más kategória. Súlyban is és árban is.
Például az Asus Zenbook kategória kb 300 ezer..és határ a pénztárca kapacitása.ZetorGumi: Nos a Linux nem sátáni misztikum. Ugyanolyan könnyen felmegy,mint a win, ha meg elakadsz valahol akár az itteni linux fórumon segítenek. Más, de könnyen megtanulható.
-
mark77
tag
válasz
ZetorGumi #4915 üzenetére
Hasonlóak a nyagyságrendek nálam is csak Chrome mal. Elég sok erőforrás megy pocsékba a windows rendszerben.
Ellentmondásos, de netbookba 2 gb nál több memória nem is kell. Az atom 2 GB nál több memóriát nem támogat.Nem beszélve a lassított FSB ről. Sajnos az energiatakarékosságnak ára van.
Szegény Atomot püföli a Brazos rendesen. Nem beszélve, a Tegra és társairól-ha jól tudom -az ARM platformról. -
mark77
tag
válasz
ZetorGumi #4913 üzenetére
Úgy tudtam dinamikusan változik a VRAM mérete. Nem mélyedtem el a hordozható gépek világában, nem találtam beállítási lehetőséget semelyik gépben sem, hogy mekkora lehet a vram.
De nem csak a VRAM a memóriazabáló, hanem a böngészők, levelező, és víruskereső programok. Meg a sok minialkalmazás a win7 ben. -
mark77
tag
válasz
ZetorGumi #4909 üzenetére
Igen gyorsabb lett. Pontosabban nem tekeri annyit a winyót.
Gondolom a videó memória is jóllakikMert az zabálhat rendesen.
Valami Kingmax gyártmány.
Kifutó ide vagy oda akkor is bunkóság majdnem 2x annyiért adni a DD2 eseket!Mivel szemüveges vagyok van erre való kendőm azt használom+nem taperolom a kijelzőt.
A tableteknél illik az ujjlenyomatbiztos konstrukció. Netbookoknál figyelmesség. -
válasz
ZetorGumi #4886 üzenetére
Oké, akkor lényegében jobb, ha nem bántom őket.
Egyébként az az érdekes, hogy gyárilag nem nagyon reklámozta magát az EG, hogy ő akarna indulni. Mondjuk olyan nagyon nem néztem meg a képet, az is igaz
Nekem külön bekapcsoló van neki, ezen meg még a matrica sem hirdette. Lényeg, nem bántjuk őket, nem lenne szerencsés -
Hellas
senior tag
válasz
ZetorGumi #4880 üzenetére
Akkor sztem nincs benne, sem everest szerint, sem eszközkezelő szerint legalábbis nincsen.
Annyi történik, hogyha fent van, akkor eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél van egy "Intel (R) NM10 Express Chipset", illetve a lemezmeghajtónál egy "ST9320325AS" merevlemez. Ha nincs fent ez a Rapid cucc, akkor az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél ezek vannak: "ATA Channel 0", és "Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő", illetve lemezmeghajtónál "ST9320325AS ATA device"Másik: A gyári recovery futtatása után eltűnt az Express Gate Clous oprendszer. Ez nálatok is csak addig volt fent, amíg nem volt recovery?
-
válasz
ZetorGumi #4874 üzenetére
Hát maga a modem nem lehet túl drága. A gyorsabb usb-s modemek is olyan 5-8 pénzért mennek a szolgáltatóknál töltős konstrukcióban. Nem hiszem, hogy az anyag a sok. Inkább csak mivel kevés embernek van jelenleg még igénye ilyesmire, ez drágítja meg.
Persze ez is változni fog, remélem -
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi #4860 üzenetére
Találtam egy kb. 700-asba belehackelt bill. világítást.
Ha, nem lenne rajta gari, nagyon gyorsan nekiállnék utánajárni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi #4858 üzenetére
Ez, ez meg ez egy Vaio netbook, itt konkrétan látszik, h a gombok alól jön a fény, s első sorban a gomb körül világít, noh de tuti nem - mittomén' foszforeszkálnak a gombok? Tényleg hihetetlen, mert ha nem lennének egy minimálisan is áttetszőek a számok, betűk, akkor mitől 'világítanának' azok is?
Lásd 3. képen, ahol szerintem az is látszik, h a műanyag nem minden részén ugyanolyan mértékben esik át a fény... -
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi #4856 üzenetére
Az is jó ötlet. Nekem az 1215N-en a Wifi kapcsoló mellett van a gyorsindító gomb, ami az Asus os-ét indítja azt hiszem (soha nem próbáltam, nem is akarom), nekem az frankó volna.
Az FN + valami funkció is jó elgondolás, de szerintem ez teljesen szoftveres történet.
Másik dolog; nem létezhet utólag legyártott ilyen billentyűzet? Plug and play elven gondolom, beépített ledekkel, rajzzal, h hova kell bekötni.
Tuti?
..azért sejtettem, h áttetszőek magák a betűk, számok, mivel azokat is fényesnek láttam a világító billentyűzeten. Oké, Mac, nah de akkor is.. - ezen egyértelműen világítanak a gombok. -
runner 125
nagyúr
válasz
ZetorGumi #4854 üzenetére
Telepátia, komolyan eszembe jutott már nekem is hasonló megoldás.
Naftát bentről simán lehetne nyerni, kérdés, h hova lehetne elhelyezni a ledeket. Igaz, míg garanciális a gép, addig nem bántanám, nah de utána..
Bár, szerintem sokra azzal sem mennénk, mivel tudomásom szerint a bill világítós gépeken a betűk, számok jelzések minimálisan áttetszőek, így az alulról jövő fény frankón 'átvilágítja' őket. Jelen esetben max. a billentyűk között jönne fel fény - kérdés azzal mennyire lesznek láthatóak sötétben a gombok.
-
válasz
ZetorGumi #4829 üzenetére
Amikor még 2 volt a gépben, én is sokat gondolkodtam rajta, hogy hogy lehetne gyorsabbá tenni. A memória bővítés mellett az szólt, hogy az a legolcsóbb megoldás. Viszont ha kevés programot futtatsz egyszerre, vagy nem igazán memória igényes az, amit csinálsz, akkor szerintem a leginkább egy 7200-at pörgő winyóval lehet feldobni a rendszer sebességét, vagy neadj isten egy SSD-vel. Mindkét opció horror összeg. Viszont azt első kézből tudom, hogy egy 7200-as winyó is nagyságrendekkel fürgébbé teszi a gépet, mint bármi más. Sajnos ezek a kis 5400-asok elég lassúcskák. A nagy adatsűrűségűek annyira még nem is, de ezek a 250-320-körüliek nem igazán gyorsak. Tesóm céges gépében egy gyors cucc van, na az már majdnem asztali tempót tud.
-
Hellas
senior tag
-
Hellas
senior tag
válasz
ZetorGumi #4818 üzenetére
Közben hazaértem, elhasználódás mértéke: 0%
Annyit nem értek csak, hogy a régi akksimra rá volt ragasztva egy kis fehér matrica, amin rajta volt a gépem sorozatszáma, vonalkód, ugyanaz, ami a garanciajegybe is be van ragasztva.
Ezen az akksin is rajta van, de ahogy nézem nem nagyon leszedhető és átragasztható, ezek szerint tudnak ilyet gyártani? -
Hellas
senior tag
válasz
ZetorGumi #4816 üzenetére
Az MM nagyon normális vol de a hivatalos Asus Eee szervíz elég érdekes. Elég sok helyen csak rosszat olvastam a cégről, de nekem viszonylag gyorsak voltak meg ki is cserélték, de telefont 3 napig kb 100 hívásra, 3 telefonszámot hívva, 3 email címre írva se lehetett őket elérni.
-
válasz
ZetorGumi #4814 üzenetére
Nekem anno hűtő cserén volt a régi régi laptopom, az elég hamar megfordult, és már akkor is volt háztól házig dolog, szóval csak a kapuig kellett kisétálnom. Azért ez sem elhanyagolandó, hogy nem kell utazni ( vidéki lévén )
Egyébként meg lehet, hogy a MM jobban üti az Asust, ha garis ügyintézés van, mint amennyire te tudod őket, ha esetleg gond lenne. Mondjuk nekem ilyen problémám nem volt, emaileztek, telefonáltak, tartották a kapcsolatot velem, korrektül viselkedtek. -
ZetorGumi
addikt
válasz
ZetorGumi #4767 üzenetére
Upd.: Eddig két próba, két túlmelegeés.
Na majd adok a szájának címszó alatt fogtam, és beraktam alá a 12-es ventim.. 12 a fenét 12, van az 22 is..
Ezzel a módszerrel a tesztig sikerült leredukálni a 100fokos maghőt 85 köré.
Mondjuk eléggé "unhordozható" így szegény, de hát ez van, melegszik.Ez is csak nekem jut eszembe ilyenkor.
-
-
Hellas
senior tag
válasz
ZetorGumi #4708 üzenetére
Most azt nem értem, hogy HD Sentinel-vel megnézve a HDD működési ideje 6 óra, indítások/leállások száma 14. Nálam max 1 órát ment eddig a gép és kb 4szer lett bekapcsolva. Akkor ezt is használtál volna előttem? Vagy az lenne, hogy a gyárban az ASUS ahogy rámásolja az adatokat a rejtett partícióra, és hasonló?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7540 I7-9875h - 16Gb - 256 GB NVMe NVIDIA Quadro RTX 3000 Szép állapotban eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i7-4GEN I 8GB I 512SSD I NVIDIA I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23+ 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest