- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Steam Deck
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
F_Zolee
veterán
válasz ZetorGumi #5411 üzenetére
Eddig a pro volt a terítéken de az sem volt jó.
Lehet, hogy az USB része elszállt? Mert akié az panaszkodott, hogy a külső winyó már nem jó és az usb stick se volt az igazi. Míg fent volt a win addig két pendrive és egy egér is ment rendesen. Igaz a másolás 1 megát ha elért. Ennyire gyenge lenne alapban?
[ Szerkesztve ]
-
lukaszokni
aktív tag
válasz ZetorGumi #5342 üzenetére
Felbuzdulva ezen hozzászólásom, szétszedtem az 1005HA-mat egy kis pasztázásra, de itt a hőelvezető réz lemezlén egy rózsaszín, 0,8mm vastag hőátadó bigyóka van.
A rögzítő csavar, plusz a réz lemez hajtogatása ennek a lapkának a fogadására van kitalálva, ergo egy pasztás réteg nem lenne elég vastag, h megfelelően lehessen leszorítani a lemezt - attól tartok.mAtx4ever!
-
kat
tag
válasz ZetorGumi #5258 üzenetére
köszönöm a gyors választ...
Megnézem őket..3210, 3310, 3330, 6610, 6230, 6600, 6630, 5700, N95, n97, n8, lumia 610, 920, k-touch Nibiru, kingzone k1, sony xperia z ultra, lenovo a369, Sony xperia z2, Sony Xperia z3, sams s7 edge, sams note 8, Huawei p30Pro, sams note 10p, sams s21 ultra . A fejlődés megállíthatatlan, de vannak mérföldkövek
-
radio11
tag
válasz ZetorGumi #5226 üzenetére
Megjött a DVB tuner is (ez: http://dx.com/p/dvb-t-digital-tv-usb-2-0-dongle-with-remote-controller-antenna-57201 ). Maga a tuner az elég korrekt, szobában, saját kis antennájával jön a jel (Debrecen, kb 10 kilométerre az adótoronytól). Sajnos a kép eléggé akadozik, a proci 100%-on megy. Próbáltam a nagyobb laptopomon is (2GHz celeron) de azon is ugyanez. A lejátszószoftver a gyártó álta mellékelt BlazeDTV 6.0.
Próbálok a neten túrni alternativ lejátszó szoftvereket is, hátha valamelyiknek kisebb a processzorigénye és akadás nélkül menne. Kettő már kiesett, a VLC és a DVBViewer, előbbi semmit sem hoz, utóbbi meg még obba szaggat mint a Blaze. Esetleg valakinek ötlete kis rendszerigényű DVB szoftverre? -
radio11
tag
válasz ZetorGumi #5224 üzenetére
Természetesen folyamatosan referálok a projekt állásáról.
Teljesen megszállottja lettem a kis gépnek, mert nagyon hordozható (feleakkora, mint az asszony 11 colos Acer Aspire One-ja, pedig az is netbook sokkal kisebb mint a már asztaliként használt Acer TM230, annak az utángyártott tápegysége nehezebb, mint ez a csöppség). Én pedig régóta ilyen kis aprósággal szemezgetek, mert munkahelyre sokat kell vonatoznom és nem szeretek külön táskába nagy lom laptopot cipelni. Sokáig inkább a 7 collos Android tabletek felé kacsintgattam, de megjelent ez a kishibás darab a vaterán és nem hagyott a kisördög (16e Ft volt)
Viszont amire nekem kell azt tudja, tehát böngészés, irodai szoftverek, nem túl nagy felbontású videók nézése és Youtube videók nézése. Utóbbihoz Youtube-képes lejátszóprogit (SMPlayer) használok, mert böngészőben néha kicsit szaggat, ezzel viszont tökéletes. -
kop8
őstag
válasz ZetorGumi #5193 üzenetére
Lehet eltört a nyomtatott áramkör valahol....
Azt pedig nem lehet nagyon megtalálni!De az is lehet hogy egy szalagkápel rossz és ki kellene csak cserélni....
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
-
kop8
őstag
válasz ZetorGumi #5185 üzenetére
Ma szétszedtem a gépet, újra pasztáztam a cpu-t és szerintem jobb lett mivel nem olyan forró a gép ajja.
A régi paszta már rossz volt....
Egyébként az aida64 4000 körüli fordulatot ír, csak picit változik ha melegszik...
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
Rick4
félisten
válasz ZetorGumi #5146 üzenetére
Csodálkozom is, nem értewm miért tesznek fel bármiféle drivert ami nem megy. Elég lett volna egy sor, hogy töltsd le az amd oldaláról a legfrissebb drivert és kész.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz ZetorGumi #5144 üzenetére
Elképzelhető, hogy ACPI driver gond van, a lenovo-val is jártam így. Most a melléadott cd-t is nézem, semmi új nincsen rajta.
Közben mire megírtam: amd oldaláról a legfrissebb driver, és flottul megy a sötétítés. Köszi!!
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
-
RTomek80
csendes tag
-
runner 125
nagyúr
válasz ZetorGumi #5100 üzenetére
Pár új matt 1015BX eeepc megfordul a kezeim között, de iszonyú gyenge minőségre vall ez a ház anyag sajnos. Komolyan mondom a régi fényes zongoralakkos házak még sokkal jobb minőségűek voltak. Ezek a mintás matt házak, mintha újrahasznosított műanyagokból készültek volna, - ahogy az eeepc kartondobozai is újrahasznosított papírból készülnek ...
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
kat
tag
válasz ZetorGumi #5095 üzenetére
Na igen, az lenne a legkönnyebb, de sajna az xp anyira gáz már, hogy nem tudja normálisan kezelni, hol látja, hol nem, még filmet sem tudok vele nézni.. Nem merek nekiesni telepíteni..
3210, 3310, 3330, 6610, 6230, 6600, 6630, 5700, N95, n97, n8, lumia 610, 920, k-touch Nibiru, kingzone k1, sony xperia z ultra, lenovo a369, Sony xperia z2, Sony Xperia z3, sams s7 edge, sams note 8, Huawei p30Pro, sams note 10p, sams s21 ultra . A fejlődés megállíthatatlan, de vannak mérföldkövek
-
kat
tag
válasz ZetorGumi #5093 üzenetére
Szomorú vagyok, akkor ezt én úgy gondolom kihagyom, nem értek ehhez sajnos..köszi a választ..
3210, 3310, 3330, 6610, 6230, 6600, 6630, 5700, N95, n97, n8, lumia 610, 920, k-touch Nibiru, kingzone k1, sony xperia z ultra, lenovo a369, Sony xperia z2, Sony Xperia z3, sams s7 edge, sams note 8, Huawei p30Pro, sams note 10p, sams s21 ultra . A fejlődés megállíthatatlan, de vannak mérföldkövek
-
Endless
aktív tag
válasz ZetorGumi #5080 üzenetére
Még a windows betöltése előtt babráltam valamit és ugy történt
Nem állítottam át a képernyők számát. Drivert pedig ugy cseréltem, hogy letöröltem a régit majd ujraindítottam és utána fel az újat. Sajnos csak 800x600 vagy 1024x768 vagy az feletti felbontás van de ezekkel nem jó a kép. Miután bekapcsolom a gépet már beáll a felbontás és el van csúszva minden[ Szerkesztve ]
On October 6th the planet blacked out for two minutes and seventeen seconds. ***I12***
-
őstag
-
runner 125
nagyúr
válasz ZetorGumi #5041 üzenetére
..én biztosan megcsinálnám, szerintem egy részből mutatósabb, más részből tényleg nem kell szopni vele folyton, mert minden szösz-mösz meglátszik rajta.
Ha, megcsinálod, igényesen, szedd szét és a matricát hajlítsd be a belsejébe, úgy igazán szépek lesznek az illesztések.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz ZetorGumi #4962 üzenetére
Visszaolvastam, balpeter04 szerinte 1366x768 alatt nincs ez a jelengség, mondjuk én úgy nem próbáltam, hanem egyszerre FHD-ra állítottam a képét.
Mondjuk ez így qrva szar. 100%, h nem a TV problémája, hisz ezt a jelet kapja. Az öreg FuSi notin ugyanazt a Full HD képet küldöm rá, és mégsincs ilyen aura.
Írjak az Ánus supportnak?
-
balpeter04
tag
válasz ZetorGumi #4930 üzenetére
TV-n semmi extra beállítás nincs belőve, normál fényerő, normál képüzemmód és eredeti képarány.
Driver-eknél már mindent áttúrtam: színbeállítástól kezdve, a 720p-től az 1080i-ig minden volt, ilyen letapogatás, anyám progresszív....már a tököm kivan, hogy egy 24.000 forintos kínai tabletet elsőre rákötök a tévére tökéletesen működik, ezzel meg már szenvedek lassan 3 hónapja!
(#4931) runner 125:
köszönöm, kérlek majd írd meg, hogy mit tapasztaltál! esetleg screenshot-ot is töltenél fel a beállításokról? -
mark77
tag
válasz ZetorGumi #4921 üzenetére
Nem beszélve, hogy az FSB 667 Mhz. Sikerült leszedálni a DDR3 at.
Alapvetően az Atomnál az energiatakarékosság volt a fő szempont relatíve magas teljesítmény mellett. Nem kell ettől nagy csodákat remélni. A brazostól, vagy éppen a tegráktól sem. Megy a net a filmek, zene.
A laptop, mobil munkaállomás, más kategória. Súlyban is és árban is.
Például az Asus Zenbook kategória kb 300 ezer..és határ a pénztárca kapacitása.ZetorGumi: Nos a Linux nem sátáni misztikum. Ugyanolyan könnyen felmegy,mint a win, ha meg elakadsz valahol akár az itteni linux fórumon segítenek. Más, de könnyen megtanulható.
Cannibal Corpse
-
runner 125
nagyúr
válasz ZetorGumi #4919 üzenetére
Ezt láttam már 56x, köszi.
..ahogy írtam, elvileg BIOS frissítéssel és 64 bit-es rendszerrel látja a 4gb- modult.
Ha, rákeresel talán még valaki írta itt is, h neki is 4gb van benne.
-
mark77
tag
válasz ZetorGumi #4915 üzenetére
Hasonlóak a nyagyságrendek nálam is csak Chrome mal. Elég sok erőforrás megy pocsékba a windows rendszerben.
Ellentmondásos, de netbookba 2 gb nál több memória nem is kell. Az atom 2 GB nál több memóriát nem támogat.Nem beszélve a lassított FSB ről. Sajnos az energiatakarékosságnak ára van.
Szegény Atomot püföli a Brazos rendesen. Nem beszélve, a Tegra és társairól-ha jól tudom -az ARM platformról.Cannibal Corpse
-
mark77
tag
válasz ZetorGumi #4913 üzenetére
Úgy tudtam dinamikusan változik a VRAM mérete. Nem mélyedtem el a hordozható gépek világában, nem találtam beállítási lehetőséget semelyik gépben sem, hogy mekkora lehet a vram.
De nem csak a VRAM a memóriazabáló, hanem a böngészők, levelező, és víruskereső programok. Meg a sok minialkalmazás a win7 ben.Cannibal Corpse
-
mark77
tag
válasz ZetorGumi #4909 üzenetére
Igen gyorsabb lett. Pontosabban nem tekeri annyit a winyót.
Gondolom a videó memória is jóllakik Mert az zabálhat rendesen.
Valami Kingmax gyártmány.
Kifutó ide vagy oda akkor is bunkóság majdnem 2x annyiért adni a DD2 eseket!Mivel szemüveges vagyok van erre való kendőm azt használom+nem taperolom a kijelzőt.
A tableteknél illik az ujjlenyomatbiztos konstrukció. Netbookoknál figyelmesség.Cannibal Corpse
-
őstag
válasz ZetorGumi #4886 üzenetére
Oké, akkor lényegében jobb, ha nem bántom őket.
Egyébként az az érdekes, hogy gyárilag nem nagyon reklámozta magát az EG, hogy ő akarna indulni. Mondjuk olyan nagyon nem néztem meg a képet, az is igaz
Nekem külön bekapcsoló van neki, ezen meg még a matrica sem hirdette. Lényeg, nem bántjuk őket, nem lenne szerencsés -
Hellas
senior tag
válasz ZetorGumi #4880 üzenetére
Akkor sztem nincs benne, sem everest szerint, sem eszközkezelő szerint legalábbis nincsen.
Annyi történik, hogyha fent van, akkor eszközkezelőben az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél van egy "Intel (R) NM10 Express Chipset", illetve a lemezmeghajtónál egy "ST9320325AS" merevlemez. Ha nincs fent ez a Rapid cucc, akkor az IDE ATA/ATAPI vezérlőknél ezek vannak: "ATA Channel 0", és "Szabványos AHCI 1.0 Serial ATA-vezérlő", illetve lemezmeghajtónál "ST9320325AS ATA device"Másik: A gyári recovery futtatása után eltűnt az Express Gate Clous oprendszer. Ez nálatok is csak addig volt fent, amíg nem volt recovery?
-
őstag
válasz ZetorGumi #4874 üzenetére
Hát maga a modem nem lehet túl drága. A gyorsabb usb-s modemek is olyan 5-8 pénzért mennek a szolgáltatóknál töltős konstrukcióban. Nem hiszem, hogy az anyag a sok. Inkább csak mivel kevés embernek van jelenleg még igénye ilyesmire, ez drágítja meg.
Persze ez is változni fog, remélem -
runner 125
nagyúr
válasz ZetorGumi #4860 üzenetére
Találtam egy kb. 700-asba belehackelt bill. világítást.
Ha, nem lenne rajta gari, nagyon gyorsan nekiállnék utánajárni.
-
runner 125
nagyúr
válasz ZetorGumi #4858 üzenetére
Ez, ez meg ez egy Vaio netbook, itt konkrétan látszik, h a gombok alól jön a fény, s első sorban a gomb körül világít, noh de tuti nem - mittomén' foszforeszkálnak a gombok? Tényleg hihetetlen, mert ha nem lennének egy minimálisan is áttetszőek a számok, betűk, akkor mitől 'világítanának' azok is?
Lásd 3. képen, ahol szerintem az is látszik, h a műanyag nem minden részén ugyanolyan mértékben esik át a fény..."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz ZetorGumi #4856 üzenetére
Az is jó ötlet. Nekem az 1215N-en a Wifi kapcsoló mellett van a gyorsindító gomb, ami az Asus os-ét indítja azt hiszem (soha nem próbáltam, nem is akarom), nekem az frankó volna.
Az FN + valami funkció is jó elgondolás, de szerintem ez teljesen szoftveres történet.
Másik dolog; nem létezhet utólag legyártott ilyen billentyűzet? Plug and play elven gondolom, beépített ledekkel, rajzzal, h hova kell bekötni.
Tuti?
..azért sejtettem, h áttetszőek magák a betűk, számok, mivel azokat is fényesnek láttam a világító billentyűzeten. Oké, Mac, nah de akkor is.. - ezen egyértelműen világítanak a gombok."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz ZetorGumi #4854 üzenetére
Telepátia, komolyan eszembe jutott már nekem is hasonló megoldás.
Naftát bentről simán lehetne nyerni, kérdés, h hova lehetne elhelyezni a ledeket. Igaz, míg garanciális a gép, addig nem bántanám, nah de utána..
Bár, szerintem sokra azzal sem mennénk, mivel tudomásom szerint a bill világítós gépeken a betűk, számok jelzések minimálisan áttetszőek, így az alulról jövő fény frankón 'átvilágítja' őket. Jelen esetben max. a billentyűk között jönne fel fény - kérdés azzal mennyire lesznek láthatóak sötétben a gombok.
-
őstag
válasz ZetorGumi #4829 üzenetére
Amikor még 2 volt a gépben, én is sokat gondolkodtam rajta, hogy hogy lehetne gyorsabbá tenni. A memória bővítés mellett az szólt, hogy az a legolcsóbb megoldás. Viszont ha kevés programot futtatsz egyszerre, vagy nem igazán memória igényes az, amit csinálsz, akkor szerintem a leginkább egy 7200-at pörgő winyóval lehet feldobni a rendszer sebességét, vagy neadj isten egy SSD-vel. Mindkét opció horror összeg. Viszont azt első kézből tudom, hogy egy 7200-as winyó is nagyságrendekkel fürgébbé teszi a gépet, mint bármi más. Sajnos ezek a kis 5400-asok elég lassúcskák. A nagy adatsűrűségűek annyira még nem is, de ezek a 250-320-körüliek nem igazán gyorsak. Tesóm céges gépében egy gyors cucc van, na az már majdnem asztali tempót tud.
-
Hellas
senior tag
-
Hellas
senior tag
válasz ZetorGumi #4818 üzenetére
Közben hazaértem, elhasználódás mértéke: 0%
Annyit nem értek csak, hogy a régi akksimra rá volt ragasztva egy kis fehér matrica, amin rajta volt a gépem sorozatszáma, vonalkód, ugyanaz, ami a garanciajegybe is be van ragasztva.
Ezen az akksin is rajta van, de ahogy nézem nem nagyon leszedhető és átragasztható, ezek szerint tudnak ilyet gyártani? -
Hellas
senior tag
válasz ZetorGumi #4816 üzenetére
Az MM nagyon normális vol de a hivatalos Asus Eee szervíz elég érdekes. Elég sok helyen csak rosszat olvastam a cégről, de nekem viszonylag gyorsak voltak meg ki is cserélték, de telefont 3 napig kb 100 hívásra, 3 telefonszámot hívva, 3 email címre írva se lehetett őket elérni.
-
őstag
válasz ZetorGumi #4814 üzenetére
Nekem anno hűtő cserén volt a régi régi laptopom, az elég hamar megfordult, és már akkor is volt háztól házig dolog, szóval csak a kapuig kellett kisétálnom. Azért ez sem elhanyagolandó, hogy nem kell utazni ( vidéki lévén )
Egyébként meg lehet, hogy a MM jobban üti az Asust, ha garis ügyintézés van, mint amennyire te tudod őket, ha esetleg gond lenne. Mondjuk nekem ilyen problémám nem volt, emaileztek, telefonáltak, tartották a kapcsolatot velem, korrektül viselkedtek. -
ZetorGumi
addikt
válasz ZetorGumi #4767 üzenetére
Upd.: Eddig két próba, két túlmelegeés. Na majd adok a szájának címszó alatt fogtam, és beraktam alá a 12-es ventim.. 12 a fenét 12, van az 22 is..
Ezzel a módszerrel a tesztig sikerült leredukálni a 100fokos maghőt 85 köré.
Mondjuk eléggé "unhordozható" így szegény, de hát ez van, melegszik.Ez is csak nekem jut eszembe ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
válasz ZetorGumi #4766 üzenetére
Tesztecske:
Stalker - Call of Pripyat Bechmark az 1201N-en. Megnézzük mit ad.
Kb 20-25p, és rakok eredményt. (Most keztem, ezért vagyok optimista... még )
Beáálítás: Full low graf, minden off, 1024x768
[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
-
Hellas
senior tag
válasz ZetorGumi #4708 üzenetére
Most azt nem értem, hogy HD Sentinel-vel megnézve a HDD működési ideje 6 óra, indítások/leállások száma 14. Nálam max 1 órát ment eddig a gép és kb 4szer lett bekapcsolva. Akkor ezt is használtál volna előttem? Vagy az lenne, hogy a gyárban az ASUS ahogy rámásolja az adatokat a rejtett partícióra, és hasonló?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...
- Mini Hp
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- ASUS TUF A17 FA707XI 7940HS / RTX 4070 / 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest