Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz runner 125 #4091 üzenetére

Attól, hogy jó esetben csak telepítés idejére kell ezt átlőni, utána (szerintem) illik (hasznos) visszakapcsolni a chipset (ICHx) driver és Intel SATA AHCI drivers telepítése után. (Mert az XP sajnos alapból nem tartalmazza a driver-t)
    Én ez alapján csináltam régebben, de a link ahonnan letölthető az illesztő már nem működik.
    Különben is más és más verziót kellett letölteni a különböző chipsetekhez, (ICHx) és az újabbakhoz talán nem is intel matrix storage, hanem valami intel rapid storage elnevezés társul.

(Van aki szerint a visszakapcsolás nem szerencsés, mert kékhalált okoz, de ez szerintem baromság, mert több laptopon-desktopon csináltam már és anno a HP support is az előbb linkelt leírást küldte vissza amikor a HP nx7400 notebookra csak SATA native mód kapcsolgatása után lehetett XP-t telepíteni..)

Egyébkén floppyval rendelkező gép esetén telepítéskor az F6-tal lehetne hozzáadni, de ez ugye a mai notebook-netbook-oknál nem igazán működik, mert beépített floppy meghajtó nincs, az USB-s floppy-t meg telepítéskor még nem ismeri fel.. Ezért találták ki, hogy a biosban át lehessen lőni..

Bár egyesek szerint meg a legjobb beleintegrálni az "Intel SATA AHCI drivers"-t az XP telepítőbe, aztán akkor kapásból tudja AHCI módban is kezelni a merevlemez vezérlőt, de nálam mindig működött rendesen utólagos driver telepítéssel is, akkor minek kínlódjak a telepítő hackelésével. :F

Egy elég konkrét leírás itt..
    (Bár Ő is azt írja, hogy ne kapcsold vissza, vagy integrálj de ezt sosem fogom megérteni miért ne, hisz működik a dolog és ha már benne van a gépben, had használjam már ki a gép hardver erőforrásait.. :U )
    Én ahol tudok, már Win7-et használok inkább, mert kínlódni sem kell ilyenekkel, meg a mai hardverekre van optimalizálva..

Billentyűzetproblémás gépeddel most nem is tudom, hogy mi az utolsó info?! Megoldódott végül??

Új hozzászólás Aktív témák