Hirdetés
- HP nyomtatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Attól, hogy jó esetben csak telepítés idejére kell ezt átlőni, utána (szerintem) illik (hasznos) visszakapcsolni a chipset (ICHx) driver és Intel SATA AHCI drivers telepítése után. (Mert az XP sajnos alapból nem tartalmazza a driver-t)
Én ez alapján csináltam régebben, de a link ahonnan letölthető az illesztő már nem működik.
Különben is más és más verziót kellett letölteni a különböző chipsetekhez, (ICHx) és az újabbakhoz talán nem is intel matrix storage, hanem valami intel rapid storage elnevezés társul.(Van aki szerint a visszakapcsolás nem szerencsés, mert kékhalált okoz, de ez szerintem baromság, mert több laptopon-desktopon csináltam már és anno a HP support is az előbb linkelt leírást küldte vissza amikor a HP nx7400 notebookra csak SATA native mód kapcsolgatása után lehetett XP-t telepíteni..)
Egyébkén floppyval rendelkező gép esetén telepítéskor az F6-tal lehetne hozzáadni, de ez ugye a mai notebook-netbook-oknál nem igazán működik, mert beépített floppy meghajtó nincs, az USB-s floppy-t meg telepítéskor még nem ismeri fel.. Ezért találták ki, hogy a biosban át lehessen lőni..
Bár egyesek szerint meg a legjobb beleintegrálni az "Intel SATA AHCI drivers"-t az XP telepítőbe, aztán akkor kapásból tudja AHCI módban is kezelni a merevlemez vezérlőt, de nálam mindig működött rendesen utólagos driver telepítéssel is, akkor minek kínlódjak a telepítő hackelésével.

Egy elég konkrét leírás itt..
(Bár Ő is azt írja, hogy ne kapcsold vissza, vagy integrálj de ezt sosem fogom megérteni miért ne, hisz működik a dolog és ha már benne van a gépben, had használjam már ki a gép hardver erőforrásait..
)
Én ahol tudok, már Win7-et használok inkább, mert kínlódni sem kell ilyenekkel, meg a mai hardverekre van optimalizálva..Billentyűzetproblémás gépeddel most nem is tudom, hogy mi az utolsó info?! Megoldódott végül??
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- HP nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Milyen autót vegyek?
- Facebook és Messenger
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- További aktív témák...
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Eladó használt Macbook Pro M1 / 16GB / 256GB SSD 2020-as
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)