Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kameraman77

tag

válasz sNORh #4085 üzenetére

Szia!

Én kb egy éve használok egy Surf 2-est. Windows XP SP3 van rajta. Abszolut gyors, semmi gondom vele, néhány dolgot a telepítésnél kiszedtem belőle, ami nem kellett.
    Simán tudok rajta akár játszani is - GTA Vice City, a telefonomat egy program segítségével bluetooth webkamerának tudom használni, és a skype alatt, vagy msn alatt simán megy.

Linux-szal nekem az a gond, hogy nem kompatibilis néhány dologgal amit használok. Pl windows-ra írt munkahelyi program. Meg timelapse-okat készítek a gépemen és Linuxos program van ugyan, de a képekből videot összefűzni nem igazán tudok linux alatt, mert valahogy nem lesz szabványos.

Nyilván vannak a gépnek korlátai, tehát linux alatt se álmodj youtube fullscreenről... szaggatni fog.

Az én gépemhez van eredeti windows XP driver készlet, de a netről is több helyről letölthető a dolog.

Amúgy biztosan szeretni fogod, mivel bárhol elfér, ha veszel egy 10400-as akkut, akkor a világból is kimehetsz vele annyit bír. Hajtani kell, mert bírja. Én kint használom terepen, lerakom sziklára, fűbe (nyilván valami tartóra), éjszaka a villámfotózásnál is tolja neki, miközben rá van kötve a fényképezőgép.

Nagyon fájint masina, nem cserélném el semmiért az biztos. a 7" bőven elég nekem.

Azt is megcsinálhatod, hogy ssd-re felnyomod a windows XP-t, egy pendrivera, vagy memokártyára meg ubuntu-t, vagy valami hasonlót, aztán ami kell arról bootolsz. Linux simán jó pendrive-ról is.

Itthoni asztali gépemen van csak Ubuntu (is az XP mellett) ezért nem tudom, hogy hogyan viselkedne a masinán. Nekem itthon megfelel, lehet zúzni, mert a vírusok - elvileg - nem tudnak támadni rá komolyabban, szóval ha mélyre túrok a neten akkor Ubuntu (linux), ha meg csinálok valamit akkor XP. (a Surf 2-es pl elviszi a Photoshop PS2-is, bárki bármit mond, 7"-on is lehet képet szerkeszteni.)

Ha meg csak filmnézésre, vagy zenehallgatásra, képek lementésére használnád, akkor mindegy, de inkább linux, VLC player az alá is van, meg zenelejátszó alkalmazások is. Ha régebbi játékokat játszanál, akkor viszont XP kell. (emulátor van mindkét oprendszer alá - nintendo sega vscumm meg ilyenek.)

Új hozzászólás Aktív témák