Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
Elég dölgöttnek tűnik a topic, de azért megkérdezem hogy ki mit ajánl háttértárnak? Pendrive 400Mb/s gyorsasággal olvas-ír, de kilóg a gépből, microSD viszont "csak" 8-10Mb/s-al teszi ugyanezt, viszont built-in.
Hétköznapi használat során elég nekem a microSD sebessége? Fingom nincs, hogy pl. egy sima hdd sebességéhez képest microSD milyen különbséget jelent.
SSD amit be lehet építeni, viszont iszonyat drágák. Mit érdemes választani? -
hito
nagyúr
Tényleg lassabb???Mennyivel?Esetleg valami példával tudnál élni, hogy az egyszerű mezei emberek -mint én- is megértsék a különbséget?Lapozófájlt hogy tudom letiltani és mikkel jár ez a cselekedetem?Az a baj azzal, hogy más diskre teszem a pf-t, hogy azok általában együtt élnek az oprendszerrel, tehát ha máshova is teszem akkor is teleszemeteli nekem az op particiót/disket.
Azt hallottam, hogy win tisztítással (bizt. mentések törlése, stb...) lehet némi helyhez jutni, de attól tartok h ez átmeneti megoldás csak. -
hito
nagyúr
Ha az R2H cserére gondolsz akkor azt úgy néz ki hogy kihagyom.Jobb ez
Az tény h a kis dög (R2H) nagyon szexi, dehát butus és körülményes szegénykém...olvasgatok eeepc.extra.hu-n, elég jó tippek vannak. Esetleg tudtok valami más okos oldalt is ami eeepc-vel foglalkozik?
Köszi a választ...
1 és 3 kérédsekre még várom a hsz-eket
-
hito
nagyúr
Na kezdem egy picit jobban beleásni magam a gép lehetőségeibe. 3 kérdés merült fel bennem amire egyenlőrenem lelem a válaszokat.
1: youtube-on láttam 901-es gépen futó gameket (unreal tournament, need for speed ug. 1-2, most wanted, stb...). Elég alapjátékok, de az én igényeimet bővel kímerítik és akadásmentesen gyönyörűen futnak. Aida-val megnéztem a videokarit, 128MB-ot ír és olvastam vhol hogy max 256-ig lehet húzni. Elvileg ezeknek a játékoknak bővel hasítaniuk kéne 128-on is, nálam pl underground első része élvezhetetlenül szar, hiába butítom beállításokba. Mit kell tennem h menjenek ezek a játékok, és hogy lehet videókarit 256-ig húzni? Vagy kell bele tenni egy 256-osat? Lehet egyáltalán? Tudomásom szerint integrált a kártya...
2: Win Vistát is láttam, hogy megy 901-en. Érdemes rá feltenni, vagy azért a vistához kevés a vas?
3: Rossz diskre tettem az xp-t
Sajnos a 4gigásra. Kiderült h hiba volt, mert már mindenre írja kifele, hogy kevés a lemezterület. Tudtommal Norton Ghost-tal át lehet pakolni másik particióra/disk-re a windows-t. Tényleg így van, vagy valami számomra most még láthatatlan akadályba fogok ütközni és inkább el se kezdejem?Előre is köszönöm a tippeket/válaszokat

-
hito
nagyúr
válasz
Carline
üzenetére
Köszi az infót...nem döntést vártam, csak nekem nem túl sok gőzöm van az egészről. Közben azért utána is olvastam és hát...mindenhol azt írták -egész komoly oldalakon lévő tesztekbe- hogy tetű lassú a gép.
Egészegyszerű felhasználói programok elindítása is komoly erőfeszítésekbe kerül a cuccnak. Annyi jött le nekem az egészből, hogy még gyerekcipőbe jár az UMPC gyártás, legalábbis akkor amikor kijött R2H még abban járt.
901 eee-mel nagyon elvagyok, pöpec kis gép, villámgyors (legalábbis amire nekem kell), egyedül zip bontásnál és telepítésnél lassúcska egy picit.
Úgyhogy érték, vagy extrák ide vagy oda maradok a kis zöldemnél
-
hito
nagyúr
Sziasztok...Tegnap jutottam hozzá egy szép zöld 901-es géphez. Eddig nagyon bejön a kis masina, viszont úgy néz ki hogy szőrbe el tudnám cserélni egy ASUS R2H-ra (pro kittel).
Az addig rendben, hogy R2H jóval nagyobb értéket képvisel, meg ott van benne a GPS, meg az a TV vacak és a 60GB HDD, de nekem gyengének tűnik a proci.Szerintetek érdemes beleugrani egy ilyen cserébe?

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Újszerű Sony PS4 konzol + 1db DUALSHOCK 4 kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tényleg lassabb???Mennyivel?Esetleg valami példával tudnál élni, hogy az egyszerű mezei emberek -mint én- is megértsék a különbséget?Lapozófájlt hogy tudom letiltani és mikkel jár ez a cselekedetem?Az a baj azzal, hogy más diskre teszem a pf-t, hogy azok általában együtt élnek az oprendszerrel, tehát ha máshova is teszem akkor is teleszemeteli nekem az op particiót/disket.
Az tény h a kis dög (R2H) nagyon szexi, dehát butus és körülményes szegénykém...olvasgatok eeepc.extra.hu-n, elég jó tippek vannak. Esetleg tudtok valami más okos oldalt is ami eeepc-vel foglalkozik?

Sajnos a 4gigásra. Kiderült h hiba volt, mert már mindenre írja kifele, hogy kevés a lemezterület. Tudtommal Norton Ghost-tal át lehet pakolni másik particióra/disk-re a windows-t. Tényleg így van, vagy valami számomra most még láthatatlan akadályba fogok ütközni és inkább el se kezdejem?