- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- RAM topik
- Home server / házi szerver építése
- ASUS ROG Ally
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Szépen összefoglalt leírás.
A koax kábeles próba tényleg jó ötlet, már csak az olcsósága és egyszerűsége révén.
A Tesco Value TT-701-s antennához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy érdemes elolvasni a linken az utolsó előtti hozzászólást is. Ez az antenna tapasztalatom szerint semmivel sem volt jobb mint egy koaxvég, pedig "áradoztak" róla a neten. Elméletileg egy picit nagyobb a nyeresége a lecsúpaszított koaxvégnél ... Mivel ezt nem bizonyította ezérrt szétszedtem.
Az antennából kivezetett vékony koaxkábel már gyanús volt (nagyot csillapít -> veszteség növekedés). Amikor szészedtem a "dipól" részt megdöbbenve tapasztalatm, hogy az antenna összepattintására szolgáló műanyag elemek szorítják a dipólra a koax kábel végeit. Ez elektromos kontakt szempontjából a horror kategóriát súrolja. Az antenna "hasznos" elemei (rudacskák) elég furcsa "lágy rugalmas" műanyag-fém ötvözetből készülhettek, némi kétséget hagyva az elektromágneses tulajdonságaikat illetően.
Szerintem ennél egyszerűbb és jobb antenna hajlítható 2,5 mm2-s réz villanyvezetékből (merev) alacsony költséggel. A fórum első ezer hozzászólásában beszéltünk róla elég sokat biquad néven.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest