Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrc

    tag

    válasz zhagyma #2690 üzenetére

    A kb. április eleje óta tartó jelvadászat (vagy inkább jelkövetés) egy újabb jelentős fejezetéhez érkezett, ugyanis a Száva utcai adó indítása óta ma először fordult elő az, hogy csak úgy tudtam használható jelet fogni, ha a szobaantenna nem a Száva utcai torony felé néz.

    Most épp hasonló antennabeállítással jön az adás, mint mikor még csak a Széchenyi-hegyi torony ment. Amióta a Száva beindult, azóta innen eddig nem tudtam használható jelet venni.

    Egyébként az időjárást, mint zavaró tényezőt nyugodtan ki lehet zárni, mert a hónap eleje óta szinte ugyanolyan idő van, másrészt pedig korábban még viharban sem jelentkezett olyan jelentős zavar a vételben, ami komolyan befolyásolta volna a minőséget. Egyébként is a beltéri antenna talán kevésbé érzékeny az időjárási hatásokra.

    Szóval vagy valami komoly műszaki gond van a budapesti tornyoknál, vagy állítgatnak valamit rajtuk.

    Az alapján amit tapasztaltam azt feltételezem, hogy a Száva utcai tornyot esetleg le fogják kapcsolni, de persze az is lehet, hogy állítanak valamit rajta és a mostani állapot csak ideiglenes.

    Azért jó lenne, ha legalább tájékoztatnának arról, hogyha ilyesmi történik, mert egy szobaantennát még könnyen odébb tologatok, megcsavargatok, de egy tetőantenna esetében ez már nem ennyire egyszerű.

    Az mindenesetre valóban hasznos lenne, ha a Széchenyi-hegyről lehetne a legtöbb helyen jó minőségben venni a digitális adókat, mert így ugyanazzal az antennaállással lenne lehetséges az analóg csatornákat is befogni.
    Ez főleg tetőantenna használata esetén lényeges szempont, de azért nem bánnám én sem, ha nem kéne folyton tekergetni az antenna nyakát attól függően, hogy melyik adót akarom éppen nézni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák